Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ο Σάλπι και τα παιδιά του!!

Πριν από το παιχνίδι, ήμασταν σχεδόν σίγουροι όλοι ότι η ομάδα λόγω των προβλημάτων θα δυσκολευόταν πολύ να κερδίσει τον Πλατανιά.
Δεν είναι και μικρό πράγμα, να παρατάσσεται μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, που δέχεται μεγάλη πίεση από το κοινό της, με τέσσερις παίκτες που βρίσκονται στα 19 τους χρόνια στο αρχικό σχήμα. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Οι μικροί μας διέψευσαν όλους, για την ακρίβεια έδιωξαν τις φοβίες μας, πρωταγωνιστώντας σε μία εμφάνιση καλύτερη από τις προηγούμενες και μία νίκη που ήρθε ευκολότερα απ ότι περιμέναμε όλοι.
Πρώτα απ όλα, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τον αγώνα με τους Κάτσε, Σταφυλίδη, Πέλκα και Κίτσιου, ενώ αγωνίστηκαν και οι Παναγιωτούδης και Κωνσταντινίδης. Συνολικά έξι 19χρονοί. Παρόλα αυτά, η ομάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, πίεζε τον Πλατανιά στο μισό του γήπεδο, ατύχησε στο χαμένο πέναλτι του Κλάους που προήλθε από εξαιρετική ενέργεια του Κίτσιου, όμως αντί να απογοητευτεί, παρουσιάστηκε καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο.
Οι τρεις από τους τέσσερις μικρούς, έκαναν εξαιρετική εμφάνιση και μόνο ο Πέλκας κινήθηκε σε ρηχά νερά, παρότι συμμετείχε περισσότερες φορές στην ανάπτυξη από προηγούμενα παιχνίδια. Οι Σταφυλίδης και Κάτσε ήταν διαστημικοί, ο Κίτσιου γεμάτος ουσία και ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν κάποιον από τους έμπειρους να βάλει το κερασάκι στη τούρτα. Και κάπου εκεί, εμφανίστηκε ο Σαλπιγγίδης.
Ήταν η καλύτερη φετινή του εμφάνιση και η έκπληξη, αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα, ήταν η κίνηση να πάρει τη μπάλα μπροστά στη θύρα 4 για να εκτελέσει το πέναλτι.
Ο Σάλπι απέφευγε να το κάνει αυτό, ενώ από την ημέρα που επέστρεψε είχε σκοράρει μπροστά στη θύρα 4 μόνο σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών απέναντι στον Ολυμπιακό για το κύπελλο και μία φορά με τον Ολυμπιακό Βόλου στα πλέι οφ. Ουσιαστικά, η κίνησή του να πάρει την μπάλα και να τη στήσει στο πέναλτι, βγάζοντας από τη δύσκολη θέση τον Κλάους που είχε στη πλάτη του το χαμένο πέναλτι στο 44΄, μου δείχνει πως ο Σάλπι γύρισε σελίδα και έδιωξε από το μυαλό του τις περιττές σκέψεις που είχε και τον απέτρεπαν να αποδώσει αυτό που πραγματικά μπορεί και θέλουμε όλοι.
Πέτυχε το πέναλτι, ολοκλήρωσε με ασίστ πάρε βάλε τη συνεργασία με τον Σταφυλίδη από τα αριστερά στο γκολ του Λίνο και είχε την ηγετική αύρα που εμφάνιζε πριν φύγει από τον ΠΑΟΚ για τον Παναθηναϊκό. Και πλέον, πιστεύω πως μπορούμε να ποντάρουμε σε αυτόν.
Ήταν ένας αγώνας που είδαμε ενδεκάδα για πρώτη φορά τον Κίτσιου, ήταν ένας αγώνας που είδαμε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα σε εντός έδρας αγώνα τον Πέλκα, ήταν ένας αγώνας που απέδειξε πως ο ΠΑΟΚ έχει μία εκπληκτική φουρνιά παικτών στη δεύτερη γραμμή του.
Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ παρά να σημειώσω την πολύ καλή παρουσία του Κουμαλό που μέτρησε μία κακή μεταβίβαση και γενικά είχε σωστές επεμβάσεις, ενώ αμυντικά ήταν εκπληκτικός και ο Έτο, που έδωσε και βοήθειες στην ανάπτυξη.
Μέσα στους νεαρούς δεν έχω βάλει τον Κατσικά που μετά από ένα μέτριο παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη ήταν συγκεντρωμένος και εξαιρετικός στις επεμβάσεις του, ενώ και ο Δώνης ήταν σε πολύ καλή βραδιά.
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ θυσίασε τον πολύ καλό Κίτσιου για να ρίξει στη μάχη τον Λίνο και ο βραζιλιάνος έδωσε το στίγμα του και με το γκολ που πέτυχε, αλλά και με τη διάθεση που είχε.
Ο Λίνο, είναι παράδειγμα για όλους αφού έμεινε πάλι στον ΠΑΟΚ για να βλέπει 19χρονά να παίζουν, μπήκε να αγωνιστεί σε μία θέση που όλοι γνωρίζουμε πως δεν του αρέσει, όμως έδωσε ότι μπορούσε, πέτυχε ένα γκολ και συνέβαλε σημαντικά στη νίκη της ομάδας του.
Τώρα έρχονται τα δύο ντέρμπι με Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και Ολυμπιακό στη Τούμπα. Δεν γνωρίζω ποιοι παίκτες θα είναι στη διάθεση του Δώνη, αλλά νομίζω πως ο ΠΑΟΚ έχει τα φόντα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αν παρουσιαστεί σοβαρός.
Και πάμε λίγο στα διοικητικά. Εδώ και μέρες, γίνεται προσπάθεια από τους γνωστούς κύκλους που μισούν Βρύζα – Γεωργιάδη, να περάσει προς τα έξω πως ο Γκέρμαν Σιστιακόφ είναι επιλογή του Ιβάν Σαββίδη για το αγωνιστικό τμήμα. Τους βολεύει όλους αυτούς να απαξιωθεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ, αλλά και ο Γεωργιάδης, γιατί αυτοί γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις και όσο υπάρχουν στον ΠΑΟΚ δεν μπορούν να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους.
Εγώ είδα τον Σιστιακόφ να ασχολείται με την οργάνωση της ΠΑΕ, τη λειτουργία της την ώρα του αγώνα και γενικά τη δομή της, κάτι που αποδεικνύει ότι η παρουσία του είναι πολύ πιο ουσιαστική γύρω από θέματα που ο ΠΑΟΚ έχει πραγματικές ελλείψεις.
Και για να αντιστρέψω εγώ το ερώτημα. Γιατί ο Σιστιακόφ να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να αναλάβει κομμάτι του αγωνιστικού και όχι γιατί ο Σαββίδης έχει αγανακτήσει με τις αστειότητες που του μεταφέρουν συνεχώς οι σύμβουλοί του; Τι είναι πιο λογικό;



πηγή: onsports.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: