Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

«Νίκες, γκολ, θέαμα» υποσχέθηκε ο Μίτσελ!

Αυτό που έλειψε από τον Ολυμπιακό του Ζαρντίμ υποσχέθηκε για τον… δικό του ο Μίτσελ κατά την παρουσίασή του. «Ευκαιρία να αλλάξουν πολλά για την αδιαφορία και χαλαρότητα κάποιων», η αιχμή Μαρινάκη.

«Νίκες, γκολ, θέαμα» υποσχέθηκε ο Μίτσελ

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο που μου δίνει την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτό τον υπέροχο σύλλογο. Έχω λάβει τη δέσμευση να κάνω τον Ολυμπιακό λίγο πιο διεθνή, όπως αρμόζει σε έναν σύλλογο με τόσες επιτυχίες. Θέλω να κάνω τον Ολυμπιακό λίγο καλύτερο από ό,τι είναι. Είναι μια πρόκληση που αντιμετωπίζω με πάθος. Αν είχα μία υποψία για το μέγεθος του Ολυμπιακού, από το λίγο που βρίσκομαι εδώ διαπίστωσα πως πρόκειται για έναν τεράστιο σύλλογο», τόνισε αρχικά.

Ο Μίτσελ έδειξε ορεξάτος για δουλειά και να μη νιώθει… περαστικός. «Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί πως έχω έρθει για λίγο. Δουλεύω με πάθος και με την καρδιά μου. Δεν έχουμε έρθει εδώ πέρα παρά μόνο για να πετύχουμε. Ο Ολυμπιακός έχει τεράστιες απαιτήσεις και αυτό που με ενδιαφέρει, όπως και τον πρόεδρο, είναι να γίνουμε καλύτεροι. Οι φιλοδοξίες και οι στόχοι είναι οι λόγοι που με έκαναν να αποφασίσω να έρθω εδώ, όπως μου είπε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Αυτό με γεμίζει με πάθος», σημείωσε.

Όσο για τους στόχους του; «Είμαστε πρωτοπόροι στο πρωτάθλημα με διαφορά, αλλά δεν μένουμε σε αυτό. Θέλουμε να πάρουμε τους περισσότερους δυνατούς βαθμούς, γιατί αυτό θα μας κάνει πιο δυνατούς στις υπόλοιπες διοργανώσεις που συμμετέχουμε».

Η χθεσινή πρώτη του εντύπωση από την ομάδα δεν ήταν η καλύτερη, στην ήττα από τον Ατρόμητο, αλλά για τον ίδιο δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης. «Θα ήταν άδικο να μιλήσουμε γι’ αυτό το ματς, γιατί δεν ήταν καλό το αποτέλεσμα και δεν είναι σωστό να συγκριθούμε με το χθεσινό ματς. Υπάρχουν πράγματα που θέλω να βελτιώσω. Θέλω να κάνω τον Ολυμπιακό ανταγωνιστικό, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Ας μη μείνουμε στο χθεσινό ματς, έχω δει περισσότερα από 14 ματς και πιστεύω πως έχουμε ένα καλό υλικό για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ο Μίτσελ κράτησε χαμηλούς τόνους για το Europa League. «Ήδη μας βλέπετε στον τελικό. Έχετε μεγάλες ελπίδες για μας (γέλια). Μένουν λίγες μέρες για το ματς με τη Λεβάντε για το Europa League, αλλά προέχει το ματς πρωταθλήματος. Θα πάμε να αντιμετωπίσουμε τη Λεβάντε όχι με το σκεπτικό πως παίζουμε με έναν αντίπαλο καλύτερο από μας, αλλά για να παίξουμε το παιχνίδι. Αν καταφέρουμε να περάσουμε, θα δούμε την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αυτό είναι το σκεπτικό που θέλουμε να αποκτήσουμε. Ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε οποιονδήποτε. Να κοιτάζουμε το πώς θα υπερασπιζόμαστε εμείς από την φανέλα του Ολυμπιακού».

Ο Μίτσελ αποκάλυψε πως είχε έρθει σε επαφή με τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά πριν ένα χρόνο. «Η πρώτη μου επαφή ήταν με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς ήταν πριν από περίπου ένα χρόνο. Τότε είχα μία επιλογή την Σεβίλλη και άλλη μία τον Ολυμπιακό. Τότε πήγα στην Σεβίλλη. Για μένα είναι πολύ σημαντικό το ότι είμαι στον Ολυμπιακό».

Ερωτηθείς αν ο κόσμος του Ολυμπιακού μπορεί να περιμένει όμορφο ποδόσφαιρο, σαν αυτό που έπαιζε ο ίδιος σαν παίκτης, απάντησε: «Θα ήταν άδικο να συγκρίνουμε τις καταστάσεις του τότε με τις σημερινές συνθήκες. Αυτό που θέλω είναι οι καλές στιγμές του Ολυμπιακού να είναι κάτι συνηθισμένο. Η φιλοσοφία μου δεν είναι διαφορετική από αυτή που είχα από την εποχή μου ήμουν ποδοσφαιριστής. Να παίζω καλό ποδόσφαιρο, να είμαι ανταγωνιστικός και να κερδίζω».

Για το σύστημα που θα εφαρμόσει στον Ολυμπιακό, ο Ισπανός τεχνικός δεν απάντησε με σαφήνεια. «Μου αρέσει το επιθετικό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μου αρέσει πολύ το πώς κέρδισαν οι Έλληνες το Ευρωπαϊκό. Είχαν πολύ καλό τερματοφύλακα (σ.σ. εννοώντας τον συνεργάτη του-πλέον-Αντώνη Νικοπολίδη). Όσον αφορά σε συστήματα το σημαντικό είναι πως ο Ολυμπιακός έχει νέους παίκτες. Το ποδόσφαιρο που θα παίζουμε θέλουμε να είναι επιθετικό. Να δώσουμε ευκαιρίες σε παιδιά από τις ακαδημίες. Και θα ψάξουμε να βρούμε παίκτες που θα είναι πολλά υποσχόμενοι και που θα μπορούν να προσφέρουν σε αυτόν τον σύλλογο. Πάντα έχουμε πολλές πιθανότητες να νικάμε αλλά θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Σε ερώτηση για το χρόνο που θα χρειαστεί να περάσει τη φιλοσοφία του, απάντησε: «Είναι δύο διαφορετικά στάδια. Το πρώτο είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα όσο πιο σύντομα γίνεται. Θέλουμε να κερδίσουμε φυσικά το Κύπελλο. Το δεύτερο να κερδίσουμε και σε χρόνο και σε εμπειρία για να φτιάξουμε μία ακόμα πιο καλή ομάδα τον Ιούνιο. Και είναι μία τεράστια πρόκληση για μένα να γίνω πιο καλός από τον Βαλβέρδε γιατί μέχρι τώρα είμαι πιο καλός μόνο στο ύψος. Εύχομαι να σας αφήσω την ίδια καλή εικόνα όταν θα φύγω με τον κ. Βαλβέρδε».

Ο Μίτσελ δεν θεωρεί ότι θα έχει πρόβλημα να αποδώσει σε ένα ξένο πρωτάθλημα. «Δεν είναι η πρώτη φορά που εργάζομαι εκτός Ισπανίας. Έχω δουλέψει εκτός Ισπανίας στα μέσα επικοινωνίας κι έχω εμπειρία».

Μαρινάκης: «Να αλλάξει η αδιαφορία και η χαλαρότητα»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσιάζοντας τον Μίτσελ άφησε αιχμές για ποδοσφαιριστές που είναι χαλαροί και αδιάφοροι εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως ο νέος προπονητής θα βάλει τέλος σε αυτά τα φαινόμενα.

«Θέλω να καλωσορίσω τον Μίτσελ στην οικογένεια του Ολυμπιακού για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Είναι ένας ποδοσφαιρικός μύθος. Ήταν αρχηγός της Ρεάλ για πολλά χρόνια και το μεγαλείο της καριέρας του τον βοηθάει να καταλάβει το μεγαλείο του Ολυμπιακού. Γι' αυτό κάναμε την υπέρβαση. Το δεύτερο είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο: η επίθεση και το θέαμα. Θα πρέπει να καταλάβουμε στην Ελλάδα κάποια πράγματα. Να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Η προσωπικότητα που έχει θα τον κάνει να μας βοηθήσει πολύ», ανέφερε και συνέχισε με πιο… άγριο ύφος. «Ο ερχομός του Μίτσελ είναι η αφορμή να αλλάξουν πολλά για την αδιαφορία και την χαλαρότητα κάποιων παικτών. Κανείς δεν θέλει να βλέπει παίκτες να σέρνονται».

Βασικό κριτήριο για την επιλογή του Μίτσελ είναι και η εμπειρία του σε ακαδημίες. «Ο Μίτσελ έχει δουλέψει σε Ακαδημίες και έχει αναδείξει παίκτες όπως ο Μάτα της Τσέλσι, ο Σολδάδο της Βαλένθια και ο Γκρανέρο της ΚΠΡ. Αυτό ταιριάζει στην φιλοσοφία μας. Ο Μίτσελ έχει πολύ καλή καριέρα στην Primera Division, που θεωρώ το καλύτερο πρωτάθλημα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΑΕ που έκανε παρατηρήσεις στους δημοσιογράφους ζητώντας πιο ουσιαστικές ερωτήσεις.

Τέλος, επισήμανε πως θα είναι στο πλευρό του νέου προπονητή στο δύσκολο έργο που ανέλαβε μεσούσης της περιόδου. «Καταλαβαίνετε πως είναι δύσκολο για έναν προπονητή να αναλάβει την ομάδα στην μέση της σεζόν. Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα δύσκολο αλλά είμαστε Ολυμπιακός. Το πρόγραμμα να το κοιτάξουν οι αντίπαλοι. Όλοι θα τον στηρίξουμε. Ο προπονητής και οι συνεργάτες του τους οποίους καλωσορίζω. Θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες και θέαμα. Θα είναι το νέο αφεντικό της ομάδας. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο. Θα είμαι εκεί να τον στηρίζω».

* Στο ακροατήριο ήταν ο Αντώνης Νικοπολίδης, όλοι οι υπόλοιπο συνεργάτες του νέου προπονητή, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο Γιάννης Μώραλης και ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης.

** Στην αίθουσα Τύπου υπήρχε τηλεοπτική δίκτυο από την Ισπανία, καθώς και δημοσιογράφοι από το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: