Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ο στόχος του Μίτσελ!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για τον Ολυμπιακό που εμφανίστηκε στο ματς με τον Ατρόμητο και όσα πρέπει να διορθώσει ο Μίτσελ.

Ο στόχος του Μίτσελ

Ένας εναντίον πέντε αντιπάλους γύρω του να τρέχουν και να μαρκάρουν άκρη δεν βγαίνει. Αν μάλιστα οι ακραίοι δεν ασχολούνται και οι κεντρικοί χαφ ασχολούνται μόνο με το πως θα κάνουν μπροστινή πάσα τότε παιχνίδι δεν υπάρχει. Ο Ατρόμητος δεν είχε τους μισούς βασικούς, αλλά αυτό μάλλον καλό του έκανε.

Έπαιξαν τα πιτσιρίκια που έτρεχαν του σκασμού και δεν άφηναν μπάλα να πέσει κάτω. Έβαλε γκολάρες και έσπασε το αήττητο των «ερυθρολεύκων. Η ομάδα του Πειραιά τη γλύτωσε άλλες φορές, αλλά δεν μπορεί κάθε φορά να την γλυτώνεις. Το γύρισε το ματς και μετά έκατσε. Στο δεύτερο μέρος, πρώτη φάση έκανε στο 65'. Συνολικά τρεις στο β' μέρος. Ένα δοκάρι από φάουλ του Μασάντο και δυο με Μανωλά και Μήτρογλου. Tίποτε άλλο. Ούτε γιόμα δεν μπορούσε να κάνει. Μπήκε ο Πάντελιτς και δεν ακούμπησε μπάλα. Καμία συνοχή, συγκέντρωση και ιδέα για μια φάση της προκοπής.

Ο Ιμπαγάσα προσπαθούσε, αλλά μόνος του δεν μπορούσε. Ο Αμπντούν εξαφανίστηκε όπως και όλοι οι υπόλοιποι. Ο Μέγιερι ότι πήγε μέσα, έγραψε. Κι αν πουν ότι έβαλε γκολάρες ο Ατρόμητος, έτσι είναι η μπάλα. Με τον Λεβαδειακό και τον Πανθρακικό πήγε στο δοκάρι. Τώρα, μπήκε μέσα και αντίο. Το θέμα είναι τι μπορεί να αλλάξει ο Μίτσελ (και ο κάθε Μίτσελ). Μέση λύση δεν υπάρχει. Το όλοι μπροστά χρειάζεται και πίεση και τρέξιμο και αλληλοκάλυψη.

Όταν αυτό δεν υπάρχει ο αντίπαλος θα σου βγάλει δέκα φάσεις. Η άμυνα, δεν αρέσει στον Πειραιά. Όσα φάμε κι όσα βάλουμε. Όσο όμως δεν υπάρχει σωστή αμυντική λειτουργία δουλειά δεν θα γίνεται. Δεν μιλάμε για άμυνα. Για αμυντική λειτουργία είναι ο λόγος. Πως έτρεχαν οι του Ατρομήτου; Πως κάλυπταν τα κενά και μπλόκαραν την ανάπτυξη του Ολυμπιακού; Δεν είναι τωρινό το πρόβλημα. Από την αρχή της χρονιάς υπάρχει. Η μεσαία γραμμή ανασταλτικά είναι ανύπαρκτη για υψηλό επίπεδο. Οι εντυπώσεις δεν είναι καλές. Η διαφορά στο πρωτάθλημα καλύπτει πολλές από τις αδυναμίες. Τώρα ακολουθεί μια δύσκολη εβδομάδα. Τρίπολη, Λεβάντε και Ξάνθη. Επταήμερο που μπορεί να αναγεννήσει ψυχολογικά τον Ολυμπιακό, αλλά και που μπορεί να τον καταρρακώσει. Δεν θέλει πολύ...


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: