Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Τελικά… ισοπαλία στα Περιβόλια!!

Μετά από ένα κάρο ευκαιρίες, ΑΟΧ και Αχαρναϊκός ήρθαν ισόπαλοι (2-2) στα Περιβόλια, με τους γηπεδούχους να «αγγίζουν» την ανατροπή στην 10η αγωνιστική του Νότιου Ομίλου της Football League.

Τελικά… ισοπαλία στα Περιβόλια!
Δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στις νίκες Χανιά και Αχαρναϊκός, που μοιράστηκαν το «X» με 2-2 στα Περιβόλια, στο ματς για την δέκατη αγωνιστική του Νότιου Ομίλου της Football League.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 8’ με τον Γέσιτς, όμως η χαρά τους κράτησε λίγο. Ο Γκότοβοτς ισοφάρισε στο 10’ με κεφαλιά, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο ΑΟΧ έκανε την ανατροπή με γκολ του Κρητικού.

Στην πρώτη φάση του δεύτερου μισού ο Αχαρναϊκός έφερε στα ίσα το ματς με τον Ταμπάκη, με το ματς να ανάβει από κει και πέρα, αφού και οι δύο είχαν ευκαιρίες να πάρουν το ματς.

Με τον σημερινό βαθμό τα Χανιά ανέβηκαν στην τρίτη θέση με 18 βαθμούς, ενώ ο Αχαρναϊκός έμεινε στην έκτη θέση με 14.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Κυριακή 21/12

Ερμιονίδα-Καλλιθέα 1-1
(8’ Παβίσεβιτς - 71’ Τσώνης)

ΑΕΚ-Ηρακλής Ψαχνών 5-1
(3’, 77’ Μπρέσεβιτς, 5’ Πλατέλλας, 40’ Ντούλης, 83’ Λαμπρόπουλος - 63’ Μπακομήτρος)

Δευτέρα 22/12
Επισκοπή-Άλιμος 0-2
(83’, 87’ Ιωάννου)

Χανιά-Αχαρναϊκός 2-2
(10’ Γκότοβος, 11’ Κρητικός - 8’ Γιέσιτς, 52’ Ταμπάκης)

Παναιγιάλειος-Παναχαϊκή (21:30)
Φωστήρας-Πανηλειακός (δεν ορίζεται)

Ρεπό: Απόλλων Σμύρνης


Βόρειος όμιλος

Κυριακή 21/12

Ζάκυνθος-Απόλλων Καλαμαριάς 0-2
(45’ Δήμου, 90’+3’ Αναστασίου)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Αγροτικός Αστέρας 1-0
(53’ Τζέκος)

Ηρακλής-Λαμία 0-0

Δευτέρα 22/12

Τύρναβος-Αιγινιακός 0-0

Εθνικός Γαζώρου-ΑΕΛ 2-1
(45+1’ Μαρίνου, 60’ Μερεσιώτης - 26’ Πινδώνης)

Πιερικός-Φωκικός 1-0
(66' Καρτσαμπας)

Ρεπό: Ολυμπιακός Βόλου

Η επόμενη αγωνιστική (11η)

Νότιος όμιλος

Ηρακλής Ψαχνών-Αχαρναϊκός
Παναχαϊκή-Απόλλων Σμύρνης
Καλλιθέα-Φωστήρας
Πανηλειακός-ΑΕΚ
Άλιμος-Ερμιονίδα
Παναιγιάλειος-Επισκοπή

Βόρειος όμιλος

ΑΕΛ-Αναγέννηση Καρδίτσας
Φωκικός-Ολυμπιακός Βόλου
Αγροτικός Αστέρας-Ζάκυνθος
Απόλλων 1926-Ηρακλής
Λαμία-Αιγινιακός
Πιερικός-Εθνικός Σερρών
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ενοχλεί ο ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση»

Έναν ΠΑΟΚ έτοιμο να συγκρουστεί με όποιον θίγει τα συμφέροντά του, αλλά και μεταγραφική ενίσχυση για να στηριχθεί η ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο, προανήγγειλε ο Ιάκωβος Αγγελίδης στον ΠΑΟΚ!

«Ενοχλεί ο ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση»
Κάθε άλλο παρά αμέτοχος δεν προτίθεται να μείνει ο ΠΑΟΚ στις εν εξελίξει υποθέσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρo.

«Η παρουσία του ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση είναι δεδομένο ότι ενοχλεί. Η αντίδραση ενός συστήματος που κατηγορείται επίσημα πια από τις δικαστικές αρχές είναι ανελέητη. Πρέπει να γνωρίζουν και οι Έλληνες διαιτητές πως ο ΠΑΟΚ θα κυνηγήσει μέχρι τέλους την εξαφάνιση όσων παρείχαν εξυπηρετήσεις σε σκιώδη αφεντικά, όταν με το καλό σύντομα αποκαλυφθούν τα ονόματα των κατηγορουμένων», δήλωσε o Ιάκωβος Αγγελίδης, αφήνοντας αιχμές για ΕΠΟ, ΚΕΔ και αθλητική δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ απένειμα τα εύσημα στον προπονητή και την ομάδα για την προσπάθειά τους και δεσμεύτηκε πως η προσπάθεια για την κατάκτηση του τίτλου, θα στηριχτεί στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Η γραπτή δήλωση του Ιάκωβου Αγγελίδη στο paokfc.gr:

«Με αφορμή την διακοπή, που σηματοδοτεί στην ουσία τη λήξη του πρώτου μισού της χρονιάς, θα ήθελα να απευθυνθώ στους φιλάθλους μας, που δικαιολογημένα έχουν αρκετά ερωτηματικά για τη στάση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε συγκεκριμένα ζητήματα.

Καταρχήν θέλω να δώσω ειλικρινή συγχαρητήρια στον Άγγελο Αναστασιάδη και τους ποδοσφαιριστές που στην πλειοψηφία των αγώνων μας έχουν αγωνιστεί στα όρια των δυνατοτήτων τους, φυσικών και πνευματικών και διατηρούν τον ΠΑΟΚ πρώτο στη βαθμολογία. Από την πλευρά μας, θα υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με γνώμονα το καλό της ομάδας. Τους αξίζουν διπλά συγχαρητήρια και για την ψυχραιμία που επιδεικνύουν απέναντι στους διαιτητές.

Η παρουσία του ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση είναι δεδομένο ότι ενοχλεί. Η αντίδραση ενός συστήματος που κατηγορείται επίσημα πια από τις δικαστικές αρχές είναι ανελέητη. Πρέπει να γνωρίζουν και οι ‘Eλληνες διαιτητές πως ο ΠΑΟΚ θα κυνηγήσει μέχρι τέλους την εξαφάνιση όσων παρείχαν εξυπηρετήσεις σε σκιώδη αφεντικά, όταν με το καλό σύντομα αποκαλυφθούν τα ονόματα των κατηγορουμένων.

Πρέπει να ξέρουν στην ΕΠΟ και την ΚΕΔ ότι η σιωπή μας είναι συνειδητή και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απόδειξη αδυναμίας, αλλά δύναμης. Ούτε φαντάζονται σε λίγο καιρό πόσο άτακτα θα χρειαστεί να υπαναχωρήσουν.

Θα πρέπει να γνωρίζει η αθλητική δικαιοσύνη πως θα λογοδοτήσει για τις ευθύνες της στην ύποπτα καθυστερημένη αντίδρασή της.

Θα πρέπει να γνωρίζει όποιος θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην δυναμική και την ενότητα του ΠΑΟΚ, πως από τον ιδιοκτήτη ως τον τελευταίο οπαδό, ο στόχος μας είναι ένας: ένα ελληνικό ποδόσφαιρο καθαρό και τον ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή σ’ αυτό.

Αυτή είναι και η ευχή μου για το 2015. Υγεία και ευτυχία σε όλους και καλές γιορτές”.

Με εκτίμηση,
Ιάκωβος Αγγελίδης».

Στην Μυτιλήνη... έπεσαν κορμιά, στην Λεωφόρο σήμερα να παίξουν με μυαλό...!!

O Tάσος Νικολογιάννης στέκεται στην... μάχη της Μυτιλήνης και θυμίζει στους παίκτες του Παναθηναϊκού, ότι στην Λεωφόρο θα παίξουν την χρονιά τους και από σήμερα κόντρα στην Κέρκυρα πρέπει να δείξουν αν αντέχουν τον πρωταθλητισμό
Στην Λεωφόρο θα παίξει όλα τα ντέρμπι στον δεύτερο γύρο ο Παναθηναϊκός και τα περισσότερα ματς με τις μικρομεσαίες ομάδες και από τα αποτελέσματα κυρίως στην έδρα του θα κριθεί η πορεία του στον δεύτερο γύρο. Σήμερα, λοιπόν, είναι καιρός να δείξει στην Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός ότι θα αφήσει πίσω γκέλες τύπου ΟΦΗ. Το έκανε αυτό με τον Πανθρακικό, όταν έβαλε τέσσερα γκολ και προηγήθηκε στο 14ο δευτερόλεπτο, αλλά θα πρέπει να το κάνει συνέχεια αυτό, όποτε παίζει στην Λεωφόρο η ομάδα. Να δίνει στον αντίπαλο να καταλάβει, ότι από την Λεωφόρο δεν περνάει. Και αυτό πρέπει να γίνει και σήμερα με την Κέρκυρα. Και επειδή δεν παίζει ο Μπέργκ (που ταλαιπωρείται από ίωση), πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να κάνουν κάτι παραπάνω, για να καλύψουν το κενό του και να τερματίσουν το 2014 όντας στο -5 από τον ΠΑΟΚ και το -4 από τον Ολυμπιακό και έχοντας και τους δύο στην Λεωφόρο. Η τεσσάρα από την Ξάνθη μας πίκρανε όλους, αλλά η ζωή συνεχίζεται και στο χέρι των παικτών είναι να δείξουν στο γήπεδο, αν αντέχουν τον πρωταθλητισμό, η όχι. Και να ξέρουν κάτι. Η Κέρκυρα παίζει κομπλέ σήμερα (μόνο ο Ανδρεόπουλος θα απουσιάσει) και οι παίκτες της θα παίξουν σαν τα σκυλιά του πολέμου. Τον υπέρ πάντων αγώνα. Πως έπαιξαν κόντρα στον Ολυμπιακό στο 0-4; Ακριβώς το αντίθετο. Ας μπουν, λοιπόν, σήμερα στο γήπεδο οι παίκτες του Παναθηναϊκού με το μυαλό, ότι αν δώσουν δικαιώματα η Κέρκυρα θα κάνει τα πάντα, για να πάρει αποτέλεσμα. Και με καθυστερήσεις και με όλα αυτά που κάνουν αυτού του είδους οι ομάδες. Και καλά κάνουν όλες αυτές οι ομάδες, αρκεί να παίζουν έτσι με όλους τους αντιπάλους. Όχι με άλλους σκιζόμαστε και άλλους τους μαρκάρουμε με τα μάτια.
ADVERTISEMENT
Είπα μαρκάρουμε με τα μάτια και θυμήθηκα το ματς της Μυτιλήνης . Ήταν ένα παιχνίδι, που πραγματικά... έπεσαν κορμιά. Οι παίκτες της Καλλονής μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, όπως φάνηκε και σε όλα τα γκολ, που δέχθηκαν και με τον τρόπο που μαρκάρουν τους αντιπάλους. Επίσης ο Γιάννης Ματζουράκης είδε, ότι δεν θα έχει τον Καμαρά στην επίθεση λόγω τραυματισμού που υπέστη στο ματς με τον ΟΦΗ και είπε να δηλώσει και τον έτερο επιθετικό που είχε διαθέσιμο τον Χουάνμα, για να εκτίσει την ποινή του στο ματς με τον Ολυμπιακό για να το κάνει ακόμα πιο δύσκολο το παιχνίδι… Για την ομάδα του. Δεν μιλάω για τις απουσίες πέντε βασικών παικτών. Εξάλλου για μένα δεν μετράει τόσο το ποιοι παίζουν, αλλά το πώς παίζουν… Θυμάμαι στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είχε βγει μετά ο Γιάννης Ματζουράκης και στην φάση, που ήταν κόκκινη του Χογκ (που δεν την έδειξε ο Τριτσώνης) για ανατροπή στον Κλωναρίδη, είχε πει ότι έπρεπε να βγει κίτρινη για θέατρο στον Κλωναρίδη. Η πρόκληση έχει και όρια. Μετά το ματς του Σαββάτου δεν είπε τίποτα. Κρίμα, πραγματικά κρίμα για τον κυρ Γιάννη τον Ματζουράκη.
Και να κλείσω για αυτό το παιχνίδι με μία ακόμα διαπίστωση. Ο Ολυμπιακός κέρδισε ένα πέναλτι, που δικαίως του δόθηκε από τον διαιτητή, διότι ήταν. Με μία διαφορά. Το ίδιο ακριβώς πέναλτι είχε δοθεί στον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό την περίοδο 2007-08 σε χέρι του Άντζα από σέντρα του Νίλσον. Με τον ίδιο τρόπο έκανε το χέρι ο Άντζας, αλλά υπάρχει μία διαφορά. Οι ίδιοι, που λένε σήμερα(σωστά), ότι ήταν πέναλτι αυτό που πήρε ο Ολυμπιακός στην Καλλονή, έλεγαν τότε, ότι ήταν ψεύτικο το πέναλτι, που κέρδισε ο Παναθηναϊκός. Και δεν μιλάω μόνο για φίλους του Ολυμπιακού, αλλά και για δημοσιογράφους και εφημερίδες. Στις 14 Ιανουαρίου 2008 είναι τα δημοσιεύματα. Μπείτε για να δείτε αυτό που έλεγα πριν λίγο καιρό «με λένε Ρίζο…». Αυτό, για να μην τρώνε κουτόχορτο κάποιοι. Και αυτό το κάνω, μπας και ξυπνήσουν κάποιοι και δουν τα πράγματα, όπως έχουν…
ΥΓ: Η διοίκηση της Καλλονής δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. 1000 εισιτήρια στον Ολυμπιακό κανένα στον Παναθηναϊκό. Είπαμε να το φωνάζεις, με ποιον είσαι φιλαράκι, αλλά όχι και να το δείχνεις χωρίς τσίπα…
*Πηγή: gazzetta.gr*

«Μπλόκο» στις Σέρρες για την Λάρισα!!

Με φοβερή ανατροπή ο Εθνικός Γαζώρου επικράτησε 2-1 της Λάρισας στις Σέρρες και την οδήγησε στην τρίτη φετινή εκτός έδρας ήττα στην 10η αγωνιστική του Βόριου ομίλου της Football League.

«Μπλόκο» στις Σέρρες για την Λάρισα
Με την τρίτη της «γκέλα» μακριά απ’ το Αλκαζάρ αποχαιρέτησε το 2014 η Λάρισα, που ηττήθηκε 2-1 απ’ τον Εθνικό Γαζώρου στην 10η αγωνιστική της Football League.

Ο «βυσσινί» προηγήθηκαν στο 26’ με εύστοχο πλασέ του Πινδώνη, όμως δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα για πολύ, με τους Σερραίους να παίρνουν τη νίκη με φοβερή ανατροπή.

Αφού έδειξαν να πατάνε καλύτερα μετά το γκολ που δέχτηκαν, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Μαρίνου με πλασέ απ’ το ύψος του πέναλτι έφερε το ματς στα ίσα. Στο 60’ ο Μερεσιώτης έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους, λίγο μετά την διπλή ευκαιρία που είχαν Ναστέφκι και Δέντσας, για να το κάνουν.

Η Λάρισα κυνήγησε το γκολ με ανούσιες προσπάθειες, όμως ο Εθνικός ήταν αυτός που είχε τις ευκαιρίες, με τον Αποστολίδη να μπλοκάρει τις ευκαιρίες των γηπεδούχων.

Με την τρίτη τους ήττα για φέτος οι Λαρισαίοι έμειναν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας ισόβαθμοι με την Ζάκυνθο, επτά βαθμούς πίσω απ’ τον Ηρακλή και στο -8 απ’ την κορυφή, ενώ ο Εθνικός Γαζώρου σκαρφάλωσε στην έβδομη θέση με δέκα βαθμούς (μαζί με Αγροτικό Αστέρα και Αναγέννηση Καρδίτσας).

Τύρναβος και Αιγινιακός αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στο μεταξύ τους ντέρμπι, κρατώντας τη μεταξύ τους διαφορά στο +1 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Με νίκη ολοκλήρωσε τις φετινές του υποχρεώσεις και ο Πιερικός που επικράτησε 1-0 του Τυρνάβου σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με αρκετή καθυστέρηση.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το σημαντικό τρίποντο που τους ξεκόλλησε απ’ τον πάτο της βαθμολογίας με γκολ του Καρτσάμπα στο 66’, όμως το παιχνίδι καθυστέρησε να αρχίσει λόγω της αδυναμίας των γηπεδούχων να συγκεντρώσουν τα χρήματα για τους διαιτητές. Τελικά όλα έγιναν εμπρόθεσμα και το παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Κυριακή 21/12

Ερμιονίδα-Καλλιθέα 1-1
(8’ Παβίσεβιτς - 71’ Τσώνης)

ΑΕΚ-Ηρακλής Ψαχνών 5-1
(3’, 77’ Μπρέσεβιτς, 5’ Πλατέλλας, 40’ Ντούλης, 83’ Λαμπρόπουλος - 63’ Μπακομήτρος)

Δευτέρα 22/12
Επισκοπή-Άλιμος 0-2
(83’, 87’ Ιωάννου)

Χανιά-Αχαρναϊκός (16:00)
Παναιγιάλειος-Παναχαϊκή (21:30)
Φωστήρας-Πανηλειακός (δεν ορίζεται)

Ρεπό: Απόλλων Σμύρνης


Βόρειος όμιλος

Κυριακή 21/12

Ζάκυνθος-Απόλλων Καλαμαριάς 0-2
(45’ Δήμου, 90’+3’ Αναστασίου)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Αγροτικός Αστέρας 1-0
(53’ Τζέκος)

Ηρακλής-Λαμία 0-0

Δευτέρα 22/12

Τύρναβος-Αιγινιακός 0-0

Εθνικός Γαζώρου-ΑΕΛ 2-1
(45+1’ Μαρίνου, 60’ Μερεσιώτης - 26’ Πινδώνης)

Πιερικός-Φωκικός 1-0
(66' Καρτσαμπας)

Ρεπό: Ολυμπιακός Βόλου

Η επόμενη αγωνιστική (11η)

Νότιος όμιλος

Ηρακλής Ψαχνών-Αχαρναϊκός
Παναχαϊκή-Απόλλων Σμύρνης
Καλλιθέα-Φωστήρας
Πανηλειακός-ΑΕΚ
Άλιμος-Ερμιονίδα
Παναιγιάλειος-Επισκοπή

Βόρειος όμιλος

ΑΕΛ-Αναγέννηση Καρδίτσας
Φωκικός-Ολυμπιακός Βόλου
Αγροτικός Αστέρας-Ζάκυνθος
Απόλλων 1926-Ηρακλής
Λαμία-Αιγινιακός
Πιερικός-Εθνικός Σερρών
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει τον Άρη ο Κάλας!!

Επισημοποιήθηκε το ενδιαφέρον του Άλεξ Κάλας για να αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη, ένα «φλερτ» που κρατά εδώ και καιρό.

Θέλει τον Άρη ο Κάλας
Με τον πλέον επίσημο τρόπο έγινε γνωστό πως ο Άλεξ Κάλας θέλει να εμπλακεί στα διοικητικά του Άρη και να «τρέξει» το ποδοσφαιρικό τμήμα. Εδώ και καιρό υπάρχουν πολλά σενάρια για επενδυτές και ο εν λόγω επιχειρηματίας μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο αντιπρόσωπός του επιβεβαιώνει πως το ενδιαφέρον του είναι ενεργό.

Η γραπτή δήλωση:

«Προκειμένου να λάβει τέλος η παραφιλολογία, σε ότι αφορά στο ενδιαφέρον του κ. Alex Kalas για την ανάληψη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Α. Σ. ΑΡΗΣ, δηλώνουμε τα εξής:

-- Το ενδιαφέρον του κ. Alex Kalas παραμένει ενεργό.

-- Περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, θα σας δοθούν προφορικά, εφ? όσον επιθυμείτε, με συνέντευξη του υπογράφοντα αντιπροσώπου.

Θεσσαλονίκη 22 Δεκεμβρίου 2014

Για τον κ. Alex Kalas ο αντιπρόσωπός του

Γεώργιος Ε. Γιακουμίδης

«Άλμα» με το πρώτο διπλό!

Την πρώτη του νίκη για φέτος πανηγύρισε ο Άλιμος που επικράτησε 2-0 της Επισκοπής στο Ρέθυμνο, με «χρυσό» σκόρερ τον Ιωάννου. Κατέρρευσαν οι γηπεδούχοι μετά την αποβολή του Μανουσάκη στο 76’.

«Άλμα» με το πρώτο διπλό
Βαθμολογική ανάσα πήρε ο Άλιμος που επικράτησε 2-0 της Επισκοπής στο Ρέθυμνο στην 10η αγωνιστική του Νότιου Ομίλου της Football League.

Η αθηναϊκή ομάδα εκμεταλλεύτηκε ιδανικά το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε απ’ το 76’ -όταν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Μανουσάκης, για φάουλ στον Παντελή που έφευγε μόνος προς την εστία των γηπεδούχων- και πέτυχε τα δύο τέρματα που της χάρισαν το πρώτο τρίποντο για φέτος.

Η Επισκοπή ήταν αυτή που είχε την ελαφρά υπεροχή στο ματς μέχρι την αποβολή, όμως μόλις έμεινε με δέκα, ο Άλιμος πήρε τα πάνω του. Αμέσως μετά την αποβολή, ο Καλαϊτζίδης είχε δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ ο Ιωάννου στο 83’ άνοιξε το σκορ με σουτ.

Ο έμπειρος φορ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του στο 87’ και «κλείδωσε» τη νίκη που χάρισε στους φιλοξενούμενους τους τρεις βαθμούς, με τους οποίους ανέβηκαν στην ένατη θέση με οκτώ βαθμούς, ενώ η Επισκοπή έπεσε στην ενδέκατη με επτά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μέντες: «Και πάλι χαρούμενοι στο τέλος»

Ο Νταβίντ Μέντες δήλωσε αισιόδοξος ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κατακτήσει και πάλι έναν τίτλο σε αυτή την αγωνιστική σεζόν σε συνέντευξή του στο πλαίσιο του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Κέρκυρα.

Μέντες: «Και πάλι χαρούμενοι στο τέλος»
Ο Νταβίντ Μέντες δήλωσε αισιόδοξος ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κατακτήσει και πάλι έναν τίτλο σε αυτή την αγωνιστική σεζόν σε συνέντευξή του στο πλαίσιο του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Κέρκυρα.

«Αν σταματήσουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη και να αφήνουμε πόντους σε εύκολα ματς, είμαι αισιόδοξος», υπογράμμισε.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μέντες στο match program

Tο πρόβλημα τραυματισμού ανήκει στο παρελθόν, παίρνεις ξανά συνεχόμενες συμμετοχές. Μήπως ήρθε η ώρα και για το πρώτο σου γκολ με τα πράσινα;

«Ναι θα το ήθελα πολύ (σ.σ. γέλια). Είμαι καλά εδώ και καιρό, δεν πονάω και είμαι έτοιμος να αξιοποιήσω την επόμενη ευκαιρία που θα μου δοθεί να σκοράρω. Το πιο σημαντικό, βέβαια, είναι να σκοράρει και να νικάει η ομάδα! Αυτό μετράει στο τέλος, αυτό είναι που θέλω κι εγώ».

Έναν τίτλο και το 2015!

«Πιστεύω ότι έχουμε πολλά να δώσουμε... Αν σταματήσουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη και να αφήνουμε πόντους σε εύκολα ματς, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να είμαστε ξανά χαρούμενοι στο τέλος!»

Το σημερινό είναι το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, αλλά και πριν την διακοπή των γιορτών...

«Για εμάς κάθε ματς είναι σημαντικό αλλά επειδή ακριβώς είναι το τελευταίο του έτους θέλουμε να κλείσουμε καλά το 2014, με μια νίκη! Χρειαζόμαστε τους βαθμούς για να πλησιάσουμε στους στόχους μας, ενώ πρέπει να αντιδράσουμε μετά και το τελευταίο ματς στην Ξάνθη. Όπως καταλαβαίνεις, είναι... πολλά αυτά που μας κάνουν να χρειαζόμαστε το τρίποντο (σ.σ. γέλια)».

Η Κέρκυρα είναι μια ομάδα που βάσει προϊστορίας συνήθως δυσκολεύει τον Παναθηναϊκό. Πως περιμένεις το ματς και που βλέπεις να κρίνεται;

«Κοίτα, θα πρέπει να είμαστε καλοί τακτικά, να μην κάνουμε εύκολα λάθη να παίξουμε σωστά στο τρανζίσιον και να είμαστε όχι μόνο δημιουργικοί αλλά και αποτελεσματικοί. Ο αντίπαλος είναι μια νεοφώτιστη ομάδα και ξέρουμε ότι θα κλείσουν τους χώρους και θα παίξουν πιο αμυντικά. Πιστεύω, όμως, ότι τα πάντα εξαρτώνται από εμάς σήμερα...».

Χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις από το νέο έτος αλλά και με το περσινό... παράδειγμα του δεύτερου γύρου, πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρξει ξανά πετυχημένο “φίνις”;

«Ναι, σίγουρα! Η αλήθεια είναι ότι φέτος δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά αλλά σιγά - σιγά αρχίσαμε να βελτιωνόμαστε. Ωστόσο, πιστεύω ότι έχουμε πολλά να δώσουμε... Πρέπει λοιπόν να δουλέψουμε -και να δουλέψουμε πολύ- για να βελτιωθούμε κι άλλο. Αν σταματήσουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη και να αφήνουμε πόντους σε εύκολα ματς, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να είμαστε ξανά χαρούμενοι στο τέλος!».

Κάνε μας μια ανασκόπηση του χρόνου που ετοιμάζεται να «φύγει»...

«Μέσα στο 2014 ο Παναθηναϊκός κέρδισε το Κύπελλο Ελλάδας, κάτι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Αυτό το τρόπαιο ήταν κάτι το φανταστικό γιατί δουλέψαμε όλοι πολύ σκληρά και το θέλαμε... Μακάρι να κερδίσουμε ξανά ένα τίτλο, αυτό θέλουμε όλοι και είναι και ο στόχος μου! Από εκεί και πέρα, σίγουρα η έξοδος στην Ευρώπη ήταν ένα πολύ καλό πράγμα για τον Σύλλογο ενώ θα πρέπει να παραδεχτώ ότι το ξεκίνημα ήταν πολύ δύσκολο για όλους μας».

Τι θα ήθελες να ευχηθείς για την ομάδα, τους οπαδούς μας αλλά και όλο τον κόσμο γενικότερα;

«Καταρχήν, στην οικογένεια του Παναθηναϊκού θα ήθελα ευχηθώ καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές με τους δικούς τους ανθρώπους. Για τους οπαδούς μας, ότι καλύτερο και να μείνουμε ενωμένοι και στα καλά και στα άσχημα, ενώ εύχομαι σε όλο τον κόσμο να είναι υγιής το 2015 και να πραγματοποιηθούν τα όνειρά του, από τα πιο μικρά μέχρι τα μεγαλύτερα!»

«Κρίνεται» του Κάσες!


Εντός της ημέρας θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων που υποβλήθηκε ο Κάσες, ο οποίος τραυματίστηκε στον τελευταίο αγώνα του Πανθρακικού με τη Βέροια.

«Κρίνεται» του Κάσες
Σήμερα θα μάθουν οι άνθρωποι του Πανθρακικού τα αποτελέσματα των εξετάσεων που υποβλήθηκε ο Κάσες, ο οποίος τραυματίστηκε στον τελευταίο για το 2014 αγώνα με τη Βέροια.

Από εκεί και πέρα, ο Μάνουελ Ρόκα προσπαθεί να τονώσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι είναι απογοητευμένοι από την ισοπαλία με τους Ημαθιώτες.

Ο Ισπανός τεχνικός εξηγεί στους παίκτες του ότι η εικόνα της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο είναι καλή και είναι θέμα χρόνου να έρθουν τα θετικά αποτελέσματα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κρίσιμη εβδομάδα για τη Νίκη Βόλου!!

Εξελίξεις αναμένεται να σημειωθούν εντός της εβδομάδας στη Νίκη Βόλου, με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα και τους παίκτες να είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν.

Κρίσιμη εβδομάδα για τη Νίκη Βόλου
Ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της Νίκης Βόλου θεωρείται η τρέχουσα εβδομάδα.

Οι παίκτες, οι οποίοι βρίσκονται σε άδεια, περιμένουν να ενημερωθούν αν θα υπάρξει κάποια εξέλιξη στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, διαφορετικά θα προχωρήσουν σε προσφυγές για να εξασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους, όπως συνέβη στην περίπτωση του Ίβενς.

Στους περισσότερους οφείλονται ήδη δύο μήνες, ενώ ορισμένοι πιτσιρικάδες έχουν περισσότερο καιρό να δουν το χρώμα του χρήματος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Άλλοι δύο στην έξοδο!

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο ο Ντάνι Αρτόλα και ο Ντέλε Αντελέγε να αποχωρήσουν από τον ΟΦΗ, στον οποίο ο Τζενάρο Γκατούζο έχει προαναγγείλει την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ.

Άλλοι δύο στην έξοδο
Κύμα αποχωρήσεων έχει παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα στον ΟΦΗ.

Δεν είναι μόνο οι Πετρόπουλος, Ραζάκ και Μεϊτέ που αποκάλυψε ο Τζενάερο Γκατούζο μετά τον αγώνα με τον Πλατανιά πως επιθυμούν να φύγουν από την ομάδα.

Στη σχετική λίστα υπάρχουν άλλοι δύο ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τους Ντάνι Αρτόλα και Ντέλε Αντελέγε, οι οποίοι αναμένεται να αποχωρήσουν από τον σύλλογο του Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντελέγε έχει τον ίδιο ατζέντη με τον Ραζάκ, τον γνωστό Ντμίτρι Σέλουκ, οπότε είναι φυσιολογικό να πηγαίνουν «πακέτο» οι δύο ποδοσφαιριστές.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έρχεται ο Ίνγκλις, παλεύει για Βρόμαν!

Όλα δείχνουν παραμονή στην ΑΕΚ για τον Καρλ Ίνγκλις που αναμένεται στην Αθήνα την Πέμπτη. Τζάκσον Βρόμαν ο εκλεκτός για τη θέση του σέντερ.

Έρχεται ο Ίνγκλις, παλεύει για Βρόμαν
Αίσιο τέλος φαίνεται πως θα έχει το σίριαλ του Καρλ Ίνγκλις για την ΑΕΚ. Ο Καναδός σούτινγκ γκαρντ δεν βρήκε κάποια πρόταση που να τον ενθουσιάζει και αναμένεται πιθανότατα την Πέμπτη να επιστρέψει στη βάση του και να ολοκληρώσει τη σεζόν στην «Ένωση» παίζοντας κανονικά την Κυριακή απέναντι στο Ρέθυμνο. Μάλιστα κάποιες πηγές θέλουν τον 33χρονο άσο να έχει συμφωνήσει προφορικά στην επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2016.

Την ίδια ώρα, ο Ντράγκαν Σάκοτα έχει καταλήξει στον Τζάκσον Βρόμαν για τη θέση του σέντερ και η ΑΕΚ βρίσκεται σε επαφές μαζί του. Ο 33χρονος Αμερικανός με λιβανέζικη υπηκοότητα σέντερ διεκδικείται και από την Αλ Ριάντι του Λευτέρη Σούμποτιτς. Ο Βρόμαν έπαιξε δύο σεζόν στο ΝΒΑ (Σανς και Χόρνετς) κι εν συνεχεία πρώτα στην Ευρώπη (Γκραν Κανάρια, Λιέτουβος Ρίτας) και μετά σε όλο τον κόσμο, από την Κίνα και την Κορέα, μέχρι το Ιράν και το Πουέρτο Ρίκο. Την περασμένη σεζόν στους Καπιτάνες ντε Αρεσίμπο είχε 13,5 πόντους, 9,7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2,7 κλεψίματα και 2 τάπες σε 31,9 λεπτά κατά μέσο όρο. Ο πατέρας του, Μπρετ Βρόμαν, είχε παίξει το 1985 στον Άρη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ζεστός» για ΠΑΣ ο Πάτσης!!

Επικοινωνία με τον Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Τασούλα, είχε άνθρωπος του Ανδρέα Πάτση, προκειμένου να τον ενημερώσει για το έντονο ενδιαφέρον του επιχειρηματία για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

«Ζεστός» για ΠΑΣ ο Πάτσης
Βάση φαίνεται πως είχαν τελικά οι πληροφορίες πως ο Ανδρέας Πάτσης ενδιαφέρεται για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Όπως γράφει η SportDay, o πρώην μεγαλομέτοχος της Νίκης Βόλου είναι έτοιμος και αποφασισμένος να καταθέσει πρόταση εξαγοράς των Ηπειρωτών και να γίνει εκείνος το αφεντικό της ομάδας.

Από την πλευρά τους, οι ιθύνοντες του συλλόγου διαψεύδουν όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει αν ο Γιώργος Χριστοβασίλης επιθυμεί να αποχωρήσει από τη διοίκηση του ΠΑΣ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της SportDay, άνθρωπος του Ανδρέα Πάτση επικοινώνησε τις τελευταίες μέρες με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και βουλευτή Ιωαννίνων, Κώστα Τασούλα, ζητώντας του να μεσολαβήσει προκειμένου να έρθει σε επαφή ο Έλληνας επιχειρηματίας με τον Χριστοβασίλη.

Παράλληλα, ο κ. Πάτσης έχει μιλήσει και με άλλους επιφανείς ανθρώπους της πόλης, ώστε να μεταφέρει πως το ενδιαφέρον του κ. Πάτση είναι υπαρκτό.*Πηγή: sport-fm.gr*

Καμαρώνει από την κορυφή!!

Για πρώτη φορά μετά από το 1984 ο ΠΑΟΚ θα περάσει τις γιορτές όντας στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στις μεταγραφές το βάρος.

Καμαρώνει από την κορυφή
Καρδιοχτύπησε αλλά στη Λειβαδιά ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε και τα κατάφερε! Θα κάνει γιορτές καμαρώνοντας από την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Πρόκειται για την πρώτη φορά από το 1984 που ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα περάσει τα Χριστούγεννα όντας πρώτος. Από μόνο του ένα γεγονός που μπορεί να φέρει πλατιά χαμόγελα στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για την προσπάθεια που γίνεται στην εφετινή σεζόν.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την χθεσινή νίκη των παικτών του επί του Λεβαδειακού έχοντας αρκετά παράπονα από τη διαιτησία.

«Δεν μπορούσαμε να παίξουμε διαφορετικά, εμείς κοιτούσαμε και οι αντίπαλοι έπαιζαν ποδόσφαιρο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και θα σταματήσω εδώ. Είπα και το καλοκαίρι ότι πρέπει να κερδίζουμε και τους διαιτητές. Κι αυτό κάναμε σήμερα και βοήθησε πολύ και η Παναγία. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, προερχόμασταν από δύο άσχημα αποτελέσματα και είπαμε ότι πρέπει να κρατηθούμε στην πρώτη θέση και να κερδίσουμε, παρά τις αντιξοότητες που γνωρίζαμε ότι θα υπάρξουν», ήταν τα λόγια του Αναστασιάδη.

Πλέον, το βάρος πέφτει στους υπεύθυνους του μεταγραφικού σχεδιασμού οι οποίοι καλούνται να προχωρήσουν στις κινήσεις που θα ενισχύσουν το ρόστερ της ομάδας για να μπορέσει εκείνη να διατηρηθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σαν… MVP!!

Ένας εντυπωσιακός Άντονι Ντέιβις οδήγησε τους Πέλικανς σε νίκη με 101-99 στην Οκλαχόμα. Νέα ήττα για Λέικερς, επιτέλους χαμόγελα για Σίξερς.

Σαν… MVP
Συνεχίζει να αυξάνει τις μετοχές του ακόμη και για το βραβείο του MVP ο Άντονι Ντέιβις. Με 38 πόντους (με 16/22 σουτ) και 12 ριμπάουντ οδήγησε τους Πέλικανς σε νίκη με 101-99 στην Οκλαχόμα, που αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Κέβιν Ντουράντ.

Μετά από πέντε σερί ήττες, οι Κινγκς βρήκαν τους απογοητευτικούς Λέικερς και νίκησαν με 108-101 έχοντας κορυφαίο τον ΝτεΜάρκους Κάζινς με 29 πόντους και 14 ριμπάουντ. Ασορτί με την πορεία των «λιμνανθρώπων» και η εμφάνιση του Κόμπι Μπράιαντ, που είχε μεν 25 πόντους αλλά με μόλις 8/30 σουτ.

Επιστροφή μετά από πέντε ήττες έκανε και το Μαϊάμι, που επικράτησε 100-84 των Σέλτικς, ενώ οι Σίξερς πήραν στο Ορλάντο την τρίτη τους φετινή νίκη, με 96-88.

Οι Σανς συνέχισαν τις πειστικές εμφανίσεις και άλωσαν με 104-92 την Ουάσινγκτον απέναντι στους Ουίζαρντς που μετρούσαν έξι διαδοχικές επιτυχίες, ενώ-τέλος-οι Νετς επικράτησαν 110-105 των Πίστονς στο Μπρούκλιν και οι Πέισερς 100-96 των Τίμπεργουλβς στη Μινεσότα.

Αναλυτικά:

Σακραμέντο Κινγκς-Λος Άντζελες Λέικερς108-101 Κάζινς 29 (14 ριμπ.), Γκέι 24, ΜάκΛεμορ 23, Κόλισον 19, Ουίλιαμς 5-Γιανγκ 26, Μπράιαντ 25, Ντέιβις 10, Πράις 8, Χιλ 8.

Μπρούκλιν Νετς-Ντιτρόιτ Πίστονς 110-105 Πλάμλι 21 (12 ριμπ.), Τζόνσον 16, Τζακ 15 (10 ασίστ), Μπογκντάνοβιτς 14, Τελέτοβιτς 13, Γκαρνέτ 10-Κάλντγουελ-Πόουπ 20, Ντράμοντ 18 (20 ριμπ.), Μονρό 16, Σμιθ 13, Μικς 13, Γερέμπκο 10.

Μαϊάμι Χιτ-Μπόστον Σέλτικς 100-84 Ντενγκ 23, Ένις 16, Κόουλ 15, Τσάλμερς 11 (10 ασίστ), Ουίλιαμς 11, Χάσλεμ 10-Ζέλερ 23, Γκριν 13, Όλινικ 13.

Ορλάντο Μάτζικ-Φιλαδέλφεια 76ερς 88-96 Ολαντίπο 23, Βούτσεβιτς 19 (17 ριμπ.), Χάρις 17, Φουρνιέ 16-Κάρτερ-Ουίλιαμς 21, Νόελ 13 (12 ριμπ.), Σιμς 12 (12 ριμπ.), Κόβινγκτον 11 (10 ριμπ.), Ρότεν 10.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Φίνιξ Σανς 92-104 Μπάτλερ 17, Σεραφέν 16, Γουόλ 14, Μπιλ 14, Πιρς 12-Μαρκίφ Μόρις 17, Μπλέντσο 17, Ντράγκιτς 16, Γκριν 13, Μάρκους Μόρις 11, Τόμας 10.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Ιντιάνα Πέισερς 96-100 Ουίλιαμς 24 (10 ασίστ), Μουχάμαντ 21, Μπάντιντζερ 13, Ντιένγκ 10-Μάιλς 28, Χίμπερτ 15, Γουέστ 14, Σκόλα 10, Σλόαν 10.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 99-101 Γουέστμπρουκ 29, Τζάκσον 19, Άνταμς 12 (10 ριμπ.), Τζόουνς 12-Ντέιβις 38 (12 ριμπ.), Άντερσον 14, Έβανς 12, Χόλιντεϊ 11 (15 ασίστ), Αζανσά 10, Ασίκ 3 (12 ριμπ.).

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κοιτάει και χαφ από το εξωτερικό!

Θέση για τις περιπτώσεις του Ίσμαελ Μπλάνκο και του Κώστα Κατσουράνη πήραν οι οπαδοί της ΑΕΚ. Τι ισχύει για τους δύο παίκτες. Μέσο από το εξωτερικό κοιτάει ο Μιλοβάνοβιτς.

Κοιτάει και χαφ από το εξωτερικό
Υπέρ της επιστροφής του Ίσμαελ Μπλάνκο τάχθηκαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ηρακλή Ψαχνών, ενώ εξέφρασαν και την αντίθεσή τους για τον Κώστα Κατσουράνη.

Όπως γράφει η SportDay, στην περίπτωση του Αργεντινού επιθετικού δεν φαίνεται στην παρούσα φάση ότι μπορεί να υπάρξει προσέγγιση.

Ο 31χρονος φορ δήλωσε ότι θα ήθελε να επιστρέψει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει συζητηθεί το όνομά του μεταξύ των ανθρώπων του συλλόγου. Επίσης, στην «Ένωση» ψάχνουν για έναν επιθετικό - κολόνα με διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα του «Ζορό».

Για τον Κατσουράνη, έχει ενδιαφέρον αν η χθεσινή αντίδραση των οπαδών θα επηρεάσει τις (θετικές) σκέψεις που υπήρχαν για την επιστροφή του στον «Δικέφαλο». Όλα έδειχναν ότι απομένει μία συνάντηση για να επιστρέψει, αφού ο Δέλλας εκτιμά ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα.

Από εκεί και πέρα, η «Ώρα των Σπορ» γράφει πως ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς εξετάζει την περίπτωση ενός μέσου από το εξωτερικό. Εκείνο που προκύπτει είναι το θέμα του μέσου θα έχει τελειώσει πριν φύγει το 2014.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φουλάρει για στόπερ!!

Στο ισπανικό πρωτάθλημα έχει στρέψει την προσοχή του ο Ολυμπιακός για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού, με τον Μίτσελ να πιστεύει ότι θα τον έχει στη διάθεσή του τη νέα χρονιά.

Φουλάρει για στόπερ
Ημέρα διαψεύσεων ήταν η χθεσινή στον Ολυμπιακό, στον οποίο τόνισαν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα με τους Μπρούνο Άλβες, Ρολάντο, Γκέντσογλου και Ροσίτσκι.

Εκείνο που προκύπτει είναι ότι οι Πειραιώτες έχουν επαφές με άλλους κεντρικούς αμυντικούς, οι οποίοι είναι σε καλή ηλικία (29-30) και αγωνίζονται στο ισπανικό πρωτάθλημα. Δηλαδή, μία αγορά που γνωρίζει αρκετά καλά ο Μίτσελ και ο στενός του συνεργάτης, Ραφαέλ Αλκόρτα.

Πριν από μερικές ημέρες είχε ακουστεί η περίπτωση του Σέρχιο Σάντσεθ, ο οποίος είναι 29 ετών και μένει ελεύθερος από την Μάλαγα το καλοκαίρι, βρίσκεται σε συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του και παράλληλα εξετάζει την προοπτική των Πειραιωτών.

Το νέο όνομα που έχει προκύψει, σύμφωνα με τη SportDay, είναι εκείνο του Αλέξις της Χετάφε, ο οποίος είναι και εκείνος 29 ετών και το συμβόλαιό του λήγει το 2017. Ωστόσο, ο σύλλογος της Μαδρίτης αντιμετωπίζει αρκετά οικονομικά προβλήματα και θα έβλεπε με καλό μάτι την οποιαδήποτε δελεαστική πρόταση.

Από εκεί και πέρα, θεωρείται δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί και για έναν ακραίο φορ. Τα ονόματα που έχουν έρθει στο προσκήνιο είναι αυτά των Μπεν Αρφά και Πέδρο Λεόν.

Πρόκειται για δύο εξίσου δύσκολες περιπτώσεις, αλλά δεν αποκλείεται να σημειωθούν εκπλήξεις. Επίσης, υπάρχει και ο Άλαν Πουλίδο για την ενίσχυση της επίθεσης, με τον Μεξικανό να έχει απευθυνθεί στο CAS για να βρει το δίκιο του στη διαμάχη του με την Τίγκρες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σε τροχιά τίτλου και το ‘15!

Χωρίς τους Μπεργκ, Νάνο και Σίλντενφελντ ο Παναθηναϊκός θέλει να κλείσει με νίκη το 2014 κόντρα στη Κέρκυρα και να ξεκινήσει την «αντεπίθεσή» του το νέο έτος.


Σε τροχιά τίτλου και το ‘15 Αρκετές και σημαντικές είναι οι απουσίες του Παναθηναϊκού για τον σημερινό αγώνα με την Κέρκυρα στη Λεωφόρο, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι «πράσινοι» καλούνται να ξεπεράσουν τα αγωνιστικά τους προβλήματα και να πάρουν τη νίκη με την οποία θα παραμείνουν σε επαφή με την κορυφή, ώστε τη νέα χρονιά να κάνουν την αντεπίθεσή τους.

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν υπολογίζει τον Μάρκους Μπεργκ που ταλαιπωρήθηκε από ίωση, τον τιμωρημένο Σίλντενφελντ και τον τραυματία Νάνο. Ο Ατζαγκούν, παράλληλα, δεν υπολογίζεται, αφού εδώ και καιρό είχε προγραμματιστεί να πάρει άδεια, προκειμένου να μεταβεί στην πατρίδα του.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Στιλ, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μπούρμπο, Κουτρουμπή, Τριανταφυλλόπουλο και Χουχούμη.

Ως «κόφτης» θα είναι ο Μέντες, με εσωτερικούς μέσους τους Ζέκα και Δώνης. Ο Ντίνας θα αγωνιστεί στην κορυφή του ρόμβου και οι Καρέλης, Πέτριτς στην επίθεση.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Κότσαρης, Λαγός, Μπερίσα, Σπυρόπουλος, Ρισβάνης, Μπούι και Κλωναρίδης.

Προϊστορία

Τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία είναι ο απολογισμός του Παναθηναϊκού στους εντός έδρας αγώνες που έχει δώσει με αντίπαλο την Κέρκυρα.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα

09/03/13 Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 1-0
08/01/12 Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 1-0
20/03/11 Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 2-1
13/05/07 Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 2-2
27/02/05 Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 1-0

*Πηγή: sport-fm.gr*

Το παλεύει για Ροντρίγκες!

Ο Γκιγέρμο Ροντρίγκες έπαιξε για τρίτο σερί παιχνίδι ως βασικός στην Ελλάς Βερόνα, αλλά στον Παναθηναϊκό παρουσιάζονται αποφασισμένοι να κινηθούν για την απόκτηση του Ουρουγουανού στόπερ.

Το παλεύει για Ροντρίγκες
Η περίπτωση του Γκιγέρμο Ροντρίγκες είναι δύσκολη για τον Παναθηναϊκό, από τη στιγμή που ο Ουρουγουανός στόπερ αρχίζει να παίζει ως βασικός στην Ελλάς Βερόνα.

Για τρίτο σερί ματς ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε από την αρχή για τον ιταλικό σύλλογο και αυτό δείχνει ότι ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας για την απόκτηση του από το «τριφύλλι».

Παρόλα αυτά, ο Ροντρίγκες παραμένει στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας των «πρασίνων» και πολλά θα κριθούν από τη στάση του παίκτη στο ενδιαφέρον της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου.

Δεν αποκλείεται αν η Ελλάς Βερόνα παρουσιαστεί αντιστάσεις για την παραχώρηση του Ουρουγουανού, ο Παναθηναϊκός να καταθέσει μία πρόταση με ένα μικρό αντίτιμο, καθώς το συμβόλαιο του έμπειρου άσου λήγει το 2016.

Στα υπ’ όψιν του Λεωνίδα Βόκολου είναι και ο Σέρβος Βόισλαβ Στάνκοβιτς, ο οποίος βρίσκεται χαμηλά στη σχετική λίστα και αποτελεί μία προσιτή λύση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιτέλους… φαβορί!!

Οι Καβαλίερς έπαιξαν σαν πραγματική ομάδα με βλέψεις τίτλους και με κορυφαίο τον Λεμπρόν Τζέιμς επικράτησαν 105-91 των Γκρίζλις. Καλοί Κουφός και Καλάθης.

Επιτέλους… φαβορί
Ικανοί να ανταγωνιστούν μια από τις κορυφαίες ομάδες της Δύσης έδειξαν οι ασταθείς Καβαλίερς. Με πρωταγωνιστή τον Λεμπρόν Τζέιμς που είχε 25 πόντους και 11 ασίστ, επιβλήθηκαν 105-91 των Γκρίζλις στο Κλίβελαντ.

Ο «βασιλιάς» είχε τη συμπαράσταση αρκετών παικτών, την ώρα που στον Μαρκ Γκασόλ, που είχε 23 πόντους και 11 ριμπάουντ, έλειψε η βοήθεια του τραυματία Ζακ Ράντολφ. Ο Κώστας Κουφός είχε 8 πόντους (4/8 δίποντα), 3 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 24:26, ενώ ο Νικ Καλάθης σε 14:29 είχε 4 πόντους (2/2 δίποντα), 4 ασίστ, 1 ριμπάουντ κι 1 κλέψιμο.

Δωδεκάλεπτα: 22-19, 52-41, 77-70, 105-91.

Καβαλίερς (16-10): Τζέιμς 25 (11 ασίστ), Γουέιτερς 21, Βαρεζάο 18, Ίρβινγκ 17 (12 ασίστ), Μάριον 11, Λοβ 8, Τόμπσον 3, Ντελαβεντόβα 2, Μίλερ, Χάρις.

Γκρίζλις (21-6): Γκασόλ 23 (11 ριμπ.), Λιούερ 16, Κάρτερ 12, Κόνλεϊ 11, Κουφός 8, Ποντέξτερ 5, Καλάθης 4, Άνταμς 4, Λι 4, Ούντριχ 2, Πρινς 2, Στόουκς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παππάς-Παναγιά σημειώσατε διπλό!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το ξέσπασμα του Αναστασιάδη και τη διαιτησία του Παππά, καθώς και για τα όσα γίνονται στο μπάσκετ!  
Έπρεπε πάση θυσία να μην τελειώσει το 2014 με τον ΠΑΟΚ πρώτο στο πρωτάθλημα! Γιατί όμως; Ποιος το υποσχέθηκε σε ποιον; Γιατί έπρεπε να δούμε και αυτή την αλητεία στη Λιβαδειά; Γιατί ακόμη και τώρα (που οι μισοί του κυκλώματος) είναι έτοιμοι για… άλλες καταστάσεις, αυτοί οι ίδιοι που με ορισμούς και διαιτησίες τύπου Σπάθα, Αρετόπολου, Παππά βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές;

Είδατε τον Αναστασιάδη που του δίνουν συγχαρητήρια για το ότι κάνει το κορόιδο και δεν μιλάει, τι μπινελίκι «έριξε» με το τελευταίο σφύριγμα; Είναι να απορείς πώς αυτός ο άνθρωπος ξεστόμισε αυτές τις εκφράσεις; Πόσο να αντέξει όταν βλέπει αυτό τον τύπο να δίνει 29 φάουλ κατά της ομάδας του και 14 υπέρ; Πόσο να αντέξει βλέποντας να παίρνει φάουλ ο Λεβαδειακός με κάθε πιθανό τρόπο για να κλειστεί στην περιοχή του ο κουρασμένος, κοντός και μισός ΠΑΟΚ;

Φάουλ για άγριο κοίταγμα! Φάουλ για χαμογελαστό μαρκάρισμα! Φάουλ με βουτιά! Φάουλ λόγω του 1-2! Φάουλ λόγω αέρα! Φάουλ από οπουδήποτε και για οτιδήποτε, επειδή αυτός είδε ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει άμυνα και δεν μπορεί να κόψει με τίποτα τα γεμίσματα…

Ότι ο ΠΑΟΚ (μια ομάδα που σε λίγο θα παίζει με στόπερ τον Λαγωνίδη και εξτρέμ τους Κάρτερ-Τσόχλα από την ομάδα μπάσκετ...) πήρε διπλό, οφείλεται καθαρά στην τύχη, και στην αστοχία των γηπεδούχων που με τα γεμίσματα (στην άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν ο Σαλπιγγίδης, ο Ποζατζίδης και ο… Κόρφας) κατάφεραν να βγάζουν συνεχόμενες φάσεις! Η Παναγιά βοήθησε την ομάδα του Αναστασιάδη να κερδίσει, να παραμείνει πρώτος και να φύγουν όλοι οι άνθρωποί του για τα σπίτια τους και όχι για τα αστυνομικά τμήματα…

* Για το… ποια ομάδα είναι πρώτη σε σχέση με ότι γίνεται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, θα τα αναφέρουμε την άλλη φορά…

* Αν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε με περίπατο 0-5 την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (και μία από τις καλύτερες της Ευρώπης), ξέρετε καλά ότι ερυθρόλευκες πηγές-πρωτοσέλιδα-κύκλοι και όλοι οι βρώμικοι προπαγανδιστές που σπιλώνουν και προκαλούν τους πάντες και τα πάντα για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και αναστάτωση, θα έγραφαν και θα ανέφεραν:

Ο πρώην του ΠΑΟΚ  ( ξέρετε όπως τότε με Χάβο-Παναιτωλικό και Δερμιτζάκη-Εργοτέλη) διασύρθηκε σε αγώνα-ντροπή…

Μηδέν γκολ είχε δεχθεί η Καλλονή σε όλα τα εντός έδρας ματς και τώρα ξεφτιλίστηκε με πέντε….

Τρεις τραυματίες, ένας πριν το ματς και άλλοι δύο τιμωρημένοι δηλώθηκαν κόντρα στον ΠΑΟΚ…

Κόντρα στον Ολυμπιακό αυτοί που σήμερα διασύρθηκαν, θα κάνουν το παιχνίδι της ζωής τους…

Αυτά και πολλά άλλα τέτοια θα γράφονταν και θα διαδίδονταν από τους γνωστούς κύκλους αν έληγε… Καλλονή-ΠΑΟΚ 0-5!

Εδώ τέτοιου είδους βρώμικα σχόλια δεν γίνονται… Καραγκιόζηδες δεν γινόμαστε…

* Στο μπάσκετ δε… αν τυχόν κάποιος από τους δύο έβλεπε να αναβάλλονται τρία παιχνίδια του, χωρίς εκείνος να φέρει καμία ευθύνη, μέχρι και… εκλογές θα είχε προκηρύξει.

Ο ΠΑΟΚ είδε τον υφυπουργό (ναι υπάρχει για όσους αναρωτιούνται) να αναβάλει ΜΟΝΟ το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός για την 17η Νοέμβρη…
Ο ΠΑΟΚ είδε το ΑΣΕΑΔ –μέσω του ΕΣΑΚΕ- να τον τιμωρεί και να επιβραβεύει τον Άρη (που θα πάρει διπλές εισπράξεις) με επανάληψη του Άρης-ΠΑΟΚ, το οποίο διακόπηκε από αντικείμενα των Αρειανών στους διαιτητές!
Ο ΠΑΟΚ είδε την ΕΟΚ να αναβάλει τον ημιτελικό κυπέλλου τρεις μέρες πριν πραγματοποιηθεί, επειδή… κάτι έγινε σε ένα ματς δύο μήνες πίσω!

Και τώρα ο ΠΑΟΚ πρέπει να τιμωρηθεί και να επιβαρύνει το πρόγραμμά του και να χάσει τόσα λεφτά, επειδή ο καθένας σε αυτή την χώρα κάνει ότι του καπνίσει…

Και πείτε μου: Που θα βρει το δίκιο της η ΚΑΕ ΠΑΟΚ; Κατά ποιων πρέπει να στραφεί;

Ναι… ναι… Ξέρουμε: Η γκρινιάρα η Θεσσαλονίκη που πάντα κάτι άλλο της φταίει και όλα αυτά τα δακρύβρεχτα που… όμως ΠΟΤΕ δεν απαντούν στην ουσία…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο θρύλος μόνο στον Θρύλο!!

Ο Ηρακλής Αντύπας αφήνει στην άκρη τα αγωνιστικά και επικεντρώνεται στο «αντίο» του Ερίκ Αμπιντάλ από την ενεργό δράση με τη φανέλα του Ολυμπιακού.
Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά. Αλλά για δεύτερο στη σειρά μπλογκ, θα αναφερθούμε μόνο στον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Ερίκ Αμπιντάλ. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εμείς από την πλευρά μας.
ADVERTISEMENT
Το θέμα της αγωνιστικής (που ολοκληρώνεται με το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Κέρκυρα) δεν ήταν καθαρά αγωνιστικό. Δεν ήταν η πεντάρα του Θρύλου, δεν ήταν η αλλαγή στο σύστημα του Μίτσελ, δεν ήταν η εντυπωσιακή εμφάνιση του Μπενίτεζ.
Ήταν φυσικά το «αντίο» στον πολύπειρο αμυντικό. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση με την Καλλονή, ο νικητής της ζωής, κινήθηκε προς τον πάγκο. Οι εικόνες που διαδραματίστηκαν, αν μη τι άλλο συγκινητικές. Οι συμπαίκτες του τον αγκάλιασαν. Το ίδιο και οι αντίπαλοι. Οι άνθρωποι που βρισκόντουσαν στον πάγκο του Ολυμπιακού, χειροκροτούσαν. Το ίδιο και ο αντίπαλος πάγκος.
Ο κόσμος τραγουδούσε το όνομά του. Όχι μόνο οι φίλοι του Ολυμπιακού, αλλά και η κερκίδα των γηπεδούχων. Τα κινητά πήραν… φωτιά. Άπαντες ήθελαν να αποθανατίσουν αυτές τις στιγμές. Βίντεο, που θα βλέπουν μετά από χρόνια και θα μείνουν στην ιστορία.
Αυτό είναι ποδόσφαιρο, αυτό είναι αθλητισμός. Και η ιστορία γράφτηκε στη Μυτιλήνη. Που να περίμεναν οι άνθρωποι του νησιού, ότι η μοίρα θα τους επέλεγε να ήταν αυτοί που θα έβλεπαν από κοντά την τελευταία παράσταση. Όταν βλέπετε ο Αμπιντάλ περνούσε το κατώφλι του χειρουργείου (16 Μαρτίου 2011), η Καλλονή αγωνιζόταν στον Βόρειο όμιλο της Γ’ Εθνικής…
Είναι τιμή για τον Ολυμπιακό, που ο Αμπιντάλ έκλεισε την καριέρα του στον Πειραιά. Τα social media βομβαρδίστηκαν από τις αναφορές για το «αντίο» του ανθρώπου που συγκίνησε όλο τον κόσμο, με την μεγάλη περιπέτεια της υγείας του.
Κι δεν είναι τυχαίο, ότι η μοίρα επέλεξε, ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου να κλείσει την καριέρα του στον Θρύλο της Ελλάδας. Να φορέσει για τελευταία φορά την ερυθρόλευκη φανέλα και αυτή να κάνει τον γύρο του κόσμου…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η νίκη, ο Μπλάνκο και ο Κατσουράνης!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του για την ΑΕΚ που έκανε αυτό που έπρεπε και για τα μεταγραφικά ζητήματά της…
Η υποχρέωση της ΑΕΚ ήταν να κερδίσει (και) τον Ηρακλή Ψαχνών προκειμένου να κάνει καλές γιορτές... Κι αυτό ως όφειλαν έκαναν πράξη οι Κιτρινόμαυροι που με παρένθεση τα ισόπαλα αποτελέσματα σε Κρανίδι με την Ερμιονίδα (για το πρωτάθλημα) και στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό (για το Κύπελλο) έχουν μόνο νίκες στις έως σήμερα αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.
ADVERTISEMENT
Προφανώς και είναι αναμενόμενο βέβαια αυτό αν κρίνουμε τους αντίπαλους και τη διαφορά δυναμικότητας του ρόστερ και γενικά του συλλόγου ως μέγεθος…
Η νίκη ήρθε από τα αποδυτήρια κόντρα στον Ηρακλή Ψαχνών χάρη στα δυο γρήγορα τέρματα στο πρώτο πεντάλεπτο. Το τελικό 5-1 προφανώς δείχνει μία ακόμη εύκολη νίκη για την ΑΕΚ του Δέλλα που είχε πολλές και σημαντικές αλλαγές στην 11άδα της, ωστόσο, με δεδομένο ότι τα δυο γκολ επιτεύχθηκαν έως το 5΄ προφανώς και σημαίνει ότι υπήρξαν πολλά νεκρά και ανούσια διαστήματα στο παιχνίδι των Κιτρινόμαυρων.
Γι’ αυτό και είχε δίκιο ο Τραϊανός Δέλλας στο τέλος της αναμέτρησης να δηλώσει πως δεν ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας σε αρκετά σημεία του αγώνα. Άλλωστε λίγο πιο συγκεντρωμένοι να ήταν οι παίκτες της ομάδας των Ψαχνών θα μπορούσαν μετά το 2-0 να σκοράρουν (όμως ήταν συγκεντρωμένος και σωστός ο Ανέστης για την ΑΕΚ) αφού έγιναν τα… δώρα από την άμυνα της Ένωσης.
Από τα πρόσωπα που είδαμε να αγωνίζονται στο ΟΑΚΑ προφανώς και πάλι μπορούμε να σταθούμε στον Άνταμ Τζανετόπουλο που δικαίωσε την επιλογή του προπονητή του που τον αντάμειψε ξεκινώντας τον βασικό δίπλα στον Ανάκογλου ως αντι-Κορδέρο και ήταν πολύ καλός ξανά! Κέρδισε δίκαια το χειροκρότημα της κερκίδας και την αναγνώριση. Πολύ καλό μαντάτο, μεγάλο κέρδος αν συνεχίσει έτσι ο συγκεκριμένος.
Σούπερ μέρα και για τον Μπρέσεβιτς που σημείωσε δυο 100% φορίσια γκολ. Κάνει τη δουλειά του όπως ακριβώς πρέπει. Είναι λίγο βαρύς ακόμη, πίσω σε φυσική κατάσταση, πιο αργός στις κινήσεις του, αλλά όταν του δοθεί η δυνατότητα να σκοράρει θα το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη.
Τώρα για Μάνταλο (πάλι ασιστ και καλά στημένα) δεν χρειάζεται να τα γράφουμε συνέχεια. Όπως και για τον Πλατέλλα που απλά συνεχίζει on fire όπως όλο αυτό το διάστημα, κάτι παραπάνω από ένα μήνα. Και μπράβο του γιατί το αποτέλεσμα δεν ήρθε έτσι απλά, στη τύχη και χωρίς προσπάθεια. Έχει δουλέψει πολύ, πάρα πολύ ο Πλατέλλας και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα, η ωριμότητα που βγάζει μέσω της αποφασιστικότητας του να δουλέψει και να επανέλθει σ’ αυτό που βλέπουμε!
Αυτά… Δεν θα κάτσω να αναλύσω πάλι όσους δεν πήγαν καλά. Θαρρώ όλοι είδαν και οι ίδιοι να το εμπεδώσουν για να αλλάξουν και να βοηθήσουν τον εαυτό τους μήπως καταφέρουν να έχουν θέση στο ρόστερ της ομάδας.
Επιτρέψτε μου όμως να σταθώ λίγο στα μεταγραφικά ζητήματα της ΑΕΚ. Τα ονόματα των Ίσμαελ Μπλάνκο και Κώστα Κατσουράνη προέκυψαν ξανά. Το ένα γιατί υπάρχει θέμα και εννοώ αυτό του Ελληνα μέσου και το άλλο επειδή η Ένωση αναζητεί φορ αλλά χωρίς να υπάρχει κάτι από κει και πέρα…
Η άποψή μου (πρέπει να την καταθέσω αφού μου το ζητήσατε) είναι απλή: εγώ θα τους έπαιρνα… χθες! Από τη στιγμή που έχουν αποφασίσει στην ΑΕΚ ότι απαιτείται ενίσχυση στο γκολ και στον άξονα της μεσαίας γραμμής τότε οι δυο συγκεκριμένοι (με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν) είναι σούπερ λύσεις!
Πάντα με δεδομένο ότι όπως τουλάχιστον γνωρίζω εγώ οι παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά για Σούπερ Λίγκα θα αποκτηθούν το καλοκαίρι. Σίγουρα η θέση του αμυντικού μέσου θα κλείσει από παίκτη που θα κάνει 100% τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα το καλοκαίρι, έτσι γνωρίζω εγώ όπως έχω σημειώσει άλλωστε πριν ενάμιση μήνα.
Ο Κατσουράνης λοιπόν είναι εξαιρετική περίπτωση γι’ αυτό που θέλουν στην ΑΕΚ για έξι (και όχι μόνο) μήνες. Δηλαδή μία ματιά στα ρόστερ όλων των ομάδων (θα έγραφα και ονόματα αλλά δεν θέλω να απαξιώσω κανέναν), αλλά όλων και εκείνων της Σούπερ Λίγκας, δεν είναι δυνατόν να μη μας κάνει να εμπεδώσουμε πως εννοείται ότι ο Κατσουράνης το ‘χει για πλάκα.
Τα ίδια δεδομένα ισχύουν και για τον Μπλάνκο που κάνει πλάκα και στο Εκουαδόρ και σκοράρει συνέχεια. Δεν είναι δυνατόν να ψαχνόμαστε και να ανοίγουμε κουβέντα αν κάνει, ή όχι ο Μπλάνκο για την ΑΕΚ είτε στην Β΄ κατηγορία είτε στη μαγευτική Σούπερ Λίγκα. Ρίξτε μια ματιά στα φορ που αγωνίζονται και θα με καταλάβετε.
Στο ΟΑΚΑ ακούσαμε τον Αργεντινό να γίνεται ξανά σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ΑΕΚ, η καψούρα τους δεδομένη οπότε δεν θα σταθώ σε αυτό. Ακούσαμε και μέρος του κόσμου, μικρότερο κομμάτι, να αποδοκιμάζει τον Κώστα Κατσουράνη. Και δεν μπορώ παρά να σημειώσω ότι σε ένα βαθμό το περίμενα. Διότι τόσο μένος, τόσο ψέμα και τόση λάσπη που έχουν πετάξει πρωτίστως τα ίδια (αλλά όχι μονο) τα «κιτρινόμαυρα» ΜΜΕ στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι λογικό να επηρέασαν κάποιους.
Η μισή αλήθεια που έγραφαν – γράφουν πάντα. Δεν έχει γίνει μόνο για τον Κατσουράνη αυτό, μη νομίζετε… Αυτόν απλά τον παρουσίασαν ότι ευθύνεται που πήγε στον Παναθηναϊκό, που δεν πήρε η ΑΕΚ περισσότερα λεφτά από τη μεταγραφή του, τι κι αν ΟΛΟΙ ήξεραν ότι η διοίκηση της ΑΕΚ τότε έστειλε αντί μόλις 900.000 ευρώ (του το ζήτησαν να πάει, να κάνει τη χάρη για να πάρουν το αστείο αυτό ποσό) στον Παναθηναϊκό.
Δεν θυμάστε άλλα παραδείγματα; Να σας θυμίσω τι έγραφαν οι άσχετοι για τον Σκόκο; Πως δήθεν επέλεγε ματς να παίζει καλά; Ότι δεν δούλευε στις προπονήσεις, ότι ήταν δήθεν σνομπ και τόσες άλλες βλακείες; Να θυμίσω για τον Μπλάνκο; Πως δεν είχε τεχνική και συμπλήρωναν οι άμπαλοι ότι «ε εντάξει μωρέ έχει το εύκολο γκολ», το εύκολο γκολ ψάχνουν σε κάθε φορ σε όλη την Ευρώπη βρε άσχετοι…
Και δεν είναι λασπολογήσει μόνο αυτούς (θυμηθείτε Μαντούκα, Σέζαρ). Απλά σας έφερα δυο παραδείγματα πρόσφατα –και δη αυτό του Σκόκο– για να καταλάβετε ποιοι διαμορφώνουν απόψεις (οι ίδιοι βέβαια έγραφαν τα καλύτερα και αποθέωναν όταν φέρναμε παίκτες σαν τον Γκερέιρο –τον ηγέτη όπως σημείωναν– και τον Γιάχιτς).
Όσοι με ρωτάτε: «Γιατί να πάμε σε… ξαναζεσταμένο φαγητό και να μην πάρουμε Κουρμπέλη, ή κάποιον ξένο και ένα φορ που θα είναι νέος Μπλάνκο», θα σας πω ότι δεν διαφωνώ, αλλά δεν πληρώνω κιόλας για να κάνω κείμενα που θα αποτελούν νταραβέρι και πολιτική. Αυτά τα έκαναν πάντα άλλοι, όχι εγώ. Ήδη έχουν γραφτεί 40 ονόματα, κάθε μέρα και άλλο, από άλλη χώρα, από Ευρώπη και Βραζιλίες και, και, και… Και μάλιστα μου σημειώνετε στα μηνύματά σας πως οι επιλογές είναι αστείες, όσες αναφέρουν πρωτοσέλιδα, κάτι που δεν μπορώ εγώ να γνωρίζω. Όμως απ’ αυτούς που έχουν γραφτεί οι Μπλάνκο και Κατσουράνης θα είναι καλύτεροι…
Αυτά και έχουμε μπροστά μας να γράψουμε ξανά…
Υγ: Για την υπόθεση Κατσουράνη θα χρειαστεί να περιμένετε κανά δυο 24ωρα για να μάθετε – μάθουμε τι θα γίνει και αν θα επιστρέψει. Θέμα εννοείται πως υφίσταται και όχι επειδή το θέλει μόνο ο «Κατσούρ»!
Υγ2: Μη μου γκρινιάζετε συνέχεια για τον Μιλοβάνοβιτς και τι ακριβώς κάνει. Θα κριθεί όταν πρέπει, όχι όποτε θέλει ο κάθε ένας. Θα κριθεί από το έργο του και όχι από τα ταξίδια του…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Απόλλων είναι όλων!!

Οι... μινάρες ξεπαγώνουν την ιστορική μνήμη και ο Βασίλης Σκουντής γράφει για τα παλιά απωθημένα και τα φρέσκα βελάσματα!
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε, όμως όχι στα δυόμισι, αλλά ούτε σε εκατόν δυόμισι χρόνια, δεν θα ξεχάσω τη συγκίνηση που διαπερνούσε σύγκορμο τον Αντρέα Μολφέτα ένα καλοκαιρινό απόβραδο του 2012...
ADVERTISEMENT
Είχα την τιμή να με προσκαλέσει ο ίδιος ο συχωρεμένος πια πρόεδρος (και παλαιότερα παίκτης, προπονητής και έφορος) της ομάδας στην εκδήλωση της παρουσίασης του καθ' όλα παράτολμου και πρωτοποριακού προγράμματος μετοχοποίησης της ΚΑΕ, το οποίο είχε και έναν ωραίο και πιασάρικο τίτλο, που μάλιστα έκανε και ρίμα...
Ο Απόλλων είναι όλων!
Δυστυχώς, αυτός ο αξιολάτρευτος λεβεντάνθρωπος έφυγε από τη ζωή στις 21 Νοεμβρίου του 2013 και δεν θα δει τον Απόλλωνα του να επιστρέφει εκεί όπου είχε βρέθηκε για πρώτη φορά στις 13 Απριλίου του 1997: σε έναν τελικό Κυπέλλου, που περισσότερο απ' όλους θα ήθελαν να τον ξαναπαίξουν ο Νίκος Βετούλας και ο Νίκος Αργυρόπουλος. Ελόγου τους , ο νυν προπονητής και ο νυν αρχηγός είναι οι... επιζήσαντες από το θρίλερ του τελικού με τον Ολυμπιακό (80-78) στο ΟΑΚΑ, όπου ο τότε προπονητής των "μελανόλευκων", Βαγγέλης Αλεξανδρής έδωσε ένα άνευ αντικρίσματος έρεισμα στον... Γκρεγκ Πόποβιτς ώστε να το επικαλεσθεί μετά από 16 χρόνια!
Οπως ο "Τίγρης" επέλεξε να μην κάνει φάουλ μετά το τρίποντο του Κώστα Χατζόπουλου και τον "κάρφωσε" ο Δημήτρης Παπανικολάου στην εκπνοή, ομοίως και (στον έκτο τελικό του ΝΒΑ, το 2013), ο "Pop" άφησε τον Ρέι Αλεν να εκτελέσει από τη γωνία και, κατά το κοινώς και αγοραίως λεγόμενον, τον.. ήπιε!
Ανοίγω εδώ μια μικρή παρένθεση, διότι -όπως συμβαίνει με όλες τις ισχυρές προσωπικότητες- ο Πόποβιτς είναι αγύριστο κεφάλι σε όλα του: όχι μόνο διότι ουδέποτε παραδέχθηκε το λάθος του (που ωστόσο για την αμερικανική ηθική αποτελεί το "δέον γενέσθαι"), αλλά επειδή εξακολουθεί να στέκεται στον προμαχώνα του και να υποστηρίζει τις ιδέες του μέχρι τελικής πτώσεως...
Τα ξημερώματα του Σαββάτου, που έτυχε να μεταδίδω στον ΟΤΕ ΤV το θρίλερ των τριών παρατάσεων με το Πόρτλαντ, ρωτήθηκε από τον (ασφαλώς υποψιασμένο για τις λακωνικές και ενίοτε ειρωνικές δηλώσεις του Πόποβιτς στις σύντομες συνεντεύξεις μεσούντος ενός αγώνα), Ισμαελ Γκουτέριεζ πού αποδίδει την αστοχία της ομάδας του και χωρίς να σκεφτεί καθόλου, του απάντησε: "Θα δω το ματς στο dvd και θα σου πω"!
Ο Βετούλας πάλι δεν έχει κανέναν, μα κανέναν λόγο να δει τον ημιτελικό με τη Νέα Κηφισιά στο dvd, διότι με την αρχαιοελληνική λογική του "φείδου χρόνου", προτιμά να "κόψει" φάσεις του (προσεχούς αντιπάλου του στη Basket League) Κόροιβου ή να ανακαλύψει, όπως το συνηθίζει, κάποιο λαβράκι που μπορεί να παίζει στο πρωτάθλημα των νησιών Φερόε, των νησιών Φίτζι και δεν συμμαζεύεται!
Δεν το γράφω, για να του χρυσώσω το χάπι από τα... βελάσματα στο Ζηρίνειο ή από τη θεωρία συνωμοσίας που έχω αναπαράγει πλείστες όσες φορές ότι τάχα τις μισές ασίστ του τις έβαζε ο συμμαθητής του από το σχολείο, που δούλευε τότε στη στατιστική υπηρεσία (!), αλλά επειδή πρόκειται για μια πραγματικότητα: όλη η ελληνική μπασκετική πιάτσα γνωρίζει καλά ότι ο Νίκος είναι ένας από τους πιο ψαγμένους προπονητές και συν τοις άλλοις μπορεί να καυχιέται πως οι επιτυχίες του Απόλλωνα, στον πάγκο του οποίου βρίσκεται εδώ και πέντε χρόνια, φέρουν την έντονη προσωπική σφραγίδα του!
Από χθες το βράδυ ο Απόλλων είναι στ' αλήθεια όλων: όχι μονάχα όλων των Πατρινών, αλλά όλων των... Ελλήνων, καθότι προκρίθηκε στον 40ό τελικό του Κυπέλλου και αναβιώνει εις διπλούν μάλιστα τον μύθο της... Μαρίας της Πενταγιώτισσας!
Για χάρη της καλλονής από τους Πενταγιούς της Φωκίδας γράφτηκε το δημώδες άσμα " Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στο Χρισσό κριάρια και στης Μαρίτσας την ποδιά σφάζονται παλικάρια" και αντιστοίχως αυτή τη στιγμή στην ποδιά των Πατρινών σφάζονται ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ (ερίζοντας ποιος θα περάσει στον τελικό) και η Νέα Κηφισιά!
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δεν εννοώ (σε ό,τι αφορά στην ΑΕΝΚ) ότι ... εσφάγη από τη διαιτησία, όπως υποστήριξε-και μάλιστα έργω- η σύζυγος του Ηλία Παπαθεοδώρου, απλώς συνδυάζω την εθιμοτυπία της σφαγής των αμνών με το "μπεεεε", που μετά την Πάτρα, ακούστηκε χθες και στο Ζηρίνειο!
Δεν συγχωρώ τον Ηλία για τις ακραίες αντιδράσεις του, αλλά τον συγχαίρω για το ισχυρό μνημονικό του, διότι πράγματι η πατρότητα της χθεσινής δήλωσης του ανήκει στον παρακαθήμενο του προπονητή, ο οποίος στις 13 Μαρτίου 2013 μετά τη λήξη του αγώνα Απόλλων Πατρών-Ρέθυμνο (65-75) είχε πει το εξής: "Μπεεεε! Ετσι κάνουν τα πρόβατα προτού τα σφάξουν! Στην προπόνηση έχουμε μάθει να παίζουμε πέντε εναντίον πέντε και όχι οκτώ εναντίον πέντε, όπως συνέβη σήμερα από το πρώτο δευτερόλεπτο. Είτε αρέσει, είτε όχι, εγώ δεν θα κάνω τον Καραγκιόζη για τον κόσμο"!
Δεν συγχωρώ επίσης και τη σύζυγο του Ηλία, μάλιστα οι αναγνώστες του www.gazzetta.gr ενδεχομένως θυμούνται ότι για τον ίδιο λόγο (αλλά μονάχα για ένα μανιφέστο στο Facebook και όχι για τις χθεσινές χοντράδες χθες) είχα... ξεφωνίσει την κόρη του Σούλη Μαρκόπουλου: θεωρώ ότι κανένα μέλος, καμιάς οικογένειας, κανενός επαγγελματία σε έναν χώρο δεν νομιμοποιείται να ομιλεί ή-ακόμη χειρότερα-να δρα αντ' αυτού, χώρια που ειδικώς ο προπονητής της ΑΕΚ έχει αποδείξει ότι μπορεί να δρα και μόνος του!
Οφείλω επίσης να συγχαρώ και τον διαιτητή Τόμι Σχοινά διότι εάν πράγματι παρότρυνε στη σύζυγο του προπονητή της Νέας Κηφισιάς να πάει στην κουζίνα της να μαγειρέψει, τότε αυτό σημαίνει πως είναι γνώστης της ελληνικής μπασκετικής και δη της διαιτητικής ιστορίας, διότι τέτοια κουβέντα είχε ν' ακουστεί στα ελληνικά γήπεδα εδώ και 35 χρόνια!
Το "παρακαλώ μαντάμ, πηγαίνετε στην κουζίνα σας να μαγειρέψετε" (ή να κεντήσετε ή να πλύνετε τα πιάτα σας) ήταν μια από τις συνηθισμένες ατάκες του μακαρίτη του Νίκου Κουμπούρη, που μάλιστα την πρωτοείπε στη μάνα του συχωρεμένου ελ του Ιωνικού Νικαίας, Κώστα Πετρίδη!
Με όλα αυτά που συνέβησαν προχθές στο Ζηρίνειο, θα μπορούσε να γραφτεί ολόκληρο βιβλίο, αλλά οι Πατρινοί επιφυλάσσονται να παρουσιάσουν αυτό το best seller τους ως πρόλογο του καρναβαλιού! Θα ήθελαν πολύ δηλαδή να δουν την επιχείρηση κατάκτησης του τροπαίου να συνδυάζεται με το trademark της πόλης τους, καθώς ο τελικός έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, που, πέφτει πάνω στην τελευταία Αποκριά!
Αργεί βεβαίως πολύ αυτός ο τελικός , άλλωστε το Σάββατο ο Απόλλων έχει να παίξει έναν... παμπελοποννησιακό τελικό με τον Κόροιβο Αμαλιάδας, που του χάλασε κιόλας το αριστούργημα στην έως τώρα πορεία του στο Κύπελλο! Σοβαρολογώ, διότι ο Κόροιβος υπήρξε η μόνη ομάδα την οποία οι Αχαιοί (στην πορεία τους προς τον τελικό) έβγαλαν νοκ άουτ ως γηπεδούχοι και τούτο έχει ιδιαίτερη σημασία. Ανέκαθεν ο Απόλλων παρουσιάζεται πολύ αδύναμος μακριά από την Πάτρα και μάλιστα στο παρελθόν έκανε χρόνια για να φύγει νικητής από μια ξένη έδρα. Ηδη στο πρωτάθλημα της σεζόν 2014-15 μετρά έξι ήττες σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς, ωστόσο στο εφετινό Κύπελλο κατάφερε να αλώσει το Μετς (Παγκράτι), τη Βέροια (Φίλιππος), τη Νέα Σμύρνη (Πανιώνιος) και το Ζηρίνειο (Νέα Κηφισιά).
Η επόμενη πρόκληση για τους.... μινάρες (όπως αυτοσαρκάζονται οι Πατρινοί) είναι ακόμη μεγαλύτερη, διότι όποτε, όπου, όπως και με όποιον αντίπαλο παίξουν στον τελικό, θα επιδιώξουν όχι μόνο να κατακτήσουν τον πρώτο τίτλο στην ιστορία τους, αλλά και να απενοχοποιήσουν και να εξαγνίσουν έναν ολόκληρο θεσμό!
Σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο όπου (σε 71 τελικούς) δυο φορές η Λάρισα και από μία ο ΟΦΗ και η Καστοριά κατάφεραν να σπάσουν το κατεστημένο των ομάδων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, στο μπάσκετ εδώ και 39 χρόνια, καμιά ομάδα της επαρχίας (ή της περιφέρειας, όπως ορίζει το σύγχρονο πρωτόκολλο) δεν έχει καταφέρει να δει χαρά στα σκέλια της!
Δεν είναι βεβαίως και πολλές αυτές που έφτασαν σε έναν τελικό: εκτός από τον Απόλλωνα (1997, 2015), αυτό το παράσημο κοσμεί μόνον το Ρέθυμνο, που το 2007, όντας ακόμη (όπως ο Πανελλήνιος, το 1987, κόντρα στον Αρη) μια ομάδα της Α2, αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό.
Εδώ και 42 χρόνια (από το 1972 όταν έκανε το ντεμπούτο του στην Α' Εθνική) ο Απόλλων αποτελεί ένα σταθερό σημείο αναφοράς στα δρώμενα του ελληνικού μπάσκετ και εάν το πεπρωμένο της διοργάνωσης γράφει ότι κάποια στιγμή μια ομάδα εκτός των τειχών (των δυο μεγάλων αστικών κέντρων) θα κατακτήσει ένα τρόπαιο, δικαιούται να είναι αυτός που θα πάρει την παρθενιά!
ΥΓ: Δεν ήμουν στο Ζηρίνειο και μακαρίζω τον εαυτό μου που έμπλεξα με τη δουλειά στο γραφείο και δεν πρόλαβα. Το εννοώ αυτό διότι πολύ φοβάμαι ότι θα απογοητευόμουν πολύ από τις διάφορες συμπεριφορές οι οποίες δεν συνάδουν με το ήθος και το ύφος της ΑΕΝΚ και μάλιστα το αδικούν κατάφωρα και το στιγματίζουν, ελπίζω όχι ανεξίτηλα. Θα απογοητευόμουν εις τριπλούν μάλιστα: λιγότερο ως δημοσιογράφος, περισσότερο ως λάτρης του μπάσκετ και ακόμη περισσότερο ως πατέρας ενός αγοριού που ανήκει στις ακαδημίες της ΑΕΝΚ! Ξέρω, λοιπόν, από πρώτο χέρι -και το διαπιστώνω επί καθημερινής βάσεως- πόση έμφαση δίνει ο σύλλογος στην ηθική, στο αθλητικό πνεύμα και στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και γι' αυτόν τον επί πλέον λόγο πιστεύω ότι έχει την υποχρέωση να μην κάνει εξαιρέσεις και εκπτώσεις στην εφαρμογή των κανόνων της σωστής συμπεριφοράς. Αυτό αφορά τους πάντες και κυρίως τα ανήλικα παιδιά που μαζεύονται στην εξέδρα και η βωμολοχία τους θυμίζει την παλιά Τρούμπα!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Κάρολ αλλάζει μαζί με τον Άλαρνταϊς!!

Ο Θάνος Σαρρής γράφει για τη δυναμική επιστροφή του Άντι Κάρολ και τον τρόπο που δείχνει να «κουμπώνει» στη φετινή Γουέστ Χαμ του Σαμ Άλαρνταϊς.
«Δεδομένου του στιλ παιχνιδιού του, ήταν φυσικό ο Μπρένταν να μην τον περιλαμβάνει στα πλάνα του. Ο Άντι είναι ψηλός, δυνατός και καλός στον αέρα. Αλλά νομίζω ότι ο κόσμος κάνει λάθος για αυτόν. Είναι επίσης πολύ καλός τεχνικά. Μπορεί να σουτάρει καθαρά και χωρίς πολύ δύναμη. Αλλά δεν ταίριαζε σε ένα παιχνίδι με κοντινές πάσες, που στόχος είναι να βγάλεις παίκτες στον κενό χώρο». Με τα λόγια αυτά ο Λουίς Σουάρες στην αυτοβιογραφία του περιέγραψε τον Άντι Κάρολο και τον λόγο που ο Μπρένταν Ρότζερς δεν του έδωσε άλλη μια ευκαιρία στη Λίβερπουλ.
ADVERTISEMENT
Τον Ιούνιο του 2013, η Γουέστ Χαμ ανακοίνωσε την απόκτηση του υψηλόσωμου Άγγλου φορ, που αποχωρούσε από το Μέρσεϊσαϊντ με τη ρετσινιά των 35 εκατομμυρίων που δεν κατάφερε να «βγάλει» ποτέ μέσα στο γήπεδο. Είχε προηγηθεί ο δανεισμός του στα «Σφυριά», στα οποία σημείωσε επτά γκολ σε 24 ματς, παρότι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Ο κόσμος και όλοι στον σύλλογο τον στήριξαν και εκείνος έβλεπε την ομάδα του Λονδίνου ως έναν καλό τρόπο για να επιστρέψει στην Εθνική. Η περσινή σεζόν δεν ήταν καλή. Το σπασμένο πόδι του τον κράτησε εκτός μέχρι την 21η αγωνιστική και το ματς με την Κάρντιφ. Αφού έπαιξε τέσσερις αγώνες, αποβλήθηκε και έχασε τους επόμενους τρεις, για να επιστρέψει δέκα στροφές πριν την καρό σημαία και να τελειώσει τη σεζόν με μόλις δύο γκολ.

Φέτος, ο Σαμ Άλαρνταϊς ξεκίνησε τη σεζόν με στόχο να αλλάξει την αγωνιστική φιλοσοφία των «Σφυριών». Ήταν κάτι που αποτελούσε απαίτηση και της διοίκησης και παρότι ο «Big Sam» δεν είναι γνωστός για το θελκτικό ποδόσφαιρο των ομάδων του, πήρε την ευκαιρία για να υλοποιήσει το νέο πλάνο. Η άφιξη των Σακό και Ενέρ Βαλένσια και η δουλειά στο επιθετικό κομμάτι με τον Τέντι Σέριγχαμ απέδωσαν καρπούς. Για το εξαιρετικό deal που έκανε ο Άλαρνταϊς με την απόκτησή τους και το δέσιμό τους με τη νέα Γουέστ Χαμ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΕΔΩ. Όπως αναφέραμε τότε, όμως, η χρονιά είναι μεγάλη και όλα τα βέλη της φαρέτρας θα βρουν ρόλους.
Ο Άντι Κάρολ ξεκίνησε και τη φετινή σεζόν, όπως την περσινή. Τραυματίας. Έχασε τα πρώτα 10 παιχνίδια και η συνεργασία των Σακό και Βαλένσια γινόταν όλο και καλύτερη. Στις αρχές Νοεμβρίου επέστρεψε, απέναντι στην Άστον Βίλα. Μπήκε αλλαγή και ανάγκασε τον Γκούζαν σε δύο καλές επεμβάσεις από τις κεφαλιές του. Ο παλιός Κάρολ, όμως, δεν θα ήταν αρκετός. Και ο ίδιος το γνώριζε καλά. «Έχω πολλή ποιότητα και με τη μπάλα στα πόδια, όπως και στον αέρα. Το στιλ της ομάδας δεν παίζει ρόλο. Δεν με επηρεάζει.
Ο κόσμος έχει αυτή την εικόνα για μένα, ότι πρέπει να αποτελώ προορισμό των μακρινών μπαλιών. Είχαν αυτή την εικόνα και για τον Σαμ Άλαρνταϊς. Τα πράγματα δεν είναι έτσι. Μπορεί να παίξει και με τους δύο τρόπους και το έχει δείξει. Νομίζω ότι μπορώ και εγώ να το κάνω. Η ρετσινιά που έχουμε δεν είναι δικαιολογημένη». Λόγια για να «χτυπήσει» την πόρτα της 11άδας, θα μπορούσε να πει κανείς. Η εικόνα του όμως δείχνει ότι κρατά την υπόσχεσή του.
Oι κινήσεις του Κάρολ στο ματς με τη Λέστερ (Πηγή: Squawka)

Στο ματς με τη Σουόνσι, το οποίο του χάρισε τον παίκτη του MVP της αγωνιστικής χτύπησε με τον τρόπο που ξέρει. Δύο κεφαλιές-γκολ και μία ασίστ στον Σακό για το τρίτο γκολ των «Σφυριών». Απέναντι στη Λέστερ, έδειξε όμως στοιχεία... Σακό, καραδοκώντας για το λάθος των αμυντικών, κλέβοντας και τελειώνοντας τη φάση με ιδανικό πλασέ. Ήταν το πρώτο του γκολ με το πόδι από τον Απρίλιο του 2013, αφού τα προηγούμενα ήταν όλα με κεφαλιές! Παράλληλα, είχε 43 επαφές με τη μπάλα, κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας του και εμπιστοσύνη από τον προπονητή του. Δεν περιμένει τη μπάλα, βοηθάει όταν η ομάδα του δεν έχει την κατοχή, κινείται σε ζώνες που άλλες εποχές θα έδειχναν εντελώς έξω από τα νερά του. Ο προπονητής του προφανώς δεν τον έκανε άλλο παίκτη, αλλά ήξερε ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε ρόλους που ο κόσμος δεν τον είχε συνηθίσει.
 Σε όλα τα τελευταία ματς, έχει ξεκινήσει βασικός και έχει ήδη 74 κερδισμένες μονομαχίες, τις δεύτερες περισσότερες στην Premier League με μόλις 7 ματς. Άλλοτε με τον Σακό στο πλάι του, άλλοτε με τον Βαλένσια και άλλοτε, όπως στο «Hawthorns» με τη Μπρομ και στο εντός έδρας με τη Νιούκαστλ μόνος του. Η παρουσία του δίνει περισσότερες επιλογές στον Άλαρνταϊς, ο οποίος διαχειρίζεται εξαιρετικά το ρόστερ του και ετοιμάζεται για Χριστούγεννα στην τετράδα. Η ψυχολογία είναι εκπληκτική και μπορεί να κάνει θαύματα, ενώ φαίνεται και η σοβαρή δουλειά. Ο Κάρολ αποδεικνύει στην πράξη ότι μπορεί να ταιριάξει στο παιχνίδι των Irons και να τους δώσει περισσότερες προοπτικές, αφού σε συνδυασμό με τους Βαλένσια και Σακό δίνει στον έμπειρο Sam επιλογές για κάθε περίσταση. Αρκεί να μην τον χτυπήσουν ξανά οι τραυματισμοί.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να κάνει την δεύτερη υπέρβαση!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τον όμιλο του Παναθηναϊκού στο Τοπ-16, τις πιθανότητες πρόκρισης στην τελική 8άδα και τα τέσσερα σημεία που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν την πορεία από 'δω και πέρα.
Στην πρώτη υπέρβαση (πρόκριση στους «16») ο Παναθηναϊκός ανταποκρίθηκε πλήρως και με οδηγό την πορεία στους ομίλους θα επιδιώξει μια δεύτερη υπέρβαση που θα είναι αρκετή για να χαρακτηριστεί η ευρωπαϊκή χρονιά «υπερεπιτυχημένη».
ADVERTISEMENT
Μπορεί για ομάδες σαν τη Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα, την ΤΣΣΚΑ η Ευρωλίγκα να σοβαρεύει τώρα, αλλά για τον Παναθηναϊκό που εξ αρχής έθεσε χαμηλότερα τον πήχη τα σοβαρά έγιναν στην πρώτη φάση.
Ο στόχος, με δεδομένο το ρόστερ που «φτιάχτηκε» και τα οικονομικά στάνταρ της χρονιάς, ήταν η πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του θεσμού και πλέον το άγχος είναι πολύ μικρότερο απ' ό,τι τον Οκτώβριο, όταν το άγνωστο έμοιαζε με εφιάλτη.
Είναι σαφές πως ο όμιλος του Παναθηναϊκού, με την συμμετοχή των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μακάμπι, Ζαλγκίρις, Ερυθρό Αστέρα, Γαλατασαράι και Αλμπα, έχει ομάδες τεσσάρων κατηγοριών και μένει να δούμε σε ποια απ' αυτές ανήκουν οι «πράσινοι».
Το πρώτο «ράφι» έχει Μπαρτσελόνα και Ρεάλ και λογικά τρίτος δεν χωρεί. Η πρώτη και η δεύτερη θέση μοιάζουν «καπαρωμένες», εκτός αν κάποια από τις δύο αποφασίσει να... αυτοκτονήσει και να παρουσιάσει τα γνωστά συμπτώματα.
Στο δεύτερο «ράφι» ανήκει σίγουρα η Μακάμπι, διεκδικεί μια θέση ο Ερυθρός Αστέρας με βάση την εικόνα - έκπληξη που παρουσίασε στον πρώτο γύρο, ενδεχομένως και ο Παναθηναϊκός με την προϋπόθεση πως θα παρουσιαστεί όπως στο ξεκίνημα της διοργάνωσης.
Στην τρίτη κατηγορία ανήκει η Ζαλγκίρις και ένας από τους Παναθηναϊκό και Ερυθρό Αστέρα, ενώ το τελευταίο «γκρουπ» έχει Γαλατασαράι και Αλμπα, η πρώτη για τους γνωστούς λόγους με τα οικονομικά προβλήματα και η δεύτερη γιατί δεν έχει παρουσιάσει κάτι διαφορετικό απ' αυτό που περιμέναμε.
Με λίγα λόγια, η θέση του Παναθηναϊκού είναι μεταξύ 2ου και 3ου γκρουπ και η κατάταξή του θα κριθεί από το αν θα παρουσιαστεί όπως τον Οκτώβριο ή όπως τον Δεκέμβριο. Για να έχει ελπίδες ο Παναθηναϊκός να κάνει την δεύτερη υπέρβαση χρειάζεται:
1. Ενα σημείο αναφοράς στη ρακέτα, σαν κι αυτό που είχε στο ξεκίνημα της χρονιάς με τον Μπατίστα. Ο Ουρουγουανός ξεκίνησε εντυπωσιακά, παρουσίασε φυσιολογικότατη κάμψη μετά τον τραυματισμό του και το κακό για τον Παναθηναϊκό είναι πως μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να καλύψει την «τρύπα» μ' έναν από τους Μαυροκεφαλίδη και Ράιτ. Ή ο Μπατίστα λοιπόν θα «σκάσει» και θα πρέπει να παίζει στον ίδιο ρυθμό σ' όλα τα ματς ή ένας τουλάχιστον από τους «ψηλούς» θα βοηθήσει πολύ περισσότερο. Ή ο Μαυροκεφαλίδης θα αναβαθμιστεί μέσα από τις εμφανίσεις του και θα γίνει πρώτος ψηλός από δεύτερος σε κάποια ματς ή ο Ράιτ από τρίτος θα γίνει δεύτερος και θα προσφέρει λύσεις,
2. Την παρουσία του Νέλσον, ακόμη κι αν δεν είναι έτοιμος στο 100%. Στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα ο Αμερικανός ήταν «δαγκωμένος», ψαρωμένος αν θέλετε και θα χρειαστεί χρόνο για να μπει στην ομάδα και να αποκτήσει ρυθμό. Εστω κι έτσι είναι απαραίτητος για να αυξηθεί το rotation και να υπάρχουν περισσότερες λύσεις απέναντι σε ομάδες με πολλά και ποιοτικά γκαρντ.
3. Μεγαλύτερη σταθερότητα από παίκτες που αποδεικνύονται «βαρόμετρα». Σ' αυτή την κατηγορία ανήκει ο Σλότερ, ο Γκιστ, ο Παππάς, αλλά και ο Γιάνκοβιτς που έχει το δυσκολότερο έργο απ' όλους καθώς καλείται να «βγάλει» μόνος του τη θέση «3».
4. Να βγάλει στην άμυνα την ενέργεια που έβγαλε στα περισσότερα από τα παιχνίδια της πρώτης φάσης. Αν υπάρχει ένα στοιχείο που κάνει τον Παναθηναϊκό να ξεχωρίζει φέτος, είναι η αποφασιστικότητά που βγάζει στο γήπεδο και η σιγουριά πως μπορεί να τα παλέψει απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.
Εχοντας βάση τα παραπάνω και χωρίς να σημαίνει πως είναι αρκετά, οι «πράσινοι» θα μπουν χωρίς άγχος στο Τοπ-16 και... ό,τι ήθελε προκύψει. Αν αποκλειστούν θα' χουν να λένε πως πέτυχαν τον αρχικό στόχο που ήταν η πρόκριση στην δεύτερη φάση, αν προκριθούν θα μιλούν για θρίαμβο...
Και μην αρχίσουμε τα περί «Εξάστερου Παναθηναϊκού» που πρέπει πάντα να έχει στόχους τα φάιναλ φορ και την Ευρωλίγκα, γιατί αυτά απαντήθηκαν το καλοκαίρι, όταν ο πήχης χαμήλωσε και η ομάδα σχεδιάστηκε σε νέα βάση και άλλη λογική, τουλάχιστον για φέτος.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Στάνκοβιτς: «Το γκολ του αιώνα» (vid)

Ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς θυμάται στο FourFourTwo το καλύτερο γκολ στην καριέρα του με σουτ από τα 54 μέτρα.
Έχοντας πετύχει 9 γκολ στα πρώτα 3 εντός έδρας ματς της σεζόν, πολλοί θεωρούσαν ότι η Τζένοα θα μπορούσε να πάρει τη νίκη απέναντι στους πρωταθλητές, που έπαιζαν χωρίς τους Ετό και Μιλίτο.
Οι νερατζούρι, όμως, αποδείχθηκαν πολύ δυνατοί για τους Γενοβέζους και είχαν βρεθεί μπροστά στο σκορ με 2-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν συνέβη κάτι το αξιοσημείωτο.
«Όταν με ρωτάνε για το καλύτερό μου γκολ, όλοι γνωρίζουν την απάντηση εκ των προτέρων. Ο Αμέλια, τότε τερματοφύλακας της Τζένοα, δεν μπόρεσε να διώξει σωστά την μπάλα. Έτσι, ήταν σε λάθος θέση. Πολύ λάθος. Ήμουν στη μεσαία γραμμή στα δεξιά και ήμουν τυχερός, καθώς η μπάλα ήρθε σε μένα. Μπόρεσα να κάνω απευθείας το βολέ. Θυμάμαι τον ήχο να είναι υπέροχος και την μπάλα να… πετάει. Ήταν γκολ!

ADVERTISEMENT
Οι συμπαίκτες μου και ο Μουρίνιο… τρελάθηκαν! Πανηγύρισα, βάζοντας τα χέρια στα μάτια μου σαν κιάλια. Ήταν σαν να έλεγα: κοιτάξτε πόσο μακριά την έστειλα! Ήταν όντως μακριά: περίπου 54 μέτρα! Όμως δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Είχα πετύχει ένα παρόμοιο γκολ και στην Γιουγκοσλαβία, όμως δυστυχώς δεν υπήρχε τηλεόραση. Αν ήταν ο Μέσι ή ο Ρονάλντο, θα ήταν το γκολ του αιώνα, όμως δεν πειράζει. Είμαι ικανοποιημένος», είπε στο FourFourTwo ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς.



*Πηγή: gazzetta.gr*

Σάντερλαντ - Νιουκάστλ: «Ενωμένοι στη θλίψη»

Μεγάλο respect στον οπαδό της Σάντερλαντ, που στο ντέρμπι φόρεσε μισή-μισή φανέλα των δύο ομάδων, αποτίοντας φόρο τιμής στους αδικοχαμένους οπαδούς της Νιουκάστλ το περασμένο καλοκαίρι.
Οι Τζον Άντλερ και Λίαμ Σουίνι έχασαν τις ζωές τους ακολουθώντας την αγαπημένη τους ομάδα στη θερινή της περιοδεία, όντας επιβάτες της πτήσης ΜΗ17 που έπεσε στην Ουκρανία. Η Σάντερλαντ, αν και παραδοσιακή αντίπαλος της Νιουκάστλ, συγκέντρωσε 33 χιλιάδες λίρες για τις οικογένειες των θυμάτων.
ADVERTISEMENT
Όμως, η θλιβερή αυτή ιστορία φαίνεται πως φέρνει ακόμη πιο κοντά αυτές τις δύο ομάδες, αφού στο μεταξύ τους παιχνίδι, φίλος των «Μαύρων Γάτων» εθεάθη στις εξέδρες να φορά μισή-μισή φανέλα των δύο κλαμπ, με το μήνυμα μπροστά να αναφέρει «Ενωμένοι στη θλίψη».
*Πηγή: gazzetta.gr*

Τιμωρίες που... σόκαραν!!

Από τους... μεταλλαγμένους, στα μαλλιά του Ρεδόνδο και στην άτυχη κουκουβάγια. Τιμωρίες και... απαγορεύσεις που έγραψαν ιστορία!
ADVERTISEMENT
Ο επιθετικός της Πίτερχεντ είχε τη... φαεινή ιδέα να τα χώσει μέσω twitter στη Ντανφέρμλιν και το πλήρωσε με δυο αγωνιστικές. Ο Αντι Ρότζερς αποκάλεσε τους κατοίκους της πόλης Ντανφέρμλιν «Φρικιά...» και «Μεταλλαγμένους» πριν καταλάβει τι έκανε και τα σβήσει... Με αφορμή την συγκεκριμένη τιμωρία το FourFourTwo θυμάται παράξενες τιμωρίες και... απαγορεύσεις.  
Αποκλεισμός... τρίχες
«Ημουν σε εξαιρετική φόρμα» εξηγεί ο Αργεντίνος μέσος, Φερνάντο Ρεδόνδο «αλλά δεν έκοβα τα μαλλιά μου, έτσι ο προπονητής μου είπε πως δεν θα παίξω». Ο Ντανιέλ Πασαράλα έδωσε εντολή σε όλη την ομάδα να κουρευτεί, ο Ρεδόνδο δεν το έκανε και έχασε το Μουντιάλ στη Γαλλία! Βέβαια, λίγους μήνες νωρίτερα είχε κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ.
Σκότωσε το... πουλί!
«Η πρόθεση μου δεν ήταν ποτέ να σκοτώσω το πουλί» αναστέναξε συντετριμμένος ο αμυντικός της Ντεπορτίβο Περέιρα, Λουίς Μορένο, ο οποίος κλώτσησε στο πρόσωπο μια κουκουβάγια, η οποία είχε πέσει στο έδαφος από χτύπημα της μπάλας. Ο παίκτης υπέστη σοκ, δέχθηκε απειλές για τη ζωή του και εκτέλεσε κοινωνικό έργο σε κοντινό ζωολογικό κήπο για να εξιλεωθεί! Τιμωρήθηκε με ποινή δυο αγωνιστικών...
Τρανσέξουαλ... παραφροσύνη!
Τέσσερις ποδοσφαιριστές του Ιράν τιμωρήθηκαν επειδή τον Φεβρουάριο του 2014 ανακαλύφθηκε πως ήταν άνδρες που ήταν στην αναμονή για αλλαγή φύλου. Εν μέσω της... τρανσέξουαλ παραφροσύνης, ειπώθηκε πως θα μπορούσαν να παίξουν στην ομάδα μετά την χειρουργική επέμβαση». Ο Αχμάντ Χασεϊμιάν επικεφαλής της ιρανικής Ιατρικής επιτροπής τόνισε: «Θα προτιμούσα να λάβει μια.... φωτισμένη άποψη για το θέμα».
79-0 και... 67-0!
Τον Ιούλιο του 2013 η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Νιγηρίας τιμώρησε επ΄ αόριστον τις τέσσερις ομάδες που... αγωνίστηκαν σε δυο αγώνες πλέι οφ. Τα σκορ τους 79-0 και 67-0.Η Plateau United Feeders επικράτησε της Akurba FC με 79-0,  την ίδια ώρα που και η Police Machine FC διέλυε την Bubuyaro FC με 67-0. Το... τρελό είναι πως οι Feeders σκόραραν τα 72 από τα τέρματά τους στο δεύτερο μέρος, δηλαδή γκολ ανά 1,6 λεπτά, ενώ η Police Machine βρήκε 61 φορές δίχτυα στο β' 45λεπτο. Μάλιστα, οι δεύτεροι έχασαν την πρόκριση στη διαφορά τερμάτων από τους πρώτους! «Με όλα αυτά θέλω να ξεράσω...» τόνισε άνθρωπος της Ομοσπονδίας της Νιγηρίας.
Κομμένο το... τοστάκι!
Το να κόψεις το αλκοόλ και το τσιγάρο στα αποδυτήρια απολύτως φυσιολογικό, να κόψουν τις παχυντικές τροφές οι παίκτες σωστό, αλλά και το... τοστ στο πρωινό. Ο τεχνικός της Νταντι Γιουνάιτεντ σε... πρόταση σοκ επέβαλε κουάκερ και δημητριακά, αντί για ένα τοστάκι! «Οι παίκτες είναι στρατιώτες και πρέπει να ακολουθούν εντολές και για το πρωινό» θα πει ο πρόεδρος της ομάδας. 
Μπάλα στα... 78 του!
Ο Ρικάρντο Φερέιρα θα μπορέσει να ξαναπαίξει μπάλα στα... 78 του! Ο 28χρονος Πορτογάλος, παίκτης  ερασιτεχνικής ελβετικής ομάδας τιμωρήθηκε από την Λίγκα με 50 χρόνια(!) γιατί κλώτσησε μια μπάλα στο πρόσωπο του διαιτητή και μετά τον κατάβρεξε με νερό! «Περίμενα να τιμωρηθώ ένα - δυο χρόνια, αλλά 50; Το ποδόσφαιρο ήταν η ζωή μου...» τόνισε ο Φερέιρα και ξέσπασε σε λυγμούς...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δικαίωμα έδωσε ο ΠΑΟΚ στον Λεβαδειακό!!

Δεν το συζητάμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερους παίκτες από τον Λεβαδειακό. Και ότι ο ΠΑΟΚ έχει πιο δεμένη ομάδα από τον αντίπαλό του, που είχε “κόψιμο”. Γράφει ο αποδυτηριάκιας Όχι απλά την ανάγκη του. Όταν έχεις την ανάγκη σου, πας στην τουαλέτα να κάνεις τη δουλειά. Ο Λεβαδειακός δεν έχει απλά την ανάγκη από βαθμούς, “κόψιμο” έχει, που αν δεν πάει να αδειάσει θα του φύγουν μόνα τους.
Ε, ο καλύτερος, ο ανώτερος ΠΑΟΚ άπλωσε στο γήπεδο για μια άλλη φορά την προβληματικότητά του κι ένα ματς που το κέρδιζε 2-0 και όφειλε να το πάει 3-0 και 4-0, το ζόρισε.
Αυτός πρέπει να είναι ο προβληματισμός του Άγγελου Αναστασιάδη. Το ότι ο ΠΑΟΚ είναι προβληματικός! Κι όχι να τα βάζει με τη διαιτησία. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Δηλαδή; Η διαιτησία θα πάει με τον δυνατό. Μια ζωή. Και είναι εύκολο για τα κοράκια να βοηθήσουν τον δυνατό. Τον Ολυμπιακό. Αν αβαντάρουν τον λιγώτερο δυνατό, π.χ. τον προβληματικό ΠΑΟΚ, τότε θα εκτεθούν.
Η προβληματικότητα του ΠΑΟΚ είναι που υπονόμευσε το αβαντάζ των 7 βαθμών, με συνέπεια να τον πλησιάσει εκτός από τον Ολυμπιακό και ο Παναθηναϊκός. Κι αν έκανε τη γκέλα με Λεβαδειακό θα άκουγε και την ανάσα του Αστέρα Τρίπολης.
Μια συμπαγή άμυνα είχε ο ΠΑΟΚ με τέσσερις πίσω και τέσσερις στα χαφ. Απέναντι σε τέτοια διάταξη και σωστή λειτουργία των φιλοξενούμενων δεν είχε περιθώρια ο Λεβαδειακός. Γίνεται και το 0-2, και ο ΠΑΟΚ την κάνει γυριστή! Πίσω! Και ο Κλάους μετατρέπεται σε σέντερ-μπακ, για να προσπαθεί να καθαρίσει φάσεις του Λεβαδειακού, ένας παίκτης ανύπαρκτος σαν κεφαλοσφαιριστής.
Το αλαλούμ ο ΠΑΟΚ μετά το 0-2. Αντί να κρατήσει τη μπάλλα και να παραμείνει αφεντικό στο ματς, άνοιξε την κερκόπορτά του στους γηπεδούχους. Και ο ΠΑΟΚ έφυγε ευχαριστημένος που δεν ισοφαρίστηκε.

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, τι είπε ο Τζαβέλλας στον Μάντζιο, στον apodytiriakias.gr 

Ο χοντρός τσαμπουκάς ανάμεσα στους δύο πρώην ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, Τζαβέλλα και Μάντζιου, βρωμάει “γυναικοδουλειά”. Πριν φθάσουμε στο επεισόδιο που στοίχισε την αποβολή και των δύο στο ματς Λεβαδειακού-ΠΑΟΚ, να μιλήσουμε ποδοσφαιρικά. Προπονητικά.
Το ότι οι ομάδες συνέχισαν με δέκα παίκτες οφελήθηκε ο ΠΑΟΚ. Αυτό σημαίνει ότι ήταν “μαγκιά” του Τζαβέλλα που προκάλεσε την κόκκινη. Μη σου πω ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό η νίκη του ΠΑΟΚ, η διατήρησή του στην κορυφή της βαθμολογίας οφείλεται στην “αλητεία” του Τζαβέλλα.
Θα θυμίσω ότι ο Τζαβέλλας είχε κάνει τσαμπουκά και κόντρα στον Ολυμπιακό με παίκτη πάλι πρώην του Πανιωνίου, τον Μανιάτη. Και η “βεντέτα” των δύο παικτών είχε φθάσει μέχρι το μουντιάλ της Βραζιλίας.
Τι γινόταν την παληά “ηρωική” εποχή του ποδοσφαίρου; Η παληοσειρά ο αποδυτηριάκιας θα σου πει. Ένας πονηρός παίκτης όταν πια είχε κουραστεί, τα είχε δώσει όλα, έβαζε στο σημάδι τον καλύτερο παίκτη των αντιπάλων. Του έδινε μία και τον σακάτευε. Ο ίδιος έπαιρνε την κόκκινη κάρτα, αλλά ο αντίπαλος ήταν αδύνατον να συνεχίσει να παίζει υγιής.
Το αποκλείω ο Τζαβέλλας να είχε τέτοιο σκεπτικό. Τότε τι έγινε; Είπαμε. Γυναικοδουλειά. Δηλαδή; Στο παρελθόν ο Τζαβέλλας είχε γκόμενα κορίτσι του Μάντζιου, ενός παιδιού σεμνού και καθόλου εριστικού στο γήπεδο. Ακόμα με το ίδιο το κορίτσι είχε σχέση και ο Γκέντζογλου, αυτός που σήμερα είναι με την τραγουδίστρια Ηλιάδη.
Γιατί οφελήθηκε ο ΠΑΟΚ από την αποβολή Μάντζιου; Έλα! Είπαμε ότι μιλάμε ποδοσφαιρικά. Παίκτης περιοχής είναι ο Μάντζιος. Αυτόν είχε ανάγκη ο Λεβαδειακός που κηνυγούσε την ισοφάριση με σέντρες.

*Πηγή: sportdog.gr*