Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Δεν τα πετάει τα… ρούβλια!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο gazzetta.gr για το μήνυμα που έστειλε ο Ιβάν Σαββίδης κατά την χθεσινή του συνέντευξη.
Σαφέστατο μήνυμα ότι δεν ήρθε να σκορπίσει τα… ρούβλια του και να επιστρέψει ηττημένος στο Ροστόφ έστειλε ο Ιβάν Σαββίδης με –την εκ νέου αρχηγική- εμφάνιση του στο «Βελλίδειο». Οι δηλώσεις του ερμηνεύτηκαν με πολλούς τρόπους και όχι άδικα. Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετείται ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δίνει το δικαίωμα σε όσους έχουν τη δυνατότητα δημόσιας κριτικής, να κάνουν τη δική τους ανάγνωση.

Είπε πολλά και διάφορα ο Σαββίδης επιβεβαιώνοντας τον εκρηκτικό του χαρακτήρα και την διάθεση του να παίξει καθοριστικό ρόλο όχι μόνο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και στην οικονομική ζωή του τόπου. Θα τολμούσα να πω ότι δεν θα διστάσει να παίξει καθοριστικό ρόλο και στην πολιτική ζωή όταν το κρίνει απαραίτητο ή αν παρουσιαστεί η ευκαιρία.

Προτιμώ να σταθώ σε όσα αφορούν το ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ. Αφήνω τις οικονομικές και πολιτικές αναλύσεις στους αρμόδιους. Επιβεβαίωσα την άποψη που δημιούργησα από τις πρώτες δηλώσεις που έκανε τον Σεπτέμβριο στην πρώτη του εμφάνιση στο «Βελίδειο». Για την ακρίβεια ενισχύθηκε η άποψη που είχα δημιουργήσει. Ο Ιβάν δεν ήρθε για να ξοδέψει να κάνει εντύπωση και να επιστρέψει στη βάση του στο Ροστόφ.

Ηρθε για να κάνει εντύπωση, να πετύχει και να μείνει. Αυτό, κατά την προσωπική μου εκτίμηση είναι το πιο ηχηρό μήνυμα της συνέντευξης τύπου. Δεν απέκτησε τις μετοχές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να… πετάξει τα ρούβλια του. Άλλο ξοδεύω και άλλο πετά. Ο Σαββίδης μπορεί να ξοδέψει πολλά για να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα με πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά δεν σκοπεύει να πετάξει τίποτε. Και φρόντισε να το καταλάβουν όλοι!

Το ξεκάθαρο μήνυμα είχε αποδέκτες εντός κι εκτός ΠΑΟΚ. Τους εντός των τειχών της Τούμπας τους προειδοποίησε –με εξαιρουμένου και του Στέφενς που μπορεί να παρουσίασε με ενθουσιασμό αλλά «απείλησε» με απομάκρυνση αν δεν πετύχει στο έργο του- ότι δεν θα συγχωρήσει λάθος επιλογές που θα κοστίσουν ακριβά. Ήταν απόλυτος όταν αναφερόταν στην αποτυχημένη επιλογή του Δώνη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας που πολλοί στην Τούμπα ίδρωσαν αντιλαμβανόμενοι ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη που θα «πληγώσουν» την τσέπη του μεγαλομετόχου.

Και δεν αφορά μόνο τις επιλογές παικτών, προπονητών και συνεργατών. Αφορά κάθε οικονομική συναλλαγή ή συμφωνία που απαιτείται να γίνει για την λειτουργία της εταιρίας και δεν θα είναι επιτυχημένη ή αποδοτική.

Ανάλογα τοποθετήθηκε και για τους εκτός των τειχών. Ο μεγαλομέτοχος δεν θα ανεχθεί να «παίξουν» με τον ΠΑΟΚ διαιτητές, ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα και πολιτεία εφόσον βέβαια δημιουργήσει μια ομάδα που θα δικαιούται διακρίσεις. Τι μπορεί να κάνει για να διασφαλίσει την επένδυση του και να απαλλάξει το Ελληνικό ποδόσφαιρο από τη μονότονη μιζέρια των τελευταίων ετών; Πολλά και διάφορα μα το πρώτο βήμα είναι –όπως προαναφέρω- μια ομάδα πρωταγωνίστρια και μια ΠΑΕ που θα λειτουργεί με σύγχρονο τρόπο.

Κι επειδή τον θεωρώ έξυπνο, θεωρώ ότι ξέρει καλύτερα από τον καθένα ότι η θέση του και η θέση του ΠΑΟΚ θα ισχυροποιηθεί όταν οι φίλαθλοι της ομάδας αλλά και οι αντίπαλοι διαπιστώσουν ότι  άλλαξε ο Δικέφαλος σε όλα τα επίπεδα. Και θα πληρώσει ακριβά για να τα αλλάξει όλα αλλά δεν θα πετάξει ούτε… ρούβλι. Να το θυμάστε αυτό. Και κυρίως να το θυμούνται όσοι διαχειρίζονται τα χρήματα του ή όσοι με τις αποφάσεις τους ορίζουν τις τύχες του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Σαββίδης θα «πολεμήσει» σκληρά για να μην επιστρέψει αποτυχημένος στο Ροστόφ από την… περιπέτεια της επένδυσης του στον ΠΑΟΚ και το Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: