Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Θέλει Σκόνδρα ο Άρης!!

Τον Νίκο Σκόνδρα, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Θρασύβουλο «βολιδοσκοπεί» ο Άρης. Ο νεαρός μέσος πραγματοποίησε μια πολύ καλή σεζόν με την «πράσινη» φανέλα, ενώ το γεγονός πως ο Άρης έχει το… «stop» των μεταγραφών τον κάνει να κοιτάζει τέτοιες περιπτώσεις.
Ο Σκόνδρας είναι μια από αυτές, το όνομά του «παίζει» και έτσι, δεν αποκλείεται να υπάρχουν και ουσιαστικές εξελίξεις, αφού και η πλευρά του παίκτη δείχνει θετική στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στον Άρη και την Σούπερ Λίγκα. Ρόλο, ίσως να παίξει και το γεγονός πως ο αδερφός του Σκόνδρα, Γιάννης, υπέγραψε πρόσφατα στον ΠΑΟΚ και θα μένει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Για τον παίκτη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και άλλες ομάδες από την κατηγορία με τον Πανιώνιο, να τον έχει επίσης, ψηλά στη λίστα του.
Πηγή: arenafm.gr

Μερική κατάπτωση εγγυητικής της Λάρισας!!

Η ΕΕΑ αποφάσισε την μερική κατάπτωση της εγγυητικής της Λάρισας μετά το αίτημα των Μανώλη Ψωμά και Γιώργου Αμπάρη. Αναβολή για Νίκη Βόλου, ΠΑΣ Γιάννινα και Εργοτέλη.
Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 26/6, έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:
1. Αίτηση των αθλητών Εμμανουήλ Ψωμά και Γεωργίου Αμπάρη περί καταπτώσεως της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ:
ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ
2. Αίτηση του προπονητή Λεωνίδα Γαρδικιώτη περί καταπτώσεως της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ:
ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΟΡΙΣΤΩΣ
4. Αίτηση του αθλητή Κων/νου Παγώνη περί καταπτώσεως της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ:
ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΟΡΙΣΤΩΣ
5. Κλήση προς την ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ για συμπλήρωση της εγγυητικής της επιστολής:
ΑΝΑΒΟΛΗ για τις 10/7/2013

Nωρίτερα η επικύρωση!!

Η Football League ενημέρωσε για την επικύρωση της βαθμολογίας, καθώς και για τα διάφορα θέματα που θα τεθούν στο Δ.Σ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Συνεδριάζει την Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 και ώρα 12.30΄, το Διοικητικό Συμβούλιο της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ- FOOTBALL LEAGUE  2 ΟΠΑΠ, με Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
1.- Επικύρωση Βαθμολογικών Πινάκων
2.- Διάφορα Θέματα”.

Αλεξίου: «Μπορεί στη Σούπερ Λίγκα ο Ευθυμιάδης»

Στον «ARENA FM 89,4» μίλησε ο νυν προπονητής της Αναγέννησης Γιαννιτσών  Αλέξης Αλεξίου για τον ποδοσφαιριστή που ενδιαφέρει τον Άρη, Γρηγόρη Ευθυμιάδη, με τον οποίο συνεργάστηκε πέρσι στον Οδυσσέα Κορδελιού.
Για τα Γιαννιτσά: «Θέλουμε να επαναφέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Τα μηνύματα είναι καλά από τον κόσμο. Πρέπει να κινηθούμε για να δημιουργήσουμε ένα καλό κλαμπ. Η ομάδα ξεκινάει από το μηδέν, έχουμε έξι-εφτά ποδοσφαιριστές πρέπει να χτιστεί από την αρχή η ομάδα. Από την άλλη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε κάποια ονόματα. Θα πάρουμε παίκτες και από τον ΠΑΟΚ και από τον Άρη. Έχουμε κάνει μια επαφή με τον ΠΑΟΚ  για να έρθουν κάποιοι αξιόλογοι παίκτες και να πάρουν παιχνίδια».
Για τον Ευθυμιάδη: «Τον Ευθυμιάδη τον είχα στη Κ20 του ΠΑΟΚ. Έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Φέτος δούλεψε πολύ στον Οδυσσέα. Τα προσόντα υπάρχουν , απλά πρέπει να βελτιώσει λίγο τη δύναμη του. Είναι ένας ποιοτικός παίκτης, με καλά πόδια, βγάζει ασίστ και θεωρώ ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στη Σούπερ Λίγκα».
Πηγή: arenafm.gr

Στο στόχαστρο ο Τζαβέλας!!

Μετά το «ναυάγιο» με τον Δανό Σίμον Πόουλσεν, ο Γιώργος Τζαβέλας προβάλλει ως βασικός στόχος για την θέση του αριστερού μπακ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ARENA FM, ο 26χρονος διεθνής μπακ της Μονακό, βρίσκεται σε συζητήσεις με τους υπεύθυνους του ΠΑΟΚ, ενώ παράλληλα αναμένει ενημέρωση για το εάν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα της γαλλικής ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.
Η μεταγραφή του «ψήνεται» από τον χειμώνα. Τον Τζαβέλα γνωρίζει προσωπικά και ο Ιβάν Σαββίδης. Υπό την έννοια ότι το ρόστερ της νέας σεζόν όπως δήλωσε ο μεγαλομέτοχος θα αποτελείται κατά 70% από Έλληνες παίκτες ο 26χρονος αμυντικός και φίλος του Κλάους Αθανασιάδη είναι η ενδεδειγμένη περίπτωση. Στον ΠΑΟΚ μπορεί να έρθει ως ελεύθερος ή ακόμα και ως δανεικός από την Μονακό.
Πηγή: arenafm.gr

Η δήλωση Στέφενς μετά την πρώτη προπόνηση!!

Όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η πρώτη επαφή των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου με τον Χουμπ Στέφενς και τους συνεργάτες του δεν έκρυβε κάποια έκπληξη. Η πρώτη προπόνηση περιελάμβανε όπως ήταν φυσικό πρόγραμμα προσαρμογής σε χαμηλούς ρυθμούς καθώς όπως τόνισε ο τεχνικός της ομάδας:

“Θέλουμε να εντάξουμε προσεκτικά τους ποδοσφαιριστές στους αγωνιστικούς ρυθμούς, καθώς προέρχονται από αποχή τριών εβδομάδων και αυτές τις μέρες επίσης περνούν επίπονους εργομετρικούς ελέγχους. Οπότε μετά την πρώτη μας γνωριμία, θέλαμε απλά να τους επαναφέρουμε την αίσθηση της μπάλας".

Παράλληλα, από την ΠΑΕ έγινε ενημέρωση για την πρώτη προπόνηση:

"Μόλις ολοκληρώθηκε η πρώτη προπόνηση της ομάδας για τη νέα περίοδο, με τους ποδοσφαιριστές να μπαίνουν, με΄τα το τέλος των περσινών αγωνιστικών υποχρεώσεων τους, για πρώτη φορά στα γήπεδα της Νέας Μεσημβρίας. Ο Huub Stevens και οι συνεργάτες του, στους οποίους συγκαταλέγεται, πλέον, και ο Γιώργος Γεωργιάδης καλωσόρισαν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας στις υποχρεώσεις της νέας σεζόν και γνωρίστηκαν μαζί τους.

Στην προπόνηση συμμετέχουν και οι νεαροί Qose, Σαββίδης, Κουλούρης, Ποζατζίδης, Πόζογλου, καθώς και οι Τζανδάρης, Kartal που επέστρεψαν από δανεισμό. Απουσιάζουν οι: Σαλπιγγίδης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Kace, Lazar, Itandje, οι οποίοι εξασφάλισαν λίγες μέρες παραπάνω άδεια, λόγω των υποχρεώσεων με τις Εθνικές ομάδες, ενώ οι Κωνσταντινίδης-Πέλκας ακόμη έχουν υποχρεώσεις με την Εθνική Νέων.

Στις προπονήσεις δοκιμάζεται και ο Ελληνικής καταγωγής Panaiotis Khartyadi, 20 ετών αριστερός εξτρέμ που αγωνιζόταν στην β´ ομάδα της Lokomotiv Moscow.

Και αύριο θα διεξαχθεί μία απογευματινή προπόνηση στη Ν. Μεσημβρία, ενώ το πρωί θα περάσει το δεύτερο γκρουπ από εργομετρικό έλεγχο".

Mένει ο Γεωργιάδης ως συνεργάτης του Στέφενς!!

Παραμένει στο τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ ο Γιώργος Γεωργιάδης, όπως έγινε γνωστό μετά το τέλος της πρώτης προπόνησης του Δικεφάλου. Ο Γ.Χ. συναντήθηκε με τον Χουμπ Στέφενς, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις γύρω από την ομάδα και ο Ολλανδός ζήτησε να τον έχει δίπλα του στο τεχνικό τιμ, κάτι που αποτελούσε και επιθυμία του Ιβάν Σαββίδη. Πηγή: metrosport.gr

Σενάριο για Σάντα Κρουζ!!

Ο Σαββίδης έδωσε το πράσινο φως στον Στέφενς να επιλέξει τον παίκτη που θα κάνει την διαφορά και θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ στην επίτευξη των στόχων του, δηλαδή την είσοδο στους ομίλους του CL αλλά και την κατάκτηση τίτλων. Μια από τις περιπτώσεις που τις τελευταίες ώρες «παίζει» ως πληροφορία, είναι το όνομα του Ρόκε Σάντα Κρουζ. Πρόκειται για τον 31χρονο Παραγουανό με τεράστια καριέρα και παρουσία στην Μπουντεσλίγκα με τη φανέλα της Μπάγερν. Επίσης έχει παίξει στην Μπλάκμπερν ενώ φέτος αγωνιζόταν με την μορφή δανεισμού στην Μάλαγα. Επέστρεψε στην Μάντσεστερ Σίτυ όπου ανήκει αλλά έμεινε ελεύθερος στις 7 Ιουνίου αφού η αγγλική ομάδα έχει πλειάδα επιθετικών λύσεων. Ο Σάντα Κρουζ είναι παίκτης που γνωρίζει πολύ καλά ο Στέφενς (τον έχει αντιμετωπίσει αρκετές φορές από την κοινή θητεία τους στο γερμανικό πρωτάθλημα). Είναι ο παίκτης-γκολ και είναι εκπληκτικός και στο ψηλό παιχνίδι. Από την στιγμή που ο Σαββίδης αποκάλυψε πως έκανε πρόταση 6.5 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως στον Ροναλντίνιο, θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να φέρει στον ΠΑΟΚ ένα όνομα όπως αυτό του Σάντα Κρουζ. Πηγή: metrosport.gr

«Ανοιχτές οι θύρες 2 και 7»

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει πως οι Θύρες 2 και 7 του «Κλεάνθης Βικελίδης» θα είναι ανοιχτές για την προσέλευση του κόσμου κατά τη διάρκεια της πρώτης προπόνησης της Πέμπτης, εξέδωσε η ΠΑΕ Άρης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ενημερώνει τον κόσμο της ομάδας μας ότι στην αυριανή (27/06, 19:00) πρώτη προπόνηση της νέας χρονιάς στο Κλεάνθης Βικελίδης θα είναι ανοικτές οι Θύρες 2 και 7 (επισήμων)»

Κάνει πίσω για Σισοκό ο ΠΑΟΚ!!

Όλα δείχνουν ότι η μεταγραφή του Σισοκό στον ΠΑΟΚ δεν θα ολοκληρωθεί με απόφαση του Στέφενς. Ο Ολλανδός τεχνικός αποφάσισε να βάλει κόκκινο στην μετακίνηση του ποδοσφαιρστή θεωρώντας ότι ο Δικέφαλος μπορεί να βρει καλύτερο στην συγκεκριμένη θέση. Η εξέλιξη αυτή έχει να κάνει και με την πιθανή υπόσχεση του Σαββίδη για υπέρβαση στις μεταγραφές από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στους ισχυρούς του CL. Πηγή: metrosport.gr

Ανδρέας Δημητρίου: «Δεν δεχτήκαμε πρόταση για Ροναλντίνιο»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο εκπρόσωπος του Ροναλντίνιο, Ανδρεάς Δημητρίου στην οποία αποκάλυψε πως δεν έγινε δέκτης κάποιας πρότασης από πλευράς ΠΑΟΚ για την μεταγραφή του πελάτη του.

Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Ιβάν Σαββίδης να μίλησε με κάποιον άλλον διαμεσολαβητή για τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ, ο οποίος όμως να μην κατάφερε να έρθει σε επαφή με το περιβάλλον του Ροναλντίνιο.

«Δεν έχουμε δεχτεί καμία έστω διερευνητική κρούση για τον Ροναλντίνιο. Μίλησα και με τον Ασίς και μου είπε ότι ποτέ κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του από τον ΠΑΟΚ. Πολύ πιθανόν κάποιος να είπε στον Ιβάν Σαββίδη ότι μπορεί να τον φέρει και ο μεσολαβών μάνατζερ δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει καν με το περιβάλλον Ροναλντίνιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημητρίου.

Παράλληλα, ο Έλληνας ατζέντης εκτίμησε πως πολύ δύσκολα ο Βραζιλιάνος άσος θα μετακόμιζε στην Ελλάδα. «Δεν θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα ο Ροναλντίνιο. Ακόμη και η φημολογούμενη υψηλότατη πρόταση του ΠΑΟΚ των 6,5 εκατομμυρίων δύσκολα θα τον δελέαζε, αφού στην Ατλέτικο Μινέιρο αμείβεται με δέκα εκατομμύρια». Πηγή: metrosport.gr

Τζιόλης στο Metropolis: «Θέλω να πανηγυρίσω τίτλο με τον ΠΑΟΚ»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, Αλέξανδρος Τζιόλης.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του διεθνή μέσου:

Για τα συναισθήματά του που είναι πλέον στον ΠΑΟΚ: «Αισθάνομαι όμορφα που ανήκω στον ΠΑΟΚ. Έγιναν και πέρσι κάποιες συζητήσεις για να έρθω, όμως το έδαφος δεν ήταν πρόσφορο. Φέτος ήταν η κατάλληλη στιγμή. Έχω πολλή όρεξη και ευελπιστώ σε μια καλή χρονιά για μένα την ομάδα. Ήταν το καλύτερο για μενα αυτη τη χρονική στιγμή. Ο ΠΑΟΚ κινείται σε άλλα επίπεδα και αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Σίγουρα είναι μια ελκυστική ομάδα, τα έβαλα κάτω και νομίζω οτι πήρα τη σωστή απόφαση».

Για τις εντυπώσεις που έχει για τον ΠΑΟΚ: «Έχω εκλάβει τα καλύτερα, υπάρχει όρεξη από όλους γα την επόμενη σεζόν και πολλές απαιτήσεις. Ήξερα τί συμβαίνει γιατί είμαι φίλος με το Δημήτρη Σαλπιγγίδη και μου είπε για τις αλλαγές που συμβαίνουν στην ομάδα. Το ήξερα απέξω και πλέον το έμαθα και από μέσα»

Για το αν είχε αμφιβολίες πριν υπογράψει: «Δεν το πολυσκέφτηκα, το προϊόν ειναι ελκυστικό. Είναι μεγάλη ευκαιρία για όλους τους παίκτες από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ προσπαθει να θέσει υψηλούς στόχους και το βρήκα ως ευκαιρία να είμαι στο πρότζεκτ της ομάδας».

Για το αν είχε άλλες προτάσεις πλην του ΠΑΟΚ: «Δεν είχα άλλη πρόταση. Είχα άλλα δυο χρόνια συμβόλαιο στη Μονακό, μπορούσα να περιμένω αλλά δεν υπήρχε λόγος να το κάνω. Είδα πόσο με θέλανε και το έδειξαν. Όταν βλέπεις ανθρώπους να σε θέλουν δεν γυρνάς την πλάτη».

Για το αν γνωρίζει ποιος τον επέλεξε στον ΠΑΟΚ: «Δεν ξέρω ποιος με επέλεξε, δεν είμαι ο κατάλληλος, επειδή όμως και πέρσι έκανα συζητήσεις, νομίζω ότι μεγάλο ρόλο θα έπαιξε ο Ζήσης Βρύζας».

Για τους υψηλούς στόχους που έθεσε ο Ιβάν Σαββίδης: «Είναι καλό να κοιτάς ψηλά. Στόχος μου είναι να κερδίζω και αν κερδίζεις κάθε ματς είσαι πρωταθλητής. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος σε κάθε ματς ξεχωριστά, και αν το καταφέρουμε σίγουρα θα κάνουμε πολύ καλή χρονιά. Ο στόχος θα καθοριστεί από τη διοίκηση και πρέπει να τον ακολουθήσουμε και εμείς».

Για το νέο τεχνικό Χουμπ Στέφενς: «Είναι ένας καταξιωμένος τεχνικός, σαφώς μια πολύ καλή επιλογή. Κατά τα άλλα όλα θα φανούν μέσα στο γήπεδο».

Για την απόρθητη Τούμπα που έθεσε ως στόχο ο Στέφενς: «Δεν θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια. Η Τούμπα είχε πάντα αυτό το στοιχείο. Αν είναι δυνατή η ομάδα δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Για τον κόσμου του ΠΑΟΚ: «Η ώθηση του κόσμου σου δίνει κάτι παραπάνω. Περιμένω πώς και πώς να παίξω στην Τούμπα και θέλω να νιώσω τα θετικά να είσαι παίκτης του ΠΑΟΚ»

Για το ποιους από τους επόμενους συμπαίκτες του έχει επαφές: «Γνωρίζω τα παιδιά της Εθνικής, τον Αθανασιάδη, τον Κατσουράνη, τον Σαλπιγγίδη, με όλους έχω καλές σχέσεις. Πιο πολύ πάντως με τον Σαλπιγγίδη».

Για το μέχρι στιγμής ρόστερ της ομάδας: «Δεν σχολιάζω το ρόστερ, δεν είναι η δουλειά μου, όλα θα φανούν στο γήπεδο. Για να είναι στον ΠΑΟΚ σίγουρα είναι καλοί παίκτες».

Για το τί μπορεί να δώσει στον ΠΑΟΚ: «Θα το δείτε μέσα στο γήπεδο. Έχω να προσφέρω πολλά, όλα θα τα δείτε στο γήπεδο. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι παίκτες στη θέση μου, αλλά στις μεγάλες ομάδες συμβαίνει αυτό και καλώς συμβαίνει αφού πρέπει να υπάρχει συναγωνισμός. Μόνο καλό είναι αυτό για τους παίκτες καθώς έτσι βελτιώνονται.

Για τους προσωπικούς του στόχους με τον ΠΑΟΚ: «Είμαι σε μια από τις καλύτερες ηλικίες για ποδόσφαιρο, όμως έχω πάντα στόχο να βελτιώνομαι για να βρίσκομαι σε υψηλό επίπεδο. Αυτός είναι ο στόχος μου, να έχω καλή απόδοση και να επιτύχει η ομάδα τους στόχους της».

Για το αν πιστεύει πως η παρουσία του στον ΠΑΟΚ θα τον βοηθήσει να επιστρέψει στην Εθνική: «Δεν το ξέρω αυτό, εκεί είναι άλλος προπονητής με διαφορετκή φιλοσοφία. Είναι σίγουρα μεγάλο κεφάλαιο η Εθνική, θέλω να παίξω εκεί, όμως η ομάδα μου είναι ο ΠΑΟΚ και θέλω να δείξω εκεί τί αξίζω»

Και τέλος ολοκλήρωσε με το μήνυμα που δίνει στον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Χάρηκα που ήρθα στον ΠΑΟΚ. Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Δεν είμαι καλός σε υποσχέσεις, όμως θέλω να κάνουμε μια σεζόν που θα έχω υγεία εγώ και οι συμπαίκτες μου και να πανηγυρίσουμε με τον κόσμο έναν τίτλο. Ελπίζω ότι θα έχουμε μια ξεχωριστή χρονιά» Πηγή: metrosport.gr

O Στέφενς έπιασε δουλειά...!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέβασε στο facebook την φωτογραφία από την πρώτη προπόνηση του Στέφενς στην Νέα Μεσήμβρια όπου βρίσκεται σε εξέλιξη. Έτσι ο Στέφενς πλέον μαζί με τους συνεργάτες του άρχισε την δουλειά για τον χτίσιμο μιας ισχυρής ομάδας και φυσικά περιμένει και τις αφίξεις νέων προσώπων και εκείνων που απουσιάζουν με σχετική άδεια.

Θα μας τρελάνει ο Καβάνι!!

Συνεχίζει να… ανακατεύει την τράπουλα ο Έντινσον Καβάνι, αφού με τελευταίες δηλώσεις του επαναλαμβάνει πως είναι παίκτης της Νάπολι και δεν σκέφτεται άλλη ομάδα.

Θα μας τρελάνει ο Καβάνι
Αναμένεται να εξελιχθεί σε μεταγραφικό σίριαλ η υπόθεση του Έντινσον Καβάνι. Τη μία μέρα ο παίκτης δηλώνει έτοιμος να αποχωρήσει από τη Νάπολι, την αμέσως επόμενη δηλώνει «αιώνια ερωτευμένος» με τους «παρτενοπέι». Ο κόσμος της ομάδας έχει μπερδευτεί και, όπως είναι φυσικό, ζητά από τον Ουρουγουανό να ξεκαθαρίσει τη θέση του το συντομότερο δυνατό.

Στην προσπάθειά του, όμως, να αποσαφηνίσει το μέλλον του, ο Καβάνι δεν καταφέρνει τίποτε άλλο από το να ανακατεύει συνεχώς την τράπουλα. Οι τελευταίες δηλώσεις του από τη Βραζιλία, όπου βρίσκεται με την εθνική της χώρας του για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών, αναμένεται να μπερδέψουν περισσότερο άπαντες.

«Στο μυαλό μου είναι το Κύπελλο Συνομοσπονδιών και το πώς θα μπορέσω να βοηθήσω την εθνική μου να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βραζιλίας. Το ενδεχόμενο να πάρω μεταγραφή δεν με απασχολεί και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Είμαι ποδοσφαιριστής της Νάπολι, την οποία αγαπώ και της χρωστάω πολλά και σκοπεύω να της προσφέρω τα πάντα μέχρι την τελευταία μου μέρα εκεί», είπε με έμφαση ο επιθετικός της Νάπολι.

Όταν του επισημάνθηκε πως κυκλοφορούν δηλώσεις ανθρώπων του περιβάλλοντός του, στις οποίες φαίνεται η προτίμησή του για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Καβάνι έδειξε να ενοχλείται. «Τους έχω απαγορεύσει να μιλούν εκ μέρους μου. Κάθε φορά που λένε κάτι, αμέσως οι δηλώσεις αυτές αποδίδονται σε μένα. Όμως αυτές είναι σκέψεις των συγγενών μου και όχι δικές μου. Στο τέλος θα με… καταστρέψουν με όσα λένε», ήταν η ατάκα του Καβάνι.

Συνεπώς δεν υπάρχει θέμα προτίμησής του. «Πρέπει να συνομιλήσω με τον πρόεδρο, Ντε Λαουρέντις και να αποφασίσουμε το καλύτερο για την ομάδα και για μένα. Αλλά αυτό θα γίνει σε λίγες εβδομάδες. Ακόμα δεν έχουμε πει κάτι. Ασφαλώς όνειρό μου είναι να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα… αλλά και η Νάπολι είναι μεγάλος σύλλογος», υπογράμμισε.

Κλείνοντας, οι δημοσιογράφοι επανέφεραν το θέμα της ρήτρας του. «Δεν με ενδιαφέρει το ποσό της ρήτρας, ούτε αν υπάρχει ομάδα που σκοπεύει να το καταβάλλει, ούτε αν το ποσό αυτό θεωρείται υπερβολικό. Αυτός είναι ο κόσμος του ποδοσφαίρου και εγώ προσπαθώ να τον ζήσω όσο πιο απλά γίνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Έντινσον Καβάνι. Πηγή: sport-fm.gr

Στην Ελλάδα ο Μιραλάς!!

Σε «βασιλική» σουίτα του Αστέρα Βουλιαγμένης κάνει τις διακοπές του ο Κέβιν Μιραλάς, όπως αναφέρει η στήλη «Τρελός του Χωριού» της «SportDay».

Στην Ελλάδα ο Μιραλάς
Ο Βέλγος ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίστηκε με επιτυχία στον Ολυμπιακό, βρίσκεται με τη σύζυγο και το παιδί τους στην Ελλάδα και περνούν ευχάριστα τις διακοπές τους.

Όπως λέει και ο… «Τρελός», δεν πρόκειται για τουρίστες που τη βγάζουν με… χωριάτικη, αλλά έχουν θαμπώσει κόσμο με την πολυτέλεια και τη χλιδή που τους συνοδεύει σε κάθε τους βήμα.Πηγή: sport-fm.gr

Παρουσιάστηκε ο Αντσελότι!!

Παρουσιάστηκε επίσημα ο Κάρλο Αντσελότι από τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος καλωσόρισε έναν «άνθρωπο του ποδοσφαίρου», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Παρουσιάστηκε ο Αντσελότι
Μετά από πολλές προσπάθειες και αναβολές, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να εξασφαλίσει την υπογραφή του Κάρλο Αντσελότι στο συμβόλαιο συνεργασίας τους. Ο Ιταλός τεχνικός παρουσιάστηκε επίσημα το απόγευμα της Τετάρτης, στο Μπερναμπέου.

Αρχικά πήρε το λόγο ο πρόεδρος της «Βασίλισσας», Φλορεντίνο Πέρεθ. «Καλωσορίζω έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου. Έναν σοφό του αθλήματος, ο οποίος γνωρίζει όσο λίγοι τα σπουδαιότερα πρωταθλήματα του κόσμου. Ανέκαθεν ο Αντσελότι εθεωρείτο ως ένας από τους πιο καλύτερους τεχνικούς. Οι τίτλοι που έχει κατακτήσει το αποδεικνύουν. Έρχεται σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους του πλανήτη, ο οποίος έχει αυξημένες απαιτήσεις. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία και κάθε ευτυχία στο νέο τεχνικό μας», ήταν τα λόγια του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Κάρλο Αντσελότι, από τη μεριά του, ήταν εμφανώς ευχαριστημένος από την κατάληξη της υπόθεσής του. «Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ. Οι άνθρωποι της Ρεάλ έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουν να με φέρουν στη Μαδρίτη. Αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και τη διοίκηση της Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς και το σύλλογο, αφού μου έδωσαν την ευκαιρία να ζήσω μια μοναδική εμπειρία στη Γαλλία», είπε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός.

Αναφορικά με τους στόχους που θέτει ο Αντσελότι, αυτοί ήταν προφανείς. «Στόχος μας είναι να κερδίσουμε τίτλους, παίζοντας παράλληλα θεαματικό ποδόσφαιρο», τόνισε χαρακτηριστικά ο «Καρλέτο».

Να σημειωθεί πως ο Αντσελότι ανήρτησε μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, όπου αναφέρει πως «σήμερα ξεκινάει μια νέα περιπέτεια στη Μαδρίτη. Είναι τιμή μου να προπονώ τον σημαντικότερο σύλλογο του κόσμου. Για όποιον αγαπά αυτή τη δουλειά, αυτό είναι ένα όνειρο».
Πηγή: sport-fm.gr

Και ο Κουτρουμπής στην «πρώτη»

Ο Γιώργος Κουτρουμπής έδωσε το «παρών» στις εγκαταστάσεις της Παιανίας, το πρωί της Τετάρτης, συμμετέχοντας στα εργομετρικά τεστ που είχαν προγραμματιστεί για τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Και ο Κουτρουμπής στην «πρώτη»
Παίκτης του Παναθηναϊκού πρέπει να θεωρείται ο Γιώργος Κουτρουμπής.

Ο νεαρός αμυντικός, θα στελεχώσει τα μετόπισθεν του «τριφυλλιού» από τη νέα αγωνιστική περίοδο, ολοκληρώνοντας τη μεταγραφή του στους «πράσινους» όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Το πρωί της Τετάρτης, παρά το γεγονός πως ακόμα δεν έχει επισημοποιηθεί η απόκτησή του από τον Παναθηναϊκό, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Παιανίας και πήρε μέρος στα εργομετρικά τεστ και τις αιματολογικές εξετάσεις που είχαν προγραμματιστεί για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ο Γιάννης Αναστασίου καλωσόρισε τους 19 παίκτες που έδωσαν το «παρών» στο προπονητικό κέντρο της ομάδας και η πρώτη προπόνηση της καλοκαιρινής προετοιμασίας έχει προγραμματιστεί για τις 19:00. Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν ήθελε Ολυμπιακό για οικογενειακούς λόγους ο Βερδού»

Τους λόγους που ο Ζοάν Βερδού προτίμησε την Μπέτις από τον Ολυμπιακό ανέλυσε ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας της Σεβίλλης, Βλάντα Στόσιτς.

«Δεν ήθελε Ολυμπιακό για οικογενειακούς λόγους ο Βερδού»
Οικογενειακοί ήταν κυρίως οι λόγοι που ο Ζοάν Βερδού δεν προτίμησε τον Ολυμπιακό αλλά την Μπέτις για τη συνέχιση της καριέρα του, όπως δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας της Σεβίλλης, Βλάντα Στόσιτς.

«Ο Βερδού είχε πολλές ομάδες να τον διεκδικούν και την καλύτερη πρόταση από τον Ολυμπιακό, αλλά για οικογενειακούς λόγους δεν συμφώνησε και επέλεξε την Μπέτις για πολλούς λόγους και όχι με κριτήριο τα χρήματα. Οι πιο σημαντικοί είναι ότι το πρότζεκτ κάλυπτε τις φιλοδοξίες του, ενώ ενημερώθηκε πως η ομάδα μας είναι οργανωμένη και συνεπής στις πληρωμές της», δήλωσε.
Πηγή: sport-fm.gr

Όλο και πιο κοντά σε Αμαλφιτανό!!

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η μεταγραφή του Μόργκαν Αμαλφιτανό στον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε στον γαλλικό Τύπο ο αθλητικός διευθυντής της Μαρσέιγ, Ζοσέ Ανιγκό.

Όλο και πιο κοντά σε Αμαλφιτανό
Όλο και πιο κοντά στον Ολυμπιακό βρίσκεται ο Μόργκαν Αμαλφιτανό, όπως επιβεβαιώνεται πλέον και από τη Μαρσέιγ.

Από τη διοίκηση της γαλλικής ομάδας γίνεται πλέον λόγος ανοικτά για προχωρημένες επαφές για τον 28χρονο μέσο, ωστόσο γίνεται σαφές πως το deal ακόμη δεν έχει κλείσει. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις για τον παίκτη που επανήλθε στο προσκήνιο μετά το «ναυάγιο» με τον Ζοάν Βερδού.

Ο Αμαλφιτανό, που σύμφωνα με τους Γάλλους παρακολουθείται και από τη Φούλαμ, προορίζεται για τη θέση του οργανωτή του παιχνιδιού του Ολυμπιακού, στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Πηγή: sport-fm.gr

Όλα έτοιμα για Φούντα!!

Θέμα χρόνου θεωρείται η ανακοίνωση της μεταγραφής του Ταξιάρχη Φούντα στη Σάλτσμπουργκ.

Όλα έτοιμα για Φούντα
Παίκτης της Σάλτσμπουργκ μπορεί να θεωρείται ο Ταξιάρχης Φούντας.

Μετά τις επαφές του μάνατζέρ του, Γιάννη Καινούργιου, με τον αυστριακό σύλλογο, οι δυο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα.

Ενδεικτικό της συμφωνίας, δε, είναι το γεγονός ότι ο Φούντας ταξίδεψε οικογενειακώς στην αυστριακή πόλη για να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της μεταγραφής.

Μόλις ολοκληρωθεί λοιπόν και το τυπικό σκέλος της υπόθεσης, ο 17χρονος μεσοεπιθετικός θα ανακοινωθεί κι επίσημα από τη Σάλτσμπουργκ και θα ‘χει την ευκαιρία να συμμετάσχει μαζί της στα προκριματικά του Champions League. Πηγή: sport-fm.gr

Ήρθε και θα μείνει!!

Στην Αθήνα προσγειώθηκε λίγο μετά τις 16:00 ο Έρικ Φάλκενμπουργκ. Ο Ολλανδός μέσος δήλωσε χαρούμενος και επιφυλάχθηκε για περισσότερα μετά τις υπογραφές.

Ήρθε και θα μείνει
Ο Έρικ Φάλκενμπουργκ προσγειώθηκε λίγο μετά τις 16:00 στην Αθήνα μαζί με τον μάνατζέρ του και προβάρει ήδη τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Ολλανδός μέσος θα έχει τις τελικές επαφές με τη διοίκηση της ΠΑΕ κι αν όλα πάνε καλά θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο.

Ο 25χρονος άσος θα αποκτηθεί από την Άλκμααρ που συναίνεσε στην αποδέσμευσή του παίρνοντας σαν αντάλλαγμα ένα ποσοστό μεταπώλησης και γλιτώνοντας τα τροφεία από την απόκτηση του Παντελή Χατζηδιάκου. Σήμερα θα κάνει τις απαραίτητες συζητήσεις με την ΠΑΕ και την Πέμπτη θα υποβληθεί σε εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις.

"Είμαι χαρούμενος που ήρθα στην Αθήνα, ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι τελικές συζητήσεις για το συμβόλαιό μου, αλλά είμαι χαρούμενος για τη συμφωνία ανάμεσα στην Αλκμααρ και τον Παναθηναϊκό. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η παρουσία του κυρίου Αναστασίου", τόνισε, αρχικά.

Στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου:

Γιατί επέλεξες τον Παναθηναϊκό;

"Ο τεχνικός της ομάδας μίλησε με τον μάνατζέρ μου για εμένα κι είχα πολύ καλό προαίσθημα. Ηθελα να έρθω να δω από κοντά το κλαμπ, τις συνθήκες δουλειάς και όλα μέχρι τώρα είναι πολύ καλά".

Τι ξέρεις για τον Παναθηναϊκό;

"Είναι ένα μεγάλο κλαμπ, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ για αυτή την ομάδα".

Σε έπεισε το πρότζεκτ που σου παρουσίασε ο κόουτς;

"Ναι, μπορεί να με χρησιμοποιήσει σε διάφορες θέσεις. Πιστεύω ότι μπορώ να είμαι πολύ χρήσιμος για την ομάδα. Ευελπιστώ ότι θα υπάρχει τελική συμφωνία".

Είναι πρόκληση για σένα το να αγωνιστείς για πρώτη φορά στο εξωτερικό;
"Ναι σίγουρα ανυπομονώ πολύ για αυτό. Είναι ένα μεγάλο βήμα για μένα. Είμαι 25 χρονών και όντως είναι ένα μεγάλο σκαλοπάτι στην καριέρα μου".
Πηγή: sport-fm.gr

Συνεχίζει στον Άρη ο Οικονομόπουλος!!

Την παραμονή του Μπάμπη Οικονομόπουλου ανακοίνωσε η ΠΑΕ Άρης. «θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα», δήλωσε ο 22χρονος μέσος.

Συνεχίζει στον Άρη ο Οικονομόπουλος
Νέο διετές συμβόλαιο με τον Άρη θα υπογράψει ο Μπάμπης Οικονομόπουλος.

Ο Έλληνας μέσος αποδέχθηκε την πρόταση που του έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Ηλιάδης -στη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα- και εντός των ημερών θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για τα τυπικά.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι ο Μπάμπης Οικονομόπουλος θα είναι για δύο ακόμη χρόνια ποδοσφαιριστής της ομάδας μας.

Η συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου του επιτεύχθηκε στη σημερινή συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Δημήτρης Ηλιάδης, με τον 22χρονο μέσο και το εκπρόσωπό του.

Ο Μπάμπης Οικονομόπουλος, ο οποίος θα υπογράψει το νέο διετές συμβόλαιό του μόλις έρθει στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ:

«Όπως είπα και μετά την πρώτη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο, επιθυμία μου ήταν να παραμείνω στον ΑΡΗ. Ευχαριστώ τον κ. Ηλιάδη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Είμαι χαρούμενος που όλα πήγαν καλά και συμφωνήσαμε στην ανανέωση του συμβολαίου μου. Όπως έκανα τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της».

Χαλασμός στην πρώτη της Μπάγερν!!

Περισσότεροι από 10.000 φίλοι της Μπάγερν έδωσαν το «παρών» στην πρώτη προπόνηση της ομάδας για τη νέα σεζόν, με κεντρικό πρόσωπο τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Χαλασμός στην πρώτη της Μπάγερν
Ενθουσιασμός επικράτησε στην «Αλιάντς Αρένα» για την πρώτη προπόνηση της νέας Μπάγερν. Περισσότεροι από 10.000 φίλαθλοι (αλλά και 180 δημοσιογράφοι) αποθέωσαν την ομάδα και το νέο προπονητή, Πεπ Γκουαρντιόλα, ζητώντας επανάληψη του νέου τρεμπλ.

Αρκετές ήταν οι απουσίες, αφού παρόντες ήταν μόλις 16 επαγγελματίες. Πρόκειται για τους Φίλιπ Λαμ, Μάνουελ Νόιερ, Φρανκ Ριμπερί, Τόμας Μίλερ, Τόνι Κρόος, Μάριο Γκόμεζ, Ζερόμ Μπόατενγκ, Ραφίνια, Ντιέγκο Κοντέντο, Γιαν Κίρχοφ, Τομ Στάρκε, Εμρέ Τσαν, Μίτσελ Βάιζερ, Λούκας Ρέντερ, Πάτρικ Βάιραουχ και Πιέρ Εμίλ Χόιμπιεργκ.

Στο γήπεδο εμφανίστηκαν και οι τραυματίες Γκέτσε και Μπαντστούμπερ, αλλά απουσίαζε ο επίσης λαβωμένος Σβαϊνστάιγκερ, ενώ έλειπαν οι Ντάντε, Λουίς Γκουστάβο και Χάβι Μαρτίνεθ που έχουν υποχρεώσεις στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, καθώς και οι Άριεν Ρόμπεν και Νταβίντ Αλάμπα που πήραν επιπλέον άδεια.

Σημειώνεται πως οι ενήλικες φίλοι της Μπάγερν που παρακολούθησαν την προπόνηση πλήρωσαν είσοδο 5 ευρώ, με τα έσοδα να διατίθενται στα θύματα των πλημμυρών που έπληξαν τη Γερμανία.
Πηγή: sport-fm.gr

Γκαλτιέ: «Θα βρούμε αντικαταστάτη για τον Μολό»

Την αποχώρηση του Γιοάν Μολό προανήγγειλε ο προπονητής της Σεντ Ετιέν, Κριστόφ Γκαλτιέ.

Γκαλτιέ: «Θα βρούμε αντικαταστάτη για τον Μολό»
Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αποχώρηση του μεταγραφικού στόχου του Ολυμπιακού, Γιοάν Μολό, καθώς ο προπονητής της Σεντ Ετιέν, Κριστόφ Γκαλτιέ, εξέφρασε τη σιγουριά του πως το κενό του 23χρονου εξτρέμ δεν θα μείνει ακάλυπτο.

Στην πρώτη του συνέντευξη τύπου για τη σεζόν 2013-14, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και συμπίπτει με τα 80α γενέθλια της ομάδας, ο Γκαλτιέ μίλησε για τον μεταγραφικό σχεδιασμό των «πρασίνων», τονίζοντας πως ο Μολό, μαζί με άλλους, δεν είναι στα πλάνα του.

«Θα βρούμε αντικαταστάτες για τους Γιοάν Μολό και Ματιέ Μποντμέρ» ανέφερε ο 46χρονος τεχνικός από τη Μασσαλία. Πηγή: sport-fm.gr

Τετ-α-τετ Στέφενς, Γκαρσία!!

Σε ρυθμούς προετοιμασίας μπαίνει ο ΠΑΟΚ. Πέρασε από εργομετρικά το πρώτο γκρουπ παικτών. Εκεί ήταν κι ο Στέφενς, ο οποίος είχε τετ-α-τετ με τον Γκαρσία. Δείτε το video.

Τετ-α-τετ Στέφενς, Γκαρσία
Χθες ο Χουμπ Στέφενς υπέγραψε το συμβόλαιό του και παρουσιάστηκε από τον Ιβάν Σαββίδη, πριν σηκώσει μανίκια για να πιάσει δουλειά.

Πριν τη σημερινή «πρώτη» στη Ν. Μεσήμβρια, ο Ολλανδός τεχνικός παρακολούθησε ένα γκρουπ παικτών του να περνάει τα εργομετρικά τεστ.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Πάμπλο Γκαρσία με τους δύο άνδρες να έχουν σύντομο τετ-α-τετ.

Δείτε το video που ετοίμασε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:




Πηγή: sport-fm.gr

Η απάντηση της πλευράς Δώνη για την έλλειψη φυσικής κατάστασης!!

Την δική του εκδοχή για τα όσα τον κατηγόρησε ο Ιβάν Σαββίδης, στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου περί κακής φυσικής κατάστασης, δίνει ο Γιώργος Δώνης.

Η απάντηση της πλευράς Δώνη για την έλλειψη φυσικής κατάστασης
Το sport-fm.gr παρουσιάζει έναν πρωτότυπο τρόπο απάντησης της πλευράς του Γιώργου Δώνη και των συνεργατών του στα όσα υποστήριξε χθες ο Ιβάν Σαββίδης στο «Βελλίδειο» περί κακής φυσικής κατάστασης της ομάδας, όσο καιρό ο Έλληνας κόουτς ήταν επικεφαλής του προπονητικού τιμ του «Δικεφάλου».

Με τίτλο «επειδή οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια ή αποκαλύπτουν τα μεγαλύτερα ψέμματα», στη σελίδα του πρώην γυμναστή του ΠΑΟΚ κι άμεσου συνεργάτη του Δώνη, Γρηγόρη Γεωργίτσα, θα παρουσιάζονται (αρχής γενομένης από σήμερα και τον αγώνα ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός) τα αποτελέσματα του VIS Track, του υπερσύγχρονου συστήματος παρακολούθησης κι ανάλυσης της προπόνησης που αγόρασε πριν ορισμένους μήνες η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται ότι απαντάει ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ σε ένα μέρος (στη φυσική κατάσταση) των κατηγοριών που εξαπέλυσε ο Ιβάν Σαββίδης προς το πρόσωπό του.



Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν ενδιαφερόμαστε για τον ΠΑΟΚ»

Τα γεγονότα που είχαν να κάνουν με το «ναυάγιο» της μεταγραφή του Εφραίμ στον ΠΑΟΚ ως έχουν εξιστόρησε στην ιστοσελίδα του ΣΠΟΡ FM Κύπρου ο πατέρας του ποδοσφαιριστή.

«Δεν ενδιαφερόμαστε για τον ΠΑΟΚ»
Η μεταγραφή του Γιώργου Εφραίμ στον ΠΑΟΚ χάλασε αφού δεν τα βρήκαν οι δύο πλευρές και ο πατέρας του ποδοσφαιριστή τόνισε πως δεν χρησιμοποίησε την Ομόνοια ή τον ΠΑΟΚ προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο ο γιος του. Τέλος, επισήμανε πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπορεί να επανέλθει με πρόταση αλλά η μεριά του παίκτη πλέον δεν ενδιαφέρεται.

Διαβάστε όσα είπε στο sport-fm.com.cy o πατέρας του Γιώργου Εφραίμ:

«Ουδέποτε πιέσαμε την Ομόνοια για να πάρει μεταγραφή ο Εφραίμ στον ΠΑΟΚ. Πήγαμε στη Θεσσαλονίκη μετά που εξασφάλισε άδεια από τη διοίκηση κάτι που συμφωνήθηκε πως αυτή η ενέργεια θα ήταν προς όφελος και των δύο πλευρών. Δεν υπήρξε κατάληξη με τον ΠΑΟΚ και ούτε η όλη κατάσταση μας ενθουσίασε ιδιαίτερα. Ίσως ο ΠΑΟΚ επανέλθει με νέα πρόταση αλλά πλέον δεν ενδιαφερόμαστε για μεταγραφή. Ο Γιώργος έχει πάει Πολωνία και η σκέψη του, ο στόχος του και η προσήλωση του είναι αποκλειστικά πλέον στην προετοιμασία της ομάδας. Δηλώνει αφοσιωμένος στους στόχους της στο πρωτάθλημα αλλά και στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ίσως τις επόμενες ημέρες συζητήσουμε με τη διοίκηση για επέκταση του συμβολαίου του».

Πηγή: ΣΠΟΡ FM Κύπρου

Η «πρώτη» στην Παιανία!!

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά, ενόψει της σεζόν που έρχεται, με τον Γιάννη Αναστασίου να τους καλωσορίζει.

Η «πρώτη» στην Παιανία
Ο προπονητής του «τριφυλλιού» ήταν από νωρίς το πρωί στο αθλητικό κέντρο και περίμενε τους»πράσινους». Συνολικά, 19 παίκτες πέρασαν εργομετρικά και έκαναν αιματολογικές εξετάσεις, ενώ το απόγευμα (19:00) θα γίνει και η πρώτη προπόνηση.

Οι «πράσινοι», που έδωσαν το «παρών» ήταν οι: Αναγνωστόπουλος, Αναστασόπουλος, Αποστολόπουλος, Γιαννιτσάνης, Δώνης, Κουσίδης, Λαγός, Μαυρίας, Μουζακίτης, Ρισβάνης, Σταματάκης, Ταμπάκης, Χουχούμης. Ζέκα, Μπαϊράμι, Ντίνας, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Καρνέζης.

Απόντες ήταν οι διεθνείς με την εθνική Νέων, που βρίσκονται στο παγκόσμιο κύπελλο της Τουρκίας, Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρινάκης, ενώ άδεια ,μέχρι τις 12 Ιουλίου έχουν οι «κομμένοι» Βελάσκες, Πίντο, Σο, Βιτόλο, Κουίνσι, Φορναρόλι και Τοτσέ που δεν υπολογίζονται.Πηγή: sport-fm.gr

Κι άλλον παίκτη στέλνουν οι Γάλλοι στον Ολυμπιακό!!

Τελειωμό δεν έχουν τα δημοσιεύματα στη Γαλλία για ποδοσφαιριστές του εγχώριου πρωταθλήματος που… έρχονται Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο Φίλιπ Τζόρτζεβιτς το νέο όνομα.

Κι άλλον παίκτη στέλνουν οι Γάλλοι στον Ολυμπιακό
Η ιστοσελίδα «www.presseocean.fr» αναφέρεται στον 25χρονο επιθετικό της Ναντ, ο οποίος είναι και 4 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Σερβίας.

«Ο Φίλπ Τζόρτζεβιτς θα είναι το αντικείμενο πρότασης από τον Ολυμπιακό. Αυτήν τη φορά ίσως φύγει. Μετά από 5,5 σεζόν στα κιτρινοπράσινα, ο καλύτερος σκόρερ της Ναντ (20 γκολ), το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται το 2014, θα φύγει; Δεν είναι αδύνατο. Για τον Σέρβο διεθνή ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός, ο πρωταθλητής Ελλάδας, που ψάχνει την ευρωπαϊκή καταξίωση. Ο πρόεδρος θα ζητήσει περίπου 2 εκατ. ευρώ. Καθόλου αμελητέο ποσό αυτή την εποχή», αναφέρει το δημοσίευμα.
Πηγή: sport-fm.gr

Χακόμπο τριετίας!!

Τη φανέλα του ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να φορά για τρία χρόνια ο Σανθ Χακόμπο. Ο Ισπανός τερματοφύλακας τα βρήκε σε όλα με τον «Δικέφαλο του Βορρά» και συμφώνησε να παραμείνει Θεσσαλονίκη.

Χακόμπο τριετίας!
Σε θετικό κλίμα έγινε η συνάντηση του Σανθ Χακόμπο με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και το χαρμόσυνο νέο ήρθε. Ο Ισπανός τερματοφύλακας υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο που έχει διάρκεια για τρία χρόνια.

Άλλωστε η διάθεση να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές υπήρχε αλλά μέχρι να τα βρουν και να ανακοινωθεί η ανανέωση του συμβολαίου του Χακόμπο δεν μπορούσε να ήταν κανείς σίγουρος. Ιβάν Σαββίδης και Χουμπ Στέφενς έδωσαν το «οκ» και ο Ισπανός θα παραμείνει Θεσσαλονίκη μέχρι το 2016.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Jacobo Sanz Ovejero. Ο Ισπανός τερματοφύλακας βρέθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΠΑΕ στο γήπεδο της Τούμπας και υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο το οποίο ολοκληρώνεται στις 30.06.2016».

Συμφωνία με Γιούρκα, φεύγει ο Κοτσόλης!!

Σε προφορική συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου του Γιούρκα Σεϊταρίδη φέρεται να έφτασε ο Παναθηναϊκός, την ίδια στιγμή που δύσκολα θα συνεχίσει στο «τριφύλλι» ο Στέφανος Κοτσόλης.

Συμφωνία με Γιούρκα, φεύγει ο Κοτσόλης
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης συναντήθηκε τη Δευτέρα με τους ανθρώπους του «τριφυλλιού», τα βρήκε σε όλα και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να βάλει την υπογραφή του σε νέο διετές συμβόλαιο.

Ο Έλληνας μπακ είχε μια πολύ καλή σεζόν πέρυσι και ο Γιάννης Αναστασίου βλέπει στο πρόσωπό του τον ηγέτη της «πράσινης» άμυνας.

Αντίθετα, θεωρείται πολύ δύσκολο να παραμείνει στην ομάδα ο Στέφανος Κοτσόλης, με τον οποίο υπάρχει σημαντική διαφορά στο οικονομικό. Πάντως, δεν θα πρέπει να αποκλείεται το να συμβεί οτιδήποτε στην περίπτωσή του, αφού η κατάσταση με τους τερματοφύλακες είναι ρευστή.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί κάποιος «πράσινος» γκολκίπερ, με τον Καπίνο που αγωνίζεται στην Εθνική Νέων στο Παγκόσμιο Κύπελλο, να έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι πιθανό να αλλάξουν τα δεδομένα και για τον Κοτσόλη.Πηγή: sport-fm.gr

Στο περίμενε για Ιτάνζ!!

Στάση αναμονής κρατούν οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ατρόμητος σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Σαρλ Ιτάνζ.

Στο περίμενε για Ιτάνζ
Οι Περιστεριώτες έχουν ξεκαθαρίσει το ενδιαφέρον τους για τον Καμερουνέζο τερματοφύλακα και περιμένουν να δουν εάν θα μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ ώστε να δρομολογηθεί η επιστροφή του στον Ατρόμητο.

Σε αντίθετη περίπτωση, είναι υποχρεωμένοι να προσαρμόσουν τα σχέδιά τους και να στραφούν σε άλλες λύσεις.

Σχετικά με τον Πίτου Γκαρσία, ανοιχτό παραμένει και αυτό το μέτωπο, αλλά όχι για πολύ, αφού εντός της ημέρας αναμένεται να δώσει την οριστική του απάντηση στην πρόταση που του έχει γίνει.
Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένει Κόστλι, «τσεκάρει» Μαραγκουδάκη!!

Την απάντηση του Κάρλος Κόστλι περιμένουν στην Καλλονή για ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας. Στα υπόψη και ο Μαραγκουδάκης.

Περιμένει Κόστλι, «τσεκάρει» Μαραγκουδάκη
Μπορεί να παραμένει ανοιχτό ακόμα το θέμα του Κάρλος Κόστλι για την Καλλονή αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν, θετικά ή αρνητικά, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ο επιθετικός από την Ονδούρα δεν έχει απαντήσει ακόμα καθώς περιμένει να του έρθει πρόταση από την Ασία, που σημαίνει και αρκετά χρήματα στον λογαριασμό του ενώ από την Ελλάδα, η μοναδική πρόταση που έχει στα χέρια του είναι αυτή της Καλλονής.

Αν δεν τελειώσει θετικά για την ομάδα της Λέσβου η υπόθεση του Κόστλι, αντικαταστάτης είναι ο Μάρκος Μαραγκουδάκης, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Πλατανιά.Πηγή: sport-fm.gr

Η συνέχεια επί της… Τραπεζούντας!!

Στην Τραπεζούντα βρίσκεται η αποστολή της Εθνικής Νέων, εν όψει του αγώνα της Παρασκευής με την Παραγουάη. Υποδοχή με ποντιακούς χορούς. Παρών και ο Κωνσταντινίδης. Αμφίβολος ο Λυκογιάννης.

Η συνέχεια επί της… Τραπεζούντας
Από το φιλόξενο Γκαζιαντέπ, η αποστολή της Εθνικής Νέων μετέβη το μεσημέρι της Τετάρτης με πτήση τσάρτερ στην Τραπεζούντα. Εκεί το απόγευμα της Παρασκευής (18:00) θα αντιμετωπίσει την Παραγουάη στον τελευταίο αγώνα της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου U-20. Η τοπική οργανωτική επιτροπή υποδέχθηκε την ελληνική ομάδα με ανθοδέσμες και μουσικό συγκρότημα που χόρεψε ποντιακούς χορούς.

Την αποστολή ακολούθησε και ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης, που χθες πήρε εξιτήριο μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε με τη σκωληκοειδίτιδα, ενώ ερωτηματικό παραμένει η διαθεσιμότητα του Μπάμπη Λυκογιάννη λόγω τραυματισμού.

Η Εθνική ομάδα θα προπονηθεί στις 18:30. Στόχος στον αγώνα της Παρασκευής είναι η νίκη, παρότι ακόμη και με ήττα είναι πολύ πιθανό να εξασφαλιστεί η πρόκριση (ως δεύτερη ή έστω σαν μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες των ομίλων). Πηγή: sport-fm.gr

«Αυτή η ομάδα δεν επαναπαύεται»

Αποφασισμένη να προχωρήσει βήμα-βήμα χωρίς να επαναπαύεται ούτε στιγμή είναι η Εθνική Νέων στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.

«Αυτή η ομάδα δεν επαναπαύεται»
Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού μίλησε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και στους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα και αναφέρθηκε στη μέχρι σήμερα παρουσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα γήπεδα της Τουρκίας, τη χθεσινή ισοπαλία με το Μάλι αλλά και τους στόχους της ομάδας στη διοργάνωση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος:

Για το παιχνίδι με το Μάλι και εάν φόρτωσε τους διεθνείς άγχος η νίκη κόντρα στο Μεξικό:

«Όταν δεν μπορείς να νικήσεις, προσπαθείς τουλάχιστον να μην χάσεις. Ακόμη και ο βαθμός είναι σημαντικός, αφού μας δίνει κατά 90% την πρόκριση που ήταν και ο αρχικός μας στόχος. Δεν υπήρχε άγχος λόγω της νίκης στην πρεμιέρα. Απλά όταν παίζεις με μια καλή ομάδα όπως το Μεξικό, αλλάζεις την τακτική σου. Με το Μεξικό περιμέναμε πιο πολύ τον αντίπαλο, ενώ με το Μάλι ήμασταν πιο επιθετικοί. Το Μάλι έπαιζε άναρχα, έπαιζε… γιούργια οπότε χρειαζόταν άλλη προσέγγιση. Όταν έβγαιναν στην κόντρα το έκαναν με 6-7 άτομα και αυτό μας κούραζε. Κάναμε επίθεση εμείς και αμέσως υπήρχε αντεπίθεση από αυτούς».

Για το αν η παρουσία στην ομάδα ποδοσφαιριστών που λείπουν για διάφορους λόγους (Μαυρίας, Φούντας, Κατίδης) θα έκανε την ομάδα πιο επιθετική κόντρα στο Μάλι και θα μπορούσε να δώσει τους τρεις βαθμούς:

«Δεν μπορώ να το ξέρω. Προσπαθούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Είχαμε κατοχή με το Μάλι, κάναμε μια κλασική ευκαιρία αλλά δεν βγάλαμε τις φάσεις που θα θέλαμε. Ήταν παιχνίδι του ενός γκολ. Με τα τρία παιδιά θα ήμασταν πιο επιθετική ομάδα, αλλά δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γινόταν. Ίσως να μην νικούσαμε το Μεξικό. Να παίζαμε πιο επιθετικά αλλά τελικά να χάναμε. Δεν μπορείς να ξέρεις».

Για τους στόχους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος:

«Αυτή η ομάδα, όπως και πέρυσι στο Euro, δεν επαναπαύεται σε ό,τι αφορά τους στόχους. Πέρυσι περάσαμε την Αρμενία και πήγαμε στο Elite Round, μετά με τη Δανία και στη συνέχεια την Αγγλία. Πάμε βήμα-βήμα. Έτσι και τώρα, πρώτος μας στόχος ήταν το ματς με το Μεξικό. Μετά το Μάλι, τώρα η Παραγουάη και η πρόκριση στα νοκ-άουτ παιχνίδια. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για το καλό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της Εθνικής:

«Οι 12 από τους 21 παίκτες αυτής της ομάδας είμαστε από τα 15 μας χρόνια μαζί στις Εθνικές, ενώ κάνουμε και και παρέα εκτός γηπέδου. Σίγουρα και οι επιτυχίες μας φέρνουν πιο κοντά. Αν δεν πάει καλά η ομάδα, δεν έχει σημασία το πόσο καλά θα πάω εγώ προσωπικά. Το θέμα είναι να πηγαίνει καλά η ομάδα».

Για το γεγονός πως οι περισσότεροι από τους παίκτες που απαρτίζουν αυτήν την ομάδα είχαν πολλές συμμετοχές στους συλλόγους τους:

«Σε κάθε επίπεδο, ακόμα και στη Νέων, κάθε ματς είναι μια εμπειρία. Κερδίζεις σε όλους τους τομείς, σε τακτική, σε τεχνική, βελτιώνεσαι και διορθώνεις τα λάθη σου. Όταν έχεις παιχνίδια στα πόδια σου δείχνεις βελτίωση. Εγώ πρώτη φορά φέτος έπαιξα επαγγελματικά ματς με τον Παναθηναϊκό, για παράδειγμα για τον Σταφυλλίδη ήταν η δεύτερη με τον ΠΑΟΚ. Με τα παιχνίδια κερδίζεις αυτοπεποίθηση».

Ιστορική στιγμή για Williams!

Τους 600 αγώνες στη Formula 1 συμπληρώνει την Κυριακή στο Σίλβερστοουν η Williams.

Ιστορική στιγμή για Williams
Περήφανος για το γεγονός ότι η Williams συμπληρώνει 600 αγώνες στη Formula 1 την προσεχή Κυριακή δήλωσε ο Σερ Φρανκ Ουίλιαμς. Η ομάδα που ιδρύθηκε το 1977 από τον ίδιο και τον Πάτρικ Χεντ έχει γράψει τη δική της ιστορία έχοντας 114 νίκες και 16 πρωταθλήματα στο ενεργητικό της.

Στο Σίλβερστοουν η Williams πήρε την πρώτη της νίκη το 1979 και την 100η το 1997. Πάντως οι πιθανότητες να πρωτεύσουν στο προσεχές Grand Prix ο Παστόρ Μαλδονάδο και ο Βαλτέρι Μπότας είναι λιγοστές.

«Για μια ανεξάρτητη ομάδα σαν τη Williams το να φτάσει τους 600 αγώνες είναι κάτι αξιοθαύμαστο. Από τη μέρα που ιδρυθήκαμε 78 ομάδες πήγαν και ήρθαν ή άλλαξαν ιδιοκτησία στο χώρο και η μακροημέρευση της ομάδας μας οφείλεται στις θυσίες χιλιάδων ανθρώπων. Είναι ιδανικό που συμπληρώνουμε 600 αγώνες στο Σίλβερστοουν και μπροστά στο πιστό βρετανικό μας κοινό», δήλωσε ο Σερ Φρανκ Ουίλιαμς. Πηγή: sport-fm.gr

Επιβεβαιώνει για Σπανούλη η Μπαρτσελόνα!!

Την περίπτωση απόκτησης του Βασίλη Σπανούλη εξετάζει η Μπαρτσελόνα, όπως παραδέχτηκε ο προπονητής της ομάδας, Τσάβι Πασκουάλ.

Επιβεβαιώνει για Σπανούλη η Μπαρτσελόνα
Από τα πλέον… επίσημα χείλη επιβεβαιώθηκε πως η Μπαρτσελόνα εξετάζει σοβαρά την περίπτωση απόκτησης του Βασίλη Σπανούλη. Ο προπονητής της ομάδας, Τσάβι Πασκουάλ, έπλεξε το εγκώμιο του Λαρισαίου γκαρντ και πρόσθεσε πως οι Καταλανοί θέλουν στο ρόστερ τους ό,τι καλύτερο υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά.

«Είναι ένας παίκτης που μένει ελεύθερος και η Μπαρτσελόνα πρέπει να παρακολουθεί όλες τις πιθανές ευκαιρίες. Πρόκειται για έναν παίκτη που είναι MVP στα δύο τελευταία Final 4 και έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο σε όλες τις κρίσιμες στιγμές των αγώνων. Είναι πολύ ανταγωνιστικός και έχει νοοτροπία νικητή. Θέλει πάντα υψηλό κίνητρο για να αποδώσει και παίζει πάντα καλύτερα στα δύσκολα. Είναι ένας παίκτης πρώτης γραμμής», τόνισε ο προπονητής της «Μπάρτσα».

«Πάντα σκεφτόμαστε για το καλύτερο δυνατό. Δουλεύουμε για να ενισχυθούμε σε όλες τις θέσεις βάσει όσων μας επιτρέπει η αγορά. Η Μπαρτσελόνα πάντα θέλει το καλύτερο για το ρόστερ της με στόχο να δημιουργήσει την καλύτερη δυνατή ομάδα», πρόσθεσε. Πηγή: sport-fm.gr

Έτοιμος για επιστροφή ο Μαυροκεφαλίδης!!

Κοντά στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό είναι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Πρόταση στον 29χρονο πάουερ φόργουορντ/σέντερ έκαναν οι «ερυθρόλευκοι». «Κλεισμένος» και ο Πέτγουεϊ.

Έτοιμος για επιστροφή ο Μαυροκεφαλίδης
Την απάντηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στην πρόταση που του κατέθεσε περιμένει ο Ολυμπιακός. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εισηγήθηκε την απόκτηση του 29χρονου πάουερ φόργουορντ/σέντερ και όλα δείχνουν πως ο τελευταίος μετά από δύο χρόνια απουσίας θα φορέσει ξανά τα ερυθρόλευκα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης προσφέρουν διετές συμβόλαιο με 500.000 ευρώ ετησίως στον Μαυροκεφαλίδη και εκτός απροόπτου η απάντησή του θα είναι θετική. Ο διεθνής άσος είχε ειδοποιηθεί από την Μπαρτσελόνα, όπου ολοκλήρωσε τη σεζόν, να περιμένει να διευθετηθούν κάποιες άλλες μεταγραφικές υποθέσεις, αλλά ήταν σαφές πως δεν αποτελούσε προτεραιότητα για τους Καταλανούς.

Την περασμένη περίοδο ο Μαυροκεφαλίδης είχε 14,5 πόντους, 5,3 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ κατά μέσο όρο στο Eurocup με τη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, στη VTB League είχε 15,5 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ ανά αγώνα. Με την Μπαρτσελόνα σε 12 ματς είχε 6,5 πόντους και 3,3 ριμπάουντ σε 14 λεπτά κατά μέσο όρο στα ισπανικά play offs.

Πέραν του Μαυροκεφαλίδη, που θα πλαισιώσει τη front line από την οποία αποχωρούν σίγουρα οι Πάουερ, Άντιτς και Σερμαντίνι, ο Ολυμπιακός έχει ήδη συμφωνήσει και με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος θα υπογράψει για 1+1 χρόνια. Πηγή: sport-fm.gr

Συνεχίζουν μαζί Άρης και Αγγέλου!!

Νέο συμβόλαιο, και μάλιστα τριετούς διάρκειας, υπέγραψε με τον Άρη ο Βαγγέλης Αγγέλου. «Συνεχίζουμε όλοι μαζί αυτό που ξεκινήσαμε», δήλωσε.

Συνεχίζουν μαζί Άρης και Αγγέλου
Με τον Βαγγέλη Αγγέλου στο τιμόνι θα συνεχίσει να πορεύεται ο Άρης. Οι δύο πλευρές ανανέωσαν τη συνεργασία τους για τρία χρόνια, καθώς ο έμπειρος προπονητής καλύφθηκε από τις εγγυήσεις που του δόθηκαν από τη διοίκηση για την εύρυθμη λειτουργία της ΚΑΕ.

«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι ιδιαίτερη τιμή η συνεργασία μου με τον Άρη. Συνεχίζουμε όλοι μαζί αυτό που ξεκινήσαμε…», αρκέστηκε να δηλώσει ο 50χρονος προπονητής, που την περασμένη περίοδο οδήγησε τον Άρη στην έκτη θέση της Α1 με 13 νίκες και ισάριθμες ήττες στην κανονική περίοδο, ενώ στον πρώτο γύρο των play offs αποκλείστηκε με 2-1 από τον Πανιώνιο.
Πηγή: sport-fm.gr

Φουλάρει για Λαουάλ ο Παναθηναϊκός!!

Πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού για την ενίσχυση στη θέση «5» έχει γίνει-σύμφωνα με πληροφορίες-ο Γκάνι Λαουάλ. Το «παράθυρο» για Λάσμε.

Φουλάρει για Λαουάλ ο Παναθηναϊκός
Η διαφαινόμενη (αν και όχι ακόμη οριστική) αποχώρηση του Στεφάν Λάσμε έχει φέρει στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό τον Γκάνι Λαουάλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος Αμερικανός σέντερ (2,06μ.) που μένει ελεύθερος από τη Βίρτους Ρόμα έχει γίνει προτεραιότητα του «τριφυλλιού» για τη θέση «5».

Άλλωστε ο νιγηριανής καταγωγής άσος διαθέτει προφίλ ανάλογο αυτό του Γκαμπονέζου ψηλού. Είναι πολύ αθλητικός, δυνατός, καλός ριμπάουντερ και αμυντικός, με ικανότητα να τελειώνει τις φάσεις πάνω από τη στεφάνη (με σχεδόν μόνιμη παρουσία στις καλύτερες φάσεις της αγωνιστικής στο ιταλικό πρωτάθλημα), αν και όχι ιδιαίτερα... τεχνίτης.

Φέτος ο Λαουάλ, που το 2010 επελέγη στο νούμερο 46 του ντραφτ από τους Σανς, είχε 13,7 πόντους (50,5% στις βολές, 62,6% στα δίποντα), 8,4 ριμπάουντ και 1,5 τάπα κατά μέσο όρο.

Όλα αυτά υπό την αίρεση πως ο Στεφάν Λάσμε δεν θα... συνετιστεί και δεν θα προσεγγίσει ο ίδιος τον Παναθηναϊκό με λογικές απαιτήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του. Πηγή: sport-fm.gr

Έμεινε και ο Κάρι!!

Παίκτης του Παναθηναϊκού θα συνεχίσει να είναι ο Ραμέλ Κάρι. Ανακοινώθηκε η συμφωνία με τον Αμερικανό γκαρντ που είχε μεγάλη συμβολή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Έμεινε και ο Κάρι!
Τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα συνεχίσει να φορά ο Ραμέλ Κάρι. Η πράσινη ΚΑΕ ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον 33χρονο Αμερικανό γκαρντ, που ενίσχυσε το «τριφύλλι» σε δύο ματς της κανονικής περιόδου και στα play offs αλλά είχε τεράστια συμβολή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Λεπτομέρειες για το deal δεν έγιναν γνωστές, αλλά πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για συμβόλαιο 1+1 ετών.

Ο Κάρι γίνεται μετά τον Τζέιμς Γκιστ ο δεύτερος παίκτης που ανανεώνει με τον Παναθηναϊκό. Σε οκτώ ματς των play offs είχε 9,5 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ σε 22,1 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

«Η εμπειρία που έζησα, αν και μιλάμε για περίπου ένα μήνα, ήταν εξαιρετική. Ένιωσα ότι ήμουν στο σωστό μέρος σχεδόν με το που έφτασα στην Αθήνα. Οι προπονητές, οι παίκτες, οι άνθρωποι στην ομάδα με έκαναν να νιώσω άνετα από την πρώτη στιγμή. Όλα αυτά το έκαναν εύκολο για μένα να πάρω την απόφαση να παραμείνω», δήλωσε ο Κάρι.

Όσο για το λόγο που επέλεξε να μείνει, είπε: «Μιλάμε για τον Παναθηναϊκό! Είναι όνειρο για έναν παίκτη να βρίσκεται σε αυτή την ομάδα. Είναι μεγάλος σύλλογος και η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Σε συνδυασμό με το ότι ένιωσα καλά από την πρώτη στιγμή, τι άλλο να ζητήσω;»

Για την άμεση προσαρμογή του, είπε: «Ήταν καλά ακόμη κι έτσι. Και υποθέτω ότι του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτερα αφού θα βρίσκομαι με την ομάδα από την αρχή της προετοιμασίας».

Όσο για τον επόμενο στόχο του, ανέφερε: «Φέτος ήρθα αργά και δεν κατάφερα να παίξω στην Ευρωλίγκα. Ανυπομονώ γι’ αυτό λοιπόν. Να αγωνιστώ στην Ευρωλίγκα. Είναι το υψηλότερο επίπεδο και ως παίκτης αυτός είναι ο στόχος, να παίξεις σε αυτό το υψηλότερο επίπεδο, να έχεις δίπλα σου τους καλύτερους, να αναμετρηθείς με τους καλύτερους. Θα ήταν εξαιρετικό αν η χρονιά έκλεινε με έναν τίτλο και σε αυτή τη διοργάνωση! Αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να κοιτάμε μέχρι τον επόμενο αγώνα…».

Τέλος, για την υποδοχή στο ξενοδοχείο μετά την κατάκτηση του τίτλου, είπε: «Ήταν τρελό όλο το σκηνικό… Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν ξέρω αν θα είμαι μέσα στο πούλμαν, ή στην οροφή… Αυτό που ξέρω είναι ότι θέλω να το ξαναζήσω… Ότι θέλω να ξαναζήσω τη διαδρομή ως το ξενοδοχείο!»
Πηγή: sport-fm.gr

Βασιλακόπουλος: «Οι επιτυχίες θα συνεχιστούν»

Βέβαιος πως οι επιτυχίες θα συνεχιστούν ΚΑΙ για το γυναικείο μπάσκετ δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μετά την πρόκριση της Εθνικής Γυναικών στα τελικά του Ευρωμπάσκετ.

Βασιλακόπουλος: «Οι επιτυχίες θα συνεχιστούν»
Σπουδαίο επίτευγμα, που δίνει συνέχεια σε εκείνα του ελληνικού μπάσκετ, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, την πρόκριση της Εθνικής Γυναικών στα τελικά του Ευρωμπάσκετ του 2015 με δήλωσή του στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας.

«Η πρόκριση της Εθνικής Γυναικών στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2015 αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των επιτυχιών του ελληνικού μπάσκετ. Αποδεικνύει, δε, πως το συγκρότημα των Γυναικών βαδίζει στα χνάρια του αντίστοιχου των Ανδρών με συνεχείς επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Η εξασφάλιση της συμμετοχής στην επόμενη διοργάνωση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς πως επετεύχθη απέναντι σε μία ομάδα που θεωρείται από τις κορυφαίες δυνάμεις του κόσμου στο γυναικείο μπάσκετ, όπως η Πολωνία. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης συγχαίρει όλους τους συντελεστές της σπουδαίας αυτής πρόκρισης και είναι βέβαιη πως οι επιτυχίες θα συνεχιστούν», τόνισε ο ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας.

Παππάς: «Μπορεί να καλυφθεί το κενό του Λάσμε»

Σίγουρος πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να καλύψει το κενό του Στεφάν Λάσμε και να πρωταγωνιστήσει παρουσιάστηκε ο Νίκος Παππάς κατά την επίσκεψή του στο Triple Crown Basketball Camp.

Παππάς: «Μπορεί να καλυφθεί το κενό του Λάσμε»
Σημαντική μεν, αλλά όχι δυσαναπλήρωτη θεωρεί τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Στεφάν Λάσμε από τον Παναθηναϊκό ο Νίκος Παππάς, όπως δήλωσε κατά την επίσκεψή του στο Triple Crown Basketball Camp.

«Σίγουρα είναι ένας πάρα πολύ καλός παίχτης, η απόφαση της ομάδας είναι αυτή και θεωρώ ότι μπορεί να καλυφθεί το κενό του με κάποια άλλη προσθήκη που ελπίζω να είναι και ακόμα καλύτερη», τόνισε ο νεοαποκτηθείς γκαρντ του Παναθηναϊκού.

«Η ομάδα αυτή έχει φτιαχτεί για να πρωταγωνιστεί, ο στόχος δεν είναι άλλος από το να κερδίσουμε τίτλους», πρόσθεσε, ενώ ερωτηθείς αν είχε πρόταση από τον Ολυμπιακό απάντησε: «Κάθε παίχτης έχει έναν μάνατζερ, ο δικός μου με ενημέρωσε για το ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό και από την στιγμή που συζήτησα με την ομάδα δεν ασχολήθηκα με τίποτα άλλο».

Για την αποχώρησή του από τον Πανιώνιο είπε: «Ο Πανιώνιος θεωρώ ότι έχει καθιερωθεί ως η τρίτη ομάδα στην Ελλάδα όμως δεν αγωνίζεται στην Euroleague που για μένα είναι ένα απίστευτο κίνητρο να αγωνίζεσαι σε αυτό επίπεδο και στη συγκεκριμένη διοργάνωση».

Ερωτηθείς αν αν θεωρεί ότι είναι καλύτερος από τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς απάντησε: «Καταρχάς αγωνιζόμαστε σε διαφορετική θέση, έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία και κάθε μέρα προσπαθούμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, αλλά είμαι πολύ καλύτερος (γέλια)».

Μιλώντας στους νεαρούς αθλητές που συμμετέχουν στο καμπ, ο 23χρονος άσος είπε: «Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την ηλικία να μάθετε να παίζετε το παιχνίδι και να το αγαπήσετε. Αυτό που έχουν δημιουργήσει τα παιδιά (σ.σ Φραγκίσκος Αλβέρτης, Δημήτρης Παπανικολάου και Ευθύμης Ρεντζιάς) είναι κάτι ξεχωριστό και είμαι πολύ περήφανος που είμαι σήμερα μαζί σας. Ξέρω ότι το σχολείο είναι ο πρώτος σας στόχος και πιστεύω ότι αν έχετε πρόγραμμα στην ζωή σας μπορείτε να είστε καλοί μαθητές και παράλληλα να έχετε χρόνο να παίζετε μπάσκετ και να προπονείστε».Πηγή: sport-fm.gr

Στα «ερυθρόλευκα» σκαριά ο Μαυροκεφαλίδης!

Μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού είναι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με τις πιθανότητες να επιστρέψει στον Πειραιά να είναι αρκετές.

Στα «ερυθρόλευκα» σκαριά ο Μαυροκεφαλίδης
Κοντά στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό βρίσκεται ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Ο Έλληνας σέντερ έχει κάνει τις πρώτες επαφές με τους «ερυθρόλευκους» και το κλίμα… επανασύνδεσης είναι θετικό. Άλλωστε, ο Γιώργος Μπαρτζώκας εκτιμά πάρα πολύ το ταλέντο του και πιστεύει πως μπορεί να ενισχύσει πάρα πολύ το ρόστερ της ομάδας τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Το θέμα είναι να τα βρουν οι δύο πλευρές σε οικονομικό επίπεδο. Τα χρήματα που έπαιρνε στην Ρωσία (900.000 ευρώ ετησίως) δεν μπορεί να τα δώσει ο Ολυμπιακός, κάτι που γνωρίζει ο ίδιος ο Μαυροκεφαλίδης και απομένει να συμφωνήσουν στο ποσό. Μπορεί και μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Πηγή: sport-fm.gr