Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Από πλέι μέικερ… πορτιέρο!

Θα μπορούσε να είχε ασχοληθεί με το μπάσκετ, αλλά τελικά προτίμησε να βάλει γάντια και να εκμεταλλευτεί το ύψος του στο ποδόσφαιρο. Το προφίλ του Ντεγκρά που παίζει για τον Ολυμπιακό.
Από πλέι μέικερ… πορτιέρο!
Έτσι ξεκίνησε λοιπόν...
Ο Ματίας Ντεγκρά γεννήθηκε στην Κόρδομπα της Αργεντινής στις 18 Ιουνίου του 1983 και από ανέκαθεν ήταν ένα παιδί που ξεχώριζε από τους συνομίληκους του λόγω του... ύψους του. Πλέον, ο Αργεντινός βλέπει τον κόσμο από τα 1,91 εκ. και κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και... play maker σε ομάδα μπάσκετ της Αργεντινής!
Η μοίρα όμως τα έφερε αλλιώς και ο Ντεγκρά προτίμησε να βάλει τα γάντια του τερματοφύλακα στις ακαδημίες της Ταγέρες, συλλόγου της τοπικής πόλης, όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και αγωνίστηκε μέχρι το 21ο έτος της ηλικίας του.
Η καρίερα στην ομάδα της γεννέτειρας του πάντως ήταν σύντομη και ένα χρόνο μετά, συγκεκριμένα το 2005, αποφάσισε να συνεχίσει στην Χούλιο Ντε Μορτέρος ως δανεικός, όπου τα πήγε αρκετά καλά στα δύο χρόνια πορείας του με την άσημη αργεντίνικη ομάδα.
Όταν έγινε «Πόντιος»...
Στις 31 Αυγούστου ο Απόλλων Καλαμαριάς του Μάκη Κατσαβάκη θα ανακοινώσει την απόκτηση του πανύψηλου γκολκίπερ με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο, αναφέροντας σχετικά:
«Ο Matias Omar Degra αποκτήθηκε για έναν χρόνο από την Π.Α.Ε. Απόλλων Καλαμαριάς. Ο Αργεντίνος τερματοφύλακας γεννήθηκε το 1983 και διαθέτει ιταλικό διαβατήριο».
Στην Καλαμαριά δεν πήγε αρκετά καλά αν και δεν είχε τις ευκαιρίες που περίμενε, στις 14 Ιανουαρίου του 2009 όμως θα μείνει ελεύθερος, αφού ο μακεδονικός σύλλογος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και αγωνιζόταν στη Β' εθνική.
Ένας Αργεντινός στην ελληνική επαρχία!
Επόμενος σταθμός του Ντεγκρά θα είναι η Βέροια, όπου θα αγωνιστεί για 6 μήνες, θα κάνει πολύ καλά παιχνίδια και ο Αστέρας Τρίπολης που έψαχνε για τερματοφύλακα, θα του ανοίξει την... πόρτα της Superleague.
Ο Ντεγκρά στην πρώτη του χρονιά στον Αστέρα είχε 14 συμμετοχές, καθώς «μοιράστηκε» το χρόνο με τον Νίκο Αναστασόπουλο.
Την φετινή σεζόν πάντως αποτελεί την βασική επιλογή των προπονητών των Αρκάδων κάτω από τα δοκάρια και τα έχει πάει περίφημα.
Στον Πειραιά για το όνειρο...
Τα τελευταία ρεπορτάζ αναφέρουν πως ο Αργεντινός τα έχει βρει σε όλα με τον Ολυμπιακό και θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας που θα του αποφέρει περίπου 150.000 ευρώ τον χρόνο.
Στο πρόσφατο παιχνίδι με τους Πειραιώτες ο Ντεγκρά έδειξε πολύ καλά στοιχεία, εξαιρετικά ρεφλέξ αλλά και ταχύτητα στις αντιδράσεις του κάτω από τα δοκάρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 27χρονος ποδοσφαιριστής φαίνεται να αρνήθηκε και πρόταση της πορτογαλικής Μπράγκα για να μετακινηθεί στους Πειραιώτες και να κυνηγήσει όλες τις πιθανότητες που έχει, προκειμένου να καθιερωθεί κάτω από τα δοκάρια και να ζήσει το όνειρο του στον Ολυμπιακό...
ΠΗΓΗ:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: