Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Διλμπέρης: «Διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι»

Ο προπονητής του Εθνικού Γαζώρου, Παναγιώτης Διλμπέρης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το ντέρμπι με τον Πανσερραϊκό και το ταλέντο που υπάρχει στις Σέρρες.


Για το παιχνίδι:

«Νομίζω ότι ήμασταν πειθαρχημένοι, συγκεντρωμένοι και αρκετά «έξυπνοι» ώστε να διαχειριστούμε αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα όταν ξεκίνησε το παιχνίδι ο Πανσερραϊκός μπήκε πιο δυνατά. Καθοριστική φάση ήταν αυτή του πέναλτι στο 15ο λεπτό γιατί αν έμπαινε δεν ξέρουμε πως θα εξελισσόταν το παιχνίδι. Δεν κινδυνεύσαμε βέβαια ιδιαίτερα, κάναμε φάσεις και στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι. Τα πρώτα 20-25 λεπτά κάναμε καλές ευκαιρίες και τελικά ήρθε το γκολ από φάουλ. Στη συνέχεια διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι και πήραμε τελικά τη νίκη».

Για το ταλέντο που υπάρχει στις Σέρρες και αν ο Εθνικός φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ομάδα στις Σέρρες:

«Το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχει ταλέντο στο νομό, έχουμε μπει ως Εθνικός στην αγορά και αξιοποιούμε τα ταλέντα. Υπάρχει δίψα για ποδόσφαιρο. Όταν τελείωσε το παιχνίδι, μας χειροκρότησαν οι φίλαθλοι του Πανσερραϊκού.

Ο Πανσερραϊκός είναι περασμένος στο DNA των Σερρών. Δε νομίζω ότι η φιλοδοξία του Εθνικού είναι να γίνει πρώτος στις Σέρρες. Αυτό μπορεί να γίνει σε βάθος χρόνου, με πολλή δουλειά και μεγάλο κόπο».



πηγή: metrosport.gr
 


Παντζιαράς: «Ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι και νομίζω πως το χάρηκαν όλοι»

Ο προπονητής του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Ανδρέας Παντζιαράς, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το παιχνίδι με τον Οδυσσέα Κορδελιού.

Για το παιχνίδι κόντρα στον Οδυσσέα:

«Ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, όποια ομάδα και να κέρδιζε θα ήταν δίκαια η νίκη. Ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι και νομίζω πως το χάρηκαν όλοι».

Για το ότι η Αστυνομία δεν επέτρεψε την παρουσία φιλάθλων του Απόλλωνα:

«Νομίζω πως οι εποχές έχουν αλλάξει, δε νομίζω πως ο κόσμος θα πάει στο γήπεδο να «σκοτωθεί». Δεν ήταν άλλωστε παιχνίδι Σούπερ Λιγκ, ο κόσμος θα πρέπει να βρίσκει χρόνο να πηγαίνει στο γήπεδο ώστε να ξεφεύγει από την καθημερινότητα».

Για τον Απόλλωνα:

«Είναι πολύ σημαντικό το απόλυτο, το Πρωτάθλημα όμως είναι ακόμα στην αρχή και πρέπει να συνεχιστεί το καλό σερί. Θεωρώ πως όλα τα παιχνίδια που δώσαμε ήταν δύσκολα, αλλά αυτό με τον Οδυσσέα ήταν το πιο δύσκολο. Πιστεύω πως αν ο Οδυσσέας έχει την ψυχολογία με το μέρος του δεν θα έχει πρόβλημα να παραμείνει στην κατηγορία».



πηγή: metrosport.gr
 

Τσιώλης: «Πληρώνω την εφορία για χρήματα που δεν εισέπραξα»

Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Σάκης Τσιώλης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το διακανονισμό που υπέγραψε για τις οφειλές της περσινής συνεργασίας, το χθεσινό παιχνίδι με τον Πανθρακικό και το στόχο της ομάδας που δεν είναι άλλος από τα πλέι οφ.

Για το διακανονισμό της οφειλής προς το πρόσωπο του:

«Είναι μια δύσκολη χρονικά στιγμή για τον Άρη που κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να μπορέσει να φέρει τα πράγματα σε μια ευθεία για να συνεχίσει ο σύλλογος να υπάρχει. Εγώ για τον Άρη εδώ είμαι ότι χρειαστεί, απλώς να διευκρινίσω ότι πρόκειται για χρήματα δεδουλευμένα και χρήματα που ο ίδιος είχα πληρώσει στη εφορία, ακόμα και τα δεδουλευμένα είναι της εφορίας. Μου ήρθε δηλαδή η εφορία να πληρώσω 25.000 για ένα συμβόλαιο που δεν εισέπραξα ποτέ. Για μένα ήταν μεγάλη τιμή και χαρά που ήμουν προπονητής του Άρη και μακάρι και άλλοι όσοι είναι εμπλεκόμενοι σε αυτήν την υπόθεση να μπορέσουν να βοηθήσουν τον Άρη».

Για τον Αστέρα:

«Σίγουρα είναι μια ομάδα που είναι υγιέστατη αλλά μην νομίζεται ότι βάζει τίποτα από τη τσέπη της, τα 3 - 3,5 εκατομμύρια που παίρνει από τις χορηγίες, από τα τηλεοπτικά και όλα αυτά, τα διαχειρίζεται σωστά η ομάδα».

Για το χθεσινό παιχνίδι με τον Πανθρακικό:

«Πλέον αρχίσαμε και νιώθαμε μια σιγουριά όσον αφορά το στιλ της ομάδας, τον ρυθμό. Στο δεύτερο επανήλθαν τα πράματα κάπως, η ομάδα άρχιζε πίεζε, πίεζε αλλά ήταν πάρα πολύ δυσάρεστο για μένα το πρώτο 30λεπτο. Πιστεύω με κορύφωση το πέναλτι που θα μπορούσαμε να μπούμε στο παιχνίδι και να το γυρίσουμε και ίσος στο 74-75 να μπορούσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα αλλά δεν έγινε. Συνεχίζουμε τώρα έχουμε δύο παιχνίδια στην Τρίπολη τώρα με Ατρόμητο και Πανιώνιο δυο παιχνίδια πολύ ενδιαφέρον και θα πρέπει ν α επανέλθουμε στου γνωστούς ρυθμούς για να μπορέσουμε να τα διεκδικήσουμε».

Για το στόχο του Αστέρα:

«Ο Αστέρας με την πάροδο του χρόνου αρχίζει και γίνεται ακόμα καλύτερος, αρχίζει και αποκτά εμπειρίες, χτίζει αυτοπεποίθηση γιατί παραμένει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και αυτό που είναι το ζητούμενο είναι στα πλέι οφ μην έχουμε μεγάλη διάφορα από τις υπόλοιπες. Εμείς θέλουμε να μπούμε στα πλέι οφ, αυτός είναι ο στόχος μας και στα πλέι οφ όλα μπορούν να γίνουν. Εμείς έχουμε ένα μειονέκτημα απέναντι στον ΠΑΟΚ γιατί έχει ένα λαό πίσω του, μια δύναμη, είναι μια ομάδα που κερδίζει στα σημεία και τον Ατρόμητο και τον Αστέρα».

Για το Πρωτάθλημα:

«Έχουμε δει πολλά καινούργια πρόσωπα και παικτών και προπονητών. Είναι καλό αυτό γιατί βλέπουμε και πολλούς νέους προπονητές και ποδοσφαιριστές. Εγώ πιστεύω ότι μπορούμε να βγούμε πιο δυνατοί από αυτή την υπόθεση».



πηγή: metrosport.gr
 

Μαργαρίτης: «Υπήρχε μιζέρια στα αποδυτήρια»

Ο αμυντικός του Άρη, Γιώργος Μαργαρίτης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το παιχνίδι με το Λεβαδειακό, για το τι άλλαξε στην ομάδα και τις διαφορές της τωρινής τεχνικής ηγεσίας με την προηγούμενη.


Για το τι έφταιξε και δεν μπόρεσε να πάρει κάτι θετικό ο Άρης κόντρα στο Λεβαδειακό:

«Μας γύρισε την πλάτη η τύχη σε πολλές ευκαιρίες και η απειρία ορισμένων παικτών να διαχειριστούμε την ισοπαλία και έτσι πήγαμε στα αποδυτήρια με αρνητικό σκορ. Δουλέψαμε πολύ για αυτό το ματς παρά τις απουσίες, μπορούσαμε να το διεκδικήσουμε».

Για το τι άλλαξε στην ομάδα:

«Στον Άρη πλέον είμαστε οικογένεια, είπαμε ότι έπρεπε να το παλέψουμε και να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να φοράμε τη φανέλα του Άρη. Δείχνουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο, είμαστε καινούργια ομάδα και σιγά-σιγά θα δείχνουμε ακόμη καλύτερο πρόσωπο. Κάθε μέρα στον Άρη είναι μια νέα εμπειρία. Όταν έχεις προπονητές που σε στηρίζουν, τον κόσμο δίπλα σου, γίνεσαι ολοένα και καλύτερος ατομικά και ομαδικά. Μας βγήκε ο εγωισμός γιατί πιστεύαμε ότι έχουμε δυνατότητες σαν ομάδα, το βλέπαμε στην προπόνηση».


Για τις διαφορές της τωρινής τεχνικής ηγεσίας με την προηγούμενη:

«Η μεγάλη διάφορα είναι η έλλειψη ψυχολογίας. Στα αποδυτήρια υπήρχε γκρίνια και μιζέρια, από τη στιγμή που άλλαξε η τεχνική ηγεσία το πρώτο πράγμα που άλλαξε ήταν να μας κάνουμε οικογένεια, να παλεύουμε, αυτό δεν το είχαμε πριν».


Για το τι πρέπει να προσέξει ο Άρης σε αυτό το ρευστό Πρωτάθλημα:

«Να σταθεροποιήσουμε την απόδοση μας. Επηρεάζει αυτό στο γήπεδο γιατί είμαστε μια νέα ομάδα που έχει αλλάξει ριζικά. Αν αρχίσουμε να δένουμε θα πάμε ακόμα καλυτέρα».


Για τους ξένους ποδοσφαιριστές του Άρη:

«Είναι πολύ καλά παιδιά, μας βοηθάνε πολύ. Ο Πουλίδο και ο Αγκάνθο που είναι πιο έμπειροι μας βοηθάνε και είναι δίπλα μας. Ήταν πολύ σωστή επιλογή».


Για τους νέους της ομάδας:

«Ο καθένας κάνει την δική του προσπάθεια, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο. Όλοι όμως αυτό που βλέπω είναι ότι προσπαθούν να τιμήσουν την φανέλα που φοράνε».


Για το επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΣ:

«Δυστυχώς πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ο ΠΑΣ είναι στο ίδιο καλούπι με εμάς. Αν καταφέρνουμε να κερδίζουμε αυτά τα ματς στην έδρα μας δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα και θα μας φύγει και το άγχος».



πηγή: metrosport.gr
 

ΠΑΟΚ Tours!!

ΠΑΟΚ Tours
Μια νέα προσπάθεια ξεκινάει ο ΠΑΟΚ, που στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τον αγώνα της επόμενης εβδομάδας απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου, θα πραγματοποιήσει προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια σε διάφορες πόλεις της Βορείου Ελλάδας.

Η αρχή θα γίνει την Τρίτη 13/11 στην πόλη τη Νάουσας, με προπόνηση στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης και διεξαγωγή φιλικού αγώνα με τον τοπικό Ζαφειράκη.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

«Από την πόλη της Νάουσας και το κλειστό γυμναστήριο της πόλης, θα ξεκινήσει την Τρίτη μία νέα προσπάθεια της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, με προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια της ομάδας μπάσκετ σε πόλεις της περιφέρειας. Η αρχή θα γίνει αυτή την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, με την παρουσία της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ στην πόλη της Νάουσας, την προπόνηση στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης και την διεξαγωγή φιλικού αγώνα με τον τοπικό Ζαφειράκη Νάουσας. Η παρουσία του ΠΑΟΚ στη Νάουσα και όλες οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της αυριανής ημέρας, είναι σε συνεργασία με την εταιρία Voulis Chemicals, χορηγό της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για την αγωνιστική περίοδο 2012-13.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του ΠΑΟΚ στη Νάουσα, οι φίλαθλοι της πόλης και οι πολυπληθείς φίλοι του ΠΑΟΚ, θα έχουν την ευκαιρία να βγουν φωτογραφίες με τους παίκτες της ομάδας και να συνομιλήσουν μαζί τους. Παράλληλα, η Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους φιλάθλους του Π.Α.Ο.Κ. και αναλογιζόμενη τις δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουν αυτή την εποχή, ενημερώνει τους φιλάθλους της Νάουσας ότι όσοι θέλουν μπορούν να προμηθευτούν Εισιτήρια Διαρκείας της φετινής αγωνιστικής περιόδου (κανονική περίοδος και play-offs) στην προνομιακή τιμή των εξήντα (60) ευρώ κατά την διάρκεια της επίσκεψης της».

Μπανκς στα πράσινα!!

Μπανκς στα πράσινα
Ο Μάρκους Μπανκς είναι ο νέος ξένος του Παναθηναϊκού. Ο 31χρονος γκαρντ (1,88μ.) θα πάρει τη θέση του Χίλτον Άρμστρονγκ και θα ενισχύσει την περιφέρεια της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε με τον μάνατζερ του παίκτη, που αναμένεται λίαν συντόμως στην Ελλάδα για να ενσωματωθεί στο «τριφύλλι».

Πρόκειται για έναν παίκτη με πλούσια αθλητικά προσόντα, που διακρίνεται περισσότερο για τις αμυντικές και οργανωτικές του αρετές, παρά για την έφεσή του στο σκοράρισμα. Το 2003 είχε επιλεγεί στο νούμερο «13» του ντραφτ από τους Γκρίζλις, στους οποίους δεν έπαιξε ποτέ. Φόρεσε τη φανέλα των Σέλτικς (2003-2006), Τίμπεργουλβς (2006), Σανς (2006-2008), Χιτ (2008-2009), Ράπτορς (2009-2010) και Χόρνετς (2010-2011), ενώ πέρυσι έπαιξε με την ομάδα του Άινταχο στο NBDL.

Σε 348 ματς κανονικής περιόδου έχει 5,9 πόντους (76,8% στις βολές, 43,2% στα σουτ και 32,7% στα τρίποντα), 2,1 ασίστ και 1,5 ριμπάουντ σε 16 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο. Σε 13 αγώνες play offs είχε 4,2 πόντους (75% στις βολές, 42,6% στα σουτ και 41,7% στα τρίποντα), 1,4 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ σε 13,3 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Στο περσινό πρωτάθλημα του NBDL είχε 17,9 πόντους (84,8% στις βολές, 51,8% στα σουτ, 46,2% στα τρίποντα), 5 ασίστ, 1,7 ριμπάουντ και 1,2 κλεψίματα σε 26,2 λεπτά ανά αγώνα.

Η προσθήκη αυτή φαίνεται πως δεν θα είναι η τελευταία. Ο Παναθηναϊκός είναι σε συζητήσεις και με τον Ρασουάλ Μπάτλερ, δίχως αυτό να σημαίνει απαραίτητα πως θα υπάρξει αποδέσμευση άλλου ξένου (μπορεί να μείνει κάποιος εκτός ρόστερ Α1 καθώς το ρόστερ θα αριθμεί επτά ξένους κι επιτρέπονται έξι, ενώ θα είναι όλοι διαθέσιμοι για την Ευρωλίγκα).

Είναι 33 ετών, έχει ύψος 2,01μ. και αγωνίζεται στις θέσεις «2» και «3». Έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Τζέισον Καπόνο που επίσης εξετάστηκε, καθώς ο τελευταίος είναι καλύτερος σουτέρ αλλά ο Μπάτλερ πιο ολοκληρωμένος παίκτης. Το 2002 είχε επιλεγεί στο 53 του ντραφτ από το Μαϊάμι, αλλά έκανε αξιόλογη καριέρα στο ΝΒΑ αγωνιζόμενος σε Χιτ (2002-2005), Χόρνετς (2005-2009), Κλίπερς (2009-2011), Μπουλς (2011) και Ράπτορς (2011-12). Στα τέλη του περασμένου Μαρτίου αποδεσμεύτηκε από την ομάδα του Τορόντο και έκτοτε είναι ελεύθερος.

Σε 638 ματς κανονικής περιόδου έχει 8,2 πόντους (74,8% στις βολές, 39,9% στα σουτ, 35,8% στα τρίποντα), 2,6 ριμπάουντ και 0,9 ασίστ σε 23,4 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο, ενώ σε 30 αγώνες play offs έχει 4,4 πόντους (83,3% στις βολές, 41,2% στα σουτ και 42,4% στα τρίποντα) και 1,5 ριμπάουντ σε 13,4 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Σημειώνεται πως τον Αύγουστο του 2011 είχε υπογράψει στη Γκραν Κανάρια για να αγωνιστεί στην τότε ομάδα του Μάικ Μπράμος στην ACB λόγω lock out, αλλά δεν έπαιξε ποτέ στην Ισπανία καθώς μετά από λίγες εβδομάδες στην προετοιμασία, το Σεπτέμβριο ζήτησε να φύγει για τις ΗΠΑ επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.



πηγή: sport-fm.gr