Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Μεταγραφικό παζάρι Στις φθηνές λύσεις στρέφονται οι «πλούσιοι» της Ευρώπης

Τις πρώτες ημέρες του 2011 ο ολλανδός διεθνής αμυντικός μέσος της Μπάγερν Μονάχου Μαρκ φαν Μπόμελ δήλωνε ότι «όπως φαίνεται θα μείνω στην Μπάγερν, ωστόσο πολλά μπορεί να συμβούν ως τις 31 Ιανουαρίου». Αποδεικνύεται ότι το εφετινό χειμερινό παζάρι είναι το φτωχότερο των τελευταίων ετών, ωστόσο στην περίπτωση του 34χρονου άσου των Βαυαρών συνέβησαν αρκετά και έτσι ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στη Μίλαν. «Αφήνω την Μπάγερν με βαριά καρδιά, αλλά ψηλά το κεφάλι» ανέφερε ο διεθνής ολλανδός που καλείται να καλύψει μια θέση στη μεσαία γραμμή των Ροσονέρι, από την οποία απουσιάζουν οι τραυματίες Τζενάρο Γκατούζο, Αντρέα Πίρλο, Κλάρενς Ζέεντορφ και Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ.
Το πόσο έχει επηρεαστεί το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από την οικονομική κρίση, αλλά και τους νέους κανονισμούς για το οικονομικό fair play της UEFA, φαίνεται και από τον τρόπο με τον οποίο κινείται η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι παραδοσιακά γαλαντόμοι παράγοντες της Βασίλισσας που το καλοκαίρι του 2009 ξόδεψαν σχεδόν 250 εκατ. ευρώ για την απόκτηση των Κριστιάνο Ρονάλντο, Κακά, Καρίμ Μπενζεμά κ.ά., τώρα παζάρευε με 2-3 εκατ. ευρώ (!) την απόκτηση του Ρουντ φαν Νίστελροϊ από το Αμβούργο.
Τελικά, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, φαίνεται να καταλήγει στον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, ο οποίος είχε κοστίσει σχεδόν 25 εκατ. ευρώ στους σεΐχηδες της Μάντσεστερ Σίτι και τώρα τον διεκδικούν οι «Μερένχες» προσφέροντας 4 εκατ. ευρώ! Επίσης, κατά τον ισπανικό Τύπο πάντα, μεταγραφικός στόχος της Ρεάλ ήταν και ο αργεντινός φορ της Ατλέτικο Μαδρίτης (και γαμπρός του Μαραντόνα) Σέρχιο Αγκουέρο. Την ίδια στιγμή πάντως, ο ολλανδός επιθετικός του Αμβούργου απειλεί τη γερμανική ομάδα ότι αν δεν του επιτρέψει να επιστρέψει στη Ρεάλ, δεν θα επεκτείνει το συμβόλαιό του που λήγει το προσεχές καλοκαίρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: