Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Το αήττητο, το ρεκόρ διαφοράς κι ο...Μάνταλος!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τη δύσκολη αποστολή του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη. 
Έχει ο Ολυμπιακός την ιδιαιτερότητα να παίζει συνεχώς τον τελευταίο καιρό με ομάδες που κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό.
Ήδη κέρδισε 3-1 τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή και 4-0 το Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη. Τώρα έχει απόψε τρίτο σερί παιχνίδι με αντίπαλο που «παίζει την κατηγορία», τον Πανιώνιο. Κι ίσως είναι και πιο δύσκολο παιχνίδι, καθότι ο Πανιώνιος είναι σε καλή κατάσταση, παίζει στο σπίτι του, ενώ ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να έχει το κίνητρο των δύο προηγούμενων αγώνων του, όπου στον μεν πρώτο ήθελε το τρίποντο για να καθαρίσει το πρωτάθλημα, στον δε δεύτερο ήθελε το τρίποντο για να πανηγυρίσει τον τίτλο με τους οπαδούς του (πάνω από 18.000 εισιτήρια είχε στο Καραϊσκάκη με το Λεβαδειακό). Όμως, σαν Ολυμπιακός πάντα βρίσκει κίνητρα.
Ένας Ολυμπιακός, που είχε την ευτυχή συγκυρία, με τον Πανθρακικό να προηγηθεί 2-0 στο 10’ και με το Λεβαδειακό να παίξει με παραπάνω παίκτη από το 25’. Ασφαλώς δεν θα είναι εύκολο σε κάθε ματς να έχει τέτοιες συγκυρίες υπέρ του. Δεν είναι, όμως, και τόσο δύσκολο να μπει στο παιχνίδι καλύτερα και πιο σοβαρά απ΄ ότι είχε μπει και με τον ΠΑΣ και το Λεβαδειακό. Κι αν με το Λεβαδειακό την γλίτωσε, δεν είχε γίνει το ίδιο και στα Γιάννινα, όπως θυμόμαστε όλοι. Άρα, έχει σημασία να ξεκινήσει ο Ολυμπιακός δυνατά και να δείξει τις διαθέσεις του από την αρχή.
Ο Πανιώνιος πέραν του σημαντικού του κινήτρου, της νίκης-σωτηρίας (αν και νομίζω ότι κι η ισοπαλία του φτάνει), είναι ομάδα που φέτος όλα τα ματς με τους μεγάλους τα πάλεψε πάρα πολύ. Έφερε 1-1 με τον Παναθηναϊκό στη Ν. Σμύρνη, χάνοντας πέναλτι στο 90’. Έχασε στη Λεωφόρο 1-2 στις καθυστερήσεις. Έχασε 2-3 στην Τούμπα με πέναλτι. Έχασε 0-2 στο Καραϊσκάκη, με το δεύτερο γκολ στο 90’. Και με τον Ουζουνίδη έχει πορεία για…πλέϊ οφς. Πήρε την ομάδα με 11 πόντους σε 12 αγωνιστικές και έχει μαζέψει 30 σε 19 αγωνιστικές!
Ο Περέϊρα, θέλοντας να δώσει ευκαιρίες σε όλους στα τελευταία ματς της σεζόν, ρισκάρει αρκετά σήμερα αλλάζοντας κατά τα εφτά η, κι οκτώ ενδέκατα τη σύνθεσή του! Αν του βγει θα είναι σημαντικό, καθώς ο Ολυμπιακός μπορεί να τερματίσει φέτος με…πανευρωπαϊκό ρεκόρ διαφοράς από το δεύτερο (μόνο η Γιουβέντους τον ξεπερνάει)-γιατί κι αυτό είναι ένα κίνητρο. Αν δεν προηγηθεί, όμως, στην πρώτη μισή ώρα, φοβάμαι ότι θα έχει ζόρια, αφού ο Πανιώνιος στα β' ημίχρονα συνήθως εμφανίζεται πολύ δυνατός.
Σφυρίζει ο Μάνταλος. Τι αποτελέσματα έχει φέρει στην καριέρα του με τον Πανιώνιο; Αν έπαιζε συνέχεια Πανιώνιο, η ομάδα της Ν. Σμύρνης θα διεκδικούσε πρωτάθλημα! Έχει με τον Μάνταλο έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα!!! Οι νίκες σε Λάρισα 1-0 και Χαριλάου 2-0 κι εντός έδρας με Ατρόμητο 1-0, ΠΑΟΚ 2-0, Αστέρα 3-0 και πάλι Αστέρα 2-1! Η ήττα στη Λιβαδειά 0-3. Κι οι ισοπαλίες σε ΑΕΚ 1-1 και φέτος με Παναθηναϊκό 1-1!
Ο Ολυμπιακός, εν κατακλείδι, αν δεν είναι σήμερα αποφασιστικός, σοβαρός και δεν μπει καλά στο ματς, θα κινδυνεύσει να την πατήσει. Ο Πανιώνιος στα δύο πιο πρόσφατα παιχνίδια του στο γήπεδό του έχει βάλει εφτά γκολ! Με τον Ουζουνίδη στον πάγκο έχει οκτώ νίκες και τέσσερις ισοπαλίες σε 12 ματς μέσα στη Ν. Σμύρνη, άρα είναι αήττητος…
Και μπροστά έχει παίκτες που κάνουν ζημιές: Γιάννου, Μπουμάλ, Μπακασέτας, Φούντας και φυσικά ο Κολοβός, που θα παίξει κανονικά, αν κι ανήκει στον Ολυμπιακό.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: