Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Το πρωτάθλημα στην ΕΠΟ; Ναι, αλλά...!!

Ο Περικλής Στέλλας γράφει για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες με τις αδειοδοτήσεις έχουν ρίξει και πάλι στο τραπέζι το θέμα της διάλυσης της Σούπερλιγκα.
Το πρωτάθλημα στην ΕΠΟ; Ναι, αλλά...
Διαβάζω το ρεπορτάζ: «Στην ΕΠΟ λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι ομάδες με τις αδειοδοτήσεις έχουν ρίξει και πάλι στο τραπέζι το θέμα της διάλυσης της Super League και την υπαγωγή της στους κόλπους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ως επιτροπή διοργάνωσης πρωταθλήματος.
Ο λόγος είναι τα λειτουργικά έξοδα της διοργανώτριας του πρωταθλήματος, τα οποία είναι πάρα πολύ υψηλά (υπολογίζονται ετησίως σε 11 εκατομμύρια ευρώ) και δίνονται από τις ομάδες. ''Κόβονται'', δηλαδή, από τα έσοδα του τηλεοπτικού συμβολαίου και της σύμβασης με τον ΟΠΑΠ. Αν ο συνεταιρισμός κλείσει, δεν θα υπάρχουν λειτουργικά έξοδα και τα χρήματα αυτά θα επιστρέψουν αναλογικά στις ομάδες, κάτι που θα δώσει αρκετές ανάσες.
Η διάλυση της Super League και η υπαγωγή της στην ΕΠΟ συζητείται όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, ο νέος αθλητικός νόμος δεν τροποποίησε στο συγκεκριμένο θέμα τον προγενέστερο που προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία της Super League, λόγω αντίδρασης από τον αντίστοιχο φορέα του μπάσκετ».
Αυτό είναι και το καλύτερο. Φτάνει, όμως, να μην κάνει ο Πιλάβιος και ο Κουρίδης ό,τι γουστάρουν. Να το διοργανώνει η ομοσπονδία, να παίρνουν περισσότερα χρήματα οι ομάδες, αλλά να μη λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια η διοίκηση της ΕΠΟ και οι διάφορες επιτροπές της. Αλλά ξέρετε κάτι;
Σωστό και αξιοπρεπές δεν πρόκειται να γίνει ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τις τελευταίες μέρες μας απασχολεί το θέμα της αδειοδότησης, αλλά είναι τόσο γελοίοι οι άνθρωποι που σε βγάζουν από τα ρούχα σου. Τώρα σκέφτονται να επιτρέψουν και τις μεταγραφές στις ομάδες που δεν μπορούν να πάρουν αδειοδότηση. Μα είναι δυνατόν; Τότε γιατί θέτετε θέμα αδειοδότησης; Για να ρίχνετε ένα απλό πρόστιμο; Μα τόση γελοιότητα, υποκρισία και βλακεία επιτέλους;
Αλλά συγχρόνως ξέρετε τι γίνεται; Ο,τι και στην υπόλοιπη ελληνική κοινωνία. Είναι σαν να λένε στις ομάδες στην ψύχρα: «Δημιουργήστε χρέη, χρωστάτε παντού (σε παίκτες, προπονητές κ.λπ.) και μη μασάτε τίποτα. Και στο πρωτάθλημα θα συμμετέχετε και άδεια θα πάρετε και μάγκες θα είστε. Μα δεν είναι απίστευτο και γελοίο; Είναι σαν να νομιμοποιούν την παρανομία και την καταστροφή.
Δεν θέλετε, δηλαδή, υγιές ποδόσφαιρο; Εάν δεν ανταποκρίνονται οι ομάδες, να υποβιβάζονται και να τιμωρούνται, ρε μάγκες. Προχθές έκανε έφοδο και μπούκαρε η αστυνομία στο σπίτι του προπονητή της πρωταθλήτριας Γιουβέντους και του πήρε τον υπολογιστή και τα κινητά τηλέφωνα!
Είπαν...
Π. Αντιτς: «Ντροπή»
Για τα Σκόπια που θέλουν να λέγονται Μακεδονία;
Γιάννης Κόντης: «Ο Αρης θα πάρει αδειοδότηση»
Πάλι δικαιώθηκες...
Λίβερπουλ: «Πήραμε τον Ρότζερς προπονητή»
Για τις ακαδημίες;
Ανοικτή επιστολή για τα κατακάθια
Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ηλυσιακού μού γράφουν: «Φίλοι αναγνώστες, ως σύλλογος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Ηλυσιακού εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τον τρόπο και τις μεθόδους που εφαρμόστηκαν ώστε η αγαπημένη μας ομάδα να υποστεί τον υποβιβασμό στη Δ' Εθνική κατηγορία. Στη μεγάλη προσπάθεια που έγινε βρήκαμε απέναντί μας απροσπέραστο τείχος, αποτελούμενο από κάθε λογής κατακάθια της ελληνικής κοινωνίας.
Αντιμετωπίσαμε στους αγώνες μας τους κάθε λογής μπράβους των ομάδων, τους κάθε λογής άσχετους διαιτητές και την πλήρη ανοχή της ελληνικής αστυνομίας σε κάθε εις βάρος μας βιαιοπραγία. Επειδή τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους, θα σας αναφέρουμε μερικά από αυτά τα περιστατικά της βίας που αντιμετωπίσαμε. Μπράβοι στην Προοδευτική, μπράβοι στη Μαγούλα, μπράβοι στη Ζάκυνθο, τρομοκρατία παντού.
Ολα αυτά οδήγησαν τον Ηλυσιακό στον υποβιβασμό. Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες δεν αξίζει να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο και γενικά με τον αθλητισμό στη χώρα αυτή. Σε όσους με κάθε τρόπο βοήθησαν σε αυτό το τερατούργημα, απαντούμε ότι ο Ηλυσιακός υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Κύριοι της ΚΕΔ, συγχαρητήρια για τους διαιτητές σας, οι οποίοι αν και ξυλοκοπούνται ασύστολα και σύρονται διά της βίας στη συνέχιση των αγώνων, μας καταδίκασαν στον υποβιβασμό». 
«Σταματήστε τη ζούγκλα του ελληνικού ποδοσφαίρου»
Παλαίμαχοι Ηλυσιακού
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: