Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ποινές φυλάκισης 240 ετών στους 16 οπαδούς της Παρτιζάν

Σε συνολική ποινή φυλάκισης 240 ετών καταδικάστηκαν την Τετάρτη (26/01) οι 16 οπαδοί της Παρτιζάν, οι οποίοι στις 17 Σεπτεμβρίου του 2009, ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 28χρονο φίλαθλο της Τουλούζ, Μπρις Τατόν. Για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με χαρακτηριστικά “άγριας δολοφονίας”, δικαστήριο του Βελιγραδίου έκρινε ένοχους όλους τους κατηγορούμενους.

Δύο εξ αυτών, οι  Τζόρτζε Πρέλιτς και Ντέγιαν Πούζιγκατσα, καταδικάστηκαν σε 35 και 32 χρόνια αντίστοιχα, ερήμην, καθώς διαφεύγουν της σύλληψης και εναντίον τους εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Στους οργανωτές της επίθεσης επιβλήθηκαν οι ανώτερες των ποινών.

Σε δύο από τους καταδιασθέντες επιβλήθηκε 30ετής κάθειρξη, ενώ στους υπόλοιπους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 12 έως 14 έτη.

Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2009, ο Μπρους Τατόν, δολοφονήθηκε άγρια στο κέντρο του Βελιγραδίου, όταν οργανωμένοι οπαδοί της Παρτιζάν επιτέθηκαν εναντίον ομάδας φιλάθλων της Τουλούζ, που είχαν ταξιδέψει, για να στηρίξουν την ομάδα τους στον αγώνα με την πρωταθλήτρια Σερβίας, για τα προκριματικά του Europa League.

Το θύμα βρήκε τραγικό θάνατο, όταν δεν κατάφερε να διαφύγει της επίθεσης των χούλιγκαν, που άρχισαν να τον χτυπούν με σιδερολοστούς.

Ο Τατόν υπέστη ρήξη αορτής  και έχασε τις αισθήσεις του, ενώ οι δράστες συνέχισαν να τον χτυπούν, πριν τον ρίξουν σε σκαλοπάτια, από ύψος τεσσάρων μέτρων. Εξέπνευσε λίγες ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: