Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Αποχαιρέτησε και ο Ρίισε!!

Μόλις έναν χρόνο παρέμεινε στον ΑΠΟΕΛ ο Τζον Άρνε Ρίισε, καθώς λύθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών, με τον Νορβηγό να αποχωρεί μετά την κατάκτηση δύο τίτλων.

Αποχαιρέτησε και ο Ρίισε
Λύθηκε η συνεργασία του ΑΠΟΕΛ με τον Τζον Άρνε Ρίισε, όπως γνωστοποίησαν οι νταμπλούχοι Κύπρου. Ο Νορβηγός μπακ αποκτήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι και έκανε 16 συμμετοχές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, επτά στα play off, ενώ μόλις μια στο Champions League.

Η ανακοίνωση

Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει διακοπή της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή John Arne Riise.

Ο Riise κατέκτησε με τον ΑΠΟΕΛ ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο (2014-15)

Ευχαριστούμε τον John για την προσφορά του στην ομάδα και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην επαγγελματική του σταδιοδρομία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοινώνει το μέλλον του Αντσελότι ο Πέρεθ!!

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου, όπου θα ανακοινώσει την απόφασή του για το μέλλον του Κάρλο Αντσελότι, προγραμμάτισε ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος πριν θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό.

Ανακοινώνει το μέλλον του Αντσελότι ο Πέρεθ
Συνέντευξη Τύπου αναφορικά με το μέλλον του Κάρλο Αντσελότι ανακοίνωσε πως θα παραχωρήσει ο Φλορεντίνο Πέρεθ.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ έχει συνάντηση με τον Ιταλό τεχνικό και, αμέσως μετά, στις 20:30 ώρα Ελλάδας, προγραμμάτισε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ώστε να ανακοινώσει την απόφασή του και για το αν τελικά ο 55χρονος θα κάθεται στον πάγκο της «βασίλισσας» και την επόμενη σεζόν.

Σημειώνεται ότι όταν ανακοινώθηκε το «διαζύγιο» με τον Μουρίνιο το 2013, είχε γίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, αν και τα τελευταία 24ωρα, πάντως, στην Ισπανία αναφέρουν ότι ο "ισχυρός" άνδρας των «μερένχες» σκέφτεται να κρατήσει τον Αντσελότι, καθώς έχει τη στήριξη τόσο των παικτών, όσο και μεγάλης μερίδας των φιλάθλων. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το σκέφτεται για Νάβας ο Φαν Χάαλ!!

Να ζητήσει τον Κέιλορ Νάβας ως αντάλλαγμα από τη Ρεάλ σε περίπτωση που τελικά ο Νταβίντ Ντε Χέα φύγει για Μαδρίτη σκέφτεται ο Λουίς Φαν Χάαλ, που φαίνεται να καλοβλέπει την περίπτωση του Κοσταρικανού.

Το σκέφτεται για Νάβας ο Φαν Χάαλ
Τον Κέιλορ Νάβας φαίνεται να σκέφτεται σοβαρά ο Λουίς Φαν Χάαλ, ως αντικαταστάτη του Νταβίντ Ντε Χέα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το μέλλον του Ισπανού παραμένει στον «αέρα», με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κάνει μια τελευταία προσπάθεια για να τον πείσει να ανανεώσει.

Αν, όμως, αρνηθεί και πάλι, τότε ο Ολλανδός τεχνικός δεν θα χάσει άλλο χρόνο και θα προσπαθήσει να «κλείσει» το κεφάλαιο του τερματοφύλακα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Τα φαβορί για την αντικατάσταση του 24χρονου είναι οι Τσεχ, Γιορίς και Μπέγκοβιτς, όμως ο Φαν Χάαλ δείχνει να στρέφεται στον Κέιλορ Νάβας.

Με τον Κασίγιας να μην έχει αποφασίσει ακόμη για το αν θα μείνει ή όχι στη Ρεάλ, το μέλλον του Κοσταρικανού είναι αβέβαιο, καθώς ο ίδιος έχει δηλώσει πως αν ο αρχηγός της «βασίλισσας» παραμείνει και ταυτόχρονα ο ισπανικός σύλλογος πάρει και άλλο τερματοφύλακα, τότε θα ζητήσει να αποχωρήσει.

Αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί ο Ολλανδός τεχνικός και να ζητήσει τον πρώην παίκτη της Λεβάντε ως έμψυχο αντάλλαγμα από τους Μαδριλένους στην πρόταση για τον Ντε Χέα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κυρίαρχη η Μπαρτσελόνα στους τελικούς!

Καλύτερα τα πάει η Μπαρτσελόνα από τη Γιουβέντους στους τελικούς του Champions League και του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, καθώς έχει τέσσερις κατακτήσεις έναντι δύο των Ιταλών.

Κυρίαρχη η Μπαρτσελόνα στους τελικούς
Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ενδιαφέρον αναμένεται η μάχη της 6ης Ιουνίου ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους για το Champions League. Το περίεργο είναι πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα αναμετρηθούν σε τελικό οι δύο αντίπαλοι, αν και έχουν δώσει το «παρών» σε 7 τελικούς η κάθε μία κατά το παρελθόν.

Η κυριαρχία της Μπαρτσελόνα την τελευταία δεκαετία έχει μετουσιωθεί σε τρεις κατακτήσεις του Champions League. Κοινό χαρακτηριστικό και στις τρεις περιπτώσεις ήταν πως οι Καταλανοί βρήκαν απέναντί τους ομάδες από τη «Γηραιά Αλβιώνα». Συγκεκριμένα το 2006 νίκησαν 2-1 την Άρσεναλ στο Παρίσι, ενώ το 2009 στη Ρώμη και το 2011 στο Λονδίνο επικράτησαν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0 και 3-1 αντίστοιχα.

Όμως η Μπαρτσελόνα έφτασε για πρώτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης κόντρα στην ιταλική Σαμπντόρια. Το 1992 με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Κούμαν σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στην παράταση και χάρισε το τελευταίο Κύπελλο Πρωταθλητριών στους Καταλανούς.

Έτσι, πλέον έχουν ξεπεράσει σε κατακτήσεις την επερχόμενη αντίπαλό τους στον τελικό της 6ης Μαΐου στο Βερολίνο, τη Γιουβέντους. Η ομάδα από το Τορίνο έχει σηκώσει το Champions League μόλις δύο φορές, αν και έχει βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης (σε αυτή τη μορφή ή ως Κύπελλο Πρωταθλητριών) επτά φορές.

Η πρώτη φορά που βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης ήταν στο «μαύρο» Χέιζελ το 1985. Τότε με τον κόσμο να σκοτώνεται στις κερκίδες με 39 νεκρούς, οι 22 παίκτες στο χορτάρι του γηπέδου στις Βρυξέλλες προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο που κρίθηκε με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πλατινί. Ύστερα από 11 χρόνια στη Ρώμη κατάφερε να βρεθεί στο υψηλότερο βάθρο, όταν υπέταξε τον Άγιαξ με 4-2 στα πέναλτι.

Αντίθετα δεν τα κατάφερε τα επόμενα δύο χρόνια, όταν ηττήθηκε 3-1 από την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Μόναχο και 1-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Άμστερνταμ, όπως και το 2003, όταν η Μίλαν επικράτησε 3-2 στα πέναλτι. Το 1973 ήταν η χρονιά που διεκδίκησε τον πρώτο της μεγάλο ευρωπαϊκό τίτλο στο Βελιγράδι, αλλά ο Άγιαξ του Κρόιφ ήταν σχεδόν ανίκητος τότε και πήρε τον τρίτο του συνεχόμενο ευρωπαϊκό τίτλο, καθώς επιβλήθηκε 1-0 των Ιταλών. Αποτυχημένη ήταν και η δεύτερη προσπάθειά τους δέκα χρόνια μετά, όταν ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ ξανά με 1-0 από το Αμβούργο του Φέλιξ Μάγκατ.

Μεγάλες απογοητεύσεις σε τελικούς έχει περάσει όμως και η Μπαρτσελόνα. Το 1961 στη Βέρνη δεν στέφθηκε από επιτυχία η πρώτη της απόπειρα, αφού η Μπενφίκα πήρε τη νίκη με 3-2. Πέρασαν 25 χρόνια για να βρεθούν ξανά σε τελικό οι Καταλανοί, αλλά και τότε στη Σεβίλλη βρήκαν τοίχο μπροστά από την εστία του Ντουκαντάμ, ο οποίος χάρη στις σπουδαίες του αποκρούσεις από την «άσπρη βούλα» έδωσε το τρόπαιο στη Στεάουα Βουκουρεστίου. Άσχημες εντυπώσεις άφησε και η παρουσία της Μπαρτσελόνα το 1994 στο ΟΑΚΑ, όταν η Μίλαν τη συνέτριψε με 4-0.

Συνεπώς, βάσει της πρόσφατης ιστορίας των δύο ομάδων η Μπαρτσελόνα είναι αυτή που έχει το προβάδισμα στον τελικό της 6ης Ιουνίου, καθώς ξέρει να χειρίζεται καλύτερα την κρισιμότητα ενός τελικού, μετρώντας τρεις νίκες σε ισάριθμους τελικούς του Champions League. Από την άλλη πλευρά η Γιουβέντους έχει κατακτήσει μόλις μία φορά το βαρύτιμο τρόπαιο σε τέσσερις προσπάθειές της. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος ο Χιώτης!

Παρελθόν αποτελεί από τον ΑΠΟΕΛ ο Διονύσης Χιώτης μετά από επτά χρόνια παρουσίας στον κυπριακό σύλλογο. Τέλος και ο Σέρινταν.

Τέλος ο Χιώτης
Η τρέχουσα σεζόν ήταν η τελευταία του Διονύση Χιώτη με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, καθώς όπως ανακοίνωσαν οι νταμπλούχοι Κύπρου δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών. Ο 38χρονος τερματοφύλακας πήγε στην ομάδα της Λευκωσίας το 2008 και έζησε μεγάλες στιγμές αυτά τα χρόνια με αποκορύφωμα την παρουσία στα προημιτελικά του Champions League, αποκλείοντας τη Λιόν στους «16» με τον Έλληνα τερματοφύλακα να αποκρούει δύο πέναλτι στη σχετική διαδικασία. Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχε πολλές συμμετοχές και ήταν στη σκιά του Ούρκο Πάρντο. Επιπλέον, αποχωρεί και ο Ιρλανδός επιθετικός, Κιλιάν Σέρινταν.

Αναλυτικά

Ο τερματοφύλακας της ομάδας μας ειδοποιήθηκε σήμερα από τον Διευθυντή ποδοσφαίρου Gustavo Manduca ότι δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών που ολοκληρώνεται στις 31/05/15.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επιθυμεί να ευχαριστήσει τον Διονύση Χιώτη για την προσφορά του στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ.

Αποχαιρετούμε αγωνιστικά έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή και ένα καταπληκτικό άνθρωπο.

Ο Χιώτης φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα του ΑΠΟΕΛ, τον Ιούνιο του 2008. Ευτύχησε σε αυτά τα επτά χρόνια παρουσίας του στον ΑΠΟΕΛ να πανηγυρίσει 5 πρωταθλήματα (2009, 2011, 2013, 2014, 2015), 2 κύπελλα (2014, 2015), 2 Double (2014, 2015) και 3 Super Cup (2009, 2011, 2013).

Συνέδεσε δε το όνομα του με τις κορυφαίες ευρωπαϊκές στιγμές της ομάδας και βεβαίως με τον θρίαμβο της παρουσίας της ομάδας στα προημιτελικά του Champions League την περίοδο του 2011-12. Ήταν από τους βασικούς συντελεστές αυτής της ανεπανάληπτης στιγμής στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ και είμαστε βέβαιοι ότι ο κόσμος της ομάδας θα τον κατατάξει ως μια ξεχωριστή ποδοσφαιρική φυσιογνωμία στην ιστορία.

Εμείς του ευχόμαστε ότι καλύτερο στην συνέχεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Η ανακοίνωση

Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Cillian Sheridan.

inner

Ο ποδοσφαιριστής έχει ενημερωθεί από τον Διευθυντή ποδοσφαίρου Gustavo Manduca ότι δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο Sherdian κατέκτησε με τον ΑΠΟΕΛ δύο πρωταθλήματα και δύο κύπελλα (2013-14, 2014-15).

Ευχαριστούμε τον Cillian για την προσφορά του στην ομάδα και του ευχόμαστε καλύ συνέχεια στην επαγγελματική του σταδιοδρομία.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαχαιριές πριν το ντέρμπι της Ρώμης!!

Δύο οπαδοί –σύμφωνα με μαρτυρίες- της Ρόμα δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι κοντά στο «Ολίμπικο», λίγη ώρα πριν το ντέρμπι με τη Λάτσιο. Δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Μαχαιριές πριν το ντέρμπι της Ρώμης!
Με το χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το ντέρμπι της Ρώμης ανάμεσα στη Λάτσιο και τη Ρόμα, καθώς λίγη ώρα πριν τη σέντρα της αναμέτρησης, δύο οπαδοί δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν στην κοιλιακή χώρα!

Το συμβάν έλαβε χώρα κοντά στο «Ολίμπικο» και σύμφωνα με μαρτυρίες πρόκειται για φίλους των «τζιαλορόσι». Στο σημείο έφτασε αμέσως ασθενοφόρο που τους μετέφερε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ωστόσο το θετικό είναι πως η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι προειδοποιήσεις Κοντονή ενόψει τελικών!!

Προ δυσάρεστων… εκπλήξεων θα βρεθούν όλοι όσοι επιχειρήσουν να βλάψουν τις ομάδες τους στους τελικούς της Α1 μπάσκετ, όπως προειδοποίησε ο υφυπουργός Σταύρος Κοντονής.

Οι προειδοποιήσεις Κοντονή ενόψει τελικών
Να λειτουργήσουν με τους κανόνες τις ισονομίας κάλεσε τις διοργανώτριες αρχές ο Σταύρος Κοντονής, σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Αθλητισμού ερωτήθηκε για το τι προτίθεται να πράξει η Πολιτεία στους τελικούς της Α1, απαντώντας πως ο νόμος θα εφαρμοστεί με αυστηρότητα, ενώ παράλληλα προειδοποίησε πως όλοι όσοι επιχειρήσουν να βλάψουν τις ομάδες τους τότε θα βρεθούν προ δυσάρεστων… εκπλήξεων.

«Δέχτηκα σήμερα την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, προκειμένου να τους συγχαρώ για την επιτυχία τους να συμμετάσχουν στον τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Είναι μεγάλη χαρά για όλους τους Έλληνες φιλάθλους να βρίσκονται ελληνικές ομάδες στους τελικούς ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Και μιλάω για τους υγιείς φιλάθλους, αυτούς που μπορούν να καταλάβουν και να αντιληφθούν τις χαρές του αθλητισμού και όχι αυτούς οι οποίοι προσέρχονται στα γήπεδα με μοναδικό γνώμονα τη μισαλλοδοξία, το φανατισμό και τον τυφλό οπαδισμό. Θέλω λοιπόν να πω σήμερα προς όλους, ενόψει και των τελικών του πρωταθλήματος μπάσκετ, ότι όλοι οι φίλαθλοι πρέπει να παρακολουθήσουν τους αγώνες με την ευπρέπεια που πρέπει να διακρίνει τον κάθε πολιτισμένο άνθρωπο να μην βάλουν κατά των αντιπάλων ομάδων και των διαιτητών.

Είναι και οι διαιτητές άνθρωποι και μπορεί να κάνουν κάποια λάθη. Δεν είναι ανάγκη όλα να τα εντάσσουμε σε ένα κλίμα καχυποψίας και δόλου. Εάν αντιληφθούμε ότι ο αθλητισμός είναι ευλογία και προσφέρει μόνο καλά, μπορούμε να αποκαταστήσουμε ένα καλό κλίμα στα γήπεδα και να χαιρόμαστε όλοι το θέαμα που βλέπουμε. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει όλοι να παίρνουμε και να δίνουμε: να κερδίζει ο καλύτερος. Αυτό ήταν και το μήνυμα που έστειλα σε όλους τους φιλάθλους, προσερχόμενος στη Μαδρίτη για να παρακολουθήσω τον τελικό του Ολυμπιακού, αυτό είπα σήμερα και στους διοικούντες και στους παίκτες του Ολυμπιακού, αυτό λέω και σε όλους τους Έλληνες: να προστατέψουμε τον αθλητισμό στη χώρα μας και ο κάθε φίλαθλος που αγαπάει την ομάδα του, να την προστατέψει πρώτα και κύρια με τη συμπεριφορά του και με τον τρόπο που παρουσιάζεται και παρακολουθεί τον αγώνα
», δήλωσε αρχικά ο Σταύρος Κοντονής.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Αθλητισμού ερωτήθηκε για το τι προτίθεται να κάνει η Πολιτεία ενόψει της σειράς των τελικών στο μπάσκετ: «Τονίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει και θα το κάνει προς πάσα κατεύθυνση, χωρίς να ευνοήσει και να αδικήσει κανένα σωματείο. Από εκεί και πέρα να δουν και οι διοργανώτριες αρχές πως θα λειτουργήσουν με τους ίδιους κανόνες, αυτόν της ισονομίας, γιατί αυτό απαιτεί ο Έλληνας φίλαθλος να υπάρχει ισονομία και καθαρά πρωταθλήματα. Και εμείς κάνουμε προσπάθεια να διασφαλίσουμε και τα δύο. Σε ό,τι αφορά τη σειρά των τελικών, εμείς ως Πολιτεία θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Όμως πρέπει και οι άμεσα εμπλεκόμενοι να αντιληφθούν ότι πρώτα απ’ όλα είναι καθήκον και χρέος τους, απέναντι στην ελληνική κοινωνία και στην ελληνική νεολαία, να δείχνουν το καλύτερο δυνατό πρόσωπο. Το δεύτερο που το χω πει πολλές φορές είναι ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί με αυστηρότητα προς πάσα κατεύθυνση. Αν θέλουν να κάνουν κακό στις ομάδες τους, ας το επιχειρήσουν. Θα δουν ότι θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων, αν και νομίζω ότι πλέον όσα προβλέπει ο νόμος δεν είναι εκπλήξεις αλλά τα λογικά επακόλουθα
». *Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Ισπανία ο Γκαλιάνι!!

Στην Ισπανία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο Αντριάνο Γκαλιάνι, με αποτέλεσμα να φουντώσουν οι φημολογίες που τον θέλουν να προσπαθεί να "κλείσει" τον Αντσελότι για την Μίλαν.

Στην Ισπανία ο Γκαλιάνι!
Σε ισπανικό έδαφος εθεάθη τις τελευταίες ημέρες ο Αντριάνο Γκαλιάνι με αποτέλεσμα οι φήμες που θέλουν τη Μίλαν να κινείται για να συμφωνήσει με τον Κάρλο Αντσελότι να έχουν πάρει… φωτιά!

Σε αυτό έχει παίξει ρόλο και το γεγονός ότι σήμερα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ο Φλορεντίνο Πέρεθ στην οποία –όλοι εκτιμούν- πως θα ανακοινώσει το τέλος της συνεργασίας της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Ιταλό τεχνικό.

Ο Γκαλιάνι βρίσκεται στην ισπανική πρωτεύουσα και ισπανοί δημοσιογράφοι προσπάθησαν να βγάλουν την… είδηση. Μάταια όμως…

«Ο Αντσελότι είναι ένας θρύλος για την Μίλαν», τόνισε ο αντιπρόεδρος των «ροσονέρι» ο οποίος δεν απάντησε στην ερώτηση που δέχθηκε, εάν ο λόγος που βρίσκεται στην Ισπανία είναι η… συμφωνία με τον Ιταλό τεχνικό.

«Εγώ είμαι στην Ισπανία για τουρισμό. Ίσως μείνω μέχρι τον Σεπτέμβριο και επισκεφθώ και άλλες πόλεις όπως και η Σεβίλλη», τόνισε ο Γκαλιάνι… *Πηγή: sport-fm.gr*

Συνεχίζει με Πάους η «Κυρία»!

Δεν επιστρέφει στην Ανόρθωση ο Τιμούρ Κετσπάγια, παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν, καθώς η διοίκηση πήρε την απόφαση να ανανεωθεί η συνεργασία με τον Αντρέ Πάους. Τέλος ο Φαν Λέουβεν.

Συνεχίζει με Πάους η «Κυρία»
Με τον Αντρέ Πάους θα πορευτεί και τη νέα σεζόν η Ανόρθωση. Ο κυπριακός σύλλογος ήρθε σε συμφωνία με τον Ολλανδό για να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Τις τελευταίες ημέρες έπαιξε το σενάριο να επιστρέψει ο Τιμούρ Κετσπάγια στην «Κυρία» μετά από περίπου έξι χρόνια. Ωστόσο, ανανεώθηκε η συνεργασία με τον 50χρονο προπονητή για έναν χρόνο. Παράλληλα, αποτελεί παρελθόν ο μέχρι πρότινος τεχνικός της διευθυντής Τεντ Φαν Λέουβεν.

Η ανακοίνωση

«Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή μας, Άντρε Πάους, για άλλο ένα χρόνο. Μετά την αξιολόγηση του έργου του προπονητήκατάτη φετινή περίοδο και κατόπιν και της δικής του επιθυμίας, αποφασίστηκε από κοινού η ανανέωση του συμβολαίου συνεργασίας. Ευχόμαστε στον κ. Πάους καλή συνέχεια στο έργο του και κάθε επιτυχία με την ομάδα μας τη νέα χρονιά.

Η συνεργασία μας με τον τεχνικό διευθυντή κ. Τεντ φαν Λέουβεν τερματίζεται και δεν θα ανανεωθεί, χωρίς το παραμικρό οικονομικό κόστος για τον Σύλλογο. Τον ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες του και του ευχόμαστε καλή συνέχειαστην προσωπική και επαγγελματική του ζωή».

Νάνο: «Ο ΠΑΟΚ θα κρίνει τη συνέχεια»

Τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ είναι αυτά που θα καθορίσουν τη συνέχεια του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ, σύμφωνα με τον Νάνο.

Νάνο: «Ο ΠΑΟΚ θα κρίνει τη συνέχεια»
Μετά τις δυο νίκες του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ και τα «στραβοπατήματα» του ΠΑΟΚ, το «τριφύλλι» έγινε το φαβορί για να πάρει την πρώτη θέση. Σύμφωνα με τον Νάνο, τα παιχνίδια με τον δικέφαλο είναι αυτά που θα κρίνουν τι μέλλει γενέσθαι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νάνο:

Για την εμφάνιση και τη νίκη: "Νομίζω πως κάναμε καλή εμφάνιση και αυτό δίνει εμπιστοσύνη στην ομάδα για τη συνέχεια και το ματς με τον ΠΑΟΚ".

Για το πως περίμενε τον Ατρόμητο: "Ξέραμε ότι θα ήταν ένα παιχνίδι όπου ο αντίπαλος θα είχε πολλούς ποδοσφαιριστές στην άμυνα. Παίξαμε με σωστή κυκλοφορία της μπάλας και ήταν σημαντικό να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, δίχως εμείς να πιεστούμε".

Αν είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός για την πρώτη θέση: "Νομίζω πως αυτή η νίκη μας δίνει ένα βαθμολογικό «μαξιλάρι» ασφαλείας, προς το παρόν, αλλά το ματς στην Τούμπα, θα είναι πολύ δύσκολο και έτσι ακόμα δεν είναι τίποτα τελεσίδικο".

Αν έρθει νίκη στην τούμπα, ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να βλέπει με αξιώσεις τη συνέχεια: "Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτούμε είναι η νίκη και μετά τα υπόλοιπα. Τα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ, θα κρίνουν τη συνέχεια και θα κρίνουν το αποτέλεσμα".

Παρόλο που, η ομάδα έχει δώσει πολλά παιχνίδια, έχει μια φρεσκάδα στον αγωνιστικό χώρο σε σχέση με τους αντιπάλους: "Νομίζω πως όλοι στην ομάδα και στη συνείδησή μας ξέρουμε πως πρέπει να πάρουμε την πρώτη θέση και η καλή δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις, παίζει μεγάλο ρόλο και φαίνεται και επίσης παίζει μεγάλο ρόλο και η όρεξη που δείχνουμε".

Έρχεται με το… πρόβλημά του ο ΠΑΟΚ!!


Την αποστολή του ΠΑΟΚ που θα ταξιδέψει στην Αθήνα για το ματς με τον Παναθηναϊκό θα ακολουθήσει ο Τζούλιαν Βον, ωστόσο η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Έρχεται με το… πρόβλημά του ο ΠΑΟΚ
Με μία προπόνηση στην Πυλαία ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ τη Δευτέρα (25/5) την προετοιμασία του για το πρώτο ματς της ημιτελικής φάσης της Α1 κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ (26/5, 18:00). Ωστόσο, δεν κύλησαν όλα… ρόδινα για τον «Δικέφαλο του Βορρά», καθώς ο Τζούλιαν Βον δεν κατάφερε να γυμναστεί.

Ο Αμερικανός σέντερ εξακολουθεί να αισθάνεται ενοχλήσεις στον αστράγαλο, γι’ αυτό και υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία. Αυτή βγήκε «καθαρή» και έτσι αποφασίστηκε να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή.

Παρ’ όλα αυτά, ο Βον συμπεριλήφθηκε στην αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα και μάλιστα ο Σούλης Μαρκόπουλος αναμένεται να αποφασίσει ανήμερα του αγώνα για το αν θα τον χρησιμοποιήσει κόντρα στους «πράσινους». *Πηγή: sport-fm.gr*

Σήκωσε μανίκια ο Γκαρσία!!


Στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ βρέθηκε τη Δευτέρα ο Πάμπλο Γκαρσία, πιάνοντας δουλειά ως συντονιστής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Διευρυμένος ο ρόλος του Ουρουγουανού.

Σήκωσε μανίκια ο Γκαρσία
Ένα γνώριμο πρόσωπο έκανε την εμφάνισή του στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Πάμπλο Γκαρσία σήκωσε μανίκια, πήρε τη θέση στην Τούμπα και αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της ποδοσφαιρικής ομάδας κυρίως ενόψει της νέας σεζόν.

Η απρόσμενη ανακοίνωση

Ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να επαναφέρει τον Ουρουγουανό, ο οποίος συναντήθηκε χθες (24/5) με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ιάκωβο Αγγελίδη και κατόπιν ανακοινώθηκε πως αναλαμβάνει την νεοσύστατη θέση του «συντονιστή ποδοσφαιρικού τμήματος».

Στην επιστροφή του φαίνεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο ο Γιώργος Σαββίδης, που επίσης έχει όλο και πιο έντονη παρουσία στην καθημερινότητα της ομάδας.

Η επιθυμία και ο ρόλος του

Ήταν δεδομένο πως ήθελε πως και πώς να επιστρέψει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και το τηλεφώνημα που δέχθηκε για να επιστρέψει τον χαροποίησε ιδιαίτερα. Ήθελε να έχει ρόλο στον «Δικέφαλο» και όπως φαίνεται αρκετά πράγματα θα περνάνε από τον ίδιο πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.

Σήμερα (25/5) βρέθηκε στα γραφεία του ΠΑΟΚ πιάνοντας δουλειά. Τα καθήκοντά του θα φανούν στο αμέσως προσεχές διάστημα, είναι δεδομένο όμως πως θα έχει διευρυμένο ρόλο και λόγο, σε όλες τις επιλογές του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο τελευταίος λόγος φυσικά θα ανήκει στον μεγαλομέτοχο, Ιβάν Σαββίδη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σνόμπαρε την Παρί Σεν Ζερμέν ο Άλβες!


Δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν... Αυτό ξεκαθάρισε ο Ντάνι Άλβες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ισπανία.

Σνόμπαρε την Παρί Σεν Ζερμέν ο Άλβες
Ο Ντάνι Άλβες δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Βραζιλιάνος ακραίος αμυντικός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ισπανία ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει μετά από σχετική ερώτηση που δέχθηκε.

«Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν αποτελεί επιλογή για το μέλλον μου», τόνισε ο Ντάνι Άλβες βάζοντας τέλος στην έντονη φημολογία που είχε αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες.

Νωρίτερα, ο βραζιλιάνος είχε εκφράσει τα παράπονά του προς την Μπαρτσελόνα για τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετωπίζει. «Δεν νομίζω πως ο σύλλογος μου συμπεριφέρεται όσο πραγματικά αξίζω», ανέφερε και συνέχισε: «Έχω ακούσει πολλές ηλιθιότητες οι οποίες έχουν φτάσει στα όριά μου. Λένε ότι το μόνο που σκέφτομαι είναι τα χρήματα. Αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος. Θέλω να μείνω στην Μπαρτσελόνα αλλά όχι με αυτές τις συνθήκες» , ανέφερε.

Τέλος ο βραζιλιάνος μιλώντας για το μέλλον του υπογράμμισε ότι παραμένει μυστικό το όνομά της ομάδας στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του και πως πρόκειται να το κάνει γνωστό μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αγόρασε Κανσέλο η Βαλένθια!

Από δανεικός, μόνιμος πλέον στην Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» αγόρασαν τα δικαιώματα του Ζοάο Κανθέλο, ο οποίος μέχρι πρότινος ανήκε στην Μπενφίκα.

Αγόρασε Κανσέλο η Βαλένθια
Φέτος τον «δοκίμασε», είδε ότι της κάνει και σήμερα τον αγόρασε! Η Βαλένθια ανακοίνωσε την απόκτηση του Ζοάο Κανσέλο, ο οποίος τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έπαιξε στις νυχτερίδες με την μορφή δανεισμού απ’ την Μπενφίκα.

Ο ισπανικός σύλλογος έκανε δικό του τον 20χρονο δεξί μπακ, που θεωρείται απ’ τους πιο ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές του πορτογαλικού ποδόσφαιρου κι ενώ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ως το 2021.

«Είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσω στην Βαλένθια και ελπίζω να κρατήσει για πολύ. Πάντα θα ‘χω στην καρδιά μου την Μπενφίκα, αλλά πλέον το όνειρό μου είναι να δώσω τα πάντα για την Βαλένθια, προκειμένου να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν», είπε ο Κανσέλο, ο οποίος φέτος αγωνίστηκε 10 φορές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανανέωσε ο Άρτσε!

Παραμένει στη Βέροια ο Άρτσε. Η συνεργασία της ομάδας της Ημαθίας και του Μεξικανού μέσου ανανεώθηκε για έναν χρόνο. «Θα δουλέψω για να είμαι καλύτερος την επόμενη σεζόν», ανέφερε ο παίκτης.

Ανανέωσε ο Άρτσε
Την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Πέδρο Άρτσε για έναν χρόνο ανακοίνωσε η Βέροια. Ο 25χρονος χαφ βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ, όπου ήταν και ο Ζήσης Βρύζας και έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο, το οποίο έχει ισχύ μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω στη Βέροια. Έχω πολύ όρεξη για δουλειά, ώστε την επόμενη σεζόν να είμαι καλύτερος και να μπορέσω να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της», δήλωσε ο ποδοσφαιριστής της «βασίλισσας του βορρά», ο οποίος τη φετινή χρονιά έκανε τέσσερις συμμετοχές στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στον Κοντονή ο Ολυμπιακός!! (pics)

Αντιπροσωπεία της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού δέχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (25/5) ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, προκειμένου να τη συγχαρεί για την παρουσία της στη φετινή Ευρωλίγκα.

Στον Κοντονή ο Ολυμπιακός (pics)
Το γραφείο του Σταύρου Κοντονή επισκέφτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (25/5) αντιπροσωπεία της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, ύστερα από πρόσκληση του υφυπουργού Αθλητισμού, ο οποίος ήθελε να συγχαρεί τους «ερυθρόλευκους» για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στη φετινή Ευρωλίγκα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Σκινδήλιας, ο Γενικός Διευθυντής Χρήστος Σταυρόπουλος και από το τεχνικό επιτελείο οι Γιάννης Σφαιρόπουλος και Μίλαν Τόμιτς.

Από την πλευρά των παικτών, ήταν οι Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Μπράιαντ Ντάνστον και Οθέλο Χάντερ, οι οποίοι έδωσαν στον κ. Κοντονή ένα αναμνηστικό της ομάδας του Πειραιά, αλλά και μία μπάλα με τις υπογραφές όλου του ρόστερ.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Αθλητισμού ήταν παρών στον τελικό του Final 4 της Μαδρίτης, ύστερα από πρόσκληση των διοικούντων την ΚΑΕ.

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ΑΕΚ επέστρεψε!!

Δύο χρόνια ταλαιπωρίας και περιπέτειας έλαβαν τέλος για την ΑΕΚ! Κόντρα στον εξαιρετικό Ηρακλή, η Ένωση «σφράγισε» την επιστροφή εκεί που ανήκει, στη Σούπερ Λίγκα, επικρατώντας 1-0. Σκόρερ ο Ανάκογλου

Η ΑΕΚ επέστρεψε!

Προβληματική εικόνα των «κιτρινόμαυρων» στο πρώτο ημίχρονο, όπου η ομάδα του Παπαδόπουλου έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Ελαφρώς βελτιωμένοι οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ανάκογλου να εκμεταλλεύεται ένα απ’ τα ελάχιστα λάθη της αντίπαλης άμυνας και να ανοίγει το σκορ στο 59’. Ο Γηραιός δεν εγκατέλειψε τις προσπάθειες για θετικό αποτέλεσμα, όμως στο φινάλε έμεινε από δυνάμεις.

Την επόμενη (7η) αγωνιστική με την οποία ξεκινάει και ο δεύτερος γύρος της διαδικασίας, η ΑΕΚ θα ταξιδέψει στην Κόρινθο για το ματς με την Παναχαϊκή, ενώ ο Ηρακλής παίζει στο «Καυταντζόγλειο» με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Η βαθμολογία (6 αγώνες)

1. ΑΕΚ 25
2. Ηρακλής 19
3. Απόλλων Σμύρνης 10
4. Λάρισα 9
5. Ολυμπιακός Βόλου 4
6. Παναχαϊκή 3


Το ματς:



Αδικημένος θα πρέπει να νιώθει ο Ηρακλής από την διατήρηση του 0-0 στο πρώτο 20λεπτο. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου μπήκε εξαιρετικά στο παιχνίδι και έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Η «Ένωση», απ’ την μεριά της, μπλόκαρε από το πρέσινγκ των αντιπάλων της και δεν μπορούσε με τίποτα να αναπτυχθεί σωστά και να απειλήσει τον Χουάντερσον, που είχε ρόλο θεατή, σε αντίθεση με τον Ηλία Βούρα.

inner

Η ΑΕΚ κατάφερε να ανεβάσει κάπως τις γραμμές της και να βγάλει τους φιλοξενούμενους από την περιοχή της, όμως το επιθετικό πρόβλημα δεν λύθηκε. Με εξαίρεση κάποιες σέντρες του Σοϊλέδη, αλλά και το πείσμα των Αραβίδη και Πλατέλλα, η ομάδα του Δέλλα συνέχισε να μην «ενοχλεί» ιδιαίτερα τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Αντίθετα, οι παίκτες του Παπαδόπουλου έβγαζαν με σαφώς μεγαλύτερη άνεση τελικές προσπάθειες. Το ημίχρονο έκλεισε με το ματς να «ανοίγει» ξανά, όμως καμία απ’ τις δύο ομάδες δεν κούνησε τα δίχτυα.


Όπως ξεκίνησε στο πρώτο ημίχρονο, έτσι συνέχισε και στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου ο Ηρακλής. Ο Πασάς πέταξε μεγάλη ευκαιρία στο 49’, με τον Γηραιό να συνεχίζει να πατάει καλύτερα και να μην επιτρέπει στην ΑΕΚ να επιτεθεί. Από την μεριά τους, οι παίκτες του Δέλλα προσπάθησαν να πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες, οι οποίες ωστόσο δεν είχαν αποτελέσματα αφού τα συνεχή λάθη τις «έκοβαν» άδοξα. Σε ένα σημείο όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν αντιμετώπιζε προβλήματα ανασταλτικά, έγινε λάθος εκτίμηση από τον Κυριακίδη και ο Ανάκογλου δεν χαρίστηκε (59’). Με έξυπνο σουτ και την μπάλα να κοντράρει, ο μεσοεπιθετικός της «Ένωσης» άνοιξε το σκορ αλλάζοντας το μομέντουμ της ομάδας του.

inner

Οι «κιτρινόμαυροι» έγινα πιο δραστήριοι μετά το γκολ, όμως ο Ηρακλής δεν παρασύρθηκε. Η ομάδα του Παπαδόπουλου συνέχισε να εφαρμόζει άριστα το πλάνο της και «πέταξε» μεγάλη ευκαιρία με τον Λουκίνα (69’). Το ίδιο έκαναν και οι γηπεδούχοι, που τους βόλεψε το ανοιχτό γήπεδο, όμως ο Πλατέλλας δεν τελείωσε το παιχνίδι την μπάλα άουτ με κεφαλιά μπροστά σε κενή εστία (73’). Από εκεί και πέρα το παιχνίδι πήγε στα μέτρα της ΑΕΚ, που ανέβασε τις γραμμές της περιόρισε τους αντιπάλους της, που δεν μπόρεσαν τελικά να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς έμειναν και από δυνάμεις στο φινάλε.



Οι συνθέσεις:



AEK (Tραϊανός Δέλλας): Βούρας, Γεωργέας, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Γροντής (61’ Ντακόλ), Μπαρμπόσα (79’ Ζόριτς), Αραβίδης (86' Κορδέρο)

Στον πάγκο: Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Φαγέ, Κρισάντους

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου (84' Αγγελούδης), Πουρτουλίδης, Τσιλιανίδης (67’ Τσιλιγκίρης), Κυριακίδης (67’ Ρομάνο), Λουκίνας, Πασάς

Στον πάγκο: Γιαννίκογλου, Καρασαλίδης, ,Σιατραβάνης, Βαλεριάνος

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

Γήπεδο: ΟΑΚΑ *Πηγή: sport-fm.gr*

Θερμό χειροκρότημα σε Δέλλα!!

Την απόλυτη στήριξή τους στο πρόσωπο του Τραϊανού Δέλλα φρόντισαν να δείξουν οι οπαδοί της ΑΕΚ ακούγοντας το όνομα του τεχνικού της ομάδας στα μεγάφωνα του ΟΑΚΑ στο ματς κόντρα στον Ηρακλή.

Θερμό χειροκρότημα σε Δέλλα!
Οι δηλώσεις του Τραϊανού Δέλλα στην συνέντευξη Τύπου, μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, φούντωσαν το θέμα προπονητή στην ΑΕΚ.

Ο κόσμος της ομάδας, ωστόσο, φρόντισε να δείξει την απόλυτη στήριξή του στο πρόσωπο του Έλληνα τεχνικού.

Κατά την εκφώνηση των ενδεκάδων στο ματς της «Ένωσης» κόντρα στον Ηρακλή στο Ολυμπιακό Στάδιο, οι οπαδοί των «κιτρινόμαυρων» χειροκρότησαν θερμά στο άκουσμα του ονόματος του Δέλλα από τα μεγάφωνα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τώρα ψάχνεται μόνο με αριθμούς!!

Γράφει ο Στράτος Παζούλης

Κάπου στον κοντινό ορίζοντα η κορδέλα του τερματισμού ενός μαραθωνίου διακρίνεται ολοκάθαρα για τους κυανόλευκους. Αυτοί και οι σημερινοί αντίπαλοι τους, απόλυτα φαβορί από ένα σημείο και μετά του κανονικού Πρωταθλήματος  και χωρίς αμφισβήτηση θα έλεγα, απλά πρέπει να υπομείνουν το μαρτύριο μέχρι τα μέσα του Ιούνη πάνω-κάτω.

Κι άντε ύστερα να ξεκουραστούν, αφού αρχίζουν οι προετοιμασίες και φέτος δεν θα είναι παίξε γέλασε, όπως πέρσι. Καθότι SuperLeagueείναι αυτή με άλλα δεδομένα και υποχρεώσεις. Η ΑΕΚ θέλει μόνο ένα βαθμό για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας ( ένεκα μαθηματικής ταυτοποίησης της ανόδου και μόνο) και ο Ηρακλής τρεις. Τυπική καθαρά διαδικασία δηλαδή, κάτι σα να είχαμε να λέγαμε.

Τέλος πάντων. Οι δυο αυτές ιστορικές, όσο και μεγάλες ομάδες , αναμετρώνται στο ΟΑΚΑ μετά τέσσερα χρόνια ( από το 2011), όταν αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ για το πρωτάθλημα της SuperLeague. Πιθανολογώ πως το σημερινό παιχνίδι θα είναι ενδιαφέρον και για το λόγο, εκτός της ισοδύναμης δυναμικότητας, πως θέλουν ακριβώς να δώσουν κάποιο ενδιαφέρον στην όλη αυτή την κωμωδία των εντελώς ανούσιων πλέι οφ.

Ο Ηρακλής πάντως, όπως πάντα θα επιδιώξει τη νίκη έχοντας κατά νου και μια ενδεχόμενη ισοπαλία, ώστε στο επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου στο Καυτανζόγλειο, να πανηγυρίσει την άνοδο ενώπιον του λαού του και με μαθηματικά βεβαιωμένα. Τι να κάνουμε σύντροφοι. Εστω κι αν η περίπτωση ανατροπής μια παγιωμένης κατάστασης θεωρείται ανύπαρκτη, πρέπει να περιμένουμε. Αντε με το καλό.
*Πηγή: metrosport.gr*

Είναι ο Νίνης και είναι καλά!!

Αν ο Σωτήρης Νίνης επιστρέψει, τότε το όφελος θα είναι πολλαπλό. Οι τελευταίες του εμφανίσεις μας κάνουν να αισιοδοξούμε, βλέποντας έναν Σωτήρη από τα παλιά. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Είναι ο Νίνης και είναι καλά!
Όταν ο Παναθηναϊκός είχε αποκτήσει τον Σωτήρη Νίνη, είχα γράψει σ’ αυτή τη διαδικτυακή γωνιά ότι η μοναδική ευκαιρία για τον ποδοσφαιριστή να επιστρέψει είναι τώρα και η μοναδική ομάδα στην οποία μπορεί να το καταφέρει είναι αυτή από στην οποία ανδρώθηκε.

Οι λόγοι πολλοί. Οι κυριότεροι ότι ο Νίνης ξέρει «τα καλά και τα κακά» του «τριφυλλιού» και το «τριφύλλι» τα «καλά και τα κακά» του Νίνη. Υπάρχει, λοιπόν, μια σχέση που έχει δοκιμαστεί. Κι συνήθως, μέσα απ’ αυτές τις σχέσεις «επιστρέφεις» και ολοκληρώνεσαι.

Οι τελευταίες εμφανίσεις του Σωτήρη Νίνη και ειδικά η χθεσινή κόντρα στον Αστέρας Τρίπολης μας θυμίζουν εικόνες. Εικόνες από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν. Όταν ο «Σωτηράκης», τότε, ξεσήκωνε τα πλήθη και έκανε άπαντες να υποκλίνονται στο ταλέντο του και την ποιότητά του. Η ενέργεια που κάνει και η κάθετη που βγάζει στον Μπεργκ, είναι ονειρική! Είναι απ’ αυτές που τον έκαναν να ξεχωρίσει και να τον κάνουν τον πιο ποιοτικό Ελληνα ποδοσφαιριστή.

Ο Νίνης φαίνεται να επιστρέφει και πρέπει φυσικά να συνεχίσει τη δουλειά. Είναι αποκλειστικά στο δικό του χέρι, να αποδείξει ότι οι «αμαρτίες» του παρελθόντος έχον σβήσει, ότι αυτός είναι εδώ και έρχεται πιο δυνατός και πιο ώριμος από ποτέ. Ο Παναθηναϊκός τον χρειάζεται, η Εθνική και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, επίσης, και ο ίδιος έχει την ευκαιρία, μέσω της αγαπημένης του ομάδας, να αναγεννηθεί. Δεν θα είναι και εύκολο πράγμα, αν αυτό συμβεί.

Προς τα εκεί φαίνεται πως βαδίζουμε. Προς την αναγέννηση, δηλαδή, του Σωτήρη Νίνη, η οποία θα φανεί σε μεγαλύτερο βαθμό μετά και το τέλος της προετοιμασίας του καλοκαιριού. Αν αυτό γίνει, θα οφείλεται πρώτα στον ίδιο και τη θέλησή του (πιστέψτε με, τον τελευταίο χρόνο έχει πολλή απ’ αυτή) και στη συνέχεια στον Παναθηναϊκό, αλλά και στον Γιάννη Αναστασίου που πίστεψαν στον παίκτη και καθημερινά δουλεύουν σκληρά μαζί του.

Υ.Γ.: Και κάτι πιο… γενικό. Ο Παναθηναϊκός είναι σε εξαιρετική κατάσταση στα πλέι οφ, παίζοντας, κατά διαστήματα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Με πρέσινγκ, αλληλοκαλύψεις, εξαιρετική κυκλοφορία και ταχύτητα. Εξαιρετικός και χθες ο «killer» Μπεργκ, πάρα πολύ καλός, επίσης, για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Γιώργος Κουτρουμπής, ο οποίος αγωνίστηκε ξανά ως αμυντικός χαφ και καταχειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο. Βρε λες… *Πηγή: sport-fm.gr*

«Κινείται ξανά για Μίτσοβ ο Ολυμπιακός»


Πρόταση από τον Ολυμπιακό φέρεται να έχει στα χέρια του ο Βλάντιμιρ Μίτσοβ, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Η ομάδα του Πειραιά είχε ενδιαφερθεί και πέρυσι για τον Σέρβο ωστόσο εκείνος προτίμησε τη Γαλατά.

«Κινείται ξανά για Μίτσοβ ο Ολυμπιακός»
Το περασμένο καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός είχε εξετάσει την περίπτωση του Βλάντιμιρ Μίτσοβ, αλλά ο τελευταίος προτίμησε να πάει στη Γαλατασαράι.

Σύμφωνα, όμως, με την ιστοσελίδα «Eurobasket.com», οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται να έχουν… αναθερμάνει το ενδιαφέρον τους για τον Σέρβο σμολ φόργουορντ και μάλιστα του έχουν καταθέσει μία πολύ γενναιόδωρη πρόταση.

Φέτος, η Γαλατασαράι αντιμετώπισε πολλά και σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με τον Μίτσοβ να περιμένει τις θέσεις του νέου διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να πάρει τις απαραίτητες εγγυήσεις για την επόμενη σεζόν. Το ραντεβού των δύο πλευρών είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη εβδομάδα και μετά από αυτό αναμένεται ο Σέρβος σμολ φόργουορντ να πάρει την τελική του απόφαση.

Στο τουρκικό πρωτάθλημα, ο Μίτσοβ έχει κατά μέσο όρο 11,3 πόντους, 3,4 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ, ενώ αντίστοιχα στην Ευρωλίγκα είχε 9,9 πόντους και 3 ριμπάουντ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Αν χάναμε πάλι, θα γινόμαστε... ΤΣΣΚΑ!»

Ο πρωταθλητής Ευρώπης, Γιάννης Μπουρούσης, κάνει στο gazzetta.gr τον απολογισμό του F4. Τι λέει για τον ρόλο του στην εφετινή Ρεάλ, τη δικαίωση, τον Ολυμπιακό του Σπανούλη και των άλλων παιδιών, τους Αγγελόπουλους και το μέλλον του.  
Μετά από 13 σερί χρόνια στην Ευρωλίγκα (από το 2002 με τη φανέλα της ΑΕΚ), δύο χαμένους τελικούς (2010 & 2014) και τρία αποτυχημένα φαϊναλ-φορ (2009, 2010 & 2014), το βράδυ της 17ης Μαϊου στη Μαδρίτη, θα του μείνει αξέχαστο. Τι κι αν αγωνίστηκε μόλις 5 λεπτά στον τελικό με τον Ολυμπιακό, τι κι αν τελείωσε το ματς χωρίς να σκοράρει, τι κι αν τους τελευταίους μήνες ο ρόλος του είχε περιοριστεί αρκετά... Η ιστορία έγραψε και δεν... ξεγράφει! Ο 31χρονος διεθνής σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης, είναι πλέον πρωταθλητής Ευρώπης. Και όλα όσα έζησε σ' αυτή τη ξεχωριστή γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από το μυαλό του...
Πόσοι και πόσοι μεγάλοι μπασκετμπολίστες, άλλωστε, αποχαιρέτησαν το άθλημα χωρίς να έχουν γευθεί την χαρά, την τιμή και την αναγνώριση αυτού του τροπαίου; Ο Γιάννης Μπουρούσης έγινε ο 5ος Έλληνας μπασκετμπολίστας που κατακτά την Ευρωλίγκα – μετά τον Κόμματο το 2005 με τη Μακάμπι, τον Παπαλουκά (δις) και τον Ζήση με την ΤΣΣΚΑ (2006 και 2008) και τον Σχορτσανίτη με την Μακάμπι (2014) – με ξένη ομάδα και γι' αυτό, μετά το τέλος του αγώνα, έτρεξε να αρπάξει την ελληνική σημαία αλλά και την 14 μηνών κόρη του, για να έχει να θυμάται... Το gazzetta.gr εξασφάλισε την πρώτη του συνέντευξη μετά από μία εβδομάδα “όνειρο” και ο ίδιος, μας μιλάει για όλα έγιναν στην ισπανική πρωτεύουσα και συνδέονται με τον 9ο ευρωπαϊκό τίτλο της “βασίλισσας”.

Πόσο δύσκολη ήταν η ψυχολογική αλλά και η πνευματική προετοιμασία για το 4ο φάϊναλ-φορ της καριέρας σου, ξέροντας ότι θα έχεις περιορισμένο ρόλο;
«Η ουσία δεν ήταν πόσο θα παίξω εγώ, αλλά αν θα τα καταφέρει η ομάδα να κατακτήσει ένα τρόπαιο που κυνηγούσε 20 ολόκληρα χρόνια και το οποίο “είδε” να περνάει από δίπλα της στον περυσινό και τον προπέρσινο τελικό! Επειδή με ρωτάς επί προσωπικού, όμως, θα σου απαντήσω ότι μετά τα Χριστούγεννα, επιδεινώθηκαν κάποια προβλήματα τραυματισμών που με ταλαιπωρούσαν από πέρυσι στο γόνατο και την μέση. Θα μπορούσα να μείνω έξω για ένα διάστημα και να κάνω αποθεραπεία, αλλά φοβήθηκα ότι θα έβγαινα τελείως εκτός ρυθμού και γι' αυτό επέλεξα να τα αντιμετωπίσω, χωρίς να μείνω εκτός προπονήσεων, κάτι που τελικά ίσως να ήταν λάθος. Όπως ήταν φυσικό, μέσα από τις υπόλοιπες επιλογές ψηλών, το τεχνικό επιτελείο προσπάθησε να καλύψει το όποιο κενό δημιουργήθηκε, γι' αυτό και μοιραία ο χρόνος συμμετοχής μου περιορίστηκε...»
Δεν υπάρχει δηλαδή κάποια ρήξη στη σχέση σου με τον Πάμπλο Λάσο, του οποίου, άλλωστε, ήσουν προσωπική επιλογή; Σε ρωτάμε, γιατί η πρώτη σου χρονιά στη Ρεάλ, ήταν πολύ καλή, ενώ ακολούθησαν οι εξαιρετικές εμφανίσεις που έκανες στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική ομάδα...
«Όχι προς Θεού! Ίσα-ίσα με τον coach έχω άριστες σχέσεις και άλλωστε μέχρι τα Χριστούγεννα, έπαιζα πολύ περισσότερο και είχα πολύ πιο σημαντικό ρόλο.»
Εσύ ήσουν από τους λίγους που πίστευες τον Ολυμπιακό στο εφετινό φάϊναλ-φορ και μάλιστα το είχες δηλώσει και δημοσίως... Η Ρεάλ, όμως, μάλλον προετοιμαζόταν για έναν τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έτσι δεν είναι;
«Η ομάδα προετοιμαζόταν για να φτάσει κατ' αρχήν στο φάϊναλ-φορ! Από 'κει και πέρα, όποιος αντίπαλος και να βρισκόταν στον δρόμο μας, θα προσπαθούσαμε να την αντιμετωπίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε! Όπως και έγινε άλλωστε... Γιατί αν χάναμε για τρίτη συνεχή χρονιά στον τελικό, θα γινόμαστε... ΤΣΣΚΑ! Δουλέψαμε πολύ σκληρά, προετοιμαστήκαμε σωστά, συγκεντρωθήκαμε στον στόχο μας και ο καθένας προσπάθησε να στηρίξει τον συμπαίκτη του, με φόντο τη συνολική εικόνα...»
Αν δικαιούσαστε, βάσει απόδοσης, κάποια χρονιά το ευρωπαϊκό τρόπαιο, θα 'λεγε κανείς ότι αυτό θα ήταν πέρυσι, γιατί φέτος δεν είχατε την ίδια σταθερότητα και διάρκεια στο παιχνίδι σας. Παρ' όλα αυτά στη Μαδρίτη, είχατε εξαιρετική απόδοση και έτσι όπως εξελίχθηκε το φάϊναλ-φορ, στεφτήκατε πρωταθλητές Ευρώπης απολύτως δίκαια... Πως καταφέρατε να παρουσιάσετε αυτή την αγωνιστική σοβαρότητα και σταθερότητα στα δύο πιο σημαντικά ματς της σεζόν;
«Το μυστικό για μένα ήταν ότι δεν αγχωθήκαμε τόσο πολύ όσο πιστεύαμε ότι μπορεί να πιεστούμε, θέλεις επειδή θα παίζαμε στην έδρα μας, θέλεις επειδή υπήρχε η πίεση των 20 χρόνων χωρίς ευρωπαϊκό τίτλο ή των δύο συνεχόμενων χαμένων τελικών... Τις τελευταίες ημέρες, λες και ξαφνικά αλλάξαμε το τσιπ ομαδικά στο κεφάλι μας και μπήκαμε στη λογική της απόλυτης προσήλωσης στον στόχο της Ευρωλίγκα. Από 'κει και πέρα, αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι υπήρχε μεγάλη “δίψα”, απ' όλους, γι' αυτό το τρόπαιο. Το θέλαμε πάρα πολύ και είδες ότι κάποια έμπειρα παιδιά, που πριν το φάϊναλ-φορ δεν έπαιζαν πολύ, όπως ο Νοτσιόνι και ο Ματσιούλις, άρπαξαν από τα μαλλιά την ευκαιρία που τους δόθηκε για να βγάλουν αυτή την επιθυμία μέσα στο γήπεδο και να μας δώσουν πολύ καθοριστική ώθηση.»
Ναι, μπορεί να πει κανείς, ότι ο Ολυμπιακός από τον Ρέγιες και τον Ρούντι (σ.σ.: Φερνάντεζ) περίμενε πιο πολύ τη ζημιά και από αλλού την βρήκε...
«Ακριβώς! Τελικά, όταν φτάνεις σε ένα φάϊναλ-φορ, δεν μετράει τι κάνεις όλη τη χρονιά αλλά τι θα κάνεις σε αυτά τα δύο 40λεπτα! Γι' αυτό, άλλωστε, έχουμε και 12-13 παίκτες πρώτης γραμμής... Το γεγονός ότι ο Σαλάχ (σ.σ.: Μεχρί) βρίσκεται σχεδόν μόνιμα εκτός δωδεκάδας, είναι τεράστια πολυτέλεια για τη Ρεάλ, γιατί είναι ένας πολύ ποιοτικός ρολίστας για μεγάλη ομάδα και οπουδήποτε αλλού, θα είχε πολύ πιο μεγαλύτερο ρόλο... Δυστυχώς, όμως, δεν χωράνε όλοι...»
Απ' αυτά που μου λες, καταλαβαίνω ότι δεν αισθανθήκατε μεγάλη πίεση;
«Όταν παίζεις στη Ρεάλ, πάντα υπάρχει πίεση και σίγουρα κατά τη διάρκεια της χρονιάς και ειδικότερα, όταν εξασφαλίσαμε την πρόκριση, υπήρχε μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα αρκετά ψυχοφθόρα! Ωστόσο, από τη στιγμή που κλειστήκαμε στο ξενοδοχείο και μετά και τον αποκλεισμό της ποδοσφαιρικής ομάδας από τον τελικό του Champions League, συσπειρωθήκαμε και δεν αφήσαμε τίποτε εξωγενές να μας επηρεάσει...»

Εσύ είσαι Έλληνας και τον ξέρεις καλά, γιατί είσαστε συμπαίκτες στον Ολυμπιακό και την Εθνική... Στους υπόλοιπους παίκτες της Ρεάλ, προκάλεσε “φόβο” αυτό που έκανε ο Σπανούλης στα τελευταία 3,5 λεπτά του ημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ;
«Κοίτα, κανείς δεν αμφιβάλλει για την αξία, την ικανότητα και την προσωπικότητα του Βασίλη, που είναι από τους κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες... Όλα αυτά τα χρόνια, όμως, ο Ολυμπιακός δεν έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει, μόνο χάρη στον Σπανούλη! Υπάρχει ο Πρίντεζης, ο Σλούκας, ο Μάντζαρης και άλλα παιδιά που έχουν σημαντική συμβολή στις επιτυχίες που έχουν έρθει και στην εικόνα που έχει φτιάξει ο σύλλογος. Ο Βασίλης είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας και έχει την ικανότητα να κάνει την διαφορά και να παίρνει μεγάλες αποφάσεις. Αλλά εμείς, δεν κλείσαμε μόνο αυτόν... Απλά, επειδή η λειτουργία του Ολυμπιακού εξαρτάται πολύ από την εκτελεστική δεινότητα αλλά και τη δημιουργία του Σπανούλη, προσπαθήσαμε να του κλείσουμε τους χώρους και το οπτικό πεδίο, αλλά παράλληλα στοχεύσαμε στον Πρίντεζη και στον Μάντζαρη. Ο Βαγγέλης ήταν το κλειδί στη σειρά με την Μπαρτσελόνα και το ότι δεν του επιτρέψαμε να σκοράρει ήταν ένα συν για μας... Όπως επίσης και τα ριμπάουντ... Χάσαμε τις περισσότερες μάχες με την Εφές και κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε μέσα στη ρακέτα (σ.σ.: 40-33 τα ριμπάουντ) κι αυτό μας ανησύχησε...»
Τα παιχνίδια Ρεάλ-Ολυμπιακού, πάντως, φαίνεται ότι δύσκολα μπορούν να τελειώσουν χωρίς ένταση και μικροκαβγάδες... Τον βάλανε στο μάτι τον Σπανούλη, ο Ρούντι και ο Ματσιούλις;
«Αυτά, καλό είναι να μένουν ασχολίαστα! Τι να πούμε, τέτοιου είδους εντάσεις συμβαίνουν και σε παιχνίδια της κανονικής περιόδου... Απλά τώρα, έτυχε τα νεύρα να ήταν λίγο περισσότερο τεντωμένα γιατί ήταν τελικός, οπότε καλό είναι να μην τους δίνουμε συνέχεια και να τις αφήνουμε στην άκρη...»
Σε ρωτάω γιατί ξέρω ότι ο Σπανούλης έχει μεγάλο σεβασμό στην Ισπανία;
«Εννοείται πως έχει, όχι μόνο εδώ αλλά σε όλη την Ευρώπη και δεν αλλάζει αυτό... »
Τελικά, ο μεγάλος άτυχος της Ρεάλ, ήταν ο φίλος σου, ο Μίροτιτς, που ήταν πέντε χρόνια στην ομάδα και τη χρονιά που έφυγε για το ΝΒΑ, πήρατε το ευρωπαϊκό...
«Πες το ψέματα! Αλλά αυτά είναι τυχερά, δεν μπορείς να τα ελέγξεις! Κι εγώ το ίδιο έπαθα όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό! Επειδή μιλάω συχνά μαζί του, μπορώ να σου πω ότι χάρηκε πολύ για την ομάδα και για όλα τα παιδιά, γιατί κι αυτός έχει χύσει πολύ ιδρώτα όλα αυτά τα χρόνια που ήταν εδώ, άσχετα αν δεν γεύθηκε έναν ευρωπαϊκό τίτλο...»
Τώρα που έχει περάσει και μία εβδομάδα και το έχεις συνειδητοποιήσει και λίγο καλύτερα, αυτός ο τίτλος, μετά από 13 χρόνια στην Ευρωλίγκα και 4 συμμετοχές σε φάϊναλ-φορ, είναι μία δικαίωση κόπων;
«Είναι πολύ δυνατό συναίσθημα, γιατί ειδικότερα μετά την περυσινή αποτυχία στο Μιλάνο, σκεφτόμουν ότι ίσως να μην μου ξαναδοθεί η ευκαιρία να παίξω ξανά σε ένα φάϊναλ-φορ ή σε έναν ευρωπαϊκό τελικό, γιατί ειδικά φέτος ο ανταγωνισμός ήταν πολύ ισχυρός! Ειλικρινά, πέρυσι είχα στενοχωρηθεί πολύ! Όταν όμως, πήραμε το Κύπελλο και το βράδυ γύρισα στο σπίτι, ένιωσα μία μεγάλη γλυκιά ανακούφιση! Μου έφυγε ένα βάρος που φαίνεται ότι κουβαλούσα αρκετά χρόνια, άδειασα από χαρά και ευτυχία και πλέον αισθάνομαι έτοιμος για μία καινούρια πρόκληση.»

Είχες προετοιμαστεί κατάλληλα, πάντως, γιατί όπως είδε όλη η Ελλάδα, η ελληνική σημαία ήταν έτοιμη και η κόρη σου ντυμένη με τη φανέλα του μπαμπά της...
«Σε όλα τα παιχνίδια που τη φέρνει η γυναίκα μου, αυτή τη φανέλα φοράει (γέλια!!!)... Ήθελα, αν γινόταν, να ζήσω αυτή τη μεγάλη στιγμή παρέα με τη σημαία μας – για να τιμήσω το ελληνικό μπάσκετ – και με την κόρη μου, για να την βλέπει όταν θα μεγαλώσει και να έχει αναμνήσεις...»
Η εβδομάδα που μας πέρασε, να υποθέσουμε ότι κύλησε μέσα στην... αποθέωση;
«Κάπως έτσι και πραγματικά είναι τόσο όμορφο να σε ευχαριστεί ο κόσμος και να αναγνωρίζει την προσπάθειά σου, που πραγματικά δεν το χορταίνω... Από το βράδυ του τελικού έξω από το γήπεδο με τους φιλάθλους γύρω από το πούλμαν, από την υποδοχή στο δημαρχείο την επομένη μέρα, από την αποθέωση στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, μέχρι την υποδοχή από τους φιλάθλους και τους παίκτες της Λαμποράλ Κούτσα, πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα πρωταθλήματος μετά το φάϊναλ-φορ. Όλες αυτές οι στιγμές θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μου, όπως και το γεγονός ότι είμαι μέλος ενός τόσο μεγάλου συλλόγου. Περνάω πάρα πολύ καλά στη Μαδρίτη, έχω κατακτήσει ήδη πέντε τίτλους κι ελπίζω να πανηγυρίσω κι άλλες επιτυχίες φέτος και του χρόνου...»
Έχεις άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο στη Ρεάλ, αλλά ήδη γίνεται συζήτηση για το αν θα μείνεις ή θα φύγεις... Τι ισχύει;
«Η απόφαση δεν είναι δική μου! Έχω υπογράψει μέχρι το 2016 και σκοπεύω να τηρήσω την υπογραφή μου, έστω κι αν φέτος, δεν είχα το χρόνο συμμετοχής που θα ήθελα και αξίζω...»
Αν σου μεταφερθεί ότι λίγο-πολύ ο ρόλος σου θα είναι ο ίδιος και του χρόνου;
«Τότε θα συζητήσω με τους ανθρώπους της ομάδας για να βρούμε την καλύτερη λύση και για τις δύο πλευρές και θα μπω στη διαδικασία να κοιτάξω τι εναλλακτικές επιλογές θα έχω, γιατί σίγουρα θέλω να παίζω περισσότερο. Η σχέση που έχω “οικοδομήσει” με την διοίκηση είναι εξαιρετική, δύο χρόνια μου έχουν φερθεί άψογα κι ακόμη κι αν χωρίσουν οι δρόμοι μας, αυτό θα γίνει με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο...»
Κλείνοντας, θα ήθελα να σε ρωτήσω και για την χειραψία και τον διάλογο που είχες με τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, την παραμονή του τελικού... Ήταν μία χειρονομία που, λόγω του “ψυχρού” παρελθόντος, πολύς κόσμος δεν περίμενε και εξέπληξε θετικά...
«Ήταν μία κίνηση που ήθελα να κάνω από καιρό, αλλά δεν μου είχε δοθεί η ευκαιρία... Τους είδα δίπλα μου και επειδή τους σέβομαι ως ανθρώπους και ως παράγοντες που έχουν προσφέρει στον Ολυμπιακό, θεώρησα σωστό να τους χαιρετήσω και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στον τελικό. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο, οπότε μην ξύνεις παλιές πληγές!»


*Πηγή: gazzetta.gr*

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας για Λίμα!! (pics)

Σύμφωνα με ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης ο Ολυμπιακός κοιτάζει να αγοράσει τον Αουγκούστο Λίμα της Μούρθια. Στην ομάδα δεν ασχολούνται με μεταγραφές στην παρούσα φάση.
Ο Βραζιλιάνος φόργουορντ σέντερ της Μούρθια προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα (10,4 πόντους και 7,2 ριμπάουντ) και ισπανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός εξετάζει την περίπτωσή του. Μάλιστα προχωρούν ακόμη περισσότερο κάνοντας λόγο για «ενδιαφέρον και από Ρωσία αλλά και από καλές ισπανικές ομάδες με τον Αουγκούστο Λίμα να προτιμά όμως τον Ολυμπιακό». Μάλιστα υπάρχει ρήτρα 500.000 ευρώ για ενδεχόμεη μεταγραφή.
Στον Ολυμπιακό πάντως δεν ασχολούνται με μεταγραφες και σκέφτονται μόνο τον τρόπο με τον οποίο θα κατακτήσουν το φετινό πρωτάθλημα. Η διοίκηση θα ξεκινήσει θέματα μεταγραφών και ανανεώσεων (Σλούκας, Ντάνστον, Πέτγουεϊ) ύστερα από συζήτηση με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών της υποχρεώσεων.







*Πηγή: gazzetta.gr*

Στη χειρότερή του στους 16 Τ.Λ. και 3-0 σε ΠΑΟ!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την ευρωπαϊκή προοπτική του Ολυμπιακού, υπενθυμίζοντας κάποια πράγματα. 
Αυτός είναι ο Ολυμπιακός, η δυναμική του Ολυμπιακού.
Σε μία σεζόν με προβλήματα και δυσκολίες, κάνει το νταμπλ όμορφα κι ωραία, με διαφορά στο πρωτάθλημα και με 3-1 στον τελικό, αλλά και πιάνει 9 πόντους στο Τσάμπιονς Λιγκ, τους 6 με Γιουβέντους κι Ατλέτικο!!!
Τι κάνουν οι άλλοι μεγάλοι ελληνικοί σύλλογοι στις δικές τους δύσκολες και με προβλήματα σεζόν, το ξέρουμε όλοι. Θλίψη μεγάλη...
Ποια είναι  η χειρότερη σεζόν του Ολυμπιακού αυτά τα 19 χρόνια, στα οποία κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Όλοι λένε το 2009-10, τότε που έπαιξε πλέϊ οφς και τερμάτισε τελευταίος, ενώ στο Κύπελλο είχε αποκλειστεί από τον Πανσερραϊκό της Β΄ κατηγορίας!
Ε, στη χειρότερή του χρονιά, ο Ολυμπιακός έπαιξε στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε με την πρωταθλήτρια Γαλλίας Μπορντό! Και στο πρωτάθλημα έπαιξε δύο φορές με τον Παναθηναϊκό και τον νίκησε και τις δύο: 2-0 στον Πειραιά με τα δύο του Μήτρογλα και 1-0 στο ΟΑΚΑ, με 70.000 Παναθηναϊκούς να μένουν ξεροί από το γκολ του Ματ Ντάρμπισαϊρ.
Τι να κάνουμε τώρα. Ο Ολυμπιακός έχει άλλη δυναμική. Κι εδώ είναι και το ζητούμενο: να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο η δυναμική αυτή που έχει ως σύλλογος, ως ομάδα, ως κόσμος.
Με μεγάλη χαρά ακούω τον Β. Μαρινάκη σε όλες τις τελευταίες επίσημες τοποθετήσεις του να μιλάει για το όνειρό του να ανέβει ακόμη πιο ψηλά ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη και να φτάσει να πάρει κι ένα Κύπελλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.  Πολύ απλά γιατί αυτός πρέπει να είναι ο στόχος του συλλόγου πλέον-πιο σωστά έπρεπε να είναι εδώ και μία δεκαετία κατά την άποψή μου. Κι ακόμη πιο σωστά, ναι μεν ήταν, αλλά όχι στην "ένταση" που έπρεπε.
Να το ξαναγράψω: φανταστείτε τώρα ο Ολυμπιακός να έπαιζε στη θέση της Ντνίπρο τελικό Γιουρόπα Λιγκ εναντίον της Σεβίλλης. Ποιες διώξεις, ποιες καταγγελίες, ποιες συνωμοσίες, ποια πανό. Ουδείς θα ασχολούνταν με όλα αυτά. Όλοι θα ζούσαν με αυτό το πράγμα. Η μισή Ελλάδα με την αγωνία να το πάρει ο Ολυμπιακός κι η άλλη μισή Ελλάδα με την αγωνία να μην το πάρει ο Ολυμπιακός.
Έτσι τους «τελειώνεις» όλους…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τρεχάτε, καλά μου ποδάρια!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης θυμάται ένα αριστούργημα του Ντον Νέλσον από το μακρυνό 1991και προβλέπει ότι οι σαμπάνιες στο 'Οκλαντ θα ανοίξουν μέσα στο επόμενο 15νθήμερο.
Στους μπασκετόφιλους της δικής μου γενιάς, η φανέλα των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς θυμίζει τρία αρχικά πολύ διαφορετικά από το GSW που αποτελεί την επίσημη ακροστιχίδα του ονόματος της ομάδας.
TΜC. Για την ακρίβεια, "Run-TMC", για να μοιάζει με την επωνυμία του θρυλικού ραπ συγκροτήματος Run DMC. Η λεξούλα "Run" δεν χρειαζόταν να αλλάξει, αφού ταίριαζε γάντι στο τρίο των τρεχαλατζήδων γκαρντ.
"Τ", όπως Tim: Τιμ Χάρνταγουεϊ, ο εγκέφαλος της ομάδας, κάπως στρουμπουλός, αλλά δαιμόνιος και γλιστερός σαν χέλι. Κάτι σαν Στεφ Κάρι σε εκδοχή 90's.
"M", όπως Mitch: Mιτς Ρίτσμοντ, φονικός spot-up shooter, ασταμάτητος στον αιφνιδιασμό, με δύο Ολυμπιακά μετάλλια και 5 Ολ-Σταρ εμφανίσεις στη συλλογή του.
"C", όπως Chris: Kρις Μάλιν, σκληροτράχηλος "κίλερ", που έκρυβε το ολοκληρωένο του παιχνίδι πίσω από τη μάσκα του μεγάλου σκόρερ. Μέλος της ορίτζιναλ Ομάδας-Ονειρο.
Οι τρεις τους συνυπήρξαν για μια διετίa (1989-91) και μετέτρεψαν σε επιστήμη τη "Seven Seconds Or Less" επίθεση, σαγηνεύοντας το κοινό με το γρήγορο και θεαματικό παιχνίδι τους. "Νellie Ball", το αποκαλούσαν οι Αμερικανοί σχολιαστές. Ο τετραπέρατος Ντον "Νέλι" Νέλσον ήταν προπονητής αλλά και τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας.
Στο εναρκτήριο παιχνίδι της περιόδου 1990-91, οι Ουόριορς νίκησαν τους Νάγκετς με 162-158. Σε έναν αγώνα με το Ορλάντο, ο καθένας από τους "ΤΜC" πέτυχε περισσότερους από 30 πόντους. Ο μέσος όρος των τριών έφτασε τους 72,5, η τηλεθέαση εκτοξεύτηκε και το γήπεδο γέμιζε κάθε βράδυ.
Η επίθεση, βλέπετε, κόβει εισιτήρια. Ενίοτε, κερδίζει και αγώνες. Το 44-38 με το οποίο οι Ουόριορς έφτασαν στο νήμα ήταν το καλύτερο ρεκόρ τους μετά από 9 χρόνια.
Το φινάλε της σεζόν βρήκε το Γκόλντεν Στέιτ στα πλέι-οφ και εμένα στην Αμερική. Τη σειρά των Ουόριορς με τους ισχυρούς Σπερς (της προ-Πόποβιτς, προ-Ντάνκαν, προ-Τζινόμπιλι και προ-Πάρκερ εποχής) δεν θα την ξεχάσω ποτέ.
Ο "Νέλι" δεν αρκέστηκε στον οίστρο των "Run-TMC" για να ρίξει στο καναβάτσο τους Σπερς. Δεν είχε ψηλό ικανό να κοιτάξει στα μάτια τον Ντέιβιντ Ρόμπινσον, οπότε έστιψε το μυαλό του και γέννησε ένα προπονητικό αριστούργημα.
Δίπλα στους τρεις θαυματουργούς γκαρντ, έριξε και τέταρτον διάολο, τον Σαρούνας Μαρτσουλιόνις. Και τον βάφτισε "τεσσάρι", τον Λιθουανό των 1μ98. Στον σέντερ των Ουόριορς, που αν θυμάμαι καλά ήταν ο δυναμικός αλλά άχρωμος και άοσμος Τομ Τόλμπερτ, ο Ντον Νέλσον έδωσε μία απίθανη εντολή.
"Οταν κάνουμε επίθεση, εσύ θα πας και θα αράξεις στη σέντρα"!
Εφ'όσον απαγορευόταν διά ροπάλου η άμυνα ζώνης, ο πολύς Ρόμπινσον αναγκάστηκε να ακολουθήσει τον προσωπικό του αντίπαλο, 15 μέτρα μακριά από το καλάθι των Σπερς. Δεν γινόταν φυσικά να μαρκάρει κάποιον από τους κοντούς των Ουόριορς. Στις περισσότερες επιθέσεις του Γκόλντεν Στέιτ, έπαιξαν τέσσερις εναντίον τεσσάρων, με τον "ναύαρχο" Ρόμπινσον αμέτοχο του παιχνιδιού!
Οι υπόλοιποι Σπερς έγιναν παιχνιδάκι στα χέρια των ασυγκράτητων "ΤΜC", ενώ ο Μαρτσουλιόνις εξελίχθηκε σε κλειδί της σειράς. Οι Ουόριορς πέρασαν με 3-2 και οι Σπερς δεν ήξεραν τι τους χτύπησε. Xρειάστηκε να εκστρατεύσουν στο Όκλαντ οι Λέικερς, για να αποκατασταθεί η τάξη...
Εξι μήνες αργότερα, ο "Νέλι" πήρε τη μοιραία απόφαση: έστειλε τον Μιτς Ρίτσμοντ στους Σακραμέντο Κινγκς, με αντάλλαγμα τον Μπίλι Όουενς. "Ψάχναμε τρόπο για να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω", εξήγησε πολύ αργότερα. "Αν ήταν στο χέρι μου να γυρίσω τον χρόνο πίσω, δεν θα ξανάκανα τέτοια γκάφα".
Ο μοναδικός προπονητής που κατόρθωσε να σταματήσει το τρίο "Run TMC" ήταν ο ίδιος ο εμπνευστής του...
Εκτοτε, οι Ουόριορς πέρασαν 2,5 δεκαετίες αναζητώντας μάταια τον δρόμο προς την κορυφή. Φαίνεται ότι τον βρήκαν φέτος, με τρόπο παιχνιδιού που θυμίζει εξελιγμένη μορφή του "Nellieball" (αφού στην εξίσωση προστέθηκε και η άμυνα) και με πρωταγωνιστές δύο τουλάχιστον γκαρντ γεννημένους για να παίζουν "επτά δευτερόλεπτα ή και λιγότερο".
Τέσσερις και μία νίκες έμειναν, για να τελειώσουν τη δουλειά. Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο: 4-0 τους Ρόκετς, 4-0 τους Καβαλίερς. Γύρω στις 15 Ιουνίου, η "Χρυσή Πολιτεία" της βόρειας Καλιφόρνια θα φορέσει τα γιορτινά της.
Ο 75χρονος Ντον Νέλσον, παππούς 13 εγγονών και πατέρας του σημερινού μάνατζερ των Ντάλας Μάβερικς, θα αισθάνεται υπερήφανος για το κληροδότημά του.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Θέλεις να χορτάσεις μπάλα; Βλέπεις Νίνη, Μπέργκ και Παναθηναϊκό!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον χορταστικό Παναθηναϊκό, τον Νίνη, τον Μπεργκ, τον Κουτρουμπή και τον... Αρετόπουλο, που εκτέθηκε χωρίς αποτέλεσμα.  
Θες να χαρείς μπάλα Μάιο μήνα,που οι περισσότερες ομάδες παρουσιάζονται κουρασμένες; Βλέπεις τον Παναθηναϊκό του Γιάννη Αναστασίου και φεύγεις «γεμάτος» από το γήπεδο, η παρακαλάς να μην τελειώσει το ματς. Αυτό αισθάνθηκαν, όσοι είδαν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο με τον Ατρόμητο. Οι τριπλάσιες τελικές σε σχέση με τον Ατρόμητο (18-6) αντικατοπτρίζουν την εικόνα του αγώνα. Και εξηγούν και το 2-0, που θα μπορούσε να είναι και 5-0 στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και οι παίκτες του Αναστασίου έτρεχαν σαν δαιμονισμένοι και έχαναν την μία ευκαιρία, πίσω από την άλλη.
Ο Σωτήρης Νίνης μας θυμίζει και πάλι τον Νίνη, που γνωρίσαμε στο ξεκίνημα της καριέρας του. Η ντρίμπλα και η πάσα στον Μπεργκ στο πρώτο γκολ, είναι ενέργειες, που φέρνουν κόσμο στο γήπεδο. Αλλά και η παρουσία του για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στα χαφ έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την απόδοση της ομάδας, που στο πρόσωπο του Σωτήρη βρίσκει το δεκάρι, που της έλειπε και για τη νέα χρονιά. Ο δε Μπεργκ στο πρόσωπο του Νίνη βρίσκει τον πασέρ, που θα ήθελε μα είχε περισσότερο πίσω του. Δείτε πως τον δείχνει ο Σουηδός τον Σωτήρη στην φάση του πανηγυρισμού του πρώτου γκολ και θα καταλάβετε, πόσο πολύ τον πιστεύει.. Ο Μπεργκ απλά με τα δύο γκολ, που πέτυχε και με τον Ατρόμητο απέδειξε για άλλη μία φορά, πόσο έλειψε φέτος από τον Παναθηναϊκό, αλλά και ότι είναι ΜΑΚΡΑΝ του δεύτερου ο κορυφαίος φορ που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Εκτός από τους δύο, που ξεσήκωσαν τον κόσμο με τις ενέργειές τους στην Λεωφόρο, υπήρχε και ένας ακόμα παίκτης, που τώρα στο τέλος με αυτά που κάνει μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση υπέρ του για τη νέα περίοδο. Ο Γιώργος Κουτρουμπής αν δεν ξέραμε ποιος ήταν στα τελευταία δύο παιχνίδια, θα λέγαμε, ότι στο πρόσωπό του ο Παναθηναϊκός βρήκε το αμυντικό χαφ, που του έλειπε. Εξαιρετικός στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά υπέροχος και στην δημιουργία και στην ψυχραιμία και την ηρεμία, που μετέδιδε στους συμπαίκτες του.
Κατά τα άλλα ο Παναθηναϊκός έδειξε μία μεγάλη προσήλωση στο 4-2-2-2 του Αναστασίου, μεγάλη συγκέντρωση στο αμυντικό κομμάτι, όπου ο Ατρόμητος έκανε την πρώτη και τελευταία του ευκαιρία στο παιχνίδι στο 85 με τον Κοντοέ. Οι «πράσινοι» στο πρώτο μέρος είχαν την πλήρη κυριαρχία, έψαχναν με υπομονή το γκολ και θα πήγαιναν προηγούμενοι στα αποδυτήρια, αν ο… κομάντο Αρετόπουλος έδινε το πέναλτι σε τράβηγμα του Καρέλη από τον Κοντοέ στο 42 και αν δεν ακύρωνε το κανονικό γκολ του Ταυλαρίδη στο 45. Για τον Αρετόπουλο σας είχα προειδοποιήσει και αυτός με αυτά που έκανε με επιβεβαίωσε πλήρως. Δυστυχώς, όμως, για αυτόν ο Μπεργκ, ο Νίνης και τα άλλα παιδιά δεν μπορούσαν να συγκρατηθούν στο δεύτερο ημίχρονο και έτσι παρά το ότι εκτέθηκε, όσο δεν πήγαινε η… εξυπηρέτηση δεν έγινε.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν από τα καλύτερα φετινά της ομάδας με τον Μπεργκ, ουσιαστικά να είναι ο εκφραστής των επιθέσεων, αλλά και τον Μαυρία να μπαίνει σε άλλο ένα παιχνίδι κεφάτος και να δείχνει και αυτός, ότι μπορεί να δώσει μεγάλες βοήθειες του χρόνου αν μείνει. Ο Παναθηναϊκός δείχνει και πάλι την εικόνα, που έδειχνε μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όταν και του αφαιρέθηκαν οι 3 βαθμοί και χάθηκε ο τίτλος. Η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ κοντά και είναι καθαρά στο χέρι του Παναθηναϊκού.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Μέχρι εδώ κύριε Σαββίδη…»

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την προσωποκεντρική διοίκηση του Ιβάν Σαββίδη, αναζητώντας αυτόν που θα βάλει τέλος σε αυτό το μοντέλο.
Για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ και το παιχνίδι του όπως τώρα τον Μάιο έχει εξελιχθεί, είναι πλέον πολύ-πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα. Ακόμη και οι πιο απαισιόδοξοι-απογοητευμένοι, ακόμη και οι πιο μίζεροι ή εμπαθείς, δεν μπορούν να παραποιήσουν αυτό που γίνεται, αυτό που βλέπουν!
Στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι υπάρχει: Η επίθεση, η άμυνα, η μετάβαση από το ένα στο άλλο, οι καλύψεις, οι αυτοματισμοί, οι στημένες φάσεις σε άμυνα και επίθεση, η ουσιαστική κατοχή, η ανάπτυξη, οι πλαγιοκοπήσεις, οι συνδυασμοί, οι κόντρα-επιθέσεις και πολλά-πολλά άλλα. Μετά από μήνες δουλειάς (έστω και στο τέλος της σεζόν) ο ΠΑΟΚ έφθασε σε σημείο να διορθώσει αρκετές από τις αδυναμίες του σε διάφορους τομείς, να βελτιωθεί, να παίζει οργανωμένα και ισορροπημένα. Παρόλα αυτά υπάρχει και ένας κομμάτι παιχνιδιού, στο οποίο υστερεί απελπιστικά (τουλάχιστον σε σχέση με τον Παναθηναϊκό του Μπεργκ και του Καρέλη) και γι’ αυτό βρίσκεται στην δεύτερη θέση των πλέι οφ.
Πρόκειται για την εκτέλεση. Γι’ αυτό που απλά λέμε: ΓΚΟΛ!
Η αστοχία των παικτών του ΠΑΟΚ (και κυρίως των επιθετικών-σκόρερ του) είναι αυτή που 100% πλέον, αδικεί όλη την άλλη προσπάθεια.
Ακόμη και στην Ελλάδα όπου οι μισοί έμαθαν να κρίνουν με βάση μόνο το αποτέλεσμα, το παραπάνω γεγονός δεν μπορεί πλέον να μην καταγραφεί.
Τα πράγματα είναι τόσο απλά όσο αποδεικνύονται από το παρακάτω στατιστικό: Ο ΠΑΟΚ κόντρα στον πλήρη και όχι… πειραματικά στημένο Αστέρα, έκανε 17 τελικές, είχε τρία δοκάρια, δύο μεγάλα χαμένα τετ α τετ και πολλά άστοχα σουτ εκτός περιοχής. Δεν έβαλε κανένα γκολ γιατί ο Μακ (έτσι είναι και ο Αθανασιάδης) δεν βρίσκουν -εδώ και μήνες-  δίχτυα με τίποτα! (Στα τελευταία τρία εντός έδρας παιχνίδια ο ΠΑΟΚ είχε 54 τελικές και μόλις δύο(!!) γκολ).
Ο Παναθηναϊκός στο ματς που έδωσε απέναντι σε μία ομάδα του Αστέρα που πρώτη φορά είδαμε με αυτή την σύνθεση, είχε εφτά τελικές και τέσσερα γκολ, δύο με Καρέλη και ένα με Μπεργκ!!
Και χθες που οι μεν του ΠΑΟΚ έκαναν τα πάντα σωστά με τον Αστέρα δεν μπορούσαν να βάλουν γκολ με τίποτα, οι άλλοι του Παναθηναϊκού με τον Μπεργκ να ακουμπάει τέσσερις φορές την μπάλα σε ένα ημίχρονο, κέρδισαν άλλο ένα τρίποντο κόντρα στον Ατρόμητο! Απλά τα πράγματα, όπως και όσα ακολουθούν αυτής της αποτελεσματικότητας…  Η μία νίκη τονώνει την μία ομάδα, ενώ μία αποτυχία ρίχνει ακόμη πιο πολύ την ψυχολογία της άλλης… Και ο ένας (που είναι και σπουδαίος παίκτης) βλέπει την εστία 10 μέτρα θεωρώντας ότι απ’ όπου σουτάρει θα το βάλει κι’ ο άλλος την βλέπει… ένα- ενάμισι και ψάχνει (με δεύτερες και τρίτες σκέψεις) πως θα «χωρέσει» την μπάλα μέσα σε αυτή.
Το σημειώσαμε πολλές φορές πριν την διαδικασία: Αυτός που κρατάει πιο πολλές φορές το μηδέν πίσω και ο πιο εύστοχος, θα κερδίσει τα φετινά ισορροπημένα πλέι οφ.
Το κακό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι την δεδομένη στιγμή οι φορμαρισμένοι του παίκτες είναι στο κέντρο και στην άμυνα, το κακό είναι ότι υπάρχουν 4-5 τραυματίες και το βάρος για το κάτι παραπάνω πέφτει σε πιτσιρικάδες όπως ο Κουλούρης και ο Πόζογλου (πέρυσι από τον πάγκο έρχονταν ο Βούκιτς με την φοβερή ευστοχία!) ενώ οι βασικοί επιθετικοί και πρώτοι σκόρερ, είναι ντεφορμέ και άστοχοι.
Παρόλα αυτά η μπάλα είναι… στιγμές και την Τετάρτη υπάρχει ένα ενδεχόμενο, τα τρία δοκάρια και έξω που χθες είχε ο ΠΑΟΚ, ίσως να αλλάξουν πορεία και να πάνε προς τα μέσα…
Κατά τα άλλα συζητιούνται ιδιαίτερα οι αντιδράσεις του Ιβάν Σαββίδη… Η λογική του παρορμητικού παράγοντα δηλαδή, που πλέον μπαίνει και στο γήπεδο να συζητήσει με τον προπονητή (την ώρα του αγώνα!!) για το τι μπορεί να γίνει, για να κερδίσει η ομάδα!
Στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν πολλοί που ακόμη θεωρούν ότι πρέπει σε αυτόν τον άνθρωπο, που ευεργέτησε οικονομικά τον σύλλογο, ΟΛΟΙ να του λένε… «ναι» σε όλα! Πάρα πολλοί περνάνε γραμμή ότι… «αφού πληρώνει, έχει σε όλα δίκιο»! (Εξάλλου γενικά στην Ελλάδα, κριτική σε μεγαλοπαράγοντες σπάνια γίνεται ειδικά από ανθρώπους εντός ομάδας…).
Κάπως έτσι ο Σαββίδης που είναι ο ορισμός της… προσωποκεντρικής διοίκησης, συνεχίζει στην ίδια τακτική και δεν εμπιστεύεται κανέναν. Συνεχίζει να παρεμβαίνει σε όλα –ακόμη και σε αυτά που δεν έχει ιδέα- συνεχίζει να μην δέχεται κανένα οργανωμένο πλάνο που αφορά την ποδοσφαιρική ομάδα, χωρίς την δική του συχνή παρέμβαση. Το μεγάλο κακό είναι ότι ακόμη και σε λίγες περιόδους που αποφάσισε να εμπιστευθεί (σε ένα ποσοστό) μερικούς ανθρώπους στην ομάδα, αυτοί απέτυχαν και έτσι του τόνωσαν ακόμη περισσότερο αυτή την ανάγκη να παρεμβαίνει σε κάθε τι που έχει σχέση με το παιχνίδι. (Αυτά αναφέραμε πολλές φορές από την πρώτη χρονιά Σαββίδη).
Ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια ανάγκη αυτόν ή αυτούς που θα πείσουν τον κατά τα άλλα πολύ καλό και καλοπληρωτή μεγαλομέτοχο, για δύο πράγματα: Πρώτον για το ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος του καθένα και δεύτερον να τον πείσουν για την αξία τους, με ένα επιτυχημένο έργο που θα δημιουργήσει μία σταθερή ομάδα υψηλού επιπέδου. Και το ένα και το άλλο μαζί, ΔΕΝ το κατάφερε κανείς μέχρι τώρα.
Προσοχή: Όσα έκανε χθες ο Σαββίδης, ή το ντου στον τελικό κυπέλλου κατά το ημίχρονο (πάλι με Γ.Χ. προπονητή!) δεν φταίνε από μόνα τους για την μικρή ποδοσφαιρική πρόοδο του ΠΑΟΚ. Είναι απλά δείγματα, για το πόσο προσωποκεντρικά λειτουργεί αυτός ο παράγοντας. Υπάρχουν δεκάδες ακόμη αποδείξεις της δικής του κακής φιλοσοφίας στο ποδόσφαιρο, για να αντιληφθεί κανείς την ευθύνη του για το ότι «πετάει» λεφτά και μεγάλη ομάδα δεν κατάφερε να κάνει! Εξάλλου η ευθύνη του (που γράφουμε χρόνια) θα φανεί ακόμη πιο ξεκάθαρα από το ότι σε αυτό το διάστημα άλλαξαν ΟΛΟΙ στο ποδοσφαιρικό τμήμα, λύση όμως δεν προέκυψε.
Όσα έκανε και όσα είπε στα αποδυτήρια χθες ο Σαββίδης (απίστευτα πράγματα ακόμη και για παίκτες που έβγαλαν την ψυχή τους στο γήπεδο) όσα έχει κάνει τα τρία χρόνια παρεμβαίνοντας στα ποδοσφαιρικά πράγματα, ακόμη και όταν επέλεγε προπονητή χωρίς να το ξέρει ο τεχνικός διευθυντής(!!), όσα έκανε αλλάζοντας κάθε μέρα πλάνο για το ποδοσφαιρικό τμήμα, αποτελούν μία από τις σημαντικές απαντήσεις στην ερώτηση: «Γιατί η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ δεν προοδεύει τα τελευταία τρία χρόνια;»
Οι πολλοί εντός ΠΑΟΚ, λένε: «Αυτόν έχουμε, με αυτόν πρέπει να πορευτούμε…».
Ακόμη δεν βρέθηκε αυτός που θα πει στα ίσια και χωρίς… σάλια και γλειψίματα: «Μέχρι εδώ κύριε…».

*Πηγή: gazzetta.gr*