Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ιδού η ΑΕΚ…!

Ιδού η ΑΕΚ…
…ιδού και πόσο κοστίζει η διάσωσή της.

Μετά από αναβολές, ερωτηματικά και πολλή υπομονή από τον κόσμο της, η ΑΕΚ βρίσκεται «ανοιχτό βιβλίο» μπροστά στους Βιντιάδη και Χάρις.

Ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών τελείωσε, τα αποτελέσματά του βρίσκονται ήδη στα χέρια του Έλληνα εφοπλιστή και πλέον αναμένονται οι ανακοινώσεις για το αν ο ίδιος και ο Άγγλος τραπεζίτης θα αναλάβουν να βγάλουν την «Ένωση» από το αδιέξοδο.

Πάνε περισσότεροι από δυο μήνες από τότε που εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον των Βιντιάδη και Χάρις για την ΑΕΚ. Ένα διάστημα που οι φίλοι της υπέμειναν αδιαμαρτύρητα -και όχι μονάχα επειδή δεν υπήρχε εναλλακτική λύση. Αλλά κι επειδή σεβάστηκαν το πνεύμα «οι σοβαρές δουλειές χρειάζονται χρόνο» που (αλήθεια είναι πως) οι επίδοξοι επενδυτές δικαιολόγησαν με τη σοβαρότητα στις κινήσεις τους.

Ήρθε η ώρα όμως να κάνουν πλέον την τελευταία (και σημαντικότερη) απ’ αυτές: Να ανακοινώσουν αν (και πώς) θα μπουν τελικά στην ΠΑΕ. Διότι εκείνη πλέον είναι και επίσημα «ανοιχτό βιβλίο» μπροστά τους. Αφού ταυτοποίησαν λοιπόν απευθείας από την… πηγή (Εφορία) τα χρέη της ΑΕΚ προς το Δημόσιο, το επόμενο στάδιο -αυτό της διασταύρωσης των οφειλών προς τρίτους- επίσης ολοκληρώθηκε την Παρασκευή.

Κι αυτό διότι ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών υπήρξαν αναβολές και ερωτηματικά στο πώς θα γινόταν (δεδομένου ότι δεν πήγαν καν στα Σπάτα). Δεν έχει σημασία όμως κατά πόσο αυτά απαντήθηκαν από το ο έλεγχος ανατέθηκε στην ίδια εταιρεία που θα κατάρτιζε τον φετινό ισολογισμό της ΠΑΕ (προκειμένου οι δυο διαδικασίες να τρέξουν ταυτόχρονα και να κερδηθεί χρόνος). Σημασία έχει ότι τα αποτελέσματά του φέρονται να βρίσκονται πλέον στα χέρια του Δημήτρη Βιντιάδη.

Και ότι μετά την τελική μελέτη τους (τόσο από το δικό του επιτελείο, όσο και από εκείνο της «Seymour Pierce») οι οριστικές ανακοινώσεις για το αν θα αναλάβουν τελικά οι επενδυτές να μπουν στην ΠΑΕ δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία να μη γίνουν ως τα μέσα του μήνα.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: