Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

O ΠΑΟΚ, ο Σαββίδης και το γήπεδο!!

Πριν λίγα χρόνια το γήπεδο και η χρήση του είχαν αποτελέσει ένα κομβικό σημείο στις διαπραγματεύσεις του Ιβάν Σαββίδη με τον ΠΑΟΚ και μάλιστα λόγω των διαφωνιών που φάνηκαν στις συζητήσεις, χάλασε και η επιχειρηματική ανάπτυξη, της εισόδου του πόντιου ομογενή στον ΠΑΟΚ.
Από τότε κύλησε αρκετό νερό στο θέμα αυτό, ακούστηκαν εκατοντάδες απόψεις, κρίσεις, σχόλια και τώρα που ο Ιβαν Σαββίδης είναι προ των πυλών της Τούμπας και της ΠΑΕ, έρχεται πάλι δειλά το θέμα αυτό. Τότε το θέμα αυτό, που είναι σημαντικό και λεπτό, τέθηκε άκομψα στις συζητήσεις και με ελλιπή ενημέρωση από την πλευρά του Σαββίδη. Προς το παρόν δεν αποτέλεσε στοιχείο συζήτησης και είναι εύλογο πως κανείς δεν επιθυμεί να αποτελέσει και αιτία αναστολής του ενδιαφέροντος του επιχειρηματία για τον ΠΑΟΚ. Ούτε ο ίδιος το έθεσε άμεσα και σαν βασική προτεραιότητα, ούτε και ο ΠΑΟΚ. Είναι δεδομένο πως η ΠΑΕ και ο εκάστοτε ιδιοκτήτης της, έχουν την δυνατότητα χρήσης των γηπεδικών εγκαταστάσεων όπως έχουν φυσικά και την δυνατότητα χρήσης του σήματος με αντάλλαγμα το ενοίκιο αυτών των χρήσεων. Στις συζητήσεις που θα γίνουν αν τεθεί ένα τέτοιο ζήτημα πάνω σε αυτή την φόρμουλα θα τεθεί. Δεν είπε ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης πως θέλει το γήπεδο, χωρίς όρους, αλλά ούτε και ο ΠΑΟΚ έβαλε δικλείδες πριν τις συζητήσεις που είναι να γίνουν και κάποια στιγμή να ολοκληρωθούν. Οι μεταφράσεις όπως χθες στο Πρόχωμα, γίνονται γενικόλογα και ενδεχομένως να δίνουν άλλη εντύπωση. Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τα κεφάλαια του Ιβάν Σαββίδη και αντίστροφα ο επιχειρηματίας την δυναμική ενός εύρωστου συλλόγου. Και επί του παρόντος το ενδιαφέρον του δεν κολλάει στο επίμαχο θέμα του γηπέδου.

Δεν είναι θέμα ημερών

Το ζήτημα της εισόδου του Ιβάν Σαββίδη στην ΠΑΕ δεν είναι όπως αποδεικνύεται, μια εύκολη και σύντομη υπόθεση. Θα απαιτήσει κι άλλο χρόνο, εφ' όσον τελικά εκφραστεί θετικά ως το τέλος ο επιχειρηματίας. Θα χρειαστεί περαιτέρω έλεγχο και γραφειοκρατική διαδικασία μαζί με μεταφράσεις και εγκρίσεις. Κυρίως λόγω του ό,τι ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας εμφανίζεται κάτοικος εξωτερικού με δραστηριότητα εκτός Ελλάδος.
Ετσι ο κόσμος θα πρέπει να οπλιστεί με αποθέματα υπομονής η δε διοίκηση της ΠΑΕ να συνεχίσει τον σχεδιασμό της με βάση το σημερινό διοικητικό και οικονομικό καθεστώς. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέσω της οποίας ο κ. Σαββίδης μπορεί επίσημα να μπει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, θα τρέχει ως τις 18 Ιουλίου και στις 45 αυτές μέρες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εξελίξεις σε ότι αφορά την απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Παρεπιμπτόντως δεν θα πρέπει να συγχέεται η παρουσία του Θοδωρή Ζαγοράκη στην ΠΑΕ, τον οποίο ανέφερε στις δηλώσεις του χθες ο Ιβάν Σαββίδης καθώς από την ελεύθερη μετάφραση που έγινε στο Πρόχωμα, ο πόντιος ομογενής επιχειρηματίας, ήθελε να πει ότι "μιλούσε με τον Θοδωρή Ζαγοράκη και μιλάει με τον Ζήση Βρύζα". Λεπτομέρειες όμως που απαιτούν διευκρίνιση τώρα πριν δημιουργήσουν σοβαρότερο ζήτημα με πρόσωπα και καταστάσεις.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: