Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Πρόβλημα στα αποδυτήρια με Μπεργκ!!

O Αποδυτηριάκιας αναδεικνύει ένα θέμα που λίγοι έχουν σκεφτεί και ενδεχομένως δεν έχουν εξετάσει ούτε στον Παναθηναϊκό. Τι θα προκαλέσει δυσφορία στον Σουηδό φορ; Ένας διψασμένος για ποδόσφαιρο Παναθηναϊκός ξανακέρδισε στα play-off, αυτή τη φορά τον Ατρόμητο με 2-0 και με πανηγυρικό τρόπο επιβεβαίωσε ότι είναι το φαβορί για την πρωτιά. Ένας Παναθηναϊκός που κυριάρχησε ολοκληρωτικά, που έπαιξε μονότερμα τον Ατρόμητο και μπορούσε άνετα να επαναλάβει το 4-0 του προηγούμενου αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Χωρίς τον Μπέργκ; Δύσκολο το ερώτημα.
Ο Σουηδός, ντοπαρισμένος από τη νίκη της χώρας του στην Ευρώπη, μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε δύο αριστουργηματικά, μά την αλήθεια, γκολ. Το πρώτο μετά από μαγικό σερβίρισμα του Νίνη, αφού ξέφυγε από αντίπαλο και στην κίνηση επάνω εκτέλεσε την παραγγελιά! Ακριβώς. Ο Μπέργκ ήταν αυτός που είχε παραγγείλει από τον Νίνη στη συγκεκριμένη στιγμή και στο συγκεκριμένο σημείο τη μπαλλιά.
Γκολτζής σημαίνει να ψάχνω όχι απλά τους χώρους και τα ρήγματα, αλλά αν είναι δυνατών και τις χαραμάδες στην αντίπαλη άμυνα. Και να περνάω μέσα από τις συμπληγάδες όταν αυτές αφήνουν κενό. Αμαρκάριστος, λοιπόν, ο Μπεργκ με τη μια έβαλε μπαρούτι στη κανονιά και έστειλε τη μπάλλα για το 1-0. Πιο δύσκολο το 2-0 από πλάγια θέση.
Γάτα με ποντίκι το έργο στο παιχνίδι. Γάταρος, μάλιστα, ο Παναθηναϊκός και ποντικάκι ο Ατρόμητος δεχόταν το βασανιστικό γι’ αυτόν 90λεπτό από τους γηπεδούχους. Που ήταν όλο δικό τους. Μόνο μια φορά, στο 94, απείλησε το Ατρομητάκι. Και λες. Για ποιο λόγο έλαβε μέρος στα play-off. Ποιο είναι το νόημα της συμμετοχής, αν όχι η ανταγωνιστικότητα και η επιθυμία της διάκρισης, της επιτυχίας. Να, όμως, που στο παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι σήκωσαν τα χέρια, παραδόθηκαν. Και περίμεναν το μοιραίο.
Μπεργκ, λοιπόν, και πάσης βαζελίνης για τους αντιπάλους, πρώτα στον Αστέρα, μετά στον Ατρόμητο και σειρά έχει ο ΠΑΟΚ. Φτάνει και περισσεύει ο Μπεργκ. Τι να τους κάνει τον Σισαί κα τον Εσιεν ο Παναθηναϊκός. Για να τους δίνει περισσότερα λεφτά από τον Μπεργκ. Καλά, για τον Γάλλο δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού ανακοίνωσε ότι κρεμάει τα παπούτσια του. Το πακέτο στον Εσιέν θα περάσει στο ντούκου; Χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα στο αποδυτήρια. Δύσκολο.

TI ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΜΠΕΡΓΚ εφόσον έρθει στον Παναθηναϊκό ο Εσιέν, αναλύει ο apodytiriakias.gr 

Χάρηκα τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Πολύ καλύτερος απ’ ό,τι στο 4-0 με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Ένας Παναθηναϊκός γεμάτος, πλήρης. Και κυρίως κεφάτος. Τι μπορεί να προσφέρει, να προσθέσει σ’ αυτόν τον Παναθηναϊκό ο Εσιέν;
Κρατάω μια κουβέντα του Μουρίνιο που είχε πει ο Γκανέζος δεν είναι ηγέτης. Δεν χρειάζεται να μας το πει ο προπονητής. Πράγματι, αν ξέρουμε τι είναι ηγέτης σε μια ομάδα, δεν θα χαρακτηρίσουμε τέτοιον τον Εσιέν, που σύμφωνα με τα πρωτοσέλιδα όλο και περισσότερο πλησιάζει να κλείσει η μεταγραφή του.
Ηγέτης είναι αυτός που εμπνέει. Που καθοδηγεί. Που δίνει ρυθμό στην ομάδα. Πότε θα επιτεθεί, πότε θα τρέξει , πότε αντεπιτεθεί, από ποια πλευρά. Πότε το ένα, πότε το άλλο.
Ο Εσιέν είναι ένα πολυεργαλείο. Ένα πακέτο δύο, ίσως και τριών παικτών μαζύ. Χρήσιμος. Χρησιμότατος αν είναι στα καλά του. Όχι ηγέτης. Και σίγουρα όχι εκείνος που θα δίνει τις λύσεις, τις τελικές λύσεις στην ομάδα, όπως ο Μπέργκ.
Ένα ημίχρονο τον είχε στήσει απέναντι τον Ατρόμητο και τον πρεσάριζε συνεχώς ο Παναθηναϊκός. Το γκολ δεν ερχότανε, όμως. Τελικά, όταν μπήκε στο παιχνίδι ο Σουηδός έδωσε τη νίκη. Κι αυτός ο παίκτης θα παίρνει λιγώτερα λεφτά από τον Εσιέν; Και θα είναι ο ίδιος αν ένας συμπαίκτης του έχει καλύτερο συμβόλαιο;

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: