Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Εδωσε εξηγήσεις ο Μπαλοτέλι


Ο Μπαλοτέλι της Ιντερ... Ανοικτή επιστολή με παραλήπτες τους οπαδούς της Κιέβο εξέδωσε την Πέμπτη ο Μάριο Μπαλοτέλι. Αφορμή αποτέλεσαν τα όσα συνέβησαν την αντιπαράθεση του διεθνή της Ιντερ μαζί τους, κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος της Τετάρτης μεταξύ της ομάδας της Βερόνας και των «νερατζούρι».

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο Μπαλοτέλι εξοργίστηκε όταν, κατά τη διάρκεια του ματς, οι οπαδοί της Κιέβο χρησιμοποίησαν ρατσιστικά συνθήματα εναντίον του και τον γιουχάισαν έντονα.

«Κάθε φορά που έρχομαι να παίξω στη Βερόνα, η πόλη με αηδιάζει ακόμα περισ»ότερο", είχε δηλώσει μετά το τέλος της αναμέτρησης και αφού είχε χειροκροτήσει ειρωνικά το πλήθος κατά την αντικατάστασή του. Η ιταλική λίγκα αποφάσισε να του επιβάλει πρόστιμο 7.000 ευρώ, θεωρώντας ότι με τη χειρονομία του αυτή προκάλεσε την αντίδραση των οπαδών. Στην ανακοίνωσή του, ο 19χρονος επιθετικός υπενθύμισε ότι εκείνος είναι το θύμα και όχι ο κακός της υπόθεσης:

«Δεν θα ζητήσω συγνώμη από εκείνους που με πρόσβαλαν, αλλά μόνο σε εκείνους που είναι αθώοι και τους οποίους πρόσβαλα εγώ με τις εκφράσεις μου, χωρίς να έχουν καμία σχέση με τα συνθήματα που ακούστηκαν εις βάρος μου», ανέφερε στην προσωπική του ιστοσελίδα.

«Θα έπρεπε να το έχω καταστήσει σαφές, ότι με αηδιάζουν οι οπαδοί που με γιουχάρουν, είτε είναι στη Βερόνα, είτε οπουδήποτε αλλού στην Ιταλία. Αντί να απολαμβάνουν ένα ωραίο παιχνίδι, προτιμούν να με προσβάλλουν. Κουράστηκα να ακούω ρατσιστικά συνθήματα εις βάρος μου όταν βρίσκομαι στο γήπεδο. Αυτό δε συμβαίνει μόνο στη Βερόνα.

Την ίδια ντροπή αισθάνθηκα και όταν οι οπαδοί της δικής μου ομάδας φώναζαν συνθήματα κατά του Λουτσιάνο της Κιέβο. Ολο αυτό είναι ντροπή και πρέπει να σταματήσει», έγραψε ο Μπαλοτέλι. Σε υστερόγραφο, ανέφερε ότι «δεν έχω θυμώσει με τη Βερόνα. Η πόλη μου αρέσει πολύ, μάλιστα επισκέφθηκα το σπίτι της Ιουλιέτας μαζί με ένα φίλο μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: