Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Τους πηγαίνει το Άμπου Ντάμπι!!

Τους πηγαίνει το Άμπου Ντάμπι
Μπορεί πρωταγωνιστές του γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι να είναι οι διεκδικητές του τίτλου, Σεμπάστιαν Φέτελ και Φερνάντο Αλόνσο, ωστόσο στην πίστα Yas Marina την παράσταση -προς το παρόν- κλέβουν οι πιλότοι της McLaren.

Ο Λιούις Χάμιλτον «γύρισε» πιο γρήγορα από τους αντιπάλους του στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών. Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Τζένσον Μπάτον, κάνοντας το ένα-δύο για τη βρετανική ομάδα.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος πέρασε αρκετή ώρα στο γκαράζ της ομάδας με τους μηχανικούς της Red Bull να «δουλεύουν» πάνω στα φρένα του μονοθεσίου.

Τον τέταρτο χρόνο έκανε ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος φαίνεται να ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπισε χτες. Έκπληξη προκαλεί η απόδοση του Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος πλασαρίστηκε στην όγδοη θέση. Ωστόσο, η Ferrari δοκιμάζει αναβαθμίσεις στην πίστα Yas Marina με τους υπεύθυνους της ομάδας να δηλώνουν ικανοποιημένοι από αυτές.

Φτωχή ήταν η απόδοση των Mercedes με τους Νίκο Ρόσμπεργκ και Μίκαελ Σουμάχερ να ολοκληρώνουν τη διαδικασία από την 13η και 14η θέση.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Χάμιλτον, McLaren, 1:42.130
2. Μπάτον, McLaren, + 0.290
3. Φέτελ, Red Bull, +0.484
4. Γουέμπερ, Red Bull, + 0.613
5. Χούλκνεμπεργκ, Force India, +0.620
6. Γκροσεάν, Lotus, + 0885
7. Μαλδονάδο, Williams, + 0.934
8. Αλονσο, Ferrari,+1. 003
9. Ραϊκόνεν, Lotus, +1.054
10. Ντι Ρέστα, Force India, +1.208
11. Μάσα, Ferrari, + 1.350
12. Πέρες, Sauber, + 1.441
13. Ρόσμπεργκ, Mercedes, + 1.463
14. Σουμάχερ, Mercedes, + 1.505
16. Βερνιέ, Toro Rosso, + 1.895
17. Σένα, Williams, +1.941
18. Ρικιάρντο, Toro Rosso, + 2.019
19. Κοβαλάινεν, Caterham, + 3.171
20. Γκλοκ, Marussia, + 3.749
21. Πικ, Marussia, + 3.906
22. Πετρόφ, Caterham, +4.131
23. Ντε λα Ρόσα, HRT, + 4.424
24. Καρθικέγιαν, HRT,+4.902




πηγή: sport-fm.gr

«Δεν έχουν διαφορές Μουρίνιο-Χιμένεθ»

«Δεν έχουν διαφορές Μουρίνιο-Χιμένεθ»
Την πίστη ότι ο Μανόλο Χιμένεθ έχει αρκετά κοινά στοιχεία με τον Ζοσέ Μουρίνιο εξέφρασε ο Έλντερ Ποστίγκα, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «AS». Ο Πορτογάλος επιθετικός είχε συνεργαστεί στην Πόρτο με τον τωρινό προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα δουλεύει υπό τις οδηγίες του πρώην τεχνικού της ΑΕΚ.

«Ο χαρακτήρας και των δύο είναι παρόμοιος. Είναι πολύ ισχυρές προσωπικότητες. Και ποιες είναι οι διαφορές τους; Ο καθένας έχει τη δική του γνώμη όταν παρακολουθεί ποδόσφαιρο, αλλά ο στόχος τους είναι πάντα ο ίδιος. Θέλουν και οι δύο να κερδίζουν», ανέφερε αρχικά ο 30χρονος φορ.

Στη συνέχεια, ο διεθνής επιθετικός μίλησε για το αποψινό παιχνίδι της Σαραγόσα με την Ρεάλ: «Αν και γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όταν ένα παιχνίδι ξεκινάει με το 0-0, τότε η ομάδα είναι πολύ σίγουρη και έχουμε πολλά να κερδίσουμε και λίγα να χάσουμε. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να απολαύσουμε αυτό το παιχνίδι και να πιστέψουμε ότι μπορούμε να πάρουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα».

Καταλήγοντας, ο Ποστίγκα στάθηκε στις επιθετικός επιδόσεις της ομάδας του: «Ο Μανόλο (Χιμένεθ) λέει ότι μπορώ να πετύχω λιγότερα γκολ, αλλά όταν βρίσκω τα αντίπαλα δίχτυα, αυτά τα τέρματα είναι υπέροχα. Ωστόσο, ως επιθετικός χρειάζεται να πετύχω και άσχημα γκολ. Τα υπέροχα τέρματα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, προπόνησης και σημαίνει ότι δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό στις προπονήσεις. Μόνο έτσι μπορείς να κάνει τέτοια πράγματα στους αγώνες. Ελπίζω να πετύχω πολλά γκολ αυτή τη σεζόν για εμένα και τη Σαραγόσα. Θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου στις προπονήσεις για να τα κάνω όλα σωστά και να φτάσω στα επιθυμητά επίπεδα».



πηγή: sport-fm.gr
 

«Κατοστάρης» ο Μουρίνιο!!

«Κατοστάρης» ο Μουρίνιο
Σε περίπτωση που η Ρεάλ Μαδρίτης κερδίσει σήμερα τη Σαραγόσα, ο Ζοσέ Μουρίνιο θα γίνει ο πέμπτος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου που θα φτάσει τις 100 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι «μερένχες» αντιμετωπίζουν τη Ρεάλ Σαραγόσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και ο Πορτογάλος τεχνικός έχει την ευκαιρία σε μόλις 133 αγώνες στον πάγκο της ομάδας να φτάσει τις 100 νίκες, επίδοση που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των Μαδριλένων.

Προηγουμένως τέσσερις ήταν οι προπονητές που έχουν φτάσει σε τριψήφιο αριθμό νικών στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Μιγκέλ Μουνιόζ που χρειάστηκε 140 αγώνες, ο Λίο Μπενάκερ στα 160 παιχνίδια, ο Λουίς Μολόνουι που χρειάστηκε 170 αναμετρήσεις και ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε που το Σεπτέμβριο του 2002 έφτασε τις 100 νίκες στα 186 παιχνίδια του στον πάγκο της «βασίλισσας».

Ο Μουρίνιο για να τα «εκατοστήσει» στην Τσέλσι χρειάστηκε 182 αγώνες για να το καταφέρει με τους «μπλε».

Μια ενδεχόμενη νίκη επί της Σαραγόσα θα σημάνει ότι ο 49χρονος τεχνικός θα έχει περίπου 75% ποσοστό σε νίκες στους αγώνες του ως προπονητής της Ρεάλ, το οποίο είναι το υψηλότερο του σε ολόκληρη την καριέρα του.



πηγή: sport-fm.gr
 

«Κοιτάει» Τζάκσον Μαρτίνες η Μπαρτσελόνα!!

«Κοιτάει» Τζάκσον Μαρτίνες η Μπαρτσελόνα
Ενδιαφέρον για την απόκτηση του Τζάκσον Μαρτίνες της Πόρτο δείχνει η Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με την El Mundo Deportivo. Ο Κολομβιανός επιθετικός αποδεικνύεται σε «μηχανή των γκολ» στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και έχει ήδη μπει στο «μεταγραφικό στόχαστρο» πολλών ευρωπαϊκών ομάδων.

Σύμφωνα λοιπόν με τη El Mundo Deportivo οι Καταλανοί ενδιαφέρονται και αυτοί για την απόκτηση του και σύμφωνα με το ρεπορτάζ μέλη του τεχνικού επιτελείου παρακολούθησαν τον αγώνα της Πόρτο με τη Μαρίτιμο, στη νίκη των «δράκων» με 5-0.

Ο Μαρτίνες πέτυχε δύο γκολ στη νίκη της Πόρτο και έφτασε έτσι τα 8 στο φετινό πρωτάθλημα στην Πορτογαλία.

Ο 26χρονος επιθετικός μεταγράφηκε το περασμένο καλοκαίρι έναντι του ποσού των 8.8 εκατ. ευρώ από τη μεξικανική Τζαγκουάρες, αλλά ήδη με τις εμφανίσεις του έχει δικαιώσει τους διοικούντες του συλλόγου για αυτή την μεταγραφή.

Ακόμη έχει πετύχει δύο γκολ και στους φετινούς αγώνες της Πόρτο στο Champions League.

Για κάθε ομάδα που ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον Τζάκσον Μαρτίνες πρέπει να γνωρίζει ότι η ρήτρα αποδέσμευσης του ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ.



πηγή: sport-fm.gr
 

Ξετρελάθηκε με Ελ Σαράουι ο Μουρίνιο!!

Ξετρελάθηκε με Ελ Σαράουι ο Μουρίνιο
Την προσοχή του Ζοσέ Μουρίνιο έχει τραβήξει ο Στεφάν Ελ Σαράουι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Tuttosport» γράφει ότι ο Πορτογάλος τεχνικός έχει σχηματίσει εξαιρετική άποψη για τον αιγυπτιακής καταγωγής Ιταλό και προσπαθήσει να πείσει τον Φλορεντίνο Πέρεθ να τον πάρει στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Εκείνο που έχει ξετρελάνει τον 49χρονο προπονητή είναι εκτελεστική δεινότητα του νεαρού επιθετικού (επτά γκολ σε δέκα αγωνιστικές), η ικανότητά του να παίζει τόσο στην κορυφή της επίθεσης όσο και ως εξτρέμ. Επίσης, οι κινήσεις του με ή χωρίς την μπάλα και γενικότερα η τεχνική του αρτιότητα.

Πριν από τρεις μήνες ο Ελ Σαράουι ανανεώσει μέχρι το 2017 το συμβόλαιό του με τη Μίλαν και παραμένει άγνωστο τι θα απαντήσουν οι παράγοντες του ιταλικού συλλόγου, αν φτάσει μία πρόταση ύψους 10 εκατ. ευρώ για έναν παίκτη που έχει πολλά ακόμα να προσφέρει σε αυτή την ομάδα.

Οι «ροσονέρι» βρίσκονται ήδη στο -17 από την κορυφή της βαθμολογίας στη χώρα τους, έχοντας χάσει κάθε επαφή με τις πρώτες θέσεις.

Κάθε καλή οικονομικά πρόταση εξετάζεται σοβαρά, ενώ οι Ισπανοί φέρονται να σκέφτονται να προτείνουν ως έμψυχο αντάλλαγμα μέχρι το τέλος της σεζόν τον Μαρσέλο που αυτή τη στιγμή είναι τραυματίας.



πηγή: sport-fm.gr