Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Α1 ΑΕΚ Οι οπαδοί διώχνουν Πεδουλάκη!


Το πρωί ανακοινώθηκε, το απόγευμα πήγε να κάνει προπόνηση, αλλά το βράδυ σκεφτόταν να φύγει από την ΑΕΚ! Ο Αργύρης Πεδουλάκης, ήταν ο αντικαταστάτης του Κώστα Φλεβαράκη, ωστόσο στην πρώτη του συνάντηση με τους παίκτες της "Ένωσης", τον υποδέχθηκε ...αντιπροσωπεία οπαδών της ομάδας, με όχι και τόσο φιλικές διαθέσεις.

Περίπου 20 οπαδοί της ΑΕΚ απαίτησαν από τον Πεδουλάκη να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, με το αιτιολογικό ότι ...όταν έπαιζε στον Παναθηναϊκό, σε ένα ματς κόντρα στην ΑΕΚ είχε κάνει άσεμνες χειρονομίες, ενώ "ανάλογη συμπεριφορά" είχε επιδείξει και όταν κοούτσαρε το Περιστέρι. Ο Πεδουλάκης προσπάθησε στην αρχή να μιλήσει με τους οπαδούς, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησε ότι ήταν δύσκολο να βγάλει άκρη. Όπως ήταν φυσικό, άρχισε να σκέφτεται πολύ σοβαρά την αποχώρησή του από την ΑΕΚ, χωρίς καν να συμπληρώσει 24 ώρες στον πάγκο του Δικεφάλου. Οι παράγοντες της ΑΕΚ προσπαθούσαν να βρουν κι αυτή μια λύση, αλλά το πρόβλημα με τους οπαδούς, προφανώς, παραμένει πολύ μεγάλο. Κάποιοι, μάλιστα, έκαναν λόγο για ...παρέμβαση του προηγούμενου προπονητή Κώστα Φλεβαράκη, ο οποίος υποτίθεται ότι διατηρεί καλές σχέσεις με τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ!

Σενάρια για Σάλπι και Πόγκατετζ



Έτοιμος να προσφέρει 1,5 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του Εμάνουελ Πόγκατετζ φέρεται να είναι ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τους Άγγλους. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «thenorhternecho» αναφέρει πως οι «πράσινοι» είναι έτοιμοι να κινηθούν για τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό, την ίδια στιγμή που η ιστοσελίδα «tuttomercatoweb.com» αναφέρει πως η Γουέστ Χαμ μελετάει την περίπτωση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Οι «πράσινοι» έχουν εντάξει τον Πόγκατετζ στη μετεγγραφική τους λίστα και μελετούν την περίπτωσή του.

Α1 ΠΑΟΚ Αμφίβολοι Παπαδόπουλος και Γκρέγκορι


Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Λάζαρος Παπαδόπουλος θα προλάβαινε το παιχνίδι του Σαββάτου του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ τελικά η συμμετοχή του παραμένει αμφίβολη κάτι όμως που ισχύει και για τον Κένι Γκρέγκορι με τον Σούλη Μαρκόπουλο να έχει διπλό πονοκέφαλο.

Παπαδόπουλος και Γκρέγκορι δεν προπονήθηκαν το απόγευμα στο παρκέ του PAOK Sports Arena με την υπόλοιπη ομάδα του ΠΑΟΚ παραμένοντας εκτός προπονήσεων. Αμφότεροι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και η συμμετοχή τους στο παιχνίδι του Σαββάτου (09/01, 19:00) με την ΑΕΚ είναι αμφίβολη. Αντίθετα ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης μετά από καιρό επέστρεψε στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ και στην διάθεση του Μαρκόπουλου συμμετέχοντας στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ προπονήθηκε για πρώτη φορά με την ομάδα και σε κανονικούς ρυθμούς από την ημέρα που του τραυματισμού του (23/12) όπου στην διάρκεια προπόνησης είχε υποστεί διάστρεμμα. Κι όσο για αύριο το πρόγραμμα της ομάδας του ΠΑΟΚ περιλαμβάνει μία απογευματινή προπόνηση (08/01, 18:00) με την οποία και θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία για το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Αφησε απ' έξω τη Μάντσεστερ


Ο Αλεξ της Τσέλσι «Υπόθεση για δύο» είναι σύμφωνα με τον Αλεξ ο τίτλος της Πρέμιερ Λιγκ. Οπως διευκρίνισε ο αμυντικός της Τσέλσι, φαβορί για την κατάκτησή του είναι η ομάδα του και η Αρσεναλ, αφήνοντας εκτός την κάτοχο του τίτλου Μάντσεστερ, αφού είπε ότι «η Αρσεναλ είναι στα καλύτερά της φέτος».

Πρόσφατα, η Τσέλσι νίκησε άνετα τους «κανονιέρηδες» με 3-0, αλλά η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έχει μειώσει τη διαφορά που τη χωρίζει από την αντίπαλό της σε μόλις τέσσερις βαθμούς. Αν μάλιστα νικήσει την Μπόλτον, η διαφορά θα είναι μόνο ένας βαθμός. «Η Αρσεναλ μας προσφέρει φέτος την καλύτερη πρόκληση», δήλωσε ο κεντρικός αμυντικός της Τσέλσι στην εφημερίδα «Evening Standard». «Παίζουν καλά, βελτιώνονται συνεχώς και έχουν αυτοπεποίθηση σε όλους

Εδωσε εξηγήσεις ο Μπαλοτέλι


Ο Μπαλοτέλι της Ιντερ... Ανοικτή επιστολή με παραλήπτες τους οπαδούς της Κιέβο εξέδωσε την Πέμπτη ο Μάριο Μπαλοτέλι. Αφορμή αποτέλεσαν τα όσα συνέβησαν την αντιπαράθεση του διεθνή της Ιντερ μαζί τους, κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος της Τετάρτης μεταξύ της ομάδας της Βερόνας και των «νερατζούρι».

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο Μπαλοτέλι εξοργίστηκε όταν, κατά τη διάρκεια του ματς, οι οπαδοί της Κιέβο χρησιμοποίησαν ρατσιστικά συνθήματα εναντίον του και τον γιουχάισαν έντονα.

«Κάθε φορά που έρχομαι να παίξω στη Βερόνα, η πόλη με αηδιάζει ακόμα περισ»ότερο", είχε δηλώσει μετά το τέλος της αναμέτρησης και αφού είχε χειροκροτήσει ειρωνικά το πλήθος κατά την αντικατάστασή του. Η ιταλική λίγκα αποφάσισε να του επιβάλει πρόστιμο 7.000 ευρώ, θεωρώντας ότι με τη χειρονομία του αυτή προκάλεσε την αντίδραση των οπαδών. Στην ανακοίνωσή του, ο 19χρονος επιθετικός υπενθύμισε ότι εκείνος είναι το θύμα και όχι ο κακός της υπόθεσης:

«Δεν θα ζητήσω συγνώμη από εκείνους που με πρόσβαλαν, αλλά μόνο σε εκείνους που είναι αθώοι και τους οποίους πρόσβαλα εγώ με τις εκφράσεις μου, χωρίς να έχουν καμία σχέση με τα συνθήματα που ακούστηκαν εις βάρος μου», ανέφερε στην προσωπική του ιστοσελίδα.

«Θα έπρεπε να το έχω καταστήσει σαφές, ότι με αηδιάζουν οι οπαδοί που με γιουχάρουν, είτε είναι στη Βερόνα, είτε οπουδήποτε αλλού στην Ιταλία. Αντί να απολαμβάνουν ένα ωραίο παιχνίδι, προτιμούν να με προσβάλλουν. Κουράστηκα να ακούω ρατσιστικά συνθήματα εις βάρος μου όταν βρίσκομαι στο γήπεδο. Αυτό δε συμβαίνει μόνο στη Βερόνα.

Την ίδια ντροπή αισθάνθηκα και όταν οι οπαδοί της δικής μου ομάδας φώναζαν συνθήματα κατά του Λουτσιάνο της Κιέβο. Ολο αυτό είναι ντροπή και πρέπει να σταματήσει», έγραψε ο Μπαλοτέλι. Σε υστερόγραφο, ανέφερε ότι «δεν έχω θυμώσει με τη Βερόνα. Η πόλη μου αρέσει πολύ, μάλιστα επισκέφθηκα το σπίτι της Ιουλιέτας μαζί με ένα φίλο μου».

Πήρε Στόικοβιτς η Γουίγκαν



Ο Βλάντιμιρ Στόικοβιτς... Στη Γουίγκαν θα συνεχίσει την καριέρα του ο Βλάντιμιρ Στόικοβιτς, μετά τη συμφωνία που επήλθε ανάμεσα στον σύλλογο της Πρέμιερ Λιγκ και τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας όπου ανήκει ο παίκτης. Ο Σέρβος τερματοφύλακας θα αγωνιστεί με τη μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ο 26χρονος γκολκίπερ, που θα συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή για τον εντός έδρας αγώνα της Γουίγκαν με την Αστον Βίλα, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 9 Ιανουαρίου, είναι η δεύτερη επιλογή του προπονητή Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, λόγω της συμμετοχής του Ρίτσαρντ Κίνγκσον με την Γκάνα στο Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών.

Ανακοίνωσε Μουρ η Καβάλα, θέλει Γαρπόζη


Ο Κρέιγκ Αντρεου Μουρ Στην απόκτηση ενός ακόμα παίκτη, διεθνή με την Εθνική ομαδα της χώρας του προχώρησε την Πέμπτη η Καβάλα. Συγκεκριμένα ενέταξε στο δυναμικό της τον Κρεγκ Μουρ, ο οποίος είναι κεντρικός αμυντικός και είναι 34 ετών. Ο Μουρ πάντως θέλει να παίξει στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Η συμφωνία με τον Μουρ είναι για τον επόμενο 1,5 χρόνο και η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Η ΠΑΕ Καβάλα ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνή στόπερ με την Εθνική ομάδα της Αυστραλίας Κρέιγκ ’ντρεου Μουρ για τον επόμενο ενάμιση χρόνο".

Ο Μουρ τα τελευταία δύο χρόνια έπαιζε στην Μπριζμπέιν, ενώ έχει αγωνιστεί και στην Αγγλία με την φανέλα της Κρίσταλ Πάλας. Φυσικά ξεκίνησε την καριέρα του από την Ρέιντζερς, ενώ έχει περάσει και από την Γερμανία και την Γκλάντμπαχ.

Τέλος, πληροφορίες από την Κύπρο θέλουν την Καβάλα να επιθυμεί να εντάξει στο δυναμικό της τον Αλέξη Γαρπόζη, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί τόσο στον ΠΑΟΚ, όσο και στην Σκόντα Ξάνθη.

Λεβαδειακός Χωρίς τρεις με ΠΑΟΚ


Στις αθλητικές εγκαταστάσεις στη Χαιρώνεια προπονήθηκαν το πρωί της Πέμπτης οι ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακός. Ο Κίκε Ερνάντεθ αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος σε ασκήσεις τακτικής. Η προετοιμασία για την αναμέτρηση του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Ισπανός τεχνικός δε μπορεί να υπολογίζει τον τιμωρημένο, Ταραλίδη και τους τραυματίες, Μασάδο και Καρακώστα.

ΑΕΚ Ανακοίνωση κατά ΝΕΤ!


Ανακοίνωση με την οποία καυτηρίασε τον τρόπο με τον οποίο μεταδόθηκε και σχολιάστηκε από την κρατική τηλεόραση το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση:

«O χθεσινός αγώνας Ολυμπιακού – ΑΕΚ ανήκει πλέον στο παρελθόν, αλλά η μετάδοσή του και τα σχόλια που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής, θα μείνουν στην ιστορία των τηλεοπτικών μεταδόσεων ντέρμπυ στη χώρα μας.Για την «αντικειμενικότητα» όλων όσοι συμμετείχαν, για τη «βαθυστόχαστη» ανάλυση των πεπραγμένων της μιας ομάδας, για το «άγχος» εκφωνητή και «αντικειμενικού» σχολιαστή ώστε να αλλάξει η εικόνα του αγώνα, πάντα μονόπλευρα εννοείται…Τελικά για όσους δεν το γνωρίζουν, χθες, αντίπαλες ήταν δύο… ελληνικές ομάδες, σε ένα… ελληνικό ντέρμπυ.Και για να μη διακωμωδούμε άλλο το γεγονός που είναι ήδη πολύ σοβαρό:Ο φίλαθλος κόσμος αγαπάει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και το αποδεικνύει από την τηλεθέαση, κυρίως των σημαντικών αγώνων.Και είναι μεγάλη απρέπεια η κρατική τηλεόραση να τον απωθεί. Χθες το πέτυχε.ΠΑΕ ΑΕΚ»

Ζιάκας: «Ήταν μία παρεξήγηση»

Ζιάκας: «Ήταν μία παρεξήγηση»
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, κ. Παναγιώτης Ζιάκας μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τα όσα είπε ο Σάββας Κωφίδης λέγοντας: «Είχαμε την αγωνία μας για τον αγώνα, με το αποτέλεσμα στο ημίχρονο να είναι άσχημο. Ζητήσαμε από τους παίκτες να κερδίσουν τον αγώνα. Ήταν μία παρεξήγηση. Δεν ήξεραν τον κ. Σαμαβάρι, είναι το σωματότυπο του τέτοιο που ίσως να τον μπέρδεψαν και να είπαν ότι υπήρχαν ορισμένοι εύσωμοι μαζί μας. Αλλά μόνος εγώ και ο κ. Σαμαβάρι πήγαμε στα αποδυτήρια. Δεν ήταν κανένας άλλος» και συμπλήρωσε: «Ο κ. Τσινός μου ζήτησε να βγούμε έξω για να ηρεμήσουν οι παίκτες, και μίλησε με τον κ. Σαμαβάρι».
Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Έπρεπε να ζητήσουμε την άδεια του προπονητή για να μιλήσουμε στους παίκτες; Ναι αλλά από απειρία και αγωνία κάναμε ότι κάναμε. Θεωρώ ότι το θέμα είναι λήξαν και δεν έχουμε καμία πρόθεση να προσβάλουμε το τεχνικό τιμ και τον προπονητή».
Για τα μεταγραφικά είπε: «Έχουμε ήδη ορισμένες συμφωνίες, η ομάδα θα ενισχυθεί είναι δεδομένο. Οι φίλαθλοι να είναι σίγουροι ότι η ομάδα του Ηρακλή θα ενισχυθεί. Δεν έχουμε στο μυαλό μας να αντικαταστήσουμε κάποιους παίκτες που φεύγουν, αλλά να ενισχυθεί η ομάδα. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος, η ενίσχυση της ομάδας» και συμπλήρωσε: «Η παρουσία μας δεν έχει καμία σχέση με τον κ. Λαντάνι. Κάθε ΠΑΕ πρέπει να λειτουργεί, υπάρχουν αρκετά θέματα που απασχολούν και μπορεί ο καθένας να προσφέρει. Από την διοικητική οργάνωση, ως τις δημόσιες σχέσεις».
Για το θέμα της προσφυγής του Κοβαλέφσκι είπε: «Ετοιμάζεται ο Κοβαλέφσκι να κάνει προσφυγή, έχουμε ενημερωθεί και θα κάνουμε κάποιες κινήσεις για να βρούμε λύση»

Αντού: «Χαρούμενος που ήρθα στον Άρη»

Αντού: «Χαρούμενος που ήρθα στον Άρη»

Ο Φρέντι Αντού βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του Άρη στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» όπου έτυχε θερμής υποδοχής από φιλάθλους των «κιτρίνων». Ο Αμερικανός άσος τόνισε: «Εϊμαι χαρούμενος που ήρθα στον Άρη, είναι εκπληκτικό αυτό που ζω με την υποδοχή. Έχω κάνει την έρευνα μου, ξέρω ότι η ομάδα κέρδισε τον τελευταίο της αγώνα με 3-0, τον είδα και μου άρεσε η απόδοση της. Ξέρω για την ιστορία, τους φιλάθλους και τον προπονητή που έχει, ανυπομονώ να παίξω μπροστά στους φιλάθλους μας. Είμαι έτοιμος να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, να μπω σε ρυθμούς αγώνα».

Χωρίς Τρεζεγκέ για 40 μέρες

http://www.sport24.gr/ast/cov/tr/trez_2010_1_7_18_21_41_b.jpgΗ Γιουβέντους μπορεί να κέρδισε στο "Ένιο Ταρντίνι" την Πάρμα την Κυριακή έχασε όμως τον Νταβίντ Τρεζεγκέ.Οι σημερινές εξετάσεις έδειξαν ότι το πρόβλημα στον αστράγαλό του είναι σοβαρό και έτσι θα μείνει εκτός δράσης για 40 μέρες.

Θα χάσει τουλάχιστον 6 ματς για την "μεγάλη κυρία" (5 πρωταθλήματος & 1 κυπέλλου), ενώ στόχος είναι να επιστρέψει σρτην αναμέτρηση με την Τζένοα στις 14 Φεβρουαρίου.

Η Γιουβέντους αντιμετωπίζει τον Άγιαξ στις 18 και 25 Φεβρουαρίου για το Europa League και πιθανότατα ο Γάλλος θα καταφέρει να είναι έτοιμος.

«Μέλι» για Σισέ!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/33eca8f68649cac61f6aee85ee837aff_L.jpg?1262873354?1262873354?1262873354

Οι συμπατριώτες του εκθειάζουν τον Τζιμπρίλ Σισέ για την εμφάνιση του κόντρα στον Εργοτέλη και στέκονται στην διακοπή του πρωταθλήματος που δεν επηρέασε καθόλου τον Γάλλο... killer!Το δημοσίευμα του RMC.fr αναφέρει χαρακτηριστικά: « Οι διακοπές για τον νέο χρόνο δεν... έκοψαν τα πόδια του Τζιμπρίλ Σισέ. Το ελληνικό πρωτάθλημα συνεχίστηκε χθες για την 16η αγωνιστική και ο επιθετικός του Παναθηναϊκού συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα από την προηγούμενη χρονιά. Αντιμέτωπος με τον Εργοτέλη, τον ένατο της βαθμολογίας, ο Σισέ άνοιξε το σκορ στο 26' και πέτυχε το δεύτερο στο 66'».

Η πρόταση για Σκόκο

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c1285d91aec9d550d7361a6c44463761_L.jpg?1262874858?1262874858?1262874858

Τα δημοσιεύματα για ενδιαφέρον των Πειραιωτών για τον Αργεντίνο άσο της Ενωσης έκαναν την εμφάνιση τους την Τρίτη. Μία μέρα πριν το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Λογικό, υπό την έννοια ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν φροντίσει να επισημοποιήσουν αυτό το ενδιαφέρον τους προς την πλευρά της ΑΕΚ, με την πρόταση που έκαναν για τον Σκόκο!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ολυμπιακός έδινε 1,5 εκατ. ευρώ συν ποσοστό μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή, ύψους 40%. Η πρόταση, βέβαια, είναι λίγη για την αξία του Σκόκο, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Αλλά το γεγονός ότι στο λιμάνι θυμήθηκαν δύο 24ωρα πριν αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ ότι ενδιαφέρονται για την απόκτηση του πιο ποιοτικού της ποδοσφαιριστή. Για την απόκτηση του μεγαλύτερου κινδύνου για αυτούς.

Αυτό ήταν που προκάλεσε πολύ μεγάλη εντύπωση στην πλευρά της Ένωσης, ενώ στον Πειραιά θεωρούσαν ότι δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα με τον Σκόκο και θα τα έβρισκαν μαζί του εύκολα. Ο Αργεντίνος, πάντως, δεν επηρεάστηκε από όλα αυτά. Ήξερε για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, ήξερε για το γεγονός ότι αυτό βγήκε και προς τα έξω. Δεν έδειξε, όμως, να... μπερδεύεται επειδή ο Ολυμπιακός παραμονές του ματς έδειξε το ενδιαφέρον του και αγωνίστηκε κανονικά. Κι όχι για τυπικούς λόγους, αλλά για να κάνει τη διαφορά. Και την έκανε.

Στον Πειραιά υπήρχαν ορισμένοι που πίστευαν ότι ο Σκόκο μπορεί ακόμη και να μην έπαιζε, καθώς προερχόταν κι από τραυματισμό και ήξερε για την πρόταση. Ο ίδιος, όμως, έπαιξε για τον εαυτό του, για την ΑΕΚ και έκανε υπερήφανους τους πάντες στην Ένωση. Εξυπακούεται, ασφαλώς, ότι μετά από αυτή την εμφάνιση του και τα δύο γκολ που πέτυχε δίνοντας τη νίκη στον δικέφαλο αετό, δεν υπάρχει άνθρωπος σε αυτή τη χώρα που θα σκεφτεί έστω... για ένα δευτερόλεπτο να συμφωνήσει για την πώληση του σε ελληνική ομάδα.Καπνός χωρίς φωτιά, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν υπάρχει και το ίδιο ισχύει και για το ερυθρόλευκο ενδιαφέρον για Σκόκο, καθώς ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση στην ΑΕΚ παραμονές του ντέρμπι!

Φωτο Ημέρας

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd11/imgv3b_PTtaQ2zIY5.jpg

Παρελθόν από την Αταλάντα ο Κόντε


Ο Αντόνιο Κόντε Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Αταλάντα αποτελεί ο Αντόνιο Κόντε, που, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ιταλικού συλλόγου, υπέβαλε την παραίτησή του την Πέμπτη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε η ήττα της Τετάρτης από τη (0-2) Νάπολι.

Από την πλευρά της Αταλάντα επιβεβαιώθηκε η αποδοχή της παραίτησης. «Η Αταλάντα ενημερώνει ότι έχει γίνει δεκτή η παραίτηση που έδωσε σήμερα ο Αντόνιο Κόντε και η προπόνηση της Πέμπτης θα γίνει υπό την καθοδήγηση του προπονητή νέων Βάλτερ Μπονατσίνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ήταν η σωστή κίνηση», σχολίασε ο ίδιος ο Κόντε στην εφημερίδα «Gazzetta dello Sport». «Είχα αποφασίσει να φύγω και παραιτήθηκα από το βράδυ της Τετάρτης, αλλά το αίτημά μου απορρίφθηκε και το επανέφερα την Πέμπτη. Λυπάμαι επειδή δεν έκανα αυτό που ήθελα στην ομάδα. Την αφήνω έχοντας κατακτήσει 13 βαθμούς σε ισάριθμα παιχνίδια, αποτέλεσμα που κάθε άλλο παρά καταστροφή είναι», συμπλήρωσε ο πρώην άσος της Γιουβέντους.

Εγκώμια και ρευστό


Ικανοποιημένος ο Ντούσαν Μπάγεβιτς... Ήταν που ήταν εξαιρετικό το κλίμα στους Θρακομακεδόνες την Πέμπτη από τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, ήρθαν τα μπράβο από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και το έξτρα πριμ από τον Νίκο Θανόπουλο για να δέσει το... γλυκό και να γελάσει επιτέλους λίγο παραπάνω και το χειλάκι των παικτών της ΑΕΚ. Η αρχή έγινε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, ο οποίος για πρώτη φορά ανέβηκε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας για καλό λόγο.

Αυτός δεν ήταν άλλος προκειμένου να μοιράσει στους «κιτρινόμαυρους» το ποσό που τους αναλογεί από τις 150.000 ευρώ που είχαν υποσχεθεί στους παίκτες οι Νοτιάς, Παππάς και Αδαμίδης. Η κίνηση αυτή μάλιστα εξέπληξε ευχάριστα τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ήξεραν ότι δεν θα τα έχαναν τα λεφτά, αλλά δεν περίμεναν ότι θα τα πάρουν και τόσο γρήγορα. Ή μάλλον για να το θέσουμε καλύτερα, αμέσως.

Αμέσως μετά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, μάζεψε τους παίκτες του για να τους δώσει συγχαρητήρια και να τους στρέψει τη προσοχή στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Ατρόμητο. «Με αυτήν την νίκη και την εμφάνιση δείξατε σε όλους ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα και ότι μπορείτε να κερδίσετε τον καθένα σε όποιο γήπεδο και αν παίζουμε. Συγχαρητήρια σε όλους σας, κάνατε περήφανο τον κόσμο της ΑΕΚ και το είδατε χθες το βράδυ» τόνισε αρχικά και συνέχισε: «Δεν πρέπει να μείνουμε όμως σε αυτήν την νίκη. Αν δεν συνεχίσουμε το ίδιο καλά όμως, δεν θα έχουμε κάνει τίποτα. Πρέπει να συνεχίσουμε με καλές εμφανίσεις και νίκες για να πετύχουμε τους στόχους που μας έχουν μείνει την φετινή σεζόν. Δείξατε τι μπορείτε να κάνετε και πρέπει να το αποδεικνύετε σε κάθε παιχνίδι. Τα επόμενα ματς είναι σημαντικά και πρέπει να τα κερδίσουμε».

Στην έξοδο ο Ζίκο...


Ο Ζίκο στον πάγκο του Ολυμπιακού... Στις εγκαταστάσεις του Ρέντη βρέθηκαν το μεσημέρι οι Γιάννης Χρυσικόπουλος και Δημήτρης Θεοδωρίδης όπου είχαν συνάντηση με τον Ζίκο ζητώντας εξηγήσεις για την τραγική εμφάνιση της ομάδας και τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Στην συνέχεια οι διοικούντες τον Ολυμπιακό τα είπαν για αρκετή ώρα με μια αντιπροσωπεία των οργανωμένων στο Ρέντη για την πορεία της ομάδας. Ακολούθησε συνάντηση των τριών αρχηγών του Ολυμπιακού με τους οργανωμένους για το ίδιο ακριβώς το θέμα.

Η ουσία είναι πως ο το κλίμα είναι κάτι παραπάνω από βαρύ για τον Βραζιλιάνο τεχνικό αυτή την στιγμή με τα δεδομένα να είναι υπέρ της απομάκρυνσης του από τον πάγκο του Ολυμπιακό. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται εξελίξεις με τον Σωκράτη Κόκκαλη να αποφασίζει αφού ενημερωθεί για τις απαντήσεις που έδωσε ο Ζίκο στους Χρυσικόπουλο και Θεοδωρίδη. Θα είναι πάντως μεγάλη έκπληξη αν τελικά παραμείνει ο Ζίκο στον Ολυμπιακό. Ο Μπάντοβιτς είναι το μεγάλο φαβορί για να τον διαδεχθεί. Μάλιστα ο Σέρβος αναβαθμίστηκε και από τη Δευτέρα όχι μόνο ανήκει στο τεχνικό τιμ της ομάδας, αλλά θα είναι και ο βοηθός του Βραζιλιάνου. Οι Χρυσικόπουλος, Θεοδωρίδης αυτό ανακοίνωσαν στον Ζίκο στο τετ α τετ που είχαν.

Συλλήψεις για παράνομο στοίχημα στον Βόλο

Δύο γυναίκες που διατηρούσαν παραδοσιακό καφέ στο κέντρο του Βόλου και το είχαν μετατρέψει σε πρακτορείο παράνομου στοιχηματισμού συνελήφθησαν σήμερα από τις αστυνομικές αρχές Βόλου, μαζί με δυο παίκτες παράνομου στοιχήματος. Οι δυο γυναίκες σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν μετατρέψει το κατάστημά τους σε παράνομο πρακτορείο εδώ και περίπου τρία χρόνια, αλλά συνελήφθησαν μόλις σήμερα. Κατασχέθηκαν τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές και βιβλίο καταχώρησης παικτών με ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, προερχόμενο από το παράνομο στοίχημα. Οι τέσσερις συλληφθέντες προσάγονται σήμερα στον ανακριτή για τα περαιτέρω.

Λίνο: «Νίκη και στη Λιβαδειά»

Λίνο: «Νίκη και στη Λιβαδειά»

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε ο Μασιέλ Άλβες Λίνο, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου, όσο και στη συνέχεια που περιμένει τους «ασπρόμαυρους».

Για το 1-0 επί του Πανιωνίου, ο Βραζιλιάνος άσος υποστήριξε: «Ήταν ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι, το γνωρίζαμε πριν την έναρξη. Ο Πανιώνιος είχε καλά αποτελέσματα και ήταν ψηλά στη βαθμολογία. Μπήκαμε πολύ καλά στο γήπεδο, γρήγορα δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για γκολ. Είχαμε την ατυχία με το πέναλτι, αλλά συνεχίσαμε, πιέσαμε και σκοράραμε. Κερδίσαμε, συγχαρητήρια σε όλους και στους οπαδούς μας, που ήταν ξανά πάρα πολλοί και μας συμπαραστάθηκαν θερμά».

Για το αν και κατά πόσο ήταν δουλεμένη η φάση του γκολ, ανέφερε: «Σίγουρα στις στημένες φάσεις δουλεύουμε πολύ, τόσο κατά τη διάρκεια της προπόνησης, όσο και μετά τη λήξη της. Εγώ προσπαθώ να εκτελώ δυνατά τα φάουλ, πολλές φορές στο πρώτο δοκάρι, έχουμε ψηλούς ποδοσφαιριστές για να εκμεταλλευτούν τις σέντρες και αυτό έγινε χθες. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις δεν μπήκε το γκολ, αλλά χθες μπήκε με τον Βλάνταν».

Όσο για την ψυχραιμία που επιδεικνύει, σχολίασε: «Σίγουρα είναι ένα θετικό προσόν που έχω. Η στήριξη και ο ενθουσιασμός του κόσμου είναι πάρα πολύ καλά για μας, μας δίνουν ώθηση και δύναμη, αλλά υπάρχουν στιγμές που δεν πρέπει να παρασυρόμαστε. Οπότε θα πρέπει ο καθένας να έχει από μόνος του τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για να ξέρει πότε να ανέβει και πότε όχι».

Για τις κούρσες που κάνει από αριστερά, ο Λίνο τόνισε: «Προσπαθώ να ανέβω ψηλά για να στηρίξω τις επιθέσεις της ομάδας, όταν συντρέχει λόγος και είναι εξασφαλισμένο ότι δε διατρέχουμε κίνδυνο στα μετόπισθεν. Στον κόσμο αρέσουν αυτά που κάνω, ωστόσο πάντα ό,τι κάνω, το κάνω με γνώμονα το καλό της ομάδας.».

Για το στόχο του Δικεφάλου είπε: «Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει πάντα να έχει υψηλούς στόχους, βρίσκεται στον τρίτο χρόνο του πλάνου που έχει τεθεί από τη διοίκηση. Είναι πολύ σημαντικό ότι καταφέραμε να σταθεροποιηθούμε στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Το κύπελλο είναι κάτι διαφορετικό, και στα δύο θέλουμε να πάμε καλά. Στις προτεραιότητές μας είναι και το κύπελλο ασφαλώς, αρχής γενομένης να κερδίσουμε τον Πανσερραϊκό. Ωστόσο, πριν από αυτό, έχουμε τα ματς του πρωταθλήματος, εξίσου σημαντικά. Έχουμε στόχους, έχουμε φιλοδοξίες, δουλεύομε κάθε χρόνο προς αυτήν την κατεύθυνση και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος της σεζόν θα έχουμε πετύχει».

Για το σαββατιάτικο ματς με το Λεβαδειακό, επισήμανε: «Σίγουρα είναι ένα δύσκολο ματς, ο Λεβαδειακός είναι καλή ομάδα και πρόκειται για ένα εκτός έδρας αγώνα. Αλλά δεν μας πτοούν αυτά, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και θα πάμε στη Λιβαδειά για τη νίκη».

Σχολιάζοντας τον Κριστιάνο Ολιβέιρα, ο Λίνο τόνισε: «Είναι από τους ποδοσφαιριστές που σίγουρα θα βοηθήσει την ομάδα του ΠΑΟΚ. Όταν αγωνιζόμουνα στην Πόρτο, τον ήξερα από την Πάσος Φερέιρα. Διαθέτει ποιότητα, έχει χαρακτηριστικά που δύσκολα βρίσκεις. Είναι αλήθεια ότι είχε κάποιο πρόβλημα, έχασε αρκετές προπονήσεις και δεν είναι στο ρυθμό που θέλει. Αλλά ήδη πατάει καλύτερα στις προπονήσεις, φαίνεται αυτό, έκανε την πρώτη του συμμετοχή έστω και για ένα εικοσάλεπτο και θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα προσφέρει στον ΠΑΟΚ».

Καλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tα τυχερά του επαγγέλματος...

Άρης Κάμπορα: Θέλουμε το Κύπελλο


Η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος είναι ο μεγάλος στόχος του Άρη, σύμφωνα με τον Χαβιέ Κάμπορα. Ο Αργεντινός επιθετικός των «κίτρινων» μίλησε για την έως τώρα πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα, τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ και τους φιλάθλους των «κίτρινων». Ο Κάμπορα μίλησε στο «Αθλητικό Μετρόπολις».Αρχικά, ο παίκτης του Άρη τόνισε: «Είμαι ευχαριστημένος για την νίκη του Άρη, ανεξάρτητα από τα δικά μου γκολ. Είμαι ευχαριστημένος γιατί η ομάδα μπόρεσε να ξεκινήσει την νέα χρονιά με νίκη και μπορέσαμε να επιστρέψουμε και πάλι στις θέσεις για τα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι σημαντικό ότι με τον καινούργιο προπονητή έχω μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, χαίρομαι για την εμπιστοσύνη που μου δείξει και θα προσπαθήσω για το καλύτερο όσον αφορά τις επιδόσεις μου μέσα στο γήπεδο ώστε να βοηθάω την ομάδα του Άρη».Στην συνέχεια, δήλωσε για τον Κούπερ: «Η αναγνωρισιμότητα του είναι παγκόσμια. Φαίνονται οι αλλαγές που έχει περάσει στην ομάδα, έχουμε αλλάξει αρκετά και έχουμε αποκτήσει μία αγωνιστική ταυτότητα. Μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο, μέρα με την μέρα. Ο προπονητής σίγουρα έχει περάσει την φιλοσοφία του με βάση την εμπειρία του. Όλοι στην ομάδα είμαστε ευγνώμονες για την στήριξη των φιλάθλων μας από την αρχή του πρωταθλήματος. Θέλω την Κυριακή το γήπεδο μας να είναι μία καυτή έδρα και να μπορέσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης και να τους χαρίσουμε στους φιλάθλους μας».Επίσης, ο Αργεντινός επιθετικός δήλωσε: «Ο μεγάλος στόχος είναι η κατάκτηση ενός τροπαίου, του Κυπέλλου. Στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει μία μεγάλη διαφορά, εμείς θέλουμε να μειώσουμε την… ψαλίδα και στο τέλος θα δούμε τι θα πετύχουμε. Πάντως θέλουμε να βγάλουμε την ομάδα και πάλι σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση».Επίσης, δήλωσε για το ντέρμπι με τον Ηρακλή: «Τα τοπικά ντέρμπι είναι ιδιαίτερα παιχνίδια, δεν έχει σημασία που βρίσκεται η κάθε ομάδα στην βαθμολογία. Εμείς πρέπει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να μπορέσουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας για να μπορέσουμε να κερδίσουμε».Τέλος, ο παίκτης του Άρη τόνισε για τους φίλους της ομάδας: «Πριν τον αγώνα νιώθω άνετα, όπως και οι συμπαίκτες μου γιατί ξέρουμε ότι θα είναι δίπλα μας οι φίλαθλοι. Έχουμε την στήριξη τους και θέλουμε να τους αφιερώνουμε κάθε γκολ, κάθε νίκη και μαζί τους να πανηγυρίσουμε αρκετές νίκες. Ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη τους προς το πρόσωπο μου από την πρώτη στιγμή».

ΠΑΟΚ Περιμένοντας τον επιθετικό


Ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για την εκτός έδρας αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Λεβαδειακό. Ο Φερνάντο Σάντος είδε την Πέμπτη τον Βίκτορ Βιτόλο να μην παίρνει μέρος στην προπόνηση, λόγω ενοχλήσεων στην ποδοκνημική. Ο Ισπανός μέσος δεν προπονήθηκε προληπτικά και σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο του «Δικέφαλου» του Βορρά αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού για το ματς με τους Βοιωτούς.Από εκεί και πέρα, ο Μίρκο Σαβίνι υποφέρει από αμυγδαλίτιδα και δεν πήρε μέρος στην προπόνηση. Οι υπόλοιποι παίκτες του ΠΑΟΚ προπονήθηκαν κανονικά, με τους βασικούς του αγώνα με τον Πανιώνιο να ακολουθούν πρόγραμμα αποθεραπείας και τους υπόλοιπους να κάνουν ασκήσεις τακτικής. Οι Μουσλίμοβιτς, Σορλέν και Τσιρίλο έκαναν πρόγραμμα αποθεραπείας. Η επόμενη προπόνηση του «Δικέφαλου» του Βορρά είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή στις 10:30 στην Τούμπα.Στο θέμα της απόκτησης επιθετικού, ο Φερνάντο Σάντος περιμένει τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα, το οποίο χειρίζονται οι Βρύζας και Κονσεϊσάο. Στη διοίκηση του ΠΑΟΚ επικρατεί αισιοδοξία πως το θέμα θα έχει τελειώσει άμεσα, με τον Πορτογάλο τεχνικό να παραδέχεται στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Πανιώνιο πως θέλει τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο ρόστερ της ομάδας του. Στόχος της διοίκησης είναι να καμφθούν οι αντιδράσεις μερίδας των οπαδών της ομάδας σε μια ενδεχόμενη επιστροφή του διεθνή Έλληνα επιθετικού, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι επαφές για να επιτευχθεί η συμφωνία. Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ μελετάει και άλλες περιπτώσεις επιθετικών από τη διεθνή αγορά.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Eκτακτη συνελευση ολων των συνδεσμων της α.θ.10 στα γραφεια του κεντρικου στις 8........................επεβεβλημενη η παρουσια ολων....τα παραρτηματα σημερα θα μεινουν κλειστα..............................παμε να απελευθερωσουμε των Ηρακλη μας απο νταβαντζηδες και μπραβους.........................ολοι εκει................



Ο Κάκος «σφυρίζει» στην Ξάνθη

Ο Τάσος Κάκος από την Κέρκυρα θα είναι ο διαιτητής του σαββατιάτικου αγώνα με την Ξάνθη για την 17η αγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα.

O Τάσος Κάκος του συνδέσμου Κέρκυρας θα διευθύνει την αναμέτρηση του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού με την Ξάνθη στα Πηγάδια για την 17η αγωνιστική στην Σούπερ Λίγκα. Στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Λάρισα στο γήπεδο "Καραϊσκάκη", διαιτητής θα είναι ο Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης του συνδέσμου Καβάλας.

Πιο αναλυτικά οι διαιτητές των αγώνων της 17ης αγωνιστικής:

Εργοτέλης-Πανιώνιος(Μιχαήλ Ντάκος-Ξάνθης)

Ξάνθη-Παναθηναϊκός(Τάσος Κάκος-Κέρκυρας)

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ(Ανδρέας Παππάς-Αθήνας)

Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάννινα(Αθανάσιος Γιάχος-Χίου)

Αστέρας Τρίπολης-Καβάλα(Μιχαήλ Τσινιάρης-Αθήνας)

Άρης-Ηρακλής(Γιώργος Σταθόπουλος-Αχαϊας)

Ολυμπιακός-Λάρισα(Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης-Καβάλας)

ΑΕΚ-Ατρόμητος(Μάριος Λαμπρόπουλος-Ηλείας)

Η Αρσεναλ δίνει Φάμπρεγας για Ιγκουαΐν


Ο αρχηγός της Αρσεναλ, Σεσκ Φάμπρεγας Το όνομα του άσου της Αρσεναλ Σεσκ Φάμπρεγας έχει συνδεθεί πολλές φορές στο παρελθόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ένα νέο δεδομένο ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Λονδρέζοι είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τον Καταλανό, με αντάλλαγμα τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

Δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «Marca» αναφέρει ότι ο προπονητής της Αρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ είναι θαυμαστής του Αργεντινού επιθετικού. Ετσι, εκτιμάται ότι θα επέτρεπε στον Φάμπρεγας να φύγει υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει τον άσο της Ρεάλ στο ρόστερ του. Από την πλευρά τους όμως, οι Μαδριλένοι δεν προτίθενται να παραχωρήσουν τον Ιγκουαΐν για ποσό μικρότερο των 35 εκατ. ευρώ.

Στην Ξάνθη ο Μπούγκα


Μουγκουρέλ Μπούγκα Πολύ κοντά στην απόκτηση ενός ακόμα ποδοσφαιριστή φαίνεται πως βρίσκεται η Σκόντα Ξάνθη. Συγκεκριμένα έχει φτάσει ήδη στην πόλη ο Ρουμάνος Μουγκουρέλ Μπούγκα, προκειμένου να έχει τις τελικές επαφές με τους παράγοντες της ομάδας και αν όλα πάνε καλά, τότε να υπογράψει και συμβόλαιο.

Ο 32χρονος παίκτης αγωνίζονταν στην Ραπίντ Βουκουρεστίου, όμως το συμβόλαιό του έληξε χωρίς να ανανεωθεί. Πλέον είναι ελεύθερος για να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του και δεν αποκλείεται αυτή να είναι η Σκόντα Ξάνθη.

Ο Μπούγκα έχει αγωνιστεί και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ρουμανίας. Συγκεκριμενα φόρεσε την φανέλα με το εθνόσημο σε έξι παιχνίδια και έχει σημειώσει ένα γκολ.

Δεν παίζει με Παναθηναϊκό και Ξάνθη ο Ναφτί


Ο Ναφτί μόλις έχει σκοράρει και ρωτάει τί ώρα είναι... Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αποφάσισε ότι ο Μεντί Ναφτί θα εκτίσει την ποινή του στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό και την Ξάνθη. Στον αγωνιστικό κομμάτι με μία πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία της ομάδας ενόψει του αγώνα κόντρα στον Ηρακλή. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Νταρίο Φερνάντεζ, ο οποίος υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί η πορεία της αποθεραπείας του. Υπάρχει ένα μικρό αιμάτωμα, το οποίο όμως αντιμετωπίζεται και λογικά την Δευτέρα θα προσπαθήσει να μπει σε κανονικούς ρυθμούς.

Ο Χρήστος Βανγκέλι υπέστη ένα βαρύ διάστρεμμα μετά το χτύπημα που δέχθηκε από τον Περόνε στον αγώνα της Τρίτης και σίγουρα θα απουσιάσει από τον αγώνα της Κυριακής με την κατάστασή του να επανεξετάζεται τη Δευτέρα.

Απών ήταν και και ο Χρήστος Αραβίδης που προσβλήθηκε από εμπύρετη ίωση και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή. Στο πρόγραμμα υπάρχει μία πρωινή προπόνηση, ενώ στις 14:00 ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα τοποθετηθεί στην αίθουσα Τύπου του Κλ. Βικελίδης για τον αγώνα με τον Ηρακλή

Αναζητά τον παρτενέρ του Μαλεζά ο Σάντος


Ο Στέλιος Μαλεζάς του ΠΑΟΚ Οι βασικοί χαλάρωσαν και ο Βιτόλο, με μια ενόχληση στο δεξί αστράγαλο, παρακολούθησε τους υπόλοιπους παίκτες του ΠΑΟΚ να προπονούνται και τον Σάντος να αναζητεί συμπαίκτη στον Μαλεζά για την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Δεν υπάρχει πρόθυμος παρτενέρ του στα στόπερ...

Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: Με πυρετό παρουσιάστηκε ο Σαβίνι (που χρησιμοποιείται ως στόπερ) και δεν ακολούθησε την ελαφριά προπόνηση.

Αναμένεται να επανέλθει από την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο για να προετοιμαστεί ενόψει της αναμέτρησης στη Λειβαδιά. Αν βέβαια ξεπεράσει πυρετό και πονόλαιμο.

Ο Τσιρίλο δεν προλαβαίνει τον επόμενο αγώνα του ΠΑΟΚ. Ο Ιταλός εξακολουθεί να είναι τραυματίας και δεν μπορεί να ακολουθήσει τους ρυθμούς προετοιμασίας. Θα παίξει, μάλλον, στο μεθεπόμενο παιχνίδι, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί λοιπόν με τον Σαβίνι και τον Μαλεζά απέναντι στον Λεβαδειακό, αφού στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν μπορεί να αγωνιστεί κι ο Κοντρέρας, λόγω τιμωρίας.

Την ίδια στιγμή, ο Μπιζέρα εξακολουθεί να είναι στην Ουρουγουάη και να μην επιστρέφει, έστω για το τυπικό της αποδέσμευσής του από τον ΠΑΟΚ�

Στο μεταξύ, βέβαια, αν βρισκόταν εδώ στην Ελλάδα, θα μπορούσε να αγωνιστεί στη φυσική του θέση.

Ο ΠΑΟΚ, όπως και στην περίπτωση του Αναστασάκου που αποχώρησε από την επιθετική γραμμή και μεταγράφηκε στον Ατρόμητο, χωρίς να υπάρχει αντικαταστάτης, δείχνει αδυναμία να διαχειριστεί ορισμένες καταστάσεις�

Δημιουργούνται κενά και καθηλώνουν τον Σάντος (που ενδεχομένως να είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την επικίνδυνη διαχείριση) και τον αναγκάζουν να επιχειρεί πειράματα τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να διατηρήσει σταθερή πορεία.

Καταγγελίες από Κωφίδη

Καταγγελίες από Κωφίδη

Καταγγελίες από τον Σάββα Κωφίδη, ο οποίος στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, τόνισε ότι στο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανθρακικό δύο μέλη του δ.σ. της ΠΑΕ Ηρακλής μπήκαν στα αποδυτήρια για να μιλήσουν με έντονο ύφος στους ποδοσφαιριστές, χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος. «Είναι αντίθετο με μένα, αν υπάρχει μια τέτοια φιλοσοφία, αντίληψη, τακτική για το αθλητικό πνεύμα και για το ποδοσφαιρικό, εμένα με βρίσκει αντίθετο και σημαίνει ότι περιττεύω» ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ο προπονητής του «Γηραιού», ο οποίος πρόσθεσε πως θα συνεχίσει να προπονεί την ομάδα, αλλά δεν μπορεί να είναι μέρος τέτοιων τακτικών…
«Χθες συνέβη κάτι το οποίο αμαυρώνει την ιστορία του Ηρακλή. Και το θεσμό του προπονητή στον Ηρακλή και γενικότερα. Δεν ξέρω αν γνωρίζετε, χθες μετά το τέλος του πρώτου μέρους, μπήκαμε στο ημίχρονο με σκορ εις βάρος μας 0-1 και οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια για να ηρεμήσουν και να ετοιμαστούν για το δεύτερο ημίχρονο και να αλλάξουν την κατάσταση και όλη την πίεση που υπήρχε με το παιχνίδι που κάναμε» δήλωσε αρχικά ο Κωφίδης και συνέχισε: «Κάποια μέλη του δ.σ. μπήκαν στα αποδυτήρια χωρίς να το γνωρίζουμε και χωρίς την άδεια τη δική μας, απαξιώνοντας το γενικό αρχηγό, τον τεχνικό υπεύθυνο, τον προπονητή και πάνω απ’ όλα την ιστορία του Ηρακλή. Με μπράβους για να μιλήσουν στους παίκτες, μέλη του δ.σ., ο κ. Ζιάκας αν δεν κάνω λάθος και ο κ. Γουίλι. Με έντονο ύφος πήγαν να μιλήσουν στους παίκτες, χωρίς να γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει. Απαξιώνοντας πρώτα απ’ όλα την ιστορία του Ηρακλή και τον προπονητή. Είναι αντίθετο με μένα, αν υπάρχει μια τέτοια φιλοσοφία, αντίληψη, τακτική για το αθλητικό πνεύμα και για το ποδοσφαιρικό, εμένα με βρίσκει αντίθετο και σημαίνει ότι περιττεύω. Αυτή είναι η αντίληψη και του γενικού αρχηγού, Μανώλη Τουμπόγλου, του Ηλία Πουρσανίδη και του συνεργάτη μου Γρηγόρη Τσινού. Δεν ταιριάζει στον Ηρακλη αυτό, ούτε στους ανθρώπους που είναι στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Είμαι έξω από αυτό, εάν αυτή η τακτική και η φιλοσοφία ανήκει στον Ηρακλή, εγώ δεν ανήκω σε αυτό».
Σε ερώτηση για την αλλαγή του Κατσαμπή, ο Κωφίδης διευκρίνισε: «Το όλο θέμα δεν έχει καμία σχέση με τον Τάσο Κατσαμπή, ήταν τραυματίας με διάσειση, γι’ αυτό έγινε αλλαγή, σήμερα είναι στο νοσοκομείο. Από 6 χρονών που ήμουν παιδάκι, δεν έχει ξανασυμβεί αυτό στον Ηρακλή. Ζητώ συγνώμη αν ήμουν εκνευρισμένος ή αν ήμουν απότομος».
Συνεχίζοντας, ο τεχνικός του Ηρακλή, τόνισε: «Αν θα συνεχιστεί αυτό, δε θα είμαι εδώ. Εάν αυτοί οι άνθρωποι είναι του δ.σ., εγώ δεν μπορώ να είμαι εδώ. Ήρθα να σας ανακοινώσω τι συμβαίνει και δεν μπορώ να το αφήσω να διαιωνίζεται. Ειδικά σε μια ομάδα όπως ο Ηρακλής, που όλοι ξέρετε τη φιλοσοφία που έχει τόσα χρόνια. Θα είμαι στην προπόνηση αύριο θα είμαι και στο ματς της Κυριακής και θα περιμένω να αλλάξουν τα πράγματα. Ήρθαν στο ξενοδοχείο, εκεί γνωριστήκαμε, και μετά ήρθαν στα αποδυτήρια, η αντίδρασή τους ήταν βίαιη απέναντι στο πρόσωπό μου όταν θελήσαμε να τους βγάλουμε έξω από τα αποδυτήρια. Προσωπικά δεν επικοινώνησα με τον πρόεδρο του Ηρακλή. Για ποιο λόγο να το κάνω; Είμαι εδώ, η ομάδα είναι εδώ, έχει ένα παιχνίδι μπροστά της, θα προετοιμαστούμε. Η θέση μου είναι σταθερή και δεν θα την αλλάξω για οποιοδήποτε τίμημα. Αυτό που έζησα χθες ήταν κάτι πρωτόγνωρο, ουσιαστικά δεν υπήρχα. Αν αυτό είναι για το καλό της ομάδας, ας το αποφασίσουν. Ας αποφασίσει ο πρόεδρος αν συνεχίσει έτσι ή αλλιώς». Πηγη Μετροσπορ

Premier League: Υπογράφει στη Manchester City ο Patrick Vieira


Ο Patrick Vieira συμφώνησε με την Manchester City και σήμερα αναμένεται να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση: «Η Manchester City είναι η καλύτερη επιλογή για να μπορέσω να βρω ξανά την φόρμα μου και να μην χάσω το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής».

Ενοχλήσεις ο Βιτόλο, έτοιμος ο Σαβίνι


Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Βίκτορ Βιτόλο στην σημερινή πρωινή προπόνηση του ΠΑΟΚ καθώς αισθάνεται ενοχλήσεις από ένα χτύπημα στο χθεσινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Πάντως με βάση το ιατρικό τιμ δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στο μεθαυριανό παιχνίδι της Λιβαδειάς κόντρα στο Λεβαδειακό. Παιχνίδι από το οποίο θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Κοντρέρας αλλά και ο Μπρούνο Τσιρίλο που είναι τραυματίας. Συνεπώς πλην του Μαλεζά που είναι ετοιμοπόλεμος, ο έτερος παίκτης που θα κληθεί να αγωνιστεί ως κεντρικός αμυντικός θα είναι ο Μίρκο Σαβίνι. Ο Ιταλός δείχνει έτοιμος και ο Φερνάντο Σάντος ξεκαθάρισε ότι θα τον έχει μαζί του στην Λιβαδειά. Στην σημερινή προπόνηση, χαλαρό πρόγραμμα ακολούθησαν οι παίκτες που αγωνίστηκαν χθες βασικοί.

Άρης Παρουσίασε Τζόνσον και αναμένει Αντού


Η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης προχώρησε το μεσημέρι στην παρουσίαση του πρώτου της μεταγραφικού αποκτήματος στην περίοδο του Ιανουαρίου, Έντι Τζόνσον, την ίδια ώρα που το απόγευμα (17:45) αναμένεται η άφιξη του συμπατριώτη του και επίσης διεθνή με τις ΗΠΑ, Φρέντι Αντου. Βαρύ διάστρεμμα ο Βανγκέλι.
Την παρουσίαση του Τζόνσον πραγματοποίησε ο διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιώργος Ελευθερούδης, που τόνισε στην τοποθέτησή του πως: "Είμαστε χαρούμενοι γιατί ένα πολύ μεγάλο όνομα του παγκοσμίου ποδόσφαιρο είναι μαζί μας. Από την στιγμή που ο κ. Κούπερ εισηγήθηκε την μη παραμονή του Σεμπάστιαν Αμπρέου κινήθηκαν οι διαδικασίες απόκτησης ενός σέντερ φορ με τις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Τζόνσον να ήταν πολύ δύσκολες και με τους όρους που συμφωνήσαμε με την Φούλαμ. Σημαντικό ωστόσο ρόλο στην επίτευξη της συμφωνίας έπαιξε ο κ. Καλσάντο και μακάρι να μας βοηθήσει ο ποδοσφαιριστής όπως περιμένουμε. Ήταν η πρώτη επιλογή του κ. Κούπερ και ευχόμαστε να δώσει στην ομάδα αυτά που θέλουμε. Το απόγευμα έρχεται και ο Αντού ενώ μέχρι την Κυριακή αναμένουμε να έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφικές κινήσεις μας". Βαρύ διάστρεμμα ο Βανγκέλι Βαρύ αποδείχθηκε τελικά το διάστρεμμα που υπέστη ο Κρίστι Βανγκέλι στον αγώνα της Τρίτης με τον Ατρόμητο στο γήπεδο του Περιστερίου και απομένει να φανεί τελικά το συνολικό χρονικό διάστημα της απουσίας του. Ο διεθνής Αλβανός αμυντικός του Άρη είχε τραυματιστεί μετά το χτύπημα που δέχθηκε από τον Περόνε και σίγουρα θα απουσιάσει από τον αγώνα της Κυριακής (10/01, 16:45) κόντρα στον Ηρακλή και με την κατάστασή του να επανεξετάζεται την Δευτέρα. Εν τω μεταξύ ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αποφάσισε σήμερα ότι ο Μεντί Ναφτί θα εκτίσει την ποινή του στους δύο αγώνες τις τιμωρίας του μετά την συμπλήρωση εφτά κίτρινων καρτών με τον Παναθηναϊκό στο "Κλεάνθης Βικελίδης" (24/01, 16:45) και την Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια (31/01, 14:30). Στο αγωνιστικό κομμάτι με μία πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία της ομάδας ενόψει του αγώνα κόντρα στον Ηρακλή. Εκτός του απόντα Βαγγέλη ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Νταρίο Φερνάντεζ, ο οποίος υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί η πορεία της αποθεραπείας του. Σε αυτήν διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ένα μικρό αιμάτωμα, το οποίο όμως αντιμετωπίζεται και λογικά την Δευτέρα θα προσπαθήσει να μπει σε κανονικούς ρυθμούς. Αυτό σημαίνει πως ο Αργεντινός θα είναι απών από το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ηρακλή. Απών ήταν σήμερα και ο Χρήστος Αραβίδης που προσβλήθηκε από εμπύρετη ίωση και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή. Κι όσο για αύριο στο πρόγραμμα υπάρχει μία πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου.

To μήνυμα της «Θύρας 7» σε Κόκκαλη για Ζίκο

sportdog/ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: To μήνυμα της «Θύρας 7» σε Κόκκαλη για Ζίκο

Την απομάκρυνση του Ζίκο από τη θέση του προπονητή στον Ολυμπιακό φαίνεται ότι θέλουν οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας, έτσι όπως εκφράζεται η θέση τους στην εκπομπή της «Θύρας 7» στο Sport TV.

Οι οργανωμένοι φίλοι των «ερυθρολεύκων» ζήτησαν από τον Σωκράτη Κόκκαλη να απομακρύνει όσο είναι καιρός τον Βραζιλιάνο τεχνικό και με αυτή την άποψη συμφώνησε ένας μεγάλος όγκος φιλάλθων που συμμετέχει στην εκπομπή με τηλεφωνήματα και μηνύματα.

Ακόμη, άποψη των οργανωμένων και γενικότερα του κόσμου του Ολυμπιακού είναι ότι η διοίκηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε μεταγραφική ενίσχυση.

H AEΛ πάει για «μπαμ» με Κέζμαν

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7112a5d8eb82f0c452239403f07d89b6_L.jpg?1262849916?1262849916?1262849916

Το μεγάλο μπαμ με τον Ματέγια Κέζμαν προσπαθεί να κάνει η Λάρισα. Η ΑΕΛ ψάχνει την περίπτωση του Σέρβου αστέρα και δεν αποκλείεται να τον αποκτήσει.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να απέρριψε το ενδεχόμενο απόκτησης του Ματέγια Κέζμαν, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με την Λάρισα. Οι Λαρισαίοι ψάχνουν την περίπτωση του Σέρβου διεθνή επιθετικού, ο οποίος δεν υπολογίζεται από την Παρί Σεντ Ζερμέν.

Οι Γάλλοι επιθυμούν να παραχωρήσουν τον παίκτη και ο ίδιος ψάχνει μία ομάδα που θα του δώσει την δυνατότητα να αγωνιστεί για να κερδίσει μία θέση στην αποστολή της Σερβίας για το επερχόμενο Μουντιάλ.

Η Λάρισα έχιε κάνει τις πρώτες επαφές και ο ίδιος ο παίκτης αρχίζει και το σκέφτεται σοβαρά, αφού δεν υπάρχουν άλλες προτάσεις.

«Μιλάει» έκτακτα ο Κωφίδης

«Μιλάει» έκτακτα ο Κωφίδης

Νέα συνέντευξη Τύπου, έκτακτη αυτή τη φορά, θα παραθέσει σήμερα ο Σάββας Κωφίδης. Ο προπονητής του Ηρακλή αναμένεται να αναφερθεί σε θέματα μη αγωνιστικά, μιας και για αυτά μίλησε χθες μετά το 3-1 επί του Πανθρακικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωφίδης θα μιλήσει για όσα έλαβαν χώρα στο ημίχρονο του αγώνα με τους ακρίτες…

Σάντος: «Έπρεπε να βάλουμε κι άλλα γκολ»

Σάντος: «Έπρεπε να βάλουμε κι άλλα γκολ»

Ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, όχι όμως και από τις τελικές προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τη Λάρισα. «Πετύχαμε μια δίκαιη νίκη. Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και παρότι χάσαμε το πέναλτι, αντιδράσαμε σωστά και πετύχαμε το γκολ. Έπρεπε όμως να βάλουμε κι άλλα γκολ. Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι έγινε πολύπλοκο. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό, αλλά εμείς αντιδράσαμε σωστά, συνεχίζοντας την πίεση σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Ήμασταν καλά οργανωμένοι δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να κάνει φάσεις», είπε ο Πορτογάλος τεχνικός που πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ κακοί στις αντεπιθέσεις. Αρκετοί παίκτες νομίζουν ότι η λογική είναι να πάνε στο ένας εναντίον όλων κι αυτό είναι λάθος. Έχουμε δουλέψει αρκετά επί του συγκεκριμένου ζητήματος, φαίνεται όμως ότι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν. Ακόμη, έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Είναι τομείς στους οποίους θα πρέπει να βελτιωθούμε».

Για το θέμα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε: «Εγώ θα ήθελα τον Σαλπιγγίδη σε κάθε ομάδα που θα ήμουν. Θα μπορούσε να παίξει σε κάθε ομάδα της Ελλάδας με τα χαρακτηριστικά που έχει. Αυτή είναι η γνώμη μου σαν προπονητής. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να γνωρίζω κάτι άλλο».

Για την προσπάθεια απόκτησης επιθετικού, ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε: «Έχουμε προσπαθήσει για το θέμα του επιθετικού. Πιστεύουμε ότι ένας καλός επιθετικός θα βοηθήσει πολύ την ομάδα,όμως το θέμα είναι και οικονομικό. Μεταγραφές για να πούμε μόνο ότι έγιναν δεν πρόκειται να κάνουμε. Εμπιστεύομαι τους προπονητές που έχουμε. Βλέπω ότι προσπαθούν να διορθώσουν τις ατέλειες που έχουνε. Αν βρούμε μία λύση που μπορούμε να την κάνουμε τότε ναι, θα γίνει μεταγραφή»

Έρχεται σήμερα ο Αντού

Έρχεται σήμερα ο Αντού

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα ο Φρέντι Αντού. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη θα φτάσει στις 17:45 στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», ενώ οι φίλαθλοι των «κιτρίνων» ετοιμάζουν αποθεωτική υποδοχή.

Ρεκόρ 15ετίας για το τριφύλλι

H νίκη του Παναθηναϊκού επί του Εργοτέλη, σε συνδυασμό με την ήττα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη από την ΑΕΚ, έδωσε στο τριφύλλι αέρα 5 βαθμών, όσον αφορά τη μάχη του τίτλου.πό την περίοδο 1994-95 είχε ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει τόσο σημαντικό προβάδισμα με το ξεκίνημα του β` γύρου. Εκείνη τη σεζόν η 18η αγωνιστική (το πρωτάθλημα διεξήχθη με τη συμμετοχή 18 ομάδων) είχε βρει την ομάδα του τριφυλλιού στο +12 από την 2η θέση!

Συγκεκριμένα είχε 48 βαθμούς έναντι 36 της δεύτερης ΑΕΚ. Στο τέλος της σεζόν πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με 16 βαθμούς διαφορά! Με 83 βαθμούς έναντι μόλις 67 του 2ου Ολυμπιακού!

Το φετινό +5 (41 έναντι 36 των ερυθρόλευκων) είναι το καλύτερο ρεκόρ από τότε, ενώ και την περίοδο 2002-03 που ήταν στο +2, έχασε το πρωτάθλημα σε ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό (από 70 βαθμούς).

Η χειρότερη θέση του με το ξεκίνημα του β` γύρου ήταν την περίοδο 2005-06 όταν βρέθηκε 12 βαθμούς πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας!

* Τζιμπρίλ Σισέ και Σεμπαστιάν Λέτο έχουν σημειώσει τα 6 από τα 7 γκολ που έχει πετύχει φέτος ο Παναθηναϊκός σε βάρος του Εργοτέλη!


Ειπε...............

"Εγώ είμαι προπονητής τους, όχι μπαμπάς τους..."

Ο Ζίκο για τη συμμετοχή -χωρίς άδεια- του Ντουντού σε αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα

Ομάδα της σφαλιάρας η Ατλέτικο Μαδρίτης


Φάση από τον αγώνα Ρεκρεατίβο Ουέλβα - Ατλέτικο Μαδρίτης Οταν έχεις μάθει στη σφαλιάρα, δύσκολα την αποφεύγεις. Ενα βήμα μπρος και δυο πίσω κάνει η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία ηττήθηκε 3-0 από την Ουέλβα στο κύπελλο Ισπανίας και πλέον η ρεβάνς είναι δύσκολη. Νίκη της Σανταντέρ επί της Αλκορκόν, διπλό της Ντέπορ στο "Μεστάγια". "Χ" ο Βαλβέρδε.

Οι Μαδριλένοι στο 24ο ήταν ήδη πίσω στο σκορ με 2-0, ενώ είχαν μείνει και με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του... παλαίμαχου πλέον Ουιφαλούσι. Οσο και αν προσπάθησαν στη συνέχεια, το μόνο που κατάφεραν ήταν να δεχθούν τρίτο γκολ, αλλά... ευτυχώς όχι και τέταρτο!

Η Βιγιαρεάλ δεν κατάφερε να νικήσει τους αναπληρωματικούς της παραπαίουσας Θέλτα, ενώ η Σανταντέρ δεν υποτίμησε (όπως είχε κάνει η Ρεάλ) την Αλκορκόν και νίκησε 3-2 μετατρέποντας στην ουσία σε περίπατο τη ρεβάνς. Η Λα Κορούνια πήρε σπουδαία νίκη εκτός έδρας επί της Βαλένθια με 2-1.

Τα αποτελέσματα
  • Θέλτα-Βιγιαρεάλ 1-1
    0-1 Ρόσι (12)
    1-1 (44) Αρτούρο

  • Αλκορκόν-Σανταντέρ 2-3
    0-1 Κριστιαν (31)
    0-2 Γέιχο (47)
    1-2 (57) Λόπεθ
    1-3 Μορατόν (62)
    2-3 (87) Γκόμες

  • Βαλένθια-Λα Κορούνια 1-2
    0-1 Γουαρδάδο (47)
    0-2 Αλβαρες (55)
    1-2 (73) Σϊλβα

  • Ουέλβα-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0
    1-0 (14) Φορναρόλι
    2-0 (24) πέναλτι Μπαράγες
    3-0 (88) Καντέιας
  • Α1 ΑΕΚ: Ανακοινώθηκε ο Πεδουλάκης


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Ο Αργύρης Πεδουλάκης θα είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του "δικεφάλου". Ο έμπειρος τεχνικός θα αντικαταστήσει τον Κώστα Φλεβαράκη.

    Η ανακοίνωση αναφέρει:

    "Με ιδιαίτερη χαρά η Διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την πρόσληψη του Αργύρη Πεδουλάκη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ενός από τους καλύτερους και πιο έμπειρους Έλληνες προπονητές.

    Ο Αργύρης Πεδουλάκης γεννήθηκε στις 26 Μαϊου του 1964 και αγωνίστηκε σε Περιστέρι και Παναθηναϊκό. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στο Περιστέρι, όπου το έτος 2001 είχε οδηγήσει στην Ευρωλίγκα. Το 2005, ως προπονητής του Μακεδονικού, είχε προκριθεί στον τελικό του Uleb Cup.

    Την επόμενη αγωνιστική χρονιά μετακόμισε στον Πανελλήνιο και στη συνέχεια ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ρεθύμνου. Στο περασμένο πρωτάθλημα βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ".

    Νίκη των Κλίπερς στο ντέρμπι του Λος Αντζελες


    Πήραν το ντέρμπι του Λος Αντζελες οι Κλίπερς Κόντρα στα προγνωστικά οι Κλίπερς πήραν το ντέρμπι του Λος Aντζελες επικρατώντας των Λέικερς με σκορ 102-91. Έσπασαν ένα αρνητικό σερί, που μετρούσε εννέα ήττες στη σειρά από τους συμπολίτες καθώς νίκησαν έπειτα από τον Απρίλιο του 2007.

    Κορυφαίος για τη νικήτρια ομάδα ο Μπάρον Ντέιβις με 25 πόντους, ο Κρις Κέιμαν είχε 21 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ πολύτιμη ήταν και η συνδρομή των Γκόρντον 18 πόντοι, Μπάτλερ 14 πόντοι και Κάμπι με 13 ριμπάουντ. Οι Κλίπερς πέτυχαν πέντε συνεχείς εντός έδρας επιτυχίες έπειτα από το 2006, όταν είχαν καταφέρει να νικήσουν σε έξι αγώνες.

    Από τους ηττημένους, ο Κόμπι Μπράιαντ είχε 33 πόντους, ο Αντριου Μπάινουμ 15 και 14 ριμπάουντ, ενώ ο Σάνον Μπράουν είχε 15, αλλά δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν το σερί τους που μετρούσε τέσσερις νίκες στη σειρά.


    Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες
    Ατλάντα-Νιού Τζέρσεϊ 119-89
    Κλίβελαντ-Ουάσινγκτον 121-98
    Ορλάντο-Τορόντο 103-108
    Μαϊάμι-Βοστόνη 106-112
    Μινεσότα-Γκόλντεν Στέιτ 101-107
    Οκλαχόμα-Νέα Ορλεάνη 92-97
    Σαν Αντόνιο-Ντιτρόιτ 112-92
    Φοίνιξ-Χιούστον 118-110
    Γιούτα-Μέμφις 117-94
    ΛΑ Κλίπερς-ΛΑ Λέικερς 102-91


    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ

    Βοστώνη 25-8
    Τορόντο 18-18
    Νέα Υόρκη 14-20
    Φιλαδέλφεια 10-24
    Νιού Τζέρσεϊ 3-31

    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    Κλίβελαντ 28-9
    Μιλγουόκι 14-18
    Σικάγο 14-19
    Ντιτρόιτ 11-23
    Ιντιάνα 11-23

    ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    Ορλάντο 24-11
    Ατλάντα 21-12
    Μαϊάμι 17-16
    Σάρλοτ 15-18
    Ουάσινγκτον 11-22

    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    Ντένβερ 22-13
    Πόρτλαντ 22-15
    Οκλαχόμα Σίτι 19-16
    Γιούτα 19-16
    Μινεσότα 7-29

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
    Λ.Α. Λέικερς 28-7
    Φοίνιξ 23-13
    Λ.Α. Κλίπερς 16-18
    Σακραμέντο 14-20
    Γκόλντεν Στέιτ 10-24

    ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    Ντάλας 24-11
    Σαν Αντόνιο 21-12
    Χιούστον 20-16
    Νέα Ορλεάνη 17-16
    Μέμφις 17-18

    Λεβαδειακός: Αφέθηκε ελεύθερος ο Αγκάλι


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Ελεύθερος αφέθηκε την Τεράρτη το βράδυ ο επιθετικός του Λεβαδειακού Βίκτορ Αγκάλι που ήταν στις φυλακές του Άμστερνταμ, εξαιτίας προβλήματος με το διαβατήριο του.

    Ελεύθερος να επιστρέψει στη χώρα μας είναι από την Τετάρτη ο Βίκτορ Αγκάλι, που μετά από δέκα περίπου ημέρες στις φυλακής τα σίδερα στην Ολλανδία, δικάστηκε και αποφασίστηκε πως μπορεί να ταξιδέψει.

    Τι είχε συμβεί;

    Στις 27 Δεκεμβρίου ο Αγκάλι συνελήφθη σε αεροδρόμιο κοντά στο Άμστερντάμ, καθώς είχε στη διάθεση του πλαστό διαβατήριο και κάποια χαρτιά τα οποία ήταν "πειραγμένα", σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσαν οι άνθρωποι της αστυνομίας.

    Οι Αρχές του Άμστερνταμ διέταξαν την σύλληψη του, καθώς δυο ημέρες πριν στο ίδιο μέρος συνελήφθη Νιγηριανός ύποπτος για τρομοκρατικό χτύπημα!

    Την Τετάρτη ωστόσο ο εφιάλτης του Αγκάλι τελείωσε, με τον 31χρονο ποδοσφαιριστή να δικάζεται και να μένει ελεύθερος. Βέβαια ερωτηματικό παραμένει τι ακριβώς συνέβη με τα διαβατήρια του και το αν θα έχει προβλήματα στο μέλλον.

    Παραιτήθηκε ο Φλεβαράκης


    Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Κώστας Φλεβαράκης... Ο Κώστας Φλεβαράκης αποτελεί παρελθόν για την ΑΕΚ. Ο Ελληνας προπονητής είχε απειλήσει με παραίτηση ενώ το απόγευμα πήγε στο Ελληνικό αλλά δεν έκανε προπόνηση στους παίκτες. Συναντήθηκε με τους διοικούντες την ομάδα και υπέβαλε την παραίτησή του από το τιμόνι της ΑΕΚ.

    Μάλιστα ο Φλεβαράκης πήγε λίγο πριν τελειώσει η προπόνηση και ενημέρωσε τους παίκτες ότι αποχωρεί κάτι το οποίο τους σόκαρε και ειδικά τους ξένους της ομάδας. Ο Φλεβαράκης είχε αρκετές διαφωνίες με τη διοίκηση, ενώ έδειχνε να μην αντέχει άλλο την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα.

    Χρέη πρώτου προπονητή στο ματς με τον ΠΑΟΚ θα αναλάνει ο μέχρι πρότινος άμεσος συνεργάτης του Φλεβαράκη, Βαγγέλης Ζιάγκος. Οσον αφορά τις σκέψεις της διοίκησης να λύσει την συνεργασία της με τον Νώντα Παπαντωνίου, κάτι τέτοιο εν τέλει δεν θα γίνει πραγματικότητα.

    Δύσκολα ο Παναθηναϊκός


    Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους σε προσπάθειά του απέναντι στην Πρόκομ Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ, αλλά πήρε τη νίκη κόντρα στην Πρόκομ με 74-66 στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Οι Πολωνοί φάνηκαν περισσότερο ανταγωνιστικοί από ό,τι περίμεναν όλοι κι έμειναν στην διεκδίκηση της νίκης έως το τέλος του αγώνα.

    Οι περίπου 6000 φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες είχαν το νου τους και στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι που γινόταν στο γήπεδο Καραϊσκάκη και στο τέλος του το πανηγύρισαν με την ψυχή τους. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι πράσινοι ξεκίνησαν καλά και προηγήθηκαν με δέκα πόντους διαφορά (16-6) στο έκτο λεπτό.

    Ο Γουντς ανέβασε την απόδοσή του και η Πρόκομ μείωσε στους πέντε (23-18) με το τέλος της πρώτης περιόδου. Η δεύτερη περίοδος άνηκε στους Πολωνούς, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Παναθηναϊκός στην επιθετική του λειτουργία προηγήθηκαν με 38-36 στο τέλος του ημιχρόνου.

    Παρόμοια εικόνα και στην 3η περίοδο με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να αποσπαστεί στο σκορ και να χτίσει διαφορά που θα του επιτρέψει να είναι πιο άνετος. Ως εκ τούτου το παιχνίδι πήγε στο τέλος, αλλά εκεί οι πράσινοι του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είχαν λύσεις και «καθάρισαν» τη νίκη. Πάντως, το «τριφύλλι» έδειξε σε ένα ακόμη ματς πως δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θα χρειαστεί δουλειά εν όψει των επικείμενων δύσκολων αναμετρήσεων που ακολουθούν.

    Κορυφαίοι για τον Παναθηναϊκό ήταν οι Μπατίστ και Νίκολας, ενώ για την Πρόκμ ο Γιούινγκ σταμάτησε στους 19 πόντους και ο Γουντς στους 16. Δεκάλεπτα: 23-18, 36-38, 51-50, 74-66

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 6 (1), Σπανούλης 6, Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 13, Φώτσης 5 (1), Νίκολας 13 (3), Τσαρτσαρής 4, Πέκοβιτς 10, Καλάθης 2, Σερμαντίνι 2, Γιασικεβίτσιους 8
    ΠΡΟΚΟΜ (Πατσέσας): Σέβεριν, Χάρινγκτον, Λόγκαν 6, Κοστρέφσκι, Γιάγκλα 4, Λάπετα 3, Σκότκα, Βάρντα 4, Γουντς 16, Μπάρελ 12, Γιούινγκ 19 (3), Χριτσάνιουκ 2

    Πιλάβιος: «Τιμή το Μουντιάλ, θα μιλήσουμε με τον Ότο»


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Αλήθεια» της Χίου, όπου και αναφέρθηκε στην πρόκριση της Εθνικής στα τελικά του Μουντιάλ, στο μέλλον του Ότο Ρεχάγγκελ, στο σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, αλλά και στο ενδεχόμενο ενσωμάτωσης της Λίγκας στην Ομοσπονδία.

    Για τη συμμετοχή της Εθνικής στο Μουντιάλ: «Είναι μεγάλη τιμή που πάμε στο Μουντιάλ, στις 32 χώρες από τις 200 που πήραν μέρος στα προκριματικά. Μας γεμίζει με υπερηφάνεια αλλά και ευθύνες. Οι ευθύνες είναι δεδομένες, καθώς πρέπει να πάμε όσο καλύτερα προετοιμασμένοι μπορούμε. Θέλω να πω ότι το Μουντιάλ είναι μια γιορτή και πρέπει να το χαρούμε και να παίξουμε τη μπάλα που ξέρουμε».

    Για το μέλλον της συνεργασίας με τον Ότο Ρεχάγκελ: «Για τον προπονητή έχω πει πολλές φορές ότι για να γίνει μια συνεργασία υπάρχουν δύο μέρη και θα ήθελα πρώτα να μιλήσω με τον ίδιο και μετά να κάνω οποιαδήποτε δήλωση. Θα συζητήσουμε με τον προπονητή και μετά θα αποφασίσουμε».

    Για τα ύποπτα παιχνίδια της Β’ Εθνικής: «Όλα τα ματς που έστειλε η ΟΥΕΦΑ αφορούν αποκλειστικά παιχνίδια της Β' Εθνικής και όχι της Superleague. Από εκεί και πέρα οι ενέργειες από την ομοσπονδία έχουν γίνει, να μην τα επαναλαμβάνω. Και οι προτάσεις έχουν γίνει και περιμένουμε την πολιτεία να συνδράμει και αυτή με το δικό της τρόπο. Δεν έχει καμία διαφορά ποιος δίνει στον εισαγγελέα τον φάκελο. Δίνοντας τον στη ΓΓΑ ήθελα να δείξω πόσο σημαντική είναι η σημασία της πολιτείας στην υπόθεση αυτή».

    Για τα σενάρια περί ενσωμάτωσης της Superleague στην ΕΠΟ: «Είναι θέμα που έχω ήδη απαντήσει. Οι Ενώσεις είναι μέλη της ΕΠΟ, ούτως ή άλλως, οι αποφάσεις τους περνάνε μέσα από το φίλτρο της ομοσπονδίας, οποιεσδήποτε τροποποιήσεις ή αλλαγές γίνονται πάντα σε συνεννόηση με αυτές τις δυο Ενώσεις. Από εκεί και πέρα έγινε πολύ θόρυβος και νομίζω αδίκως».

    Για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση ή ενοποίηση της Γ’ Εθνικής και του περιφερειακού πρωταθλήματος: «Σενάριο ενοποίησης δεν μπορώ να το πω. Σενάριο αναδιάρθρωσης είναι κάτι που το έχουμε στο μυαλό μας. Έχουμε στείλει ως ομοσπονδία σε όλες τις Ενώσεις από το Νοέμβριο επιστολή για να μας καταθέσουν τις προτάσεις τους. Θα είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε όλα τα στοιχεία και από εκεί και πέρα στη Γενική Συνέλευση του καλοκαιριού πρέπει και θα καταθέσουμε μια συνολική πρόταση. Στη Δ' Εθνική πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές. Δεν νοείται σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα να υπάρχουν μπάτζετ 300 και 400 χιλιάδων ευρώ. Νομίζω ότι έτσι καταστρέφονται άνθρωποι που πραγματικά για κάποιο διάστημα θα ήθελαν να προσφέρουν. Νομίζω ότι θα πρέπει να το σκεφτούμε πολύ καλά και όπως σας είπα συλλέγουμε τις προτάσεις για να κάνουμε μια συνολική εκτίμηση της κατάστασης το καλοκαίρι».

    Για τη διαιτησία: «Είναι πολύ μεγάλο θέμα από την Superleague ως τα τοπικά πρωταθλήματα. Εμείς με ένα καινούργιο κανονισμό που καταθέσαμε το καλοκαίρι προσπαθούμε να βάλουμε τις βάσεις για την επιμόρφωση των διαιτητών και σωστότερη προετοιμασία, ώστε να μπαίνουν στο γήπεδο και να ξέρουν ακριβώς τι σφυρίζουν. Από εκεί και πέρα είναι γνωστό ότι και οι διαιτητές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη. Όπως ένας παίκτης μπορεί να αστοχήσει σ' ένα πέναλτι έτσι και ο διαιτητής μπορεί να πάρει μια λάθος απόφαση, ειδικά όταν πλέον έχουμε συνηθίσει τη διαιτησία να την μετράμε με το υποδεκάμετρο, να τη μετράμε με γραμμές τηλεοπτικές με το χέρι, με το γόνατο, με την πλάτη. Νομίζω ότι πρέπει και εμείς οι παράγοντες να αναθεωρήσουν λίγο τις απόψεις τους και να κοιτάνε πιο πολύ τις ομάδες τους και λιγότερο τη διαιτησία. Ευχαριστημένος από την διαιτησία δεν μπορεί να είναι κανείς, γιατί πάντα κοιτάμε το καλύτερο. Κοιτάμε να προσπαθούμε, μέσω τις επιμόρφωσης και των σεμιναρίων να παίρνουν σωστότερες αποφάσεις».

    Βιεϊρά: «Θέλω Σίτι για να πάω Mundial»


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Το σίριαλ της μεταγραφής του Πατρίκ Βιεϊρά στη Μάντσεστερ Σίτι έλαβε τέλος... Ο Γάλλος μέσος ανακοίνωσε πως επιστρέφει στο αγγλικό πρωτάθλημα και θα υπογράψει άμεσα στος «πολίτες».

    «Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η καλύτερη επιλογή για να μπορέσω να βρώ ξανά την φόρμα μου και να μην χάσω το Mundial της Νότιας Αφρικής», δήλωσε στα ιταλικά ΜΜΕ ο Βιεϊρά που αφήνει το Campionato και την Ίντερ.

    Ο παίκτης που είχε συμφωνήσει εδώ και μέρες με τη Σίτι, παρότι ενδιαφέρθηκε για αυτόν έντονα η Μπαρτσελόνα, θα υπογράψει σήμερα ή αύριο το συμβόλαιό του με τον αγγλικό σύλλογο.

    Φέργκιουσον:"Ήθελα Μαλντίνι αλλά έφαγα.. πόρτα"


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    "Πόρτα" έφαγε ο Άλεξ Φέργκιουσον από τον πατέρα του Πάολο Μαλντίνι, Τσέζαρε, όταν προσπάθησε να φέρει τον γιο του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

    Είναι ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της τελευταίας εικοσαετίας και μια από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες στον χώρο του αθλητισμού.

    Ο λόγος για τον Παόλο Μαλντίνι, που το καλοκαίρι που μας πέρασε έβαλε τέλος στην καριέρα του, η οποία συνδυάστηκε με πολλούς τίτλους τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

    Με δηλώσεις του ο Άλεξ Φέργκιουσον έκανε γνωστό το γεγονός πως προσπάθησε να φέρει τον Ιταλό αμυντικό στην Γιουνάιτεντ, εισπράττοντας ένα μεγαλοπρεπές "όχι", από τον πατέρα του Μαλντίνι.

    "Πάντα ήθελα να φέρω τον Πάολο στην Γιουνάιτεντ, όμως ήταν αδύνατον. Μια μέρα συνάντησα τον πατέρα του μετά από ένα παιχνίδι και του είπα πόσο πολύ ήθελα τον γιο του στην ομάδα του. Η απάντηση που πήρα;

    "Ο Παππούς μου ήταν Μίλαν, ο πατέρας μου το ίδιο, εγώ έπαιξα με τα χρώματα της και το ίδιο θα κάνει και ο γιος μου", κάπου εκεί κατάλαβα ότι δεν είχε νόημα να συνεχίσω την συζήτηση".

    Ο Αντσελότι «βλέπει» Ιακουίντα


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Ο Ιακουίντα είναι στον... δρόμο για το Λονδίνο, σύμφωνα με τους «Times». Ο 30χρονος Ιταλός φορ αποτελεί τον διακαή πόθο του Κάρλο Αντσελότι για την Τσέλσι, παρότι βρίσκεται εκτός δράσης για αρκετό καιρό λόγω προβλήματος στο γόνατο.

    Ο πρώην επιθετικός της Ουντινέζε, δεν έχει καταφέρει να αποδώσει τα αναμενόμενα στη Γιουβέντους λόγω του τραυματισμού του, αλλά και γιατί ο Τσίρο Φεράρα εμπιστεύεται περισσότερο τους Τρεζεγκέ και Αμάουρι.

    Ο Αντσελότι βρήκε λοιπόν την ευκαιρία να προσεγγίσει τον Ιακουίντα, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ιταλός διεθνής. Πάντως, οι Άγγλοι γράφουν πως η Τσέλσι ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση στη «Γιούβε» ύψους 8 εκ. ευρώ.


    Βαλένθια - Λα Κορούνια 1-2


    Βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ισπανίας έκανε η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, η οποία επικράτησε μέσα στο "Μεστάγια" επί της Βαλένθια με 2-1. Το πάλεψε αλλά ηττήθηκε η Αλκορκόν από τη Σανταντέρ.

    Η "Ντεπόρ" πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση εκτός έδρας και νίκησε τις "νυχτερίδες" με 2-1. Σκόρερ για τους νικητές οι Γκουαρδάδο (47') και Πάμπλο Άλβαρεζ (55'), ενώ ο Σίλβα μείωσε στο 73' για λογαριασμό των φιλοξενούμενων.Η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, Αλκορκόν, η οποία απέκλεισε τη Ρεάλ Μαδρίτης, υποδέχτηκε την Ρασίνγκ Σανταντέρ. Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 3-2 εκτός έδρας, έχοντας πλέον σημαντικό αβαντάζ ενόψει επαναληπτικού. Σκόρερ για τη Ρασίνγκ ήταν οι Κρίστιαν (31'), Γκέιχο (47') και Μορατόν (62'), ενώ για την Αλκορκόν πανηγύρισαν οι Λόπεζ (57') και Γκόμεζ (87').

    Βόλεϊ Χοτβόλεϊ-Ηρακλής: 0-3


    Ένα σετ χρειάζεται ο Ηρακλής την ερχόμενη εβδομάδα (13/01) στον αγώνα με τη Χοτβόλεϊ για να εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά του CEV Cup.

    Ο "γηραιός" στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Φρέντι Μπρουκς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, επικράτησε 3-0 (30-28, 25-21, 25-22) της Χοτβόλεϊ στη Βιέννη στον πρώτο αγώνα για τη φάση των "16" της διοργάνωσης. Πιθανότερη αντίπαλος στην επόμενη φάση είναι η ΕΑ Πατρών. Νωρίτερα, το ΤΑΠ Ηρακλής είχε ανακοινώσει την παραμονή του Μπρουκς στην τεχνική ηγεσία μέχρι το τέλος της σεζόν. Τα σετ: 28-30, 21-25, 22-25Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:ΧΟΤΒΟΛΕΪ: Μπίντερ 1, Στοίκοβιτς 13, Κμετ 5, Νέμετς 6, Νάγκι 8, Νόγιτς Κρόις (λ-56%), Λάιμερ 2, Ρίγκσεις ΗΡΑΚΛΗΣ: Κάλα 12, Μπάρανεκ 15, Κραλ 11, Προύσαλης 3, Γκασπαρίνι 19, Κανέλλος , Μπαμπαλιούτας (λ-55%), Κράβαρικ , Εφραιμίδης, Γκόρτσιανουκ.

    Μπάγεβιτς: "Με δικαίωσε ο Τζιμπούρ"


    Συγχαρητήρια μοίρασε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

    "Δεν ξεκινήσαμε καλά στον αγώνα. Στην αρχή, ο Ολυμπιακός είχε πρωτοβουλίες. Μετά το γκολ που δεχτήκαμε ισοφαρίσαμε γρήγορα και πιστεύω πως είχαμε ευκαιρίες, και στο δεύτερο ημίχρονο, που θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει πιο σωστά. Για μας η νίκη σημαίνει πολλά μετά από όλα αυτά που έχουμε. Μας χρειαζόταν αυτή η νίκη και μας χρειάζονται κι άλλες τέτοιες νίκες για να έχουμε καλύτερη ψυχολογία. Θέλουμε να ανέβουμε κι άλλο στη βαθμολογία για να πετύχουμε τον τελευταίο στόχο που μας έχει απομείνει, να μπούμε στην πεντάδα. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την απόδοσή τους και το πάθος που είχαν. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε.Ο Τζιμπούρ με δικαίωσε αμέσως. Αποφάσισα από αυτά που έβλεπα στην προπόνηση και ο Τζιμπούρ με δικαίωσε. Για τον Τζιμπούρ δεν τίθεται θέμα αν είναι καλός ή όχι παίκτης. Προπόνηση έκανε συνέχεια, αλλά δεν είχε παιχνίδια στα πόδια του.Ο Σάχα είναι πολύ καλός τερματοφύλακας και παίκτης. Τις τελευταίες ημέρες δεν ήταν αυτός που μπορούσε να είναι. Κάθε παίκτης περνά ένα διάστημα που δεν είναι στη φόρμα που πρέπει. Αποφάσισα να ξεκινήσω με τον Αραμπατζή και ήταν πολύ καλός. Μας έσωσε στην κεφαλιά του Ολυμπιακού.Δεν φοβήθηκα στο γκολ του Ολυμπιακού, αλλά ήμουν προβληματισμένος. Δεν ξέρεις τι θα γινόταν αν δεν ισοφαρίζαμε αμέσως. Για τη διαιτησία δεν έχω άποψη, υπάρχουν πολλές άλλες φάσεις. Έγιναν πέντε φάσεις."