Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Μέτρησε η εμπειρία!

Χάρη στη μεγαλύτερη εμπειρία της και την κλάση ορισμένων παικτών της, η Σλοβενία νίκησε 93-87 την Ανγκόλα για την τέταρτη αγωνιστική του τέταρτου ομίλου του Μουντομπάσκετ και έφτασαν στο 4-0.

Μέτρησε η εμπειρία
Η Σλοβενία νίκησε δύσκολα 93-87 την Ανγκόλα, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας και έφτασαν στο 4-0 το ρεκόρ τους στο γκρουπ, ήτοι με νίκη κόντρα στη Λιθουανία την Πέμπτη βγαίνουν πρώτοι, εκτός αν χάσει αργότερα η δευτεραθλήτρια Ευρώπης από τη Νότια Κορέα.

Το ματς «έσπασε» καρδιές στη μεγαλύτερη διάρκεια του, όμως στην τέταρτη περίοδο, οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς απέκτησαν μια μικρή διαφορά την οποία διατήρησαν μέχρι το τέλος, χάρη και στην ψυχραιμία τους στις βολές.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Λόρμπεκ με 17 και Γκόραν Ντράγκιτς με 14 πόντους, ενώ από τους Αφρικανούς ξεχώρισε ο Φορτές με 21 πόντους.

Οι Ανγκολέζοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν 4-0, αφού είχαν περισσότερους λόγους τη δεδομένη στιγμή για τη νίκη. Διατηρώντας το προβάδισμα, έφτασαν στο +4 με τον Φορτές, όμως ένα 5-0 των Σλοβένων τους έφερε στο +1 και το προβάδισμα άλλαζε χέρια συνεχώς. Οι Αφρικανοί απέκτησαν ένα +3, όμως ο Μπλάζιτς έστειλε τις ομάδες ισόπαλες στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Οι Ανγκολέζοι προηγήθηκαν με +8 στην αρχή της δεύτερης περιόδου, βρίσκοντας τις λύσεις από την περιφέρεια και έδειχναν ικανοί για τη μεγάλη έκπληξη. Ο Γκόραν Ντράγκιτς βοήθησε να γίνει ένα σερί 8-0 για τους «πράσινους» που ισοφάρισαν προσωρινά την αναμέτρηση πριν ξεφύγουν ξανά με +4 οι Ανγκολέζοι. Οι Σλοβένοι έκαναν ένα δικό τους 5-0 και προηγήθηκαν με +1.Ο Μορέιρα ανέλαβε δράση και έδωσε ένα +4 στην Ανγκόλα. Τα τρίποντα των Σλοβένων τους έφερε στο +5 με σερί 9-0. Η Αννγκόλα με σερί 4-0 μείωσε στο -1 στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Οι Σλοβένοι διατηρούσαν ένα +3 με +5 στην αρχή της τρίτης περιόδου με τους Γκόραν Ντράγκιτς και Μπάλαζιτς και με μεγαλύτερη εμπειρία στη διαχείριση του σκορ. Όμως, ένα εκπληκτικό 13-0 σερί των Ανγκολέζων με Φορτές και Μορέιρα τους έφερε στο +8, με την περιφέρεια των Σλοβένων να τα «σπαέι» και μέσα στη ρακέτα δεν υπήρχαν λύσεις. Όμως, ένα 4-0 των Βαλκάνιων τους βοήθησε να μειώσουν στο -4 αρχικά και το 6-0 έφερε την ισοφάριση με τον Ομιτς. Ο Κλόμπουτσαρ έδωσε το +2 και έφτασε στο 8-0 το σερί της Σλοβενίας, όμως το τρίποντο του Μουρ έφερε το +1 για την Ανγκόλα στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Στην αρχή της τέταρτη περιόδου, οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν την περισσότερη ώρα στο προβάδισμα, όμως στα 5’36’’ ο Κλόμπουτσαρ έδωσε ένα +5 στη Σλοβενία και ο Σλόκαρ στο +7. Ο Πρέλεπιτς έκανε το 84-74 για τους «πράσινους», όμως στο δίλεπτο πριν τη λήξη ο Ντονιέμα μείωσε στο -4 για την Ανγκόλα. Ο Μορέιρα μείωσε στο -3 και ο Φορτές στο -2, αφού οι Σλοβένοι αστοχούσαν στις βολές που εκτελούσαν, αλλά οι Λόρμπεκ και Κλόμπουτσαρ ήταν εύστοχοι στα τελευταία δευτερόλεπτα έδωσαν το ροζ φύλλο.


Τα δεκάλεπτα: 17-17, 44-43, 65-66, 93-87

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Μπάλαζιτς 11, Σλόκαρ 6, Πρέπελιτς 5, Μούριτς 7, Μπλάζιτς 7, Γκ. Ντράγκιτς 14, Ζ. Ντράγκιτς 6, Λόρμπεκ 17, Κλόμπουτσαρ 12, Ομιτς 8

ΑΝΓΚΟΛΑ: Κόστα 2, Φορτές 21, Ντονιέμα 14, Χοακίμ 6, Μουρ 17, Μορέιρα 20, Μίνγκας 7 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: