Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

«Να δείξω τι μπορώ να κάνω για τον Ολυμπιακό»

«Να δείξω τι μπορώ να κάνω για τον Ολυμπιακό»
Την επιθυμία του να αρπάξει την ευκαιρία που του έχει δοθεί και να καθιερωθεί στην ομάδα εξέφρασε ο Μπάμπης Λυκογιάννης.

Ο 19χρονος μέσος του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Μονπελιέ, χαρακτηρίζοντας την ονειρεμένη.

Ακόμη, για την αναμέτρηση της ένατης αγωνιστικής κόντρα στον ΟΦΗ, δήλωσε πως θέλει η ομάδα να συνεχίσει το αήττητο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Stadio by Μetro»:

Για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ:
«Καταρχήν, θέλουμε να κερδίσουμε. Να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο αήττητοι στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, να κάνω μία ακόμη συμμετοχή και να συμβάλω στο όποιο θετικό αποτέλεσμα».

Για τους στόχους του:
«Οι στόχοι μου είναι πάντα πολύ υψηλοί, όπως και της ομάδας μας. Πιστεύω ότι με περισσότερα παιχνίδια στα πόδια μου και τις εμπειρίες που θα πάρω μέσα από αυτά θα δείξω τι μπορώ να κάνω για τον Ολυμπιακό και για τον κόσμο μας. Αυτό περιμένω!»

Για την προαγωγή του στην ομάδα:
«Στην αρχή ήμουν με την ομάδα Κ20. Έκανα προπονήσεις εκεί, ωστόσο πίστευα μέσα μου ότι θα ερχόταν η στιγμή κατά την οποία θα μπορούσα να πάρω κάποιες ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα. Να κάνω αρχικά προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και, στη συνέχεια, αν τα κατάφερνα, να πάρω μέρος και σε κάποια παιχνίδια. Αυτό που ήθελα να κάνω, μετά την καλή πορεία που είχαμε και με την Εθνική Ομάδα το καλοκαίρι, ήταν να αποδείξω στον προπονητή μου ότι αξίζω μία ευκαιρία. Για αυτό δούλευα καθημερινά στις προπονήσεις, για να του δείξω τι μπορώ να κάνω και να μου δώσει την ευκαιρία να το κάνω».

Για την εμπειρία και η μετάβαση του από το NextGen Series στο Champions League:
«Είναι πολύ διαφορετικό. Το Τσάμπιονς Λιγκ Νέων, στο οποίο συμμετέχει ο Ολυμπιακός, είναι μία εξαιρετική διοργάνωση. Σου δίνει πολλές εμπειρίες, τη δυνατότητα να αγωνιστείς στο εξωτερικό και με καλούς αντιπάλους. Όταν μου δόθηκε όμως η ευκαιρία να παίξω στο UEFA Τσάμπιονς Λιγκ με την πρώτη ομάδα, ένιωσα τεράστια χαρά. Ήμουν και λίγο αγχωμένος γιατί δεν το περίμενα, αλλά πραγματικά ένιωσα πολύ όμορφα.

Για το σχέδιο του προέδρου του Ολυμπιακού να στελεχωθεί με «δικά» του παιδιά:
«Είμαι υπερήφανος που είμαι μέρος αυτού του σχεδίου από την πλευρά του προέδρου. Που με την παρουσία μου στην ομάδα νέων κέρδισα μία θέση στην πρώτη ομάδα και μπορώ και εγώ να συμβάλλω στο να παίζουν περισσότεροι νεαροί Έλληνες παίκτες στον Ολυμπιακό, όπως θέλει η διοίκησή μας. Παίρνω τις ευκαιρίες μου και σε λίγο καιρό πιστεύω ότι και σε άλλα παιδιά θα συμβεί το ίδιο πράγμα, για να μπορέσει εν καιρώ να υλοποιηθεί όλο αυτό το πλάνο».

Για το τι πρέπει να έχει ένας παίκτης για να παίξει στον Ολυμπιακό:
«Να δουλεύει κάθε μέρα, να έχει υπομονή και επιμονή και όταν του δοθούν οι ευκαιρίες, να τις αρπάξει από τα μαλλιά και να μην τις αφήσει να περάσουν. Εγώ, νιώθω έτοιμος! Σίγουρα όλη αυτή η προσπάθεια που κάνω θα αποφέρει ακόμη περισσότερους καρπούς μόνο με ακόμη πιο πολλή και σκληρή δουλειά, αλλά νιώθω καλά και έτοιμος να αρπάξω από τα μαλλιά όποια ευκαιρία μου δοθεί!».

Για τη συμμετοχή του στο γκολ του Κώστα Μήτρογλου κόντρα στη Μονπελιέ:
«Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχα καταλάβει ακριβώς τι έγινε και πώς έγινε. Ήταν τόσο μεγάλη η χαρά μου που σκοράραμε! Το είδα μετά, και τότε κατάλαβα τι είχε συμβεί. Όλοι στα αποδυτήρια μου έλεγαν «μπράβο» και «συγχαρητήρια» και, εν συνεχεία, όταν γυρίσαμε στην Αθήνα, κάθισα και παρακολούθησα και το βίντεο. Η στιγμή εκεί δεν χωρούσε πολλή… λογική, οπότε έπρεπε να δώσω προσοχή στο τι έγινε και πώς μετά…».

Για το σκεφτόταν στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Γαλλία:
«Σκεφτόμουν αυτό που ονειρευόμουν: Να πάρουμε τη νίκη. Το ότι ήμουν και εγώ εκεί και αγωνίστηκα ήταν πραγματικά ένα όνειρο για εμένα και κάπως έτσι ένιωθα και μετά, την ώρα που γυρνούσαμε στην Ελλάδα. Σαν σε όνειρο».

Για τον Χολέβα και τη συνεργασία τους:
«Όταν είμαι εγώ χαφ και ο Χοσέ μπακ, έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία, νομίζω. Ξέρουμε ο ένας τον τρόπο παιχνιδιού του άλλου. Ξέρουμε τι μπορεί να κάνει ο καθένας και το περιμένουμε. Συνεργαζόμαστε πολύ καλά, πιστεύω, και σε αυτό μετράει πολύ και το ότι ο Χολέβας είναι πολύ ανεβασμένος και κάνει σπουδαία πράγματα στο γήπεδο».

Για τη συνεργασία του με έμπειρους παίκτες:
«Κερδίζω πάρα πολλά πράγματα. Σε συμβουλές, εμπειρίες, παραστάσεις, γνώσεις γύρω από το ποδόσφαιρο. Όλα αυτά μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις. Υπάρχουν έμπειροι ποδοσφαιριστές -για παράδειγμα ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Μαθαίνεις πάρα πολλά πράγματα από αυτόν τον άνθρωπο. Σιγά-σιγά νομίζω ότι θα βοηθηθώ ακόμη περισσότερο για να βελτιωθώ κι άλλο. Ακόμη, το ότι βρίσκομαι στον Ολυμπιακό με βοηθάει πάρα πολύ σε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο: Να είμαι προσγειωμένος, ό,τι και αν κάνω στη ζωή μου, ακόμη και τώρα, που παίζω στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Να παραμείνω ένα ταπεινό παιδί, που θα δουλεύει σκληρά για να πετύχει αυτά που θέλει. Να μην πάρουν τα μυαλά μου αέρα, όπως λέμε. Θέλω να παραμείνω αυτός που είμαι».

Για την έλευση του Αντώνη Νικοπολίδη στον Ολυμπιακό:
«Ο Αντώνης είναι πολύ καλός άνθρωπος. Ήταν ένας από τους σπουδαίους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και τον σέβομαι απεριόριστα. Έχει μεγάλες παραστάσεις, υπήρξε και πρωταθλητής Ευρώπης με την Ελλάδα -δεν είναι τυχαίο αυτό. Μας συμβουλεύει όλη την ώρα, εμάς, τα πιο νέα παιδιά. Είναι κοντά μας και το εκτιμώ αφάνταστα. Με τον Αντώνη δίπλα μας νιώθω ότι κερδίζουμε όλοι κάτι περισσότερο μέσα από την καθημερινότητά μας στον Ρέντη».

Για τον κόσμο:
«Θυμάμαι την πρώτη φορά που έπαιξα μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού, πέρυσι στο Κύπελλο, κάποια στιγμή η Θύρα 7 φώναξε το όνομά μου… Δεν το πίστευα πόσο όμορφο ήταν. Πήραν φτερά τα πόδια μου! Καταλαβαίνεις πόσο μας επηρεάζει…»

Για τη θέση που παίζει:
«Στην ομάδα νέων ο προπονητής μου με χρησιμοποιούσε ως αριστερό μπακ. Πίστευε ότι εκεί απέδιδα καλύτερα και νομίζω και εγώ ότι έτσι είναι. Εμένα μου αρέσουν πολύ και οι δύο θέσεις και αν διάλεγα, θα προτιμούσα εκείνη του αριστερού μέσου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: