Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Σέρχιο Ράμος: Ο άνθρωπος των μεγάλων αγώνων!!

Ο Ισπανός αμυντικός σκόραρε ξανά σε τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει όλα τα γκολ του Σέρχιο Ράμος στα μεγάλα ραντεβού της «βασίλισσας».
Ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα επικρατούσε της Σαν Λορέντζο, θα έφτανε τις 22 σερί νίκες και θα κατακτούσε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων ήταν κάτι αναμενόμενο. Αυτό όμως που προκάλεσε έκπληξη ήταν το γεγονός πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο δε βρήκε δίχτυα ούτε στον ημιτελικό, ούτε στον τελικό. Καμία διαφορά όμως για τη φετινή Ρεάλ. Ειδικά από τη στιγμή που στις τάξεις της είχε τον άνθρωπο των μεγάλων αγώνων, τον Σέρχιο Ράμος.
Τι κι αν αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Στις στημένες φάσεις, ο Ισπανός άσος βρίσκεται πάντα στη σωστή θέση, στη σωστή στιγμή. Το ίδιο έκανε και στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων κόντρα στην Κρουζ Αζούλ, το ίδιο έκανε και στον τελικό απέναντι στη Σαν Λορέντζο. Και στις δύο περιπτώσεις, ο Σέρχιο Ράμος άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη, κάνοντας πιο εύκολη τη συνέχεια για τους συμπαίκτες του. Με τον ίδιο μετέπειτα να περιορίζεται στα αμυντικά του καθήκοντα, αφού νωρίτερα είχε κάνει τη δουλειά των... επιθετικών.
Η Ρεάλ Μαδρίτης φέτος κατέκτησε σχεδόν όλους τους τίτλους (εκτός από το πρωτάθλημα Ισπανίας που πήρε η Ατλέτικο), με τον Σέρχιο Ράμος να αποτελεί στυλοβάτη σε άμυνα, αλλά και σε... επίθεση. Δεν είναι όμως μόνο το 2014 η χρονιά που ο 28χρονος στόπερ βάζει το δικό του λιθαράκι, μέσω των τερμάτων του. Η έφεση του Σέρχιο Ράμος στο σκοράρισμα έχει δώσει ουκ ολίγες φορές στη «βασίλισσα» τρόπαια, προκρίσεις, αλλά και μεγάλες νίκες σε ντέρμπι.
Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 4-2 (τελικός ισπανικού σούπερ καπ 2008)
Για το σούπερ καπ Ισπανίας το 2008, η πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπισε την κυπελλούχο Βαλένθια. Στο πρώτο τελικό, στο Μεστάγια, οι «νυχτερίδες» είχαν επικρατήσει με 3-2, με τη νίκη στον επαναληπτικό του Μπερναμπέου να αποτελεί μονόδρομο για τη «βασίλισσα». Ο Νταβίντ Σίλβα... πάγωσε την εξέδρα με το 0-1, με τον Φαν Νίστελρόι να φέρνει το ματς στα ίσια και τη Ρεάλ πλέον να χρειάζεται ένα ακόμη γκολ για να κατακτήσει το τρόπαιο. Το ρολόι σημαδεύει το 77ο λεπτό, ο Γκούτι εκτελεί το κόρνερ, ο Ντιαρά στέλνει τη μπάλα με κεφαλιά στο δοκάρι και με προβολή από κοντά ο Σέρχιο Ράμος κάνει το 2-1 μέσα σε αποθέωση. Τελικό σκορ 4-2 και η Ρεάλ κατακτά το σούπερ καπ Ισπανίας.
Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-1 (πρωτάθλημα Ισπανίας 2012-13)
Τι κι αν τη σεζόν 2012-13 η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κατέκτησε τίποτα. Όλα ντέρμπι απέναντι στην Μπαρτσελόνα πολλές φορές σημαίνουν πολλά περισσότερα από έναν τίτλο και οι νίκες ενδεχομένως πανηγυρίζονται πολύ πιο έξαλλα από τους φίλους των «μερένγκες». Στις 2 Μαρτίου 2013 η Ρεάλ υποδέχθηκε στο Μπερναμπέου την Μπαρτσελόνα. Η βαθμολογική διαφορά μεταξύ τους τεράστια. 68 πόντους οι «μπλαουγκράνα» πριν το clasico, 52 η «βασίλισσα». Αυτό δεν έχει καμία σημασία, όταν πρόκειται για το μεγαλύτερο ντέρμπι του πλανήτη. Το σκορ είναι στο 1-1 μετά τα γρήγορα γκολ των Μπενζεμά και Μέσι και το ματς βρίσκεται στο 82ο λεπτό. Κόρνερ για τη Ρεάλ, το εκτελεί ο Μόντριτς, κεφαλιά Σέρχιο Ράμος και 2-1. Οι πανηγυρισμοί του ίδιου και των συμπαικτών του θυμίζουν κατάκτηση... Τσάμπιονς Λιγκ.
Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης 0-4 (ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ 2013-14)
Στο πρώτο παιχνίδι στο Μπερναμπέου η Ρεάλ Μαδρίτης έχει επικρατήσει με το εύθραυστο 1-0, με τον επαναληπτικό στην Αλιανζ Αρίνα να προμηνύεται συγκλονιστικός. Κανείς όμως δε ρώτησε τη γνώμη του Σέρχιο Ράμος. Στο πρώτο 20λεπτο η υπόθεση πρόκριση στον τελικό είχε ξεκαθαρίσει και γι’αυτό φρόντισε ο Ισπανός αμυντικός. Δύο στημένες φάσεις (στο 16’ και στο 20’), δύο κεφαλιές, δύο γκολ από τον Σέρχιο Ράμος και η Ρεάλ κάνει περίπατο στο Μόναχο και να προκρίνεται στον τελικό. Τελικό σκορ 0-4 με τον Σέρχιο Ράμος να ανοίγει το δρόμο.
Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 4-1 (τελικός Τσάμπιονς Λιγκ 2013-14)
Το παιχνίδι, στο οποίο ο Σέρχιο Ράμος πέτυχε το σημαντικότερο γκολ της καριέρας του. Η εκπληκτική Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε βρίσκεται κοντά σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών στο Τσάμπιονς Λιγκ. Προηγείται με 1-0 στον τελικό απέναντι στη μισητή συμπολίτισσα και απέχει μόλις λίγα δευτερόλεπτα από τον απόλυτο θρίαμβο. Κάπου εκεί ο Σέρχιο Ράμος παίρνει την υπόθεση στα χέρια του. Τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μόντριτς εκτελεί το κόρνερ, ο Σέρχιο Ράμος πηδάει... στο Θεό και με κεφαλιά ισοφαρίζει σε 1-1, στέλνοντας τον τελικό στην παράταση. Η Ατλέτικο καταρρέει στο έξτρα 30λεπτο, η Ρεάλ θριαμβεύει με 4-1, όμως η δουλειά είχε γίνει στο 93’. Από τον Σέρχιο Ράμος φυσικά.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: