Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Τα πέναλτι δεν είναι για όλους

Ο Γιώργος Κουτσογιαννέλης γράφει για τα πέναλτι που δεν γίνεται να τα παίρνουν όλες οι …ομάδες και τα δύσκολα που τώρα αρχίζουν για την ΑΕΚ για να μείνει στην καηγορία.

Τα πέναλτι δεν είναι για όλους
Προφανώς και η ζωή είναι άδικη. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι το ξέρουν καλά, δεν χρειάζεται να δουν μπάλα για να το καταλάβουν.

Ναι, η ΑΕΚ αδικήθηκε στο ΟΑΚΑ με τη χερούκλα του Χολέμπας που δεν κατέστη δυνατό να δει ο ρέφερι, ούτε ο βοηθός του. Θύμισε τη χερούκλα του Μέλμπεργκ πριν λίγα χρόνια, στο ίδιο γήπεδο με τον ίδιο αντίπαλο. Ψέματα θα λέμε;

Πρέπει όμως επιτέλους να δεχθούμε ότι τα πέναλτι δεν είναι για όλους. Ούτε τα φάουλ, ούτε τα οφσάιντ. Ε, αν τυχαίνει τώρα και τα περισσότερα τα παίρνει ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα, δεν χρειάζεται να μας πιάνει η καχυποψία και να αρρωσταίνουμε.

Για όλα, άλλωστε, υπάρχει εξήγηση. Οπως φάνηκε, ο Σιδηρόπουλος είναι ένας διαιτητής που δεν γουστάρει να δίνει πέναλτι. Δεν του αρέσει να στήνει κάθε τρεις και λίγο τους παίκτες στην άσπρη βούλα. Είναι αγχωτικό και για τους ίδιους, δεν το καταλαβαίνετε;

Είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο ότι ο ικανός ρέφερι έχει διαβάθμιση στα πέναλτι. Σφυρίζει τα πιο πέναλτι από τα πέναλτι. Σφυρίζει τα «βαριά». Αυτά που πάνε πακέτο με κόκκινη κάρτα. Ε, έτυχε τώρα να γίνει από την ΑΕΚ ένα τέτοιο πέναλτι. Νομίζετε πως αν είχε γίνει κάτι τέτοιο στον Ολυμπιακό, θα του είχε χαριστεί;

Αφήνοντας την πλάκα, διότι η υπόθεση της τελευταίας στη βαθμολογία ΑΕΚ είναι πολύ σοβαρή, η τύχη του πολέμου θα κριθεί στα ματς που ακολουθούν. Εκεί θα φανούν οι ηγέτες και οι μάγκες στην ΑΕΚ. Χάθηκε ένα ματς από έναν την πιο ποιοτική ομάδα του πρωταθλήματος. Τίποτα περισσότερο.
Από ‘δω και μπρος διακυβεύονται πάρα πολλά. Και είναι πολύ πιο δύσκολο για τους παίκτες της ΑΕΚ να μαζέψουν τα τρίποντα που θα κρατήσουν την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα, από το να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα σε ένα 90λεπτο με τον Ολυμπιακό. Δεν θα είχε σωθεί η ΑΕΚ με ένα «Χ» από τον Ολυμπιακό. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και η αποτυχία απαγορεύεται!
Πηγή: Sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: