Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ενα μυθικό Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο 5-4! (vid)

Πριν από 19 χρόνια ο Μίλινκο Πάντιτς έβαλε τέσσερα γκολ στο «Καμπ Νόου», αλλά το Φαινόμενο με χατ τρικ οδήγησε τη Μπάρτσα στην τεράστια ανατροπή με 5-4.
Η είδηση δεν ενθουσίασε κανέναν στην ερυθρόλευκη παροικία της Μαδρίτης. Ηταν καλοκαίρι του 1995 και η Ατλέτικο είχε 19 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα. Πως διάολο θα το κατάφερνε με την αγορά παικτών από ομάδες όπως ο- κάποιος άγνωστος για τους Ροχιμπλάνκος- Πανιώνιος; Ο Μίλινκο Πάντιτς είχε μόλις αποκτηθεί. Το τέλος της περιόδου θα έβρισκε τον Σέρβο να κρατάει τη μπαγκέτα στην κατάκτηση ενός μυθικού νταμπλ.
Την αμέσως επόμενη χρονιά η Ατλέτικο φιλοδοξούσε να επαναλάβει τον θρίαμβο στο Κύπελλο. Στα προημιτελικά όμως, καλή ώρα όπως τώρα, της έπεσε η Μπαρτσελόνα του Μπόμπι Ρόμπσον και των Ρονάλντο, Φίγκο, Στόιτσκοφ, που επίσης ήθελε το τρόπαιο, μιας και στο πρωτάθλημα ζοριζόταν. Το πρώτο ματς στο «Βιθέντε Καλδερόν» έληξε ισόπαλο (2-2).
Οι Μαδριλένοι έπρεπε λοιπόν να νικήσουν στο «Καμπ Νόου». Ο Πάντιτς έδωσε την κορυφαία παράσταση της καριέρας του. Εβαλε τέσσερα γκολ, αλλά η ομάδα του ηττήθηκε 5-4 παρά το ότι βρέθηκε να προηγείται 3-0. Αντίζηλος του ο μεγάλος Ρονάλντο που έκανε χατ τρικ, ενώ από ένα είχαν προσθέσει οι Λουίς Φίγκο και Πίτσι. Απολαύστε το σόου του εκπληκτικού Σέρβου...



*Πηγή: gazzetta.gr*

«Η ομάδα αξίζει αγάπης και σεβασμού» (audio)

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος. Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στο χθεσινό τετ-α-τετ με το τον Αλέξη Τσίπρα, στην σημερινή δύσκολη αναμέτρηση με την Κίμκι, καθώς και στο σημείο που βρίσκεται το ζήτημα εμπλοκής του Ιβάν Σαββίδη με την ΚΑΕ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα: «Εμείς πήγαμε μαζί με τον Μπάνε Πρέλεβιτς στο Μακεδονία Παλάς για μια αθλητική εκδήλωση. Εκεί έτυχε να συναντηθούμε τον Αλέξη Τσίπρα, συναντηθήκαμε και έγιναν οι συστάσεις. Η κουβέντα που είχαμε περιστράφηκε κυρίως γύρω από τον Μπάνε Πρέλεβιτς».

Για το σημερινό παιχνίδι με την Κίμκι: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Κίμκι είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του Eurocup και υποψήφια να πάρει τον τίτλο. Η ομάδα κάνει μια τεράστια προσπάθεια από την αρχή της χρονιάς και αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια. Και σήμερα, λοιπόν, θα κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να πάρει τη νίκη. Η ομάδα αξίζει σεβασμού και αγάπης. Από την στιγμή που σήμερα είναι Τετάρτη και η αγορά κλειστή, καλό είναι ο κόσμος να έρθει και να στηρίξει την ομάδα».

Για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ: «Η ομάδα είναι μέσα και στους τρεις στόχους της, βρίσκεται σε καλή κατάσταση, φαίνεται η πολύ καλή δουλειά που γίνεται, την οποία, άλλωστε, δείχνουν και οι δύσκολες μεν αλλά σημαντικές νίκες που πήρε».

Για το θέμα εμπλοκής του Ιβάν Σαββίδη με την ΚΑΕ: «Είναι ένα προσωπικό θέμα του Ιβάν Σαββίδη. Εμείς σαν διοίκηση κάναμε ό,τι έπρεπε και πλέον είμαστε αφοσιωμένη στην επίτευξη των στόχων μας που είναι η εξυγίανση και η καλή αγωνιστική εικόνα. Νομίζω ότι έχουμε ότι έχουμε φέρει καλά αποτελέσματα πάνω σε αυτό. Η διαδικασία ελέγχου από τους λογιστές του κ. Σαββίδη έχει ολοκληρωθεί και πλέον έχει όλα τα οικονομικά στοιχεία στα χέρια του. Γι’ αυτό λέμε ότι είναι καθαρά προσωπικό θέμα του Ιβάν Σαββίδη το πότε και με ποιον τρόπο θα εμπλακεί. Εμείς συνεχίζουμε την δουλειά μας, να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας με όλους».

Τέλος έκανε έκκληση στον κόσμο να σταθεί στο πλευρό της ομάδας στο σημερινό παιχνίδι: «Καλώ τον κόσμο να έρθει στο παλατάκι. Είναι ένας σημαντικός αγώνας, η ομάδα χρειάζεται την ώθηση και την βοήθεια όλων. Και καλό θα είναι να έχουμε μια όμορφη ατμόσφαιρα, όπως στα τελευταία παιχνίδια».

Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style

*Πηγή: metrosport.gr*

«Τίποτα οριστικό ακόμη για Ετό»

Εν εξελίξει βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Έβερτον με την Σαμπντόρια για την παραχώρηση του Σάμουελ Ετό.
Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του αθλητικού διευθυντή του ιταλικού συλλόγου πως επικρατεί αισιοδοξία για την απόκτηση του Καμερουνέζου στράικερ ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έκανε ένα σύντομο σχόλιο στον Τύπο λέγοντας πως η κατάσταση παραμένει ανοιχτή και αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.
«Θα δούμε τις επόμενες δύο εβδομάδες τι θα γίνει με τον Σάμουελ Ετό για να κινηθούμε ανάλογα πάνω στο θέμα αυτό» ανέφερε ο Ισπανός κόουτς.
*Πηγή: england365.gr*

Αγοράζει Φαλκάο για να τον... ανταλλάξει με Καβάνι!!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αγοράζει τον Ραδαμέλ Φαλκάο από τη Μονακό το ερχόμενο καλοκαίρι και τον χρησιμοποιεί ως αντάλλαγμα για την απόκτηση του Έντισον Καβάνι από την Παρί Σεν Ζερμέν. Αυτό είναι το σενάριο που δημοσιεύει στο σημερινό της (21/1) φύλλο, η γαλλική εφημερίδα «L' Equipe»!
Υπό άλλες συνθήκες, θα χαρακτηριζόταν ως ένα «τρελό δημοσίευμα». Ωστόσο, όταν δημοσιεύεται από την γαλλική «L' Equipe», τα πράγματα αλλάζουν.
Η συγκεκριμένη εφημερίδα, αποκαλύπτει σήμερα (21/1) την πρόθεση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να προβεί τελικά στην αγορά του Ραδαμέλ Φαλκάο από τη Μονακό το ερχόμενο καλοκαίρι έναντι 43 εκ. λιρών και... αυτόματα να τον χρησιμοποιήσει ως «δόλωμα» για τη απόκτηση του Έντισον Καβάνι!
Με το που ολοκληρώσουν δηλαδή οι «κόκκινοι διάβολοι» την... μονιμοποίηση του Κολομβιανού στράικερ (αγωνίζεται ως δανεικός μέχρι το καλοκαίρι), θα τον προτείνουν στην Παρί Σεν Ζερμέν, ζητώντας ως αντάλλαγμα τον Ουρουγουανό, ο οποίος κοστολογείται στα 40 εκ. λιρών.
Αναμένεται να δούμε αν το συγκεκριμένο σενάριο πάρει «σάρκα και οστά», με τη Γιουνάιτεντ να προχωράει σε μία πολύ έξυπνη κίνηση.
*Πηγή: england365.gr*

Ελπίζουν για Ετό στη Σαμπντόρια!

Συγκρατημένη αισιοδοξία υπάρχει στην Σαμπντόρια σχετικά με την ολοκλήρωση της απόκτησης του Σάμουελ Ετό, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμφωνία του Καμερουνέζου με την Έβερτον για την αποχώρησή του από το Μερσεϊσάιντ.
Την αποχώρηση του Σάμουελ Ετό από την Έβερτον περιμένουν οι άνθρωποι της Σαμπντόρια, ώστε να ολοκληρώσουν με τη σειρά τους την απόκτηση του.
Ο 33χρονος στράικερ δεν τα έχει βρει με τα «ζαχαρωτά», την ώρα που φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον ιταλικό σύλλογο για να συνεχίσει την καριέρα του στη Serie A.
Τις συγκεκριμένες εξελίξεις γνωστοποίησε ο αθλητικός διευθυντής των Γενοβέζων, Κάρλο Όστι, με δηλώσεις του στο «Sky Italia»:
«Η συμφωνία μας με τον Ετό έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Θέλει να έρθει στη Σαμπντόρια, αυτή είναι η πρόθεσή του. Πλέον διαπραγματεύεται με την Έβερτον για να λύσει το συμβόλαιό του με αυτούς. Η Έβερτον ψάχνει για αντικαταστάτη»
«Ίσως να πάρει μία μέρα περισσότερη από το προβλεπόμενο, αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι σχετικά με τον Ετό και ελπίζουμε ότι μπορεί να έρθει το ταχύτερο δυνατόν. Πιστεύω πως ο Ετό είναι ένας παίκτης με σπουδαίο χαρακτήρα που μπορεί μόνο να βοηθήσει αυτό το σύνολο έμπειρων παικτών, ακόμα περισσότερο».
*Πηγή: england365.gr*

ΠΑΣ στο… ρελαντί!!

Χωρίς να πατήσει ιδιαίτερο… γκάζι ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε απ’ τα Χανιά και με άνετο 2-1 έκανε βήμα πρόκρισηw στους «8» του Κυπέλλου. Κρητικός (37’) και Ακόστα (68’) τα γκολ, μείωσε ο Σουκιάς στο 90'.

ΠΑΣ στο… ρελαντί
Στον… άνετο ΠΑΣ Γιάννινα σταμάτησε η θετική πορεία του ΑΟΧ, με τους Γιαννιώτες να επικρατούν 2-1 στα Χανιά και να επιβεβαιώνουν τον ρόλο του φαβορί για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήραν απ’ την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού, με ένα πεντάλεπτο να είναι καθοριστικό στο πρώτο ημίχρονο. Στο 33’ ο Σαπαλίδης απείλησε με κεφαλιά που σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση το πλασέ του απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή απ’ τους αμυντικούς των Χανιτών. Στο 37’ όμως, το σουτ του Κρητικού κατέληξε στα δίχτυα του Σικαλιά.

Από κει και πέρα, ο ρυθμός του ματς άλλαξε, με τον ΠΑΣ να οπισθοχωρεί και τον ΑΟΧ να δείχνει ανήμπορος να αντιδράσει. Και πάλι όμως, οι φιλοξενούμενοι «ξύπνησαν» στο 69’ με τον Ακόστα, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, εκμεταλλευόμενος το ριμπάουντ που πήρε μετά από δοκάρι του Γιάκου.

Παρότι ο ΑΟΧ δεν έδειχνε να μπορεί να απειλήσει την εστία του ΠΑΣ, το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο λίγο πριν το φινάλε. Ο Σουκιάς με εκπληκτικό γυριστό εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρότητα των φιλοξενούμενων στα τελευταία λεπτά και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 90’

Οι συνθέσεις:


Χανιά: Σικαλιάς, Ανδρέου, Γκότοβος (Κοντέων), Γανωτής, Γκούμας, Οικονομόπουλος (34' Πάγκαλος), Καραγιάννης (58' Σούκιας), Εσόνο, Σιλιγαρδάκης, Μαρτσάκης, Ευαγγέλου.

ΠΑΣ Γιάννινα: Σωτηρίου, Στρούνα, Μιχαήλ, Ναδάλες, Σκόνδρας, Αυγενικού, Ακόστα (73' Μανιάς), Γιάκος, Σαπαλίδης (80' Ντάσιος), Κρητικός (65' Τσουκαλάς), Ηλιάδης*Πηγή: sport-fm.gr*

«Στεγνός» στα Πηγάδια…!!

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά σε μια ακόμη ήττα στα Πηγάδια, αλλά ο Καρέλης (87’) «έγραψε» το 1-1 απέναντι στη Skoda Ξάνθη και έδωσε το προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

«Στεγνός» στα Πηγάδια…
Με λυτρωτή τον Νίκο Καρέλη, που σκόραρε στο 87’, ο Παναθηναϊκός πέτυχε το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ και με την ισοπαλία 1-1 με τη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια, πήρε το προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «πράσινοι» ήταν… σκιά τους εαυτούς τους για 75’ λεπτά, αλλά με την είσοδο του Μάρκους Μπεργκ, βρήκαν την απαιτούμενη ενέργεια για να πιέσουν στα τελευταία λεπτά και εν τέλει να σκοράρουν. Ανεξάρτητα με την εμφάνιση, οι φιλοξενούμενοι έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Παππά. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, σφύριζε σχεδόν σε κάθε διεκδίκηση της μπάλας, τις περισσότερες φορές υπέρ των γηπεδούχων. Αποκορύφωμα η φάση του 91', όταν σταμάτησε με ανύπαρκτο φάουλ τον Νάνο σε αντεπίθεση, δείχνοντας του μάλιστα και κίτρινη κάρτα.

Από την άλλη, οι «ακρίτες», που προηγήθηκαν στο 43’ με τον Αντριάν Λουσέρο, είχαν τον έλεγχο για 60 λεπτά και θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, που θα τους έδινε άλλον… αέρα ενόψει της ρεβάνς. Στα τελευταία λεπτά οπισθοχώρησαν στην προσπάθεια τους να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ και τελικά το «πλήρωσαν». Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη (30/01, 19:00) στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης».

To ματς

Ακριβώς αντίθετο ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης σε σχέση με αυτό του πρωταθλήματος. Στο ματς της 18ης Δεκεμβρίου 2014 είχαν μπει τρία γκολ στα πρώτα 17 λεπτά, ενώ στο ίδιο διάστημα του σημερινού αγώνα Κυπέλλου, υπήρχαν τρεις… υποψίες ευκαιριών. Μπορεί ο ρυθμός να ήταν γρήγορος και η μπάλα να πήγαινε πάνω-κάτω, αλλά ο βαρύς αγωνιστικός χώρος λόγω της βροχής που έπεφτε από το πρωί στην ακριτική πόλη, δυσκόλευε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών.

Η πρώτη καλή στιγμή έγινε στο 26’ και ήταν για τη Skoda Ξάνθη. Ο Λουσέρο έκανε την πάσα στον επερχόμενο Κλέιτον, που βρέθηκε απέναντι από τον Κοτσόλη, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού κράτησε το μηδέν. Στο 31’, ήταν η σειρά του Σολτάνι να βρεθεί σε θέση βολής, αλλά και πάλι ο Κοτσόλης δήλωσε «παρών». Η τρίτη ήταν και… φαρμακερή. Στο 43’, ο Μπέρτος έκανε σέντρα από δεξιά και ο Λουσέρο από το ύψος του πέναλτι με μονοκόμματο σουτ, έκανε το 1-0.

Η απόδοση του Παναθηναϊκού ήταν μέτρια και ο Γιάννης Αναστασίου είχε πολλά παράπονα από την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του. Οι «πράσινοι» δεν έβγαζαν την απαιτούμενη ενέργεια στο τερέν και αυτό συνεχίστηκε και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Με τη διπλή αλλαγή των Πέτριτς-Λαγού αντί των Τριανταφυλλόπουλου-Μέντες στο 60’, ο τεχνικός των φιλοξενούμενων επιχείρησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, που είχε μπλοκαριστεί στην καλή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων.

Οι παίκτες της ακριτικής ομάδας είχαν τον έλεγχο και όσο περνούσε η ώρα, έριχναν το βάρος στο να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ. Με την είσοδο του Μπεργκ στο 75’, ο Γιάννης Αναστασίου έπαιξε το τελευταίο του χαρτί για την ισοφάριση, αφού ένα γκολ θα άλλαζε τις ισορροπίες ενόψει του επαναληπτικού. Στο 80’ ο Παναθηναϊκός είχε την καλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι, με τον Πέτριτς να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και τον Κυριακίδη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Επτά λεπτά αργότερα, η πίεση καρποφόρησε. Ο Μπεργκ έκανε ωραία ατομική ενέργεια και σέντρα από αριστερά και ο Καρέλης με πλασέ, ισοφάρισε σε 1-1, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, αφού στις καθυστερήσεις ο Μπεργκ νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Κυριακίδη.





Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

SKODA Ξάνθη (Ρασβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Καρυπίδης (22’ Λισγάρας), Γούτας, Γουάλας, Ομπόντο, Παπαστεριανός (90’ Βάλτερ), Κλέιτον, Καπετάνος (65’ Βασιλακάκης), Σολτάνι, Λουσέρο.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (60’ Πέτριτς), Νάνο, Σίλντενφελντ, Ταβλαρίδης, Μέντες (60’ Λαγός), Δώνης, Ζέκα, Αζαγκούν, Κλωναρίδης (75’ Μπεργκ), Καρέλης.

Κίτρινες κάρτες: Λισγάρας / Ατζαγκούν, Ταβλαρίδης, Πέτριτς, Νάνο

Κόκκινες κάρτες:

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας), Δημήτριος Τάτσης (Ηπείρου)
Γήπεδο: SKODA ΞΑΝΘΗ ARENA *Πηγή: sport-fm.gr*

Συνεχίζει ο Κύργιος!

Στον τρίτο γύρο του Australian Open προκρίθηκε ο Νικ Κύργιος νικώντας τον Ίβο Κάρλοβιτς. Παρά την καλή εμφάνιση, ο έτερος Ελληνοαυστραλός, Θανάσης Κοκκινάκης αποκλείστηκε από την συνέχεια.

Συνεχίζει ο Κύργιος
Εντυπωσιακά συνεχίζει στο Australian Open ο 19χρονος Νικ Κύργιος!

Ο ελληνικής καταγωγής Αυστραλός πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του σπουδαίου Grand Slam, επικρατώντας 3-1 σετ (7-6, 6-4, 5-7, 6-4) του Ίβο Κάρλοβιτς.

Αποκλεισμός στις λεπτομέρειες για τον έτερο Ελληνοαυστραλό, Θανάση Κοκκινάκη ο οποίος ηττήθηκε 3-2 σετ από τον Σαμ Γκροθ.

Θα συνεχίσει στο διπλό (ξεκινά την Πέμπτη) με τον Κύργιο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόκριση για Παγδατή!

Την παρουσία του στον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Open εξασφάλισε ο Μάρκος Παγδατής με την επικράτηση επί του Βέλγου, Ντέιβιντ Γκοφίν, Νο22 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πρόκριση για Παγδατή
Ευκολότερη από ό,τι αναμενόταν ήταν η πρόκριση του Κύπριου τενίστα, Μάρκου Παγδατή, στον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Open.

Ο φιναλίστ της διοργάνωσης του 2006 μπήκε δυνατά στον αγώνα επέβαλε το ρυθμό του και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο του επικρατώντας 3-1 στα σετ (6-1, 6-4, 4-6, 6-0).

Επόμενος αντίπαλος του 29χρονου Κύπριου τενίστα, ο 23χρονος Βούλγαρος, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μιλάει με Πετρόπουλο η Καλλονή!

Σε αναζήτηση ενός επιθετικού βρίσκεται η Καλλονή, η οποία φέρεται να ενδιαφέρεται ζεστά για τον ελεύθερο Αντώνη Πετρόπουλο.

Μιλάει με Πετρόπουλο η Καλλονή
Λύση για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής ψάχνουν στην Καλλονή, η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Αντώνη Πετρόπουλο.

Ο έμπειρος επιθετικός έμεινε πριν από μερικές ημέρες ελεύθερος από τον ΟΦΗ και βρίσκεται σε αναζήτηση της επόμενης ποδοσφαιρικής του στέγης.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να σημειωθούν άμεσα εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς ο διεθνής φορ αναμένεται να ταξιδέψει άμεσα στη Μυτιλήνη, όπου θα έχει κάποιες ακόμη συζητήσεις με τη διοίκηση του συλλόγου.

Πάντως, για κάθε ενδεχόμενο στην Καλλονή εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις, αν και υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα για την έκβαση της υπόθεσης του Πετρόπουλου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αγνοείται ο Χακόμπο!!

Εν αναμονή της άφιξης του Σανθ Χακόμπο είναι στην Τενερίφη, με τον ΠΑΟΚ να έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπολογίζει τον ιδιόρρυθμο τερματοφύλακα.

Αγνοείται ο Χακόμπο
Δέκα μέρες διορία είχε ο Σανθ Χακόμπο από τη διοίκηση της Τενερίφης για να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ.

Η διοίκηση του ισπανικού συλλόγου έχει αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού τον ιδιόρρυθμο τερματοφύλακα και οι Θεσσαλονικείς έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν τον υπολογίζουν.

Ωστόσο, η παραπάνω διορία πέρασε και ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Αλφόνσο Σεράνο, υπογράμμισε στην «AS»: «Δώσαμε δέκα μέρες άδεια στον Χακόμπο να διευθετήσει το θέμα και τώρα που το διάστημα αυτό πέρασε τον περιμένουμε στις προπονήσεις. Ακόμη, δεν έχει γυρίσει».*Πηγή: sport-fm.gr*

Οριστική αναβολή στην Κομοτηνή!!

Δεν θα γίνει σήμερα το ματς του Πανθρακικού με τον ΟΦΗ στην Κομοτηνή. Μετά από δύο ελέγχους στον αγωνιστικό χώρο ο Γιώργος Κομήνης τον έκρινε ακατάλληλο και διέταξε την αναβολή του.

Οριστική αναβολή στην Κομοτηνή
Δεν έγινε τελικά η σέντρα στο ματς του Πανθρακικού με τον ΟΦΗ, λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου, που έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα από την δυνατή βροχή.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες στην Κομοτηνή δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή του ματς, με τον Γιώργο Κομήνη -μετά από δύο ελέγχους στον αγωνιστικό χώρο- να διατάζει την αναβολή του.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, το ματς θα ξεκινήσει την Πέμπτη (22/1) στις 15.00, σε περίπτωση που το επιτρέψει η κατάσταση του γηπέδου.

«Δεν μπορεί να γίνει το ματς υπό αυτές τις συνθήκες, αύριο θα πρέπει την ίδια ώρα να είμαστε εδώ, ώστε θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος να διεξαχθεί η αναμέτρηση», ήταν η σχετική δήλωση του διαιτητή της αναμέτρησης.*Πηγή: sport-fm.gr*

ΠΑΟΚ: Εργομετρικά τεστ ημέρα 2η!!

Σήμερα ήταν η σειρά του δεύτερου γκρουπ των παικτών του ΠΑΟΚ να περάσει από εργομετρικά τεστ.
Οι παίκτες του «Δικεφάλου» οι οποίοι ξεκίνησαν χθες τις εξετάσεις τους, υποβλήθηκαν σε έλεγχο από το ιατρικό επιτελείο του «Δικεφάλου του Βορρά», με τους Σκόνδρα, Κωνσταντινίδη, Τζανδάρη, Παπαδόπουλο και Μαντούρο να παίρνου σκυτάλη.
Οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη θα ξεκινήσουν στις 17.00 την καθιερωμένη τους προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία, με το αγωνιστικό ρεπό τους στην 20η αγωνιστική, λόγω της αποχώρησης της Νίκης Βόλου να τους δίνει την ευκαιρία να δουλέψουν περισσότερο μέσα στο γήπεδο.
*Πηγή: arenafm.gr*

Άρης: Συναντήθηκε ο Κάμπος με ανθρώπους του Α.Σ.!!

Ολοκληρώθηκε  πριν λίγη ώρα η συνάντηση  των ανθρώπων του Ερασιτέχνη Άρη, παρουσία των Οικονόμου, Τσούλια, Ταουξίδη, Μουντζέλη, Ιωάννου με τον Πάουλο Κάμπος και τον εκπρόσωπό του.
Οι ιθύνοντες του Α.Σ. τόνισαν στον Βραζιλιάνο προπονητή ότι τον θέλουν στην ομάδα, αλλά του εξήγησαν το πρόβλημα που υπάρχει με την ΕΠΟ. Οι δυο πλευρές φάνηκαν να συμφωνούν ότι μπορεί να πάνε στη  λύση του να συνεχίσει ο Κάμπος από την κερκίδα και χωρίς να κάθεται στον πάγκο με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Πρόταση στην οποία φάνηκε πιο διαλλακτικός και ο ίδιος ο Κάμπος που μέχρι χθες απέκλειε κάτι τέτοιο.
Ήδη έχει ξεκινήσει η συνάντηση και με τον Δημήτρη Καλαιτζίδη, παρουσία του Τάσου Οικονόμου για να παρθούν και οι τελικές αποφάσεις και αν θα παραμείνει ο Κάμπος ως προπονητής χωρίς όμως δικαίωμα να κάθεται στον πάγκο ή αν θα λυθεί η συνεργασία για να έρθει ένας άλλος προπονητής που θα τον αντικαταστήσει.
*Πηγή: arenafm.gr*

ΠΑΟΚ: Πρόταση σε Γκριγκαλάβα!

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Γεωργίας, η ομάδα του ΠΑΟΚ έκανε επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Γκία Γκριγκαλάβα της Ανζί.
O Γκριγκαλάβα είναι 25 ετών ύψους 1.90 και αγωνίζεται για πολλά χρόνια στο ρωσικό πρωτάθλημα. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ροστόφ και έπαιξε ποδόσφαιρο υπό ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη. Να σημειώσουμε ότι είναι διεθνής με την Εθνική Γεωργίας καθώς έχει 13 συμμετοχές.
Το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή λήγει το 2016 όμως έχει έρθει σε ρήξη με την Ανζί η οποία θέλει να τον παραχωρήσει.
Γεωργιανή ιστοσελίδα αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Η Ίρτίς Παβλοντάρ ενδιαφέρεται για τον Γκριγκαλάβα αλλά τον θέλουν και ομάδες από το πρωτάθλημα της Ρωσίας όπως η Ροστόφ η Τορπέντο Μόσχας και η Άμκαρ. Η πιο σοβαρή όμως πρόταση που έχει ο κεντρικός αμυντικός της Ανζί είναι από τον ΠΑΟΚ. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης έχει προσωπικές σχέσεις με τον ποδοσφαιριστή καθώς έχει γεννηθεί άλλωστε στην Τσάλκα.»
*Πηγή: arenafm.gr*

Άρης: Κόντρα Α.Σ. με Καλαϊτζίδη!!

Η πρώτη κόντρα ανάμεσα στον Α.Σ. Άρης και τον επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος  Δημήτρη Καλαϊτζίδη είναι γεγονός.
Από την μία η πλευρά Καλαϊτζίδη που έχει δρομολογήσει το “διαζύγιο” με τον Βραζιλιάνο τεχνικό και από την άλλη ο Ερασιτέχνης που ετοιμάζεται στη σημερινή συνάντηση να προτείνει παραμονή Κάμπος με οποιοδήποτε κόστος!
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται πολλά μέλη του ΑΣ θα προτείνουν την παραμονή του 57χρονου τεχνικού ακόμα κι αν χρειαστεί να καθοδηγεί την ομάδα από την κερκίδα.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Να προστατέψουμε τον Ηρακλή»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ηρακλής, Θόδωρος Παπαδόπουλος και μίλησε για το παιχνίδι των «κυανόλευκων» με τον Αστέρα Τρίπολης αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να προστατευτεί η ομάδα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης:
«Δεν πρέπει να έχουμε έκτροπα στο παιχνίδι. Η σημασία του σημερινού αγώνα είναι γνωστή, ο κ. Παπαθανασάκης θα ήθελε να είναι εδώ αλλά από εκεί και μετά έστειλε το δικό του μήνυμα και τόνισε πως ο στόχος είναι η άνοδος. Το σημερινό παιχνίδι έχει ιδιαιτερότητα, όλοι γνωρίζουμε τον ρόλο του Αστέρα Τρίπολης, θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αλλά μέχρι εκεί. Ότι βοηθάει στην διεξαγωγή του αγώνα είναι θετικό. Πρέπει να προστατευθεί η ομάδα και ο στόχος της ανόδου. Η διαμαρτυρία μπορεί να γίνει και είναι λογική και εύλογη. Όσοι θα έρθουν στο γήπεδο αγαπάν την ομάδα και θα κάνουν τα πάντα για να την προστατέψουν. Ο κόσμος του Ηρακλή που αγαπάει τόσο την ομάδα δεν θα αφήσει να γίνει τίποτα. Στα δύσκολα χρόνια που βιώνουμε πάντα η ομάδα προστατευόταν για να βρεθεί εκεί που αξίζει».
Για τον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο:
«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την ώρα που έγινε γνωστή η κλήρωση. Το εκδοτήριο είναι ανοιχτό στο Καυταντζόγλειο, τα διαρκείας ισχύουν, έχει υπάρξει ενδιαφέρον και από το εξωτερικό και πιστεύω θα έχει αρκετό κόσμο».
*Πηγή: arenafm.gr*

Το τελευταίο αντίο στον Μαλαντά! (video+photos)

Συγκίνηση και θρήνος χθες το απόγευμα στις Βρυξέλλες όπου έγινε η κηδεία του αδικοχαμένου Τζούνιορ Μαλαντά.
Ο 21χρονος επιθετικός της Βόλφσμπουργκ έφυγε από τη ζωή στις 10 του μήνα όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ως επιβάτης ξέφυγε από την πορεία του λόγω υπερβολικής ταχύτητας και  ολισθηρότητας του οδοστρώματος μ’ αποτέλεσμα να προσκρούσει σε δέντρο και να τραυματιστεί θανάσιμα ο Βέλγος άσος.
24DE8F8100000578-2918368-image-a-70 1421764698219
Μεταξύ των εκπροσώπων του ποδοσφαίρου που έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του Μαλαντά ήταν οι Ίβιτσα Πέρισιτς, Νίκλας Μπέντνερ και Κέβιν Ντε Μπρούιν με συγγενείς , φίλους, συμπαίκτες  και απλούς φιλάθλους να λένε το τελευταίο αντίο στο αγαπημένο τους  πρόσωπο.
wob funeral malanda 628
24DF3F4600000578-0-image-m-52 1421763586063
018202244 30300
Όπως ανακοινώθηκε χθες από τη Γερμανική Λίγκα θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του άτυχου ποδοσφαιριστή σ' όλα τα ματς  της πρεμιέρας του 2ου γύρου του πρωταθλήματος της χώρας που θα γίνουν το τριήμερο 30 Ιανουαρίου ως κι την 1η Φεβρουαρίου.




*Πηγή: onsports.gr*

Ας «δείξουν» μία φορά…!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr κάποια πράγματα για τους παίκτες του Ολυμπιακού και αυτά που είναι τα «χειρότερα παιχνίδια».

Ας «δείξουν» μία φορά…

• Γνώμη μου; Ο Ολυμπιακός πρέπει να προσέξει πολύ σήμερα στη Λάρισα! Για να μην πάθει καμιά χοντρή ζημιά και για το πρεστίζ του, αλλά και για λόγους καθαρά αγωνιστικούς. Αυτά τα περί εύκολων αγώνων εγώ τα ακούω βερεσέ. Αυτό που ξέρω είναι ότι αυτή η ομάδα σε όμιλο με Αστέρα Τρίπολης και Καλλονή, πήρε εισιτήριο πρόκρισης. Ούτε στην Καλλονή έχασε, ούτε από τον Αστέρα στη Λάρισα έχασε. Άρα για να είναι καμία κακή ομάδα αποκλείεται.

• Ο δε Ολυμπιακός, έτσι όπως τον έχουμε δει μέχρι στιγμής στα τρία παιχνίδια του στο κύπελλο, μόνο καλός δεν είναι. Για να κερδίσει 1-0 την Παναχαϊκή, έπρεπε να έχει όλη την τύχη μαζί του (δύο δοκάρια οι γηπεδούχοι και η νίκη ήρθε με απίθανο αυτογκόλ). Με τον Πανιώνιο μέσα στο Καραϊσκάκη έφερε 1-1. Και στον Ταύρο τον Φωστήρα τον κέρδισε 2-0 με ένα πέναλτι και με ένα γκολ λίγο πριν το 90’.

• Με τέτοια μη πειστική εικόνα του Ολυμπιακού, των παικτών του που κυρίως δεν παίζουν βασικοί για να ακριβολογώ, δεν μπορώ να είμαι καθόλου βέβαιος για την εμφάνιση που θα έχει σήμερα η ομάδα. Μα καθόλου. Απλά ελπίζω ότι επειδή είναι πολύ πιο πιεστικός από το Μίτσελ ο Περέϊρα μπορεί να τους έχει περισσότερο στην τσίτα και να είναι κάπως πιο σοβαροί.

• Αυτά τα ματς φίλοι μου είναι τα χειρότερα. Γιατί πολύ απλά δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα! Κερδίζεις; Δεν παίρνεις κανένα μπράβο. Την πατάς; Όλοι σου την λένε. Κι ο Ολυμπιακός στο πρόσφατο παρελθόν έχει δύο αποκλεισμούς στο κύπελλο από ομάδες Β΄κατηγορίας, τον Πανσερραϊκό και τον ΠΑΣ…

• Θα μου πείτε, αδελφέ υπάρχει και ρεβάνς στο Καραίσκάκη την άλλη εβδομάδα. Οκέϊ. Γιατί να μην έχεις πάρει το αποτέλεσμα από σήμερα, ώστε την άλλη Τετάρτη, τρεις μόλις ημέρες πριν από το παιχνίδι σου στο χωράφι του γηπέδου της Βέροιας, να μην χρειαστείς να βάλεις και βασικούς; Καλύτερα δεν θα είναι να έχεις ξεκούραστους τους βασικούς, να παίξουν στη Βέροια;

• Και τέλος πάντων, γιατί να μπεις στην όχι τιμητική διαδικασία να ψάξεις για την πρόκριση στο δεύτερο ματς στο γήπεδό σου με αντίπαλο μία άσημη ομάδα, όπως ο (αξιόμαχος όμως) Τύρναβος; Και να έχεις και την αβεβαιότητα.

• Εν πάσει δε περιπτώσει, ας δείξουν σε ένα έστω παιχνίδι κυπέλλου οι θεωρούμενοι αναπληρωματικοί του Ολυμπιακού, ότι είναι για περισσότερα πράγματα από το να παίζουν μόνο στο κύπελλο με κατώτερες ομάδες. Ας «πουν» στον Περέϊρα με την απόδοσή τους και τα τρεξίματά τους ότι, «μίστερ είμαι κι εγώ εδώ».

• Για να δούμε, γιατί μπορεί εσείς τώρα να σκέφτεστε, «τι μας λέει τώρα αυτός, ποιος Τύρναβος», αλλά εγώ ξέρω ότι το πιο σημαντικό πάντοτε για τον Ολυμπιακό είναι το όποιο επόμενο παιχνίδι του. Μέσα από τα παιχνίδια κρίνονται τα πάντα. Από το πιο μεγάλο ως το πιο μικρό.*Πηγή: sport-fm.gr*

Φρεσκάρει τον Ολυμπιακό ο Περέιρα!

Φρεσκάρει την ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο ματς Κυπέλλου με τον Τύρναβο (17:15, Αλκαζάρ) ο Βίτορ Περέιρα. Δείτε όλες τις επιλογές του Πορτογάλου τεχνικού. Στον πάγκο ο Μιλιβόγεβιτς.

Φρεσκάρει τον Ολυμπιακό ο Περέιρα
Σε εκτεταμένο ροτέισον προχωρά ο Περέιρα στο πρώτο ματς με τον Τύρναβο για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αφενός για να δώσει ανάσες σε βασικούς σε μια περίοδο με συνεχόμενα παιχνίδια και αφετέρου για να δει παίκτες που στη σύντομη παραμονή του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό δεν έχει προλάβει να χρησιμοποιήσει.

Έτσι λοιπόν, ο Μέγιερι θα πάρει θέση κάτω από τα δοκάρι, ο Σιόβας με τον Βούρο στο κέντρο της άμυνας, ο Γιαννούλης (αριστερά) και ο Σαλίνο (δεξιά) στα άκρα, Πελέ και Μπουχαλάκης θα βρεθούν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, Ντουρμάζ και Γκαζαριάν θα είναι οι δύο εξτρέμ και οι Διαμαντάκος, Μπενίτες θα αποτελέσουν το δίδυμο στην επίθεση.

Ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα στο Αλκαζάρ θα χρησιμοποιηθεί ο Μιλοβόγεβιτς στο πρώτο επίσημο παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του, ενώ υπενθυμίζεται ότι στην 18άδα βρίσκεται και ο Μάικλ Ολαϊτάν μετά από πολύμηνη αποχή και την περιπέτεια με την υγεία του.

Η 11άδα των Πειραιωτών: Μέγιερι, Γιαννούλης, Σιόβας, Βούρος, Σαλίνο, Μπουχαλάκης, Πελέ, Γκαζαριάν, Ντουρμάζ, Μπενίτες, Διαμαντάκος.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Nα το ευχαριστηθεί ο κόσμος»

Γνωρίζουν πως πρόκειται για ένα ξεχωριστό παιχνίδι για τον Ηρακλή. Αρκετοί έχουν εκφράσει την άποψη πως σε προτεραιότητα βρίσκεται το πρωτάθλημα, αλλά κανένας δεν αγωνίζεται για να... χάσει.

Στη χθεσινή προπόνηση στο Καυτανζόγλειο, παίκτες, Παπαδόπουλος κι όλοι όσοι βρίσκονται στην ομάδα, μέσα από μια αξιομνημόνευτη ηρεμία, απαραίτητη για να προχωρήσει ο Ημίθεος, συμφώνησαν απόλυτα: «Θέλουμε να παίξουμε για τον κόσμο. Γουστάρουμε να τα δώσουμε όλα για να το ευχαριστηθεί ο κόσμος». Με σύνεση, αγωνιστική ωριμότητα, θέληση και προσαρμογή στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας. Είναι μεν ιδιαίτερο ματς, θα υπάρχει ένα δυνατό κλίμα στο Καυτανζόγλειο, όμως η ομάδα... προσέχει για να έχει. Εξ ου και οι προτροπές για αποφυγή τιμωριών ή απωλειών που μπορεί να επηρεάσουν και την πορεία στο πρωτάθλημα.

Ξεκάθαρα πάντως ξέρουν όλοι πόσο σημαντικό είναι για τον κόσμο, για τον ίδιο τον Ηρακλή το σημερινό παιχνίδι...
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχει θέμα Μαυρία!

Στη διάψευση του δημοσιεύματος που ήθελε τον Χάρη Μαυρία να ετοιμάζεται να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό προχώρησε η «πράσινη» ΠΑΕ.

Δεν υπάρχει θέμα Μαυρία
Κατηγορηματικά διαψεύδουν στον Παναθηναϊκό πως υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει τώρα ο Χάρης Μαυρίας στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.

Συγκεκριμένα, από χθες έχει προκύψει η είδηση ότι ο διεθνής μεσοεπιθετικός έχει εξασφαλίσει την έγκριση της Σάντερλαντ για να παίξει δανεικός σε κάποια άλλη ομάδα και δημοσίευμα υποστήριζε ότι το «τριφύλλι» μπορεί να κινηθεί για την απόκτησή του.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει και οι «πράσινοι» υπογραμμίζουν πως δεν τίθεται θέμα επιστροφής του 21χρονου άσου στην ομάδα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανοίγει ο… δρόμος για Νοβαρέτι!

Εάν ο Ολυμπιακός παραμένει... ζεστός για τον Νοβαρέτι, τότε η κατάλληλη στιγμή ήρθε! Η Λάτσιο είναι κοντά στην απόκτηση του Ολλανδού, Χαντ από την Αλκμάαρ, και πλέον «καίγεται» για την παραχώρησή του.

Ανοίγει ο… δρόμος για Νοβαρέτι
Εάν ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να είναι… ζεστός για τον Νοβαρέτι, τότε τώρα είναι η ευκαιρία.

Ιταλικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι η Λάτσιο είναι πολύ κοντά στην απόκτηση κεντρικού αμυντικού, κάτι που πλέον σημαίνει ότι μπορεί να παραχωρήσει τον Αργεντινό.

Συγκεκριμένα, οι ιταλικές ιστοσελίδες υποστηρίζουν ότι ο Ουέσλι Χαντ είναι στη γειτονική μας χώρα, μαζί με εκπροσώπους της Αλκμάαρ για να μπει στην τελική ευθεία η μεταγραφή του.

Επισημαίνουν ότι η… υπόθεση δεν έχει κλείσει καθώς υπάρχει μια διαφορά στο οικονομικό ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Η Λάτσιο προσφέρει περίπου 1,2 εκ. ευρώ, την στιγμή που η ολλανδική ομάδα ζητά περίπου 1,6 εκατ.

Ωστόσο όπως υποστηρίζουν οι Ιταλοί υπάρχει αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η «χρυσή» τομή και θα πέσουν οι υπογραφές, με τον παίκτη να περνά από ιατρικές εξετάσεις. *Πηγή: sport-fm.gr*

Συμπληρώνεται το «κίτρινο» παζλ!

Η απόκτηση ενός επιθετικού και ενός τερματοφύλακα απομένει για να ολοκληρωθεί το υπάρχον ρόστερ του Άρη, ύστερα από την μεταγραφή του.

Συμπληρώνεται το «κίτρινο» παζλ
Μετά την προσθήκη του Δημήτρη Σαμαρά, ο Άρης κινείται για τις εναπομείνασες μεταγραφικές κινήσεις με στόχο την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ.

Οι «κίτρινοι» ενδιαφέρονται για έναν επιθετικό και έναν τερματοφύλακα.

Η αναζήτηση για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις γίνεται, επίσης, από την ελληνική αγορά, χωρίς ακόμη να υπάρχει κάτι πιο χειροπιαστό αφού, ειδικά για την επίθεση, οι επιλογές δεν είναι και πολλές.*Πηγή: sport-fm.gr*

Παιχνίδια… φωτιά!!

Mατς με ενδιαφέρον τα σημερινά του Κυπέλλου. Ο Παναθηναϊκός αναζητά εκδίκηση στην Ξάνθη. Ο ΟΦΗ δείγματα ζωής στην Κομοτηνή. Ο Ολυμπιακός τον… υγιή Ολαϊτάν και η ΑΕΚ αποδείξεις απέναντι στην Κέρκυρα.

Παιχνίδια… φωτιά!
Ο Παναθηναϊκός αναζητά εκδίκηση στα Πηγάδια! Η ΑΕΚ αποδείξεις για την δυναμική του ρόστερ της απέναντι σε άλλη μια ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Και την ίδια στιγμή ο ΟΦΗ δείγματα ζωής…

Σε αυτά τα τρία παιχνίδια πέφτει το ενδιαφέρον από το σημερινό πρόγραμμα για το Κύπελλο Ελλάδος για την φάση των 16.

Στις 15:00 ο ΟΦΗ έχοντας μόλις 14 παίκτες στην αποστολή του έχει ταξιδέψει στην Κομοτηνή. Τα προβλήματα τεράστια για τους κρητικούς, οι οποίοι βλέπουν συνεχώς το ρόστερ τους να… συρρικνώνεται και μαζί του οι πιθανότητες να κλείσει καλά η εφετινή αγωνιστική σεζόν.

Έχοντας δεχθεί την αφαίρεση των έξι βαθμών λόγω των οφειλών του σε παλιούς παίκτες του, το βάρος είναι λογικό να πέφτει στο πρωτάθλημα και στην προσπάθεια να παραμείνει στην κατηγορία έχοντας ομολογουμένως έχει πολύ δύσκολο έργο.

Την ίδια ώρα ο κάτοχος του τίτλου, Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στα Πηγάδια την Skoda Ξάνθη. Νωπές στο μυαλό των πράσινων οι μνήμες από το παιχνίδι του πρωταθλήματος στο οποίο γνώρισαν την ήττα.

Σημείο αναφοράς; Ο Μπεργκ ο οποίος αναμένεται να μην είναι στην 11άδα του τριφυλλιού όπως και στο ματς για τη Σούπερ Λίγκα.

Στις 17:15 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Τύρναβο εκτός έδρας. Οι ερυθρόλευκοι δεν θα έχουν τον Ρομπέρτο στη σύνθεσή τους, καθώς τραυματίστηκε χθες αλλά θα έχουν τον Ολαϊτάν για πρώτη φορά μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε με την καρδιά του στο περσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Στις 17:45 η ΑΕΚ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Κέρκυρα… Άλλο ένα ματς απέναντι σε μια ομάδα της Σούπερ Λίγκας με τον στόχο της Ένωσης είναι ο ίδιος. Η νίκη (όπως και απέναντι στον Ατρόμητο) και η πρόκριση, κάτι που θα αποδείξει ότι δεν έχει κάτι να ζηλέψει από πολλές ομάδες που παίζουν φέτος στη μεγάλη κατηγορία.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

Πανθρακικός – ΟΦΗ (15:00 - OTE SPORT 5)
Χανιά – ΠΑΣ Γιάννινα (15:00 - OTE SPORT 4)
SKODA Ξάνθη – Παναθηναϊκός (15:00 - OTE SPORT 2)
Ηρακλής – Αστέρας Τρίπολης (17:15 - OTE SPORT 4)
Τύρναβος – Ολυμπιακός (17:15 - OTE SPORT 2)
Κέρκυρα – ΑΕΚ (17:45 - OTE SPORT 5).
Απόλλων Σμύρνης – Λεβαδειακός (19:30 - OTE SPORT 4)*Πηγή: sport-fm.gr*

«Στέλνουν» Τζίλας οι Σέρβοι!

Ο Βλάντιμιρ Τζίλας αποτελεί τον «εκλεκτό» για την ενίσχυση της επίθεσης του Εργοτέλη, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου στη Σερβία.

«Στέλνουν» Τζίλας οι Σέρβοι
Στον έμπειρο επιθετικό, Βλάντιμιρ Τζίλας, φαίνεται πως έχει καταλήξει ο Εργοτέλη για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης του.

Αυτό τουλάχιστον μεταδίδουν στη Σερβία, όπου εκτιμούν ότι οι Κρητικοί είναι κοντά στην απόκτηση του 32χρονου φορ της Ραντνίτσκι Νις.

Τη φετινή σεζόν ο υψηλόσωμος άσος έχει παίξει σε 8 αγώνες και έχει πετύχει τρία γκολ, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε ομάδες της πατρίδας του, ενώ έχει περάσει από Καζακστάν και τη Βουλγαρία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φεύγει και… έρχεται!

Στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Μαουρίτσιο Καράσκο στον Ατρόμητο, καθώς ο Αργεντινός φορ ετοιμάζεται να λύσει το συμβόλαιό του με την Εστουδιάντες.

Φεύγει και… έρχεται
Δεν τίθεται θέμα ανησυχίας στον Ατρόμητο για την υπόθεση του Μαουρίτσιο Καράσκο, καθώς υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στον Αργεντινό φορ και τον σύλλογο του Περιστερίου.

Εκείνο που χρειάζεται να γίνει για να μπορέσει ο παίκτης να ντυθεί στα «κυανόλευκα» είναι να επικυρωθεί η λύση της συνεργασίας του με την Εστουδιάντες, στην οποία ανήκει αυτή τη στιγμή.

Αυτό αναμένεται να συμβεί εντός της εβδομάδας και όταν γίνει, ο Καράσκο θα πάρει το πρώτο αεροπλάνο με προορισμό την Ελλάδα για να γίνει και επίσημα κάτοικος Δυτικών Προαστίων.

Όσον αφορά τον Μαρσελίνιο, άρχισε ήδη τις προπονήσεις με τους νέους του συμπαίκτες και δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, τα εργομετρικά του ήταν καταπληκτικά και ο Ρικάρντο Σα Πίντο ήδη τον προετοιμάζει για το ενδεχόμενο ακόμα και να ξεκινήσει στο ματς της Δευτέρας.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τελειώνει του Κοντοέ!


Τα τυπικά έχουν απομείνει για την μεταγραφή του Γιάννη Κοντέ στον Λεβαδειακό, καθώς οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι στην τελική ευθεία.

Τελειώνει του Κοντοέ
Μια… ανάσα από την απόκτηση του Γιάννη Κοντοέ βρίσκονται στον Λεβαδειακό.

Οι συζητήσεις των Βοιωτών με τον 28χρονο μπακ εξελίσσονται αρκετά καλά και δεν αποκλείεται ακόμη και εντός της ημέρας να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Άλλωστε, οι «πράσινοι» εκείνο που περιμένουν είναι η επισημοποίηση της λύσης της συνεργασίας του παίκτη με τον Ατρόμητο, στον οποίο έπαιζε μέχρι πρότινος,.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κάνει τα… κονέ της η ΑΕΚ!

Συζητήσεις με μία από τις κορυφαίες εταιρείες μάνατζερ της Νότιας Αμερικής έχει η ΑΕΚ. Ποια είναι η «Elenko Sports» που μιλάει με τους ιθύνοντες του συλλόγου και τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Κάνει τα… κονέ της η ΑΕΚ
Στην Αθήνα βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες εκπρόσωποι της «Elenko Sports», η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μάνατζερ στη Νότια Αμερική, με βάση τη Βραζιλία.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Ώρα των Σπορ», η πρώτη επαφή έγινε στο πρόσφατο ταξίδι του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς στη χώρα του καφέ, όπου οι άνθρωποι της συγκεκριμένης εταιρείας ενημερώθηκαν για όλα τα θέματα από τον τεχνικό διευθυντή της «Ένωσης».

Τότε ο Σέρβος παράγοντας είχε παρακολουθήσει αρκετούς ποδοσφαιριστές που εκπροσωπούνται από το παραπάνω γραφείο αντζέντηδων, το οποίο έχει άκρες εντός και εκτός Βραζιλίας με πολλές ομάδες στο πελατολόγιό της.

Αυτές οι επαφές έχουν ως στόχο η «Ένωση» να εκμεταλλευτεί στο άκρο τέτοιου είδους διασυνδέσεις και να έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτηση ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα κάνουν ξανά πρωταθλήτρια την ομάδα και θα δημιουργήσουν έναν ανταγωνιστικό σύλλογο στην Ευρώπη.*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι Σπερς είναι εδώ…!!


Το Σαν Αντόνιο παίζοντας κατά διαστήματα μπάσκετ βγαλμένο από τις προηγούμενες καλές του σεζόν επικράτησε 109-99 του Ντένβερ και έτσι έφτασε στις τέσσερις σερί νίκες.

Οι Σπερς είναι εδώ…
Ναι, οι Σαν Αντόνιο Σπερς θυμίζουν κάτι από τον καλό τους εαυτό. Τα ξημερώματα επικράτησαν 109-99 των Ντένβερ Νάγκερς αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις από το… πρόσωπο που είχαν στο παρκέ κατά διαστήματα.

Άλλο ένα στοιχείο που δείχνει ότι τα «σπιρούνια» έχουν βελτιωθεί είναι το γεγονός ότι η νίκη αυτή που πέτυχαν τα ξημερώματα είναι η τέταρτη στη σειρά.

Μεγάλο ρόλο στη νίκη τους επί των Νάγκετς έπαιξε ο Λέοναρντ. Ήταν από τους καλύτερους για την ομάδα του Σαν Αντόνιο καθώς πέτυχε 17 πόντους και «κατέβασε» 15 ριμπάουντ.

Οι Νάγκετς ξεκίνησαν καλά το ματς. Αρχικά προηγήθηκαν αλλά στη συνέχεια είδαν του Σπερς να «ξυπνούν». Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι και την τρίτη περίοδο. Στην τελευταία όμως, το Σαν Αντόνιο πήρε διαφορά και έφτασε στη νίκη.

Στο άλλο παιχνίδι που έγινε τα ξημερώματα η Θάντερ νίκησε 94-86 τους Χιτ εκτός έδρας.

Το Μαϊάμι είχε ξεκινήσει καλά στο παιχνίδι και είχε το προβάδισμα στο σκορ. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι με ένα σερί 12-0 πέρασαν μπροστά στο σκορ. Άλλο ένα σερί, αυτή την φορά 11-0 τους έδωσε μια διαφορά την οποία δεν έχασαν και –τελικά- έφτασαν στη νίκη.

Τα αποτελέσματα στα παιχνίδια του ΝΒΑ

Μαϊάμι Χιτ – Οκλαχόμα Θάντερ 86-94
(Γουέιντ 18, Μπος 16, Ντενγκ 8 – Ντουράντ 19, Γουέστμπρουκ 19, Μόροου 12, Άνταμς 10)

Ντένβερ Νάγκετς – Σαν Αντόνιο Σπερς 99-109
(Φαρίντ 26, Αφλαλο 21, Τσάντλερ 11 – Πάρκερ 18, Λέοναρντ 17, Ντάνκαν 16)*Πηγή: sport-fm.gr*

«Εκδίκηση» με στόχο το… repeat!!


Από τα Πηγάδια ξεκινάει η προσπάθεια του Παναθηναϊκού για να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα και να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι στο Κύπελλο.

«Εκδίκηση» με στόχο το… repeat
Ματς χωρίς… αύριο. Έτσι αντιμετωπίζουν στον Παναθηναϊκό τη σημερινή αναμέτρηση με τη Skoda Ξάνθη για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας (15:00, OTE Sport 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι «πράσινοι» θέλουν να πάρουν ρεβάνς για την βαριά ήττα πριν από λίγο καιρό στα Πηγάδια, όπου είχαν ηττηθεί με σκορ 4-2 από τους Ακρίτες, και παράλληλα καλούνται να υπερασπιστούν τον τίτλο του Κυπελλούχου που είχαν κατακτήσει την περσινή σεζόν.

Το «τριφύλλι» ταξίδεψε με αρκετές απουσίες στη Θράκη, αφού εκτός αποστολής έχουν μείνει οι τραυματίες Νίνης, Κουτρουμπής και Μπούι, ενώ για αγωνιστούν λόγους δεν υπολογίζονται σήμερα οι Μπαϊράμι και Σπυρόπουλος.

Ο Γιάννης Αναστασίου αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Κοτσόλη, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μπούρμπο, Τριανταφυλλόπουλο, Σίλντενφελντ και Νάνο.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Μέντες, με τους Ζέκα και Λαγό στα πλάγια.

Ο Ντίνας αναμένεται να αναλάβει οργανωτικό ρόλο πίσω από τους Κλωναρίδη και Καρέλη (ή Μπεργκ). Την αποστολή συμπληρώνουν οι Στιλ, Κότσαρης, Χουχούμης, Δώνης, Πράνιτς και Ατζαγκούν.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κοιτάει ξανά Ινσαουράλδε!

Την περίπτωση του Χουάν Ινσαουράλδε εξετάζουν εκ νέου στον ΠΑΟΚ. Επαφές του «Δικεφάλου του Βορρά» με τον Αργεντινό, αλλά πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Κοιτάει ξανά Ινσαουράλδε
Δύο μεταγραφές θέλουν να κάνουν στον ΠΑΟΚ μέσα στον Γενάρη, με τον χρόνο να πιέζει ασφυχτικά για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο υπάρχον ρόστερ της ομάδας.

Εδώ και αρκετό καιρό είναι γνωστό ότι οι Θεσσαλονικείς θέλουν να πάρουν έναν χαφ και έναν κεντρικό αμυντικό. Μάλιστα, για τη δεύτερη περίπτωση υπάρχει μεγαλύτερη πίεση, καθώς το κενό στη θέση του στόπερ είναι αρκετά μεγάλο.

Στο προσκήνιο έχει επανέλθει ο Χουάν Ινσαουράλδε, ο οποίος αγωνίζεται στη Σπαρτάκ Μόσχας και το όνομά του είχε ακουστεί ξανά πριν από μερικές ημέρες.

Από τον «Δικέφαλο του Βορρά» έχουν ξεκαθαρίσει στον Αργεντινό αμυντικό ότι θα τον πάρουν μόνο αν μείνει ελεύθερος, αλλά εκείνος ότι θα καταφέρει να τεθεί άμεσα στη διάθεση του Άγγελου Αναστασιάδη.

Το προηγούμενο διάστημα είχε ακουστεί το όνομα του Τόμας Σίβοκ και χθες στην Τουρκία γράφτηκε ότι ο ΠΑΟΚ δίνει 500.000 ευρώ στον Τσέχο αμυντικό, ο οποίος παίρνει τα διπλάσια στην Μπεσίκτας και ταλαιπωρείται από προβλήματα τραυματισμού.*Πηγή: sport-fm.gr*

Από σήμερα στους «8»

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας θέλει να κάνει σήμερα η ΑΕΚ, η οποία αντιμετωπίζει στην Κέρκυρα την ομώνυμη ομάδα. Πώς θα παραταχθεί η «Ένωση».

Από σήμερα στους «8»
Τη νίκη με την οποία θα εξασφαλίσει από σήμερα την παρουσία της στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας θέλει η ΑΕΚ, η οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Κέρκυρα (17:45, OTE Sport 5, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν ένα σκορ πρόκρισης, ώστε ο επαναληπτικός αγώνας – που είναι σε μία εβδομάδα – στο ΟΑΚΑ να αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Τα προβλήματα για τον Τραϊανό Δέλλα είναι αρκετά, αφού εκτός είναι οι Ντ’ Ακόλ, Κορδέρο, Κολοβέτσιος και Φεγιέρ. Επίσης, δεν υπολογίζεται ούτε ο Μπαρμπόσα, ενώ ο Μπρέσεβιτς έχει πρόβλημα εκ νέου στο γόνατο.

Όλα δείχνουν ότι η «Ένωση» θα αγωνιστεί με τους Ανέστη κάτω από τα δοκάρια, ο οποίος θα έχει μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα είναι οι Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Σαρρής και Πεταυράκης.

Στον άξονα θα αγωνιστούν οι Τζανετόπουλος και Ανάκογλου, με τους Πλατέλλα και Ντούνη Μ. στα πλάγια.

Ο Μάνταλος θα είναι πίσω από τον Αραβίδη. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ντούνης Π, Γεωργέας, Γροντής, Ρόβας, Σοϊλέδης, Τσεβάς, Μπρέτσεβιτς, Ζόριτς και Γιόχανσον. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Μάχη» για Νέτο!


Στο κόλπο για την απόκτηση του Λουίς Νέτο - παρά τα δημοσιεύματα για συμφωνία με τη Βερόνα - παραμένει ο Ολυμπιακός. Ποιες οι εναλλακτικές λύσεις του Πορτογάλου κεντρικού αμυντικού.

«Μάχη» για Νέτο

Όπως γράφει η SportDay, οι όποιες εξελίξεις δύσκολα θα σημειωθούν σήμερα στη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Λουίς Νέτο παραμένει στην κορυφή του ενδιαφέροντος από πλευράς Πειραιωτών.

Χθες από την Ιταλία έγινε γνωστό ότι η Ελλάς Βερόνα μπήκε «σφήνα» για την απόκτηση του Πορτογάλου αμυντικού της Ζενίτ.

Εκείνο, όμως, που προκύπτει είναι πως οι πρωταθλητές Ελλάδας συνεχίζουν τις επαφές με τον ρωσικό σύλλογο και, μάλιστα, άνθρωπος που ενεργεί για τη μεταγραφή του 25χρονου παίκτη είχε ταξιδέψει στο Κατάρ για να μιλήσει με τους Ρώσους. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούν να τον αποκτήσουν με τη μορφή δανεισμού και θα τοποθετηθεί οψιόν αγοράς το καλοκαίρι.

Από εκεί και πέρα, στον Ολυμπιακό διαψεύδουν ότι ασχολήθηκαν με τις περιπτώσεις των Σιανί και Νοβαρέτι της Λάτσιο, ενώ δεν επιβεβαίωναν τις φήμες για τον Μεξές της Μίλαν.

Επίσης, δεν τίθεται θέμα με τον Μαουρίσιο της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, τον Λέσκοτ της Γουέστ Μπρομ και τον Αλβες της Φενερμπαχτσέ.

Όσον αφορά τώρα τον ακραίο φορ, δεν προχωράει η περίπτωση του Τζόελ Κάμπελ, ο οποίος έχει πάρει άδεια από την Άρσεναλ για να συζητήσει με όποια ομάδα θέλει.

Ίσως ο Κοσταρικανός εξτρέμ να κοιτάξει αν υπάρχει κάποια πρόταση από κάποιο καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό, ενώ δεν τίθεται θέμα επιστροφής του Βάις. Επίσης, δεν προκύπτει τίποτα για τον Μπεν της Βέροιας, παρά την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξανά στο προσκήνιο ο Μαυρίας!

Έτοιμος να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό με τη μορφή δανεισμού εμφανίζεται ο Χάρης Μαυρίας, ο οποίος έχει πάρει τη σχετική άδεια από τη Σάντερλαντ.

Ξανά στο προσκήνιο ο Μαυρίας
Στον Παναθηναϊκό είχαν λάβει την απόφαση το ρόστερ να μείνει ως έχει, εκτός και αν προκύψει κάποια ενδιαφέρουσα περίπτωση. Τελικά αυτή φαίνεται πως προέκυψε και είναι ο Χάρης Μαυρίας.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός δεν έχει καταφέρει φέτος να αγωνιστεί σε πολλά ματς με την πρώτη ομάδα της Σάντερλαντ και ήρθε σε συμφωνία με τον προπονητή του βρετανικού συλλόγου, Γκουστάβο Πογέτ, να αγωνιστεί ως δανεικός σε άλλο σύλλογο.

Έτσι ήρθε στο προσκήνιο ξανά η περίπτωση του 21χρονου εξτρέμ, ο οποίος - όπως γράφει το «Goal News» - δείχνει θετικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στο «τριφύλλι» και δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου να ντυθεί ξανά στα πράσινα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ποδοσφαιρική ανάλυση των εκλογών...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για όλους αυτούς που την ερχόμενη Κυριακή ζητούν την ψήφο σου και τους προσεγγίζει με ποδοσφαιρικούς όρους...  
Η αλήθεια είναι ότι ακόμη ανήκω στους αναποφάσιστους που λένε και οι δημοσκοπήσεις. Και είναι από τις ελάχιστες φορές, πιθανόν η πρώτη, που έχουμε φτάσει πέντε μέρες πριν τις εκλογές και δεν ξέρω τι θα ψηφίσω.
Και επειδή σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις είμαστε αρκετοί, είπα να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου μαζί σας.


ΣΥΡΙΖΑ: Ραντεβού στα τυφλά…
Μιλώντας με ποδοσφαιρικούς όρους, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μοναδική περίπτωση. Δεν είναι εύκολο να κάνεις παραλληλισμούς. Καταρχάς δεν ξέρεις τι παίζει. Στην αρχή λες 4-4-2 και φουλ επίθεση. Μετά, επίθεση μεν αλλά πιο συντηρητικά με 4-2-3-1. Μετά ακούς κάποιον να σου λέει μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Τρελός είσαι με 3 στην άμυνα θα παίξουμε και χώρο στα πλάγια μπακ». Και στο τέλος ακούς τον προπονητή να σου λέει «θα παίζαμε με ρόμβο». Και εκεί που λες να το πάρεις απόφαση ότι το σύστημα δεν θα το πετύχεις, διαπιστώνεις ότι κάποιος φωστήρας τους κατέβασε στον αγωνιστικό χώρο με 12! Ούτε τα βασικά…

Στα (δήθεν) σοβαρά τώρα…
Το κακό είναι, ότι σε αντίθεση με τους περισσότερους, δεν πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μου πάρει το σπίτι αν βγει. Αλλωστε στο ενοίκιο μένω. Δεν πιστεύω ότι θα τελειώσει το γάλα στο σούπερ μάρκετ και δεν θα έχω να ταϊσω το παιδί μου. Δεν πιστεύω ότι στις 26 Ιανουαρίου τα ΑΤΜ δεν θα έχουν ούτε ένα ευρώ μέσα. Και δεν τα πιστεύω όλα αυτά γιατί δεν πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την παραμικρή πρόθεση να πάρει εκείνες τις αποφάσεις που θα δημιουργήσουν έστω και 5% πιθανότητες να συμβούν όλα τα παραπάνω. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε πριν καμιά διετία με το «θα σκίσω το μνημόνιο και θα διαγράψω το χρέος» και σήμερα προ των πυλών της εξουσίας έχουμε φτάσει στο «θα διαπραγματευτώ ως ένα βαθμό το κούρεμα του χρέους».
Και κάτι ακόμη. Αδερφή και παλικάρι πλέον στην εποχή μας γίνεται. Αριστερός και αυτοδύναμος είναι συνδυασμός που ανακάλυψε πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ στην ιστορία της ανθρωπότητας και της Αριστεράς…

ΝΔ: Οντως μου λέει την αλήθεια, αλλά…
Να μιλήσω με ποδοσφαιρικούς όρους είναι εύκολο στην περίπτωσή της Νέας Δημοκρατίας. Με όρους του τηλεοπτικού της σποτ δηλαδή. Λέει ο κύριος Σαμαράς στον μικρό Νικόλα «Εμείς χτίζουμε νέο γήπεδο σε σωστές βάσεις και οι θυσίες σου πιάνουν τόπο». Και αναρωτιέμαι εγώ, αν εμφανιστεί σήμερα ο Γρανίτσας και πει στους φίλους της ΑΕΚ, «αφήστε με να σας χτίσω το νέο γήπεδο σε γερές βάσεις…» δεν θα φάει γιαούρτια; Δηλαδή να μου χτίσει το νέο γήπεδο που θα παίξουν μπάλα τα παιδιά μου, αυτός που διέλυσε τα πάντα;
Στα (λέμε τώρα) σοβαρά…
Ας αφήσω όμως τα επικοινωνιακά και ας μπω στην ουσία. Η ΝΔ μου προτείνει να συνεχίσει να κυβερνά με τον τρόπο που κυβερνούσε τα τελευταία χρόνια και μάλιστα μου λέει ότι «εγώ σου λέω την αλήθεια». Της το αναγνωρίζω. Πραγματικά, χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας. Αλλα αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να μου λέει «κάτσε να σε πηδήξω άλλη μία φορά επειδή σου λέω την αλήθεια» και εγώ να κάτσω για λόγους ειλικρίνειας…

ΠΑΣΟΚ: Δεν είμαι ενωμένο, δεν είμαι δυνατό, αλλά είμαι ΠΑΣΟΚ…
Το ΠΑΣΟΚ έχει πλάκα. Αλήθεια το λέω. Και είναι και να τους συμπονάς τους τύπους. Όχι ελάτε εσείς στη θέση του Βενιζέλου και πείτε μου τι θα λέγατε στον κόσμο. Ψελλίζει κάτι του τύπου «εμείς να βγούμε στο Europa League θέλουμε ρε παιδιά. Ιστορική ομάδα είμαστε…». Όταν βέβαια τον ρωτάς «ρε φίλε 30 χρόνια έπαιζες κάθε χρόνο Τσάμπιονς Λιγκ και πήγαινες από πεντάρα σε πεντάρα, μέσα, έξω, γιατί να σε βγάλω Europa League;» δεν έχει τι να σου απαντήσει.
Στα (δήθεν) σοβαρά τώρα.
Το ΠΑΣΟΚ είναι σαν τον Εργοτέλη. Δεν έχει λόγο ύπαρξης. Κάποτε στα πρώτα χρόνια μάζευε κοντά 10 χιλιάδες κόσμο, τώρα αυτούς που πηγαίνουν στο γήπεδο τους μετράς στα δάκτυλα. Ετσι και ο Βενιζέλος, μαζεύει 200 νοματαίους σε κάτι θέατρα της κακιάς ώρας ανά την Ελλάδα και σου λέει, ψήφισε με για να στηρίξω τον Σαμαρά. Δηλαδή άμα θέλω να με… πηδήξει ξανά η ίδια Κυβέρνηση γιατί να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ και να μην ψηφίσω Νέα Δημοκρατία. Αμα είναι να στηθούμε στα τέσσερα, να το ευχαριστηθούμε κιόλας…

ΠΟΤΑΜΙ: Να το πάρει το ποτάμι…
Το πρώτο ρεστοράν και καλό μάλιστα, που διεκδικεί την εξουσία γιατί είχε και εκπομπή στην τηλεόραση. Προσέξτε τι έχει γίνει εδώ. Η ομάδα τα πάει σκατά κοντά 40 χρόνια. Όχι τίτλο, ούτε νίκη δεν σταυρώνει. Από τον προεδρικό θώκο έχει περάσει ο κάθε πικραμένος. Κάποια στιγμή και αφού λύση δεν έχει βρεθεί, εμφανίζεται αυτός που είχε την καντίνα και λέει. «Να γίνω εγώ πρόεδρος. Εγώ ξέρω την ομάδα καλύτερα από τον καθένα. Την έχω ζήσει περισσότερο από όλους σας γιατί εγώ είμαι στον δρόμο καθημερινά. Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πρόεδρος είμαι άνθρωπος του μόχθου και του μεροκάματου».
Ακούγοντάς τον λες «τι είχαμε τι χάσαμε. Ωραία τα λέει ο κύριος». Μετά εμφανίζει το σχέδιο με το οποίο θα διοικήσει και ζητά την έγκριση. Εδώ αρχίζουν τα ζητήματα… Ο κύριος θέλει να γίνει πρόεδρος στην Αθλέτικ Μπιλμπάο* και παρουσιάζει ενδεκάδα με τρεις Ιταλούς, δύο Σέρβους, δύο Γερμανούς, έναν Γάλλο, έναν Αγγλο, έναν Βάσκο κι έναν Πόντιο (σαν το ανέκδοτο).
*Στην Αθλέτικ Μπιλμπάο παίζουν μόνο Βάσκοι…

Στα σοβαρά τώρα…
Ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκίνησε με σύνθημα «κανένας επαγγελματίας πολιτικός στο Ποτάμι». Εν τέλει γέμισε με μεταγραφές πολιτικών τα ψηφοδέλτια. Ακουλούθως είπε «εγώ κυβερνώ με όλους για το καλό του τόπου» (δηλαδή το καλό του τόπου δεν εξαρτάται από το αν θα κυβερνήσει η Ν.Δ. ή ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αν θα είναι μαζί τους το ΠΟΤΑΜΙ) και στο τέλος αφού κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι γεμάτος από συνιστώσες που δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, έβαλε στο ψηφοδέλτιο του, από δεξιούς και φιλελεύθερος, μέχρι αναρχοαριστερούς... Ο άνθρωπος είναι τέρας συνέπειας και διόλου εγωκεντρικός…

ΚΚΕ: Σταθερή αξία…
Εδώ κι’ αν είναι δύσκολα τα πράγματα να μιλήσεις με ποδοσφαιρικούς όρους. Το ΚΚΕ είναι σαν την Εθνική του Βασίλη Δανιήλ. Με μία μικρή διαφορά. Δεν είναι 100 χρόνια μπροστά, είναι 100 χρόνια πίσω…
Στα σοβαρά τώρα…
Στο ΚΚΕ δεν έχεις τίποτα απολύτως να προσάψεις. Το λέω με όλη την ειλικρίνεια. Αν ακούσεις ομιλία του Χαρίλαου Φλωράκη πριν 30 χρόνια και του Κουτσούμπα σήμερα, δεν έχει αλλάξει τίποτα στις θέσεις του. Είναι οι ίδιες μέχρι κεραίας. Πάλι καλά δηλαδή που υπάρχουν και αυτοί για να λένε «Εξω από το Νάτο» σήμερα και θυμόμαστε ότι είμαστε ακόμη μέσα. Μην σας πω ότι υποπτεύομαι ότι ο Κουτσούμπας πρέπει να έχει τραβήξει από το αρχείο κανά δυο ομιλίες του Φλωράκη και της παρουσιάζει για δικές του.
Ακουγα προχθές την Λιάνα Κανέλλη, η οποία, το λέω με απόλυτη πεποίθηση, αν δεν ήταν στο ΚΚΕ θα ήταν Πρωθυπουργός της Ελλάδας, να λέει. ¨Ψήφισε ΚΚΕ για να βρεις την ψήφο σου εκεί που την έριξες και την επομένη των εκλογών…». Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι έχει 100% δίκιο. Αν ψηφίσεις ΚΚΕ ξέρεις τι ψήφισες, δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να σου προκύψει κάτι άλλο. Το ζήτημα είναι όμως ότι ψάχνεις και κάτι άλλο για να ψηφίσεις ΚΚΕ και δεν το βρίσκεις…

ΑΝΕΛ: Πίνω μπάφους και παίζω PRO
Αυτή είναι η πιο ωραία ιστορία στην πολιτική (συγγνώμη) ποδοσφαιρική ζωή του τόπου. Ο Καμένος έχει αναλάβει την διοίκηση του ΠΑΟΚ (σήμερα) και εξηγεί στους φίλους της ομάδας ότι η λύση για να πάρουν το πρωτάθλημα είναι να παίζουν τα εντός έδρας ματς στο Καραϊσκάκη. Είναι προφανές ότι το τρενάκι της διαφήμισης αυτό που εξηγεί στο μικρό Αλέξη πώς να το οδηγεί με ασφάλεια, δεν καίει κάρβουνο, αλλά μπάφους…
Στα (δεν γίνεται κανονικά με αυτόν) σοβαρά τώρα…
Ο Καμένος ζητάει την ψήφο μου για να κυβερνήσει την χώρα μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μου εξηγεί ότι θα το κάνει αρκεί να τηρηθούν οι κόκκινες γραμμές που βάζει. Ποιες είναι αυτές; Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια. Και αυτές οι κόκκινες γραμμές είναι νομίζω προφανές ότι θα τηρηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είναι άθεος και δεν βαπτίζει το παιδί του… Ωω Ωω, πίνω μπάφους και παίζω PRO…

ΚΙΝΗΜΑ: ΓΑΠ σε λατρεύω!
Καταρχάς οφείλετε να ομολογήσετε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει άντερα. Όταν διάβαζα ότι άνθρωποι του περιβάλλοντός του λένε ότι ετοιμάζει νέο κόμμα, νόμιζα ότι τον τρολάρουν τα μίντια. Αμ δε. Ο Γιώργος Παναδρέου επέστρεψε και μαζί του όλος ο θίασος. Για να μιλήσω ποδοσφαιρικά είναι σαν να εμφανιστεί αύριο ο Θωμάς Μητρόπουλος και να μας πει. «Ελεος με τις παράγκες των τελευταίων ετών. Το ποδόσφαιρο δεν αντέχει άλλο. Βάζω για υποψήφιος της ΕΠΟ για να καθαρίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο που επιτέλους πρέπει να δει μία άσπρη μέρα».
Στα σοβαρά τώρα…
Σοβαρά τώρα, πιστεύατε ότι θα γράψω κάτι…

Οι υπόλοιποι…
Το κρίμα είναι ότι δεν κατεβαίνει και ο Τζήμερος. Τέλειωσαν λέει τα λεφτά και του την έκανε και ο Μάνος. Να δεις ο Στέφανος σε κάποιο άλλο κόμμα έχει πάει και τον έχασα… Επίσης ευτυχώς που η ΔΗΜΑΡ δεν θα μπει στη Βουλή. Ποιος ο λόγος να ταλαιπωρούμε τον πιο συμπαθητικό άνθρωπο της πολιτικής τα τελευταία χρόνια με σκοτούρες, αφού δεν τις αντέχει. Οσο για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χωρίς την Ραχήλ Μακρή δεν έχει ουσία… Σας το πρόλαβε το κελεπούρι ο Αλέξης… Εμειναν και κάτι ψιλά, αλλά δεν…

Στο δια ταύτα
Οπότε τι μου απομένει για να ψηφίσω; Ελα ντε. Το μόνο που μου απομένει είναι μερικές μέρες. Το σίγουρο είναι ότι την Κυριακή θα πάω να ψηφίσω και πέρα από την πλάκα νομίζω ότι όση απογοήτευση και να σας έχει κυριεύσει το ίδιο πρέπει να κάνετε όλοι. Φροντίστε τουλάχιστον τα πρόσωπα που θα επιλέξετε να έχουν την ελάχιστη δυνατή αξιοπρέπεια για να μπορούν να μας εκπροσωπήσουν, διότι και αυτό έχει χαθεί...

Υ.Γ.1 Για κάποιους πονηρούς που θα σκεφτούν ότι ξέχασα (σκοπίμως) να σχολιάσω κάποιο κόμμα που θα μπει και στη Βουλή, απαντώ ότι σχολιάζω μόνο κόμματα, όχι τάγματα εφόδου...
Υ.Γ.2 Οσο χάλια και να είναι η κατάσταση στην πολιτική, στο ποδόσφαιρο είναι χειρότερη. Υποψήφιος για πρόεδρος της ΕΠΟ, ο εξής ένας: Γκιρτζίκης. Ο Θεός να μας φυλάει που θα έλεγε και ο Αλέξης τώρα τελευταία...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τρεις και η... τριγωνική του ώρα!!

Οι Νικς εδέησαν να δουν χαρά στα σκέλια τους μετά από 38 ημέρες και ο Βασίλης Σκουντής γράφει για τα βρόμικα απόνερα της «triple post offense»...
Οι φήμες οι οποίες κυκλοφόρησαν τα ξημερώματα και θέλουν όλους τους φούρνους που βρίσκονται στο Μπρονξ, στο Κουίνς, στο Μπρούκλιν, στο Στέιτεν Αϊλαντ και κυρίως στο Μανχάταν να γκρεμίζονται ταυτοχρόνως και συλλήβδην όπως τα τείχη της Ιεριχούς στην Παλαιά Διαθήκη, δεν ελέγχονται ως αναληθείς!
Συνέβη τούτο το καθόλου παράξενο και απολύτως δικαιολογημένο γεγονός από τη στιγμή κατά την οποία οι Νικς κατάφεραν να ξορκίσουν το κακό που τους έδερνε από τη γιορτή του Αγίου Σπυρίδωνος (μεγάλη η χάρη Του) και εντεύθεν: όντως από τις 12 Δεκεμβρίου που είχε νικήσει στη Βοστώνη τους Σέλτικς (με 101-95) μέχρι και σήμερα τα ξημερώματα, οπότε επιβλήθηκε των Πέλικανς με 99-92, η ομάδα της Νέας Υόρκης είχε γνωρίσει 16 απανωτές ήττες, καταγράφοντας ένα ιστορικό χαμηλό!
Το 0-16 συνιστά το χειρότερο ρεκόρ στα χρονικά τους σε μια σεζόν και το δεύτερο χειρότερο (μετά το 0-20) που είχε μοιραστεί σε δυο διαφορετικές περιόδους!
«Ιt’s over!», όπως με τον απαραίτητο διθυραμβικό τόνο που τονίζεται από το θαυμαστικό έγραψε η «Νew York Post» έχοντας στην κεντρική φωτογραφία της -και μάλιστα σε ένα ξεχασμένο από τον χρόνο, πανηγυρικό στιγμιότυπο- τον Λάνγκστον Γκαλογουέι, ο οποίος (με 21 πόντους και 5 ριμπάουντ) έκλεψε την παράσταση από τον συνήθη ύποπτο Καρμέλο Άντονι!
Ποιος, ο παίκτης ο οποίος διανύει το δεύτερο δεκαήμερο συμβόλαιο του, καθώς οι Νικς τον τράβηξαν από τη θυγατρική ομάδα τους στη D-League, τους Γουέστσεστερ Νικς, όπου αγωνιζόταν παρέα με τον Θανάση Αντετοκούνμπο!
Βεβαίως στα ψιλά της υπόθεσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Πέλικανς πήγαν στο «Madison Square Garden», χωρίς τους δυο καλύτερους παίκτες τους, τον Άντονι Ντέιβις και τον Τζρού Χολιντέι, αλλά όπως λένε σε τέτοιες περιπτώσεις οι ίδιοι οι Αμερικανοί, «είναι κρίμα ν’ αφήσεις μια λεπτομέρεια να σου χαλάσει μια όμορφη ιστορία»!
Ατυχώς για την περίσταση και μέσα στην αχλύ του μύθου των Νικς, που σκουριάζει εδώ και 42 χρόνια στα έγκατα της ιστορικής έδρας τους, η ιστορία δεν είναι καθόλου όμορφη: πριν από το 0-16, οι λεγάμενοι είχαν εγγράψει στα μητρώα ένα 0-10 και ένα 0-7, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον πάτο ολόκληρου του ΝΒΑ με ρεκόρ 6 νίκες και 36 ήττες, ενώ οι Σίξερς έχουν 8-33 και οι Τίμπεργουλβς 7-33!
Παρεμπιπτόντως το «και διηγώντας τα να κλαις» δεν ισχύει μονάχα για τους Νικς, αλλά και για άλλες τέσσερις ιστορικές ομάδες του ΝΒΑ, που άλλη λιγότερο, άλλη περισσότερο ζουν στα Τάρταρα: το εννοώ αυτό διότι οι Σέλτικς (13-26), οι Λέικερς (12-30), οι Σίξερς (8-33), οι Πίστονς (16-26) και οι Νικς (6-36) δηλώνουν βεβαίως στο «πόθεν έσχες» τους 41 χρυσά δαχτυλίδια, αλλά στον αντίποδα έχουν να επιδείξουν μαζί, στην εφετινή περίοδο, 55 νίκες και 151 ήττες.
Ο tempora, o mores, που έλεγε και μια ψυχή στην αρχαία Ρώμη!
Ενώ συνήθως από τα μεγάφωνα του «Madison» ακούγεται πένθιμη μουσική, σήμερα τα ξημερώματα άλλαξε το ρεπερτόριο και παιζόταν το «Ι feel good» του Τζέιμς Μπράουν: το πόσο θα διαρκέσει αυτό το όμορφο συναίσθημα θα φανεί τις προσεχείς μέρες και πάντως μετά τον επόμενο αγώνα στον οποίο οι Νικς αντιμετωπίζουν τους Σίξερς στη Φιλαδέλφεια, σε ένα ντέρμπι τυφλών στο οποίο ασφαλώς θα κυριαρχήσει ο μονόφθαλμος!
Έχουν ηττηθεί παντού οι Νικς, οι οποίοι έχασαν κιόλας τον Τζέι Αρ Σμιθ και τον Αϊμαν Σάμπερτ, που πήγαν πακέτο στο Κλίβελαντ: στη Νέα Υόρκη, σε άλλες πόλεις της Ανατολής, στη Δύση, ακόμη και στο Λονδίνο! Εκει στο αμέσως προηγούμενο ματς τους... παστέλωσαν οι Μπακς, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αποκαλύπτει μπροστά στην κάμερα ότι κάθε φορά που βρίσκεται απέναντι στους Νικς βάζει βουλοκέρι στ’ αυτιά του για να μην ακούει το «trash talking» του Μέλο!
Όλα τα ‘χε η Μαριορή, ο βρόμικος... στόμας του Αντονι της έλειπε!
Ο Καρμέλο, ο οποίος πρόπερσι τέτοια εποχή (με προπονητή τον λατρεμένο του Μάικ Γούντσον, που τον άφηνε να οργιάζει) οδηγούσε τους Νικς προς το 54-28 και θεωρούνταν ως υποψήφιος MVP της κανονικής περιόδου, τσεπώνει 22.500.000 δολάρια το χρόνο, ο... συγκαμένος Αμάρε Στουνταμάιρ αμείβεται με 23.400.000, ο άφαντος Αντρέα Μπαρνιάνι (με δυο συμμετοχές) παίρνει 11.500.000, ενω ο Φιλ Τζάκσον υπέγραψε στις 18 του περασμένου Μαρτίου ένα πενταετές συμβόλαιο που θα τον κάνει πλουσιότερο κατά εξήντα «μύρια»!
Πολύ φοβάμαι όμως πώς ενώ οι Νικς θα τον κάνουν πλουσιότερο, δεν θα λουστράρουν κιόλας τη φήμη την οποία απέκτησε ως ο «Mister Eleven Rings»: έντεκα δαχτυλίδια κοσμούν τη συλλογή του ως προπονητή των Μπουλς και των Λέικερς, συν τα δυο τα οποία φόρεσε το 1970 και το 1973 όντας τότε ο έκτος παίκτης των Νικς και συνάμα ένα έξαλλο νιάτο και ένα «παιδί των λουλουδιών»!
Πριν από τρία χρόνια οι οπαδοί των Λέικερς κόντεψαν να κατέβουν σε διαδηλώσεις και να κάνουν κατάληψη στο «Staples Center», αλλά η απαίτηση τους να επιστρέψει στον πάγκο ο «Zen Master» δεν εισακούσθηκε από τον Τζέρι Μπας, που θα είχε κάθε λόγο να τον επαναφέρει στο LA μετά βαίων και κλάδων: όχι λόγω του προτέρου εντίμου και ενδόξου βίου του, όσο επειδή εδώ και 16 χρόνια η κόρη του συχωρεμένου (από τον Φεβρουάριο του 2013) ιδιοκτήτη των Λέικερς Τζίνι συζεί με τον Τζάκσον!
Παρ’ όλα αυτά η ψυχρή μπασκετική λογική επικράτησε της πατρικής αγάπης και ο Μπας επέλεξε τον Μάικ Ντ’ Αντόνι εξηγώντας μάλιστα ότι είχε βαρεθεί την τριγωνική επίθεση του ...γαμπρού του και προτιμούσε ανεπιφύλακτα το «up tempo game» και τις επιθέσεις των «seven seconds or less», που επιγράφουν το δόγμα του παλαίμαχου παίκτη της Ολύμπια Μιλάνο...
Τα επιγενόμενα της Ιστορίας είναι γνωστά: το μεν γρήγορο παιχνίδι του «Αρσέν Λουπέν» απέτυχε, η δε «triangle offense» την οποία ο Τζάκσον μεταμόσχευσε στον οργανισμό των Νικς (μέσω του προστατευόμενου του παλαίμαχου πόιντ γκαρντ και πρωτάρη προπονητή Ντέρεκ Φίσερ) κατέληξε σε φιάσκο...
Στην προκειμένη (Νεοϋορκέζικη) περίπτωση και η εγχείριση απέτυχε και ο ασθενής τα κακάρωσε!
Η τριγωνική επίθεση συνιστά εξ ορισμού και εκ προοιμίου ένα τεράστιο ρίσκο, μάλιστα θυμάμαι πως όταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης τη λανσάρησε στον Ολυμπιακό, ο Λιν Γκριρ είχε δηλώσει ότι «είτε θα μας απογειώσει, είτε θα μας καταστρέψει, δεν υπάρχει μεσαία λύση»!
Η πατέντα που εμπνεύστηκε και λανσάρισε ο Σαμ Μπάρι στην κολεγιακή ομάδα του Σάουθερν Καλιφόρνια, αλλά την κυκλοφόρησε και την έκανε περίφημη πριν από εξήντα χρόνια (ως προπονητής του Κάνσας), ο 92άχρονος γκουρού του Τζάκσον, Τεξ Γουίντερ, εδράζεται στη δημιουργία ενός τριγώνου το οποίο σχηματίζουν ο σέντερ στο low post, o σμολ φόργουορντ στο φτερό της επίθεσης και ο ένας γκαρντ στη γωνία, ενώ ο άλλος γκαρντ βρίσκεται στην κορυφή και ο άλλος φόργουορντ στην αδύνατη πλευρά, ώστε να εξασφαλίζεται η δυνατότητα του «two-man play».
Με βασικότερο άξονα την καλή κυκλοφορία της μπάλας και τη αέναη δημιουργία γωνιών πάσας, η τριγωνική επίθεση διέπεται από επτά βασικές αρχές, των οποίων η αλληλουχία και η αρμονία αποτελούν εκ των ων ουκ άνευ για την εφαρμογή της: εν συνόψει, η «triple post offense» απαιτεί με επιτακτικό τρόπο σπλιτάρισμα της αντίπαλης άμυνας, transition game, σωστές αποστάσεις, κίνηση των παικτών χωρίς την μπάλα, προσπάθεια για ριμπάουντ και ισορροπία μετά από κάθε σουτ, αυτοματισμό στις πάσες και συνδυασμό της ομαδικής λειτουργίας με τις ατομικές ικανότητες των παικτών.
Σκέτο μανίκι δηλαδή!
Η «triangle» αποτέλεσε τον πολιορκητικό κριό των προηγούμενων δυο ομάδων του Τζάκσον, αλλά, μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακιά του ώρα, που λένε! Στις 10 Νοεμβρίου, ο κομισάριος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ, μετά από την ήττα των Νικς από τους Πίστονς είχε δηλώσει χαριτολογώντας ότι «αν και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω την τριγωνική επίθεση, μου φαίνεται πως και οι Νικς ακόμη προσπαθούν να τη μάθουν»! Αυτό το σχόλιο ενόχλησε τον Τζάκσον ο οποίος απάντησε ότι «δεν έχω την ίδια αίσθηση του χιούμορ με τον κομισάριο και δεν νομίζω ότι υπήρχε λόγος για μια τέτοια τοποθέτηση εκ μέρους του. Ηδη υπάρχει αρκετή εστίαση και γίνεται μπόλικη κουβέντα για την τριγωνική επίθεση. Δεν πρόκειται όμως για το παν. Είναι ένα απλό σύστημα του μπάσκετ. Ας παίξουμε λοιπόν σωστό μπάσκετ και ας ξεπεράσουμε αυτή τη φιλολογία»...
Ευκαιρίας δοθείσης ο πρόεδρος των Νικς είχε εκφράσει δημοσίως την επιθυμία του να δει τον Άντονι να κυκλοφορεί περισσότερο την μπάλα μέσα στο πλαίσιο της τριγωνικής επίθεσης, «αλλά-όπως είχε παραδεχτεί-για να συμβεί αυτό πρέπει να αλλάξει τις παγιωμένες αγωνιστικές συνήθειες του κι αυτό δεν είναι εύκολο».
Από τότε πέρασαν κιόλας δυόμισι μήνες στους οποίους οι Νικς πήγαν από το κακό στο χειρότερο, με την τριγωνική επίθεση να εξελίσσεται σε έναν εφιάλτη, που τους στοιχειώνει τόσο στον ύπνο, όσο και στον ξύπνιο τους. Δεδομένου μάλιστα ότι αντί για τη μαρμίτα της τριγωνικής επίθεσης, έπεσαν στο τρίγωνο των Βερμούδων, πριν από μερικές ημέρες (10 Ιανουαρίου) ο Τζάκσον αναγκάστηκε να βγει πάλι δημοσίως βάζοντας τον εαυτό του ανάχωμα στις επιθέσεις που δέχονται ο Φίσερ και οι παίκτες...
Μετά την ήττα από τους Χόρνετς και με ρεκόρ 5-35, ο πρόεδρος των Νικς παραδέχθηκε δημοσίως το «mea culpa» και μάλιστα ανέλαβε πλήρως την ευθύνης της αποτυχίας (που διέψευδε κιόλας με τρανό τρόπο τη δεδηλωμένη άποψη του ότι η ομάδα θα προκρινόταν στα πλέι οφς) και ζήτησε από τους δημοσιογράφους να κατηγορούν αυτόν και κανέναν άλλον!
«Δεν έκανα καλές επιλογές και το πληρώνουμε ακριβά, αλλά πρέπει να κοιτάξω μπροστά και να προσπαθήσω να βελτιώσω την κατάσταση. Παρακαλώ πολύ τους οπαδούς της ομάδας να αφήσουν ήσυχο τον Φίσερ, διότι κάνει όσο καλύτερα μπορεί τη δουλειά του και καλείται να διορθώσει λάθη που δεν είναι δικά του».
Σε συνέχεια και προς επίρρωσιν της υπερασπιστικής προς τον Φίσερ γραμμής του Τζάκσον, βγήκε και ο Καρμέλο Άντονι και είπε ότι «με άλλον προπονητή θα πηγαίναμε ακόμη χειρότερα» (!!!), οπότε ο «Zen Master» επωμίστηκε εξ ολοκλήρου και κατ’ αποκλειστικότητα την ευθύνη της συμφοράς που πλήττει τους δις (αλλά πολύ μπαγιάτικους, πλέον) πρωταθλητές του ΝΒΑ. Όσο για το μέλλον, προφανώς οι Νεοϋορκέζοι προσδοκούν να επιλέξουν ένα από τα πρώτα νούμερα του επόμενου ντραφτ και να διαθέσουν καμιά εικοσιπενταριά εκατομμύρια δολάρια για μεταγραφές από την κατηγορία των «free agents», οι οποίοι θα πλαισιώσουν τον Καρμέλο, που αυτή τη στιγμή αποτελεί την ιερή αγελάδα των Νικς.
Ο Θεός και η ... τριγωνική ψυχή του(ς)!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αυλαία στην καριέρα του Τρεζεγκέ!! (vid)

Ο Νταβίντ Τρεζεγκέ, αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του σε ηλικία 37 ετών. Σύμφωνα με ιταλικά ρεπορτάζ, είναι πιθανόν να αναλάβει πόστο στη Γιουβέντους.
Η Gazzetta dello Sport αποκάλυψε την απόφαση του Γάλλου επιθετικού να σταματήσει το ποδόσφαιρο, έπειτα από μια χρονιά στην νεοσύστατη Super League Ινδίας με τη φανέλα της Πούνε! Ο 37χρονος, ο οποίος έγραψε τη δική του ιστορία με τη φανέλα της Εθνικής Γαλλίας, την οποία οδήγησε με δικό του γκολ στην κατάκτηση του Euro 2000, βρίσκεται για διακοπές στην Αργεντινή, από όπου και έχει καταγωγή και σύμφωνα με τους Ιταλούς πήρε την απόφασή του εκεί.
Η Gazzetta dello Sport αναφέρει ότι είναι πιθανόν να αναλάβει ρόλο στην Γιούβε, με τη φανέλα της οποίας σημείωσε 171 γκολ σε 318 παιχνίδια. Οι συζητήσεις, αναμένεται να γίνουν τις επόμενες βδομάδες. Πέραν των γκολ του, ο «Τρεζεγκόλ» έγινε ήρωας για την «Κυρία» και λόγω της απόφασής του να συνεχίσει μαζί της όταν υποβιβάστηκε στη Serie B τη  σεζόν 2006/07.
Πέραν της Γιούβε, ο Γάλλος φορ φόρεσε για πέντε χρόνια της φανέλα της Μονακό, η οποία και τον βοήθησε να φτιάξει το όνομά του, ενώ το 2010 πήγε στην Ισπανία με την Έρκουλες. Το 2011 αγωνίστηκε στην αραβική Μπανίγιας, πριν κάνει το βήμα για την Αργεντινή για την Ρίβερ Πλέιτ. Πήγε ένα χρόνο δανεικός στη Νιούελς, πριν παίξει τα τελευταία του ματς στην Ινδία. Mε τους τρικολόρ σημείωσε 34 γκολ σε 71 εμφανίσεις.



*Πηγή: gazzetta.gr*

«Πλησιάζει Νιάνγκ η Τζένοα»

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τη Μίλαν για την απόκτηση του Εμπαγέ Νιάνγκ βρίσκεται η Τζέονα, όπως αναφέρουν τα ιταλικά Μέσα.
Οι Γενοβέζοι που αναζητούν έναν επιθετικό για το υπόλοιπο της σεζόν, φέρονται να βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τη Μίλαν για την μετακίνηση του Νιάνγκ στο «Λουίτζι Φεράρις» και όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά ο Γάλλος στράικερ βρίσκεται πολύ κοντά στους «Γκριφόνι».

*Πηγή: gazzetta.gr*