Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Ατλέτικο και με τη... βούλα!! (video)


Ατλέτικο και με τη... βούλα! (video)

Πέρυσι ήταν η Λεβερκούζεν, φέτος θύμα ήταν η Αϊντχόφεν! Η Ατλέτικο προκρίθηκε για δεύτερη σερί σεζόν στους «8» του Champions League μέσω των πέναλτι, επικρατώντας 8-7 (0-0 κ.α.) των αξιόμαχων Ολλανδών

Μόνο τα πέναλτι θα μπορούσαν να λύσουν τις διαφορές των Ατλέτικο Μαδρίτης και Αϊντχόφεν, καθώς έπειτα από 210 αγωνιστικά λεπτά ήταν αδύνατον να σκοράρουν και έτσι η πρόκριση κρίθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα».

Μεγάλη νικήτρια ήταν τελικά η Ατλέτικο Μαδρίτης, επικρατώντας με 8-7 στην ψυχοφθόρα διαδικασία, κερδίζοντας την πρόκρισή της στις 8 καλύτερες ομάδες του Champions League για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν με τον ίδιο τρόπο, με τη Λεβερκούζεν να είναι το περσινό της θύμα.

inner

Έπειτα ένα πρώτο ημίχρονο που δεν είχε επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο, παρά μόνο μία κλασική ευκαιρία που έχασε ο Αντουάν Γκριεζμάν, οι δύο ομάδες έδειξαν να τα παίζουν όλα για όλα στο β’ μέρος, εκεί που ουσιαστικά αλληλοεξουδετερώθηκαν, έχοντας ωστόσο από μία μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν την πρόκριση. Συγκεκριμένα, οι Ολλανδοί είχαν δοκάρι στο 58’ από το σουτ του Λοκάντια ενώ οι «ροχιμπλάνκος» απάντησαν στο 86’ με τον Φερνάντο Τόρες να βλέπει την προσπάθειά του να σταματά στον Ζουτ και στη συνέχεια στο δοκάρι.

Η ημίωρη παράταση ήταν απλή αναφορά στην ιστορία του αγώνα, αφού οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν καταβεβλημένοι και δεν μπορούσαν καν να πλησιάσουν την αντίπαλη εστία και ουσιαστικά συμβιβάστηκαν με το να κριθεί η μεταξύ τους πρόκριση στα πέναλτι. Εκεί, μοιραίος στάθηκε ο Νάρσινγκ που ήταν ο μοναδικός που αστόχησε σημαδεύοντας το δοκάρι, ενώ ο Χουανφράν ήταν αυτός που ήταν ψύχραιμος στην τελευταία εκτέλεση που έστειλε τους «ροχιμπλάνκος» στους «8».

Πώς έπαιξαν

Με το κλασικό 4-4-2, σήμα-κατατεθέν του Ντιέγκο Σιμεόνε, παρατάχθηκε η Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στην Αϊντχόφεν, με τον Αργεντινό τεχνικό να μην θέλει να αλλάξει πολλά στο παιχνίδι της ομάδας του. Όπως αναμενόταν, ο Καράσκο επιλέχθηκε στο πλευρό του Γκριεζμάν ενώ Φερνάντεζ και Γκάμπι ήταν το δίδυμο στο κέντρο του άξονα.

Από την άλλη πλευρά, ο Φιλίπ Κοκού αιφνιδίασε παρατάσσοντας πεντάδα στην άμυνα (Αρίας, Μπρούμα, Ισιμάτ-Μιρίν, Μορένο, Βίλεμς από τα δεξιά στα αριστερά), τριάδα στο κέντρο (Πρέπερ, Γκουαρδάδο, Φαν Χίνκελ) και τους Ντε Γιονγκ, Λοκάντια, δείχνοντας σαφή πρόθεση να αντέξει στην αναμενόμενη πίεση του «Βιθέντε Καλντερόν».

inner

Το ματς

Με την ορμή που έχει σε κάθε εντός έδρας αγώνα, η Ατλέτικο ανάγκασε την Αϊντχόφεν να «βιώσει» ένα εφιαλτικό πεντάλεπτο με ασφυκτική πίεση στα καρέ των φιλοξενούμενων, θέλοντας πολύ γρήγορα να επιβάλλει το δικό της νόμο στην υπόθεση πρόκριση.

Δεν προέκυψε η κλασική ευκαιρία σε αυτό το διάστημα, αλλά με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου στο ματς, η Ατλέτικο έφτασε μια… ανάσα από το γκολ με «μοιραίο» τον Γκριεζμάν που δέχθηκε την ασίστ από τον Κόκε, αλλά στο τετ-α-τετ νικήθηκε από τον Ζουτ που άπλωσε το σώμα του και απομάκρυνε το πλασέ του Γάλλου.

Η Αϊντχόφεν που όσο περνούσε η ώρα κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, απείλησε στο 28’, όταν από τα δεξιά ο Αρίας έβγαλε πολύ επικίνδυνη σέντρα, αλλά απομάκρυνε με δυσκολία ο Όμπλακ, ωστόσο η Ατλέτικο ήταν αυτή που στο 42’ βρέθηκε κοντά στο γκολ, με τα σουτ των Φερνάντεζ και Γκριεζμάν να κοντράρουν στα σώματα των παικτών της Αϊντχόφεν.

Με την έναρξη του β’ μέρους η Ατλέτικο δημιούργησε δύο υποψίες ευκαιριών με πρωταγωνιστή τον Φερνάντεζ στο 50’ και το 51’, αλλά η Αϊντχόφεν ήταν εκείνη που έχασε την ευκαιρία του ματς και τη δική της για να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

Συγκεκριμένα στο 58’, ο Λοκάντια από πλάγια και από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το πλασέ με το δεξί, αλλά το άγγιγμα της μπάλας από τον Όμπλακ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Ντε Γιονγκ δεν μπόρεσε να σκοράρει σε κενή εστία.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε πέρασε στο ματς και τον Φερνάντο Τόρες προκειμένου να αντιπαρατάξει περισσότερους επιθετικούς στους πέντε αμυνόμενους της Αϊντχόφεν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού ο Κοκού ήταν απόλυτα διαβασμένος και για αρκετά μεγάλο διάστημα οι Μαδριλένοι ήταν ακίνδυνοι, τουλάχιστον μέχρι το 86’.

Έπειτα από προσωπική ενέργεια, ο Τόρες ξεπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, έπιασε το σουτ με το αριστερό, αλλά ήταν η σειρά του Ζουτ να στείλει την μπάλα στο δοκάρι, σώζοντας με αυτό τον τρόπο την ομάδα και στέλνοντας ουσιαστικά το ματς στην παράταση.

Στα 30 λεπτά που ακολούθησαν καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε τις αντοχές να πιέσει και να ρισκάρει το οτιδήποτε στον αγωνιστικό χώρο του «Βιθέντε Καλντερόν» και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν σημειώθηκε ούτε μία κλασική ευκαιρία, πέραν κάποιων σουτ εκτός περιοχής των δύο ομάδων. Έτσι, οι προπονητές των Ατλέτικο και Αϊντχόφεν συμβιβάστηκαν με το να λύσουν τις διαφορές τους από την άσπρη βούλα.

inner

Εκεί, οι παίκτες των δύο ομάδων έδειχναν χαρακτηριστική ψυχραιμία ενώ Όμπλακ και Ζουτ στις περισσότερες των περιπτώσεων έπεφταν από την αντίθετη πλευρά από το σημείο που έστελναν την μπάλα οι παίκτες των δύο ομάδων. Τελικά, φαινόταν ότι μόνο ένα λάθος, παρά κάποια αξιόλογη προσπάθεια τερματοφύλακα θα έλυνε το «γόρδιο δεσμό» και αυτό πράγματι συνέβη από τον Νάρσινγκ. Ο άσος της Αϊντχόφεν έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο, δίνοντας την ευκαιρία στον Χουανφράν την ευκαιρία με την επόμενη εκτέλεση να στείλει τους Μαδριλένους στους «8» του Champions League.

Τα στιγμιότυπα και η διαδικασία των πέναλτι




Η σειρά των πέναλτι

0-1 Εύστοχο Φαν Χίνκελ (Αϊντχόφεν)
1-1 Εύστοχο Γκριεζμάν (Ατλέτικο)
1-2 Εύστοχο Γκουαρδάδο (Αϊντχόφεν)
2-2 Eύστοχο Γκάμπι (Ατλέτικο)
2-3 Εύστοχο Πρέπερ (Αϊντχόφεν)
3-3 Εύστοχο Κόκε (Ατλέτικο)
3-4 Εύστοχο Μπρούμα (Αϊντχόφεν)
4-4 Εύστοχο Σαούλ (Ατλέτικο)
4-5 Εύστοχο Μορένο (Αϊντχόφεν)
5-5 Εύστοχο Φερνάντο Τόρες (Ατλέτικο)
5-6 Eύστοχο Λεστιέν (Αϊντχόφεν)
6-6 Εύστοχο Χιμένες (Ατλέτικο)
6-7 Εύστοχο Αρίας (Αϊντχόφεν)
7-7 Εύστοχο Φελίπε Λουίς (Ατλέτικο)
7-7 Δοκάρι Νάρσινγκ (Αϊντχόφεν)
8-7 Εύστοχο Χουανφράν (Ατλέτικο)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Είχε γράψει ιστορία, από την Ουκρανία!!


Είχε γράψει ιστορία, από την Ουκρανία

Με την πρόκριση τελειωμένη από το πρώτο ματς (3-1), η Μάντσεστερ Σίτι δεν φόρτσαρε και ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Ντιναμό Κιέβου. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα προημιτελικά οι Πολίτες.

Την πρώτη πρόκριση της ιστορίας της στα προημιτελικά του Champions League πήρε η Μάντσεστερ Σίτι, που χωρίς να φορτσάρει στον επαναληπτικό του 3-1, ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Ντιναμό Κιέβου. Αποχώρησαν τραυματίες στο πρώτο 25λεπτο, Κομπανί και Οταμέντι.

Το ματς



Η Σίτι έχοντας το προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι (3-1) έπαιξε πολύ συντηρητικά. Ωστόσο, τα σχέδιά της… χάλασαν πολύ νωρίς, καθώς στο πρώτο 25λεπτο, οι δύο κεντρικοί της αμυντικοί αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο με προβλήματα τραυματισμού. Τη θέση, λοιπόν, των Κομπανί και Οταμέντι, πήραν οι Μανγκαλά και Ντεμικέλις, αντίστοιχα.

inner

Μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, ήταν στο 34’ όταν ο Γκαρμάς έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω αλλά πριν ο Γιαρμολένκο καταφέρει να σκοράρει με τον ίδιο τρόπο, ο Χαρτ έδιωξε με τις γροθιές.

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες φρόντισαν να… παίξουν ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουν καλές στιγμές στις δύο εστίες. Η Σίτι, βέβαια, είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, αλλά στο 59’ ο Αγουέρο έπειτα από άψογη συνεργασία με τους Γιάγια Τουρέ και Ντάβιντ Σίλβα δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά και δύο λεπτά μετά ο Νάβας σημάδεψε το δεξί δοκάρι μέσα από την περιοχή.

inner

Από τη μεριά τους, οι Ουκρανοί είχαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Γιαρμολένκο στο 63’ αλλά ο εξτρέμ της Ντιναμό δεν κατάφερε να νικήσει τον Χαρτ μέσα από την περιοχή. Με τη συμπλήρωση 70 λεπτών η Σίτι είχε νέα ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά το πλασέ του Τουρέ έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Σοφκόφσκι. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ματς, με τους Πολίτες να παίρνουν σβηστά μια ιστορική πρόκριση, την πρώτη τους στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

inner

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι, 4-2-3-1): Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί (7’ Μανγκαλά), Οταμέντι (24’ Ντεμικέλις), Κλισί - Φερναντίνιο, Φερνάντο - Νάβας, Γιάγια Τουρέ, Νταβίντ Σίλβα (79’ Στέρλινγκ) - Αγουέρο.

Στον πάγκο: Καμπαγιέρο, Κολάροφ, Γκαρσία, Στέρλινγκ, Μπονί.

Ντιναμό Κιέβου (Σεργκέι Ρεμπρόφ, 4-1-4-1): Σοφκόφσκι, Βίντα, Κασερίντι, Ντράγκοβιτς, Αντούνιες - Μιγκέλ Βελόσο – Γκαρμάς (64’ Σίντορτσουκ), Μπουγιάλσκι, Γιαρμολένκο, Γκούσεφ (62’ Ιακοβένκο) - Τεόντορτσουκ (46’ Γκονζάλες).

Στον πάγκο: Ρούντο, Ντανίλο Σίλβα, Κορζούν, Μακαρένκο.

Γήπεδο: Έτιχαντ

Διαιτητής: Οβίντιου Χατεγκάν (Ρουμανία).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπουφόν: «Με λιγότερο άγχος και φόβο»


Μπουφόν: «Με λιγότερο άγχος και φόβο»

Στην προσέγγιση που θα πρέπει να έχει η Γιουβέντους στο αυριανό ματς με την Μπάγερν στάθηκε ο Μπουφόν στη συνέντευξη Τύπου.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να έχουμε μια καλύτερη αρχή στο παιχνίδι, με λιγότερο άγχος και φόβο από ό,τι είχαμε στο πρώτο παιχνίδι»...

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν κατάθεσε την άποψή του –στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα- για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει η Γιουβέντους να αντιμετωπίσει το αυριανό ματς με την Μπάγερν.

Ο Ιταλός τερματοφύλακας παραδέχθηκε ότι θέλει την πρόκριση πάρα πολύ και ότι δεν θα εκνευριστεί εάν –τελικά- έρθει αποκλεισμός. Ωστόσο επεσήμανε ότι θα εξαρτηθεί από το «πως» θα έρθει αυτό.

«Θα είμαι υπερήφανος αν έχουμε μια καλή εμφάνιση ακόμη κι αν δεν καταφέρουμε να προκριθούμε. Αυτό κατά τη γνώμη μου θα είναι μια ένδειξη – ένα σημάδι βελτίωσης», κατέληξε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τραγικό: Οπαδοί της Αϊντχόφεν πετούσαν κέρματα σε πρόσφυγες στη Μαδρίτη!! (video)


Τραγικό: Οπαδοί της Αϊντχόφεν πετούσαν κέρματα σε πρόσφυγες στη Μαδρίτη (video)

Εικόνες ντροπής στη Μαδρίτη. Οπαδοί της Αϊντχόφεν που ταξίδεψαν για το ματς με την Ατλέτικο, πέταξαν κέρματα και χλεύαζαν πρόσφυγες, την ώρα που αυτοί έτρεχαν σαν τρελοί να πιάσουν τα νομίσματα.









*Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς Ντιμπάλα και Μαρκίζιο η «Γιούβε» στο Μόναχο!!


Χωρίς Ντιμπάλα και Μαρκίζιο η «Γιούβε» στο Μόναχο

Δύο πολύ σημαντικές απουσίες θα έχει η Γιουβέντους στην αυριανή ρεβάνς με την Μπάγερν για τους «16» του Champions League. Εκτός μάχης Ντιμπάλα και Μαρκίζιο.

Ο Πάουλο Ντιμπάλα και ο Κλαούντιο Μαρκίζιο χάνουν τον επαναληπτικό των «16» του Champions League με την Μπάγερν, την Τετάρτη.

Τόσο ο Αργεντινός στράικερ, όσο και ο Ιταλός μέσος, αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και έτσι δεν θα ενισχύσουν την προσπάθεια της Γιουβέντους στη ρεβάνς του 2-2 του Τορίνο.

Ο Ντιμπάλα αποχώρησε από τη χθεσινή προπόνηση λόγω τραβήγματος στη γάμπα και είναι αμφίβολος για το τοπικό ντέρμπι της Κυριακής με την Τορίνο, ενώ ο Μαρκίζιο έχει υποστεί θλάση στο ίδιο σημείο και θα μείνει εκτός μάχης για 20 μέρες.

Ο Μάσιμο Αλέγκρι δεν υπολογίζει και στη βοήθεια των Τζόρτζιο Κιελίνι και Μάριο Μάντζουκιτς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επικό tweet της Μπάγερν για Πογκμπά!!!


Επικό tweet της Μπάγερν για Πογκμπά!

Η Γιουβέντους ευχήθηκε μέσω Twitter χρόνια πολλά στον εορτάζοντα, Πολ Πογκμπά, με την Μπάγερν να απαντά με ένα επικό gifακι και να προειδοποιεί πως θα χαλάσει το «πάρτι»!


23 χρόνια ζωής συμπλήρωσε σήμερα ο Πολ Πογκμπά και η Γιουβέντους φρόντισε να του ευχηθεί μέσω Twitter χρόνια πολλά. Η Μπάγερν Μονάχου δεν έχασε την ευκαιρία κι έδωσε μια ακόμα επική απάντηση, τρεις μέρες μετά από αυτήν στην Βέρντερ Βρέμης.

Το εορταστικό tweet της Γιουβέντους...




...και η απάντηση της Μπάγερν





«Χρόνια πολλά στον Πογκμπά της Γιουβέντους. Απόλαυσε τώρα τη χαρά, σκοπεύουμε να χαλάσουμε το πάρτι αύριο».

Η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται αύριο τη Γιουβέντους, στον επαναληπτικό του 2-2 στο Τορίνο, με τους Βαυαρούς να έχουν το προβάδισμα για την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. *Πηγή: sport-fm.gr*