Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

«Κουρελόχαρτο» οι κανονισμοί!!

Ας παραμείνουμε για λίγο ακόμα στον μικρόκοσμό μας, διότι από την Παρασκευή φοράμε την... Ευρωζώνη μας, οπότε περισσότερο με το Euro θα καταπιανόμαστε. Γράφει ο Ανδρέας Παπαλουκάς.
«Κουρελόχαρτο» οι κανονισμοί
Στο ελληνικό ποδόσφαιρο των κυβιστήσεων ετοιμαζόμαστε για την τρίτη αλλαγή. Αλλαγή που θα γίνει εκπρόθεσμα, όπως συνέβη και με την προηγούμενη. Ποσώς, βεβαίως, ενδιαφέρει τους διοικούντες το αν θα παραβούν τους κανονισμούς που οι ίδιοι ή οι εκπρόσωποί τους ψήφισαν, αν θα τους κάνουν για ακόμη μία φορά «κουρελόχαρτο». Αλλο τους νοιάζει: Πώς θα συνεχίσουν να εισπράττουν, χωρίς περικοπές, τα λεφτά από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Διότι αν ισχύσει η απαγόρευση απόκτησης παιχτών ή ανανέωσης συμβολαίων από τις έξι ΠΑΕ που δεν εξασφάλισαν την άδεια, το «προϊόν» του πρωταθλήματος θα υποβαθμιστεί. Και τότε θα έρθει το κανάλι και θα προτείνει στις ΠΑΕ, επικαλούμενο πτώση της ανταγωνιστικότητας, αλλαγή των συναφθέντων όρων, με μείωση των χρημάτων που επρόκειτο να λάβουν.
Στη Σούπερ Λίγκα εξετάζουν τρία ενδεχόμενα: πρώτον, να μπορούν οι «κομμένες» ΠΑΕ να αποκτούν δύο παίχτες άνω των 22 ετών, δεύτερον, να πραγματοποιούν μεταγραφές τριών Ελλήνων ανεξαρτήτως ηλικίας, και τρίτον, εφόσον εξυγιανθούν οικονομικά, να αποκτήσουν όσους ποδοσφαιριστές θέλουν τον Ιανουάριο. Ομως αποδεικνύεται και κάτι άλλο: πως τους κανονισμούς τους διαμορφώνουν ανάλογα με τις ομάδες που θίγονται. Διότι πέρυσι, με τον Ηρακλή, ουδείς σκέφτηκε να του δώσει την ευκαιρία να συμμετάσχει στη Σούπερ Λίγκα, ακόμα και χωρίς μεταγραφές...
Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: