Κυριακή 26 Απριλίου 2015

O Kαρέλης τον ξεμπλόκαρε αλλα...!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την γκολάρα του Καρέλη, το συνεχιζόμενο λάθος του Αναστασίου με την χρησιμοποίηση του Μπούι, την μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο και την νικη επί της Ξάνθης που του δίνει ανάσα, αλλά και την μεγάλη βελτίωση που θέλει για να επικρατήσει στα play off.
Το γκολ του Καρέλη, από το στοπ της μπάλας και την πάσα του Πέτριτς ήταν όλα τα λεφτά χθες στην Λεωφόρο. Και ουσιαστικά η φάση, που ξεμπλόκαρε τον Παναθηναϊκό και τον οδήγησε σε νίκη επί της Ξάνθης την πρώτη του γα φέτος κόντρα στην ακριτική ομάδα σε τέσσερα παιχνίδια, που την αντιμετώπισε.
Η χθεσινή νίκη θα βοηθήσει την ομάδα ψυχολογικά, αφού είχε να κερδίσει 42 ημέρες(από το παιχνίδι με τον Εργοτέλη), αλλά για άλλη μία φορά φάνηκαν τα προβλήματα, που υπάρχουν και τα οποία πρέπει να τα διορθώσει άμεσα ο Γιάννης Αναστασίου, για να μπορέσει η ομάδα να πάρει την πρώτη θέση στα play off.
Για παράδειγμα το χθεσινό πρώτο ημίχρονο δεν διαφέρει σε τίποτα με το κακό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Βέροια, τον Αστέρα Τρίπολης, με το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανθρακικό. Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε ούτε φάση για 45 λεπτά, ενώ η Ξανθη είχε δύο φάσεις, για να ανοίξει το σκορ. Το κυριότερο; Η ομάδα φαινόταν μπερδεμένη στο γήπεδο και δεν μπορούσε να κάνει ευκαιρίες.
Με ένα περίεργο 4-2-2-2 και χωρίς φορ, με τον Πέτριτς να είναι μαζί με τον Αντζαγκούν, πιο πίσω από τους  Καρέλη, Κλωναρίδη, που έπαιζαν στα άκρα ο Παναθηναϊκός ήταν ακίνδυνος. Ο Πέτριτς γύρναγε πίσω για να πάρει την μπάλα και να την μοιράσει, αλλά στην επίθεση δεν υπήρχε κανείς και στον χώρο που συνήθως κινείται ο Μπέργκ χθες κινείτο ο Αντζαγκούν. Μαζί με αυτά είχαμε πάλι έναν Μπούι, που ήταν εκτός αγώνα με συνεχόμενα λάθη και αμυντικά και δημιουργικά και αποκορύφωμα το τελείως άστοχο πλασέ στην προσπάθειά του να βρει εστία στο 7. Δεν φταίει , όμως, ο Μπούι. Από την στιγμή, που ο προπονητής του τον χρησιμοποιεί ο παίκτης είναι υποχρεωμένος να παίξει. Εδώ νομίζω ότι ο κόουτς κάνει το λάθος και  συνεχίζει και επιμένει σε έναν παίκτη, που δεν μπορεί να προσφέρει.
Εξάλλου η διαφορά ήταν μεγάλη στο δεύτερο ημίχρονο, απλά και μόνο με την είσοδο του Πράνιτς στην θέση του Μπούι. Ο Κροάτης μέσος μπήκε με κέφι, μοίρασε σωστά την μπάλα και έτσι και ο Πέτριτς έμεινε λίγο πιο ψηλά και δεν έφθανε μέχρι την θέση του αμυντικού χαφ για να κάνει παιχνίδι. Το σχέδιο του Αναστασίου ήταν να μην παίξει με φορ, αλλά να μπλοκάρει τα αμυντικά χαφ της Ξάνθης και να προσπαθήσει  με πάσες στους Καρέλη, Κλωναρίδη, που ξεκίναγαν από τα άκρα να φθάσει στο γκολ. Αυτό στο πρώτο ημίχρονο δεν βγήκε ποτέ! Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, φαινόταν, ότι όσο πέρναγε η ώρα το γκολ θα ερχόταν. Αρχισε να πατάει περιοχή ο Παναθηναϊκός έκανε κάποιες ευκαιρίες και τελικά το γκολ ήρθε με τον Καρέλη. Ο Πέτριτς στόπαρε την μπάλα σε ρόλο χαφ, πάσαρε  στον Καρέλη που πλάσαρε ιδανικά. Στην φάση αυτή φάνηκε το πλάνο, που είχε στο μυαλό του ο Αναστασίου και του βγήκε.
Στο μεταξύ η είσοδος του Νίνη έκανε πιο απειλητικό τον Παναθηναϊκό εντός περιοχής, κάτι που δεν συνέβαινε με τον Αντζαγκούν, ενώ υπήρχε ένας ακόμα καλός πασέρ και χειριστής της μπάλας . Στο 76 βγήκε λόγω ενοχλήσεων ο Πέτριτς και μπήκε ο Δώνης το 4-2-2-2 έμοιαζε με 4-1-5 στο γήπεδο με τον Λαγό αμυντικό χαφ και μία πεντάδα μπροστά του , αλλά χωρίς φορ και ο Παναθηναϊκός δεν είχε πρόβλημα και έφθασε σε ένα δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις  με το πέναλτι που έγινε στον Καρέλη και στο οποίο ευστόχησε ο Πράνιτς.
Πέναλτι, που είχε να κερδίσει ο Παναθηναϊκός από το παιχνίδι με τον Πλατανιά στην Λεωφόρο την 1η Φεβρουαρίου και την 21η αγωνιστική. Δηλαδή περίπου διόμισι μήνες….
Η νίκη απλά δίνει μία ανάσα στον Παναθηναϊκό, που όμως, πρέπει να ανεβάσει πολύ την απόδοσή του αν θέλει να έχει τύχη στα play off και ο Γιάννης Αναστασίου θα πρέπει να καταλήξει σε ένα σχήμα με τους καλύτερους διαθέσιμους παίκτες του ρόστερ και να σταματήσει τους πειραματισμούς. Το καλό νέο είναι το γκολ του Καρέλη και η απόδοσή του, όπως και η καλή εικόνα του Πέτριτς, διότι ο Μπέργκ θα παίξει ξανά στα play off και θα πρέπει να βρει γκολ από άλλους παίκτες η ομάδα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Για πού το ΠΑΣ;


ΠΑΟΚ και ΠΑΣ προσέφεραν χορταστικό θέαμα, έμειναν στο 1-1, αλλά οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με το χαμόγελο από το γήπεδο, καθώς έμειναν αήττητοι σε ακόμη ένα ματς με τους μεγάλους της Super League.

Για πού το ΠΑΣ;
Όρθιος σε ακόμη ένα δύσκολο ματς της φετινής σεζόν στάθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έφυγε με το 1-1 από την Τούμπα για την 32η αγωνιστική της Super League, δείχνοντας και πάλι τα δόντια του στον ΠΑΟΚ, ο οποίος έπεσε και πάλι στην τρίτη θέση μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Skoda Ξάνθης το Σάββατο.

To σκορ άνοιξε ο Τσάβες στο 12' και ο Περέιρα στο 14' ισοφάρισε, φθάνοντας τα τέρματα του Αθανασιάδη στο πρωτάθλημα (11), έχοντας τρία περισσότερα παιχνίδια. Δοκάρι είχε ο Νομπόα στο τέταρτο λεπτό.

Οι Ηπειρώτες είχαν πάρει ισοπαλία στο Κύπελλο στο ίδιο γήπεδο, ενώ στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα του νίκησαν με 3-0.

Παράλληλα, οι Ηπειρώτες παρέμειναν αήττητοι σε ακόμη ένα παιχνίδι με ομάδες της πρώτης πεντάδας, αφού έχουν νικήσει τον Ολυμπιακό στο γήπεδο τους και του πήραν 2-2 στο Καραϊσκάκη, ήρθαν ισόπαλοι με τον Παναθηναϊκό στους «Ζωσιμάδες» και ήρθαν 2-2 με τον Αστέρα στην Τρίπολη.


Το ματς

Καταρχάς, επρόκειτο για πολύ ωραίο, θεαματικό ματς. Σπάνια έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει κάποιος τόσο καλό παιχνίδι στη Super League και ειδικά στις τελευταίες αγωνιστικές όπου τα πράγματα είναι πολύ κρίσιμα. Είχε ρυθμό, είχε αρκετές φάσεις και από τις δύο ομάδες από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Ό,τι καλύτερο δηλαδή για τους ουδέτερους και μη παρατηρητές.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με φόρα στο γήπεδο και στα πρώτα έξι λεπτά είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες, μάλιστα στο 4’ άγγιξε το 1-0 με την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι ύστερα από το σουτ του Νομπόα και λίγο μετά απείλησε ο Γκολάσα.

Ο ΠΑΣ χρειάστηκε ένα δεκάλεπτο για να μπει στο ματς και όταν… έβαλε μπρος του πήρε λίγο για να ανοίξει το σκορ. Ο Τσάβες ξεχάστηκε από την άμυνα του «Δικεφάλου του Βορρά» και εκτέλεσε τον Ιτάνζ μέσα από την περιοχή και λίγο δεξιά. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έγινε… ροκ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν λιγότερο από δύο λεπτά με στημένη φάση. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Τζαβέλλας τροφοδότησε τον Περέιρα, που «κεραυνοβόλησε» εξ’ επαφής τον Βελλίδη. Το παιχνίδι έγινε πολύ ανοιχτό με τους δύο μονομάχους να σπαταλούν αρκετές καλές μέχρι την ανάπαυλα.

Όπως και στο δεύτερο μέρος, όπου ο ΠΑΣ μπήκε καλύτερα εν αντιθέσει με το πρώτο και τον Τσάβες να απειλεί μόλις στο 47’. Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι έκανε τελική στο 51’ με τους Νομπόα και Γκολάσα σε απόσταση λίγων δευτερολέπτων. Αφού έκανε… κοιλιά το παιχνίδια για περίπου ένα τέταρτο, πράγμα πολύ λογικό καθώς οι δύο ομάδες έπαιζαν με το πόδι στο γκάζι από το ‘α ημίχρονο, ο ΠΑΣ έκανε ένα πολύ καλό δεκάλεπτο, όπου είχε κλείσει στα καρέ του τον ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο του.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ανέβηκε και πάλι η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν ότι έχουν ξεμείνει από… καύσιμα, απειλώντας σε λίγες περιπτώσεις. Όμως χάρη στην ποιότητα του Τσάβες και τις εμπνεύσεις του ο ΠΑΣ λίγο έλειψε να «κλέψει» το παιχνίδι στο φινάλε.



Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κόστα, Νομπόα, Κάτσε, Γκολάσα (78’ Πόζογλου), Μακ, Περέιρα (76’ Τζιόλης), Κουλούρης (62’ Αθανασιάδης).

Στον πάγκο: Γλύκος, Πούγγουρας, Κίτσιου, Σαββίδης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Ναδάλες, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς (85’ Μπέριος), Χαρίσης, Τσάβες, Ίλιτς, Κοροβέσης (82’ Ντάσιος), Μανιάς (82’ Γιάκος).

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Κρητικός, Ατγενικού, Σαπαλίδης.

Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος, βοηθοί οι Δημήτριος Γκάγκας, Χασάν Κούλα. Τέταρτος Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σχεδόν… πρωταθλήτρια!!


Έτοιμη για απονομή κούπας είναι η Σέλτικ! Οι Καθολικοί διέλυσαν 3-0 την Νταντί Γιουνάιτεντ στην πρεμιέρα των πλέι οφ και χρειάζονται έναν βαθμό ακόμα για να στεφθούν πρωταθλητές.

Σχεδόν… πρωταθλήτρια!
Με τον Λάιγκ Γκρίφιθς να πετυχαίνει χατ-τρικ, η Σέλτικ πέρασε με τριάρα από την έδρα της Νταντί Γιουνάιτεντ (3-0) για την πρώτη αγωνιστική των πλέι-οφ και πλέον θέλει μόλις έναν βαθμό για να «κλειδώσει» και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Μπορεί να… πέταξαν στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο, οι «καθολικοί» δεν αστειεύτηκαν και το έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο.

Αρχικά στο 47’, ο Γκρίφιθς άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ ύστερα από συρτή μπαλιά του Γιόχανσεν. Ο ίδιος παίκτης διπλασίασε το προβάδισμα για την ομάδα του με κοντινό πλασέ στο 65’.

Ο Σκοτσέζος ολοκλήρωσε το προσωπικό του χατ-τρικ στο 84’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, γράφοντας παράλληλα και το τελικό 3-0 για την ομάδα του.

Έτσι, οι πρωταθλητές έκαναν το πρώτο και καθοριστικό βήμα για τη διατήρηση των σκήπτρων τους καθώς αναζητούν έναν βαθμό στα επόμενα πέντε ματς προκειμένου να κατακτήσουν το 46ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Αναλυτικά η 34η αγωνιστική:

Παρασκευή, 24/4
Χάμιλτον-Μάδεργουελ 1-0
(52’ Κρόφορντ)

Σάββατο, 25/4
Ινβερνές-Αμπερντίν 1-2
(48’ Οφέρε - 69’ Ρέιβεν, 74’ ΜακΓκιν)

Νταντί-Σεντ Τζόνστον 0-2
(53’ Σουάνσον, 67’ Ντέιβιντσον)

Ρος Κάουντι-Πάρτικ Θιστλ 1-2
(21’ Γκαρντάιν - 26’ Φρανς, 54’ Ο’ Ντόνελ)

Σεντ Μίρεν-Κιλμάρνοκ 4-1
(8’ Κέλι, 33’ Σάντλιερ, 57’, 65’ Τόμπσον - 53’ Μαγκένις)

Κυριακή, 26/4
Νταντί Γιουνάιτεντ - Σέλτικ
(47’, 65’ 84’ Γκρίφιθς)

Όμιλος Πρωταθλητή:
1) Σέλτικ 82
2) Αμπερντίν 71
3) Ινβέρνερς 55
4) Νταντί Γιουνάιτεντ 49
5) Σεντ Τζόνστον 48
6) Νταντί 44

Όμιλος Υποβιβασμού:
1) Χάμιλτον 43
2) Πάτρικ Θιστλ 38
3) Κίλμαρνοκ 38
4) Ρος Κάουντι 37
5) Μάδεργουελ 31
6) Σεντ Μίρεν 21

Η επόμενη (35η)αγωνιστική:

Παρασκευή, 1/5
Σέλτικ-Νταντί 21:45

Σάββατο, 2/5 (17:00)
Νταντί Γιουνάιτεντ-Αμπερντίν
Κιλμάρνοκ-Χάμιλτον
Μάδεργουελ-Ρος Κάουντι
Πάρτικ Θιστλ-Σεντ Μίρεν
Σεντ Τζόνστον-Ινβερνές *Πηγή: sport-fm.gr*

Πίρλο... παράνοια!! (video)

Τι 'χες Γιάννη, τι 'χα πάντα... Ο Αντρέα Πίρλο προκάλεσε εκ νέου επιφωνήματα θαυμασμού, με ακόμα μια αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ η οποία άφησε τον τερματοφύλακα απλό... παρατηρητή!

Πίρλο... παράνοια (video)
Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ΠΟΤΕ. Και ένα εξ' αυτών είναι το... γλυκό πόδι του Αντρέα Πίρλο. Που όταν τον δεις να στήνει την μπάλα λίγο έξω απ' την περιοχή, ξέρεις τι μπορεί να σε περιμένει...

Ο μεγάλος μαέστρος επιβεβαίωσε ξανά (και ξανά) πως είναι ο... expert στις εκτελέσεις φάουλ, μην αφήνοντας τον αντίπαλο γκολκίπερ να κάνει το παραμικρό και προκαλώντας ενθουσιασμό όχι μόνο στις εξέδρες στο Τορίνο, αλλά και σε όλους εμάς που έχουμε την τύχη να τον παρακολουθούμε εξ' αποστάσεως!




*Πηγή: sport-fm.gr*

«Θα πεθάνετε, δεν θα φύγετε ζωντανοί σήμερα»

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στην αναμέτρηση της Λιβαδειάς με την Καβάλα, πριν και μετά το τέλος του αγώνα. Γράφτηκε πως οι διαιτητές πέταξαν το φύλλο αγώνα, ενώ κατατέθηκαν και μηνύσεις από την πλευρά των γηπεδούχων.

«Θα πεθάνετε, δεν θα φύγετε ζωντανοί σήμερα»
Ας δούμε, όμως πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο… Όπως αναφέρει το φύλλο αγώνα: «9′ και 7” πριν από τη λήξη του Β’ 10λέπτου το παιχνίδι διεκόπη επειδή οπαδοί της Α’ ομάδας που βρισκόντουσαν στην πρώτη σειρά της κερκίδας αναφέρθηκαν απειλητικά εναντίον μας, παραβιάζοντας τα όρια του αγωνιστικού χώρου και βρίζοντάς μας. Έγινε πρώτη έγγραφη παρατήρηση στην Α’ ομάδα.
Κατά την αποχώρησή μας προς τα αποδυτήρια κατά τη λήξη του ημιχρόνου οπαδοί της Α’ ομάδας μας έφτυναν και μας έβριζαν, λέγοντας “γ..ω το μ…ί της μάνας σας”, “θα πεθάνετε, δεν θα φύγετε ζωντανοί σήμερα”. Στα αποδυτήρια φωνάξαμε τον επικεφαλής της Αστυνομικής δύναμης και τον υπεύθυνο της Α’ ομάδας, από τους οποίους ζητήθηκε η εκκένωση της πρώτης σειράς της κερκίδας που βρίσκεται προ του αγωνιστικού χώρου. Εκείνη τη στιγμή, ο πρόεδρος της Α’ ομάδας, κ. Καφρίτσας, μας είπε: “Εγώ δεν βγάζω κανέναν, μηδενίστε μας να τελειώνουμε” και φεύγοντας από τα αποδυτήρια φώναζε “Είστε εγκάθετοι και βαλτοί από την Ομοσπονδία για  να χάσουμε το παιχνίδι”.
Με την πάροδο 17′ και των σχετικών διαβουλεύσεων με την Αστυνομική Δύναμη, η κερκίδα εκκενώθηκε και ο αγώνας συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε χωρίς κάποιο άλλο ιδιαίτερο πρόβλημα. Το Φ.Α. έκλεισε από τον χρονομέτρη των 24” κ. Αλεστά Αθανάσιο, διότι ο σημειωτής αποβλήθηκε από τα αποδυτήρια».
Ποιος είπε, όμως, πως όλα τελείωσαν εκεί; Κατά την αποχώρησή τους οι διαιτητές θέλησαν να δώσουν το ροζ φύλλο αγώνα στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν πάρει τη νίκη. Κάτι τέτοιο, όμως δεν συνέβη, καθώς οι άνθρωποι της Λιβαδειάς δεν δέχονταν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα, καθώς ήταν επιβαρυντικό για την ομάδα τους.
Κάποιοι οπαδοί των γηπεδούχων, μάλιστα, ακολούθησαν τους διαιτητές μέχρι το αυτοκίνητό τους και κάποιοι άρχισαν να κλοτσούν τις πόρτες, ενώ άνθρωπος της ομάδας πέταξε μέσα στο αυτοκίνητο το φύλλο αγώνα. Οι διαιτητές το έδωσαν πίσω και η ανταλλαγή κράτησε 5 φορές. Εν τέλει, μια γυναίκα έβαλε σαν κλήση(!) στο παρμπρίζ το φύλλο αγώνα και οι διαιτητές το πέταξαν πάλι πίσω με τη βοήθεια του υαλοκαθαριστήρα.
Μετά το πέρας όλων αυτών, ο πρόεδρος των Βοιωτών κατέθεσε μήνυση προς τους τρεις διαιτητές, αλλά και τον κομισάριο του αγώνα, ενώ το ΔΣ του συλλόγου υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση πως δεν έλαβαν το φύλλο αγώνα της αναμέτρησης.

Πηγή: superbasket.gr

Ασυνήθιστο για Γιουνάιτεντ…!!

Οι παθογένειες επί εποχής Ντέιβιντ Μόγιες είχαν μείνει πίσω… Σήμερα, όμως, εμφανίστηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένα στατιστικό που είχε να συμβεί απ’ την περσινή τραγική χρονιά.

Ασυνήθιστο για Γιουνάιτεντ…
Κανείς δεν θέλει να θυμάται στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περσινή χρονιά. Τότε που ο Μόγιες κατέρριψε κάθε (αρνητικό) ρεκόρ... Σήμερα, όμως, εμφανίστηκε στο παιχνίδι με την Έβερτον ένα «στοιχείο» που είχε να συμβεί από τη δική του εποχή και σίγουρα δεν θα άρεσε στους «κόκκινους διαβόλους».

Ποιο είναι αυτό; Το ότι η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ δέχθηκε δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο (2-0 το σκορ στο Γούντισον Παρκ) σε παιχνίδι Πρέμιερ Λιγκ. Τελευταία φορά που έγινε κάτι ανάλογο ήταν πριν από ένα χρόνο, ξανά με αντίπαλο τα ζαχαρωτά, ξανά στο ίδιο γήπεδο (2-0 τότε το τελικό σκορ με γκολ των Μπέινς και Μιραλάς στο 28', 43' αντίστοιχα).

Και κατά... διαβολική σύμπτωση εκείνο, στις 20 Απριλίου 2014 ήταν το τελευταίο ματς του Σκωτσέζου στον πάγκο της Γιουνάιτεντ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν λέει όχι στη Μαρσέιγ ο Ρανιέρι!

Η κατρακύλα της Μαρσέιγ έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον Μαρσέλο Μπιέλσα και μεταξύ των υποψηφίων αντικαταστατών είναι και ο Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος εξέφρασε την προθυμία του.

Δεν λέει όχι στη Μαρσέιγ ο Ρανιέρι
Να βγει από το… ταμείο ανεργίας θέλει ο Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος μετά το καταστροφικό πέρασμά του από την εθνική Ελλάδας έχει μείνει δίχως δουλειά. Το όνομα του Ιταλού τεχνικού «παίζει» σε διάφορα σενάρια, ένα εκ των οποίων τον συνδέει με τον πάγκο της παραπαίουσας το τελευταίο διάστημα Μαρσέιγ.

Μιλώντας σε γαλλικά Μέσα, τόνισε πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο παρουσιάζει ενδιαφέρον, ωστόσο φέρθηκε σαν κύριος και όχι σαν… κοράκι, ξεκαθαρίζοντας πως ο Αργεντινός συνάδελφός του κάνει καλή δουλειά και πως θεωρεί ότι θα διατηρήσει τη θέση του.

«Αγαπώ το γαλλικό πρωτάθλημα, είναι ποιοτικό κι είμαι ελεύθερος. Εάν επρόκειτο για ένα καλό πρότζεκτ, θα μπορούσα να δελεαστώ να επιστρέψω στη Γαλλία. Γνωρίζω ότι μιλούν για εμένα στη Μασσαλία. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος, οπότε και μια ενδιαφέρουσα περίπτωση. Αλλά δεν έχει υπάρξει κάποια επαφή μέχρι τώρα, ειδικά από τη στιγμή που ο Μπιέλσα κάνει καλή δουλειά και νομίζω πως θα παραμείνει στη Μαρσέιγ», δήλωσε ο Ρανιέρι που στο παρελθόν έχει δουλέψει στη Μονακό πριν αναλάβει τα ηνία της εθνικής Ελλάδας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στις 25 Μαΐου η φιέστα της Τσέλσι!!

Η ημερομηνία ορίστηκε για το μπλε πάρτι στο Λονδίνο! Η Τσέλσι θα κάνει τη φιέστα της για την κατάκτηση του φετινού τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ, στις 25 Μαΐου.  
Οι «μπλε» φιλοξενούνται σήμερα στο «Έμιρεϊτς» για την 34η αγωνιστική, γνωρίζοντας πως χρειάζονται δύο νίκες για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά το τρόπαιο του πρωταθλήματος.
Όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο, όμως, δεν τίθεται θέμα εορτασμών πριν από την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου.
Η φιέστα, προγραμματίστηκε για τις 25 Μαΐου, αμέσως μετά την τελευταία «στροφή» της φετινής Πρέμιερ, ενώ οι κάτοικοι στο Hammersmith και το Φούλαμ έχουν ήδη ενημερωθεί για τη διαδρομή που θα κάνει το πούλμαν των «μπλε» με το πολύτιμο τρόπαιο και τους δρόμους που θα κλείσουν.
*Πηγή: England365.gr*

Ανρί: «Πάντα κανονιέρης ο Φάμπρεγας»

Ο Τιερί Ανρί όταν θα σκέφτεται τον Σεσκ Φάμπρεγας και θα τον βλέπει στο γήπεδο, πάντα θα τον υπολογίζει σαν... κανονιέρη, άσχετα αν σήμερα θα τον παρακολουθήσει στο λονδρέζικο ντέρμπι σαν αντίπαλο αφού θα φοράει τη μπλε φανέλα.  
Ο Ισπανός χαφ επιστρέφει στο «Έμιρεϊτς» για πρώτη φορά από το 2011, όμως έχει επιλέξει αντίπαλο «στρατόπεδο» στην αγγλική πρωτεύουσα, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην Τσέλσι με στόχο τους τίτλους.
«Ο Σεσκ θα φοράει την μπλε φανέλα, για εμένα όμως θα είναι πάντα ένας κανονιέρης. Θα είναι περίεργο που θα επιστρέψει στο “Έμιρεϊτς” σαν αντίπαλος, αλλά πάντα θα τον βλέπω σαν ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ εγώ... Πάντα θα έχει αυτή τη σύνδεση με τον σύλλογο» είπε ο Τιερί Ανρί.
*Πηγή: England365.gr*

Ετοιμάζει… μπάσιμο για «Αντέμπα» η Μονακό!

Τις εξελίξεις στο σίριαλ της αποχώρησης του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ από την Τότεναμ περιμένουν οι άνθρωποι της Μονακό, προετοιμάζοντας παράλληλα το έδαφος για την κίνησή τους!  
Όπως αποκαλύπτει η «Daily Mail», οι Μονεγάσκοι θα κινηθούν επίσημα για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων του επιθετικού από το Τόγκο αμέσως μόλις μείνει ελεύθερος από τα «σπιρούνια»!
Βάσει των παλαιότερων δημοσιευμάτων, οι δύο πλευρές θα χωρίσουν συναινετικά τους δρόμους τους στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, συνεπώς ο υψηλόσωμος άσος θα μπορεί- χωρίς πρόβλημα- να συζητήσει κατ’ ιδίαν με τους ενδιαφερόμενους συλλόγους.
Θυμίζουμε ότι κατά το παρελθόν αγωνίστηκε με τα χρώματα της Μονακό (2003-06), μεταπηδώντας στη συνέχεια στην Άρσεναλ.
*Πηγή: England365.gr*

Είχε άλλη άποψη…!!


Δραματικό φινάλε στο Μπέργκαμο, με την Αταλάντα να πετυχαίνει γκολ στο 93’ και να διαμορφώνει το τελικό 2-2, «παγώνοντας» την Έμπολι που προηγούνταν στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Είχε άλλη άποψη…
Ματς ακατάλληλο για... καρδιακούς στο Μπέργκαμο, με την Αταλάντα να αναδεικνύεται ισόπαλη (2-2) εντός έδρας κόντρα στην Έμπολι χάρη στο γκολ του Ντενίς στο 92’ και να… σώζει κάπως την παρτίδα, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Serie Α.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν πρώτοι, χάρη στο γκολ του Σαπονάρα στο 41’, με τους γηπεδούχους ωστόσο να απαντούν άμεσα και να ισοφαρίζουν δύο λεπτά αργότερα με τον Γκόμεζ.

Η Έμπολι όμως δεν το έβαλε κάτω και πήρε και πάλι προβάδισμα στο 60’ με τον Μακαρόνε να κάνει το 2-1.

Λογάριαζε όμως χωρίς τον Ντενίς, ο οποίος με δυνατή κεφαλιά έκανε το 2-2 στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και χάρισε στην ομάδα του το βαθμό της ισοπαλίας.

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής:

Σάββατο (25/04)
Ουντινέζε-Μίλαν 2-1
(58' Πίντσι, 74' Μπαντού - 87' Πατσίνι)

Ίντερ-Ρόμα 2-1
(15' Ερνάνες, 88' Ικάρντι - 63' Ναϊνγκολάν)

Κυριακή (26/04)
Αταλάντα-Έμπολι 2-2
(43’ Γκόμεζ, 90’+3’ Ντενίς - 41’ Σαπονάρα, 60’ Μακαρόνε)

Τζένοα-Τσεζένα (16:00)
Λάτσιο-Κιέβο (16:00)
Τορίνο-Γιουβέντους (16:00)
Πάρμα-Παλέρμο (16:00)
Βερόνα-Σασουόλο (16:00)
Φιορεντίνα-Κάλιαρι (19:00)
Νάπολι-Σαμπντόρια (21:45)

Επόμενη αγωνιστική (33η):

Τρίτη (28/04)
Ουντινέζε-Ίντερ (21:45)

Τετάρτη (29/04)
Τσεζένα-Αταλάντα (21:45)
Κιέβο-Κάλιαρι (21:45)
Γιουβέντους-Φιορεντίνα (21:45)
Μίλαν-Τζένοα (21:45)
Σαμπντόρια-Βερόνα (21:45)
Λάτσιο-Πάρμα (21:45)
Σασουόλο-Ρόμα (21:45)
Παλέρμο-Τορίνο (21:45)

Πέμπτη (30/04)
Έμπολι-Νάπολι (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Έχει μπει σε… κανάλι!


Συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις η Βενέτσια, που πέρασε με 91-84 από την έδρα της Κρεμόνα και παραμένει δεύτερη στην ιταλική λίγκα.

Έχει μπει σε… κανάλι
Ακόμη πιο κοντά στην εξασφάλιση της δεύτερης θέσης της κανονικής περιόδου είναι η Βενέτσια. Για την 28η αγωνιστική η ομάδα της Βενετίας πέρασε με 91-84 από την έδρα της Κρεμόνα με 23 πόντους του Φιλ Γκος και 21 του Τζεφ Βιτζιάνο.

Πάντως οι παίκτες του Κάρλο Ρεκαλκάτι δεν προλαβαίνουν την πρωτιά, αφού η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία.

Αναλυτικά η 28η αγωνιστική:

Κυριακή 26/4

Κρεμόνα-Βενέτσια 84-91
19:15 Τρέντο-Βίρτους Ρόμα
19:15 Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Βίρτους Μπολόνια
19:15 Καζέρτα-Σάσαρι
19:15 Βαρέζε-Ορλαντίνα
19:15 Πέζαρο-Πιστόια
21:30 Ρέτζιο Εμίλια-Καντού

Δευτέρα 27/4

21:00 Μπρίντιζι-Αβελίνο

Δείτε τη βαθμολογία της ιταλικής λίγκας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η Σαραγόσα πλήρωσε τα σπασμένα για… Ολυμπιακό!!

Η Μπαρτσελόνα ξέσπασε την οργή της για τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό στη Σαραγόσα, την οποία συνέτριψε με 103-67 για την 29η αγωνιστική της ACB.

Η Σαραγόσα πλήρωσε τα σπασμένα για… Ολυμπιακό
Σε κινητήριο δύναμη μετέτρεψε η Μπαρτσελόνα την απογοήτευση για τον αποκλεισμό της από τον Ολυμπιακό. Κάνοντας πράξη το σύνθημα του Τσάβι Πασκουάλ για την υπεράσπιση των κεκτημένων στην ACB, οι «μπλαουγκράνα» ξέσπασαν στη Σαραγόσα με 103-67 απέναντι στην τοπική ομάδα για την 29η αγωνιστική και είναι τρίτοι στη βαθμολογία.

Ο εξαφανισμένος στα play offs της Ευρωλίγκας Ντεσόν Τόμας ήταν ο κορυφαίος των Καταλανών με 22 πόντους, 13 πρόσθεσε ο Έντουιν Τζάκσον, ενώ 12 είχε ο Τζάστιν Ντόελμαν και 10 ο Άντε Τόμιτς, με τους Χουάν Κάρλος Ναβάρο και Μπραντ Όλεσον να μένουν εκτός δωδεκάδας.


Αναλυτικά η 29η αγωνιστική:

Σάββατο 25/4
Βαλένθια-Μανρέσα 84-81
Σεβίλλη-Ουνικάχα Μάλαγα 75-70
Φουενλαμπράδα-Λαμποράλ Κούτσα 91-82
Μπανταλόνα-Λαγκούν Άρο 91-66

Κυριακή 26/4
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπιλμπάο 78-52
Μούρθια-Ανδόρα 73-77
Σαραγόσα-Μπαρτσελόνα 67-103
19:30 Εστουντιάντες-Ομπραντόιρο

Δείτε τη βαθμολογία της ACB. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το έσωσε!!

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως η Λα Κορούνια κατάφερε να ισοφαρίσει (1-1) και να φύγει με έναν βαθμό «χρυσάφι» από την έδρα της Μάλαγα, στην προσπάθεια της για την παραμονή.

Το έσωσε!
Ισόπαλες (1-1) αναδείχθηκαν Μάλαγα και Λα Κορούνια στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Primera Division, με την Ντέπορ να φεύγει με έναν υπερπολύτιμο βαθμό από την έδρα των Ανδαλουσιανών.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 47’ με τον Άμραμπατ, όμως, 13 λεπτά αργότερα, ο Οριόλ Ριέρα έφερε το παιχνίδι στα ίσα, με το 1-1 να μένει μέχρι τέλους.

Έτσι, η Μάλαγα δεν κατάφερε να πλησιάσει τη Βιγιαρεάλ έμεινε στο -6 από την έκτη θέση που οδηγεί στο Europa League.

Από την πλευρά της, η Λα Κορούνια έφτασε τους 29 και στο +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού, προσπερνώντας προσωρινά την Αλμερία (παίζει αργότερα με την Εϊμπάρ).

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 24/04
Κόρδοβα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1
(56' Μπενάτ)

Σάββατο (25/04)
Εσπανιόλ-Μπαρτσελόνα 0-2
(17' Νεϊμάρ, 25' Μέσι)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Έλτσε 3-0
(55', 77' Γκριζμάν, 63' Ραούλ Γκαρθία)

Χετάφε-Λεβάντε 0-1
(35' Κασαδέσους)

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Βιγιαρεάλ 0-0

Κυριακή (26/04)
Μάλαγα-Λα Κορούνια 1-1
(47’ Άμραμπατ - 60’ Οριόλ Ριέρα

Αλμερία-Έιμπαρ (18:00)
Σεβίλλη-Ράγιο Βαγεκάνο (20:00)
Θέλτα-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα (27/04)
Βαλένθια-Γρανάδα (21:45)

Επόμενη αγωνιστική (34η):

Τρίτη (28/04)
Μπαρτσελόνα-Χετάφε (21:00)
Μπιλμπάο-Ρεάλ Σοσιεδάδ (23:00)
Λεβάντε-Κόρντομπα (23:00)

Τετάρτη(29/04)
Εϊμπάρ-Σεβίλλη (21:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Αλμερία (21:00)
Θέλτα-Μάλαγα (21:00)
Έλτσε- Λα Κορούνια (23:00)
Βιγιαρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης (23:00)

Πέμπτη (30/04)
Ράγιο Βαγεκάνο-Βαλένθια (21:00)
Γρανάδα-Εσπανιόλ (23:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Γεμάτη… Τσέλσι η 11αδα της χρονιάς!

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά έξι ποδοσφαιριστές της συμπεριλήφθησαν στην 11άδα της χρονιάς για την Πρέμιερ Λιγκ όπως την ψήφισαν οι παίκτες που λαμβάνουν μέρος σε αυτή.

Γεμάτη… Τσέλσι η 11αδα της χρονιάς
Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά έξι ποδοσφαιριστές της συμπεριλήφθησαν στην 11άδα της χρονιάς για την Πρέμιερ Λιγκ όπως την ψήφισαν οι παίκτες που λαμβάνουν μέρος σε αυτή.

Πρώτος από όλους ο Έντεν Αζάρ ο οποίος έλαβε και τις περισσότερες ψήφους από κάθε άλλο παίκτη. Μαζί με τον βέλγο μεσοεπιθετικό είναι οι: Ντιέγκο Κόστα, Νεμάνια Μάτιτς, καθώς και οι τρεις από τους τέσσερις αμυντικούς της, οι Τζον Τέρι, Γκάρι Κέιχιλ, Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς.

Αναλυτικά η 11άδα:
Ντε Χέα, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Μπερτράντ, Μάτιτς, Κοουτίνιο, Αζάρ, Σάντσες, Κέιν, Κόστα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έπιασε κορυφή η Ρεάλ!!

Η Ρεάλ εκμεταλλεύτηκε τη χθεσινή γκέλα της Μάλαγα και νικώντας με 78-52 την Μπιλμπάο στη Μαδρίτη την έπιασε στην πρώτη θέση. Χτύπησε ο Κάρολ.

Έπιασε κορυφή η Ρεάλ
Η Ρεάλ ξετύλιξε το δώρο που της πρόσφερε χθες η Σεβίλλη νικώντας τη Μάλαγα και συντρίβοντας την Μπιλμπάο με 78-52 για την 29η αγωνιστική έπιασε την ομάδα του Ζοάν Πλάθα στην κορυφή της ACB.

Ο Φακούντο Καμπάτσο με 13 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της «βασίλισσας», 11 πρόσθεσε ο Φελίπε Ρέγες, ενώ από 10 είχαν οι Ρούντι Φερνάντεθ και Τζέισι Κάρολ, με τον τελευταίο ωστόσο να αποχωρεί τραυματίας. Ο Γιάννης Μπουρούσης μετά από απουσία στα τελευταία ματς των play offs της Ευρωλίγκας απέναντι στην Αναντολού Εφές έπαιξε για 21:16 έχοντας 6 πόντους (3/6 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 τάπα και 5 λάθη.

Η Μπαρτσελόνα διέσυρε 103-67 τη Σαραγόσα εκτός έδρας, ενώ νίκη που τη φέρνει πιο κοντά στη σωτηρία πήρε η Ανδόρα με 77-73 στη Μούρθια. Ο Γιώργος Μπόγρης είχε 5 πόντους (1/2 βολές, 2/6 δίποντα) και 1 ριμπάουντ σε 14:26.

Αναλυτικά η 29η αγωνιστική:

Σάββατο 25/4
Βαλένθια-Μανρέσα 84-81
Σεβίλλη-Ουνικάχα Μάλαγα 75-70
Φουενλαμπράδα-Λαμποράλ Κούτσα 91-82
Μπανταλόνα-Λαγκούν Άρο 91-66

Κυριακή 26/4
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπιλμπάο 78-52
Μούρθια-Ανδόρα 73-77
Σαραγόσα-Μπαρτσελόνα 67-103
19:30 Εστουντιάντες-Ομπραντόιρο

Δείτε τη βαθμολογία της ACB. *Πηγή: sport-fm.gr*

Απίστευτο κάζο για ΤΣΣΚΑ!!

Τελικά είναι… θνητή! Η υπερβολικά χαλαρή ΤΣΣΚΑ, αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Final Four, έχασε στη Μόσχα από την Άβτοντορ με 107-104 για την τελευταία αγωνιστική της VTB League.

Απίστευτο κάζο για ΤΣΣΚΑ!

Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη ήταν εμφανές πως είχαν αλλού το μυαλό τους και αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι (έβδομοι στη βαθμολογία) φιλοξενούμενοι, που με ηγέτη τον Κόρτνεϊ Φόρτσον που είχε 31 πόντους και συμπαραστάτη του τον Μίκα Ντόουνς που πρόσθεσε 24 έφτασαν στο θρίαμβο.

Ο Αντρέι Κιριλένκο με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ μαζί με τον Μίλος Τεόντοσιτς που είχε 17 πόντους και 9 ασίστ ήταν οι λιγότερο αδιάφοροι από τους αντιπάλους του Ολυμπιακού στο Final Four, που πάντως είχαν εξασφαλίσει προ πολλού την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της VTB League. Εκτός έμειναν ο τραυματίας Φριτζόν και για να ξεκουραστούν οι Κάουν και Ντε Κολό.

Οι πόντοι της ΤΣΣΚΑ: Τεόντοσιτς 17 (9 ασίστ), Κιριλένκο 18 (11 ριμπ.), Νίκολς 10, Μαρκοϊσβίλι 11, Κορόμπκοφ 13, Γουίμς 11, Βοροντσέβιτς 11, Χριάπα 2, Χάινς 4. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο Ρονάλντο μπορεί να αγωνιστεί παντού, ο Μέσι όχι»

Την άποψή του ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να αγωνιστεί εξίσου καλά σε οποιαδήποτε ομάδα εξέφρασε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος όμως έχει άλλη άποψη για τον Μέσι.

«Ο Ρονάλντο μπορεί να αγωνιστεί παντού, ο Μέσι όχι»
Παίκτης που θα απέδιδε το ίδιο σε οποιαδήποτε ομάδα και σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σύμφωνα με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μίλησε για το ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, αναφέροντας ότι αν και αρκετοί πιστεύουν ότι είναι ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα, ο CR7 έχει κάτι το διαφορετικό.

«Ο Ρονάλντο είναι σκληρός. Αρκετοί, όταν αναρωτιούνται "ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο" μπορεί να απαντήσουν ότι είναι ο Μέσι. Δεν μπορείς να διαφωνήσεις τελείως με αυτή την άποψη. Όμως, ο Ρονάλντο έχει κάτι το διαφορετικό», ήταν τα λόγια του 73χρονου που στη συνέχεια τόνισε ότι ο Κριστιάνο θα μπορούσε να αγωνιστεί οπουδήποτε.

«Ο Ρονάλντο μπορεί να παίξει για ομάδες όπως η Μίλγουολ, η ΚΠΡ, η Ντονκάστερ ή τέλος πάντων οποιαδήποτε, και να πετύχει χατ-τρικ. Είμαι σίγουρος ότι ο Μέσι δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Ο Ρονάλντο χρησιμοποιεί εξίσου καλά και τα δύο πόδια, είναι γρήγορος, είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι και είναι γενναίος. Και ο Μέσι είναι φυσικά γενναίος, απλά ο Μέσι είναι ένας ποδοσφαιριστής για τη Μπαρτσελόνα και μόνο», είπε ο άλλοτε προπονητής των «κόκκινων διαβόλων.

Στη συνέχεια ο Φέργκιουσον μίλησε για την εξέλιξη του Πορτογάλος άσου, τονίζοντας ότι έχει επιτύχει τη μεγαλύτερη βελτίωση που έχει δει ποτέ σε ποδοσφαιριστή.

«Ο Ρονάλντο έχει επιτύχει την μεγαλύτερη βελτίωση που έχω δει ποτέ σε ποδοσφαιριστή. Ήρθε στην Γιουνάιτεντ στα 17 του και ήταν ένα κοκαλιάρικο παιδί. Ναι, τον κατέκριναν πολλοί στην αρχή γιατί μπορεί να έκανε διάφορα πράγματα όπως το να βουτάει. Όταν όμως τα ξεπέρασε και ξεκίνησε να προπονείται σοβαρά και να ωριμάζει, έγινε φανταστικός», δήλωσε ο Σκοτσέζος που στο τέλος επισήμανε ότι ο CR7 ήταν μαζί με τους Σκόουλς και Γκιγκς οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές που είχε ποτέ.

«Το σημαντικότερο πράγμα για έναν τόσο μεγάλο ποδοσφαιριστή είναι να ξέρει να παίρνει τις κατάλληλες αποφάσεις την κατάλληλη στιγμή και σε αυτό ο Ρονάλντο βελτιώθηκε πολύ κατά τη διάρκεια παραμονής του στο “Ολντ Τράφορντ”. Αυτός, ο Σκόουλς και ο Γκιγκς ήταν οι καλύτεροι παίκτες που είχα ποτέ. Ο Μπράιαν Ρόμπσον, ο Ρόι Κιν και ο Έρικ Καντοντά ήταν επίσης καλοί, αλλά δεν έφτασαν ποτέ σε τόσο υψηλό επίπεδο», κατέληξε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στην ψυχή σας γράψτε Ηρακλής!!

Γράφει ο Στράτος Παζούλης

Το πρώτο από τα δέκα. Το πρώτο και υποθετικά το πιο δύσκολο. Σύμφωνα και με τους στοιχηματζήδες που προβάλλουν φαβορί την ΑΕΚ και αουτσάιντερ τον Ηρακλή. Μπορεί οι μάγκες να είδαν όνειρο. Ποιος ξέρει. Πίσω όμως έχει η αχλάδα την ουρά. Σήμερα απόβραδο θα δούμε ποιοι απ όσους καρατάρουν τις ισορροπίες και υποθέτουν βάσει κάποιων στατιστικών, τα οποία όντως είναι υπέρ της φιλοξενούμενης, θα δικαιωθούν. Θα είναι αυτοί άραγε ή ο Παπαδόπουλος και οι παίκτες του που άλλα έχουν στο μυαλό τους.

Σήμερα το απόβραδο, όπως και νάχει σύντροφοι, ο ανήφορος αρχίζει. Η εκ των πραγμάτων σίγουρη για άνοδο ΑΕΚ έρχεται στο Καυτανζόγλειο για να διατρανώσει την ισχυροσύνη της κόντρα σ’ ένα Ηρακλή που λίγο έλειψε να τερματίσει και αυτός με τον ανώτερο μπόνους βαθμών στη λήξη του κανονικού Πρωταθλήματος. Παρ΄ όλα αυτά η αλήθεια για τις δυνατότητες των δυο ομάδων θα φανεί μέσα στο γήπεδο και πιστεύω ότι δεν είναι και τόσο ζήτημα αγωνιστικότητας, αλλά ψυχολογίας. Σήμερα το στάδιο θα στενάζει. Οι αχοί των συνθημάτων θα δονούν την ατμόσφαιρα και η λαοθάλασσα στις εξέδρες θα ομοιάζει ωσάν πέλαγο φουρτουνιασμένο. Ε λοιπόν δεν χρειάζονται πολλά για τους κυανόλευκους. Να αφεθούν στην περιδίνηση των συναισθημάτων και χωρίς να πτοηθούν, είτε από την συναισθηματική απαντοχή του λαού, είτε από τον αντίπαλο τους να δώσουν το κάτι παραπάνω, χωρίς άγχος, με σιγουριά, αυτοπεποίθηση και αυταπάρνηση. Η ψυχραιμία, η προσοχή, όπως και η εσωτερική διέγερση της δικής τους ποιότητας θα μετρήσουν σήμερα, όπως και η υπόσχεση.

Μια υπόσχεση που έδωσαν ευθύς εξ αρχής στην ανατολή αυτής της τιτάνιας προσπάθειας. Να τους βρει το γέρμα τη κάπου στον Ολυμπο, παρέα με τους αθανάτους. Αντε ρε παλίκαροι. Πάμε όλοι μαζί… Ηρακλής είστε ρε, μη το ξεχνάτε.
*Πηγή: metrosport.gr*

«Η ευχαριστήρια ανακοίνωση του ΤΑΠ ΠΑΟΚ»

Ευχαριστήρια ανακοίνωση εξέδωσε το τμήμα βόλεϊ του ΠΑΟΚ προς τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδη για το γεγονός ότι ανέλαβε να πληρώσει τα έξοδα μετακινήσεις στην Αθήνα για τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό.  
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το ΤΑΠ ΠΑΟΚ ευχαριστεί θερμά τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδη για τη σημαντική του  πρωτοβουλία του να αναλάβει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής της ομάδας μας  στους τελικούς του πρωταθλήματος».

Ο Ζλάταν γίνεται... σουίτα!!

Μια σουίτα η οποία θα φέρει το όνομά του θα έχει από το επόμενο χρονικό διάστημα ένα κεντρικό ξενοδοχείο στο Μάλμε.

Ο Ζλάταν γίνεται... σουίτα!
Μια σουίτα η οποία θα φέρει το όνομά του θα έχει από το επόμενο χρονικό διάστημα ένα κεντρικό ξενοδοχείο στο Μάλμε.

Η υπεύθυνη του ξενοδοχείου παραδέχθηκε ότι υπάρχει τέτοια πρόθεση από τους ιδιοκτήτες του, για να τιμήσουν τον συμπατριώτη τους για τα όσα έχει πετύχει.

Πρόκειται για μια σουίτα η οποία θα έχει εμβαδό περίπου 100 τετραγωνικά μέτρα. Στους τοίχους της θα υπάρχουν φωτογραφίες του μεγάλου άσου της Παρί Σεν Ζερμέν και η ενοικίασή της θα ανέρχεται στα 960 ευρώ τη βραδιά.

Ο Ιμπραϊμόβιτς έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για να φέρει το όνομά του και η υπεύθυνη του ξενοδοχείου επισημαίνει ότι σύντομα τον περιμένουν για να του το ανταποδώσουν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τραυματίστηκε ο Κάρολ, ανησυχία στη Ρεάλ!! (video)

Ο Τζέισι Κάρολ στραβοπάτησε στον αγώνα της Ρεάλ με την Μπιλμπάο και υπάρχει ανησυχία για την κατάστασή του, καθώς το Final Four πλησιάζει.

Τραυματίστηκε ο Κάρολ, ανησυχία στη Ρεάλ (video)
Αγωνιούν στη Ρεάλ για την κατάσταση του Τζέισι Κάρολ. Στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου του αγώνα με την Μπιλμπάο, ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ στραβοπάτησε κατά την προσγείωσή του μετά από σουτ τριών πόντων (το τρίτο σερί εύστοχο) και γύρισε το πόδι του. Αμέσως κατάλαβε τη ζημιά κι αφού σηκώθηκε με τη βοήθεια των συμπαικτών του αποχώρησε μόνος του κουτσαίνοντας από το παρκέ.

Ο Κάρολ θα υποβληθεί σε εξετάσεις και παρότι σε πρώτη φάση δεν φαίνεται κάτι πολύ σοβαρό, είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία καθώς το Final Four απέχει λιγότερο από τρεις εβδομάδες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μαζική αποχώρηση πριν το τέλος του αγώνα της Νιούκαστλ!! (pic)

Βλέποντας την ομάδα τους να επεκτείνει το σερί των ηττών στις εφτά, οι οπαδοί της Νιούκαστλ αποχώρησαν μαζικά από το «St. James' Park» στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα με τη Σουόνσι! 
Οι «κύκνοι» επικράτησαν με σκορ 3-2 για την 34η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, αφήνοντας τους οπαδούς της Νιούκαστλ να αποδοκιμάζουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους και ορισμένους να τα βάζουν με τον Τζον Κάρβερ στον πάγκο.
Περνώντας έξω από το «St. James' Park», η εικόνα που παρατηρούσε κανείς περίπου 20 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα, ήταν αυτή που μπορείτε να δείτε πιο κάτω...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Πάει MLS και ο Κόλο Τουρέ!!

Μαζί με τον Στίβεν Τζέραρντ που θα αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ για τις ΗΠΑ, ο Κόλο Τουρέ θα κάνει το ίδιο δρομολόγιο, αλλά για τους New York Red Bulls!
Ο Ιβοριανός αμυντικός των «κόκκινων», όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, έχει δελεαστεί από την προοπτική της συμμετοχής στο MLS και κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι, παρά την αρχική του επιθυμία για παραμονή στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ.
Η διαφαινόμενη αποχώρησή του Τουρέ από τη Λίβερπουλ, είναι κι ένας από τους λόγους που ο Μπρένταν Ρότζερς φέρεται να έχει στραφεί ξανά στην περίπτωση του Κυριάκου Παπαδόπουλου που μένει ελεύθερος από τη Σάλκε.

*Πηγή: gazzetta.gr*

TOP-10: Ιταλοί... Capocannonieri!!

Το «FFT» του gazzetta.gr φτιάχνει τη λίστα με τους 10 σπουδαιότερους σέντερ φορ όλων των εποχών του Calcio. Το countdown στήνει ο Γιώργος Καραμάνος.
Συμβαίνει κάθε Κυριακή και μέχρι να ολοκληρωθούν οι θέσεις (τέρμα, άμυνα, κέντρο, επίθεση). Πρόκειται για τη δική μας λίστα με τους κορυφαίους στα μεγάλα πρωταθλήματα. Ποιοι, πως, γιατί; Τα κριτήρια είναι οι τίτλοι, η διάρκεια καριέρας, η προσφορά, οι μαρτυρίες (για τους πιο παλιούς), η δική μας αίσθηση (για όσους έχουμε δει). Η αντίστροφη μέτρηση είναι φυσικά υποκειμενική, μιας και ο κάθε ένας από εμάς θα μπορούσε να έχει τη δική του διαφορετική άποψη. Διαβάστε, συμφωνείστε και πάνω απ' όλα διαφωνήστε: καταγράψτε τις επιλογές σας με επιχειρήματα, έτσι για να περάσουμε όμορφα και ποδοσφαιρικά...
Μετά το αφιέρωμα στη Μπουντεσλίγκα, σειρά έχει πάρει το Καμπιονάτο. Αφού ξεκινήσαμε με τους πορτιέρε της Σέριε Α', πήγαμε στους πλάγιους αμυντικούς, στους σέντερ μπακ, τους κεντρικούς μέσους, τους πλάγιους χαφ-εξτρέμ, τους trequartisti και τώρα σειρά παίρνουν οι Capocannonieri της...
10. Τσίτσο Γκρατσιάνι (1970-'88)
Ο θρύλος της Τορίνο υπήρξε ένας πολύ δυνατός και σχετικά βαρύς κλασικός φορ μέσα στο κουτί. Είχε εξαιρετικές τοποθετήσεις και ήταν πολύ αποτελεσματικός με το κεφάλι. Το μεγαλύτερο επίτευγμα του ήταν ότι κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Τορίνο (1976), ενώ την επόμενη χρονιά αναδείχτηκε 1ος σκόρερ (21 γκολ). Στη συνέχεια έκανε σημαντικά πράγματα και με τη Ρόμα, με την οποία πήρε δύο Κύπελλα, αλλά ηττήθηκε στα πέναλτι στον χαμένο τελικό του Πρωταθλητριών της Ρώμης (1984). Με την Εθνική (64/ 23) έφτασε στο απόγειο, σηκώνοντας (ως αναπληρωματικός) το Μουντιάλ του 1982.




9. Αλεσάντρο Αλτομπέλι (1973-'90)
Τον αποκαλούσαν «βελόνα», καθώς μπορούσε να τρυπώσει παντού και να περάσει τη μπάλα μέσα από μία πιθαμή χώρου. Πολύ γρήγορος, οπορτουνιστής, τεχνίτης, με δυνατό σουτ, μπορούσε να κινηθεί και περιφερειακά και έβαλε 172 γκολ στη Σέριε Α'. Τα περισσότερα χρόνια του τα πέρασε στην Ιντερ, με την οποία πήρε ένα πρωτάθλημα (1980) και δύο Κύπελλα, αλλά έκανε εξαιρετική πορεία και στην Εθνική (61/ 25). Αξέχαστη στιγμή του το τρίτο γκολ στον τελικό του Μουντιάλ του 1982, ενώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο τέσσερα χρόνια αργότερα σημείωσε τέσσερα τέρματα. Με 59 γκολ σε 93 συμμετοχές παραμένει 1ος σκόρερ στην ιστορία του ιταλικού Κυπέλλου.



8. Τζαμπιέρο Μπονιπέρτι (1946-'61)
Ηταν ευέλικτος, διεισδυτικός και πολύ έξυπνος. Πέρασε όλη την καριέρα του στη Γιουβέντους και μέχρι να τον προσπεράσει ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ήταν εκείνος που είχε το ρεκόρ συλλόγου σε σκοράρισμα (182) και συμμετοχές (444) στη Σέριε Α', της οποίας ήταν 1ος σκόρερ στην πρώτη του γεμάτη σεζόν (27 γκολ το 1946-'47). Στην πορεία, όταν και αποκτήθηκαν οι Ομάρ Σίβορι, Τζον Τσαρλς, ο Μπονιπέρτι μετακινήθηκε σε θέση εξτρέμ και μαζί τους σχημάτισε το μυθικό για τη Γιούβε «Magical Trio». Ο απολογισμός του ήταν πέντε Καμπιονάτι και δύο Κύπελλα, ενώ με την Εθνική (38/ 7) δεν βρέθηκε σε κάποια μεγάλη διοργάνωση.



7. Πίπο Ιντσάγκι (1991-'12)
Δεν είναι λίγοι που τον θεωρούν άτεχνο και έχουν κάποιο δίκιο όσον αφορά το υψηλότερο επίπεδο. Ωστόσο, μεγάλη σημασία σε αυτή τη λίστα έχει η αίσθηση του γκολ και εκείνη του Σούπερ Πίπο ήταν από τις κορυφαίες που έχουν υπάρξει ever. Ο ορισμός του οπορτουνιστή επιθετικού, είχε απίστευτη αίσθηση του χώρου και του χρόνου και μύριζε ότι η μπάλα θα πάει στα δίχτυα, πριν καν δημιουργηθεί η φάση. Ηταν πάντα εκεί που έπρεπε, όταν έπρεπε. Εγινε διάσημος στη Γιουβέντους, σχηματίζοντας το σούπερ δίδυμο με τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο και κατέκτησε ένα πρωτάθλημα ένα Σούπερ Καπ, μα έχασε στον τελικό του Champions League (1998). Τα καλύτερα του όμως τα έζησε με τη Μίλαν. Δύο πρωταθλήματα και Σούπερ Καπ, ένα Κύπελλο, αλλά πάνω απ' όλα τα ευρωπαϊκά. Κορυφή το 2003 και το 2007 (2 γκολ και MVP του τελικού) και ο χαμένος τελικός του 2005. Τα ισάριθμα Σούπερ Καπ Ευρώπης και το Διηπειρωτικό ολοκλήρωσαν το παλμαρέ του, που όμως απογειώνεται σε προσωπικό επίπεδο με τα 70 γκολ του (4ος σκόρερ όλων των εποχών σε διεθνείς διοργανώσεις). Επίσης μεγάλο επίτευγμα του ότι αναδείχτηκε 1ος σκόρερ στη Σέριε Α' με τη φανέλα της Αταλάντα (1996-'97 24 γκολ). Με την Εθνική (57/ 25) βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου το 2006, ενώ το 2000 ηττήθηκε στον τελικό του EURO.



6.Κριστιάν Βιέρι (1991-'09)
Τρομερός, απίθανος, φανταστικός, ένα θωρηκτό, ένα τανκ στην περιοχή και ένας fantasista που τραβούσε ξερά και καλλιτεχνικά σουτ έξω από αυτήν. Ο τρελο-Μπόμπο ήταν σκέτη λατρεία για όσους τον προλάβαμε και ίσως να υπήρξε ο καλύτερος φορ στα τέλη των 90ς και στο ξεκίνημα των 00ς. Ασταμάτητος γυρολόγος πέρασε σχεδόν από παντού. Και Γιουβέντους (πρωτάθλημα, Διηπειρωτικό, Σούπερ Καπ Ιταλίας, έχασε στον τελικό του Champions League το 1997) και Λάτσιο (Κυπελλούχων 1999, Σούπερ Καπ Ιταλίας) και Ιντερ (Κύπελλο) και Μίλαν και Ατλέτικο και και και... Στην αρχή βέβαια είχε πάρει Κύπελλο και με την Τορίνο. 1ος σκόρερ της Σέριε Α' για το 2002-'03 (24 γκολ). Με την Εθνική (49/ 23) δεν έκανε κάτι σπουδαίο, ενώ απουσίασε εξαιτίας τραυματισμού από το EURO 2000, όπου η Ιταλία ηττήθηκε στον τελικό. Το 1999 βρέθηκε στην 5η θέση της «Χρυσής Μπάλας».




5. Σίλβιο Πιόλα (1929-'54)
Μαζί με τον Βραζιλιάνο Λεονίντας και τον Αυστριακό Ματίας Ζίντελαρ, υπήρξαν οι κορυφαίοι προπολεμικοί καθαροί σέντερ φορ. Πέρασε από Γιουβέντους, Τορίνο, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του το έζησε με τη Λάτσιο. Παραδόξως, αυτός ο σούπερ Capocannoniere, ο 1ος σκόρερ όλων των εποχών στο ιταλικό ποδόσφαιρο (333 γκολ) δεν κατέκτησε ποτέ του συλλογικό τρόπαιο. Τουλάχιστον ρέφαρε με τον καλύτερο τρόπο, σηκώνοντας δύο φορές το Μουντιάλ (1934, 1938). Μάλιστα στον τελικό του 1938 έβαλε τα δύο από τα τέσσερα γκολ της Σκουάντρα Αζτούρα. Με το εθνόσημο έχει τον κορυφαίο μέσο όρο (34/ 30), ενώ έχει γίνει δύο φορές 1ος σκόρερ στο πρωτάθλημα (1937, 1943 21 γκολ και τις δύο φορές).



4.Τζανλούκα Βιάλι (1980-'99)
Για τον Βιάλι οι Ιταλοί πάντοτε έλεγαν ότι ήθελε να βάζει τα πιο δύσκολα γκολ και να κάνει ακροβατικά. Υπήρξε φανταστικός παίκτης εντός και εκτός περιοχής και είχε πολύ όμορφες κινήσεις και τελειώματα. Δεν περίμενε τη μπάλα για το γκολ, αλλά φρόντιζε να το δημιουργεί εκείνος. Το απίθανο με την περίπτωση του είναι ότι πήρε απίστευτους τίτλους και με τις τρεις ομάδες που υπηρέτησε. Ειδικά αυτά που έκανε με τη Σαμπντόρια (1ος σκόρερ με 19 γκολ το 1990-'91) είναι μυθικά. Το Σκουντέτο (1991), τρία Κύπελλα, το Κυπελλούχων (1990), αλλά και ο χαμένος τελικός του Πρωταθλητριών το 1992. Τελικά την καλή κούπα την πήρε με τη Γιουβέντους (1996), ενώ νωρίτερα είχαν προηγηθεί το UEFA (1993) και από ένα πρωτάθλημα, Κύπελλο, Σούπερ Καπ. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Τσέλσι (και μάλιστα στην προ-Αμπράμοβιτς εποχή), την οποία επίσης οδήγησε σε κούπες. Κύπελλο, League Cup, Σούπερ Καπ, μα πάνω απ' όλα το Κυπελλούχων και το Σούπερ Καπ Ευρώπης (1998). Σήκωσε δηλαδή όλες τις ευρω-κούπες, βάζοντας 157 γκολ πρωταθλήματος. Από την Εθνική (59/ 16) αποχώρησε πολύ μικρός. Μόλις το 1992 και αφού μάλωσε με τον κόουτς Αρίγκο Σάκι. Πρόλαβε τουλάχιστον να βρεθεί στην 3η θέση στο Μουντιάλ του 1990.



3. Πάολο Ρόσι (1975-'87)
Ενας από τους καλύτερους μέσα στο κουτί στις αρχές των 80ς. Δεν μπορείς να πεις ότι είχε την σούπερ τεχνική, το δυνατό κορμί. Ηταν όμως ταχύς στο ξεπέταγμα, εκλεπτυσμένος και ήξερε πως να είναι πιστός στο ραντεβού με τη μπάλα (για να τη στείλει στα δίχτυα) και με την ιστορία. Αφού αναδείχτηκε 1ος σκόρερ στη Σέριε Α' με τη Βιτσέντσα (1977-'78, 24 γκολ), ακολούθησε η Περούτζια και το σκάνδαλο με τα στημένα, το οποίο έφερε τον αποκλεισμό του. Ακόμα και τιμωρημένος όμως πήρε την μεταγραφή για τη Γιουβέντους και από το πουθενά βρέθηκε στο Μουντιάλ του 1982. Εκεί δηλαδή όπου μεγαλούργησε. Κορυφαίος σκόρερ και MVP του τουρνουά (κορυφαία στιγμή το χατ τρικ στον ημιτελικό με τη Βραζιλία) οδήγησε την Ιταλία στην κατάκτηση του Μουντιάλ και κατ' επέκταση πήρε την «Χρυσή Μπάλα». Συνολικά συλλογικά δεν έβαλε όσα γκολ σημείωσαν οι ανταγωνιστές του σε αυτή τη λίστα (103 σε 251 ματς στο Καμπιονάτο), ενώ αποσύρθηκε μόλις στα 31 του. Πρόλαβε όμως και πήρε δύο Σκουντέτι, ένα Κύπελλο με τη Γιούβε, αλλά και τρεις ευρωπαϊκούς τίτλους (Πρωταθλητριών 1985, Κυπελλούχων, Σούπερ ΚΑΠ 1984), χάνοντας τον τελικό του Πρωταθλητριών το 1983. Επίσης και στο Μουντιάλ του 1978 είχε βρεθεί στην all star 11άδα. Με την Εθνική έπαιξε λίγο, αλλά προσέφερε όσο ελάχιστοι (48/ 20)




2. Τζουζέπε Μεάτσα (1927-'47)
Επαιξε και σε Μίλαν, Γιουβέντους, αλλά έχει ψηφιστεί ως ο κορυφαίος όλων των εποχών για την Ιντερ. Κοντούλης, δαιμόνιος ντριμπλέρ, πέρασε την μισή του καριέρα ως σέντερ φορ και την υπόλοιπη ως εσωτερικός μέσος στο 2-3-5 της εποχής. Με 271 γκολ πρωταθλήματος άφησε εποχή αν και μεσολάβησε στα χρόνια του ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Ηταν τόσο πληθωρικός που έχει τις περισσότερες ασίστ από κάθε άλλον σε αυτή τη λίστα. 1ος σκόρερ για τρεις σεζόν στη Σέριε Α' (1930 29 γκολ, 1936 25γκολ, 1938 20 γκολ), πήρε με την Ιντερ τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο. Ο μύθος του όμως γιγαντώθηκε με την Εθνική (53/ 33), την οποία οδήγησε στην κατάκτηση των δύο διαδοχικών Μουντιάλ (1934, 1938), ενώ στο πρώτο ήταν και MVP της διοργάνωσης.

1. Τζίτζι Ρίβα (1961-'76)
Απόλυτος σέντερ φορ περιοχής ξεχώριζε για τη δύναμη, τις κεφαλιές και τα ασύλληπτα σουτ που εξαπέλυε με το αριστερό. Εχει καταγραφεί ότι σε ένα γκολ του η μπάλα έσκισε τα δίχτυα και έσπασε το χέρι ενός οπαδού στην εξέδρα. Το μεγαλύτερο παράσημο του ήταν ότι παρά τις ασταμάτητες προτάσεις όλων των μεγάλων ομάδων της Ιταλίας, αλλά και της Μπαρτσελόνα, εκείνος επέλεξε να παραμείνει σε όλη την καριέρα του στην αγαπημένη του Κάλιαρι. Και όχι μονο έπαιξε στους Νησιώτες, αλλά πήρε αυτήν την ταπεινή ομάδα και αφού την πήγε 2η (1969), της έδωσε την επόμενη σεζόν το Σκουντέτο! Με 170 γκολ πρωταθλήματος, τερμάτισε τρεις φορές 1ος σκόρερ (1967 17 γκολ, 1969 21 γκολ, 1970 21 γκολ). Το άσχημο ήταν ότι είχε σοβαρούς τραυματισμούς. Ειδάλλως ο μύθος του θα ήταν ακόμα πιο μεγάλος. 1ος σκόρερ όλων των εποχών με το εθνόσημο (42/ 35), κατέκτησε το EURO του 1968 (στην all star 11άδα) και ηττήθηκε στον τελικό του Μουντιάλ δύο χρόνια αργότερα. Το 1969 ήταν 2ος και το 1970 3ος στην «Χρυσή Μπάλα».



* Επιλαχόντες οι Πιέτρο Αναστάζι, Τζόρτζιο Κινάλια, Ρομπέρτο Μπονισένια, Αντρέα Καρνεβάλε, Πέπε Σινιόρι, Λούκα Τόνι, Αντόνιο Ντι Νατάλε
* Ζοσέ Αλταφίνι (Βραζιλιάνος) και Ομάρ Σίβορι (Αργεντινός) θα μπουν στιςλιστες των δικών τους χωρών!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Κοιτάζει Γουίλσον ο Παναθηναϊκός!! (vid)

Τον 23χρονο κεντρικό αμυντικό της Χαρτς, Ντάνι Γουίλσον κοιτάζει ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Record.
Σε μία αγορά που γνωρίζει ο Τάκης Φύσσας φέρεται να έχει στραφεί ο Παναθηναϊκός, αν επιβεβαιωθεί το κυριακάτικο δημοσίευμα της Daily Record. Αυτό αποκαλύπτει το ενδιαφέρον του «τριφυλλιού» για την απόκτηση του Ντάνι Γουίλσον, ο οποίος έχει δικαίωμα αποχώρησης από την Χαρτς το καλοκαίρι...
Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει πως ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός, παρά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μπορεί να κάνει χρήση της οψιόν που έχει να μείνει ελεύθερος στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, αν έχει πρόταση από το εξωτερικό που να τον ικανοποιεί.
Κάτι που όπως τονίζεται, το εκμεταλλεύτηκε ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» και ήρθε σε επαφή με τον παίκτη για να διερευνήσει τις προθέσεις του.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί για την περίπτωση του διεθνή στόπερ, ενδιαφέρον έχει δείξει η Σέλτικ αλλά και ομάδες από την Αγγλία.




*Πηγή: gazzetta.gr*

Πρίντεζης: «Τα έσπασα, αλλά ευτυχώς έβαλα το σημαντικό» (gTV)

Ο Γιώργος Πρίντεζης μιλά για την πορεία μέχρι το Final 4, τα 5 άστοχα τρίποντα πριν το buzzer beater και δηλώνει πως θα ήθελε να είναι και ο Παναθηναϊκός στην Μαδρίτη.
Πρόκειται για τον πιο αυθόρμητο παίκτη του Ολυμπιακού και πάντα τέτοιοι τύποι είναι χαρισματικοί στη συζήτηση. Το gazzetta.gr συνάντησε τον Γιώργο Πρίντεζη και συζήτησε μαζί του.
Μάθετε πράγματα για τον Γιώργο και όχι για τον Πρίντεζη. Τι σκεφτόταν στα άστοχα τρίποντα στο Game 4; Πως θα προσεγγίσουν το Final 4; Ποια είναι η άποψή του για τον Παναθηναϊκό και την αντιπαλότητα των δύο συλλόγων και πόσο χρόνο χρειάστηκε να γυριστεί το περίφημο φιλμάκι με τον Ντόναλντ Ντακ.



*Πηγή: gazzetta.gr*

Κιριλένκο: «Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τον σεβασμό μας»

Σεβασμό προς τον Ολυμπιακό τρέφει ο Αντρέι Κιριλένκο, ο οποίος τονίζει ότι για να εξουδετερωθούν οι «ερυθρόλευκοι» θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσπάθεια.
«Θα είναι αντίπαλος που έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων μας και που η εξουδετέρωσή του θα χρειαστεί σίγουρα ιδιαίτερη προσοχή και προσπάθεια» ήταν τα πρώτα λόγια του Ρώσου φόργουορντ στη Real News, πριν προσθέσει: «Από την αρχή της σεζόν στόχος μας ήταν η κατάκτηση του τίτλου. Έχουμε δουλέψει σκληρά γι' αυτό και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε πράξη στο γήπεδο. Για να βρίσκεται ο Ολυμπιακός εδώ θα πει ότι το αξίζει, όμως θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε εμείς οι νικητές στο τέλος της ημέρας. Ο Ιτούδης γνωρίζει άριστα πως να παίρνει το καλύτερο δυνατό από κάθε παίκτη του».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μποροβήλος: «Ο αποκλεισμός είναι καταστροφή»

O πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας μιλά στο gazzetta.gr για όλα τα ανοιχτά θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το Grexit, τη βία, τη διαιτησία και όσα απασχολούν τον φίλαθλο!
Δείτε την συνέντευξη του Γιώργου Μποροβήλου στο gazzetta.gr
Ποια είναι η άποψη σας για το ενδεχόμενο Grexit;
«Ο ενδεχόμενος αποκλεισμός των ομάδων ή της Εθνικής από τις διοργανώσεις της OYEΦΑ και της ΦΙΦΑ αποτελεί καταστροφικό σενάριο. Δεν είναι μόνο το άμεσο οικονομικό πλήγμα καθώς πέρα από αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο δίνει θέσεις εργασίας σε 40.000 άτομα και προσφέρει 180 εκατομμύρια ευρώ σε όρους ΑΕΠ στην ελληνική οικονομία. Κι αν το δούμε στο σύνολο του κινεί περίπου 2 δις ευρώ στην πραγματική οικονομία και από αυτά τα 550 εκατομμύρια πάνε στο κράτος σε επίπεδο φόρων. Παράλληλα η Ελλάδα έχει πετύχει να διατηρεί τις ομάδες της και την Εθνική σε υψηλό επίπεδο κι ο αποκλεισμός θα μας πάει πολύ πίσω. Κι αν ακόμα κάποια στιγμή διορθωθούν τα πράγματα, θα έχουμε μείνει πολύ πίσω.»
Τι πιστεύετε τελικά ότι θα γίνει; Θα οδηγηθούμε σε ακραίες καταστάσεις;
«Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική, να μην υπάρχουν συνέπειες από ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ, να μην υπάρχουν συνέπειες και το ποδόσφαιρο να βγει ωφελημένο από όλη αυτή την ιστορία...»
Τι λένε οι ομάδες;
«Επικρατεί προβληματισμός σε όλες τις ομάδες και οι παράγοντες είναι σε στάση αναμονής. Ελπίζουμε ότι με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν με την συζήτηση στη Βουλή, θα αποφευχθεί κάτι δυσάρεστο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.»
Δεν είναι, όμως, το θέμα του Grexit, το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, καθώς «τρέχουν» παράλληλα δύο δικαστικές υποθέσεις σχετικές με την διαφθορά στο χώρο...
«Εμείς δηλώνουμε συνεχώς ότι θέλουμε η δικαιοσύνη να δράσει ταχύτατα και να αποδοθούν ευθύνες εάν υπάρχουν. Εμείς θα παράσχουμε όποια συνδρομή μας ζητήσουν για να ολοκληρωθεί η έρευνα στις υποθέσεις.»
Δεν είναι, όμως, μόνο οι δικαστικές υποθέσεις, καθώς υπάρχουν και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σούπερ Λίγκα, όπως για παράδειγμα τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με 18 ομάδες και τελειώνει με 16. Τι θα κάνετε για να μην ξανασυμβούν τέτοια φαινόμενα;
«Το ποδόσφαιρο δεν είναι ξεχωριστό κομμάτι από την κοινωνία και η οικονομική κρίση το έπληξε και αυτό. Εμείς θέλουμε ένα σύστημα αδειοδότησης που να μας εξασφαλίζει ότι όποια προβλήματα υπάρχουν, δεν θα επηρεάζουν τη συμμετοχή των ομάδων, όπως έγινε φέτος με τον ΟΦΗ και τη Νίκη Βόλου. Θέλουμε αυστηροποίηση των κανόνων αδειοδότησης προκειμένου για να έχουμε πιο υγιείς ομάδες.»
Οπως αντιλαμβάνεστε, υπάρχει έντονη κριτική των φιλάθλων στην Σούπερ Λίγκα για όσα συμβαίνουν.
«Εμείς θέλουμε να δούμε στα μάτια τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Δεν θεωρούμε ότι όλα πηγαίνουν καλά. Σαφέστατα υπάρχουν θέματα, όπως για παράδειγμα με τη βία και θέλουμε αυτός που πηγαίνει γήπεδο με το παιδί του, να επιστρέφει σπίτι του. Μέσα από την αυστηροποίηση των κανόνων, θέλουμε να ληφθούν μέτρα που θα προασπίσουν την ασφάλεια των θεατών. Εμείς πάντως να ξέρετε, ότι έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας στην ΕΠΟ για να δούμε πως μπορεί να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα.»
Υπάρχει έντονη κριτική και για την διαιτησία...
«Ζητήσαμε από όλες τις ομάδες να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την διαιτησία και μόνο ο Αστέρας ανταποκρίθηκε. Πρέπει να δούμε και σε αυτόν τον τομέα τι πρέπει να γίνει έτσι ώστε να υπάρχει διαφορετική εικόνα και ο φίλαθλος να καταλάβει ότι κάτι βελτιώνεται...»
*Πηγή: gazzetta.gr*

Το αήττητο, το ρεκόρ διαφοράς κι ο...Μάνταλος!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τη δύσκολη αποστολή του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη. 
Έχει ο Ολυμπιακός την ιδιαιτερότητα να παίζει συνεχώς τον τελευταίο καιρό με ομάδες που κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό.
Ήδη κέρδισε 3-1 τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή και 4-0 το Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη. Τώρα έχει απόψε τρίτο σερί παιχνίδι με αντίπαλο που «παίζει την κατηγορία», τον Πανιώνιο. Κι ίσως είναι και πιο δύσκολο παιχνίδι, καθότι ο Πανιώνιος είναι σε καλή κατάσταση, παίζει στο σπίτι του, ενώ ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να έχει το κίνητρο των δύο προηγούμενων αγώνων του, όπου στον μεν πρώτο ήθελε το τρίποντο για να καθαρίσει το πρωτάθλημα, στον δε δεύτερο ήθελε το τρίποντο για να πανηγυρίσει τον τίτλο με τους οπαδούς του (πάνω από 18.000 εισιτήρια είχε στο Καραϊσκάκη με το Λεβαδειακό). Όμως, σαν Ολυμπιακός πάντα βρίσκει κίνητρα.
Ένας Ολυμπιακός, που είχε την ευτυχή συγκυρία, με τον Πανθρακικό να προηγηθεί 2-0 στο 10’ και με το Λεβαδειακό να παίξει με παραπάνω παίκτη από το 25’. Ασφαλώς δεν θα είναι εύκολο σε κάθε ματς να έχει τέτοιες συγκυρίες υπέρ του. Δεν είναι, όμως, και τόσο δύσκολο να μπει στο παιχνίδι καλύτερα και πιο σοβαρά απ΄ ότι είχε μπει και με τον ΠΑΣ και το Λεβαδειακό. Κι αν με το Λεβαδειακό την γλίτωσε, δεν είχε γίνει το ίδιο και στα Γιάννινα, όπως θυμόμαστε όλοι. Άρα, έχει σημασία να ξεκινήσει ο Ολυμπιακός δυνατά και να δείξει τις διαθέσεις του από την αρχή.
Ο Πανιώνιος πέραν του σημαντικού του κινήτρου, της νίκης-σωτηρίας (αν και νομίζω ότι κι η ισοπαλία του φτάνει), είναι ομάδα που φέτος όλα τα ματς με τους μεγάλους τα πάλεψε πάρα πολύ. Έφερε 1-1 με τον Παναθηναϊκό στη Ν. Σμύρνη, χάνοντας πέναλτι στο 90’. Έχασε στη Λεωφόρο 1-2 στις καθυστερήσεις. Έχασε 2-3 στην Τούμπα με πέναλτι. Έχασε 0-2 στο Καραϊσκάκη, με το δεύτερο γκολ στο 90’. Και με τον Ουζουνίδη έχει πορεία για…πλέϊ οφς. Πήρε την ομάδα με 11 πόντους σε 12 αγωνιστικές και έχει μαζέψει 30 σε 19 αγωνιστικές!
Ο Περέϊρα, θέλοντας να δώσει ευκαιρίες σε όλους στα τελευταία ματς της σεζόν, ρισκάρει αρκετά σήμερα αλλάζοντας κατά τα εφτά η, κι οκτώ ενδέκατα τη σύνθεσή του! Αν του βγει θα είναι σημαντικό, καθώς ο Ολυμπιακός μπορεί να τερματίσει φέτος με…πανευρωπαϊκό ρεκόρ διαφοράς από το δεύτερο (μόνο η Γιουβέντους τον ξεπερνάει)-γιατί κι αυτό είναι ένα κίνητρο. Αν δεν προηγηθεί, όμως, στην πρώτη μισή ώρα, φοβάμαι ότι θα έχει ζόρια, αφού ο Πανιώνιος στα β' ημίχρονα συνήθως εμφανίζεται πολύ δυνατός.
Σφυρίζει ο Μάνταλος. Τι αποτελέσματα έχει φέρει στην καριέρα του με τον Πανιώνιο; Αν έπαιζε συνέχεια Πανιώνιο, η ομάδα της Ν. Σμύρνης θα διεκδικούσε πρωτάθλημα! Έχει με τον Μάνταλο έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα!!! Οι νίκες σε Λάρισα 1-0 και Χαριλάου 2-0 κι εντός έδρας με Ατρόμητο 1-0, ΠΑΟΚ 2-0, Αστέρα 3-0 και πάλι Αστέρα 2-1! Η ήττα στη Λιβαδειά 0-3. Κι οι ισοπαλίες σε ΑΕΚ 1-1 και φέτος με Παναθηναϊκό 1-1!
Ο Ολυμπιακός, εν κατακλείδι, αν δεν είναι σήμερα αποφασιστικός, σοβαρός και δεν μπει καλά στο ματς, θα κινδυνεύσει να την πατήσει. Ο Πανιώνιος στα δύο πιο πρόσφατα παιχνίδια του στο γήπεδό του έχει βάλει εφτά γκολ! Με τον Ουζουνίδη στον πάγκο έχει οκτώ νίκες και τέσσερις ισοπαλίες σε 12 ματς μέσα στη Ν. Σμύρνη, άρα είναι αήττητος…
Και μπροστά έχει παίκτες που κάνουν ζημιές: Γιάννου, Μπουμάλ, Μπακασέτας, Φούντας και φυσικά ο Κολοβός, που θα παίξει κανονικά, αν κι ανήκει στον Ολυμπιακό.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Σφαιρόπουλος: «Ο Ολυμπιακός απαιτεί επιτυχίες»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως η πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης δεν είναι τίτλος, αποτελεί όμως παράσημο για την ομάδα του Ολυμπιακού και τόνισε πως είναι ομάδα που απαιτεί τίτλους.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στο Έθνος:
Για τη δουλειά του στην ομάδα: «Για εμένα προτιμώ να μιλούν οι άλλοι, όχι εγώ. Είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα. Στηρίζω τους παίκτες, τους συνεργάτες μου. Όλοι μαζί κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Πρωταγωνιστές σε αυτό το παιχνίδι είναι οι παίκτες. Αυτοί δίνουν την ψυχή τους στο παρκέ. Εμείς απλά προσπαθούμε να τους κάνουμε να παίξουν καλύτερα. Δεν θέλω να μιλάω για εμένα, αλλά για τους παίκτες».
Για τους αδερφούς Αγγελόπουλους: «Όταν συναντήθηκα με τους κύριους Αγγελόπουλους, μου είπαν “έλα”. Ήξερα πού πηγαίνω. Γνώριζα πώς πρέπει να λειτουργεί η ομάδα. Και γι΄ αυτό είπα το “ναι”. Μου συμπλήρωσαν πως θέλουν τίτλους. Αυτή η πρόκριση στο Final Four δεν είναι τέτοιος, αλλά αποτελεί ένα “παράσημο” για την ομάδα. Όλοι μαζί το πετύχαμε, μέχρι το επόμενο…».
Για το κλειδί της επιτυχίας: «Όταν ήλθα, γνώριζα πως υπάρχει ένα καλό ρόστερ. Είναι πολύ σημαντικό πως υπάρχουν παίκτες με καλό χαρακτήρα, πως υπάρχει καλό κλίμα. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ηγέτης και με τον τρόπο παιχνιδιού και με τη νοοτροπία του. Δίνει το παράδειγμα. Αλλά υπάρχουν Έλληνες και ξένοι που δημιουργούν ένα ισχυρό σύνολο. Πρόκειται για παίκτες υψηλού επιπέδου, οι οποίοι, όμως, βάζουν το “εγώ” τους κάτω από την ομάδα».
Για το αν φοβάται την γρήγορη επιτυχία: «Καθόλου. Ο Ολυμπιακός απαιτεί τις επιτυχίες. Αλίμονο αν φοβόμαστε να τις πάρουμε…».
*Πηγή: superbasket.gr*

Τα τελευταία λεπτά με Μπαρτσελόνα!! (vid)

Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός μαρτυρά το πάθος και την αγωνία των παικτών που ήταν στον πάγκο, στα τελευταίο κρίσιμο λεπτό του αγώνα με την Μπαρτσελόνα και μεταφέρει τον παλμό.





*Πηγή: superbasket.gr*

Ο Ίγκλις θέλει να μείνει στους Τζαζ!!

Ο Τζόε Ίνγλις, πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα και της Μακάμπι, φέτος αγωνίστηκε στους Γιούτα Τζαζ όπου επιθυμεί να επιστρέψει για τη νέα σεζόν.

Ο 27χρονος Αυστραλός φόργουρντ, ξεκίνησε τη σεζόν στο training camp των Κλίπερς και μόλις αποδεσμεύτηκε βρήκε συμβόλαιο στους Τζαζ για έναν χρόνο, με απολαβές 1,5 εκ. δολάρια.
Ο ίδιος ο παίκτης δηλώνει χαρούμενος να συνεχίσει να αγωνίζεται με τους «μορμόνους» και αποκαλύπτει πως και το προπονητής Κουίν Σνάντερ του εξέφρασε το ενδιαφέρον του για να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών΄.
Να θυμίσουμε ότι σε 79 αγώνες (32 πενταδάτος) είχε 5 πόντους. 2.2 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ μ.ο.
*Πηγή: superbasket.gr*

Πρόστιμο στον Καρλάιλ!!


Ο προπονητής των Ντάλας Μάβερικς, Ρικ Καρλάιλ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 25 χιλ δολαρίων για την κριτική που άσκησε στους διαιτητές μετά την ήττα με 128-130 από τους Ρόκετς.
Ο 55χρονος κόουτς παραπονέθηκε πως σε όλη την σειρά, το παιχνίδι γίνεται αρκετά σκληρό με τους διαιτητές να το επιτρέπουν. Να θυμίσουμε ότι η σειρά Ρόκετς – Μάβερικς είναι ήδη στο 3-0.
*Πηγή: superbasket.gr*

Με Κουφό το Top-10 του NBA!! (vid)

Η ασίστ του Νίκου Καλάθη στον Κώστα Κουφό είναι στη θέση #3 του Top-10, της χθεσινής βραδιάς των πλέι οφ του NBA. Μια ακόμα βραδιά γεμάτη θέαμα…









 *Πηγή: superbasket.gr*

Το ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα με αριθμούς!!

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στατιστικά από την προϊστορία των αναμετρήσεων του Δικεφάλου κόντρα στους Γιαννιώτες.

Όπως το συνηθίζει πριν από κάθε παιχνίδι του ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ του Δικεφάλου παρουσιάζει στατιστικά στοιχεία και πληροφορίες από την προϊστορία των αναμετρήσεων απέναντι στον εκάστοτε αντίπαλο.

Διαβάστε το σχετικό θέμα που αφορά την προϊστορία των αγώνων του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΠΑΣ:

#4 φορές έχει επισκεφθεί την Τούμπα ως προπονητής ο Γιάννης Πετράκης και έχει ηττηθεί ισάριθμες φορές, τις δύο με τον ΠΑΣ Γιάννινα (3-1, 2-1), μια με τον ΟΦΗ (2-1) και την άλλη με τον Εργοτέλη (2-1). Μάλιστα την σεζόν 2013-14 αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας με δύο διαφορετικές ομάδες (Εργοτέλης – Γιάννινα).

#29 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν σημειώσει γκολ σε εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Νέτο Γκουερίνο με τέσσερα είναι στην κορυφή του σχετικού πίνακα, ο Γιώργος Κωστίκος έχει τρία γκολ, ενώ υπάρχει αρκετός συνωστισμός στην τρίτη θέση με δύο γκολ, όπου βρίσκονται εκτός από τον Σταύρο Σαράφη και οι Παρίδης, Κερμανίδης, Χρ. Δημόπουλος, Σκαρτάδος και Ιορδανίδης.

#3 ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν καταφέρει να σκοράρουν και στα δύο ματς της σεζόν με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πρώτος το κατάφερε ο Νέτο Γκουερίνο την σεζόν 1976-77, ακολούθησε ο σημερινός προπονητής του Δικεφάλου Γιώργος Γεωργιάδης (2002-03) και ο Λούκας Πέρεθ ήταν αυτός που πρόσθεσε τελευταίος το όνομα του στη λίστα το 2013-14.

#20 είναι συνολικά οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων στην πρώτη κατηγορία με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ που έχει επικρατήσει στα 14 ματς, τρία έχουν τελειώσει ισόπαλα και τρεις φορές έχει φύγει νικητής ο ΠΑΣ Γιάννινα.

#37 τέρματα έχει σημειώσει η ομάδα μας στις εντός έδρας αναμετρήσεις της με τον ΠΑΣ Γιάννινα ενώ έχει δεχθεί 9. Τα πιο συχνά εμφανιζόμενα σκορ είναι το 4-1, το 1-0 και το 2-1, τα οποία έχουν εμφανιστεί τρεις φορές το καθένα.
*Πηγή: metrosport.gr*

Πούγγουρας: «Στο μυαλό μας μόνο η νίκη»

Ο νεαρός παίκτης του ΠΑΟΚ Αχιλλέας Πούγγουρας μίλησε στην κάμερα της Nova και αναφέρθηκε στο σημερινό παιχνίδι της ομάδας του κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την αναμέτρηση κόντρα στην Κέρκυρα: «Πιστεύω ότι ήταν μία καθαρά επαγγελματική νίκη. Δεν φανήκαμε συγκεντρωμένοι όσων αφορά την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ήμασταν πολύ καλά στημένοι αμυντικά και έτσι με ένα πολύ όμορφο φάουλ καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το αν αλλάζει κάτι με την επιστροφή στην δεύτερη θέση: «Όταν έχεις καιρό να κερδίσεις μακριά από την έδρα σου είναι σημαντικό. Και όταν κάνεις παράλληλα συνεχόμενες νίκες, παίρνεις ψυχολογία και ώθηση για να συνεχίσεις».

Για το αν είναι ευνοϊκό το πρόγραμμα: «Σίγουρα το πρόγραμμα εξυπηρετεί τα σχέδια και τους σκοπούς μας, αλλά με όποια ομάδα και να παίζουμε θέλουμε να κερδίζουμε, είτε εντός είτε εκτός έδρας».

Για το γεγονός ότι δεν τα κατάφερε η ομάδα για το Κύπελλο κόντρα στα Γιάννινα και οι σκέψεις για το παιχνίδι της Τούμπας: «Η σκέψη μου είναι ότι το σκορ του προηγούμενου αγώνα δείχνει ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα ο ΠΑΣ Γιάννινα, πολύ καλά στημένοι. Αλλά μετά από μία τέτοια ήττα στον πρώτο γύρο πρέπει να πάρουμε το αποτέλεσμα στην έδρα μας».

Για το αν αποτελεί το παιχνίδι μία πρόβα για τα πλέι οφ: «Κάθε ματς για μένα πιστεύω είναι ξεχωριστό και αυτό θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι απ’ ότι αυτά των Play Off».

Για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα για να πάρει την νίκη: «Όπως και σε κάθε παιχνίδι, θα πρέπει να έχουμε συγκέντρωση, να μπούμε από την αρχή με πάθος και να έχουμε στο μυαλό μας μόνο την νίκη από την αρχή»
*Πηγή: metrosport.gr*