Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Το Κύπελλο δεν το αφήνει…

Μπορεί στο πρωτάθλημα να έχει μείνει 14 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ, αλλά η Μπάγερν δείχνει αποφασισμένη να υπερασπιστεί κατά το… ήμισυ το νταμπλ που κατέκτησε πέρυσι. Οι Βαυαροί προκρίθηκαν πανηγυρικά στα ημιτελικά του Κυπέλλου νικώντας 4-0 την Άαχεν εκτός έδρας.

Ο Μάριο Γκόμεζ άνοιξε το σκορ στο 26’ με κεφαλιά και ο Τόμας Μίλερ «χτύπησε» στο 75’ και το 80’ και ο Ρόμπεν έβαλε την υπογραφή του στο 88’ διαμορφώνοντας τη νίκη-πρόκριση επί της ομάδας της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας.

Προβάδισμα με Μπενζεμά

Προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας πήρε η Ρεάλ, που επικράτησε 1-0 της Σεβίλης εκτός έδρας. Οι Μαδριλένοι ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και πήραν τη νίκη χάρη σε γκολ του Μπενζεμά στο 17ο λεπτό.

Την Τρίτη η Ρεάλ ανακοίνωσε την απόκτηση του Αντεμπαγιόρ με τη μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι, αλλά ο επιθετικός που έψαχνε ο Ζοσέ Μουρίνιο φαίνεται ότι είναι ο... Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος άσος πέτυχε το μοναδικό γκολ των "μερένχες" με μια ατομική προσπάθεια και αφού άδειασε τη μισή άμυνα των γηπεδούχων, αποδεικνύοντας ότι δικαιούται μια θέση βασικού.

Η Ρεάλ έψαξε και ένα δεύτερο γκολ, προκειμένου να κάνει ακόμη πιο εύκολα τα πράγματα ενόψει της ρεβάνς του "Σαντιάγο Μπερναμπέου" την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, αλλά παρότι της παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες, οι παίκτες της δεν μπόρεσαν να νικήσουν ξανά τον Πάλοπ, ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίκτης της Σεβίλης.

ΣΕΒΙΛΗ (Μανθάνο): Πάλοπ, Εσκουντέ, Ναβάρο, Αλέξις, Σέρχιο Σάντσεθ (17' Κάσερες), Ρομαρίκ (52' Ρενάτο), Ζοκορά, Χεσούς Νάβας, Περότι, Κανουτέ, Λουίς Φαμπιάνο (75' Νεγρέδο)
ΡΕΑΛ (Μουρίνιο): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Ρικάρντο Καρβάλιο, Αλμπιόλ, Αρμπελόα, Τσάβι Αλόνσο, Οζίλ (85' Γκρανέρο), Λ. Ντιαρά (56' Μαρσέλο), Κεντίρα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (68' Ντι Μαρία)

Έρχεται για να υπογράψει ο Μπάχα

Η ΑΕΚ ήρθε σε προφορική συμφωνία με τον Μαροκινό επιθετικό της Μαλαγα, Ναμπίλ Μπάχα ο οποίος φτάνει την Πέμπτη στη χώρα μας για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Ένωση. Ουσιαστικά ο Μπαχά θα είναι ο αντικαταστάτης του Ράφικ Τζιμπούρ στο ρόστερ των "κιτρινόμαυρων" ενώ αξίζει να αναφερθεί πως πριν λίγες ημέρες ο παίκτης είχε προταθεί και στον Ολυμπιακό!

Ο Μπάχα, γεννημένος στις 12 Αυγούστου του 1981, είναι κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου. Έχει αγωνιστεί στη Γαλλία σε Μονπελιέ και Κρετέιγ, καθώς και στην Πορτογαλία με Ναβάλ, Μπράγκα ενώ από το 2007 αγωνίζεται στη Μάλαγα.

Τα προηγούμενα χρόνια είχε θέση βασικού στην ομάδα, αλλά τη φετινή περίοδο έχει χάσει τη θέση του στην ομάδα και μετρά μόλις πέντε συμμετοχές στην Primera Division και μία στο Κύπελλο Ισπανίας. Παράλληλα είναι 19 φορές διεθνής με το Μαρόκο έχοντας πετύχει και τέσσερα γκολ.

Η καριέρα του Μπάχα με αριθμούς:
2010/11-Μάλαγα: 5-0
2009/10-Μάλαγα: 32-5
2008/09-Μάλαγα: 36-9
2007/08-Μάλαγα: 36-10 (δεύτερη κατηγορία Ισπανίας)
2006/07-Κρετέιγ: 17-5 (δεύτερη κατηγορία Γαλλίας)
2005/06-Φερόλ: 37-8 (δεύτερη κατηγορία Ισπανίας)
2004/05-Μπράγκα: 23-6

Έξω οι «μεγάλοι»

Δύο ομάδες της δεύτερης κατηγορίας έστειλαν… σπίτι τους δύο άλλες από την Bundesliga για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας. Η Κότμπους με ένα γκολ του Σάο στο 84’ απέκλεισε τη Χόφενχαϊμ με 1-0, ενώ η Ντούισμπουργκ επιβλήθηκε 2-0 της Καϊζερσλάουτερν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τρίτη 25/1

Σάλκε-Νυρεμβέργη 3-2 στην παράταση (κ.α 2-2)
(14’ Γκαβράνοβιτς, 58’ Ράκιτιτς, 119’ Ντράξλερ-4’, 32’ Σίμπερ)

Τετάρτη 26/1

Κότμπους-Χόφενχαϊμ 1-0
(84’ Σάο)

Ντούισμπουργκ-Καϊζερσλάουτερν 2-0
(36’ Μπάγιτς, 58’ Σουκάλο)

Άαχεν-Μπάγερν Μονάχου (σε εξέλιξη από τις 21:30)

* Η κλήρωση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου θα γίνει στις 30 Ιανουαρίου. Οι ημιτελικοί, που είναι νοκ άουτ και θα διεξαχθούν στις 1 και 2 Μαρτίου.

Γιάννης Τάκης-Δεν υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες σε ποδοσφαιριστές

Ησημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής Γιάννης Τάκης.
Μεταξύ άλλων πάντως, τόνισε: «Η ΠΑΕ χρειάζεται ενάμιση εκατομμύριο για να πάρει την άδεια. Εχουμε προβλέψει μια σειρά από έσοδα, τα οποία μπορούν να καλύψουν αυτό το ποσό»
Για οφειλές προς τους παίκτες:
«Δεν υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες σε ποδοσφαιριστές, απλώς έχουμε κάποιες μικρές καθυστερήσεις. Ο Ηρακλής είναι φέτος από τις ομάδες που έχει μια ισορροπία στα οικονομικά του».
Για την παρουσία του Σαμάβαρι στα γραφεία:
«Είναι ένας συνεργάτης του Ρέμου και έχουμε την υποχρέωση με τον Ρέμο να έχουμε επαφές, αφού παραμένει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Εχουμε εκκρεμότητες και για την αδειοδότηση και βάζουμε ανθρώπους να πιέσουν τον Ρέμο».
Και για τα χρέη:
«Υπάρχουν τριών ειδών χρέη στην Εφορία τα ρυθμισμένα με το Νόμο Ορφανού των 100 δόσεων. Σε αυτά, από τον Μάιο μέχρι τώρα έχουν πληρωθεί έξι δόσεις, τρεις πλήρωσε η ΠΑΕ και τρεις ο Ρέμος. Υπάρχουν χρέη για το διάστημα 2000-2004 που περαιώθηκαν από τον κ.Μυτιληναίο. Ο κ. Τσαμούρης μας είπε ότι για την περαίωση της θητείας Ρέμου θα ασχοληθεί ο μεγαλομέτοχος. Υπάρχουν και τα χρέη 2008-2009 και το α’ εξάμηνο του 2010 και αυτό είναι στον αέρα».

Εκρηκτικό το κλίμα...

Ιδιαίτερα «γεμάτη» είναι η σημερινή ημέρα για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Ξεκίνησε με τους νομικούς της ΠΑΕ να ολοκληρώνουν την προετοιμασία για την κατάθεση της έφεσης στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ που θα ολοκληρωθεί στη διάρκεια της ημέρας για τη μια αγωνιστική και το ποσό των ογδόντα χιλιάδων ευρώ που τιμωρήθηκε ο «Δικέφαλος» για τα γεγονότα του Βόλου. H έφεση του ΠΑΟΚ θα εκδικαστεί την Παρασκευή το πρωί.
Το κλίμα μετά τη χτεσινή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Superleague είναι εκρηκτικό με τους κύριους συνδέσμους των οπαδών όπως η «Θύρα 4» να καλούν τον κόσμο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος της έφεσης, έξω από το γήπεδο της Τούμπας για να στηρίξουν την ομάδα τους.
Η ιδέα της τοποθέτησης γιγαντοοθονών συναντά προβλήματα λόγω της μετάδοσης του αγώνα από συνδρομητικό κανάλι αλλά κι από την Αστυνομία. Είναι χαρακτηριστικό πως στη σύσκεψη για τα μέτρα τάξης που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία εκπροσώπων του Ολυμπιακού, ζητήθηκε να γίνει γνωστό από τις Αρχές κατά πόσο μπορούν να ελέγξουν τον περιβάλλοντα χώρο.
Ανάλογη σύσκεψη προηγήθηκε χρονικά με τους ανθρώπους του Αρη αυτή τη φορά για τον Κυριακάτικο αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να ζητά εγγυήσεις από τις Αρχές προκειμένου ν' αποφευχθούν φαινόμενα σαν αυτά που συνάντησε η αποστολή των διοικούντων πριν από την είσοδό τους στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όμως η τοποθέτηση των ανθρώπων της γηπεδούχου ομάδας διαβεβαίωσαν πως θ' ανταποδώσουν τη φιλοξενία του αντίστοιχου αγώνα του πρώτου γύρου, όπου αναφορικά με τους «κιτρινόμαυρους» δε συνέβη το παραμικρό. Αντιθέτως ο ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των φίλων του στα πρόσωπα των παικτών της ομάδας τους.
Ετοιμοπόλεμοι Αθανασιάδης και Μουσλίμοβιτς
Αγωνιστικά, ο Μάκης Χάβος είδε τους Στέφανο Αθανασιάδη και Ζλάταν Μουσλίμοβιτς να ξεπερνούν τις ενοχλήσεις που χτες τους έθεσαν προληπτικά εκτός και δοκίμασε ένα σχήμα 4-4-1-1 με λίγες αλλαγές σε σχέση με το αντίστοιχο που εμφάνισε το περασμένο Σάββατο κόντρα στην Ξάνθη. Δίχως αλλαγή σε όλη την άμυνα, παρουσίασε μια μεσαία γραμμή με Σαλπιγγίδη από δεξιά, Γκαρσία και Βιεϊρίνια στην ευθεία, τον Ιβιτς λίγο πιο προωθημένο (σ.σ. όπως στον Βόλο) και στην κορυφή έναν εκ των Αθανασιάδη - Μουσλίμοβιτς.
Απών ήταν ο νεοαποκτηθείς Ντιέγκο Αρίας. Μετά το τέλος της προπόνησης ο προπονητής του «Δικεφάλου» μαζί με τον τεχνικό διευθυντή, Παντελή Κωνσταντινίδη μετέβησαν στα γραφεία στην Τούμπα όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο, Θόδωρο Ζαγοράκη με κυρίαρχο θέμα τα μεταγραφικά. Είναι γεγονός πως για την αναζήτηση του δεξιού οπισθοφύλακα έχουν προκριθεί κάποιες περιπτώσεις από τις αρκετές προτάσεις των μάνατζερ, όμως ουσιαστική εξέλιξη δεν έχει προκύψει ακόμη.
Σε ότι αφορά τον Κριστιάνο, εξέλιξη αναμένεται να δρομολογηθεί την Πέμπτη καθώς όπως ειδοποίησε ο μάνατζερ του θα βρεθεί στα γραφεία του γηπέδου της Τούμπας για να συνομιλήσει με τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ, Παντέλη Κωνσταντινίδη. Το θέμα του, όπως κι αυτό του Ελ Ζαρ, που συνεχίζει πρόγραμμα αποθεραπείας απασχόλησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης και πολύ σύντομα θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

* Την Πέμπτη το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ θα γευματίσει στην Περαία σε μία προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων, ενόψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν...

«Πόρτα» σε ΑΕΚ για Πουλίδο

Αρνητική ήταν η απάντηση του Αστέρα Τρίπολης στην πρόταση που κατέθεσε η ΑΕΚ για τον Ρουμπέν Πουλίδο. Ο Ισπανός παραμένει παίκτης των Αρκάδων και πλέον η «Ένωση» θα στραφεί σε άλλες λύσεις.

  O Παύλος Δερμιτζάκης εισηγήθηκε την παραμονή του Πουλίδο στον Αστέρα. Ο Έλληνας τεχνικός θέλει τον 32χρονο άσο στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα η ομάδα του.

Η πρόταση της ΑΕΚ προέβλεπε έναν παίκτη, τον Λεονάρντο, σαν αντάλλαγμα για τον Ισπανό. Αν και ελκυστική η πρόταση της ΑΕΚ, ο εκ των ιδιοκτητών, Δημήτρης Μπάκος έκανε πράξη την επιθυμία του προπονητή της ομάδας και ο πρώην αμυντικός της Σαραγόσα παραμένει κάτοικος Τρίπολης.

Δοκιμάζει δεξί μπακ… Τουρκοφάγο!

Η ΑΕΚ ψάχνει λύσεις στο δεξί άκρο της άμυνας και την Τετάρτη ο Μανόλο Χιμένεθ δοκίμασε τον Παναγιώτη Νικηταρά. Όχι τον ήρωα του 1821 βέβαια…
Δοκιμάζει δεξί μπακ… Τουρκοφάγο!
Ο παίκτης που έχει το ίδιο όνομα με τον… Τουρκοφάγο, προέρχεται από τον ΑΟ Χανίνων, από τον οποίο έφυγε ως ελεύθερος λόγω του.. υψηλού κασέ του. Παρ’όλα αυτά, πρόλαβε να παίξει σε 6 ματς στη Γ’ Εθνική.
Ο Νικηταράς έκανε προπονήσεις με την ομάδα Νέων και ανέβηκε στα Σπάτα προκειμένου ο Μανόλο Χιμένεθ, να δει τι… πουλιά πιάνει, δεδομένου των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην άμυνα.Πηγη sportdog.gr

Στα προημιτελικά ο Ολυμπιακός Λευκωσίας

Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας επικράτησε 3-1 της ΑΕ Πάφου και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπριακού Κυπέλλου. Μαζί του και ο Άρης, που παρά το 0-0 με την ΑΕ Λεμεσού πήρε το εισιτήριοι χάρη στη νίκη του στην έδρα της αντιπάλου στον πρώτο αγώνα. Τυπική διαδικασία ήταν για την Ομόνοια η πρόκριση μετά το 6-0 του πρώτου αγώνα, καθώς ήρθε ισόπαλη 2-2 στην έδρα του Ατρομήτου Γεροσκήπου.

Προβάδισμα πρόκρισης πήρε η Αλκή, που πέρασε με 1-0 από το Παραλίμνι, ενώ εκκρεμεί η ρεβάνς του αγώνα Ανόρθωση-ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς (2-0 νίκησε η πρώτη κι έχει το προβάδισμα).

Το εισιτήριο για τους «8» έχουν ήδη σφραγίσει ΑΕΚ Λάρνακας, Εθνικός Άχνας και Απόλλων Λεμεσού.

Πέρασε και ο ΠΑΟK στο κύπελλο, 3-1 τον Επίκουρο

Μετά τον Άρη, τη Λαμία και τον ΑΟ Κηφισιάς, ο ΠΑΟΚ ήρθε να συμπληρώσει το «καρέ» των προκρίσεων στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, στους Άνδρες, μετά τη νίκη του στην Πολίχνη επί του Επίκουρου με 3-1. Η κλήρωση για τη φάση των «8″ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.
Τα σετ (πρώτος αναφέρεται ο γηπεδούχος Επίκουρος): 20-25, 25-22, 14-25, 13-25.

Όλο έρχεται και δεν φτάνει…

Τη Δευτέρα τον περίμεναν τον μάνατζερ του Κριστιάνο, αλλά ο τύπος δεν έδωσε σημεία ζωής στη Θεσσαλονίκη. Τώρα σήκωσε το ακουστικό του και υποσχέθηκε στον Κωνσταντινίδη ότι την Πέμπτη θα έρθει…
Όλο έρχεται και δεν φτάνει…
Ο εκπρόσωπος του Βραζιλιάνου κωλυσιεργεί δραματικά αφού ο ΠΑΟΚ θέλει να τον... στείλει προκειμένου να αδειάσει μία θέση ξένου και να αποκτηθεί δεξιός μπακ, μιας και οι επιλογές του Παντελή Κωνσταντινίδη περιορίζονται σε κοινοτικούς.
Πάντως ο ατζέντης του Κριστιάνο είχε την Τετάρτη επικοινωνία με τον τεχνικό διευθυντή του «Δικεφάλου» και του υποσχέθηκε ότι την Πέμπτη θα είναι στη Θεσσαλονίκη. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι βρήκε μάλλον ομάδα για τον πελάτη του.
Εκτός και έριξε ξανά στάχτη στα μάτια των «ασπρόμαυρων» και το τραβάει προς νέα αναβολή…

Μιλάνο… κου-Πάτο

Η Μίλαν τα θέλει όλα. Δεν της αρκεί το πρωτάθλημα, αλλά ορέγεται και το Κύπελλο Ιταλίας. Οι «ροσονέρι» προκρίθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης νικώντας με 2-1 τη Σαμπντόρια στο «Λουίτζι Φεράρις» με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλεξάντρε Πάτο, που πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ, και θα αναμετρηθούν με την Παλέρμο για μία θέση στην τετράδα.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 17’ με κοντινό βολέ με εξωτερικό φάλτσο, ενώ πέντε λεπτά μετά άδειασε έναν αντίπαλο με εξαιρετική ντρίμπλα και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0. Οι Γενοβέζοι μείωσαν στο 51’ με κεφαλιά του Γκουμπέρτι και πίεσαν για την ισοφάριση, ωστόσο η άμυνα της Μίλαν, με βασικό τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, άντεξε μέχρι το τέλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ντεμπούτο με τη Μίλαν έκανε ο νεοαποκτηθείς από τον Άγιαξ Εμάνουελσον, ενώ ο Αντόνιο Κασάνο αποδοκιμάστηκε από τους φιλάθλους της ομάδας που υπηρετούσε μέχρι το Δεκέμβριο.

Σαμπντόρια (Ντι Κάρλο): Ζούνιορ Κόστα, Τζάουρι, Βόλτα, Ακάρντι, Τσίγκλερ, Μανίνι (72’ Κόμαν), Παλόμπο, Πόλι (65’ Τισόνε), Γκουμπέρτι, Μακαρόνε, Μακέντα.

Μίλαν (Αλέγκρι): Ρόμα, Όντο, Παπασταθόπουλος, Γέπες, Γέπες, Αντονίνι (80’ Γιανκουλόφσκι), Τιάγκο Σίλβα, Φαν Μπόμελ, Εμάνουελσον, Μέρκελ, Πάτο (87’ Ιμπραΐμοβιτς), Ρομπίνιο (78’ Κασάνο).

«Καθάρισε» ο Άρης

Σίγουρα, κανένας δεν περίμενε τόσο εύκολη επικράτηση του Άρη επί της ΕΑΠ. Όμως, οι «κιτρινόμαυροι» νίκησαν με 3-0 σετ τους Πατρινούς στα Βασιλικά, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος βόλεϊ των ανδρών και προκρίθηκαν στην επόμενη, περιμένοντας τον επόμενο αντίπαλό τους, ελπίζοντας σε ακόμα μια πρόκριση και δείχνοντας πως βρίσκονται σε ιδανική αγωνιστική κατάσταση αυτή την εποχή.

«Έτοιμος για Ιταλία ο Σαμαράς»

Ενδιαφέρον από αρκετές ιταλικές ομάδες για τον Γιώργο Σαμαρά αποκάλυψε ο μάνατζέρ του, Γρηγόρης Ιωαννίδης, ο οποίος έκανε σαφές ότι η Σέλτικ έχει τον πελάτη του στην tranfer list. Το όνομα του 25χρονου πρώην άσου της Μάντσεστερ Σίτι συνδέθηκε πρόσφατα με μετακίνηση στην Παλέρμο, όμως ο ατζέντης του υπογράμμισε ότι για την απόκτησή του δεν ενδιαφέρεται μόνο ένα κλαμπ. Όσον αφορά την πρόθεση της Σέλτικ να πουλήσει τον Έλληνα επιθετικό, ήταν σαφής: «Ναι, μπορώ να το επιβεβαιώσω. Είναι στη λίστα με τους παίκτες που μπορούν να φύγουν. Δεν μπορώ να πω αν έχω μιλήσει με την Παλέρμο, όμως διάφοροι σύλλογοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας».

Ο μάνατζερ του Σαμαρά με δηλώσεις στο Mediagol.it κατέληξε: «Θεωρώ ότι ο Σαμαράς είναι έτοιμος να παίξει στην Ιταλία. Είναι γνωστός για την τεχνική, την ταχύτητα και τις ικανότητές του στον αέρα αλλά και με την μπάλα κάτω. Είναι ένας μοντέρνος επιθετικός».

«Κινέζικο» ιταλικό super cup!

Πάει Κίνα το ιταλικό super cup καθώς εκεί θα διεξαχθούν οι τρεις από τους τέσσερις προσεχείς αγώνες τουθεσμού, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη (26/01) η ποδοσφαιρική λίγκα της γειτονικής χώρας. Με την επικύρωση της συμφωνίας διεξαγωγής του επόμενου αγώνα στο Πεκίνο, ο πρόεδρος της λίγκας στη Serie A, Μαουρίτσιο Μπερέτα και ο πρόεδρος της εταιρείας United International Vansen, Βανγκ Χούι, υπέγραψαν επίσης σύμβαση για να διεξαχθούν στην Κίνα τρεις συναντήσεις του θεσμού, από φέτος ως το 2014. Η συγκεκριμένη εταιρία αναμένεται να αναλάβει τη φροντίδα για την οργάνωση του αγώνα.

Έντονη δυσαρέσκεια από ΠΑΟΚ

Ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την απόφαση του ΑΣΕΑΔ να μην μειώσει την ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, είναι στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν γίνεται λόγος για άνιση μεταχείριση της Πολιτείας μεταξύ των ομάδων της Θεσσαλονίκης και αυτών της Αθήνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το μήνυμα ελήφθη (ξανά). Μόνο δύο αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ χρειάστηκαν για να περάσει ξανά το μήνυμα από την Ελληνική Πολιτεία, αυτή την φορά διά των δικαστικών της οργάνων. Ίδια επεισόδια όταν γίνονται από οπαδούς του ΠΑΟΚ είναι δυσφημιστικά για το άθλημα και επιβάλλονται τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ενώ όταν τα ίδια επεισόδια γίνονται από οπαδούς ομάδων της Αθήνας, είναι μεμονωμένα και επιβάλλεται μία αγωνιστική.

Το ΑΣΕΑΔ νομολόγησε λοιπόν, ότι όταν οι κροτίδες προέρχονται από τα χέρια οπαδών του ΠΑΟΚ είναι πιο δυσφημιστικές για το δύσμοιρο το μπάσκετ, ενώ όταν πετυχαίνουν αντίπαλο αθλητή, το μπάσκετ προάγεται αφού πέτυχαν διάσημο αθλητή του Ολυμπιακού. Μετά τα πέτσινα πέναλτι στο ποδόσφαιρο, μπορείτε πλέον να τους δίνετε και συγχαρητήρια για την εύστοχη ρίψη κροτίδων τις οποίες προφανώς και οι διαιτητές θεωρούν μέρος του φαντασμαγορικού τελετουργικού της λήξης των αγώνων των ομάδων της Αθήνας και για το λόγο αυτό δεν τις αναφέρουν καν στο φύλλο αγώνος. Κύριοι αρμόδιοι και υπεύθυνοι της Ελληνικής Πολιτείας μην ψάχνετε μακριά για τα αίτια της βίας, όταν η ισονομία μένει στις διακηρύξεις και στα παχιά τα λόγια.

Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ»

Φλουρί… Κωνσταντινάτο στο ντέρμπι!

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας θα «σφυρίξει» το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης την προσεχή αγωνιστική. Ο Καλόπουλος τους δύο… Ολυμπιακούς και ο Θάνος τον Παναθηναϊκό.
Φλουρί… Κωνσταντινάτο στο ντέρμπι!
Αναλυτικά:
1. Πανιώνιος - Καβάλα (Αρετόπουλος - Τρικάλων)

2. Ηρακλής - Κέρκυρα (Μάνταλος - Αθηνών)

3. Παναθηναϊκός- Εργοτέλης (Θάνος - Γρεβενών)

4. Λάρισα Πανσερραϊκός (Παππάς -  Αθηνών)

5. Αρης - ΠΑΟΚ (Κωνσταντινέας - Μεσσηνίας)

6. Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης (Σταθόπουλος - Αχαϊας)

7. Skoda Ξάνθη - ΑΕΚ (Γιάχος - Χίου)

8. Ολυμπιακός Βόλου - Ολυμπιακός (Καλόπουλος - Μακεδονίας)

Στους… ρυθμούς της Έρρικας, ο Γιούρκας

Η Έρρικα Πρεζεράκου, πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ και νικήτρια του «Dancing with the Stars», είναι ο νέος έρωτας του Γιούρκα Σεϊταρίδη! Ο sportdog σας παρουσιάζει το νέο αμόρε του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού.
Στους… ρυθμούς της Έρρικας, ο Γιούρκας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Στους… ρυθμούς της Έρρικας, ο Γιούρκας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Επιχείρηση Εξαδάκτυλος!

Έξι δάκτυλα έχει στο δεξί του χέρι ο Γκιγιέρμο Οτσόα και για αυτό τον λόγο δεν πήρε μεταγραφή στη Φούλαμ. Μάλιστα, η ΝΙΚΕ του έχει φτιάξει ένα… ειδικό γάντι, για να χωρέσουν όλα τα δάκτυλα!
Επιχείρηση Εξαδάκτυλος!
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού για τη ενίσχυση της θέσης κάτω από δοκάρια, είχε φτάσει κοντά στη μεταγραφή του στον αγγλικό σύλλογο.
Όταν οι άνθρωποι της Φούλαμ διαπίστωσαν την ιδιαιτερότητα στη δεξιά του παλάμη, την οποία μπορεί να δείτε στη φωτογραφία, ακύρωσαν τη μεταγραφή. Ο λόγος; Είναι ότι η συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα θα μπορούσε να θεωρηθεί πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους τερματοφύλακες και να υπάρξει πρόβλημα με την αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.
Στον Ολυμπιακό, πολύ περισσότερο στην ΕΠΟ, δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Οπότε αν κάνουν κίνηση οι «ερυθρόλευκοι» για την απόκτησή του, το τελευταίο που θα κοιτάξουν είναι το έκτο δάκτυλο…

Επέστρεψε ο Ρουίς

Σε ρυθμό προπονήσεων επέστρεψε ο Κάρλος Ρουίς, ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα στην προπόνηση της Τετάρτης και ο Γιάννης Μιχαλήτσος θα μπορεί να τον υπολογίζει για τον αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ. Το ίδιο ισχύει και για τους Μπομπαντίγια, Αγτζίδη και Οριόλ. Με ενοχλήσεις στο δεξί του χέρι αποχώρησε ο Χουάνμα.

Ο Κάρλος Ρουίς που επέστρεψε μετά τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα της Γουατεμάλας για το Κύπελλο κεντρικής Αμερικής ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και ο προπονητής του Άρη θα τον συμπεριλάβει στα πλάνα του για το μεγάλο κυριακάτικο ντέρμπι.

Το ίδιο ισχύει και για τον νεοαποκτηθέντα Μπομπαντίγια, ενώ συμμετοχή του Οριόλ θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Ο Χουάνμα αντιμετώπισε πρόβλημα στο δεξί του χέρι και αποχώρησε όμως η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία. Βέβαια αναμένονται και οι ακτινογραφίες για να διαπιστωθεί ακριβώς το μέγεθος του προβλήματος.

Νικολαΐδης: «Παίρνουμε μπρος με ΠΑΟΚ!»

Πρόκειται για έναν από τους πλέον επώνυμους Αρειανούς που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στα κοινά του συλλόγου, όντας αντιπρόεδρος της Λέσχης Φίλων Άρη. Ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης, μιλά στο Novasports.gr για το ντέρμπι, τη μετά Κούπερ εποχή που ξημέρωσε για τον Αρη, για τα πέντε χρόνια λειτουργίας της Λέσχης, αλλά και για τον εαυτό του ο οποίος αυτή την εποχή προετοιμάζεται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του τάε-κβο-ντο.
-Αλέξανδρε, να ξεκινήσουμε από το καυτό θέμα των ημερών, το ντέρμπι, Αρη-ΠΑΟΚ. Πως το περιμένεις; «Σίγουρα ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι το περιμένεις πάντα με πολύ μεγάλη αγωνία και ειδικά αυτό που είναι μέσα στο γήπεδό μας. Υπάρχει βέβαια και ο παραπάνω λόγος, διότι η ομάδα δεν έχει τα αποτελέσματα που θα έπρεπε και νομίζω μια νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ θα είναι για μας μια νέα αρχή!»
-Θα είναι, δηλαδή, μια ενδεχόμενη νίκη η απαρχή ενός νέου ξεκινήματος για τον Αρη; «Σαν αθλητής που είμαι γνωρίζω πολύ καλά πως η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Νομίζω πως είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να 'αναστηθούμε' και να κάνουμε μια σειρά από νίκες οι οποίες θα μας επαναφέρουν εκεί που πρέπει».
-Πως εισέπραξες τη φυγή του Εκτορ Ραούλ Κούπερ; «Σίγουρα για να έρθει ένα διαζύγιο μ΄ έναν άνθρωπο ο οποίος αγαπήθηκε τόσο πολύ από τον κόσμο, συνετέλεσαν πολλοί παράγοντες. Νομίζω πως ότι έπρεπε να ειπωθεί, ειπώθηκε. Ασφαλώς θα ήταν καλύτερο για όλους μας να έμενε ο κ. Κούπερ και να συνέχιζε το έργο του, όμως αυτό για διάφορους λόγους δεν συνέβη και δεν αλλάζει τη σκέψη μας για την ομάδα. Υπήρξαν κι άλλες στιγμές στην ιστορία μας, όταν έφευγαν παίκτες ή προπονητές πολύ αγαπητοί που νομίζαμε πως ήρθε η συντέλεια του κόσμου, αλλά τελικά αποδεικνυόταν πάντοτε πως πάντα υπάρχει η επόμενη μέρα! Η διοίκηση που εξέλεξε η Λέσχη Φίλων Αρη, είναι η ίδια διοίκηση που έφερε τον Κούπερ στην ομάδα και δεν είναι απλά η διοίκηση κατά τη θητεία της οποίας έφυγε αυτός ο μεγάλος προπονητής και επομένως είναι θέμα χρόνου να δούμε την επόμενη κίνηση».
-Αναφέρθηκες στη Λέσχη η οποία γιορτάζει, πλέον, τα πέντε χρόνια λειτουργίας της. «Είναι πολύ όμορφες αυτές οι στιγμές που ζούμε, γιατί είναι το πλέον πρωτοποριακό εγχείρημα στην Ελλάδα και μας κάνει υπερήφανους που έχουμε καταφέρει να φτάσουμε αυτή την προσπάθεια εκεί που τη θέλαμε. Έχουμε λάβει μια διεθνή αναγνώριση πρωτοφανή για κάθε άλλο ελληνικό φορέα που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο και το μόνο που μας μένει είναι να κατακτήσει η ομάδα έναν τίτλο, προκειμένου να εκτοξεύσουμε τον αριθμό των μελών σε πολλαπλάσιο νούμερο!»
-Τι έχει αλλάξει η Λέσχη στον Άρη; «Το βασικό είναι ότι ο κόσμος εμπιστεύεται την ομάδα, διότι η διοίκηση εκλέγεται από τη βάση. Η Λέσχη έχει δώσει ηρεμία στο σύλλογο και αυτό φαίνεται σε κάθε εκδήλωση της ομάδας».
-Θα είσαι την Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης»; « Εννοείται! Πέρυσι τέτοια εποχή δεν μπορούσα να είμαι στη Θεσσαλονίκη και συνεπώς στο γήπεδο και ελπίζω όλα να πάνε καλά και να πάρουμε μπρος απ΄ αυτό το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ! Συμπληρώθηκαν όσα άσχημα αποτελέσματα μπορούσαν να συμπληρωθούν και έφτασε επιτέλους η στιγμή για μια διαφορετική πορεία».
-Ο Άρης προετοιμάζεται για το ντέρμπι, εσύ για πού προετοιμάζεσαι αυτή την εποχή; «Προετοιμάζομαι για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει αρχές Μαΐου στη Κορέα. Η προετοιμασία πάει πάρα πολύ καλά με διπλές καθημερινές προπονήσεις. Η χρονιά που διανύουμε είναι προολυμπιακή και επομένως χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρω να πάω με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στο Λονδίνο.»
-Να περιμένουμε ένα μετάλλιο στους τελευταίους ολυμπιακούς αγώνες της καριέρας σου; «Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος για τον οποίο συνεχίζω. Να καταφέρω, δηλαδή, να κατακτήσω ένα χρυσό μετάλλιο το οποίο αποτελεί και το μεγάλο μου όνειρο. Βέβαια αχάριστος δεν είμαι, έχω πετύχει πολλά στο ταε-κβο-ντο, όμως θα ήθελα και το κάτι παραπάνω!»

«Μπαμ» με Αλαντιέρ και Κούλιτς

Στη Λάρισα είναι αποφασισμένοι να μην παραδώσουν τα «όπλα» και ως εκ τούτου είναι έτοιμοι να ενισχύσουν την ομάδα με δύο πολύ σημαντικά επιθετικά «όπλα», τον Ζερεμί Αλαντιέρ και τον Σανιέλ Κούλιτς.

Αμφότεροι, αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να μπουν σε αεροπλάνο και να ταξιδέψουν στην χώρα μας για χάρη των «βυσσινί».

Ανακάτεψε την τράπουλα ο Χάβος

Διάφορα σχήματα δοκίμασε ο Μάκης Χάβος ενόψει της αναμετρήσεις με τον Άρη στο «Βικελίδης». Μπήκαν σε κανονικό ρυθμό οι Μουσλίμοβιτς και Αθανασιάδης.
Επέστρεψαν σε κανονικό ρυθμό προπόνησης οι Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και Στέφανος Αθανασιάδης. Οι δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ φαίνεται πως ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις στο δεξιό δικέφαλο και τους κοιλιακούς αντίστοιχα.
Μάλιστα, στη διάρκεια της προπόνησης ο 41χρονος τεχνικός δοκίμασε διάφορα σχήματα προκειμένου να βρει το κατάλληλο για το ντέρμπι με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Αυστηρά μέτρα στο «Βικελίδης»

Ισχυρή περιφρούρηση στην αποστολή αλλά και στη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚυποσχέθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα με τον Άρη.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚμετά τα περσινά γεγονότα στο «Κλεάνθης Βικελιδης» ήταν πιο απαιτητική σήμερα από την Αστυνομία για τα μέτρα τάξης του αγώνα με τον Άρη. Αυτό που συζητήθηκε κυρίως και ζήτησε ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν  αυξημένα μέτρα, ενόψει του προσεχούς αγώνα στο λεωφορείο της αποστολής, αλλά στα μέλη της διοίκησης.
Αυτό που υποσχέθηκε η Αστυνομία, είναι να μεγαλώσει τη "νεκρή ζώνη", αλλά και να υπάρχει συνοδεία μπρος και πίσω από τα πούλμαν του ΠΑΟΚ για να μην παρουσιαστεί πάλι το ίδιο πρόβλημα εγκλωβισμού της αποστολής .

Οι παράγοντες του Δικεφάλου ζήτησαν, επίσης, να κλείσουν τα παρακείμενα μαγαζιά την ώρα που θα πλησιάζει η αποστολή. Η Αστυνομία απάντησε αρνητικά. Όμως υποσχέθηκε ότι η αποστολή θα φτάσει στο γήπεδο με ασφάλεια και οτι στα μαγαζιά των ιδιωτών θα υπάρχει αστυνομία.

Σάντος: «Δεν κλείνει για κανέναν η πόρτα»

Ανοιχτό από πλευράς του αφήνει ο Φερνάντο Σάντος το ενδεχόμενο επιστροφής στους παίκτες που αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την Εθνική Ομάδα, ενώ έκανε λόγο για αλλαγή αγωνιστικής φιλοσοφίας. Αναλυτικά όσα δηλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Για την Εθνική Ομάδα: «Είναι μια καινούρια ομάδα, πολλοί παίκτες της παλιάς φουρνιάς που πέτυχε πολλά, έχουν σταματήσει λόγω ηλικίας. Δυστυχώς ορισμένοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν χρόνο συμμετοχής στους συλλόγους τους. Αλλάζουμε φιλοσοφία στον τρόπο παιχνιδιού και θα χρειαστεί χρόνος για να προσαρμοστούν οι παίκτες στη νέα πραγματικότητα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους γιατί προσπάθησαν από το πρώτο λεπτό να μπουν στο πνεύμα. Δεν τους έχω στη διάθεσή μου κάθε μέρα, οπότε βρισκόμαστε περίπου στο 50% αυτών που θέλουμε», ήταν το πρώτο σχόλιο του Φερνάντο Σάντος για τη δική του Εθνική ομάδα.

Για την αμυντική φιλοσοφία του προκατόχου του, Ότο Ρεχάγκελ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός ξεκαθάρισε πως θέλει να κρατήσει τα καλά στοιχεία και να προσθέσει νέα που ταιριάζουν στους Έλληνες: «Το προηγούμενο στυλ παιχνιδιού έφερε με τον κ. Ρεχάγκελ πολλές επιτυχίες με αποκορύφωμα το Euro 2004. Στον Έλληνα ποδοσφαιριστή αρέσει να κρατάει την μπάλα στα πόδια του, άρα και η Εθνική που έχει τους καλύτερους παίκτες, μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Δεν είναι δυνατό από τη μία στιγμή στην άλλη να ξεπεράσεις μια νοοτροπία 8-9 χρόνων. Οι ποδοσφαιριστές πάντως τώρα δείχνουν να διασκεδάζουν περισσότερο και στο μέλλον πιστεύω ότι θα μπορούμε να παίζουμε επιθετικά. Θέλουμε να διατηρήσουμε στοιχεία του προηγούμενου τρόπου παιχνιδιού, όπως είναι η σφιχτή άμυνα ή οι αντεπιθέσεις, αλλά και να προσθέσουμε νέα. Οι Έλληνες έχουν ικανότητες και ποιότητα, πρέπει να απελευθερωθούν».

Για το σύστημα που προτιμά και το 4-4-2 με ρόμβο, το οποίο χρησιμοποίησε στο φιλικό με τη Σερβία: «Πιστεύω ότι ταιριάζει στα έμφυτα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών μου, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο τακτικά από το κλασικό 4-4-2 ή το 4-3-3. Δυστυχώς δεν υπάρχουν εξτρέμ επιπέδου και τελικά αποφασίσαμε να επιστρέψουμε σε ένα σύστημα με βάση το 4-3-3 στο οποίο είναι πιο εξοικειωμένοι οι παίκτες, αλλά δεν αποκλείεται μελλοντικά να παίξουμε με διαφορετικό τρόπο».

Για τους Καραγκούνη και Κατσουράνη, τους οποίους ο συμπατριώτης του Κάρλος Φρέιτας, τεχνικός διευθυντής στον Παναθηναϊκό, φέρεται να χαρακτήρισε «ex players», ο Φερνάντο Σάντος ξεκαθάρισε ότι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο: «Δεν ξέρω καν πώς ελέχθη και πώς μεταφέρθηκε στον Τύπο. Έχουν πάντως και οι δύο αρκετά χρόνια μπροστά τους ως ποδοσφαιριστές και έχουν να δώσουν πολλά τόσο στην Εθνική όσο και στο σύλλογό τους. Παράλληλα, με την εμπειρία και την ωριμότητά τους μπορούν να βοηθήσουν τους νέους ποδοσφαιριστές να προσαρμοστούν καλύτερα και ευκολότερα. Βέβαια και αυτοί θα πρέπει να δείξουν αγωνιστική σταθερότητα».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής των Γκέκα και Κυργιάκο, που έθεσαν τους εαυτούς τους εκτός ομάδας: «Η πόρτα δεν έχει κλείσει για κανέναν. Όμως δεν έκλεισα εγώ την πόρτα σε Γκέκα και Κυργιάκο. Αν θέλουν να επιστρέψουν θα πρέπει οι ίδιοι να κινήσουν τις διαδικασίες. Ο μόνος όρος που θέτω εγώ -όχι μόνο σε αυτούς τους δύο, αλλά σε κάθε παίκτη- είναι να εμπιστεύεται απόλυτα τον προπονητή. Έχω αποδείξει τόσα χρόνια ότι οι προσωπικές σχέσεις δεν μπαίνουν ποτέ πάνω από τη δουλειά μου».

Για το υλικό της ομάδας αλλά και τα ταλέντα που έχει ξεχωρίσει: «Υπάρχουν περίπου 35 παίκτες που παρακολουθώ, όμως υπάρχουν και παιδιά όπως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Μανωλάς και ο Φορτούνης, οι οποίοι αγωνίζονται στην Ελπίδων. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα είχαν χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα, οπότε θεωρώ ότι πρέπει να μείνουν εκεί. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία σε όλα τα κλιμάκια της Εθνικής. Υπάρχουν σπουδαία ταλέντα που παρακολουθούμε στενά και κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα που θα κληθούν».

Κρίσιμη μέρα για Χάμιλτον

Στη διάρκεια της ημέρας πρόκειται να ξεκαθαρίσει το κατά πόσο τελικά ο Βένσον Χάμιλτον θα έρθει στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Ηρακλή
Από την μια στις τάξεις του "Γηραιού" επιθυμούν τον ερχομό του για να τσεκάρουνε κατά πόσο ο 33χρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ έχει ξεπεράσει τον πρόσφατο τραυματισμό του.

Από την άλλη πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης που μετέχει στις προπονήσεις της ισπανικής Γέιδα θέλει πρώτα να συμφωνήσει στο οικονομικό.
Για αυτό και η σημερινά μέρα αναμένεται να αποτελέσει κριτήριο όσον αφορά το φλερτ της ΚΑΕ Ηρακλής στο πρόσωπό του που ξεκίνησε χθες το απόγευμα με τον Γιώργο Καλαφατάκη να μην δείχνει να βιάζεται.

Ο ίδιος ο Χάμιλτον – που αν και Αμερικανός θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι κάτοχος ισπανικού διαβατηρίου - δηλώνει πανέτοιμος για δράση όντας απολύτως υγιής ωστόσο στον Ηρακλή έχουν κάθε λόγο να είναι καλυμμένοι.

Εκτός του Ηρακλή πάντως την στιγμή αυτή πληροφορίες κάνουν λόγο πως βρίσκεται στο στόχαστρο και μίας ακόμη ελληνικής ομάδας και πιο συγκεκριμένα του νεοφώτιστου Ικάρου Καλλιθέας.

Αυτό τέλος όμως που συνεχίζει να παραμένει άγνωστο είναι το ποιος θα αποτελέσει παρελθόν σε περίπτωση που ο "Καλάφας" ανάψει το πράσινο φως για την απόκτησή του Χάμιλτον και το ποιον θα αντικαταστήσει.

Οι τρεις υποψήφιοι στην περίπτωση αυτοί είναι οι Άρβιντας Εϊτουταβίτσιους, Νίκολα Κοπρίβιτσα που δείχνει να συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τραυματισμό και Τζέιμς Πίτερς.

ΟΚ Κλάους, Μουσλίμοβιτς

Κανονικά προπονήθηκαν την Τετάρτη το πρωί Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και Στέφανος Αθανασιάδης, με αποτέλεσμα να τεθούν στην διάθεση του Μάκη Χάβου για το ματς με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης την Κυριακή.
Οι δυο ποδοσφαιριστές αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη στην Τούμπα.

Χαρακτηριστικά να πούμε πως ο νεαρός επιθετικός είχε ενοχλήσεις στον δικέφαλο, ενώ ο Βόσνιος φορ πονούσε στους κοιλιακούς.
Στην προπόνηση της Τετάρτης ωστόσο οι δυο άσοι έδειξαν πως ξεπέρασαν εντελώς τα προβλήματα τους και πήραν μέρος σε όλο το πρόγραμμα χωρίς να παραπονεθούν.

Αυτό ήταν το καλυτερο νέο για τον Μάκη Χάβο, που δεν ήθελε καν να σκεφτεί το ενδεχόμενο να μην έχει τους δυο παίκτες στο ματς με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης την ερχόμενη Κυριακή.

Μάλιστα αυτή τη φορά δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν και οι δυο στην βασική ενδεκάδα ως το επθιθετικό δίδυμο του ΠΑΟΚ.

Ποινές φυλάκισης 240 ετών στους 16 οπαδούς της Παρτιζάν

Σε συνολική ποινή φυλάκισης 240 ετών καταδικάστηκαν την Τετάρτη (26/01) οι 16 οπαδοί της Παρτιζάν, οι οποίοι στις 17 Σεπτεμβρίου του 2009, ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 28χρονο φίλαθλο της Τουλούζ, Μπρις Τατόν. Για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με χαρακτηριστικά “άγριας δολοφονίας”, δικαστήριο του Βελιγραδίου έκρινε ένοχους όλους τους κατηγορούμενους.

Δύο εξ αυτών, οι  Τζόρτζε Πρέλιτς και Ντέγιαν Πούζιγκατσα, καταδικάστηκαν σε 35 και 32 χρόνια αντίστοιχα, ερήμην, καθώς διαφεύγουν της σύλληψης και εναντίον τους εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Στους οργανωτές της επίθεσης επιβλήθηκαν οι ανώτερες των ποινών.

Σε δύο από τους καταδιασθέντες επιβλήθηκε 30ετής κάθειρξη, ενώ στους υπόλοιπους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 12 έως 14 έτη.

Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2009, ο Μπρους Τατόν, δολοφονήθηκε άγρια στο κέντρο του Βελιγραδίου, όταν οργανωμένοι οπαδοί της Παρτιζάν επιτέθηκαν εναντίον ομάδας φιλάθλων της Τουλούζ, που είχαν ταξιδέψει, για να στηρίξουν την ομάδα τους στον αγώνα με την πρωταθλήτρια Σερβίας, για τα προκριματικά του Europa League.

Το θύμα βρήκε τραγικό θάνατο, όταν δεν κατάφερε να διαφύγει της επίθεσης των χούλιγκαν, που άρχισαν να τον χτυπούν με σιδερολοστούς.

Ο Τατόν υπέστη ρήξη αορτής  και έχασε τις αισθήσεις του, ενώ οι δράστες συνέχισαν να τον χτυπούν, πριν τον ρίξουν σε σκαλοπάτια, από ύψος τεσσάρων μέτρων. Εξέπνευσε λίγες ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν.

Τον συμβουλεύει για να τον έχει!

Να έχει στη διάθεση του έναν τερματοφύλακα παγκόσμιας κλάσης θέλει ο Φάμπιο Καπέλο. Ο τεχνικός της εθνικής Αγγλίας στοχεύει στον Τζο Χαρτ, τον οποίο συμβούλεψε να παραμείνει συγκεντρωμένος, ώστε να βελτιώσει τις ικανότητες του.

«Πρέπει να καταλάβει πως όταν παίζει με την ομάδα του, πρέπει να είναι συγκεντρωμένος σε κάθε παιχνίδι. Με την Μάντσεστερ Σίτι, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ , δεν μπορείς να κάνεις λάθη επειδή κάθε παιχνίδι πρέπει να κερδίζεις αν στοχεύεις τις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος», τόνισε ο Καπέλο, ο οποίος συμπλήρωσε,

«Κάνει λάθη, αλλά είναι νέος. Είναι δύσκολο να παίζει σε ομάδες που έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα και πρέπει να κερδίζουν. Πρέπει να καταλάβει πως όταν παίζει με ομάδες μικρότερες, αυτές θα καταβάλουν το 110% των δυνατοτήτων τους», ήταν τα λόγια του Ιταλού προπονητή, αναφερόμενος στον τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Σίτι.

Ανανεώνει ο Αμπιντάλ με Μπαρτσελόνα

Πολύ κοντά στο να επεκτείνει κατά ένα χρόνο τη συνεργασία του με την Μπαρτσελόνα είναι ο Ερίκ Αμπιντάλ. Το συμβόλαιο του Γάλλου διεθνή λήγει τον Ιούνιο του 2012, ωστόσο ο σύλλογος της Καταλονίας μαζί με τον Πεπ Γκουαρντιόλα θέλουν να «δέσουν» τον 31χρονο αμυντικό, με τον Ισπανό προπονητή να τον χαρακτηρίζει, μάλιστα, ως ένα από τους πιο «σημαντικούς παίκτες της ομάδας».

«Έχει δρομολογηθεί ήδη και δεν έχει προκύψει κανένα πρόβλημα στην ανανέωσή του. Είμαι χαρούμενος για αυτή την κίνηση, καθώς πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ομάδας», τόνισε ο Πεπ Γκουρντιόλα και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η τέταρτή του χρονιά και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους αριστερούς μπακ του κόσμου, ενώ προσφέρει πολύτιμες λύσεις και ως κεντρικός αμυντικός».

Από πλέι μέικερ… πορτιέρο!

Θα μπορούσε να είχε ασχοληθεί με το μπάσκετ, αλλά τελικά προτίμησε να βάλει γάντια και να εκμεταλλευτεί το ύψος του στο ποδόσφαιρο. Το προφίλ του Ντεγκρά που παίζει για τον Ολυμπιακό.
Από πλέι μέικερ… πορτιέρο!
Έτσι ξεκίνησε λοιπόν...
Ο Ματίας Ντεγκρά γεννήθηκε στην Κόρδομπα της Αργεντινής στις 18 Ιουνίου του 1983 και από ανέκαθεν ήταν ένα παιδί που ξεχώριζε από τους συνομίληκους του λόγω του... ύψους του. Πλέον, ο Αργεντινός βλέπει τον κόσμο από τα 1,91 εκ. και κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και... play maker σε ομάδα μπάσκετ της Αργεντινής!
Η μοίρα όμως τα έφερε αλλιώς και ο Ντεγκρά προτίμησε να βάλει τα γάντια του τερματοφύλακα στις ακαδημίες της Ταγέρες, συλλόγου της τοπικής πόλης, όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και αγωνίστηκε μέχρι το 21ο έτος της ηλικίας του.
Η καρίερα στην ομάδα της γεννέτειρας του πάντως ήταν σύντομη και ένα χρόνο μετά, συγκεκριμένα το 2005, αποφάσισε να συνεχίσει στην Χούλιο Ντε Μορτέρος ως δανεικός, όπου τα πήγε αρκετά καλά στα δύο χρόνια πορείας του με την άσημη αργεντίνικη ομάδα.
Όταν έγινε «Πόντιος»...
Στις 31 Αυγούστου ο Απόλλων Καλαμαριάς του Μάκη Κατσαβάκη θα ανακοινώσει την απόκτηση του πανύψηλου γκολκίπερ με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο, αναφέροντας σχετικά:
«Ο Matias Omar Degra αποκτήθηκε για έναν χρόνο από την Π.Α.Ε. Απόλλων Καλαμαριάς. Ο Αργεντίνος τερματοφύλακας γεννήθηκε το 1983 και διαθέτει ιταλικό διαβατήριο».
Στην Καλαμαριά δεν πήγε αρκετά καλά αν και δεν είχε τις ευκαιρίες που περίμενε, στις 14 Ιανουαρίου του 2009 όμως θα μείνει ελεύθερος, αφού ο μακεδονικός σύλλογος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και αγωνιζόταν στη Β' εθνική.
Ένας Αργεντινός στην ελληνική επαρχία!
Επόμενος σταθμός του Ντεγκρά θα είναι η Βέροια, όπου θα αγωνιστεί για 6 μήνες, θα κάνει πολύ καλά παιχνίδια και ο Αστέρας Τρίπολης που έψαχνε για τερματοφύλακα, θα του ανοίξει την... πόρτα της Superleague.
Ο Ντεγκρά στην πρώτη του χρονιά στον Αστέρα είχε 14 συμμετοχές, καθώς «μοιράστηκε» το χρόνο με τον Νίκο Αναστασόπουλο.
Την φετινή σεζόν πάντως αποτελεί την βασική επιλογή των προπονητών των Αρκάδων κάτω από τα δοκάρια και τα έχει πάει περίφημα.
Στον Πειραιά για το όνειρο...
Τα τελευταία ρεπορτάζ αναφέρουν πως ο Αργεντινός τα έχει βρει σε όλα με τον Ολυμπιακό και θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας που θα του αποφέρει περίπου 150.000 ευρώ τον χρόνο.
Στο πρόσφατο παιχνίδι με τους Πειραιώτες ο Ντεγκρά έδειξε πολύ καλά στοιχεία, εξαιρετικά ρεφλέξ αλλά και ταχύτητα στις αντιδράσεις του κάτω από τα δοκάρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 27χρονος ποδοσφαιριστής φαίνεται να αρνήθηκε και πρόταση της πορτογαλικής Μπράγκα για να μετακινηθεί στους Πειραιώτες και να κυνηγήσει όλες τις πιθανότητες που έχει, προκειμένου να καθιερωθεί κάτω από τα δοκάρια και να ζήσει το όνειρο του στον Ολυμπιακό...
ΠΗΓΗ:gazzetta.gr

Ποιος Έλληνας πάει στη Σάλκε;

Μετά τον Πλιάτσικα και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο ένας ακόμα Έλληνας είναι πιθανό να φορέσει τη φανέλα της Σάλκε. Μαντέψτε ποιος!
Ποιος Έλληνας πάει στη Σάλκε;
Ο λόγος για τον Άγγελο Χαριστέα (!) ο οποίος έχει μείνει χωρίς ομάδα από τότε που έφυγε κακήν κακώς από την γαλλική Αρλ.

Ο Έλληνας επιθετικός άρχισε προπονήσεις με την γερμανική ομάδα και σύμφωνα με το «Kicker» δεν αποκλείεται να αποκτηθεί!
 

«Έτσι κάνουν τα παλικάρια;»

Τα έχουν πάρει πολλοί από τους παίκτες της ΑΕΚ με τον Τζιμπούρ και τον τρόπο έφυγε για να πάει στον Ολυμπιακό. «Μας έλεγε ότι φορούσε παντελόνια. Φοράει ακόμα;».

«Έτσι κάνουν τα παλικάρια;»
Αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού έχει γίνει στα «κιτρινόμαυρα» αποδυτήρια η επιλογή του Ραφίκ Τζιμπούρ να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Οι παίκτες της ΑΕΚ, σε πηγαδάκια, έχουν ασχοληθεί ουκ ολίγες φορές τις τελευταίες ημέρες με την επιλογή του.

Όχι σαν επαγγελματία, βέβαια, αφού θα μπορούσε να συνεχίσει την καριέρα του οπουδήποτε. Το ζήτημα, όμως, είναι ότι με τις πράξεις του έδειξε ότι καταρρίπτει όσα ίδιος έλεγε στους πρώην συμπαίκτες του, περί του ανδρικού λόγου κ.λπ.
«Πάντα υποστήριζε ότι είναι άνδρας και φοράει παντελόνια. Τώρα, πώς νιώθει. Τα φοράει ακόμα; Γιατί δεν έκανε μία καθαρή εξήγηση στην ομάδα και εμάς ότι ήθελε να πάει στον Ολυμπιακό», έλεγαν πρόσφατα κάποιες από τις παλιές καραβάνες στο ρόστερ της ομάδας.
«Με το ζόρι δεν γίνεται τίποτα, θα έφευγε έτσι κι αλλιώς. Όλο το προηγούμενο διάστημα, όμως, έλεγε συνεχώς ότι ο λόγος του είναι συμβόλαιο και αφού συμφώνησε με την ΑΕΚ, θα παραμείνει στο ρόστερ της», είναι μερικά από τα σχόλια των «κιτρινόμαυρων», που ως έναν βαθμό νιώθουν προδομένοι από την κίνησή του.
Κι αυτό το… κράξιμο που κάνουν στις μεταξύ τους συζητήσεις, έχει να κάνει και με το γεγονός ότι ο Τζιμπούρ δεν είχε ενημερώσει ούτε τον μάνατζέρ του για τις προθέσεις του. Με άλλα λόγια, άλλα είχε στο μυαλό του και άλλα έλεγε και έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα…
Κι εκείνοι που τον ξέρουν από την καλή (αλλά και από την ανάποδη… ), οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, δεν μπορούσαν παρά να πέσουν από τα σύννεφα με τη συμπεριφορά του ανθρώπου Τζιμπούρ.

Μια Ελληνίδα νοσοκόμα στο playboy της Ρωσίας!

Η χάρη της έφτασε μέχρι την μακρινή Ρωσία, όπου θα κοσμεί το Playboy της χώρας για τον μήνα Φεβρουάριο. Ο λόγος για τη δικιά μας, την καυτή και playgirl του 2010, Ανδρεανή Τσάφου! Αξίζει να την απολαύσετε…
Μια Ελληνίδα νοσοκόμα στο playboy της Ρωσίας! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
«Στο sex φτάνω στα άκρα. Και για να δει κάποιος το πιο τραβηγμένο πράγμα, θα πρέπει… να είναι μαζί μου την ώρα που κάνω sex. Θα έκανα τα πάντα για να τρελάνω έναν άντρα στο κρεβάτι. Όλα επιτρέπονται και διαθέτω αρκετή φαντασία! Ένα είναι σίγουρο: Θα φύγει πέντε κιλά ελαφρύτερος», έχει δηλώσει η Ανδρεανή Τσάφου στη γυμνή φωτογράφιση για το ελληνικό Playboy και έχει προσθέσει:

«Η συνταγή για να είναι ένας άντρας καλός στο sex είναι απλή: να μην έχει ταμπού, να έχει φαντασία και αντοχές και εννοείται να κάνει καλή χρήση των προσόντων που επιβάλλεται να έχει. Λέω κάτι δύσκολο; Πάντως μια έντονη φαντασίωσή μου είναι να κάνω sex σε αεροπλάνο. Τα κενά αέρος σε συνδυασμό με το sex σε κάνουν να πετάς με όλη τη σημασία της λέξης».

Σε άλλη συνέντευξη της έχει πει: «Τα οπίσθια και τα ατέλειωτα πόδια μου τρελαίνουν τους άντρες. Θα το καταλάβουν όσοι παρατηρήσουν τις φωτογραφίες και βάλουν τη φαντασία τους να δουλέψει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από το μόντελινγκ η Ανδρεανή Τσάφου έχει τελειώσει νοσηλευτική.

Εύκολα οι Λέικερς τους Τζαζ και οι Σέλτικς το Κλίβελαντ

Εύκολα και χωρίς να ανεβάσουν... υψηλές στροφές οι Λέικερς επικράτησαν των Τζαζ στο Λος Άντζελες με σκορ 120-91. Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων ο Κόμπι Μπράιαντ με 21 πόντους, ακολούθησε σε απόδοση ο Πάου Γκασόλ με 20.

Ο Αντριου Μπάινουμ είχε 19 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Λαμάρ Όντομ ήρθε από τον πάγκο για να προσθέσει 17 πόντους στην έβδομη σερί επιτυχία των Λέικερς μέσα στο γήπεδο τους. Από την πλευρά των Τζαζ που ηττήθηκαν για πέμπτο ματς στη σειρά, ο Ντίρον Ουίλιαμς είχε 17 πόντους, τον ακολούθησε ο Σι Τζέι Μάιλς με 14.

Συνοπτικά σε αγώνες για το πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Ουάσινγκτον-Ντένβερ 109-120
Βοστόνη-Κλίβελαντ 112-95
Ντάλας-ΛΑ Κλίπερς 112-105
Σακραμέντο-Σάρλοτ 89-94
ΛΑ Λέιεκρς-Γιούτα 120-91

Toν Λε Γκουέν θέλει ο Αρης στον πάγκο του

Στο πρόσωπο του Πολ Λε Γκουέν φαίνεται πως βρήκαν τον ιδανικό αντικαταστάτη του Εκτορ Ραούλ Κούπερ στον Αρη. Οι «κίτρινοι» θα προσπαθήσουν να πείσουν τον γάλλο να αναλάβει την ομάδα τους, γνωρίζοντας πολύ καλά τις δυσκολίες της υπόθεσης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τον ελληνικό Τύπο αλλά και από την Γαλλία, ο Αρης έχει μιλήσει με τον Πολ Λε Γκουέν, τον οποίο μάλιστα έχει ως πρώτο στόχο για την αντικατάσταση του Κούπερ.

Ο γάλλος τεχνικός παραμένει ελεύθερος εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα, ενώ πρόσφατα βρέθηκε μια ανάσα από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, πριν αναλάβει τελικά ο Χιμένεθ. Το πρόβλημα βέβαια έχει να κάνει με τα χρήματα που ζητάει ο 52χρονος τεχνικός, τα οποία δεν είναι και λίγα.

Ωστόσο το μέγεθος του ονόματος αλλά και το βαρύ βιογραφικό -κυρίως με την ομάδα μοντέλο της Λιόν που σάρωσε τα πάντα στη Γαλλία- αποτελούν το... ιδανικό αντίβαρο, για να εξαντληθούν οι όποιες πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας.

Μεταγραφικό παζάρι Στις φθηνές λύσεις στρέφονται οι «πλούσιοι» της Ευρώπης

Τις πρώτες ημέρες του 2011 ο ολλανδός διεθνής αμυντικός μέσος της Μπάγερν Μονάχου Μαρκ φαν Μπόμελ δήλωνε ότι «όπως φαίνεται θα μείνω στην Μπάγερν, ωστόσο πολλά μπορεί να συμβούν ως τις 31 Ιανουαρίου». Αποδεικνύεται ότι το εφετινό χειμερινό παζάρι είναι το φτωχότερο των τελευταίων ετών, ωστόσο στην περίπτωση του 34χρονου άσου των Βαυαρών συνέβησαν αρκετά και έτσι ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στη Μίλαν. «Αφήνω την Μπάγερν με βαριά καρδιά, αλλά ψηλά το κεφάλι» ανέφερε ο διεθνής ολλανδός που καλείται να καλύψει μια θέση στη μεσαία γραμμή των Ροσονέρι, από την οποία απουσιάζουν οι τραυματίες Τζενάρο Γκατούζο, Αντρέα Πίρλο, Κλάρενς Ζέεντορφ και Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ.
Το πόσο έχει επηρεαστεί το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από την οικονομική κρίση, αλλά και τους νέους κανονισμούς για το οικονομικό fair play της UEFA, φαίνεται και από τον τρόπο με τον οποίο κινείται η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι παραδοσιακά γαλαντόμοι παράγοντες της Βασίλισσας που το καλοκαίρι του 2009 ξόδεψαν σχεδόν 250 εκατ. ευρώ για την απόκτηση των Κριστιάνο Ρονάλντο, Κακά, Καρίμ Μπενζεμά κ.ά., τώρα παζάρευε με 2-3 εκατ. ευρώ (!) την απόκτηση του Ρουντ φαν Νίστελροϊ από το Αμβούργο.
Τελικά, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, φαίνεται να καταλήγει στον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, ο οποίος είχε κοστίσει σχεδόν 25 εκατ. ευρώ στους σεΐχηδες της Μάντσεστερ Σίτι και τώρα τον διεκδικούν οι «Μερένχες» προσφέροντας 4 εκατ. ευρώ! Επίσης, κατά τον ισπανικό Τύπο πάντα, μεταγραφικός στόχος της Ρεάλ ήταν και ο αργεντινός φορ της Ατλέτικο Μαδρίτης (και γαμπρός του Μαραντόνα) Σέρχιο Αγκουέρο. Την ίδια στιγμή πάντως, ο ολλανδός επιθετικός του Αμβούργου απειλεί τη γερμανική ομάδα ότι αν δεν του επιτρέψει να επιστρέψει στη Ρεάλ, δεν θα επεκτείνει το συμβόλαιό του που λήγει το προσεχές καλοκαίρι!

«Άδειο μέσα, γεμάτο έξω!»

Κάλεσμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ να δώσει το «παρών»… έξω από την Τούμπα, στο παιχνίδι Κυπέλλου εναντίον του Ολυμπιακού, κάνει ο σύνδεσμος της Θύρας 4. «ΟΛΟΙ ΤΟΥΜΠΑ», το σύνθημά τους!
«Άδειο μέσα, γεμάτο έξω!»
Ενημερώνουν, μάλιστα, ότι όποιο μέλος του συνδέσμου δεν πάει στο γήπεδο, δεν θα δικαιούται εισιτήριο για τον εντός έδρας αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας! Αναλυτικά:
«Εμείς σαν ΣΦ ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4 καλούμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ να γεμίσει τον εξωτερικό χώρο του γηπέδου από νωρίς. Οι σύνδεσμοι της επαρχίας πρέπει να εκδράμουν μαζικά με λεωφορεία και αμάξια, οι καντίνες να είναι στη θέση τους και όλα να θυμίζουν μέρα αγώνα με κόσμο. Την Τετάρτη 2/2/2011 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Τούμπα. Θα υποδεχτούμε μαζικά την αποστολή και θα εμψυχώσουμε τους παίκτες μας. Καλούνται όλα τα μέλη του συνδέσμου να δώσουν το παρόν έξω από τη Τούμπα. Όποιο μέλος του συνδέσμου δεν έρθει, δεν δικαιούται εισιτήριο για τον εντός έδρας αγώνα με την CSKA. ΟΛΟΙ ΤΟΥΜΠΑ».

Μεγκνί: «Δεν έχω ιδέα για πρόταση της ΑΕΚ»

Επιμένει ο Τύπος της Αλγερίας για ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Μουράτ Μεγκνί της Λάτσιο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Le Buteur», άνθρωποι της «Ένωσης» βρέθηκαν στη Ρώμη και συζήτησαν με τους «λατσιάλι» το ενδεχόμενο δανεισμού του Αλγερινού, αλλά δεν τα βρήκαν στο οικονομικό. Άγνοια δηλώνει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.

Οι Ιταλοί δεν επιθυμούσαν οικονομικά ανταλλάγματα από την ΑΕΚ, παρά μόνο να καλυφθεί πλήρως το συμβόλαιό του από την ελληνική ομάδα, κάτι στο οποίοι δεν συμφώνησε ο «Δικέφαλος».

«Εγώ δεν έχω την παραμικρή ιδέα για αυτή την πρόταση από την ΑΕΚ. Κανείς δεν μου μίλησε για αυτό. Δεν μπορώ να πω αν με ενδιαφέρει ή όχι, αν δεν γνωρίζω κάτι. Δεν μπορώ να κάνω κανένα σχόλιο, αφού δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες», τόνισε ο μέσος της Λάτσιο, για τον οποίο -σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- ενδιαφέρον έδειξαν ακόμη ο ΠΑΟΚ και άλλη μία ελληνική ομάδα που δεν κατονομάζεται.

"Μάς έμαθε πολλά ο Κούπερ"

Ο Ντάρσι Νέτο μιλησε στο Contra.gr για τον Κούπερ που έφυγε, το ντέρμπι που έρχεται, την Ατλέτικο Μαδρίτης, τη Μάντσεστερ Σίτι και τα... γούστα του για τον Αρη
- Τι άφησε φεύγοντας ο Κούπερ;
"Η ομάδα απέκτησε αγωνιστική ταυτότητα και ανέβηκε το πρεστίζ της χάρη στη συνεργασία της με τον συγκεκριμένο προπονητή. Με την παρουσία του κυρίου Κούπερ στον πάγκο ο Αρης κέρδισε πολλά στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό φάνηκε τόσο πέρσι όσο και φέτος, στα κρίσιμα παιχνίδια. Από 'κει και πέρα ο κόουτς έκρινε ότι τούτη τη χρονική στιγμή η παραίτησή του θα βοηθήσει την ομάδα, θα προκαλέσει ένα σοκ και θα την απελευθερώσει από την πίεση των αρνητικών αποτελεσμάτων. Σεβόμαστε την απόφασή του και ελπίζουμε να έχει δίκιο".
- Πώς ήταν ο Κούπερ; Ως άνθρωπος, ως προπονητής.
"Κατ' αρχήν, άλλος ο προπονητής Κούπερ και άλλος ο άνθρωπος. Ως άνθρωπος μας είχε δώσει την αίσθηση ότι ήταν πολύ προσιτός. Ηταν εκεί για να μας βοηθήσει με τον οποιονδήποτε τρόπο, είτε με μια συμβουλή είτε με κάποια παρέμβασή του. Ως προπονητής, ήταν πολύ απαιτητικός, δουλευταράς, μαχητής, δε σήκωνε μύγα στο σπαθί του, ήταν συνεχώς από πάνω μας και ζητούσε το 100%. Ο τρόπος που δούλευε στο γήπεδο φρέναρε έναν ποδοσφαιριστή στο να πάει να του μιλήσει ή να κάνει χαβαλέ. Όταν ήμασταν εκτός γηπέδου, σε ένα γεύμα ας πούμε, ήταν πολύ διαφορετικός, τότε έδειχνε τις ανθρώπινες πτυχές του, μπορούσαμε να του πούμε και μια κουβέντα παραπάνω. Ηταν προσιτός και φιλικός με όλους. Θεωρώ ότι είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, τουλάχιστον απ' όσο μπορώ να γνωρίζω, και ένας εξαιρετικός επαγγελματίας που έχει να προσφέρει πολλά σε έναν ποδοσφαιριστή που θέλει να εξελιχθεί".
- Εσύ έγινες καλύτερος υπό την καθοδήγησή του;
"Εμαθα πολλά πράγματα από άποψη τακτικής. Σε κάθε προπόνηση μάθαινα και κάτι. Επίσης, κέρδισα πολλά από τον άνθρωπο Κούπερ. Είναι μια μεγάλη προσωπικότητα. Θα κρατήσω πολλές ευχάριστες αναμνήσεις από τη συνεργασία μας".
- Και από τη συνεργασία με τον Μπάγεβιτς; Είχε κοινά σημεία με τον Κούπερ;
"Είναι πολύ δύσκολο και πολύπλοκο να συγκρίνεις δυο τόσο μεγάλους προπονητές. Είχα μια πολύ καλή συνεργασία με τον Μπάγεβιτς, πέτυχε πολλά πράγματα και στον Άρη. Ο Κούπερ ήταν πολύ απρόσιτος και σκληρός, ο Μπάγεβιτς πολύ σοβαρός. Στο καθαρά προπονητικό κομμάτι, ο Κούπερ ήταν πολύ περισσότερο της τακτικής και της οργάνωσης, μας μιλούσε συνέχεια στο παιχνίδι, ενώ ο Μπάγεβιτς μας άφηνε κάπως πιο ελεύθερους. Ο Κούπερ δεν μας έδινε ελευθερία κινήσεων μέσα στο γήπεδο, όποια ελευθερία την είχαμε μέσα από την οργάνωση του παιχνιδιού. Αυτή θα έλεγα ότι ήταν η βασική διαφορά των δυο. Μεγάλοι προπονητές, με διαφορές αλλά και ομοιότητες".
- Ασχέτως προπονητή, συμφωνείς με την άποψη ότι ο Αρης έπιασε ταβάνι με το υπάρχον ρόστερ και χρειάζεται σοβαρή ανανέωση; 
"Για κάθε ποδοσφαιριστή τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σίγουρα υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορεί να κορεστούν όταν μείνουν πολλά χρόνια σε μια ομάδα, να θέλουν να πάνε σε μια άλλη, να ξαναβρούν τον εαυτό τους. Άλλοι, πάλι, δεν είναι έτσι. Εγώ προσωπικά δεν είμαι έτσι. Ως επαγγελματίας, το μεγαλύτερο διάστημα που έμεινα σε μια ομάδα ήταν τρία χρόνια. Τώρα στον Άρη είμαι τέσσερα και αυτό έχει να κάνει με τις καταστάσεις που αντιμετωπίζεις. Όταν υπάρχει μια εξέλιξη και μέσα από αυτή την εξέλιξη γίνεσαι και εσύ καλύτερος, καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει κανένας λόγο να αισθάνεσαι αγωνιστικό κορεσμό. Όταν, βέβαια, μια ομάδα δεν πάει καλά αγωνιστικά ή δεν προοδεύει σε άλλα θέματα, αλλάζει το πράγμα. Αυτό επηρεάζει και τον ποδοσφαιριστή".
- Πάντως, για την ανανέωση του συμβολαίου σου στον Αρη δεν το πολυσκέφτηκες.
"Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν πολλοί παράγοντες που συνετέλεσαν στην ανανέωση του συμβολαίου μου. Δεν είναι μόνο το οικονομικό. Κυρίως είναι ότι έχω προσαρμοστεί στην ομάδα και μου αρέσει πολύ και ο τρόπος ζωής εδώ. Όταν έφτασε η στιγμή της ανανέωσης, το συζήτησα με τους δικούς μου ανθρώπους και εκείνοι συμφώνησαν ότι θα έπρεπε να μείνω σε μια πόλη και μια χώρα που μου αρέσει να ζω. Πέραν του ότι ήταν πολύ καλά τα χρήματα, στην ηλικία που βρίσκομαι θεωρώ ότι η ανανέωση του συμβολαίου με τον Άρη θα με βοηθήσει και για το μέλλον. Δεν ήταν καθόλου δύσκολη απόφαση για μένα να παραμείνω στην ομάδα".
- Κάποιοι, πάντως, ισχυρίζονται ότι από την ημέρα που υπέγραψες την ανανέωση του συμβολαίου σου έπεσε η απόδοσή σου.
"Για πολλούς παίκτες -και για συμπατριώτες μου- λέγεται κατά καιρούς, αλλά δεν πιστεύω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Η ομάδα μου γνώριζε πολύ καλά ποιος είμαι, γι’ αυτό και προχώρησε στην ανανέωση του συμβολαίου μου. Αν, από την άλλη, πιστεύετε ότι σκεφτόμουν μόνο τα χρήματα, θα πω ότι είχα προτάσεις εξίσου δελεαστικές, αλλά προτίμησα να μείνω στον Άρη. Η διοίκηση πιστεύει σε μένα και θέλω να της αποδείξω ότι σωστά έπραξε και με κράτησε στην ομάδα. Δεν βρίσκομαι στην καλύτερη φόρμα μου, θα προσπαθήσω να το αλλάξω αυτό. Δεν πιστεύω ότι ένας ποδοσφαιριστής υπογράφει ένα συμβόλαιο και επαναπαύεται. Εξάλλου και το δικό μου συμβόλαιο θα λήξει μια μέρα και θα θέλω να συνεχίσω την καριέρα μου, επομένως θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει".
- Τι θα σε έκανε να γυρίσεις πίσω στη Βραζιλία;
"Εμείς οι ποδοσφαιριστές έχουμε τις καλές και τις κακές μας στιγμές. Καταλαβαίνεις ότι όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα έρχεται η νοσταλγία. Ό,τι και να συμβαίνει, όταν βρίσκεσαι στη χώρα σου είναι πάντα δίπλα σου η οικογένεια σου. Όταν είσαι τόσο μακριά σκέφτεσαι αν έχεις κάνει τη σωστή επιλογή. Αξιολογώντας τη δική μου κατάσταση, δεν μετανιώνω καθόλου που είμαι εδώ. Αλλωστε, έχω μαζί μου την οικογένεια μου, το 8 μηνών παιδί μου, και πέρα από την αγάπη μου για το ποδόσφαιρο οφείλω να σκέφτομαι και το οικονομικό όφελος. Από μένα εξαρτάται το μέλλον της δικής μου οικογένειας, εγώ στηρίζω και τους δικούς μου στη Βραζιλία. Η Ελλάδα μου τα έχει κάνει όλα εύκολα, άσε που μου αρέσει πολύ η Θεσσαλονίκη. Είναι όμορφα να ζεις εδώ, ωραίοι άνθρωποι, ωραίο φαγητό".
- Και ωραία νυχτερινή ζωή. Ο κόσμος κουτσομπολεύει τα συχνά “νυχτοπερπατήματα” των ποδοσφαιριστών...
"Ο κόσμος έχει δικαίωμα να λέει ό,τι νομίζει. Όμως δεν πιστεύω ότι είναι έτσι. Και σε άλλες πόλεις υπάρχουν επιλογές διασκέδασης. Κατά την άποψή μου, το γλέντι και τη διασκέδαση την κάνει ο άνθρωπος που θέλει να γλεντάει και όχι τα διάφορα μαγαζιά. Από την άλλη, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι οι ποδοσφαιριστές κάνουμε μία δουλειά πολύ δύσκολη, είμαστε διαρκώς μέσα σε ένα ξενοδοχείο, κάνουμε προετοιμασία, προπονήσεις και είμαστε νέοι άνθρωποι. Όλοι θέλουν κάποια στιγμή να βγουν, να πιουν ένα ποτό και να διασκεδάσουν. Δεν λέω ότι αυτό πρέπει να γίνεται κάθε μέρα, τότε, ναι, θα επηρεάσει την απόδοση στο γήπεδο. Μην φανταστείτε ότι οι ποδοσφαιριστές δεν είναι σαν τους άλλους ανθρώπους και πως πρέπει καθημερινά να μένουν στο σπίτι. Αν η έξοδος γίνεται με μέτρο βοηθάει στην ισορροπία που πρέπει να έχουμε ως νέοι άνθρωποι και επαγγελματίες".
- Συχνά στην Ελλάδα αποδίδουμε σε ξένους παίκτες τον χαρακτηρισμό “τουρίστας”. Ερχονται πιο εύκολα σε ένα πρωτάθλημα χαμηλής ταχύτητας σαν το δικό μας...
"Οσοι πιστεύουν ότι δεν είναι απαιτητικό το ελληνικό πρωτάθλημα κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Μπορεί κάθε χρόνο ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός να φεύγουν πολύ μπροστά, όμως γίνονται πολλές μάχες και απαιτείται πάρα πολύ τρέξιμο από τον ποδοσφαιριστή. Ένας ποδοσφαιριστής, δηλαδή, χωρίς καλή φυσική κατάσταση δεν μπορεί να σταθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Για παράδειγμα, ποδοσφαιριστές που τους γνώριζα από τη Βραζιλία μπορεί να είχαν άριστη τεχνική κατάρτιση, δεν μπόρεσαν όμως να σταθούν επειδή δεν είχαν τόσο καλή φυσική κατάσταση. Δεν άντεξαν το τρέξιμο και τις μονομαχίες. Επιπλέον, επειδή το ελληνικό πρωτάθλημα υστερεί σε τεχνική και τακτική, χρειάζεται να τρέχεις περισσότερο. Γίνονται αρκετά λάθη, πολλά γεμίσματα και αναγκάζεσαι να τρέχεις πίσω από την μπάλα. Στα προηγμένα πρωταθλήματα οι ποδοσφαιριστές τρέχουν βάσει τακτικής".
- Θεωρείς κομβική για τον φετινό Αρη την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο άδειο ΟΑΚΑ;
"Ναι, βέβαια. Ήταν ένα παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες χρειάζονταν πάρα πολύ τους βαθμούς. Εμείς είχαμε ένα συγκεκριμένο στόχο και δεν μπορούσαμε να χάσουμε άλλους βαθμούς, όπως κι ο Παναθηναϊκός. Θεωρώ ότι η ομάδα μου πατούσε πολύ καλά στο γήπεδο, θέλαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι, θα το καταφέρναμε αν μετρούσε το γκολ. Αυτό πραγματικά μας έβγαλε εκτός παιχνιδιού. Εκείνη τη στιγμή σκέφτεσαι ότι αν η αντίστοιχη φάση γινόταν στη δική μας περιοχή και κερδίζαμε εμείς, ίσως ο διαιτητής να σκεφτόταν δύο φορές πριν το ακυρώσει".
- Ανεξάρτητα από το πώς χάσατε εκείνο το παιχνίδι, υπάρχει λογική εξήγηση για το πώς μια ομάδα που αποκλείει την Ατλέτικο Μαδρίτης χάνει δικά της ματς στο πρωτάθλημα ή αποκλείεται από τα Τρίκαλα στο κύπελλο Ελλάδος;
"Είναι θέμα συγκέντρωσης και πάντως όχι επιλογής παιχνιδιών. Να ξέρετε ότι σε κάθε ματς ο ποδοσφαιριστής κατεβαίνει για να δώσει το 100%. Όμως, όπως είχαμε εμείς ως κίνητρο το όνομα της Ατλέτικο Μαδρίτης, έτσι και τα Τρίκαλα π.χ. στο κύπελλο είχαν κίνητρο το όνομα του Αρη. Υπερέβαλαν εαυτούς και μας απέκλεισαν. Ακριβώς το ίδιο συνέβη με εμάς και την Ατλέτικο. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν. Ήρθε η Ατλέτικο και πίστευε ότι θα πάρει βαθμούς μέσα στην έδρα μας, τελικά έχασε 1-0 και εμείς κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Έτσι έγινε και στη Μαδρίτη, όπου ενώ εμείς ξεκινήσαμε καλά και κερδίζαμε 0-1, μετά το 2-1 η Ατλέτικο άρχισε να χαλαρώνει και να πιστεύει ότι θα πάρει το παιχνίδι. Στο ποδόσφαιρο δεν επιτρέπεται να χάσεις τη συγκέντρωσή σου ούτε στιγμή. Εμείς παραμείναμε συγκεντρωμένοι και έτσι κάναμε το 2-3 και συνεχίζουμε στο Europa League".
- Με μια ομάδα όπως η πανάκριβη Μάντσεστερ Σίτι τι πιθανότητες έχει ο 'Aρης να επαναλάβει ό,τι και με την Ατλέτικο;
"Έτσι που θέτεις την ερώτηση δεν θα έπρεπε να περιμένουμε κάτι. Και για μας, όμως, δεν το περίμενε κανείς ότι θα περάσουμε την Ατλέτικο. Είναι πάντως διαφορετικές ομάδες. Σαν ισπανική ομάδα η Ατλέτικο παίζει περισσότερο με την τεχνική και την κυκλοφορία της μπάλας, ενώ η Σίτι είναι πιο αγγλική ομάδα, προσηλωμένη σε επιθετικά και αμυντικά καθήκοντα, δίνει πάρα πολλές μάχες. Από 'κει και πέρα, μία ατομική προσπάθεια από κάποιον ποδοσφαιριστή τύπου Τέβες ή Τζέκο μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Για μας θα είναι ένα ακόμα ιστορικό παιχνίδι και θα πάμε για το καλύτερο. Για να συνεχίσουμε να γράφουμε τη δική μας ιστορία".
- Ερχεται και το κλασικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Σε "φτιάχνουν" αυτά τα ματς;
"Για μένα ένα είναι το ντέρμπι: με τον ΠΑΟΚ! Έχω πολύ μεγάλο κίνητρο να παίζω απέναντι στον ΠΑΟΚ, είναι το ντέρμπι της δικής μας πόλης και σε αυτά τα ματς θέλω να αγωνίζομαι και να κερδίζω. Να παίρνουν τη χαρά κι οι οπαδοί μας".
- Οι οπαδοί του Αρη λένε “γίνε Άρης να γουστάρεις”. Γουστάρεις;
"Ακριβώς έτσι, γουστάρω που είμαι στον Άρη! Θέλω να συνεχίσουμε την καλή πορεία στην Ευρώπη, να κερδίσουμε το ντέρμπι, να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται και εγώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό κάθε φορά".
- Θα πήγαινες ποτέ στον ΠΑΟΚ; Δεν είναι πια ταμπού, το έχουν κάνει αρκετοί παίκτες του Αρη. Και το αντίστροφο.
"Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά σε όλον τον κόσμο. Εδώ όμως η αντιπαλότητα είναι πολύ διαφορετική όσον αφορά τις μετακινήσεις τέτοιου είδους. Είμαι αρκετά χρόνια στον Άρη, έχω δεθεί και πιστεύω ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να πήγαινα στον ΠΑΟΚ".
- Πόσο αληθινά ήταν τα θερινά σενάρια μεταγραφής σου στο εξωτερικό ή στον Παναθηναϊκό;
"Πριν ανανεώσω το συμβόλαιό μου στον Αρη, είχα μιλήσει με τη διοίκηση και μου είπαν να ξεκαθαρίσω κατά πόσο ήθελα να συνεχίσω ή να πάω σε κάποια άλλη ομάδα. Είπα λοιπόν ότι θέλω να συνεχίσω να παίζω στον Άρη και αν ήταν να γίνει κάποια πρόταση, αυτή να γίνει κατευθείαν στην ομάδα και όχι σε μένα. Η διοίκηση μου είπε πως αν υπήρχαν κάποιες προτάσεις ώστε να ανέβω επίπεδο στην Ευρώπη θα με βοηθούσε να το πετύχω. Υπήρχαν λοιπόν κάποιες προτάσεις, αλλά δεν είχα εξασφαλίσει ακόμα κοινοτικό διαβατήριο. Στον Άρη αγωνίζομαι ως ξένος και στο εξωτερικό θα έπρεπε να πιάσω θέση ξένου σε όποια ομάδα κι αν πήγαινα. Προσπάθησα πολύ να εξασφαλίσω το κοινοτικό διαβατήριο, καθώς είχε ξεκινήσει ο Άρης τη διαδικασία να παίζω και εδώ ως κοινοτικός. Αυτό με στενοχωρεί, όχι γιατί συνεχίζω στον Άρη, αλλά επειδή θα είχα την ευκαιρία να παίξω σε χώρα με πολύ ανεπτυγμένο ποδόσφαιρο".
- Για ποια χώρα ή ομάδα μιλάμε;
"Δεν θα σου πω όνομα ομάδας, αλλά όλες συζητούσαν με τον Άρη. Άρα όλες οι προτάσεις θα ήταν προς το κοινό συμφέρον. Υπήρχαν προτάσεις από ομάδες της Ιταλίας, της Ισπανίας και από τη Ρωσία επίσης. Αν τυχόν θεωρείς παράδοξο να πάει ένας Βραζιλιάνος στη Ρωσία, θα σου πω ότι τα οικονομικά δεδομένα είναι τέτοια που αυτή τη στιγμή βρίσκονται πολλοί Βραζιλιάνοι εκεί. Ωστόσο κόλλησε το θέμα, εφόσον δεν είχα το κοινοτικό διαβατήριο".
- Από τον Παναθηναϊκό υπήρξε τελικά πρόταση;
"Όπως σου είπα και προηγουμένως, αν με ήθελε άλλη ομάδα, αυτή θα έπρεπε να μιλήσει με τη διοίκηση του Αρη και όχι μαζί μου. Δεν ξέρω".
- Ο Χαβίτο κάνει καλά που πηγαίνει, κατά πως φαίνεται, στον Ολυμπιακό;
"Ο Χαβίτο είναι ακόμα συμπαίκτης μου, είναι ενήλικος, ξέρει τι πρέπει να κάνει και τι είναι σωστό για αυτόν. Επειδή τον έχω ζήσει αρκετά χρόνια, θα πω ότι έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα, όπως και η ομάδα έχει προσφέρει πολλά σε αυτόν. Μέσα από τη δουλειά του έχει γίνει πολύ αγαπητός στον κόσμο. Θα πρέπει και εμείς οι ποδοσφαιριστές να είμαστε ειλικρινείς με τον κόσμο που μας στηρίζει και να σκεφτόμαστε έξυπνα. Θεωρώ ότι θα πρέπει να το χειριστεί με τέτοιον τρόπο ώστε, αν φύγει, να φύγει σαν φίλος. Αυτό επιτάσσει η πορεία του Χαβίτο στον Άρη, να φύγει από την μπροστινή πόρτα. Δεν ξέρω αν έχει υπογράψει ή όχι στον Ολυμπιακό, αλλά, σχετικά με κάποιες δηλώσεις του, θεωρώ ότι οφείλουμε να προσέχουμε τι λέμε και να επιλέγουμε τον καλύτερο και πιο ειλικρινή τρόπο".

Στοιχημα απο τον Bet Steloumpas

Καλημερα
 ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ : OVER (1,95)
ΝΑΠΟΛΙ : G-G (1,65)
ΣΕΛΤΙΚ : OVER (1,65)
(ΑΠΟΔ.ΤΡΙΑΔΑΣ 5,31)

«Απορρίψαμε δύο προτάσεις για τον Βέλλιο»

Προτάσεις μόνο από ομάδες του εξωτερικού υπήρξαν για τον Απόστολο Βέλλιο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο πρόεδρος του Ηρακλή, Γιάννης Τάκης. Ο ισχυρός άνδρας του «Γηραιού» τόνισε πως επιθυμία του συλλόγου είναι να παραμείνει ο Έλληνας επιθετικός, στον οποίο έχει προσφέρει ένα ιδιαίτερα αξιόλογο συμβόλαιο.

Αναλυτικότερα τα όσα είπε ο Γιάννης Τάκης :

Για το νέο συμβόλαιο που πρότειναν στον Βέλλιο:
«Είναι για άλλα τρία χρόνια και του δώσαμε προθεσμία να απαντήσει μέχρι την Παρασκευή. Πρέπει αυτή η εκκρεμότητα να λήξει. Είναι κουραστικό να συνεχίζεται αυτό το σίριαλ για όλους. Ο παίκτης έχει δηλώσει ότι θέλει να παίζει στον Ηρακλή, να μείνει εδώ, να διακριθεί και λογικά είναι μεγάλο το διάστημα για να αποφασίσει. Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει στο μυαλό του, αλλά ξέρω τι κάνουμε εμείς. Η πρόταση φτάνει στο όριο δυνατοτήτων της ομάδας και είναι μεγάλη με τα σημερινά δεδομένα».

Για προτάσεις από άλλες ομάδες:
«Υπήρχαν δύο ομάδες που προσέγγισαν τον Ηρακλή για τον παίκτη, η μία από Αγγλία και η άλλη από Ιταλία, αλλά δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις τους».

Για το πόσο κοστίζει ο Έλληνας φορ:
«ΔΕΝ κοστολογείται. Τον θέλουμε να παραμείνει. Το σίγουρο είναι ότι μένει μέχρι το καλοκαίρι. Εκτιμούμε ότι είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, είναι το πρώτο καλό του συμβόλαιο και καλό θα ήταν πριν αποφασίσει να ανοίξει τους ορίζοντές του, να αποδείξει ότι είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής».

Για το χρόνο συμμετοχής που έχει στους Θεσσαλονικείς:
«Σιγά-σιγά παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο. Τα παιδιά μικρής ηλικίας είναι σημαντικό να μπαίνουν σιγά-σιγά στην ομάδα και όχι να είναι φωτοβολίδες. Μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα και ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας θα χρησιμοποιείται».

Για τις μεταγραφικές κινήσεις του Ηρακλή:
«Έχουμε ολοκληρώσει τις κινήσεις μας».

Για το αν υπάρχουν νέοι «Βέλλιοι» στην ομάδα:
«Έχουμε. Στον Ηρακλή όλα αυτά τα χρόνια γίνεται σοβαρή δουλειά και όπως βγήκε ο Βέλλιος, ο Κατσικάς, ο Βουτσιάς, υπάρχει μια φουρνιά νέων παιδιών από πίσω που θα βγουν αργότερα».

Το "κλειδί" για Μεγνί

Η Λάτσιο παραχωρούσε τον Μαχντί Μεγνί αλλά η ΑΕΚ δεν κάλυπτε το συμβόλαιό του, υποστηρίζει η γαλλική ιστοσελίδα «Le Buteur». Το ρεπορτάζ των Γάλλων αναφέρει  πως ο Μεγνί ήταν ο βασικός λόγος του ταξιδιού των Αδαμίδη και Γκρέταρσον, προ ημερών, στη Ρώμη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Λάτσιο δεν ήταν αρνητική στο να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή στην ΑΕΚ ως το καλοκαίρι με τη μορφή δανεισμού. Ζήτησε ωστόσο να αναλάβει η ελληνική ομάδα την πληρωμή του συμβολαίου του, ενώ οι άνθρωποι της Ένωσης αντιπρότειναν να μοιραστούν το κόστος με την ιταλική ομάδα.

Οι «Λατσιάλι» δεν ήταν διατεθειμένοι να πληρώνουν έναν παίκτη που παίζει σε άλλη ομάδα και οι άνθρωποι και το σήριαλ συνεχίζεται με τις δυο πλευρές να έχουν κανονίσει νέα συνάντηση πριν το τέλος της εβδομάδας, για νέο γύρο διαπραγματεύσεων.

Οι Γάλλοι υποστηρίζουν ότι ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή έχει εκφράσει ο ΠΑΟΚ και άλλη μια ελληνική ομάδα, το όνομα της οποίας δεν έγινε γνωστό. Το ρεπορτάζ καταλήγει λέγοντας, πως με αυτά τα δεδομένα ο Μεγνί θα παραμείνει στην Λάτσιο ως το καλοκαίρι.
«Εγώ δεν γνωρίζω αυτή την πρόταση. Κανείς δεν μου είπε για αυτό», ήταν η αντίδρασή του Μεγνί. «Δεν μπορώ να πω αν με ενδιαφέρει ή όχι, αν δεν γνωρίζω κάτι. Όταν μιλάμε για μένα και γνωρίζω τις λεπτομέρειες, θα μπορώ να σχολιάσω» πρόσθεσε.

Φωτο ημερας

Francesca Piccinini..........Χωρις λογια................

Βενγκέρ: «Να τα πάρουμε όλα»

Η Αρσεναλ προκρίθηκε στον τελικό του Carling Cup επικρατώντας με 3-0 της Ιπσουιτς και ο Αρσέν Βενγκέρ τόνισε πως θέλει και αυτό το τρόπαιο χωρίς να κάνει μεγάλο ροτέισον.
Η αντίπαλος των Λονδρέζων για το τρόπαιο θα γίνει γνωστή σήμερα μετά το τέλος της αναμέτρησης Μπέρμιγχαμ – Γουέστ Χαμ. Ο Αλσατός τεχνικός των «κανονιέρηδων» θέλει συγκέντρωση σε όλες τις διοργανώσεις: «Είμαστε χαρούμενοι γιατί ήταν ένας από τους στόχους μας. Από τη στιγμή που βρίσκεσαι στον ημιτελικό δεν θες να χάσεις την ευκαιρία. Είχαμε ένα ατυχές αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα κι έτσι είχαμε πίεση αλλά καταφέραμε να την κοντρολάρουμε αρκετά καλά, αφού δεν χαρίσαμε ευκαιρίες και σκοράραμε τρεις φορές. Αυτή τη στιγμή σκοράρουμε τρεις φορές σε κάθε παιχνίδι. Πηγαίνουμε πολύ καλά και τα παιδιά έκαναν εξαιρετική δουλειά».
Ο Αρσέν Βενγκέρ στην συνέχεια αναφέρθηκε στην μεγάλη θέληση των παικτών του για την κούπα: «Τώρα είμαστε στον τελικό και θα προσπαθήσουμε να το πάρουμε. Θα δώσουμε τα πάντα και νομίζω ότι θα αν το κατακτήσουμε θα μας δώσει μεγάλη ώθηση και στις άλλες διοργανώσεις. Θα είμαστε εκεί και θα είναι ο πρώτος τελικός που θα διεξαχθεί φέτος, επομένως θα προσπαθήσουμε να τον πάρουμε. Θα παρακολουθήσουμε το άλλο παιχνίδι των ημιτελικών και θα δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας. Οι παίκτες μου είναι συγκεντρωμένοι και θέλουν να τα πάρουν όλα. Τις προηγούμενες χρονιές πηγαίναμε ως τον ημιτελικό ή τον τελικό με νεαρούς παίχτες αλλά φέτος έχουμε μεγάλο ρόστερ και μπορούμε να πάμε και για το Carling Cup. Είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλες τις διοργανώσεις».

Και Γιούβε για Σισέ!

Το γαϊτανάκι των ομάδων που βολιδοσκοπούν τον Τζιμπρίλ Σισέ συνεχίζεται. Στους μνηστήρες για τον Γάλλο επιθετικό του Παναθηναϊκού, προστέθηκε και η Γιουβέντους, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο. Σύμφωνα με την direttanews.it η «γηραιά κυρία» που βρίσκεται σε αναζήτηση σέντερ φορ μετά τους πολλούς τραυματισμούς που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα. Στη λίστα με τους υποψήφιους προστέθηκε και ο Σισέ. Συγκεκριμένα η ιταλική ιστοσελίδα αναφέρει:

«Τελευταία ιδέα για την επίθεση της Γιουβέντους είναι ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος έχει ένα λαμπρό παρελθόν με πολλά γκολ σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Παίζει τώρα στην Ελλάδα, όπου έχει γίνει πραγματικός ήρωας με 19 γκολ σε 18 εμφανίσεις.

Η Γιουβέντους θέλει να τον αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού. Ο Σισέ ακούστηκε για το Καμπιονάτο, αλλά ποτέ δεν έπαιξε. Ωστόσο, ο Παναθηναικος δεν θα τον αφήσει εύκολα να φύγει, διότι αν είναι να τον χάσει θα πρέπει τουλάχιστον να κερδίσει κάτι».

Τα βάζουν με τον Βαγγέλη!

Οι παράγοντες του Παναθηναϊκού κάνουν τώρα στροφή στην ελληνική αγορά ενόψει του καλοκαιριού, όπως ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό. Αν έχουν κοινούς στόχους ποιος θα κερδίσει;
Τα βάζουν με τον Βαγγέλη!
Μπορεί στον Παναθηναϊκό να μην προχωρούν σε μεταγραφές για τώρα, αλλά όπως αναφέρουν τα σημερινά ρεπορτάζ γίνονται επαφές για να δημιουργήσουν λίστα με «ελληνικούς» στόχους για το καλοκαίρι.

Με λίγα λόγια οι «πράσινοι» κάνουν στροφή στην ελληνική αγορά προκειμένου να αποκτήσουν φθηνότερους παίκτες με χαμηλότερα συμβόλαια.

Ο πρώτος, όμως, που επιχείρησε και επιχειρεί ήδη να εμπλουτίσει το ρόστερ του με παίκτες από την εγχώρια αγορά είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον Ολυμπιακό.

Έχει αποκτήσει ήδη τον Μανιάτη και τον Τζιμπούρ και πρόθεσή του είναι να αποκτηθούν το καλοκαίρι κι άλλοι παίκτες από την Ελλάδα (ακούγονται πιο έντονα τα ονόματα των Ντεγκρά, Φορτούνη, Γεωργιάδη, Ανάκογλου).

Τώρα και στον Παναθηναϊκό επιχειρούν -λόγω της νέας σφιχτής οικονομικής πολιτικής- άνοιγμα στην ελληνική αγορά. Και δεν αποκλείεται έτσι το καλοκαίρι να έχουμε μάχες «αιωνίων» για παίκτες που ενδιαφέρουν και τους δύο.

Για παράδειγμα για τον Παναθηναϊκό γράφεται εδώ και λίγες μέρες ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον Γεωργιάδη του Πανσερραϊκού. Μπορούν οι «πράσινοι», όμως, να τα βάλουν με τον Μαρινάκη σε αυτή την περίπτωση που οι Πειραιώτες έχουν τον πρώτο λόγο εξαιτίας των καλών σχέσεων με την ομάδα των Σερρών;

Αλλά ακόμα και καθαρά οικονομικά να το δει κανείς: Αν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ενδιαφέρονται για τον Αμπτούν της Καβάλας ποιος έχει τη δυνατότητα να «σκάσει» περισσότερα στον Ψωμιάδη; Δεν απαντάμε, θα δείξει…

Εξάλλου, στον Παναθηναϊκό εξετάζουν και περιπτώσεις που ενδεχομένως να μην απασχολούν τον Ολυμπιακό. Όπως είναι ο Ντουγκλάο, ο Σανκραρέ και ο Μπλάνκο, που μένει ελεύθερος από την ΑΕΚ.