Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Πανιώνιος… ανατροπής!!

Ο Πανιώνιος με ανατροπή στο δεύτερο μέρος (Οικονόμου 62', Κολοβός 71') επικράτησε 2-1 της Βέροιας, στη Νέα Σμύρνη και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στην πρεμιέρα των "16" του Κυπέλλου.

Πανιώνιος… ανατροπής
Η Βέροια μπορεί να ήταν εκείνη που προηγήθηκε στο παιχνίδι από πολύ νωρίς (Κάμπορα 2'), ωστόσο δεν κατάφερε να χτίσει πάνω σε αυτό το προβάδισμα.

Από το 25ο λεπτό ο Πανιώνιος κατάφερε να συνέλθει, έχασε πολλές ευκαιρίες, ωστόσο έφτασε στο γκολ λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα με τον Οικονόμου και πήρε τη νίκη με συνεργασία των δύο αλλαγών που είχε κάνει ως εκείνη τη στιγμή ο Ουζουνίδης. Tον Μασούρα να σερβίρει στον Κολοβό το 2-1, με τον σκόρερ πάντως να είναι (οριακά) οφσάιντ στην πάσα που πήρε. Έτσι οι Νεοσμυρνιώτες πήραν ένα μικρό πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς, στην προσπάθεια τους να φτάσουν στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Η Βέροια κατάφερε να μπει από τα… αποδυτήρια στη θέση του οδηγού με μια εξαιρετικά καλοδουλεμένη κομπίνα σε χτύπημα κόρνερ να μπαίνει σε άριστη εφαρμογή. Εκτέλεση από τον Γεωργιάδη στο σημείο του πέναλτι, ο Όστοιτς παίρνει πρώτη κεφαλιά, ο Μπαλάφας με μια δεύτερη βρίσκει ολομόναχο τον Κάμπορα, που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1.

Η φιλοξενούμενη κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι, δίχως ν’ απειληθεί ιδιαίτερα μέχρι το 28ο λεπτό Από εκεί και μετά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, το ματς εξελίχθηκε σε μονόλογο για τους Νεοσμυρνιώτες.Η πρώτη επίσκεψη με αξιώσεις, για τον Πανιώνιο, στα καρέ της «βασίλισσας» του Βορρά, σημειώθηκε στο 28ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπούζα, ο Φούντας βρέθηκε μόνος στο ύψος του δεύτερου δοκαριού, αλλά έστειλε τη μπάλα πολύ πάνω από την εστία.

Ο Πανιώνιος προσπάθησε τρία λεπτά αργότερα, ν’ απειλήσει και πάλι, αλλά του σουτ του Γιάννου, μετά από ωραίο συνδυασμό, βρήκε σε ετοιμότητα τον Χιράρντ. Η μεγάλη ευκαιρία για τους «κυανέρυθρους» ήρθε στο 36’ όταν ο Μπουμάλ πέρασε ωραία από δεξιά, έβγαλε παράλληλη σέντρα, αλλά ούτε ο Γιάννου, ούτε και ο Μπούζας μπόρεσαν να σπρώξουν τη μπάλα στην εστία της Βέροιας. Στο 40’ βαθιά μπαλιά του Οικονόμου, ο Γιάννου κατέβασε και έσπασε έξοχα την μπάλα στον Μπούζα, όμως εκείνος από τη γραμμή της περιοχής αστόχησε απελπιστικά. Παρά την πίεση αυτή, ο Πανιώνιος, όμως δεν μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσια, μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Ο Πανιώνιος συνέχισε ν’ αναζητά την ισοφάριση και στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους, με πρώτη καλή στιγμή σουτ του Σιώπη, που έφυγε έξω από την εστία στο 52’. Στο 58’ οι γηπεδούχοι έχουν καλή στιγμή με τον Μπουμάλ, αλλά το σουτ του κατέληξε πάνω από την εστία. Η ισοφάριση ήρθε τελικά τέσσερα λεπτά αργότερα από κόρνερ με τον Πανιώνιο να εκμεταλλεύεται και την απώλεια του Όστοιτς λόγω τραυματισμού από το κέντρο της άμυνας της Βέροιας. Άριστη εκτέλεση κόρνερ του Μπουμάλ και ο Οικονόμου με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έφερε το ματς στα ίσια για το 1-1.

Η είσοδος του Κολοβού και του Μασούρα έκανε ακόμα πιο επιθετική την ομάδα της Νέας Σμύρνης και ο Ουζουνίδης δικαιώθηκε για την επιλογή του να τους περάσει στο ματς. Κάθετη του Γιάννου, ο Μασούρας από τα αριστερά κάνει παράλληλη πάσα στον Κολοβό (με τον σκόρερ να είναι σε αντικανονική θέση, αφού βρίσκεται ελάχιστα πιο μπροστά στην πάσα που δέχεται) να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της Βέροιας για το 2-1. Ο Πανιώνιος κατάφερε να διαχειριστεί σωστά το προβάδισμα που πήρε και να κρατήσει ως το τέλος της νίκη, που του δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα, ενόψει της ρεβάνς την Τετάρτη 28/1.

Πανιώνιος (4-2-3-1): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Οικονόμου, Χατζηισαΐας, Πάνος, Σιώπης (84’ Γκέζος), Κόρμπος, Μπουμάλ, Φούντας (59’ Μασούρας), Μπούζας (59’ Κολοβός), Γιάννου

Βέροια (4-1-4-1): Χιράρντ, Ραούλ Μπράβο, Βέρτζος, Μαλόν, Όστοιτς (59’ λ.τ. Καταλά) Μπαλάφας (66’ Παυλίδης), Ντιμίτρου, Κάμπορα (59’ Βεργώνης), Γεωργιάδης, Εσπάρθα, Άρτσε

Σκόρερς: 62’ Οικονόμου, 71' Κολοβός – 2’ Κάμπορα

Κίτρινες: 50’ Μπαλάφας

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: