Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

«Ήρωας ο Φέργκιουσον»

«Ήρωας ο Φέργκιουσον»
Την προσεχή Τρίτη συμπληρώνονται 26 χρόνια από τη μέρα που ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ανέλαβε τα ηνία της Μαν. Γιουνάιτεντ. Ο Σκωτσέζος δημοσιογράφος Πάτρικ Μπάρκλεϊ, που γνωρίζουν όσο λίγοι τον αναμορφωτή των «κόκκινων διαβόλων» κι έχει γράψει μία από τις βιογραφίες του, ανέλυσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο τον προπονητή και άνθρωπο σερ Άλεξ.

Αναλυτικά, ο Πάτρικ Μπάρκλεϊ μίλησε στην εκπομπή «Τα διαμάντια είναι παντοτινά» και τον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:
-το πώς αναμόρφωσε τη Μαν. Γιουνάιτεντ: «Όταν ανέλαβε δεν έπρεπε να εκθρονίσει μόνο τη Λίβερπουλ, αλλά και την Άρσεναλ. Ο Φέργκιουσον το έκανε μακροπρόθεσμα, γιατί έχτισε τα θεμέλια. Τα πρώτα τέσσερα χρόνια δεν τα πήγε καλά. Ήξερα πως ο Φέργκιουσον ήταν εξαιρετικός προπονητής, γιατί τον γνώριζα από τη Σκωτία και είχα ακολουθήσει σε πολλά ταξίδια την Αμπερντίν. Όμως δεν περίμενα πως θα κάνει όσα έκανε».

-τη μεταγραφή που άλλαξε τα δεδομένα: «Η μεταγραφή του Καντονά άλλαξε τα πάντα. Αρκεί να δει κανείς τα 20 παιχνίδια πριν την απόκτηση του Καντονά και μετά. Μεταμόρφωσε την ομάδα σε μια βραδιά».

-τη σχέση του με τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Όταν έγραψα το βιβλίο χωρίς την άδειά του δεν μου ξαναμίλησε κι εγώ επίσης δεν ήθελα να του μιλήσω. Δεν θα ήμουν στη λίστα του για να πάρω χριστουγεννιάτικη κάρτα κι αυτός δεν θα ήταν στη δική μου, αλλά είναι ένας ήρωας γι’ αυτά που έχει καταφέρει».

-τον άνθρωπο σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Είναι εξαιρετικά πιστός στους ανθρώπους που δεν τον απογοητεύουν, αλλά ταυτόχρονα και τρομερά απαιτητικός από τους ανθρώπους που είναι δίπλα του και τους συνεργάτες του. Είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος και θα ήταν πολύ πετυχημένος σε άλλους τομείς της ζωής αν δεν είχε επιλέξει το ποδόσφαιρο. Επίσης είναι ικανός να χειραγωγεί την κοινή γνώμη, γιατί είναι καλός ψυχολόγος. Πρόκειται για ένα άτομο με πολλά ενδιαφέροντα, και δεν ασχολείται μόνο με το ακριβό κρασί. Ξέρει πιάνο, γαλλικά, ασχολείται με την πολιτική και είχε προειδοποιήσει τον Τόνι Μπλερ να μην μπλέξει τη Μεγάλη Βρετανία με τις ΗΠΑ στον πόλεμο του Ιράκ. Πρόκειται για μία πολύπλευρη προσωπικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: