Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Παπανικολάου: «Δεν νιώθουμε κουρασμένοι...»

Το ψυχολογικό αβαντάζ της Εθνικής ομάδας έχει… αποβάλει την κούραση των διεθνών, όπως δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου μετά τη νίκη (76-65) επί της Κροατίας.

Παπανικολάου: «Δεν νιώθουμε κουρασμένοι...»
Όταν έρχονται οι νίκες και τα καλά αποτελέσματα σε μία μεγάλη διοργάνωση, τότε κανείς δεν νιώθει κούραση, σύμφωνα με όσα είπε ο Κώστας Παπανικολάου μετά τη νίκη (76-65) επί της Κροατίας.

Ο «Παπ» θεωρεί πως η καταπληκτική αμυντική λειτουργία έφερε ακόμα ένα ροζ φύλλο, ενώ τόνισε πως με την ίδια συγκέντρωση θα πρέπει να μπουν οι διεθνείς και στο ματς κόντρα στην Αργεντινή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου:

«Καταπληκτική δουλειά από όλα τα παιδιά, καταπληκτική αμυντική προσπάθεια και νομίζω ότι ήμασταν άψογοι στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού. Αν εξαιρέσουμε ένα κομμάτι στο τρίτο δεκάλεπτο που είχαμε ένα νεκρό διάστημα πάλι. Άλλη μια νίκη και συνεχίζουμε. Δεν υπάρχουν λόγια, δεν υπάρχει τίποτα. Αυτό έχουμε πει να κάνουμε. Να δουλεύουμε κάθε μέρα για το καλύτερο δυνατό. Και αυτό είναι η νίκη και συνεχίζουμε. Δεν θέλουμε μεγάλα λόγια. Να παίξουμε πριν από όλα το αυριανό παιχνίδι, να πάμε στην επόμενη φάση και να δούμε ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλός μας. Το σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς.

Να ξεκουραστούμε όσο γίνεται και να πάμε δυνατά. Δεν νιώθουμε κουρασμένοι... Σε τέτοια τουρνουά δύσκολα νιώθεις κούραση, ειδικά όταν η ομάδα πάει καλά. Υπάρχει μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ, αλλά σώμα είναι, κορμί είναι, καλό είναι κι ένα ρεπό. Η Αργεντινή έχει κι αυτή απουσίες, θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι, είναι δυνατή ομάδα που παίζει γρήγορο και δυνατό μπάσκετ. Πρέπει να είμαστε και πάλι συγκεντρωμένοι όπως και σήμερα και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: