Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ροναλντίνιο: «Θα κάνω τα πάντα για ένα τρόπαιο»

Στους εκπροσώπους του Τύπου παρουσιάστηκε ο Ροναλντίνιο, κρατώντας τη φανέλα της νέας του ομάδας, της Ατλέτικο Μινέιρο, με τον Βραζιλιάνο άσο να τονίζει πως έχει πολύ υψηλό κίνητρο.
Ο 32χρονος πρώην παίκτης της Μίλαν και της Μπαρτσελόνα, θέλει να αγωνιστεί το συντομότερο δυνατόν με την ομάδα του Μπέλο Οριζόντε, ενώ πόθος του είναι η κατάκτηση ενός τίτλου με την Ατλέτικο Μινέιρο.
«Έχω πολύ υψηλό κίνητρο. Αν όλα πάνε καλά και ο προπονητής μου θέλει να παίξω, νομίζω θα μπορώ σύντομα», είπε αρχικά ο «Ρόνι».
«Είμαι καλά από άποψη φυσικής κατάστασης και θέλω να παλέψω για τίτλους. Έχω την ευκαιρία να παίξω σε μία ομάδα με εκπληκτικούς φιλάθλους και μου δίνουν κίνητρο να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ», συμπλήρωσε ο Βραζιλιάνος, ο οποίος αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του κόντρα στην Μπαΐα την ερχόμενη Τετάρτη (7/6).
Ο Ροναλντίνιο θα παραμείνει στην Ατλέτικο Μινέιρο μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.


πηγή: onsports.gr

Βίοι παράλληλοι και παρανοϊκοί!!

Συχνά – πυκνά μιλάμε για ομάδες που μπορεί να αποτελούν πρότυπα στον τρόπο λειτουργίας τους. Θα θέσουν υποψηφιότητα αρκετοί σύλλογοι στην Ευρώπη, ελάχιστοι στην Ελλάδα. Πιθανώς η Ξάνθη, σίγουρα ο Ατρόμητος, ενδεχομένως ο Εργοτέλης, με διάθεση αλλά χωρίς στρατηγική ο Παναιτωλικός. Αν πάντως έφερνα στο μυαλό μου τα δύο μεγαλύτερα αντιπαραδείγματα σε ότι αφορά τον τρόπο λειτουργίας και τα συνεχόμενα αυτογκόλ, τότε δύο ομάδες είναι αυτές που επέλεγα με σιγουριά. Τον Άρη και την ΑΕΚ.

Γράφει ο Κυριάκος Κύρτσος
Αυτό που έχουν κατορθώσει οι δύο αυτοί σύλλογοι είναι μοναδικό. Ακολουθούν βίους παράλληλους αλλά συνάμα και παρανοϊκούς. Δεν νοείται δύο ομάδες που σώθηκαν για να λέμε την πλήρη αλήθεια, από την υπαγωγή τους στο (νόμιμο κατά τα άλλα) άρθρο 44, να εμφανίζονται σήμερα καταχρεωμένες, άνευ αδειοδότησης και με προσφυγές να «πέφτουν» στο κεφάλι τους.

Ειλικρινά αδυνατώ να χωνέψω, πως είναι δυνατόν, ειδικά στις δύο ομάδες που έφθασαν στο χείλος του γκρεμού και κόντεψαν να χάσουν την ίδια τους την ύπαρξη πριν μερικά μόνο χρόνια, να επαναλήφθηκαν τα ίδια λάθη και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό. Από ανθρώπους που θεωρητικά και πρακτικά τις αγαπούσαν και ήθελαν να φθάσουν ψηλά με αυτές.

Η ΑΕΚ δε, είναι ακόμη πιο απαράδεκτη, καθώς σε αυτό το διάστημα, μέτρησε και έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ με ότι αυτό συνεπάγεται στο οικονομικό κομμάτι, ενώ κατόρθωσε να κάνει και δύο φορές πρωταθλητισμό, φθάνοντας στην πηγή. Κι αν αυτό είναι στα συν της, τα εκατομμύρια Ευρώ που αφήνει πίσω της ως χρέος, είναι αδιανόητο και σαφές δείγμα μηδαμινού σχεδίου, κυρίως από την εποχή που ο Ντέμης εγκατέλειψε τον προεδρικό θώκο.

Ο Άρης είναι σε άλλο επίπεδο. Με μικρότερο μεν χρέος, αλλά και δίχως κανένα ίχνος πρωταθλητισμού όλα αυτά τα χρόνια και με την βελτίωση του αγωνιστικού προφίλ να μένει κάπου στην μέση. Αλόγιστος αριθμός μεταγραφών, ξένοι αμφίβολης αξίας, «πιστόλια» σε ποδοσφαιριστές που κάποια στιγμή θα έβγαιναν στην φόρα και μία επικίνδυνη όπως αποδείχθηκε διοικητική άγνοια, συνδυασμένη με έπαρση κατά καιρούς και… άγνοια κινδύνου, που οδήγησε την ομάδα σε αυτό το αδιέξοδο.

Σέβομαι απόλυτα τον κόσμο των δύο ομάδων. Ένα πρωτάθλημα με δυνατό τον Άρη και την ΑΕΚ είναι αναμφίβολα διαφορετικό. Πιο ωραίο, πιο ανταγωνιστικό, πιο ενδιαφέρον. Από την άλλη όμως, τίποτα δεν φαίνεται ικανό να αλλάξει την ροή των δύο αυτών συλλόγων, ακόμη και αν οι κανονισμοί αλλάξουν άρδην. Φοβάμαι πως αν επιτραπούν μάλιστα οι μεταγραφές, θα γίνουν ξανά τα ίδια λάθη και του χρόνου ίσως το πρόβλημα μοιάζει μεγαλύτερο.

Μην πάτε μακριά. Και πέρυσι το πρόβλημα υπήρχε και ήταν έντονο. Ο Αδαμίδης όμως πανηγύριζε που έφερνε τον Γκούντγιονσεν, ενώ ο Άρης «φορτωνόταν» ουκ ολίγους παίκτες που υποτίθεται ότι έπαιρνε με χαμηλά συμβόλαια, τα οποία όμως δεν «σήκωνε». Διαβεβαιώνει κανείς ότι η ιστορία δεν θα συνεχιστεί;


πηγή: metrosport.gr

«Θέλω να μείνω στον Άρη»

Την επιθυμία του να παραμείνει και τη νέα χρονιά στην ομάδα του Άρη, επισήμανε με δηλώσεις του στην εκπομπή της ΕΤ-3 «Κόσμος των Σπορ», ο Γιώργος Μπόγρης. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο 23χρονος σέντερ το θέμα δεν πρόκειται να έχει ξεκαθαρίσει πριν από τον Ιούλιο, καθώς εκκρεμεί μία συνάντηση των ανθρώπων της ΚΑΕ Άρης, με τον εκπρόσωπο του για τον τρόπο καταβολής των οφειλομένων. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Έτσι όπως εξελίχθηκε η χρονιά είμαι ευχαριστημένος γιατί υπήρξε ο κίνδυνος να μην παίξω καθόλου. Δεν είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που τελείωσε η χρονιά για την ομάδα και δεν με απασχολεί τόσο τι έγινε σε ατομικό επίπεδο. Η σεζόν ολοκληρώθηκε, ο Άρης γύρισε σελίδα και μακάρι να είναι όλα καλύτερα τη νέα σεζόν», τόνισε αρχικά.

Σχολιάζοντας το αν επιθυμεί να παραμείνει και τη νέα χρονιά στον Άρη, είπε: «Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει, είναι πολύ νωρίς. Σίγουρα με ενδιαφέρει ο Άρης και ο στόχος θα είναι να τα πάει καλύτερα την επόμενη χρονιά. Υπάρχουν κάποια θέματα, τα οποία πρέπει να λυθούν για να προχωρήσουμε. Δύσκολα πάντως θα υπάρξουν εξελίξεις πριν τον Ιούλιο».

Καλαμπάκας: «Δεν υπάρχει το αίσθημα του δικαίου»

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Νίκος Καλαμπάκας μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο για την αδικία που υπέστη ο σύλλογος, αλλά και το μέλλον του.

Αναλυτικά ο κ. Καλαμπάκας είπε:

«Ήταν μεγάλη αδικία για τον Ηρακλή. Αποφασίζουν κατά το δοκούν οι κρατούντες την ΕΠΟ. Ο Ηρακλής θα πρέπει να αισθάνεται πολύ αδικημένος διότι πολλές αποφάσεις ήταν εναντίον του. Οι άλλες οι ομάδες υποβιβάστηκαν για άλλους λόγους και νομίζω ότι πρέπει να γίνει μια καινούργια αρχή από την ΕΠΟ. Πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα, για να νιώθουμε ότι υπάρχει δίκιο. Δεν υπάρχει το αίσθημα του δικαίου».

Για την φετινή προσπάθεια του Ηρακλή τόνισε:

«Θα μπορούσε να γίνει μια προσπάθεια πιο οργανωμένα και η ομάδα θα μπορούσε να είχε αλλάξει κατηγορία. Πιστεύω ότι ο Ηρακλής την επόμενη σεζόν θα πρωταγωνιστήσει και θα βάλει πλώρη για μεγαλύτερα πράγματα. Θα πρέπει όμως αυτοί που έφεραν τον Ηρακλή σε αυτή την κατάσταση να πληρώσουν. Να τιμωρηθούν. Μόνο έτσι θα μπορεί αυτός που θα διοικήσει να κάνει χρηστή διοίκηση και ο κόσμος να τον εμπιστεύεται».

πηγή: metrosport.gr

Η δίκη συνεχίζεται για Γάζωρο...!!

Την επόμενη Τρίτη θα συνεχιστεί η δίκη για τους έξι συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν στην αποστολή του Τυρνάβου πριν από την έναρξη του αγώνα με τον Εθνικό Γαζώρου.

Σήμερα το μεσημέρι ξεκίνησε η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών, με τους λιγοστούς αστυνομικούς που ήταν παρόντες στο συμβάν να καταθέτουν πρώτο. Ακολούθησαν οι παράγοντες και οι παίκτες της ομάδας του Τυρνάβου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αστυνομικοί επεσήμαναν απλά κάποια γεγονότα και δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσουν πρόσωπα, ενώ με τις μαρτυρίες τους..."αθώωναν" τον κατηγορούμενο στον οποίον και καταλογίζουν πολλά οι μάρτυρες κατηγορίας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί την επόμενη Τρίτη 12 Ιουνίου, ενώ αύριο θα εκδοθεί η απόφαση της πρωτοβάθμις πειθαρχικής επιτροπής της Football League.

πηγή: serressport.gr

Παράπονα Ηρακλή...!!

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τα παράπονά του για την μη τήρηση της προφορικής συμφωνίας που υπήρξε με τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη προκειμένου ο αντιπρόεδρος του Ηρακλή να βγει στον... αέρα της εκπομπής, εξέφρασε ο «γηραιός».
Παράπονα Ηρακλή...
Οι «κυανόλευκοι» έχουν παράπονα από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο και για την σημερινή ραδιοφωνική αυτή την φορά εκπομπή του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Απαντήσεις στη Διοίκηση του ΗΡΑΚΛΗ και στον κόσμο του οφείλει να δώσει ο δημοσιογράφος κ.Θωμαίδης για την μη τήρηση των προφορικών συμφωνιών όσον αφορά της τηλεφωνικής παρέμβασης του αντιπροέδρου κ.Ασφαλτίδη, στην εκπομπή που φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο κ.Σοφοκλής Πιλάβιος και την ευκαιρία να του θέσουμε ερωτήματα για τις παράνομες αποφάσεις των οργάνων της ομοσπονδίας κατά του ΗΡΑΚΛΗ.
Το Δ.Σ έκανε όλες εκείνες τις απαραίτητες τηλεφωνικές επικοινωνίες ώστε να εξασφαλίσει τη δέσμευση του δημοσιογράφου αλλά δυστυχώς ο κ.Θωμαιδης παρά τις αρχικές θετικές διαβεβαιώσεις αυτό δεν έγινε χωρίς καμία επεξήγηση για την αρνητική στάση του. Άρα όσοι πιστεύουν ή έχουν ακούσει ή τους έχει ενημερώσει ο τάδε και ο δείνα για καθυστερημένη αντίδραση ή αδρανοποίηση από τη Διοίκηση του ΗΡΑΚΛΗ οφείλουμε να τους πούμε πως τα αντανακλαστικά μας είναι σε εγρήγορση.
Όσο βέβαια για την σημερινή αναφορά του δημοσιογράφου κ.Θωμαίδη στην ραδιοφωνική εκπομπή του για το ποιον ΗΡΑΚΛΗ θα πρέπει να αποκαταστήσουν, στην ανακατάταξη ή αναδιάρθρωση ή όπως αλλιώς θέλουν να την χαρακτηρίσουν να τον ενημερώσουμε πως ΗΡΑΚΛΗΣ είναι ΕΝΑΣ.
Τους κυρίους που βάλανε τις υπογραφές τους καταδικάζοντας ομάδα 104 χρόνων θα πρέπει να κατακρίνετε και όχι να αφήνετε υπονοούμενα στον αέρα της πόλης μας».
 

Γκουαρντιόλα VS Μουρίνιο 2009-12! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε σε βίντεο τις "μονομαχίες" του Πεπ Γκουαρντιόλα με τον Ζοσέ Μουρίνιο από το πρώτο μεταξύ τους ματς, της Ίντερ με την Μπαρτσελόνα στο "Σαν Σίρο" μέχρι το τελευταίο clasico!
Γκουαρντιόλα VS Μουρίνιο 2009-12! (ΒΙΝΤΕΟ)

Aνεβαίνει και πιάνει δουλειά!!

Στη Θεσσαλονίκη επιστρέφει την Τετάρτη ο Γιώργος Δώνης, για να αρχίσουν σιγά σιγά να μπαίνουν σε μια σειρά τα ανοιχτά θέματα.
Aνεβαίνει και πιάνει δουλειά
Στη διάρκεια της μέρας, βέβαια, ο Βρύζας θα απουσιάζει στην Αθήνα για το συμβούλιο της Λίγκας, αλλά υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο με την επιστροφή του, να τα πουν αύριο το βράδυ.
Ο Δώνης θέλει να αρχίσει να ασχολείται λίγο με το θέμα της προετοιμασίας, για να οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες και ότι έχει να κάνει με το πρώτο και δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας.
Παράλληλα θα τεθεί επί τάπητος και το θέμα του σχεδιασμού της ομάδας, για να προχωρήσουν κάποιες υποθέσεις παικτών, που απασχολούν τον ΠΑΟΚ.
Εκτός των άλλων, ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ θέλει να διευθετήσει και τα της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη.
Πηγή: paok24.gr

Τα είπαν Βρύζας-Γεωργιάδης!!

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί η πρόσληψη του Γιώργου Γεωργιάδη για το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Συναντήθηκα και σήμερα(5/6) με τον Ζήση Βρύζα και όπως λένε οι δύο πλευρές «το θέμα είναι διαδικαστικό»
Άλλη μια συνάντηση είχαν σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας και ο Γιώργος Γεωργιάδης με αφορμή την πρόσληψη του τελευταίου για την θέση του τεχνικού διευθυντή. Οι δύο άνδρες κουβέντιασαν για αρκετή ώρα για θέματα που έχουν να κάνουν με την ομάδα, από μεταγραφικά μέχρι και την προετοιμασία που θα ξεκινήσει πιθανότατα στις 25 του μηνός.
Η ανάληψη των καθηκόντων από τον Γ.Χ θα γίνει την Παρασκευή καθώς θα πρέπει να τακτοποιήσει κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με την Εθνική. Ο Γεωργιάδης στο τέλος της εβδομάδας θα κάνει και την πρώτη του εμφάνιση στην Τούμπα προκειμένου να ξεκινήσει δουλειά καθώς τα περισσότερα μπορεί να έχουν προγραμματιστεί όμως θα πρέπει και κάποιον να τα τρέξει.


πηγή: gazzetta.gr