Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Η ενδιαφέρουσα πρόταση του ΟΦΗ...!!

Πρόταση που βρήκε αρκετούς υποστηρικτές κατέθεσε η ΠΑΕ ΟΦΗ και ο πρόεδρος της Μάνθος Πουλινάκης στη Super League με αφορμή το θέμα της αδειοδότησης και τις ποινές που θα πρέπει να επιβληθούν στις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν την επόμενη περίοδο.
Η ενδιαφέρουσα πρόταση του ΟΦΗ...
Όσα ακολουθούν αφορούν τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν από την ΕΠΟ για την περίοδο 2013 - 14 και μόνον αυτές.
Στην πρόταση του ΟΦΗ υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι "Το σύστημα που εφραμόστηκε φέτος στην Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμα:
Α) Να μείνουν πολλοί ικανοί ποδοσφαιριστές χωρίς συμβόλαια
Β) Να υπογραφούν μεγάλα συμβόλαια για νεαρούς ποδοσφαιριστές κάτω των 24, τα οποία δεν αντικατοπτρίζουν την ποδοσφαιρική τους αξία.
Γ) Την κακή ποιότητα του προσφέρόμενου ποδοσφαιρικού θεάματος.
Δ) Την μείωση εισιτηρίων και την έλλειψη ενδιαφέροντος από χορηγούς και διαφημιζόμενους.
Στην συνέχεια ο ΟΦΗ προτείνει το 40% των εσόδων από την κεντρική διαχείρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των χορηγιών μέσω της Super League να αποτελεί το ανώτατο όριο του μεταγραφικού μπάτζετ των ομάδων για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Το 60% των εσόδων να προορίζεται για την σταδιακή αποπληρωμή των χρεών των ομάδων προς ποδοσφαιριστές, με ανώτατο όριο τις 48 ενιαίες δόσεις.
Οι ΠΑΕ να έχουν ένα εύλογο χρονικό όριο κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου για να παρουσιάσουν τις συμφωνίες με τους ποδοσφαιριστές για την αποπληρωμή των χρεών, διάστημα κατά το οποίο αναστέλλονται όλες οι αποφάσεις των διαιτητικών οργάνων.
Τέλος ο ΟΦΗ προτείνει την δημιουργία επιτροπής παρόμοιας με αυτής της γαλλικής λίγκας, η οποία θα γνωμοδοτεί ανά εξάμηνο (πριν απο κάθε μεταγραφική περίοδο) για την πορεία των οικονομικών θεμάτων των ΠΑΕ".
Όπως προαναφέρθηκε η πρόταση βρήκε σύμφωνο, μεταξύ άλλων, και τον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζο και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα στο επόμενο ΔΣ να υπερψηφιστεί.
Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: