Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Παταβούκας: «Το επίτευγμα της Εθνικής είναι η πολύ καλή ατμόσφαιρα»

Το κλίμα και η πολύ καλή ατμόσφαιρα είναι τα επιτεύγματα της Εθνική Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Κώστα Παταβούκα στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Παταβούκας: «Το επίτευγμα της Εθνικής είναι η πολύ καλή ατμόσφαιρα»
Την άποψη ότι η Εθνική Ελλάδας παίζει όμορφο μπάσκετ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας εξέφρασε ο Κώστας Παταβούκας, ο οποίος σε δηλώσεις του στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 τόνισε ότι η ομάδα είναι σε καλό δρόμο και ότι επικρατεί πολύ καλό κλίμα και ατμόσφαιρα.

«Εντάξει με την Αργεντινή είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι της σειράς. Δεν υπάρχει ιδιαίτερο άγχος στην ομάδα, είμαστε αρκετά καλοί. Το ότι λείπει και ο Τζινόμπιλι για αυτούς είναι μια καλή συγκυρία για εμάς. Ας μη μιλήσουμε όμως για συγκυρίες. Το επίτευγμα της ομάδας είναι το κλίμα της και η πολύ καλή ατμόσφαιρα της», είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας ότι:

«Αυτό φαίνεται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και η ομάδα ευχαριστιέται που παίζει. Παίζει όμορφα, παίζει καλά, είναι σε καλό δρόμο. Τα δύσκολα παιχνίδια έρχονται. Υπάρχει ένα σχέδιο με το οποίο μέχρι στιγμής η ομάδα το υπηρετεί. Πρέπει να κάνουμε το 5 στα 5 για να αποφύγουμε τους Ισπανούς».

Τα λέει με οργανωμένους ο Μαρινάκης!

Με τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού θα τα πει το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της ομάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Τα λέει με οργανωμένους ο Μαρινάκης
Συνάντηση με εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού θα έχει η διοίκηση της ομάδας δια του προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το ραντεβού (στις 20.00 το βράδυ της Πέμπτης) των δύο πλευρών είναι προγραμματισμένο αφού άλλωστε έτσι κι αλλιώς πρόκειται για μια καθιερωμένη επαφή. Θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν το σύλλογο και την πορεία του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο «Γ.Καραϊσκάκης». *Πηγή: sport-fm.gr*

Με Βασάγιο, αλλά χωρίς Αρόγιο το Πουέρτο Ρίκο!

Μια απουσία λιγότερη θα έχει το Πουέρτο Ρίκο στον «τελικό» απέναντι στην Κροατία.

Με Βασάγιο, αλλά χωρίς Αρόγιο το Πουέρτο Ρίκο
Ο Κάρλος Αρόγιο θα απουσιάζει, αλλά ο Άνχελ Βασάγιο επιστρέφει για το ματς do or die μεταξύ Πουέρτο Ρίκο και Κροατίας.

Ο 35χρονος γκαρντ δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο πόδι και θα χάσει και τον αγώνα στον οποίο αν η ομάδα του δεν νικήσει, μένει εκτός συνέχειας του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας.

Αντίθετα, ο Πορτορικανός φόργουορντ άφησε πίσω του το τράβηγμα που είχε υποστεί απέναντι στη Σενεγάλη και θα παίξει κανονικά.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κανονικά στον πάγκο ο Ρέπεσα, αλλά…!!

Ο Γιάσμιν Ρέπεσα θα είναι στον πάγκο της Κροατίας για τον «τελικό» με το Πουέρτο Ρίκο παρά τις φήμες για το αντίθετο. Ωστόσο το κλίμα είναι βαρύ και λέγεται πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις μετά το ματς.

Κανονικά στον πάγκο ο Ρέπεσα, αλλά…
Οργίασαν οι φήμες λίγες ώρες πριν το τζάμπολ του αγώνα της Κροατίας με το Πουέρτο Ρίκο (19:00) για το αν ο Γιάσμιν Ρέπεσα θα είναι στον πάγκο της ομάδας του. Ακουγόταν έντονα πως μετά από βέτο των παικτών δεν θα ήταν στη θέση του και τα ηνία της ομάδας θα αναλάμβανε ο βοηθός του, Ζαν Τάμπακ.

Κάτι τέτοιο δεν επαληθεύτηκε, αφού ο Κροάτης τεχνικός είναι στο γήπεδο και παρακολουθεί την προθέρμανση της ομάδας του (βλέπε φωτο). Πάντως το κλίμα είναι δεδομένα βαρύ για τον προπονητή και δεν αποκλείεται μετά το ματς, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα (η Κροατία περνά με νίκη, αποκλείεται με ήττα).

Μάλιστα λέγεται πως η ομοσπονδία της χώρας θα τοποθετηθεί επίσημα μετά τον αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί πως η Κροατία με νίκη θα είναι δεύτερη αν η Αργεντινή νικήσει και τρίτη αν χάσει*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπορεί και να μην καίγεται η Αργεντινή…!!

Για την Αργεντινή ίσως να μην είναι τόσο ζωτικής σημασίας ο αγώνας με την Ελλάδα όσο για την Εθνική. Διαβάστε το γιατί…

Μπορεί και να μην καίγεται η Αργεντινή…
Η Εθνική θέλει νίκη απόψε απέναντι στην Αργεντινή για να μη βρεθεί δεύτερη και τεθεί αντιμέτωπη (αν περάσει το εμπόδιο των «16») στα προημιτελικά με την Ισπανία.

Πιθανότατα η Αργεντινή δεν θα έχει το ίδιο άγχος. Κι αυτό γιατί αν η Κροατία επικρατήσει του Πουέρτο Ρίκο στον αγώνα που ακολουθεί, ακόμη και με ήττα η παρέα του Λουίς Σκόλα θα αποφεύγει τους Ισπανούς στους «8». Κι αυτό γιατί θα είναι τρίτη (μειονεκτεί στην ισοβαθμία με την Κροατία) και θα παίξει στους «16» με τη Βραζιλία και στα προημιτελικά δεν θα συναντά τους οικοδεσπότες.

Αν το Πουέρτο Ρίκο κερδίσει την Κροατία και την αφήσει εκτός, τυχερή θα είναι η Σενεγάλη που θα πάρει εκείνη την τρίτη θέση (υπερτερώντας στην ισοβαθμία των Πορτορικάνων) κι έτσι ο νικητής του Ελλάδα-Αργεντινή θα είναι πρώτος και ο ηττημένος δεύτερος.*Πηγή: sport-fm.gr*

Στην ΕΠΟ ο Μαρινάκης!!


Στα γραφεία της ΕΠΟ βρέθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνοδευόμενος από τους Βρέντζο-Θεοδωρίδη και είχε συνάντηση με τον Γιώργο Σαρρή. Θέμα συζήτησης η διαιτησία.

Στην ΕΠΟ ο Μαρινάκης!
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, μαζί με τους συνεργάτες του, Γιάννη Βρέντζο και Σάββα Θεοδωρίδη, βρέθηκαν στο Γουδή και συναντήθηκαν για αρκετή ώρα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Σαρρή.

Αν και για το περιεχόμενο της συνομιλίας τους δεν υπήρξε κάποια επίσημη ενημέρωση, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν κι εκείνο της διαιτησίας, αφού οι Πειραιώτες έχουν εκφράσει τα παράπονά τους για τα σφυρίγματα στο ματς με τον Παναιτωλικό την περασμένη αγωνιστική.

Μάλιστα, μετά το συγκεκριμένο παιχνίδι είχαν ζητήσει και σχετική ακρόαση προκειμένου να διατυπώσουν επίσημα τις θέσεις τους πάνω στο θέμα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ομάδα με πιστοποιητικό νούμερο 23!

Δεν μπορείς να χάσεις από την Κροατία, ομάδα με αυτόν τον χαρακτήρα. Δεν γίνεται παρά μόνο αν το θέλουμε εμείς. Κι αυτό γιατί εμείς είμαστε ομάδα.

Ομάδα με πιστοποιητικό νούμερο 23
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
Οσες φορές προσπάθησαν οι Κροάτες να βρουν μια χαραμάδα για να μπουν στο ματς, αυτό γινόταν από δικά μας λάθη. Οταν τους το επιτρέπαμε, ήλπιζαν, για να μείνουν τελικά με την ελπίδα.

Είμαστε ομάδα!! Σοβαρή, πειθαρχημένη, σωστά δουλεμένη, ακόμα και στις λεπτομέρειες. Αυτές είναι οι πρώτες ύλες για να περπατήσεις μακριά σε αυτό το τουρνουά. Οταν είσαι ομάδα δεν φοβάσαι, δεν πανικοβάλλεσαι. Οταν είσαι ομάδα το γράφεις στο χαρτί, 23 ασίστ! Αυτό είναι πιστοποιητικό ομαδικής δουλειάς.
Εχουμε 4 στα 4 και όλα με διψήφια διαφορά από τον αντίπαλο. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο Οπως δεν είναι τυχαίο ότι η μία ομάδα, η Κροατία, στο πρώτο ημίχρονο είχε δεχθεί 4 πρωτεύοντες αιφνιδιασμούς και άλλους τόσους δευτερεύοντες και είχε υποπέσει σε 4 φάουλ. Αν είναι δυνατόν.
Την ίδια ώρα που εμείς ξέραμε πως να αμυνθούμε και πότε να κάνουμε φάουλ. Για να τους κόψουμε το ρυθμό. Τυχερή ήταν ο Κροατία που δεν μπήκαν τα τρίποντα, τα σωστά σχεδιασμένα σουτ, 5 στα 23, γιατί αλλιώς τώρα θα μιλούσαμε για συντριβή.
Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι ο Τόμιτς έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό πόντων και ο διακριθείς Μπογκντάνοβιτς, μας προξένησε μόνο κάτι αμυχές.
Ούτε το αφήνεις στη Θεά Τύχη ότι αυτή η ομάδα ακόμα και στα νεκρά διαστήματα δεν διαλύεται, δεν χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της.
Ούτε επίσης, ότι κάθε φορά που βγαίνουμε από ένα τάιμ άουτ, έχουμε να προβάλουμε στις επόμενες επιθέσεις 4 με 5 λύσεις.
Είμαστε ομάδα, το είδαν όλοι σήμερα, που ο πρωταγωνιστής δεν ήταν μόνο ένας, αλλά όλοι, μα όλοι, όσοι αγωνίστηκαν, από τον μεθοδικό Γλυνιαδάκη μέχρι τον Βουγιούκα και τις κονταροσημαίες Ζήση, Μπουρούση και Καϊμακόγλου, όλοι μαζί, γι αυτό κερδίσουμε, γι αυτό παραμένουμε ήρεμοι και ο κόσμος δείχνει σε αυτό το σύνολο εμπιστοσύνη.

Πηγή: superbasket.gr

«Ομάδα με ισορροπία η Αργεντινή»

Ο συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη, Δημήτρης Πρίφτης, ανέλυσε την προσεχή αντίπαλο της Εθνικής, Αργεντινή, εστιάζοντας στην ικανότητα που έχει κοντά στο καλάθι, αλλά και μακριά από αυτό.

«Ομάδα με ισορροπία η Αργεντινή»
Ιδιαίτερη προσοχή στην αντιμετώπιση όχι μόνο των «παλιών», αλλά και των συμπληρωματικών παικτών της Αργεντινής θα πρέπει να επιδείξει η Εθνική στον αποψινό αγώνα, όπως δήλωσε ο συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη, Δημήτρης Πρίφτης, αναλύοντας το προφίλ των σημερινών αντιπάλων.

«Είναι μια ομάδα, η οποία διαθέτει ένα γκρουπ νεαρών και φρέσκων παικτών και μια τετράδα πάρα πολύ έμπειρων παικτών με πολλές εικόνες, πολλές παραστάσεις από μεγάλες διοργανώσεις, τους Σκόλα, Πριγκιόνι, Νοτσιόνι και Χερμάν. Είναι μια ομάδα που σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό προφίλ έχει μεγάλη ισορροπία, καθώς μπορεί να "χτυπήσει" και μέσα από το καλάθι, αλλά και από την περιφέρεια. Βασικοί άξονες του παιχνιδιού της είναι ο Πριγκιόνι, ο οποίος δημιουργεί μέσα από συνεργασίες pick’n΄ roll και βάζει όλους τους παίκτες στο παιχνίδι και οι Σκόλα - Νοτσιόνι οι οποίοι δημιουργούν μέσα από το καλάθι, με παιχνίδι από μέσα προς τα έξω, αξιοποιώντας κάποιους καλούς σουτέρ που έχει η ομάδα, όπως ο Μάτα και ο Σαφάρ. Χρειάζεται προσοχή από εμάς στον τρόπο προσέγγισης του αγώνα, να διατηρήσουμε ως βάση το αμυντικό μας κομμάτι και ομαδικά να βρούμε τις κατάλληλες ευκαιρίες, ώστε να έχουμε καλά ποσοστά και στην επίθεση», τόνισε ο προπονητής του Άρη.

Η Εθνική μπορεί να ΜΗ διχάσει τους Έλληνες!

Διαβάστε ποιο είναι το έξτρα κέδρος για τους Έλληνες φιλάθλους σε περίπτωση νίκης της Εθνικής απόψε απέναντι στην Αργεντινή.

Η Εθνική μπορεί να ΜΗ διχάσει τους Έλληνες
Πολλαπλά κι όχι μόνο… αγωνιστικά θα είναι τα κέρδη της Εθνικής εφόσον περάσει απόψε (23:00) το εμπόδιο της Αργεντινής και τερματίσει πρώτη στον δεύτερο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πέρα από το γεγονός ότι θα πάει με την ψυχολογία του 5/5 στη Μαδρίτη και εφόσον περάσει το εμπόδιο των «16» (Σερβία ή Γαλλία) δεν θα συναντήσει στα προημιτελικά την Ισπανία αλλά το νικητή του αγώνα της Βραζιλίας με τον δεύτερο του δικού μας γκρουπ, υπάρχει κι ένα παράπλευρο κέρδος.

Βγαίνοντας πρώτη η Εθνική θα αγωνιστεί την Κυριακή, δηλαδή με τρεις μέρες ξεκούραση, και μάλιστα στις 19:00 το απόγευμα. Έτσι δεν θα χρειαστεί να διχαστούν οι Έλληνες φίλαθλοι, καθώς την ίδια μέρα υπάρχει στις 21:45 ο πρώτος αγώνας της Εθνικής ποδοσφαίρου με τη Ρουμανία στο (κεκλεισμένων των θυρών «Καραϊσκάκη») για την πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2016. Αν η Εθνική μπάσκετ χάσει από την Αργεντινή και τερματίσει δεύτερη, θα παίξει το Σάββατο, δηλαδή με δύο μέρες ξεκούρασης, στις 19:00 με τον τρίτο του πρώτου ομίλου (Σερβία ή Γαλλία) και θα συναντήσει-με το καλό-στα προημιτελικά το νικητή του αγώνα της Ισπανίας με τον τέταρτο του δευτέρου γκρουπ.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Άμυνα και με Ελλάδα γιατί είναι πολύ καλοί»

Ο Λέο Γκουτιέρες έδωσε το σύνθημα για καλή άμυνα της Αργεντινής και κόντρα στην Ελλάδα.

«Άμυνα και με Ελλάδα γιατί είναι πολύ καλοί»
Ήταν μέλος της ομάδας που το 2004 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ο Λέο Γκουτιέρες, αλλά δεν θέλει η επόμενη γεύση του από Ελλάδα να είναι… πικρή.


Ο πολύπειρος φόργουορντ με το φαρμακερό σουτ τόνισε πως η ομάδα του πρέπει, όπως και στις ευρείες νίκες της επί Πουέρτο Ρίκο και Σενεγάλης, να έχει αφετηρία την άμυνά της για να κερδίσει απόψε την ελληνική ομάδα, την οποία βλέπει πολύ δυνατή.

«Η νίκη επί της Σενεγάλης κρίθηκε στην πολύ καλή μας άμυνα. Σε δύο παιχνίδια έχουμε παίξει καλά σε αυτό το κομμάτι κι έχουμε κερδίσει εύκολα. Τέτοιες νίκες μάς δίνουν ψυχολογία. Γι’ αυτό πρέπει αυτή να είναι η αφετηρία μας και απέναντι στην Ελλάδα. Έχει δείξει πως είναι πολύ καλή ομάδα και θα χρειαστεί να πιάσουμε πολύ καλή απόδοση για να κερδίσουμε εμείς», δήλωσε ο 36χρονος άσος.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κακός χαμός στην ομάδα της Κροατίας!!

Άνω-κάτω η κροατική ομάδα, με τα ΜΜΕ της χώρας να κάνουν λόγο για ένταση μεταξύ παικτών στα αποδυτήρια και απαίτηση ορισμένων να παραιτηθεί ο προπονητής Γιάσμιν Ρέπεσα.

Κακός χαμός στην ομάδα της Κροατίας!
Η Κροατία μοιάζει καζάνι που βράζει. Την ήττα-σοκ από τη Σενεγάλη και τη δήλωση του Γιάσμιν Ρέπεσα «θα προτιμούσα να μην έχω γεννηθεί στα Βαλκάνια» διαδέχτηκε η βαριά ήττα από την Ελλάδα και η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι.

Μέσα της χώρας αναφέρουν πως μετά το ματς υπήρξε ένταση στα αποδυτήρια μεταξύ παικτών, ενώ πέραν αυτού το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ για τον Γιάσμιν Ρέπεσα. Μάλιστα ο Ντέιβιντ Πικ έγραψε στο Eurobasket πως τουλάχιστον ένας παίκτης έχει ζητήσει την παραίτηση του Κροάτη τεχνικού.

Όλα αυτά κι ενώ η Κροατία παίζει απόψε (19:00) «τελικό» πρόκρισης απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο, καθώς σε περίπτωση ήττας η ομάδα που εντυπωσίασε στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ όπου κατετάγη τέταρτη, θα μείνει εκτός φάσης των «16».*Πηγή: sport-fm.gr*

Έκλεισε ο Δερμιτζάκης!

Ο Παύλος Δερμιρτζάκης είναι ο νέος τεχνικός του Εργοτέλη μετά την συμφωνία των δύο πλευρών.

Έκλεισε ο Δερμιτζάκης
Ο Εργοτέλης δεν αναζητά πια προπονητή. Ο Παύλος Δερμιτζάκης είναι ο νέος του τεχνικός καθώς απάντησε θετικά στην πρόταση που δέχθηκε από τους διοικούντες την κρητική ομάδα.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στη διάρκεια της ημέρας με τον Έλληνα τεχνικό να εκτιμάται ότι θα βρεθεί στο νησί σήμερα.

Άμεσα πρόκειται να πιάσει δουλειά θέλοντας να εκμεταλλευθεί τη διακοπή που υπάρχει στο πρωτάθλημα.

Στον Εργοτέλη ο Δερμιτζάκη θα συναντήσει και πάλι τον Γιάννη Ταουσιάνη με τον οποίο έχουν υπάρξει στενοί συνεργάτες παλιότερα σε άλλες ομάδες της κατηγορίας.*Πηγή: sport-fm.gr*

Είκοσι χρόνια σκοράρει ο Τότι!!

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια ο Φραντσέσκο Τότι έβαλε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Ρόμα απέναντι στη Φότζια. Διαβάστε τα πλούσια στατιστικά και τα ρεκόρ του «καπιτάνο».

Είκοσι χρόνια σκοράρει ο Τότι!
Φραντσέσκο Τότι. Ένα όνομα, μια ιστορία, μια ομάδα.

Σαν σήμερα, πριν από 20 χρόνια, ο «καπιτάνο» έβαλε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Ρόμα απέναντι στη Φότζια στο Ολίμπικο.

Είκοσι χρόνια μετά, ο 37χρονος, πλέον, αγωνιζόμενος ακόμα στην ομάδα της καρδιάς του, έχει καταρρίψει πολλά ρεκόρ και έχει πετύχει πολλά γκολ.

Το 1992, λοιπόν, σε ηλικία 16 χρονών ο νεαρός Φραντσέσκο έκανε τα πρώτα του βήματα και συμμετοχές (2) με τη φανέλα της Ρόμα.

Το 1994, μόλις δύο χρόνια μετά ήταν βασικός για τους «τζιαλορόσι» μετρώντας 21 συμμετοχές, όμως ένα πράγμα θα θυμάται από εκείνη τη χρονιά.

Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1994 ο Τότι θα πετύχει το πρώτο του γκολ, απέναντι στη Φότζια στο Ολίμπικο. Θα ακολουθήσουν άλλα τρία εκείνη την αγωνιστική χρονιά και από τότε μέχρι και σήμερα θα μπορέσει να γίνει το Νο1 σε γκολ και συμμετοχές σε Ρόμα και Serie A.



Πιο συγκεκριμένα, με τη φανέλα των «τζιαλορόσι» μετράει μέχρι και σήμερα 708 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 290 γκολ. Πρώτος σε όλα.



Τη πρώτη θέση καταλαμβάνει και στη Serie A, έχοντας 562 συμμετοχές και 235 γκολ. Εντυπωσιακά ποσοστά και δεν σταματάνε εδώ.



-Έχει βγει μια φορά πρώτος σκόρερ στο ιταλικό πρωτάθλημα (2006/07)

-Δυο φορές καλύτερος παίκτης της Serie A (2000, 2003)

-Πέντε φορές καλύτερος Ιταλός ποδοσφαιριστής (2000, 2001, 2003, 2004, 2007)

-Χρυσό παπούτσι (2006/07)

- Αποτελεί μέλος της FIFA 100, μια λίστας με τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών, την οποία έχει φτιάξει ο Πελέ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Τζούρα» από Παπαδόπουλο!

Την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του ΠΑΟΚ αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στο φιλικό με τον Αιγινιακό. Επανέρχονται Μάρτενς, Γκολάσα.

«Τζούρα» από Παπαδόπουλο
«Λύνονται» σιγά-σιγά τα χέρια του Άγγελου Αναστασιάδη.

Η σημερινή (4/9) ήταν ημέρα επιστροφής στις προπονήσεις για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, ύστερα από το τριήμερο ρεπό, κατά το οποίο πάντως δεν... ξαπόστασαν όλοι. Όσοι δεν ήταν στην αποστολή με τον Πλατανιά, οι τραυματίες, αλλά και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, που βρίσκεται πίσω σε φυσική κατάσταση, συνέχισαν εν τω μεταξύ την δουλειά.

Όσοι έχουν μείνει πίσω, διότι λείπουν και αρκετοί λόγω Εθνικών ομάδων, συγκεντρώθηκαν το πρωί στην Τούμπα και έχουν δώσει ραντεβού το απόγευμα (17:45) και πάλι στο γήπεδο της ομάδας.

Ο Μάαρτεν Μάρτενς είναι στον δρόμο της… επιστροφής, καθώς έχει σχεδόν ξεπεράσει το πρόβλημα στην πλάτη. Πάνω-κάτω το ίδιο ισχύει και για τον Γκολάσα, που έπαθε θλάση στο ματς με την Ίντερ και σύντομα θα είναι σε κατάσταση να ακολουθήσει τους ρυθμούς της υπόλοιπης ομάδας.

Ο Στέλιος Κίτσιου έχει ενοχλήσεις στο ισχίο και ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ ο Χέντβιγκες Μαντούρο έμεινε για θεραπεία, αφού έχει θλάση πρώτου βαθμού στο δικέφαλο μηριαίο και ο χρόνος απουσίας του εκτιμάται στις 10-12 μέρες.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος προπονείται κανονικά τις τελευταίες ημέρες και όπως φάνηκε σήμερα μπορεί να πάρει χρόνο συμμετοχής στο σαββατιάτικο φιλικό με τον Αιγιανιακό και να φορέσει για πρώτη φορά την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Από την προπόνηση απουσίαζαν οι Γλύκος, Σαλπιγγίδης, Τζαβέλλας, Αθανασιάδης (Εθνική Ελλάδας), Ρατς (εθνική Ρουμανίας), Μακ (Εθνική Σλοβακίας), Κάτσε (Εθνική Αλβανίας), Κουλούρης, Δεληγιαννίδης, Πόζογλου (Εθνική Νέων). *Πηγή: sport-fm.gr*

ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Αλφόνσο, μας έφυγες νωρίς»

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (4/9) από τον πρόωρο χαμό του Αλφόνσο Φορντ και η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν ξέχασε τον πρώην αθλητή της.

ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Αλφόνσο, μας έφυγες νωρίς»
Ήταν 4 Σεπτεμβρίου του 2004, όταν ο Αλφόνσο Φορντ λύγισε από την λευχαιμία, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στα 33 χρόνια.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έγραψε στην ιστοσελίδα της στο Facebook με αφορμή την συμπλήρωση 10 ετών από το λυπηρό γεγονός:

«Πέρασαν 10 χρονια απο τότε που χάσαμε για πάντα απο κοντά μας τον Αλφόνσο Φορντ αλλά οι εικόνες που μας χάρισε πάνω στο παρκέ τον κρατούν για πάντα στο μυαλό και στις καρδιές μας. Αλφόνσο μας έφυγες νωρίς...».

Ο Αμερικανός ήταν γκαρντ, που είχε καλή σχέση με το… καλάθι και αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Ολυμπιακό, Παπάγου, Σπόρτινγκ, Περιστέρι και Σιένα.

Μάλιστα, ο παίκτης που αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ στην Ευρωλίγκα, παραλαμβάνει το βραβείο «Αλφόνσο Φορντ».*Πηγή: sport-fm.gr*

Παπαδόπουλος, ο νέος πρόεδρος του Άρη!

Η ΠΑΕ Άρης γνωστοποίησε ότι ο Λάζαρος Παπαδόπουλος θα ηγηθεί της νέας διοίκησης (που θα είναι προσωρινή) του συλλόγου.

Παπαδόπουλος, ο νέος πρόεδρος του Άρη
Την Τετάρτη η ΠΑΕ Άρης, γνωστοποίησε τα πρόσωπα από τα οποία αποτελείται η προσωρινή διοίκηση του συλλόγου.

Σήμερα (4/9) έβγαλε ανακοίνωση, ενημερώνοντας το ποίος θα ηγηθεί του νέου σχήματος και πρόκειται για τον Λάζαρο Παπαδόπουλο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος: Λάζαρος Παπαδόπουλος. Μέλη: Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και Τηλέμαχος-Στυλιανός Κλεώπας». *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι διαιτητές του αγώνα με την Αργεντινή!!

Ρέγες, Έιλεν και Γκαρθία ορίστηκαν από τη FIBA να διευθύνουν τον αποψινό αγώνα της Εθνικής με την Αργεντινή για το Παγκόσμιο Κύπελλο (23:00).

Οι διαιτητές του αγώνα με την Αργεντινή
Ο Μεξικανός Χοσέ Ρέγες, ο Αυστραλός Μάικλ Έιλεν και ο Ισπανίας Χουάν Κάρλος Γκαρθία Γκονζάλεθ είναι οι τρεις διαιτητές του αποψινού αγώνα της Εθνικής με την Αργεντινή (23:00).

Ο πρώτος είχε διευθύνει τη νίκη της Εθνικής επί του Πουέρτο Ρίκο (90-79), ενώ διαιτήτευσε επίσης στα Αργεντινή Κροατία (85-90), Κροατία-Φιλιππίνες (81-78) και Φιλιππίνες-Πουέρτο Ρίκο (73-77).

Ο δεύτερος ήταν παρών χθες στη νίκη της ελληνικής ομάδας επί της Κροατίας (76-65), όπως επίσης και στα παιχνίδια Πουέρτο Ρίκο-Αργεντινή (75-98), Σενεγάλη-Πουέρτο Ρίκο (82-75) και Κροατία-Σενεγάλη (75-77).

Ο τρίτος «σφύριξε» την Ελλάδα στην πρεμιέρα με τη Σενεγάλη (87-64) και στη συνέχεια ήταν στους αγώνες Αργεντινή Κροατία (85-90), Αργεντινή-Φιλιππίνες (85-81) και Φιλιππίνες-Πουέρτο Ρίκο (73-77). *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο «Παπ» στο Top 5 και το πλούσιο θέαμα της Εθνικής!! (video)

Δείτε τον Παπανικολάου στο Top 5 της χθεσινής μέρας στο Μουντομπάσκετ, καθώς και όμορφες φάσεις από Αντετοκούνμπο, Καλάθη και Βουγιούκα.

Ο «Παπ» στο Top 5 και το πλούσιο θέαμα της Εθνικής (video)
Η Εθνική ανάγκασε χθες ουδέτερους, αλλά ακόμη κι αντιπάλους να τη χειροκροτήσουν με το πολύ όμορφο μπάσκετ που έπαιξε. Ο Κώστας Παπανικολάου και το… αεροπλανικό που έκανε βρίσκεται στο Top 5 της χθεσινής μέρας.








Δείτε επίσης το κάρφωμα του Αντετοκούνμπο





… την υποδειγματική κυκλοφορία της μπάλας και το κάρφωμα του Βουγιούκα





… και μια από τις εξαιρετικές ασίστ του Καλάθη




*Πηγή: sport-fm.gr*

«Την έχουμε την Αργεντινή»

Βέβαιος ότι η Εθνική μπάσκετ θα καταφέρει να επικρατήσει της Αργεντινής και να βγει πρώτη στον όμιλο της εμφανίστηκε Γιώργος Καλαφατάκης μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Την έχουμε την Αργεντινή»
Την ικανοποίηση του για την έως τώρα εικόνα της Εθνικής ομάδας στο Μουντομπάσκετ εξέφρασε ο Γιώργος Καλαφατάκης, ο οποίος μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Επιπλέον, έδειξε σίγουρος για νίκη στο αποψινό ματς με την Αργεντινή. Επιπλέον, σχολίασε πως ο Ομοσπονδιακός τεχνικός πρέπει να είναι Έλληνας, κάνοντας σύγκριση στα όσα έχουν καταφέρει οι ξένοι και οι... ντόπιοι τεχνικοί στον πάγκο της... επίσημης αγαπημένης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Για την εικόνα της και το παιχνίδι με την Αργεντινή: «Η ομάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνεται ολοένα και καλύτερη. Είναι λίγος ο χρόνος που υπάρχει για να παρουσιάσεις μια καλή ομάδα σε ένα τόσο δύσκολο τουρνουά. Όμως, η Εθνική παρά το κακό της ξεκίνημα στα φιλικά εμφανίζεται με πολύ καλό πρόσωπο στο Μουντομπάσκετ. Πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσουμε την Αργεντινή. Είναι γερασμένη ομάδα και με ελλείψεις. Δεν έχει την φρεσκάδα και τις δυνάμεις. Πιστεύω ότι το έχουμε το ματς».

Για την αστοχία στα τρίποντα: «Έχουμε παίκτες που κάνουν πολλά πράγματα. Το σουτ είναι και θέμα ημέρας. Αντιπαρερχόμαστε σε αυτό, βγάζοντας άλλα στοιχεία στο παιχνίδι μας».

Για την δουλειά του Φώτη Κατσικάρη: «Η πρόσληψη του Φώτη αποδεικνύει ότι ο προπονητής της Εθνικής πρέπει να είναι Έλληνας. Είναι ο πρώτος Έλληνας μετά τον Γιαννάκη και κατάφερε να την βελτιώσει μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Η ομάδα με άλλον προπονητή δεν κατάφερε να προκριθεί μέσα στις 24 καλύτερες και παίρνει μέρος στο Μουντομπάσκετ μέσω της wild card. Όμως με τον Φώτη δείχνει εντελώς διαφορετική εικόνα μέσα σε πολύ λίγο χρόνο».

Για την πρόοδο του Νικ Καλάθη: «Δεν παίζει ρόλο μόνο το ότι πήγε στο NBA και δείχνει άλλο πρόσωπο. Παλιά είχε δίπλα του Διαμαντίδη, Σπανούλη, ενώ τώρα έχει συγκεκριμένο και ηγετικό ρόλο. Επιπλέον, έχει συμβολή στο πρόσωπο που παρουσιάζουμε. Κάποιους παίκτες τους βοηθάει όταν έχει παίκτες σαν αυτούς τους δύο και άλλους, όχι. Η Εθνική είναι ομάδα. Ευελπιστώ ότι έχει τύχη η ομάδα. Είναι παίκτες ομάδας ο Διαμαντίδης με τον Σπανούλη, αν και ο Σπανούλης είναι πιο σκόρερ. Δίνεται η ευκαιρία στα νέα παιδιά να πάρουν παραστάσεις και την τύχη τους στα χέρια τους».

Για το μέλλον του: «Υπάρχουν συζητήσεις με τον Πανιώνιο, αλλά το θέμα είναι ακόμη στον αέρα. Θεωρητικά μπορεί να είμαι στον Πανιώνιο, αλλά τυπικά δεν είμαι ακόμη προπονητής του. Έχουν δει πολλά τα μάτια μου».

Σκόλα: «Δυνατή ομάδα η Ελλάδα»

Το σεβασμό και την εκτίμηση του μεγάλου Λουίς Σκόλα έχει κερδίσει η Ελλάδα με τις εμφανίσεις της σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σκόλα: «Δυνατή ομάδα η Ελλάδα»
Ο Λουίς Σκόλα εξέφρασε την εκτίμησή του στην Εθνική εν όψει του αποψινού αγώνα με την Αργεντινή, που επίσης διεκδικεί την πρωτιά.

«Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά όλα μπορούν να συμβούν. Η Ελλάδα έχει δείξει πως είναι δυνατή ομάδα. Θέλουμε την πρώτη θέση και νομίζω πως δεν έχει σημασία με ποια εκ των Σερβίας, Βραζιλίας ή Γαλλίας θα παίξουμε. Αν εξαιρέσουμε την Ισπανία, την οποία ούτως ή άλλως αποφεύγουμε στους ‘16’, δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά. Θα αντιμετωπίσουμε όποιον κι αν βρεθεί στο δρόμο μας», δήλωσε ο άσος των Πέισερς.

«Απέναντι στη Σενεγάλη κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι κι αν αποδίδουμε έτσι είναι δύσκολο να κάνουμε λάθος. Αμυνθήκαμε πολύ καλά, ελέγξαμε το ρυθμό, δεν αφήσαμε τη Σενεγάλη να τρέξει και να πάρει επιθετικά ριμπάουντ για να κερδίσει εύκολους πόντους. Ήμασταν έξυπνοι και σταθεροί. Φυσικά δεν είναι εύκολο να παίζουμε πάντα τόσο καλά, αλλά η ομάδα μας έχει μεγάλες δυνατότητες», πρόσθεσε ο 34χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Θα ήταν άδικο να λείπει η Ελλάδα από το Παγκόσμιο…!

Αυτή η Εθνική παίζει ωραίο μπάσκετ και ό,τι κι αν γίνει από εδώ και στο εξής, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Οι Ελληνες έχουν κάθε λόγο να χαίρονται για την αποκαλούμενη και επίσημη αγαπημένη.

Θα ήταν άδικο να λείπει η Ελλάδα από το Παγκόσμιο…
Πηγή: superbasket.gr

Να δούμε και τι γίνεται έξω…!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta ένα παράδειγμα μεταγραφών, που δίνει ίσως τροφή για σκέψεις…
Δεν έχω καμία διάθεση να κρίνω τα πολλά πάρε δώσε του Ολυμπιακού στις μεταγραφές. Ούτε και να τα δικαιολογήσω-αυτό που έχω ήδη κάνει είναι τα εξηγήσω.
Και δεν έχω διάθεση, όχι γιατί έχω αλλάξει τη γενικότερη άποψή μου (όσο λιγότερες αλλαγές σε προπονητή και παίκτες, τόσο καλύτερο για μία ομάδα), αλλά για τον απλούστατο λόγο ότι η πείρα με έχει διδάξει να περιμένω να δω πρώτα στο γήπεδο- και δη αφού περάσουν τουλάχιστον δύο μήνες.
Όμως, επειδή ο Ολυμπιακός δεν είναι…μόνος του στην αγορά, ας ρίξουμε μία ματιά σε ό,τι έκανε στις μεταγραφές η Μπενφίκα, ομάδα που πέρσι τα πήρε όλα στην Πορτογαλία κι έφτασε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Απλά γι ανα έχουμε κι άλλα παραδείγματα στο μυαλό μας. Και δεν βάζω την Πόρτο, που είναι…διάσημη για το συνεχές πάρε και δώσε, αλλά την Μπενφίκα.
Ας ξεκινήσουμε από τον περασμένο Γενάρη: η Μπενφίκα πώλησε τον Μάτιτς στην Τσέλσι με 25 εκ. Ευρώ. Κι ο Ολυμπιακός τον Μήτρογλου στη Φούλαμ με 15.
Πάντα τον χειμώνα, ο Ολυμπιακός έδωσε τον Βάϊς με 6 εκ. στους Άραβες και με τα χρήματα αυτά αγόρασε τα δικαιώματα του Ρομπέρτο.
Τώρα, στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού:
Η Μπενφίκα πώλησε με 25 εκ. στη Λίβερπουλ τον Μάρκοβιτς, τον οποίο είχε πάρει πριν μόλις ένα χρόνο. Κι ο Ολυμπιακός πώλησε με 10 εκ. στην Μπενφίκα το Σάμαρη, τον οποίο είχε φέρει στην ομάδα του μόλις πριν ένα χρόνο.
Η Μπενφίκα πώλησε με 6 εκ. (είχε το 50% του) τη Ζενίτ τον Γκαράϊ. Κι ο Ολυμπιακός πώλησε με 15 εκ. στη Ρόμα τον Μανωλά.
Η Μπενφίκα πώλησε με 5 εκ. στην Τράμπζονσπορ τον Καρντόσο, που δεν ήταν πιά ο πιο βασικός της φορ. Κι ο Ολυμπιακός έδωσε ως ελεύθερο στη Βερόνα το Σαβιόλα, που δεν ήταν πλέον στα πλάνα του Μίτσελ ως βασικός.
Η Μπενφίκα πώλησε με 15 εκ. στη Βαλένθια τον μέσο Αντρέ Γκόμες. Κι ο Ολυμπιακός πώλησε με 1,8 στην Ζάγκρεμπ τον Μασάντο.
Η Μπενφίκα δεν κράτησε τον Σικέϊρα που τον είχε δανεικό (πήγε στην Ατλέτικο). Κι ο Ολυμπιακός δεν κράτησε τον Κάμπελ που τον είχε δναεικό (τον κράτησε η Άρσεναλ).
Η Μπενφίκα πώλησε με 16 εκ στην Ατλέτικο τον γκολκίπερ Όμπλακ. Κι ο Ολυμπιακός άφησε ελεύθερο τον Αβραάμ να πάει στην Τράμπζονσπορ, με τον Καρντόσο!
Εκτός από αυτούς τους έξι παίκτες, η Μπενφίκα έδωσε δανεικούς τρεις παίκτες με 20 έως 30 συμμετοχές στην περσινή σεζόν (σε πρωτάθλημα, Κύπελλα κι Ευρώπη): τον Ροντρίγκο στη Βαλένθια, τον Ντζούρισιτς στη Μάϊντζ και τον Καβαλέϊρο στην Κορούνια. Όπως ο Ολυμπιακός δεν έχει, ουσιαστικά και για διάφορους λόγους, στο ρόστερ του, σε σχέση με πέρσι κι από παίκτες με πολλές συμμετοχές, τον Μπονγκ και τον Παπάζογλου.
Κατά τα άλλα, η Μπενφίκα άφησε κι άλλους παίκτες με (λιγότερες) συμμετοχές πέρσι, όπως τον Μόρι και τον Ζοάο Κανσέλο, όπως κι ο Ολυμπιακός τους Μιγκέλ Τόρες, Σέποβιτς, Πελέ, Ιμπαγάσα.
Στο δε κομμάτι των προσθηκών, η Μπενφίκα εκτός του…Σάμαρη πήρε κατά βάση όχι ιδιαίτερα γνωστούς Βραζιλιάνους και Πορτογάλους, συν τον νεαρό Κριστάντο της Μίλαν και τους έμπειρους Ελισέου και Ζούλιο Σέζαρ. Ξόδεψε 36,5 εκ. Ευρώ κι είχε τα διπλά έσοδα (πηγή το transfermarkt). Ο Ολυμπιακός ξέρουμε πολύ καλά  τι πήρε και τι έδωσε. Κατά τη γερμανική ιστοσελίδα θα δώσει 24 εκ (αλλά μαζί με του Ρομπέρτο) και θα πάρει 26,3 εκ.
Μεγάλη σημασία στα νούμερα δεν δίνω, γιατί, εκτός των άλλων, δεν είναι πάντοτε σωστά. Αλλά στέκομαι στην επιλογή της Μπενφίκα να διαφοροποιήσει τόσο πολύ το ρόστερ της, μετά από μία σούπερ επιτυχημένη, όπως κατέληξε, σεζόν. Επιλογή που τελικά μοιάζει σε πολλά με του Ολυμπιακού.
Απλά για να καταλάβουμε ότι μέσα στο ποδόσφαιρο είναι και τέτοιες θεαματικές αλλαγές. Κι ακόμη και πιο μεγάλες! Η Μπενφίκα έως τελευταία στιγμή των μεταγραφών παζάρευε τον Έντσο Πέρεζ με τη Βαλένθια στα 30 εκ. Ευρώ…
Κάποιος μπορεί να επισημάνει, «μα ο Ολυμπιακός το κάνει δεύτερο καλοκαίρι». Κι εγώ να υπενθυμίσω ότι οι μόνοι βασικοί που είχαν φύγει το περασμένο καλοκαίρι ήταν οι Τζιμπούρ-Αμπντούν.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το σχέδιο του Ενρίκε για την Μπάρτσα χωρίς μεταγραφές...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την στροφή στη Μασία, τον δανεισμό παικτών που θα μπορούσαν να παίξουν στην πρώτη ομάδα, το μεταγραφικό πλάνο, αλλά και την παραμονή όλων των αστεριών στο ρόστερ...
Το φετινό καλοκαίρι ήταν για την Μπαρτσελόνα πολύ παράξενο. Με την κουβέντα να έχει ανοίξει σε πολύ μεγάλο βαθμό για το αν έφτασε το τέλος αυτής της ομάδας, με το τίκι τάκα να έχει μπει πιθανότατα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και έναν νέο προπονητή, τον Λουίς Ενρίκε να αναλαμβάνει να τρέξει το πρότζεκτ “μεταγραφές τώρα και μετά από ενάμιση χρόνο ξανά...”, όλα στην Βρακελώνη έμοιαζαν πολύ δύσκολα.
 
Το μόνο θετικό ήταν ότι τα ταμεία είχαν χρήματα και μπορούσαν να αποκτήσουν ακόμη περισσότερα από ορισμένες πωλήσεις όπως του Σεσκ Φάμπρεγκας στην Τσέλσι και του Αλέξις Σάντσες στην Αρσεναλ. Η... θυσία του πρώτου ενδεχομένως και να ήταν πολύ μεγάλη, αλλά το κοινό δεν κόλλησε ποτέ με τον Φάμπρεγκας και ο Λουίς Ενρίκε έκρινε πως δεν υπήρχε λόγος να επιμείνει μαζί του, έστω κι' αν ήξερε ότι στη φυσική θέση του, σε αυτήν που παίζει τώρα στην Τσέλσι δηλαδή, έχει πάρα πολλά να προσφέρει. Οσο για τον Αλέξις Σάντσες, ο οποίος πέρυσι έκανε την καλύτερη του χρονιά με την φανέλα της Μπάρτσα, η αλήθεια είναι ότι δεν το σκέφτεσαι και πολύ να τον δώσεις όταν ξέρεις ότι στη θέση του μπορείς να πάρεις τον Λουίς Σουάρες.
 
Ο Λουίς Ενρίκε όμως ήταν... αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να μην σκεφτεί μόνο το φέτος, αλλά και την ομάδα της επόμενης χρονιάς. Ως γνωστόν η απαγόρευση μεταγραφών ισχύει για την Μπαρτσελόνα όχι μόνο για τον ερχόμενο Γενάρη, αλλά και για το ερχόμενο καλοκαίρι. Μεταγραφές ξανά τον Γενάρη του 2016 για την Μπάρτσα.
 
Ο Ενρίκε λοιπόν μαζί με τον Θουμπιθαρέτα αποφάσισαν ότι για μία ακόμη φορά τη λύση μπορεί να την δώσει η Μασία, οι περίφημες ακαδημίες. Ο Μουνίρ και ο Σάντρο στα 19 τους έχουν ήδη κάνει ντεμπούτο στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα έχουν ήδη προλάβει και οι δύο να σκοράρουν στα πρώτα δύο ματς του πρωταθλήματος...
 
Φυντάνια της περσινής Μπαρτσελόνα Β αμφότεροι έκαναν εξαιρετική σεζόν με την ομάδα και ακόμη καλύτερη προετοιμασία φέτος με τον Λουίς Ενρίκε στην πρώτη ομάδα. Ο Σάντρο Ραμίρες ήταν ένας μικρός που τον περίμεναν χρόνια και ήξεραν εδώ και σχεδόν μία πενταετία ότι έρχεται. Βασικό στέλεχος των U16, U17, U18 και U19 της Ισπανίας ο νεαρός σέντερ φορ είναι το πουλέν του Λουίς Ενρίκε. Επιθετικός που έχει μάθει να ζει και να παίζει στην κορυφή της επίθεσης κάνοντας μάλιστα την διαφορά σε σχέση με όλους του επιθετικούς των ακαδημιών που κυρίως έπαιζαν στα άκρα θέλοντας να μοιάσουν στο Μέσι. Ενα πράγμα σαν τον Μουνίρ, δηλαδή το άλλο εκλεκτό κομμάτι που προώθησε στην πρώτη ομάδα φέτος ο Λουίς Ενρίκε. Μαροκινής καταγωγής δεν βρήκε θέση στα 15 του στις ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης και έφυγε. Από το 2011 στη Μασία και φέτος στα 19 του ήρθε η ώρα για την συμμετοχή στην αντρική ομάδα. Βασικός στο πρώτο ματς πρωταθλήματος της χρονιάς και σκόρερ ο μικρός.
 
Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που ο Ντεουλοφέου δόθηκε ξανά δανεικός. Ο Λουίς Ενρίκε πιστεύει πολύ τον Ντεουλοφέου αλλά ήξερε ότι με Σουάρες, Μέσι, Νειμάρ και Πέδρο χρόνο πολύ δεν θα έβρισκε. Αποφάσισε λοιπόν να τον δώσει στη Σεβίλλη που θα είναι βασικός συνεχώς προκειμένου να ωριμάσει ακόμη περισσότερο και το ερχόμενο καλοκαίρι που η Μπαρτσελόνα δεν θα έχει δικαίωμα μεταγραφών να παρουσιαστεί ως τέτοια. Επιπλέον φέτος κάθε φορά που θα του δίνεται η ευκαιρία θα δίνει χρόνο σε Μουνίρ και Σάντρο, κάτι που δεν θα συνέβαινε αν τυχόν και είχε κρατήσει τον Ντεουλοφέου και τον Τέγιο που επίσης δόθηκε δανεικός στην Πόρτο.
 
Η Μπαρτσελόνα είναι φανερό ότι εκτός από το να φτιάξει μία νέα και καλύτερη ομάδα για φέτος, προσπαθεί να αυξήσει τις επιλογές της έτσι ώστε να έχει λύσεις και το ερχόμενο καλοκαίρι που δεν θα κάνει μεταγραφές. Και όλο αυτό είναι αλήθεια ότι μπορεί να της κάνει καλό. Υπό την έννοια ότι οι μικροί των ακαδημιών θα ξαναπάρουν τις ευκαιρίες τους και δεν θα έχουν την κατάληξη που είχε ο Τιάγκο Αλκάνταρα να απαιτήσει και να πάρει μεταγραφή για την Μπάγερν προκειμένου να παίζει.
 
Μάλιστα με βάση το ταλέντο που υπάρχει στις Ακαδημίες θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει με βεβαιότητα ότι όλο αυτό θα της βγει σε καλό της Μπαρτσελόνα, αλλά εδώ υπάρχει ένα μεγάλο αλλά...
 
Και αυτό δεν είναι άλλο από την άμυνα. Ο Λουίς Ενρίκε θα ήθελε να έχει ψωνίσει κάτι διαφορετικό και για το δεξί άκρο της άμυνας (έκλεισε από τώρα τον Ντάγκλας για το επόμενο καλοκαίρι) και κυρίως θα ήθελε να είχε βρει σαφώς ποιοτικότερους στόπερ για να αγοράσει από τον Ματιέ και τον Βαρμάλεν που τελικά πήρε. Δεν βρήκε όμως, γιατί δεν ήταν εύκολο. Η Παρί είχε προλάβει τον Νταβίντ Λουίς και δεν πωλούσε τον Τιάγκο Σίλβα ή τον Μαρκίνιο. Τον Μπενατιά για κάποιον λόγο μάλλον δεν τον ήθελε οπότε αναγκάστηκε να πάει σε δεύτερες λύσεις και να ελπίζει ότι τουλάχιστον η μία θα βγει. Για αυτό άλλωστε πήρε και δύο στόπερ χωρίς να δώσει ούτε τον Πικέ για τον οποίο ελπίζει σε επανάκαμψη, ούτε φυσικά τον Ματσεράνο και τον Μπάρτρα. Ο Λουίς Ενρίκε έφτιαξε πεντάδα στα στόπερ ώστε ακόμη κι' αν έχει κάνει λάθος με κάποιον από τους δύο που αγόρασε, να έχει λύσεις. Και φυσικά και εδώ ο σχεδιασμός αφορούσε και την επόμενη σεζόν και όχι μόνο το εφετινό καλοκαίρι.
 
Γενικά ο Λουίς Ενρίκε προσπάθησε να φτιάξει ομάδα για δύο χρονιές και όχι για μία. Ολα τα αστέρια έμειναν, και προστέθηκαν εκτός από τον Σουάρες, ο Ράκιτιτς που πέρυσι έκανε τρομερή σεζόν με την φανέλα της Σεβίλλης, αλλά και ο μικρός αδερφός του Τιάγκο Αλκάνταρα, ο Ραφίνια που πέρυσι στα χέρια του Λουίς Ενρίκε στην Θέλτα έκανε καταπληκτικές εμφανίσεις. Συν ότι με εξαίρεση τον Σεσκ και τον Αλέξις, όλοι οι άλλοι έμειναν. Ακόμη και ο Τσάβι αποδεχόμενος το ρόλο του αναπληρωματικού που θα δίνει ποιοτικές ανάσες στην ομάδα.
 
Είναι ένα σχέδιο που μπορεί να πετύχει και να ξαναζωντανέψει το μύθο των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα που τόσο πολύ τσαλακώθηκε τελευταία. Χώρια που αν τον Γενάρη του 2016, στα μέσα στην επόμενης σεζόν δηλαδή, η Μπαρτσελόνα μπορεί να κάνει ξανά μεταγραφές. Μέχρι τότε σε σχέση με την επόμενη σεζόν δεν θα έχει κριθεί λογικά τίποτα και τα ταμεία της Μπάρτσα λόγω της... αποχής από το μεταγραφικό παζάρι θα είναι γεμάτα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μπασκετική παράσταση!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για την Εθνική ομάδα που είχε χρόνια να κάνει τέτοια εμφάνιση, τον Κατσικάρη που εμπνεύστηκε το πλάνο και τους διεθνείς που το εκτέλεσαν με τον βαθμό συγκέντρωσης να ξεπερνάει κάθε λογική! 
Ούτε θυμόμαστε από πότε είχαμε να δούμε αυτή την Εθνική ομάδα και να αφωνήσουμε ένα «α γεια σου ρε παιδί μου». Ούτε καν μπορώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που είδα την Ελλάδα να παίζει σαν... playstation και να κάνει το μπάσκετ να φαίνεται τόσο απλό.
Ειλικρινά, δεν ξέρω πού μπορεί να φτάσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ούτε ανεβάζω τον πήχη παραπάνω από 'κει που τον ξεκινήσαμε, δηλαδή την πρόκριση στην 8άδα, ωστόσο, δεν γίνεται να παραγνωρίσουμε πως αυτό που είδαμε κόντρα στην Κροατία ήταν μια μπασκετική παράστασή που όμοιά της θα βρούμε μόνο αν ανατρέξουμε στο... πολύ παρελθόν.
Το μπάσκετ χρειάζεται δύο πράγματα για να πετύχεις: Πρώτον, να έχεις το σχέδιο και δεύτερον να μπορείς να το εφαρμόσεις. Το πρώτο είναι αποκλειστικά κομμάτι του προπονητή, το δεύτερο αφορά σε πολύ μεγάλο βαθμό τους παίκτες. Για να εμπνευστείς το σχέδιο θα πρέπει να έχεις ξεκάθαρη μπασκετική αντίληψη, για να το εφαρμόσεις απαιτείται να έχεις παίκτες που θα έχουν το μάξιμουμ της συγκέντρωσης και ανά πάσα στιγμή θα κοιτούν τον στόχο.
Είναι μία από τις λίγες φορές που βλέπω ένα πλάνο να εκτελείται στο 100% και να μην χρειάζεται η παραμικρή αλλαγή σχεδίου στη διάρκεια ενός 40λέπτου. Είναι μία από τις λίγες φορές που βλέπω μια ομάδα να αντιλαμβάνεται σε κάθε φάση τα μις ματς που προκύπτουν και να έχει την συγκέντρωση και την υπομονή για να «χτυπήσει» τον αντίπαλο.
Τι να πρωτοθυμηθώ; Τον Πρίντεζη να έχει στην πλάτη του τον Σίμον κι όλη η ομάδα να δουλεύει για να του δώσει την μπάλα, προκειμένου να χρεωθεί με τέταρτο φάουλ ο Κροάτης; Τον Καλάθη που έψαχνε τα ένας εναντίον ενός με τους Τόμιτς, Ζόριτς, Σάριτς και τους συμπαίκτες του να ανοίγουν αυτόματα σαν βεντάλια για να τον διευκολύνουν; Ναι, δέχομαι πως όλα αυτά δεν είναι πρωτόγνωρα, είναι ξεκάθαροι στόχοι που οφείλουν να τους έχουν όλοι προπονητές. Αυτό που θεωρώ πρωτόγνωρο για μια εθνική ομάδα που δεν είχε τόσο χρόνο να δουλέψει, είναι ο μεγάλος βαθμός συγκέντρωσης ώστε να έχει ξεκάθαρο στόχο σε κάθε φάση του παιχνιδιού...
Η Εθνική είχε έναν Μπουρούση που ήταν απροσπέλαστος, έναν Ζήση που αποδεικνύει ότι ο έξυπνος μπασκετμπολίστας θα είναι απαραίτητος όσο κι αν το μπάσκετ εξελίσσεται κι έχει ανάγκη την ταχύτητα και τη δύναμη. Είχε έναν Παπανικολάου που «βίδωσε» τον Μπογκντάνοβιτς στη μεγαλύτερη διάρκεια, έναν Καλάθη που αθόρυβα έκανε εξαιρετική δουλειά, αλλά κι έναν Βουγιούκα που για πρώτη φορά μας ανάγκασε να φωνάξουμε «επιτέλους».
Δεν στέκομαι βεβαίως στους έξι πόντους του Ιαν, αλλά στο γεγονός ότι για πρώτη φορά πάτησε στο παρκέ με σκοπό να γίνει πιο... σκληρός και από τον Γλυνιαδάκη. Το φάουλ που έκανε στον Τόμιτς ήταν τύπου «δεν θα με περάσεις» κι αυτή είναι η νοοτροπία που πρέπει να έχει ο Βουγιούκας σ' όλα τα παιχνίδια για να γίνει απαραίτητος στην Εθνική. Οποτε χρειάστηκε πήρε τα σουτάκια από τα τρία – τέσσερα μέτρα κι αυτή η εμφάνιση μπορεί να τον βοηθήσει για να αισθανθεί ο ίδιος καλύτερα.
Δίπλα σ' αυτούς, ο Σλούκας που έκανε εξαιρετική δουλειά, αλλά και ο Βασιλειάδης που πήρε ολόσωστα σουτ από τα 6,75μ, έστω κι αν η μπάλα τον χαρίστηκε μόνο σε ένα από τα πέντε που επιχείρησε. Είναι εντυπωσιακό ότι η Εθνική είχε μόλις 22% στα τρίποντα (!) και κατάφερε να νικήσει δια περιπάτου με 11 πόντους διαφορά, βασιζόμενη στην άμυνά, την ταχύτητά και την εξυπνάδα που χρησιμοποίησε σε όλες τις φάσεις πέντε εναντίον πέντε.
Τώρα είναι η σειρά της Αργεντινής. Μια ομάδα που δεν έχει τις λύσεις της Κροατίας, αλλά είναι μπαρουτοκαπνισμένη σε τέτοια παιχνίδια κι έχει τρεις παίκτες με μεγαλύτερη προσωπικότητα από τους Κροάτες. Πλέον, η νίκη είναι μονόδρομος για να αποφύγουμε την Ισπανία, αλλά πάνω απ' όλα χαίρομαι που δεν θα χρειαστεί να μπούμε σε τρυπάκια τύπου «μήπως να χάσουμε το τάδε ματς;», μετατρέποντας πάλι την επίσημη αγαπημένη σε... επίσημη διχασμένη, με τον καθέναν να έχει τη δική του άποψη για το αν πρέπει ή δεν πρέπει.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Nα σταματήσει το αστείο!!

Εκστασιασμένος από το τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής, ο Νίκος Παπαδογιάννης αναρωτιέται για τι ζούσαμε με το πόδι στο φρένο.
Μάγκες, αρκετά τράβηξε το αστείο. Κόψτε την πλάκα, προτού χτυπήσει το ξυπνητήρι και διακόψει βάναυσα το γλυκό όνειρο. Σταματήστε το καλαμπούρι γιατί δεν θα σας το συγχωρήσουμε εάν αποδειχθεί ότι μας δουλεύετε.
Όχι, δεν μπορεί να είναι αυτή η Εθνική μπάσκετ που ξέρουμε. Πετάξτε τις μάσκες και ομολογήστε το. Είστε κάποιοι άλλοι, μεταμφιεσμένοι σε ομαδάρα. Ξέρουμε κατά βάθος, ότι θα βγάλετε ξαφνικά τις φανέλες και θα φανερώσετε τον πραγματικό σας εαυτό.
Η Εθνική του 2014 θα ήταν, υποτίθεται, μια ομαδούλα χαμηλών δυνατοτήτων και θα δυσκολευόταν να περάσει τον Όμιλο. Αυτή τη φιλικών αγώνων, ντε. Δεν το διαβάσατε στο φωτεινό παντογνώστη που λέγεται Twitter; Δεν πάμε πουθενά με αυτή την ομάδα. Είστε όλοι άμπαλοι. Και υπερτιμημένοι.
Με πρώτον αυτόν με το νούμερο 6, που παίζει τόσα χρόνια στην Εθνική ομάδα με μέσο, χάρη στις δημόσιες σχέσεις του. Να δείτε που έχουν βάλει το χέρι τους οι φίλοι του οι δημοσιογράφοι, για να του γράφει η στατιστική 10 ασίστ στο ένα ματς, 18 πόντους στο άλλο. Ελεος δηλαδή.
Όχι, δεν είστε εσείς η Εθνική μπάσκετ. Η Εθνική μπάσκετ που ξέρουμε δεν παίζει μπάσκετ. Παίζει σκάκι και ανταρτοπόλεμο για να πιάσει τον αντίπαλο κορόιδο και να του κατεβάσει τον πήχυ. Εσείς προσπαθείτε να του κατεβάσετε το βρακί. Είναι πράγματα αυτά;
Η Εθνική μπάσκετ που αγαπήσαμε παίζει μόνο άμυνα και περιμένει ηρωισμούς από τα αστέρια της για να βάλει τη μπάλα ως το καλάθι. Ξέρει μόνο το «ήρεμα», το «προσεκτικά» και το «υπομονετικά». Δεν τρέχουμε ποτέ, γιατί φοβόμαστε ότι θα μας πάρουν είδηση ότι είμαστε λαθρεπιβάτες και θα μας ισοπεδώσουν.
Τι φοβόμασταν τόσα χρόνια, ρε διάολε; Γιατί κρατούσαμε το χειρόφρονο τραβηγμένο;
Ο Φώτης Κατσικάρης δεν φοβήθηκε να προχωρήσει σε τομές. «Τον ευνοεί το φετινό του υλικό», θα πείτε. Μα τι διαφορετικό έχει το φετινό υλικό από το αντίστοιχο του 2013, του 2012 και του 2011; Μοναχά τον Αντετοκούνμπο. Ο ίδιος Καλάθης κρατάει τα ηνία, ο ίδιος Ζήσης που πάτησε τα 30+ στέκεται δίπλα του, ο ίδιος Παπανικολάου, ο ίδιος Πρίντεζης, ο ίδιος Καϊμακόγλου, ο ίδιος Μπουρούσης, ο ίδιος Σλούκας, ο ίδιος Βασιλειάδης, ο ίδιος Βουγιούκας.
Μη μου πείτε ότι είναι ευεργετική η απουσία του Σπανούλη, όπως ισχυρίζονται οι πονηροί στο διαδίκτυο, γιατί θα βάλω τις φωνές. Εάν είχε τον Σπανούλη στις τάξεις της, η ίδια ομάδα με την ίδια σύνθεση και την ίδια φιλοσοφία θα ισοπέδωνε όποιον έβρισκε μπροστά της.
«Και τον Κουφό», θα παρατηρήσετε. Αμφιβάλλω αν ο Κουφός έχει παίξει ποτέ καλύτερα στην Εθνική απ’ό,τι έπαιξε απόψε ο Βουγιούκας. Μπορεί να έχει τα κουσούρια του ο Ίαν, αλλά καταλαβαίνει καλά το παιχνίδι, έχει άψογη τεχνική και μπορεί να παίξει το 10λεπτο που του αναλογεί χωρίς να πέσει η ένταση.
Απόψε, ο Βουγιούκας έδωσε 6 πόντους με 3/3 σουτ, 2 ριμπάουντ, 1 τάπα και πολλές καλές άμυνες σε 10:05 συμμετοχής, απέναντι σε αντίπαλο που έχει τρεις σέντερ πάνω από 2μ10 (Τόμιτς, Ζόριτς, Μάρκοτα). Ο συντελεστής +/- του Βουγιούκα ήταν +6, ενώ του Μπουρούση +7.
Ας το γράψω άλλη μία φορά, τώρα που ακόμη γυρίζει η ρουλέτα: η διαφορά ανάμεσα σε κάτι καλό και σε κάτι μεγάλο κρύβεται στα παπούτσια παικτών όπως ο Σλούκας, ο Βασιλειάδης και ο Βουγιούκας. Αμήν και ο Μάντζαρης με τον Γλυνιαδάκη.
Ο Ζήσης μοίρασε 10 ασίστ και 0 λάθη. Ο Μπουρούσης μάζεψε 10 ριμπάουντ. Το πολυεργαλείο Καϊμακόγλου είχε και ασίστ (4) και ριμπάουντ (6), αλλά και 14 σουτ με 5/5 εντός παιδιάς. Ο Κώστας Παπανικολάου έκανε αυτό που υποσχέθηκε: περιόρισε τον Μπογκντάνοβιτς για πολλοστή φορά (με αφετηρία μία τάπα στο 1ο λεπτό), πήρε τόννους αυτοπεποίθησης από την άμυνά του αντί να περιμένει τα τρίποντα και πλημμύρισε το γήπεδο με το πηγαίο ταλέντο του.
Όπως συνήθως, ουδείς από τους 12 έπαιξε περισσότερα από 28 λεπτά. Ναι, σε αγώνα Ελλάδας-Κροατίας, όπου φοβόμασταν ότι ο Μπουρούσης θα ξεζουμιζόταν από την υπερπροσπάθεια.
Η Εθνική δεν είχε σουτάρει ούτε μία βολή ως το 25ο λεπτό, ενώ έβαλε μόλις 5/23 τρίποντα. Οι ασίστ, όμως, ήταν 23-9 υπέρ της Ελλάδας. Τα ριμπάουντ, 34-31, ναι, υπέρ της ομάδας που υποτίθεται ότι υστερούσε σε κορμιά. Τα λάθη, 10 έναντι 13. Τα ποσοστά στα δίποντα, 65% για την ελληνική ομάδα και …39% για την Κροατία.
Η Εθνική μας μπορεί να είναι Βαλκάνια, για να θυμηθώ ξανά την αποστροφή του Γιάσμιν Ρέπεσα, αλλά μοιάζει με ηλεκτρονικό εγκέφαλο made in Japan. Θα θυμάστε τι συνέβη την τελευταία φορά που πέρασε από την Ιαπωνία.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Mundobasket 2014 - Ο Κώστας Καϊμακόγλου στο gazzetta.gr!!

Ο Κώστας Καϊμακόγλου δεν ενθουσιάζεται με το 76-65 επί της Κροατίας και το 4/4 της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και μιλώντας στο gazzetta.gr, ξεκαθαρίζει ότι όχημα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι η άμυνα!
Πολλοί είναι εκείνοι που περίμεναν το αποτέλεσμα του αγώνα με τους Κροάτες (με ήττα από το Πουέρτο-Ρίκο αποκλείονται!), έτσι ώστε σιγά-σιγά να αρχίσουν να διαμορφώνουν μία πρώτη άποψη για το τι “ψάρια μπορεί να πιάσει” η Ελλάδα στο τουρνουά και ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες. Αν το τελικό σκορ του αγώνα (76-65) αποδεικνύει ότι οι Έλληνες διεθνείς έκαναν τα δύσκολα... εύκολα, η αγωνιστική εικόνα της ομάδας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, επιτρέπει τα χαμόγελα και την (συγκρατημένη έστω) αισιοδοξία για τη συνέχεια. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε λιγότερα λάθη και +14 (23-9!) στις ασίστ, κυριάρχησε στα ριμπάουντ και παρ’ ότι σούταρε τις μισές βολές από τους αντιπάλους μας 9 έναντι 17) και αστόχησε στα περισσότερα και υπό καλές προϋποθέσεις τρίποντα (5/23 συνολικά) που επιχείρησε, παρ’ όλα αυτά πέρασε ένα ακόμη εύκολο βράδυ στο Παβεγιόν “Σαν Πάμπλο”, κερδίζοντας και πάλι με διψήφια διαφορά πόντων.
«Πόσο ικανοποιημένοι, λοιπόν, δικαιούμαστε να νιώθουμε;», ρωτήσαμε εύλογα στην μικτή ζώνη τον Κώστα Καϊμακόγλου, που μαζί με τον συνονόματό του, Παπανικολάου (14π., 2ρ., 3κλ. με 7/8 διπ.), και τον Μπουρούση (13π., 10ρ., 2ασ. με 6/7 διπ.), αλλά και τονΖήση (3π., 10ασ.), ήταν οι στυλοβάτες της επικράτησης επί των Κροατών. Ο “Καϊ-Καϊ” ήταν σχεδόν αλάνθαστος (14π., 6ρ., 4ασ., 1κοψ. με 5/5 σουτ), αλλά στη συζήτηση που είχαμε, ήταν ήρεμος και δεν φάνηκε να συμμερίζεται την περιρρέουσα ατμόσφαιρα ενθουσιασμού που επικρατούσε στις κερκίδες και στα δημοσιογραφικά θεωρεία. Είπαμε, καλώς ή κακώς, η όλη προσπάθεια θα κριθεί στο νοκ-άουτ παιχνίδι του Σαββατοκύριακου (ανάλογα με το αν θα τερματίσουμε πρώτοι ή δεύτεροι), άστε που έχουμε μπροστά μας έναν ακόμη τελικό, το αποψινό (23.00) παιχνίδι με την Αργεντινή.
«Όταν δε σκοράραμε, παίζαμε καλύτερη άμυνα!»
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είμαστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι... Πως θα μπορούσαμε να νιώθουμε διαφορετικά, άλλωστε, από τη στιγμή που οι κόποι μας και η προσπάθειά μας, φέρνουν καρπούς. Είμαστε πολύ σωστά προετοιμασμένοι, εκτελέσαμε με ακρίβεια το πλάνο μας στην άμυνα, όσον αφορά στο ριμπάουντ αλλά και στον περιορισμό της δράσης του Σιμόν και του Μπογκντάνοβιτς και παρ’ ότι χάσαμε αρκετά ελεύθερα τρίποντα και κάποια θεωρητικά εύκολα καλάθια, μείναμε συγκεντρωμένοι στα ανασταλτικά μας καθήκοντα. Αν προσέξατε κάποια στιγμή, στην 3η περίοδο, πέρασαν σχεδόν 3-4 λεπτά που δεν σκοράραμε, αλλά το σκορ δεν άλλαζε, γιατί δεν δεχόμασταν καλάθια! Αυτό είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα και σίγουρα μας γεμίζει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.», σχολίασε εν αρχή ο 31χρονος πάουερ-φόργουορντ της Ούνικς Καζάν, που παρεπιμπτόντως είναι ο πιο εύστοχος Έλληνας παίκτης από την γραμμή των 6,75, μια κατηγορία, στην οποία τα νούμερά μας (28/84 τριπ. ήτοι 33,3%) είναι μάλλον κάτω του μέσου όρου.
«Ας βγάζουμε ελεύθερα σουτ κι ας τα χάνουμε!»
«Η δημιουργία πολλών ελεύθερων σουτ είναι ένας από τους στόχους του παιχνιδιού μας στην επίθεση, οπότε από τη στιγμή που τα “βγάζουμε”, πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι και να μην κοιτάμε αν μπήκαν ή όχι! Αν τα βάζαμε σήμερα (σ.σ.: χθες), η διαφορά θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, αλλά θα προτιμούσα να τα βάλουμε αύριο (σ.σ.: σήμερα) κόντρα στην Αργεντινή, που είναι πολύ ποιοτική ομάδα και θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό της. Το τελευταίο μας παιχνίδι στην 1ηφάση, θα κρίνει τελικά και την πρώτη θέση του ομίλου, που πλέον εδώ που φτάσαμε, αποτελεί ζητούμενο για μας και γι’ αυτό θα πρέπει να μπούμε στο γήπεδο με την ίδια νοοτροπία. Οι αντίπαλοί μας, μπορεί να μην είναι η ομάδα του παρελθόντος, αλλά έχουν ένα αξιοσέβαστο σύνολο, με έμπειρους και νέους παίκτες, είναι μαχητές και πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά μέσα στο γήπεδο για να τους κερδίσουμε.», κατέληξε ο έμπειρος άσος που για ένα ακόμη ματς, έδειξε πόσο πολύτιμη και πολύπλευρη είναι η προσφορά του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η δολοφονία του Εσπόζιτο σε βίντεο!!

Ένα σοκαριστικό βίντεο από την δολοφονία του Τσίρο Εσπόζιτο, κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο! 
Ένα αποκλειστικό βίντεο από της στιγμή της δολοφονίας του Τσίρο Εσπόζιτο, δημοσίευσε η εφημερίδα Il Mattino της Νάπολη, με τις εικόνες να προκαλούν σοκ. Ο άτυχος οπαδός, που πυροβολήθηκε κατά την διάρκεια επεισοδίων λίγο πριν τον τελικό του Κόπα Ιτάλια, φαίνεται να μεταφέρεται από άλλους φιλάθλους, μέχρι να έρθει και να αναλάβει η αστυνομία.





ADVERTISEMENT
*Πηγή: gazzetta.gr*

Καθάρισε το ιππικό για τον Άρη!!

Έξω από τα δόντια τα γράφει ο Αποδυτηριάκιας και αποκαλύπτει στον SportDog πως ο ιστορικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης κατέληξε στο ερασιτεχνικό. Φοβερά πράγματα...
"Νίκησε ο λαός του Άρη", λένε, μετά τη νέα δικαστική απόφαση που ανατρέπει την προηγούμενη και βγάζει από το παιχνίδι τον Σκόνδρα. Ο Άρης, λοιπόν, με τη νίκη του λαού του θα παίξει γάμα εθνική κι όχι βήτα εθνική, όπως ήθελε ο εχθρός του λαού Λάμπρος Σκόνδρας.

Δεν υπάρχει καμμία νίκη του λαού, η νίκη είναι του ιππικού, που αφού ακολούθησε το πεζικό του Άρεως, είπε την τελευταία κουβέντα. Δεν θα υπήρχε καμμία ανατροπή, δικαστική και όποια άλλη, αν δεν γινότανε "επέμβαση" των πολιτικών. Οι όποιοι πολιτικοί πάνε πάντα με το ρεύμα.

Προς τα πού φυσάει ο άνεμος; Όπου θέλει ο λαός! Προς τα εκεί παίζουν μπάλλα και οι πολιτικοί, οι ιππείς, οι "οδηγοί" του λαού;

Για το καλό του Άρεως, σου λένε, η ομάδα πρέπει να φουντάρει στο ερασιτεχνικό. Ουδείς ασχολείται με το καλό του Άρεως. Ο καθένας έχει τα προσωπικά του κίνητρα. Ο Σκόνδρας και ο Ματθαίου ήθελαν Β΄ εθνική διότι κινδυνεύει η προσωπική τους περιουσία. Οι άλλοι θέλουν Γ΄ εθνική για να παραμείνουν στο κόλπο, να συνεχίσουν να κουμαντάρουν ενωμένοι μέχρι να σκοτωθούν πάλι μεταξύ τους.

Φοβερό, ε; Να μην αναγνωρίζει κανένας την ανικανότητά του να διοικήσει. Να μην αποδέχονται την αποτυχία τους, ότι συνέβαλαν στην καταστροφή του Άρεως. Κι αυτοί οι ίδιοι να επιμένουν να προσφέρουν την αποδεδειγμένη στην πράξη ασχετοσύνη τους.

ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 69 ο Αρης, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr
Τρεις οι “παρατάξεις” σήμερα στον Άρη. Οι κύριοι που ανέλαβαν να διοικήσουν το μαγαζί στην Γ' εθνική. Οι άλλοι κύριοι οι αξιοπρεπείς που προσφέρονται να τσοντάρουν τίποτα ψιλά. Και τρίτη παράταξη ο Σκόνδρας που δεν το βάζει κάτω και συμμάχησε, λόγω κοινών επιδιώξεων, με τον Ματθαίου. Μια παρένθεση.
Ο Ματθαίου ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ΠΑΕ μετά το άρθρο 44, πριν από δέκα χρόνια. Εννοώ ότι τότε που ευνοήθηκε σκανδαλωδώς, άλλωστε όπως και η ΑΕΚ, η ΠΑΕ Άρης και γλύτωσε το 95% των υποχρεώσεών της σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, ακόμα και ιδιώτες. Κι όμως!
Κι όμως, λέω, η ομάδα φούνταρε, την πήρε η κατρακύλα στον οικονομικό τομέα. Σήμερα, λοιπόν, Σκόνδρας και Ματθαίου ήθελαν να κρατήσουν την ομάδα στην Β' εθνική με την ελπίδα να καθαρίσουν με το άρθρο 99.
Δίνω αποκλειστική πληροφορία. Μία είναι η οριστική σωτηρία του Άρεως. Ούτε το άρθρο 44, ούτε το 99. Πρέπει να φτιαχθεί το άρθρο 69! Έστω και μόνο για πάρτη του Άρεως. Άσε τους άλλους να λένε “ΠΑΟΚ και τα μυαλά στα κάγκελα”. Εγώ λέω “Άρης και όλα τα ζουμιά μέσα με το 69!”. Μετά από τέτοιο “πάρσιμο”, του Άρεως με τη νομοθεσία, θα γεννηθεί ο αληθινά νέος Άρης.

*Πηγή: sportdog.gr*

Σταθερή αξία, αμετακίνητη!!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης γράφει για την υπογραφή του Κατσικάρη στην ομάδα, για την άμυνα της Εθνικής, αλλά και την... ομορφιά να ψάχνεις τον νέο «ηγέτη»! Η Εθνική μας κάνει αυτά που έκανε από την πρώτη μέρα του τουρνουά στην Ισπανία και τα κάνει με εντυπωσιακή συνέπεια. Και τα καλά (και είναι πολλά), και τα άσχημα (λίγα, αλλά δεν διορθώνονται). Σημασία έχει πως από τη στιγμή που η ζυγαριά γέρνει υπέρ μας, έχουμε δικαίωμα και στο… λάθος. Και για την ώρα η "επίσημη αγαπημένη" αποτελεί σταθερή αξία, αμετακίνητη.
Αν δει κανείς την εικόνα των αναμετρήσεων της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα διαπιστώσει πως μόνο το όνομα και το… χρώμα της φανέλας του αντιπάλου αλλάζει. Κι αυτό είναι έργο που έχει ελληνική υπογραφή. Αυτή του Φώτη Κατσικάρη.
Η άμυνα είναι το σημείο αναφοράς μας κι όσο… σφίγγουν τα γάλατα, τόσο θα χρειάζεται μεγαλύτερη επίκληση σ' αυτό που οι προπονητές (κάτι παραπάνω από εμάς θα ξέρουν) θεωρούν ακρογωνιαίο λίθο της νίκης. Στο μεγαλύτερο διάστημα των αγώνων η άμυνά μας παίρνει πολύ υψηλό βαθμό κι αποτελεί κινητήριο μοχλό για επίθεση με συνθήκες αιφνιδιασμού.
Είναι αλήθεια πως στο "σετ παιχνίδι" υπάρχουν στιγμές που πελαγοδρομούμε, κάτι που ήταν αναμενόμενο, δεδομένων των παικτών που αποτελούν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Άρα, πρέπει να ψάξουμε περισσότερο από άλλες ομάδες το "ανοιχτό γήπεδο" κι ως τώρα το κάνουμε με αποτελεσματικότητα.
Η Κροατία ήταν σαφέστατα ο πιο δύσκολος αντίπαλός μας, άρα η συγκεκριμένη νίκη αποκτά μεγαλύτερη αξία. Το δείγμα γραφής έγινε ακόμα πιο αντιπροσωπευτικό, οι ενδοιασμοί λιγοστεύουν κι η Εθνική μάς υποχρεώνει να τη χειροκροτήσουμε. Θα το κάναμε ανεξαρτήτως αποτελέσματος, γιατί εμείς δεν μετράμε πόντους αλλά προσπάθεια, όμως τώρα επιβραβεύουμε όχι μόνο την ενέργεια και τον ιδρώτα που χύθηκε στο παρκέ.
Το κακό είναι πως ό,τι κι αν κάνουμε στην πρώτη φάση (κι είναι εξαιρετική η παρουσία μας, από τις πιο πειστικές σε ολόκληρο το τουρνουά) θα παίξουμε τους κόπους, τα κέρδη και τις φιλοδοξίες σε ένα παιχνίδι. Αυτό εξ ορισμού αδικεί την προσπάθεια κάθε ομάδας, όμως αυτό είναι το σύστημα (ακόμα κι αν είναι ένοχο).
Έχουμε άλλη μια αναμέτρηση, με την κατά τεκμήριο καλύτερη (μετά από μας;) ομάδα του ομίλου. Η Αργεντινή είναι το τελευταίο εμπόδιο για την κατάκτηση της κορυφής στον όμιλο, έχοντας ως πρώτο κρατούμενο ότι το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Καμία δεν διασφαλίζει πρόκριση, αφού ο αντίπαλος στη δεύτερη φάση (όποιος κι αν είναι) εύκολος δεν θα είναι. Βήμα - βήμα…
Υ.Γ.: Για την ώρα, με εξαίρεση τα κενά διαστήματα για τα οποία κάναμε λόγο και στο προηγούμενο σχόλιο μας (και τα είδαμε κι απόψε), η απουσία επιθετικού "πρώτου βιολιού" βγάζει κάθε βραδιά κι άλλον ήρωα, κι άλλον "ηγέτη". Έχει την ομορφιά του, έχει την αξία του…
*Πηγή: sportdog.gr*

MLS: «Επαναστατικός» Ενγκουγιέν!! (videos)

Χάρη σε δύο γκολ του Λι Ενγκουγιέν, οι Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον επικράτησαν με 3-1 της αποδεκατισμένης Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 9ο λεπτό με τον Σούνι Σαντ, αλλά στο 45ο ισοφάρισε ο Τιλ Μπάνμπερι, ενώ ο 27χρονος Ενγκουγιέν ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 48ο και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 94ο. Σε άλλο σημερινό ματς του MLS, οι Ομπαφέμι Μάρτινς και Άντι Ρόουζ πέτυχαν από δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο για το εύκολο 4-2 των Σιάτλ Σάουντερς εναντίον της Σίβας ΗΠΑ, που μείωσε με τον Μάρκο Ντελγάδο στο 51ο λεπτό και πέναλτι του Ράιαν Φίνλι στο 60ό. Τέλος, ο Κόνορ Κέισι πέτυχε το μοναδικό γκολ του 1-0 των Φιλαδέλφεια Γιούνιον σε βάρος του Τορόντο στο 55ο, ενώ οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω απευθείας κόκκινης στον Άστον Μόργκον στο 77ο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Φιλαδέλφεια Γιούνιον-Τορόντο 1-0
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον-Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι 3-1
Σίβας ΗΠΑ-Σιάτλ Σάουντερς 2-4
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
26
46
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
27
42
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
26
36
Τορόντο
25
33
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
26
33
Κολόμπους Κρου
26
33
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
25
31
Σικάγο Φάιρ
25
29
Χιούστον Ντάιναμο
25
28
Μόντρεαλ Ίμπακτ
25
20
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
26
51
Λος Άντζελες Γκάλαξι
25
46
Ρέαλ Σολτ Λέικ
26
43
Ντάλας
26
42
Πόρτλαντ Τίμπερς
26
34
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
25
33
Κολοράντο Ράπιντς
26
30
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
24
26
Σίβας ΗΠΑ
26
24
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.









*Πηγή: onsports.gr*

Κόπα Σουνταμερικάνα: Αποκλείστηκε η Φλουμινένσε!! (videos)

Χάρη στον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ, η Γκοΐας προκρίθηκε στους «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα έπειτα από 1-0 σε βάρος της Φλουμινένσε.
Στο 48ο λεπτό, οι «καριάκα» απώλεσαν το πλεονέκτημα από το 2-1 του πρώτου αγώνα, καθώς ο Έρικ ολοκλήρωσε επίθεση διαρκείας της Γκοΐας, ενώ στο 61ο ο Ελιβέλτον αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και περιόρισε τις ελπίδες πρόκρισης των ηττημένων. Από την πλευρά της, η Ρίβερ Πλέιτ πήρε προβάδισμα πρόκρισης περνώντας με 1-0 από την έδρα της Γοδόι Κρουζ χάρη σε γκολ του Χερμάν Πεζέγια στο 92ο λεπτό, ενώ το ντέρμπι της Χιμνάσια με την Εστουντιάντες επεκτάθηκε για πρώτη φορά στο Κόπα Σουνταμερικάνα, αλλά οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0.
Σε άλλο σημερινό παιχνίδι της δεύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, η Βιτόρια επιβλήθηκε με 2-1 της Σπορτ Ρεσίφε και πέρασε στην επόμενη φάση με συνολικό 3-1. Ο 21χρονος Βίλι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 22ο λεπτό και ο Μάρσιο σημείωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 74ο, ενώ στο 51ο ισοφάρισε προσωρινά ο Ρίτελι.
Παρακάτω ο «χάρτης» του Κόπα Σουνταμερικάνα:
Δεύτερος γύρος
1 – Σπορτ Ρεσίφε (Βραζιλία) – ΒΙΤΟΡΙΑ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 0-1 & 1-2
2 – Ντεπορτίβο Καπιατά (Παραγουάη) – Καράκας (Βενεζουέλα) 16-24/09
3 – Γοδόι Κρουζ (Αργεντινή) – Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή) 0-1 & 18/09
4 – Ουατσιπάτο (Χιλή) – Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα (Χιλή) 11-25/09
5 – Φλουμινένσε (Βραζιλία) – ΓΚΟΪΑΣ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 2-1 & 0-1
6 - Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) – Ντεπορτίβο Καλί (Κολομβία) 16-24/09
7 – Ουνιβερσιτάριο (Βολιβία) – Ουνιβερσιδάδ (Περού) 17-23/09
8 – Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία) – Μπαΐα (Βραζιλία) 0-2 & 04/09
9 – Ιντεπεντιέντε Ντε Βάγιε (Εκουαδόρ) – Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 16-23/09
10 – Χιμνάσια Λα Πλάτα (Αργεντινή) – Εστουντιάντες Λα Πλάτα (Αργεντινή) 0-0 & 16/09
11 – Έμελεκ (Εκουαδόρ) – Ρίβερ Πλέιτ (Ουρουγουάη) 18-25/09
12 – Κρισιούμα (Βραζιλία) – Σάο Πάολο (Βραζιλία) 2-1 & 04/09
13 – Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ) – Λιμπερτάδ (Παραγουάη) 11-17/09
14 – Ροζάριο Σεντράλ (Αργεντινή) – Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή) 04-17/09
15 – Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) – Τζένεραλ Ντίαζ (Παραγουάη) 10-25/09
Τρίτος γύρος
16 – Νικητής 15 – Βιτόρια (Βραζιλία)
17 – Νικητές 14-2
18 – Νικητές 13-3
19 – Νικητές 12-4
20 – Νικητής 11 – Γκοΐας (Βραζιλία)
21 – Νικητές 10-6
22 – Νικητής 9 – Λανούς (Αργεντινή)
23 – Νικητές 8-7
Προημιτελικοί
24 – Νικητές 23-16
25 – Νικητές 22-17
26 – Νικητές 21-18
27 – Νικητές 20-19
Ημιτελικοί
28 – Νικητές 27-24
29 – Νικητές 26-25
Τελικοί
Νικητές 28-29









*Πηγή: onsports.gr*

Βραζιλία: Είχε κέφια ο Νεϊμάρ!! (video)

Απίστευτα κόλπα από τον Νεϊμάρ στην τελευταία προπόνηση της Βραζιλίας!
Έχοντας χάσει τα τελευταία δύο παιχνίδια της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Νεϊμάρ φαίνεται πως έχει αρκετή όρεξη και διάθεση για τις αναμετρήσεις της «σελεσάο» στο μέλλον.
Κάτι που φάνηκε και από το γεγονός ότι στην τελευταία προπόνηση των «καριόκας» είχε πάρει μία μπάλα για να κάνει απίστευτα κόλπα με αυτή και να εντυπωσιάσει όλους του, τους συμπαίκτες.





*Πηγή: onsports.gr*

Προπονητής-τερματοφύλακας!

Μέσα στα όσα παράδοξα γίνονται φέτος στον Άρη, ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής εκτός από χρέη προπονητή τερματοφυλάκων που εκτελεί, αναμένεται να φορέσει και ο ίδιος τα «κίτρινα» γάντια.

Προπονητής-τερματοφύλακας
Εκ των έσω θα καλυφθεί όπως φαίνεται στον Άρη το κενό στις θέσεις των τερματοφυλάκων.

Ο Μανόλης Καλογεράκης αποχώρησε όταν έφυγε ο Παναγιώτης Στεφανίδης, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει στην ομάδα με άλλη διοίκηση από αυτήν που τον έφερε και πήγε στον Πανιώνιο.

Υπάρχει πλέον ανάγκη για έναν ακόμη παίκτη για τον «άσο».

Ωστόσο, δεν πρόκειται να αποκτηθεί κάποιος.

Ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής, ο οποίος προσλήφθηκε το καλοκαίρι ως προπονητής τερματοφυλάκων θα υπολογίζεται και ο ίδιος για την θέση κάτω από τα δοκάρια. Ο ίδιος αποφάσισε μετά το τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα, αλλά θα επιστρέψει άμεσα στην ενεργό δράση και αν χρειαστεί θα υπερασπιστεί ξανά την εστία του Άρη για πρώτη φορά μετά το 2009.

Οι «κίτρινοι» έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν στην Γ’ Εθνική μόνο δύο ποδοσφαιριστές άνω των 33 ετών και ο Καρατζιοβαλής είναι 39 χρονών, οπότε θα πιάσει τη μια θέση.*Πηγή: sport-fm.gr*

Καλαϊτζίδης: «Γι’ αυτό περίμενα τον Άρη»

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης μίλησε στην κάμερα της Nova για την περιπέτεια του Άρη και τον λόγο για τον οποίο εκείνος περίμενε μέχρι να υπάρξουν οι οριστικές εξελίξεις.

Καλαϊτζίδης: «Γι’ αυτό περίμενα τον Άρη»
Τους λόγους για τους οποίους περίμενε τις οριστικές εξελίξεις στον Άρη εξήγησε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης μιλώντας στην κάμερα της Nova.

«Ήταν θέμα ηθικής τάξης» ανέφερε ο Έλληνας τεχνικός ο οποίος πρόσθεσε: «Ηταν περισσότερο συναισθηματική παρά επαγγελματική η απόφαση να περιμένω».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Καλαϊτζίδη στην κάμερα της Nova…

-Κόουτς, καλό ξεκίνημα ή καλή συνέχεια να σας ευχηθούμε;

« Επειδή προτεραιότητά μας είναι να συναντήσουμε την πρότερη καλή κατάσταση που βρισκόμασταν, νομίζω πως πάμε για ανάλογη συνέχεια. Βέβαια, ο χρόνος που χάθηκε, εκτιμώ πως είναι υπερπολύτιμος, διότι σε λίγες εβδομάδες ξεκινά το πρωτάθλημα. Θα τρέχουμε τώρα να αξιοποιήσουμε τον λίγο χρόνο που έχει μείνει στη διάθεσή μας, ούτως ώστε να προλάβουμε την ενίσχυση της ομάδας με νέα στελέχη τα οποία να συμπληρώνουν σε αγωνιστικά στοιχεία τους υπάρχοντες. Πρέπει να φτιάξουμε μια ομάδα η οποία όχι απλά κα μόνο να κερδίσει την άνοδο από τη Γ΄ στη Β΄ Εθνική, αλλά να δημιουργήσει το αγωνιστικό υπόβαθρο που να της επιτρέπει να υλοποιήσει υψηλότερους στόχους στο εγγύς μέλλον. Ο Αρης δεν είναι μία ομάδα της Γ΄ Εθνικής αγωνιστικά και μη και αυτό θα διεκδικήσουμε να αποδείξουμε με όλους τους τρόπους!».

-Τέτοια «περιπέτεια» στην προπονητική σας καριέρα, σας έχει ξανατύχει;

« Όχι μόνο σε μένα, σε πολλούς δεν έχει τύχει! Δεν είμαι, δηλαδή, η εξαίρεση στον κανόνα. Οντως, είναι μια πολύ περίεργη, απρόσμενη θα έλεγα ιστορία η οποία καταλήγει όμως στην ίδια αφετηρία που είχαμε πριν από μία εβδομάδα. Την οποία είχαμε αποδεχθεί ως την καλύτερη με βάση τις διαμορφωθείσες συνθήκες. Ιδιαίτερα για τον Αρη νομίζω πως είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τόσο μεγάλη συσπείρωση και ομοψυχία».

-Δηλαδή, έστω κι έτσι, ο Αρης κατάφερε να κερδίσει κάτι;

« Είναι βέβαιο πως τέτοια στοιχεία που προανέφερα δεν τα συναντάς εύκολα, αλλά οι συνθήκες τα δημιουργούν. Αν θέλετε η προσφυγή του κ. Σκόρδα για την διεκδίκηση της ομάδας, συσπείρωσε τον κόσμο και τους έκανε να έχουν αυτή την ομοψυχία. Πλέον είναι όλοι μαζί και οι όποιες αντίθετες θέσεις και αντιλήψεις υπήρχαν, έχουν παραμεριστεί, διότι έχουν αντιληφθεί όλοι πως πρέπει να συνεισφέρουν σε αυτή τη νέα προσπάθεια».

-Ο Καλαϊτζίδης γιατί περίμενε τον Αρη;

« Ηταν θέμα ηθικής τάξης. Ο τρόπος που μου συμπεριφέρθηκαν όλοι, μέσα κι έξω απ΄ την ομάδα, δεν μου επέτρεπε να πάρω άλλη απόφαση. Ηταν περισσότερο συναισθηματική παρά επαγγελματική η απόφαση να περιμένω».

-Οι προπονήσεις άρχισαν και πάλι, τώρα τρέχετε να προλάβετε;

« Ναι, είναι πολλά τα θέματα για τα οποία πρέπει να τρέξουμε. Είναι η ενίσχυση της ομάδας, οι νέες συμφωνίες με τους ποδοσφαιριστές οι οποίες θα παραμείνουν στο οικονομικό σκέλος ως είχαν, απλά θα ρυθμιστούν με ιδιωτικά συμφωνητικά. Είναι, λοιπόν, πολλοί οι τομείς που πρέπει να προσέξουμε».

-Μένουν όλοι;

«Ζήτησα απ΄ τα παιδιά να μου καταθέσουν την τελική τους απόφαση. Εχω, ήδη, πέντε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών οι οποίοι μου δήλωσαν πως θα συμμετάσχουν στην καινούρια προσπάθεια! Αρα, σ΄ ένα σύνολο 15 ποδοσφαιριστών, έχουμε, ήδη, το 1/3! Περιμένω ο αριθμός αυτός να αυξηθεί, ώστε να συνεχίσουμε μια προσπάθεια η οποία είναι αξιομνημόνευτη στα ποδοσφαιρικά επαγγελματικά χρονικά, συμμετέχοντας σ΄ ένα πρότζεκτ για το οποίο αύριο-μεθαύριο θα έχουμε να λέμε γι αυτό».

-Εχετε να πείτε κάτι στον κόσμο του Αρη;

« Ο κόσμος αντιλήφθηκε την προσπάθειά μας και για αυτό μας στήριξε με όλους τους τρόπους και με όλους τους τόνους. Νιώθω μεγάλη την ευθύνη που έχω στα χέρια μου, έχοντας τη συμπαράσταση αυτού του κόσμου». *Πηγή: sport-fm.gr*

Στην αναμονή…!!


Διορία μέχρι την Παρασκευή έχουν οι παίκτες του Άρη, ώστε να απαντήσουν αν θα ακολουθήσουν την ομάδα στην Γ’ Εθνική. Τέσσερις παίκτες κοντά στην έξοδο. Υπογράφει ο Ενλουντούλου.

Στην αναμονή…
Την Παρασκευή αναμένεται να ξεκαθαρίσει το ποίοι παίκτες από το ρόστερ του Άρη θα συνεχίσουν στην ομάδα, τώρα που μοιάζει οριστικό ότι αυτή θα αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική.

Στην προπόνηση της Τετάρτης ήταν παρόντες οι Γκέλης, Μπαϊμάκης, Λιόνης, Ψυχογιός, Γιαννίτσης, Λεμονής, Σανιά, Καπνίδης, Λιόλιος, Σουνάς, Σταυρόπουλος, Ενλουντούλου, Ντούγκα, Μαζουλουξής. Απουσίαζαν οι Κουσίδης, Νικολόπουλος, Γκόλιας, Τσιάρας και Ρένια που ήταν εκτός Θεσσαλονίκης.

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης ζήτησε από τους παίκτες του να του απαντήσουν ποίοι θέλουν να μείνουν στην ομάδα. Οι Τσιάρας, Νικολόπουλος είναι αρνητικοί, ενώ οι Σουνάς, Σταυρόπουλος είναι σε επαφή με συλλόγους από το εξωτερικό. Ο Γκόλιας ζήτησε διορία λίγες ημέρες ακόμη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σάριτς: «Πολύ καλύτερη από μας η Ελλάδα»

Ο Ντάριο Σάριτς παραδέχτηκε ιπποτικά πως η Ελλάδα ήταν πολύ ανώτερη της Κροατίας.

Σάριτς: «Πολύ καλύτερη από μας η Ελλάδα»
Απολογητικός για την κακή εμφάνιση της Κροατίας απέναντι στην Εθνική εμφανίστηκε ο Ντάριο Σάριτς παραδεχόμενος την ανωτερότητα των νικητών και την ανάγκη για την ομάδα του να μπαίνει… από την αρχή στα παιχνίδια.

«Δεν έχω λόγια για την εμφάνισή μας. Όταν παίζεις μπάσκετ μόνο για 20-25 λεπτά δεν μπορείς να κερδίσεις μια ομάδα σαν την Ελλάδα. Ήταν πολύ καλύτεροι από μας και αργήσαμε να ξυπνήσουμε. Αυτό ήταν το τρίτο καμπανάκι για μας κι ελπίζω αυτή τη φορά να το ακούσουμε. Έχουμε μια τελευταία ευκαιρία την Πέμπτη να κερδίσουμε το Πουέρτο Ρίκο και να περάσουμε. Είμαστε ώριμοι άνθρωποι και πρέπει να καταλάβουμε πως πρέπει να παίζουμε καλά από το πρώτο λεπτό», δήλωσε ο νεαρός φόργουορντ.*Πηγή: sport-fm.gr*