Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ασταμάτητη η Ντόρτμουντ

Την ξέφρενη πορεία της για την κατάκτηση του τίτλου συνέχισε η Ντόρτμουντ, που επιβλήθηκε με 3-1 της Λεβερκούζεν εκτός έδρας. Στο πρώτο ματς της Μπουντεσλίγκα για το 2011 και την αυλαία του δεύτερου γύρου, η Μπορούσια σπατάλησε ένα ημίχρονο, αλλά με μια ανεπανάληπτη εκκίνηση στο δεύτερο μέρος δεν άφησε περιθώρια στη Λεβερκούζεν. Η Ντόρτμουντ έφτασε τους 46 βαθμούς, ενώ η αντίπαλός της έμεινε στους 33, όσους και η Μάιντς με την οποία μοιράζεται προσωρινά τη δεύτερη θέση.

Η Ντόρτμουντ είχε τις ευκαιρίες να "καθαρίσει" το ματς από το πρώτο 20λεπτο, όταν ο Σούμποτιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ο Λεβαντόφσκι αστόχησε σε μοναδικό τετ α τετ. Ότι δεν έκαναν, ωστόσο, στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ, το έκαναν στην επανάληψη.

Οι "κιτρινόμαυροι" μπήκαν... αφηνιασμένοι στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος και μέχρι το 55' ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0. Ο Κέβιν Γκροσκρόιτς πέτυχε δύο γκολ για την Μπορούσια στο 49' και το 53', φτάνοντας τα 6 στη φετινή Μπουντεσλίγκα, ενώ στο 55' ο 22χρονος επιθετικός έδωσε την ασίστ στον Γκέτσε που ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Τα πάντα, φυσικά, είχαν τελειώσει, με τη Λεβερκούζεν να αργεί να συνέλθει από τις απανωτές "σφαλιάρες" των φιλοξενούμενων. Ο Γιουπ Χάινκες πραγματοποίησε τριπλή αλλαγή με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, αλλά το μόνο που κατάφεραν οι "ασπιρίνες" ήταν να μειώσουν στο τελικό 3-1 με γκολ του Κίσλινγκ στο 80'.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Γιουπ Χάινκες): Άντλερ, Φρίντριχ, Σβάαμπ, Ράιναρτς, Κάστρο, Ρόλφες, Ρενάτο Αουγκούστο, Σαμ (60' Μπαρνέτα), Μπέντερ (61' Βιντάλ), Κίσλινγκ, Χέλμες (60' Ντερντιγιόκ)
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Γιούργκεν Κλοπ): Βάιντενφελερ, Χούμελς, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ, Σαχίν, Μπλαζικόφσκι, Μπέντερ (46' Ντα Σίλβα), Γκροκρόιτς, Γκέτσε (68' Μπάριος), Λεβαντόφσκι

Υπογράφει στην Αστον Βίλα ο Μακούν

Στην Αγγλία για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στην Αστον Βίλα θα βρεθεί ο Ζαν Μακούν μετά την σχετική άδεια που εξασφάλισε από την Λιόν. Ο Καμερουνέζος μέσος θα μεταβεί στο Μπέρμιγχαμ και αν όλα πάνε καλά με τις ιατρικές εξετάσεις, θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους Χωριάτες. «Η εξέλιξη της μεταγραφής εξαρτάται από τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων, καθώς ο παίκτης έχει έρθει σε συμφωνία με τον προπονητή της ομάδας, Ζεράρ Ουγιέ», αναφέρεται στην ανακοίνωση των Λιονέ. Ο 27χρονος άσος αποτέλεσε κάτοικο «Ζερλάν» το καλοκαίρι του 2008 με μεταγραφή από την Λιλ.

«Αραβόπληκτοι» και.. «Ντεμόπληκτοι»

Δε θα ευχηθώ καλή χρονιά και όλα τα παρεμφερή, απλώς θα περιμένω να εκπληρωθούν οι περσινές μου ευχές.
Έξι ημέρες απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου στην Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.. Συγχαρητήρια στην Π.Α.Ε. και στα Μ.Μ.Ε. (σε όσα δεν το κάνουν άθελα τους) που ασχολούνται με το δέντρο και όχι με το δάσος. Συγχαρητήρια που έχουν κάνει έναν ολόκληρο λαό να κοιτάει το δάκτυλο και όχι το φεγγάρι. Τι ανόητος ήταν ο Αβραάμ Λίνκολν όταν είπε ότι δεν μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για πολύ καιρό. Μάλλον θα τους κορόιδευε και αυτός χρησιμοποιώντας το όπλο της αυταρέσκειας και του Εγώ. Το δέντρο, το δάκτυλο είναι οι άραβες και το δάσος, το φεγγάρι η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου. Όλοι ασχολούνται με το ποιοι είναι οι άραβες, αν υπάρχουν είναι ή αν είναι πλάσματα κάποιας μυθοπλασίας, και όλα αυτά καλύπτονται με ένα παραμυθένιο πέπλο μυστηρίου. Κανείς δε μας λέει όμως τι θα γίνει με την Α.Μ.Κ. αν τελικά δε βάλουν χρήματα οι άραβες; Μπορούν οι κύριοι που έχουν τις μετοχές στα χέρια τους να ανταπεξέλθουν οικονομικά; Ο κ. Ζαγοράκης έχει απαντήσεις και βεβαίως το σημαντικότερο οι μέτοχοι έχουν τα χρήματα; Αλήθεια, τι θα γίνει αν δεν πραγματοποιηθεί η Α.Μ.Κ.;
Στον εταίρο δικέφαλο παίζουν με τη λάσπη χωρίς όμως να φτιάχνουν κάστρα. Ο Ντέμης Νικολαΐδης εξέδωσε ανακοίνωση και μεταξύ άλλων λέει: «κύριοι δεν τα έκανα μόνος μου όλα, αλλά φταίμε μαζί». Το σκεπτικό καθόλου λάθος αφού δε γίνεται να φταίει ο υπάλληλος ο διευθυντής και ο ιδιοκτήτης το ίδιο. Καθείς έχει τις δικές του ευθύνες και ουδείς είναι άμοιρός αυτών. Ωστόσο, αυτό που μου προκαλεί εντύπωση είναι η στάση του κόσμου της Α.Ε.Κ.. Δεν άκουσα κανέναν οπαδό επί Ντέμη να λέει, εγώ δε θέλω να πάω για πρωτάθλημα αλλά θέλω μία χρηστή διοίκηση. Δεν άκουσα κανέναν φίλο του Δικεφάλου να λέει μην κάνετε άλλες μεταγραφές γιατί πέρσι είχαμε άνοιγμα και δεν πειράζει αν βγούμε έκτοι. Και βεβαίως δεν ακούω σήμερα κανέναν Αεκτσή να λέει δεν θέλουμε ούτε έναν παίκτη τον Γενάρη γιατί χρωστάμε πολλά ήδη. Μήπως δε γνωρίζουν ότι υπάρχει άνοιγμα; Δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει οικονομική τρύπα; Παρ’ όλα αυτά για κάποιους η Α.Ε.Κ. χρειάζεται ενίσχυση. Αλήθεια, γιατί όμως; Και θα έχουμε και πάλι μετά από 3-4 χρόνια τον οπαδό της Α.Ε.Κ. να φωνάζει για την προηγούμενη διοίκηση. Τι ωραία που περνάμε.
Άντε παιχταράδες μου, πάμε… και κακή χρονιά… (κάθε χρόνο που λέω καλή χρονιά γίνεται το αντίθετο.. λέω μήπως «τους μπερδέψουμε» και αλλάξει το γούρι και δεν έχουμε μαύρη χρονιά). Επιμελεια Πετρος Πετρουσης

Κρήτη-Κέρκυρα μέσω Πειραιά

Στην Κέρκυρα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μανώλης Μονιάκης. Ο αριστερός μπακ που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, αγωνιζόταν στον ΟΦΗ και πλέον θα ενισχύει την ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.

Για τον Μονιάκη είχαν ενδιαφερθεί αρκετές ομάδες της Super League από τη στιγμή που είχε γίνει γνωστό ότι ο Ολυμπιακός θα τον παραχωρήσει για να έχει χρόνο συμμετοχής. Ο νεαρός μπακ βρέθηκε στα γραφεία της ερυθρόλευκης ΠΑΕ για να υπογράψει το συμβόλαιο του και στη συνέχεια αναχώρησε για την Κέρκυρα.

Μόγιες: «Αποδεχτήκαμε πρόταση για τον Πίεναρ»!

Θέμα ημερών είναι -όπως όλα δείχνουν- η αποχώρηση του Στίβεν Πίεναρ από το Λίβερπουλ και την Έβερτον!

Όπως παραδέχτηκε ο τεχνικός των «ζαχαρωτών», Ντέιβιντ Μόγιες, η ομάδα του έχει αποδεχτεί την πρόταση μίας ομάδας για την απόκτηση του διεθνούς Νοτιοαφρικανού, χωρίς, ωστόσο, να την κατονομάσει.

«Είχαμε δύο προσφορές για τον Πίεναρ και αποδεχτήκαμε τη μία. Δώσαμε στους εκπροσώπους του την άδεια να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις, αλλά δεν ξέρω ακόμη αν θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή», δήλωσε ο Μόγιες στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ, Τσέλσι και Τότεναμ είναι οι ομάδες που ενδιαφέρονται περισσότερο για τον 28χρονο, το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι.

Όπως ξεκαθάρισε, πάντως, ο τεχνικός των «ζαχαρωτών», ο Πίεναρ θα αγωνιστεί κανονικά στο κυριακάτικο ντέρμπι του Λίβερπουλ κόντρα στην ομώνυμη ομάδα.

Τα βρήκαν Τότεναμ-Μπέρμιγχαμ για Κιν!

Δεκτή έκανε η Τότεναμ την πρόταση των -περίπου- 7 εκατ. ευρώ της Μπέρμιγχαμ για την απόκτηση του Ρόμπι Κιν. Πλέον, απομένει μόνο το «ναι» του παίκτη για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Η Μπέρμιγχαμ θα πληρώσει άμεσα 4,7 εκατ. ευρώ τους Λονδρέζους, αλλά το κόστος μπορεί να φτάσει και τα 7 εκατ. ευρώ, κάτι που θα εξαρτηθεί από τους ειδικούς όρους της συμφωνίας.

Πλέον, ο Άλεξ ΜακΛίς καλείται να τα βρει με τον Ρόμπι Κιν, για να επέλθει η οριστική συμφωνία.

Ζηλιάρηδες…

Οι άλλοι έχουν «φτιάξει» τουαλέτα, με όλα τα… παραλειπόμενα και καζανάκι!

Εδώ σχημάτισαν ανθρώπινο ποδήλατο, με τον σκόρερ να ανεβαίνει στη «σέλα» και να κάνει… πετάλι.

Για να μην θυμηθούμε το ανθρώπινο ψάρι ή τη «μαμή» και τον… έγκυο.

Οι παίκτες της ισλανδικής Στιάρναν -τα 'χουμε πει και τα χουμε 'γράψει- δεν συγκρίνονται σε γραφικότητα και φαντασία στους πανηγυρισμούς.

Οι άνθρωποι, όμως, είναι ζηλιάρηδες… Δείτε πως πανηγύρισαν οι παίκτες της εθνικής ομάδας του Μπαχρέιν το πρώτο γκολ κατά της Ινδίας, στη νίκη τους 5-2, στο ασιατικό κύπελλο…

«Στημένο» το Ντέμπρετσεν-Φιορεντίνα!

Κι όμως, το κύκλωμα που στήνει παιχνίδια «χτύπησε» και στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση, το Champions League!

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μπόχουμ, η αναμέτρηση της ουγγρικής Ντέμπρετσεν με τη Φιορεντίνα τον Οκτώβριο του 2009 ήταν… επηρεασμένη από το συνδικάτο του στοιχήματος.

Ο αγώνας είχε λήξει 4-3 υπέρ των «βιόλα», με τα έξι από τα επτά γκολ να σημειώνονται πριν το ημίχρονο…

Το συγκεκριμένο ματς αποτελεί μέρος της έρευνας, στην οποία εμπλέκονται 47 «ύποπτοι» αγώνες, ενώ ο -γνωστός από την υπόθεση δωροδοκίας του διαιτητή Χόιτσερ- Αντε Σάπινα και ο συνεργάτης του, Μαρίγο Σ., βρίσκονται πίσω και από αυτό το κύκλωμα, καθώς στοιχημάτισαν 3,5 εκατ. ευρώ στους αγώνες που ερευνώνται!

Εκτός από το παιχνίδι της Ντέμπρετσεν με τη Φιορεντίνα, «στημένα» φέρονται να είναι και δύο παιχνίδια του Europa League, το Βασιλεία-ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Άαλμποργκ-Σλάβια Σαράγιεβο.

Ο εισαγγελέας του Μπόχουμ άνοιξε επίσημα την υπόθεση κατά του συνδικάτου του στοιχήματος την Παρασκευή (14/1) και συνολικά, έξι άτομα κατηγορούνται από τις γερμανικές αρχές για απάτη και σκευωρία που τους απέφερε συνολικά 2.8 εκατ. καθαρά κέρδη!

Τα βρίσκουν και... χωρίζουν!

Πολύ κοντά στο «βελούδινο διαζύγιο» βρίσκονται ΑΕΚ και Τζιμπούρ που συναντήθηκαν την Παρασκευή και πλέον την Δευτέρα θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία για συμβιβασμό και λύση συμβολαίου! Αφού ειπώθηκαν διάφορα και αμφότερες οι πλευρές έδειξαν διατεθειμένες να φτάσουν ως τα άκρα, τελικά, συμβιβάστηκαν! Οι δικηγόροι της ΠΑΕ ΑΕΚ αλλά και του Τζιμπούρ συναντήθηκαν την Παρασκευή, συζήτησαν για το πώς θα τα βρουν και όπως έλεγαν μετά το τέλος των συζητήσεων, είναι σε πολύ καλό δρόμο και η οριστική συμφωνία για την άμεση λύση του συμβολαίου του Αλγερινού επιθετικού, παίρνοντας ένα ποσό (περίπου 300.000 ευρώ) από τα οφειλόμενα, θα επιτευχθεί τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία ήταν προγραμματισμένη και η εκδίκαση της υπόθεσης.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη σημαίνει ότι η ΑΕΚδε θα βάλει λεφτά στο ταμείο της από πώληση του Τζιμπούρ αλλά μόνο όσα θα γλιτώσει από τις οφειλές που υπάρχουν καθώς ο Αλγερινός θα συμβιβαστεί με λιγότερα, προκειμένου να έχει το δικαίωμα να επιλέξει μόνος του την ομάδα στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του... από τώρα.

"Αγενής και κακομαθημένος ο Μουρίνιο"

Λίγο μετά την βράβευσή του ως κορυφαίου προπονητή για το 2010, ο Ζοζέ Μουρίνιο δέχτηκε τα βέλη του Φραντς Μπεκενμπάουερ, με τον "Κάιζερ" να κατακρίνει τις μεθόδους με τις οποίες ο Πορτογάλος πέτυχε τους στόχους του."Όποιος φοράει ζακέτες από κασμίρ δεν συμπεριφέρεται απαραίτητα ως ιππότης σε όλες τις περιστάσεις της ζωής", τόνισε ο επίτιμος πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου στην στήλη που διατηρεί για την εταιρία "Gms", και πρόσθεσε:
"Οι αρχηγοί και οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί των χωρών όλου του κόσμου εκτίμησαν ότι ο Μουρίνιο πέτυχε τα καλύτερα αποτελέσματα με λιγότερα εφόδια σε σύγκριση με τους αντιπάλους της Ίντερ.

Ο special one βίωσε μία έντονη χρονιά όπου δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ακόμα και "αγενείς και κακομαθημένους τρόπους" για να φτάσει στο στόχο.

Η Μπάγερν έχασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ από την Ίντερ η οποία, στον ημιτελικό, κατάφερε να αποκλείσει τη Μπαρτσελόνα.

Στο Καμπ Νόου οι νερατζούρι μπόρεσαν να αντέξουν αν και έπαιζαν με 10 και να υποστούν μία ανώδυνη ήττα με 1-0.

Ήταν ο θρίαμβος του αποτελεσματικού ποδοσφαίρου, με τη μεγάλη έμφαση να δίνεται στην άμυνα, σε αντίθεση με την τακτική της Μπαρτσελόνα. Και οι δύο πάντως δρόμοι οδηγούν στην επιτυχία".

Σύμφωνα τέλος με τον Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν είχε μόνο επιτυχίες μέσα στο 2010 καθώς λίγο πριν το τέλος του χρόνου η Ρεάλ Μαδρίτης υπέστη ήττα με επικό σκορ από τη Μπαρτσελόνα.

"Το φθινόπωρο του 2010 δεν υπήρχε άλλος προπονητής που να υπέστη μεγαλύτερη ταπείνωση σε σχέση με την ήττα με 5-0 της Ρεάλ στη Βαρκελώνη, μπροστά στο φεστιβάλ των πασών και της φαντασίας της Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα. Εκεί κυριάρχησε η επιθετική νοοτροπία".

"Όχι" σε Γκέκα από οπαδούς της Ρεάλ!

Μόλις το... 2,8% των φίλων της Ρεάλ θέλει τον Φάνη Γκέκα στην ομάδα σε σχετική ψηφοφορία στην ιστοσελίδα της "Marca". O Έλληνας επιθετικός είναι τελευταίος στις προτιμήσεις τους με πρώτο τον Αντεμπαγιόρ.
Ο Χόρχε Βαλντάνο άναψε χθες το "πράσινο" φως με δηλώσεις του για την απόκτηση επιθετικού ο οποίος θα καλύψει για 6 μήνες το κενό του Ιγκουαΐν  και η ιστοσελίδα της Marca θέλησε να μάθει τις προτιμήσεις των οπαδών της Ρεάλ.

Σύμφωνα με αυτές ο Φάνης Γκέκας συγκέντρωσε μόλις το 2,8% και είναι τελευταίος με τον Μάριο Γκόμες να είναι πολύ κοντά με 2,9%. Στη συνέχεια συναντάμε τους Λισάνδρο (5,6%), Σαλάι (5,8%) και Λουίς Φαμπιάνο (13,4%).
Στην τρίτη θέση στις προτιμήσεις των Μαδριλένων οπαδών είναι ο Βαλντές (15,5%), δεύτερος ο Κλόσε (18,5%) και πρώτος με διαφορά ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ που συγκέντρωσε το 35,5%.

Φυσικά τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν με βάση την επιθυμία του Ζοσέ Μουρίνιο, η οποία πολύ απλά θα γίνει και νόμος που θα εφαρμοστεί πιστά από όλους στην Ρεάλ Μαδρίτης!

Δείτε εδώ το δημοσίευμα της Marca με την ψηφοφορία για το ποιον θέλουν οι φίλοι των "Μερένγκες" για "Νο 9" στη θέση του Ιγκουαΐν.

Αχιλλέας Μπέος «Βεβαίως και στήνονται αγώνες»

«Βεβαίως και στήνονται αγώνες», παραδέχτηκε μέσω δηλώσεών του στο ραδιοσταθμό FM 100 της Θεσσαλονίκης ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος όμως τόνισε πως αυτό δεν γίνεται από προέδρους, αλλά από ειδικούς.
Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου υποστήριξε ότι «το στήσιμο δεν γίνεται από τους παράγοντες, αλλά από "μάγειρες", δηλαδή από μάνατζερ και ανθρώπους στοιχηματικών εταιρειών που επηρεάζουν ποδοσφαιριστές και διαιτητές».
Ο Α. Μπέος μίλησε και επί προσωπικού: «Αν ο Μπέος έστησε το Ξάνθη-Παναθηναϊκός 3-2 το 2008, τότε πιάστε τον Μπέο και όχι τον Πανόπουλο. Μου αφαιρεί κανείς το δικαίωμα να στοιχηματίζω; Eγώ έπαιξα στο στοίχημα τον "άσο" στο ΠΑΣ-ΟΦΗ. Τι σημαίνει; Ήξερα ότι θα κερδίσει ο ΠΑΣ; Η Δικαιοσύνη και οι δημοσιογράφοι οφείλουν να διερευνούν υποθέσεις σικέ αγώνων.

Εγώ δέχομαι να ανοίξουν οι τραπεζικοί μου λογαριασμοί. Υπάρχει μεγάλη απόσταση από την υποψία μέχρι την ενοχή».

ΠΑΕ Ηρακλής-Υπέγραψε ο Ζερκά

Η ΠΑΕ Ηρακλής ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας, μέχρι το καλοκαίρι του 2012, με τον διεθνή με την Εθνική Μαρόκου Γαλλομαροκινό επιθετικό, Μονσέφ Ζερκά.
Ο Γαλλομαροκινός επιθετικός ήρθε όπως αναμενόταν μετά τα μεσάνυχτα στην Θεσσαλονίκη κι έχοντας περάσει με επιτυχία από την περασμένη εβδομάδα τις ιατρικές εξετάσεις υπέγραψε το συμβόλαιό του.

Με τον τρόπο αυτό ο Ζερκά γύρισε σελίδα στην καριέρα του αφήνοντας πίσω του το γαλλικό πρωτάθλημα και την Ναντ.
Την ίδια ώρα από το πρωί δεν υφίσταται οριστικά πλέον το φλερτ της ΠΑΕ Ηρακλής με τον Γαλλοαλγερινό Αμέρ Μπουαζά κάτι που είχε διαφανεί από χθες το απόγευμα όταν και είχε αναβληθεί η προγραμματισμένη άφιξή του στην Θεσσαλονίκη.

Το γιατί; Είχε να κάνει με το ότι ο Μπουαζά δεν έστειλε ούτε σήμερα το πρωί όπως του είχε ζητηθεί ως τελεσίγραφο από την ΠΑΕ Ηρακλής τα ιατρικά έγγραφα που είχαν να κάνουμε με την πρόσφατη επέμβαση που υποβλήθηκε στο γόνατο και θα πιστοποιούσαν την κατάστασή του.

Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά του Γαλλοαλγερινού υποστήριζε ότι είχε κάνει απλώς έναν καθαρισμό στο γόνατο και στις 5 Ιανουαρίου θα ήταν έτοιμος να προπονηθεί για αυτό και η ΠΑΕ Ηρακλής ζήτησε να της σταλούν τα επίσημα έγγραφα από την κλινική που έγινε η επέμβαση.

Αυτό που απομένει να φανεί αν θα προχωρήσει τελικά η εναλλακτική λύση για την θέση των ακραίων χαφ την ίδια ώρα που ο Μίρνες Σίσιτς φαίνεται πως μέσα στις επόμενες μέρες θα αποτελέσει παρελθόν.

Ντιέ: "Θα ήθελα να ήμουν ιερέας"!

Πρόκειται για έναν από τους πιο οξυδερκείς ποδοσφαιριστές της Superleague! Οξυδερκής τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Την πλούσια αγωνιστική του δράση, συναγωνίζεται αυτή μακριά από τα γήπεδα με αποκορύφωμα την ίδρυση φιλανθρωπικού οργανισμού στην Ακτή Ελεφαντοστού απ΄ όπου κατάγεται. Ο Σερζ Ντιέ μιλά στο Novasports.gr και μεταξύ άλλων αποκαλύπτει τη μεγάλη, ανεκπλήρωτη, εώς σήμερα, επιθυμία του. Να ακολουθήσει κάποια στιγμή το δρόμο του Θεού υπηρετώντας Τον ως ιερέας!
-Σερζ, η Καβάλα κοντράρεται αυτή την αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό. Πως περιμένεις την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ; «Σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όμως έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να τα καταφέρουμε και στα δύσκολα. Μη ξεχνάτε πως πέρυσι η Καβάλα κέρδισε μέσα στο ΟΑΚΑ και επομένως το ίδιο περιμένω να συμβεί και φέτος»!
-Εσύ όμως δεν θα αγωνιστείς. Δεν είναι πλήγμα αυτό για την ομάδα; «Η Καβάλα δεν είναι μόνο ο Ντιέ ή οποιοσδήποτε άλλος παίκτης. Πίσω υπάρχουν κι άλλοι εξίσου καλοί οι οποίοι είμαι σίγουρος πως θα βγάλουν εις πέρας την αποστολή».
-Πως περνάς στη Καβάλα; «Με την οικογένειά μου περνά ο χρόνος μου εκτός γηπέδου. Αν απουσιάζει η οικογένειά μου, την... αναπληρώνει ο Ονουάτσι τον οποίο μπορώ να χαρακτηρίσω αδερφικό μου φίλο»!
-Διαφορές μεταξύ Καβάλας και Θεσσαλονίκης; «Η βασική διαφορά είναι πως η Θεσσαλονίκη είναι μια μεγάλη πόλη σε αντίθεση με την Καβάλα που είναι μια μικρή πόλη. Αυτό εμένα μου αρέσει πολύ γιατί θέλω την ηρεμία, την ξεκούραση και σε αυτό η Καβάλα είναι ιδανικός τόπος για μένα».
-Στον Ηρακλή οι φίλαθλοι ακόμη μιλούν για σένα. Το ίδιο συμβαίνει με τους φίλους της Καβάλας οι οποίοι σε λατρεύουν. Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που σε κάνει τόσο αγαπητό; «Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος δένεται, προσπαθεί και δουλεύει για την ομάδα. Δεν είμαι υποκριτής και δεν πηγαίνω κάπου, απλά για να κάνω έναν... περίπατο. Πάω για να δουλέψω και να προσφέρω ότι μπορώ καλύτερο. Ισως αυτό να εκτιμά ο κόσμος».
-Πάντως από τον Ηρακλή δεν έφυγες όπως θα ήθελες... «Ναι, έφυγα στενοχωρημένος! Εδωσα τα πάντα στον Ηρακλή, όμως οι αγώνες μου και η προσπάθεια που έκανα εκεί δεν αναγνωρίστηκε».
-Δεν αναγνωρίστηκε από ποιους; «Σχεδόν απ' όλους εκτός από τον κόσμο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους φιλάθλους του Ηρακλή και είμαι σίγουρος πως θα ήθελαν να είμαι ακόμη εκεί και να αγωνίζομαι για την ομάδα τους. Ο σεβασμός από μένα σε αυτούς είναι δεδομένος, όχι όμως και σε αυτούς που διοικούσαν τον Ηρακλή όταν έφυγα».
-Πολλοί λένε ότι εκπέμπεις θετική ενέργεια εν ώρα αγώνα. Το αντιλαμβάνεσαι αυτό; «Είναι αλήθεια αυτό και είναι ένα χάρισμα το οποίο ο Θεός μου έδωσε».
-Τι σημαίνει για σένα ο Θεός; «Για μένα ο Θεός είναι τα πάντα! Προέρχομαι από μια πολύ φτωχή οικογένεια και το μόνο στήριγμά μου ήταν ο Θεός. Αυτός είναι πάνω απ΄ όλα στη ζωή μου, κυριαρχεί σε ότι κάνω».
-Τι ήταν αυτό που σ'  έκανε να σκεφτείς να σταματήσεις το ποδόσφαιρο το περασμένο καλοκαίρι; «Ηθελα απλά να περάσω σε κάποια άλλα πράγματα».
-Όπως; «Για παράδειγμα να ασχοληθώ με το ίδρυμα που έχω».
-Αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής, τι θα ήθελες να ήσουν; «Θα ήθελα να κάνω καλό στους ανθρώπους. Θα μπορούσα να ήμουν ιερέας! Είναι κάτι που θα με γέμιζε πάρα πολύ»!
- Το φετινό πρωτάθλημα πως το βλέπεις; «Είναι ένα πρωτάθλημα το οποίο βελτιώνεται συνεχώς. Πριν από δύο χρόνια η διαφορά των υπολοίπων ομάδων με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό ήταν πολύ μεγάλη. Τώρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Εχουν έρθει καλύτεροι παίκτες στην Ελλάδα και αυτό ωφελεί και τις ομάδες και το θέαμα».
-Ποιον παίκτη από το ελληνικό πρωτάθλημα ξεχωρίζεις; «Σίγουρα τον Ονουάτσι. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος κάθε χρόνο βελτιώνεται, κάτι που δεν το συναντάς συχνά. Μ΄ αρέσει επίσης πάρα πολύ ο Τζιμπρίλ Σισέ».
-Ποιος Έλληνας νεαρός σε ηλικία έχει τα φόντα να κάνει καριέρα στο εξωτερικό; «Νομίζω, πως ο Γεωργιάδης του Πανσερραϊκού είναι ένας παίκτης που έχει τα χαρακτηριστικά για μια διεθνή καριέρα».

Τελικά δεν θέλει Αντεμπαγιόρ!

Παρά τις χθεσινές δηλώσεις του Χόρχε Βαλντάνο περί ενδιαφέροντος της Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, σήμερα, οι «μαδριλένοι» ξεκαθάρισαν ότι –αν και ψάχνουν για επιθετικό- ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι ανάμεσα στους υποψηφίους.

Όπως αναφέρουν τα ισπανικά δημοσιεύματα, ρόλο στην απόφαση αυτή έπαιξε: ο χαρακτήρας του παίκτη, ο οποίος πρόσφατα ήρθε στα χέρια με τον Κόλο Τούρε, το γεγονός ότι υπολογίζεται ότι οι ετήσιες απολαβές του θα αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ και –τέλος- δεν χαίρει της εκτίμησης του Ζοζέ Μουρίνιο.

Τυχερός ο Μπόατενγκ, άτυχος ο Γκλέισον

Τυχερός στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της SKODA Ξάνθης ήταν ο Τζορτζ Μπόατενγκ, στον οποίο έτυχε το φλουρί που αντιστοιχεί σε χρηματικό ποσό. Ο Σάντος Γκλέισον δεν κατάφερε και σήμερα να βγάλει το πρόγραμμα της προπόνησης με όλη την ομάδα και πλέον η συμμετοχή του στον κυριακάτικο αγώνα με τον Εργοτέλη είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

O Νίκος Παπαδόπουλος για μια ακόμη φόρα είδε τον Σάντος Γκλέισον να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και πολύ δύσκολα, ο Έλληνας τεχνικός θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του βραζιλιάνου αμυντικού. Στην απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν κυρίως στο επιθετικό κομμάτι και την τακτική.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το απόγευμα της Παρασκευής στο Le Chalet, η ΠΑΕ SKODA Ξάνθη και τυχερός ήταν ο Μπόατενγκ στον οποίο έτυχε το φλουρί. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αρκετοί επίσημοι, η επαγγελματική ομάδα, το ΤΕΠ, η εφηβική ομάδα αλλά και το προσωπικό της.

Ο πρόεδρος της ομάδας Άρης Πιαλόγλου στην ομιλία του, τόνισε πως ενωμένη η SKODA ΞΑΝΘΗ θα ξεπεράσει και το τελευταίο εμπόδιο, αναφερόμενος στην κλήση της ομάδας από τον εισαγγελέα για τα συνθήματα που ακούστηκαν στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Επίσης έδωσε ευχές σε όλα τα μέλη της ομάδας για υγεία, επιτυχίες προσωπικές και επίτευξη των στόχων της ομάδας. Στη συνέχεια έδωσε επιταγή για το Ψυχολογικό Κέντρο και το Γηροκομείο.

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων τόνισε το κοινωνικό πρόσωπο της ομάδας και προσωπικά του μεγαλομετόχου, Χρήστου Πανόπουλου, τονίζοντας την ευαισθησία που δείχνει η ΠΑΕ σε ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας, όπως είναι το Γηροκομείο Ξάνθης και το Ψυχολογικό Κέντρο.

Κούπερ για Καστίγιο: «Ούτε κοντά ούτε μακριά»

Την επιφύλαξή του για το θέμα της απόκτησης του Νέρι Καστίγιο από τον Αρη, εξέφρασε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου. Ο τεχνικός των «κιτρίνων» εστίασε στους λόγους που δεν αγωνίστηκε ο Μεξικανός στις ομάδες από τις οποίες πέρασε και τόνισε πως μελετά την περίπτωσή του: «Η απόκτηση του Καστίγιο δεν βρίσκεται ούτε μακριά, ούτε κοντά! Πρέπει να κοιτάξουμε γιατί δεν έπαιξε στις ομάδες που πέρασε, την τωρινή του αγωνιστική κατάσταση και άλλες παραμέτρους. Επομένως είναι ένα θέμα το οποίο μελετάμε και σίγουρα δεν βρίσκεται σε προτεραιότητα».

Μία "ανάσα" από την ΑΕΚ ο Βέλλιος ?

Παίκτης της ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Απόστολος Βέλλιος, σύμφωνα με τα όσα διέρρεε το περιβάλλον του εκπροσώπου του, Θεόφιλου Καρασσαβίδη.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο νεαρός επιθετικός του Ηρακλή, ο οποίος το καλοκαίρι μένει ελεύθερος, τα έχει βρει σε όλα με την "Ένωση", η οποία θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Το θέμα που μένει να διευθετηθεί είναι το αν ο Βέλλιος θα φορέσει άμεσα την κιτρινόμαυρη φανέλα, ή αν θα πρέπει να κάνει υπομονή μέχρι το καλοκαίρι.

Από την πλευρά του Ηρακλή τονίζεται πως δεν έχει υπάρξει καμία πρόταση από την ΑΕΚ για την άμεση απόκτηση του παίκτη...

Εξελίξεις στην υπόθεση αυτή δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εντός της ημέρας.

Το «10» του Μαραντόνα στον Λαβέτσι!

Την άδεια του Ντιέγκο Μαραντόνα για να φορέσει τη φανέλα με το «10» της Νάπολι, η οποία έχει αποσυρθεί σαν φόρος τιμής, πήρε ο Εζέκιελ Λαβέτσι. «Δεν ζηλεύω τον Καβάνι» δήλωσε ο ΑργεντινόςΟ Λαβέτσι είπε στο Sky Italia: «Μίλησα με τον Ντιέγκο και μου είπε ότι μπορώ να φορέσω την φανέλα του με το '10'. Είναι μεγάλη χαρά για 'μένα». Οσον αφορά την εκπληκτική φόρμα του συμπαίκτη του, Εντισον Καβάνι πρόσθεσε: «Στην αρχή δεν περίμενα να είναι τόσο δυνατός, όμως πάντα δούλευε πολύ και έχει δείξει ότι είναι ένας πραγματικά πολύ καλός παίκτης. Αυτή τη στιγμή, ο κάθε παίκτης στην ομάδα προσφέρει κάτι και αυτό είναι ένα από τα μυστικά μας».

Σε ερώτηση για το αν ζηλεύει τον Καβάνι, τόνισε: «Σε καμία περίπτωση. Είναι δίκαιο το ότι ο Εντι περνάει αυτή την περίοδο της ζωής του γεμάτος από ικανοποίηση. Τα πάει πολύ καλά και πρέπει να εκμεταλλευτούμε την φόρμα του».

Στην Κύπρο ο Φερνάντες

Εκεί που όλα έδειχναν πως ο Ντάριο Φερνάντες θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, με πιθανότερο προορισμό τον ΠΑΟΚ, η Αλκή έκανε την έκπληξη και τον απέκτησε για 2,5 χρόνια.

Τις τελευταίες ημέρες το όνομα του Φερνάντες είχε ακουστεί έντονα και για τον Πανιώνιο αλλά τελικά οι Κύπριοι απέσπασαν την υπογραφή του. Το φλερτ της Αλκής με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό είχε ξεκινήσει εδώ κι έναν μήνα.

Ο Φερνάντες είναι 32 χρονών και είχε ένα επιτυχημένο πέρασμα από το ελληνικό πρωτάθλημα. Αγωνίστηκε τρία χρόνια (2005-2008) στον Πανιώνιο και άλλο ένα στον Άρη (2008-2009).

Η προηγούμενη του ομάδα ήταν η Μπειτάρ Ιερουσαλήμ, ενώ έχει αγωνιστεί και τις Γκίλμες, Κοπρελόα, Γοδόι Κρουζ και Τσικαρίτα Τζούνιορς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αλκής:

«Το Αθλητικό Σωματείο ΑΛΚΗ ανακοινώνει την απόκτηση του 32χρονου Αργεντίνου μεσοεπιθετικού, Ντάριο Φερνάντες. Ο ποδοσφαιριστής έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για 2,5 χρόνια. Η ΑΛΚΗ Λάρνακας καλωσορίζει τον ποδοσφαιριστή και του εύχεται κάθε επιτυχία».

ΠΑΟΚ: Με «Σάλπι» στο Βόλο

Ολοκληρώθηκε η τελευταία προπόνηση της ομάδας πριν από τον εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής της Superleague. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης προπονήθηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ ο Ανίς Μπουσαϊντί και ο Ναμπίλ Ελ Ζαρ ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης ο Μάκης Χάβος ανακοίνωσε την αποστολή η οποία αποτελείται από τους παρακάτω 20 ποδοσφαιριστές: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Γιακουμής, Αθανασιάδης, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Σακελλαρίου, Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Κριστιάνο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια.

Λίλλης: «Είχαμε συμφωνήσει από χθες με τον Φερνάντες»

Ο πρόεδρος της Αλκή Λάρνακας, Νίκος Λίλλης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την μεταγραφή του Νταρίο Φερνάντες με την Κυπριακή ομάδα. Μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος της ομάδας τόνισε: «Ο Φερνάντες είναι μια πολύ σημαντική κίνηση για την ομάδα, είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και περιμένουμε να μας βοηθήσει. Υπέγραψε για 2,5 χρόνια και θα λαμβάνει περίπου 240.000 ευρώ το χρόνο. Μάλιστα είχαμε συμφωνήσει μαζί του από χθες το απόγευμα!»

«Αυτόνομη» κατά πάντων στον Ηρακλή

H «Αυτόνομη Θύρα 10″ έβγαλε ανακοίνωση για τον Ηρακλή:
«Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, στο μυαλό μας υπήρχε μόνο μια εικόνα. Ο λαός του Ηρακλή να παραληρεί στις εξέδρες του Ο.Α.Κ.Α. στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Η κλήρωση η οποία είχε λάβει χώρα το πρωί εκείνης της ημέρας, μας έδινε αυτό το δικαίωμα.
Δυο εβδομάδες αργότερα αυτή η εικόνα σβήστηκε και τη θέση της πήραν η απογοήτευση, η πίκρα και ο θυμός.
Απογοήτευση γιατί τέτοιες ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται κάθε μέρα και η συγκεκριμένη ήρθε στην κατάλληλη στιγμή ώστε να δείξουμε σε ολόκληρη τη φίλαθλη Ελλάδα ποια είναι η πραγματική θέση του Ηρακλή. Ήρθε στη κατάλληλη στιγμή ώστε να δείξουμε στους νέους οπαδούς μας ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι μια κακή παρένθεση και ότι το DNA αυτού του συλλόγου, του επιβάλει να είναι πρωταγωνιστής. Ήρθε στη κατάλληλη στιγμή ώστε να συσπειρωθούμε ακόμα περισσότερο, να πουλήσουμε περισσότερη τρέλα, να ζεστάνουμε τις ψυχές μας. Ήρθε στη κατάλληλη στιγμή ώστε να δείξουμε σε Θεοδωρίδη, Μυτιληναίο, Σπανουδάκη και Ρέμο, ότι τα φράγκα, ο τεχνοκρατισμός και τα business plans, έρχονται δεύτερα. Πρώτο στοιχείο μιας επιτυχίας είναι η αγάπη για την ομάδα!!!
Πίκρα γιατί κλωτσήσαμε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς το στόχο που έβαλε ο σύνδεσμος μας όταν ιδρύθηκε, να αλλάξει αυτή τη μίζερη νοοτροπία που διέπει τον σύλλογο! Πίκρα γιατί ο Ηρακλής δεν αποκλείστηκε από κάποιο μεγαθήριο αλλά από μια νεοφώτιστη ομάδα, γεγονός που αποτελεί άλλο ένα πλήγμα στον ήδη χιλιοτραυματισμένο εγωισμό του κάθε οπαδού του Ηρακλή! Πίκρα γιατί δεν ξέρουμε για πόσο θα αντέξει αυτός ο κόσμος να ασχολείται ΜΟΝΟ με άσχημα γεγονότα, να βγαίνει στο δρόμο μόνο για να διαμαρτυρηθεί, να συσπειρώνεται μόνο για να αποτρέψει μια δυσάρεστη κατάσταση. Αυτό το μοναδικό φαινόμενο στην αδιάφορη Ελλάδα που ονομάζεται λαός του Ηρακλή χρειάζεται χαρές ΑΜΕΣΑ!!!
Θυμό προς τη διοίκηση, η οποία εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν έδωσε στους παίκτες να καταλάβουν τη κρισιμότητα τόσο του αγώνα στη Κέρκυρα όσο και αυτού στο Καυταντζόγλειο. Θυμό προς τη διοίκηση η οποία έπρεπε να ενισχύσει την ομάδα αγωνιστικά πριν τον επαναληπτικό αγώνα. Θυμό προς τη διοίκηση η οποία δε ρίσκαρε και τώρα το πληρώνουμε. Προτιμήσατε να περιμένετε να δείτε αν θα προκριθεί η ομάδα για να κάνετε τις απαραίτητες μεταγραφές οι οποίες θα σήμαιναν ένα άνοιγμα στον προϋπολογισμό. Ίσως τα γεγονότα του Μαΐου να σας φαίνονται μακρινά όμως δεν είναι. Επειδή λοιπόν μπορεί να το ξεχάσατε σας θυμίζουμε ότι ο λαός του Ηρακλή ρίσκαρε όταν αποφάσισε να σας εμπιστευτεί τη διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Θυμό για τη διοίκηση γιατί ακυρώνοντας τις μεταγραφές την επομένη του αποκλεισμού μας στέλνει πρόωρα για διακοπές, δείχνοντας μας ότι πετάει λευκή πετσέτα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Αυτό απαγορεύεται! Ενισχύστε την ομάδα άμεσα και κερδίστε τη συμμετοχή του Ηρακλή στα play off. Αυτός είναι ο δικός μας στόχος. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η χρονιά για εμάς θα θεωρείται αποτυχημένη!
Θυμό για τους παίκτες και τον προπονητή γιατί πολύ απλά δεν προκριθήκατε. Αδιαφορούμε για τα συστήματα, για τις αλλαγές, για τα χαφ, τα μπακ, και τα στόπερ. Θέλαμε απλά την πρόκριση και τη θέλαμε πολύ. Σας το είχαμε πει άλλωστε όταν συναντηθήκαμε πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ. Σε τυχόν ήττα από τη Λάρισα, θα τα ξαναπούμε, σε πολύ διαφορετικό κλίμα όμως!!!
Λαέ του Ηρακλή κράτα γερά!!!»

Δίκαιη η νίκη για Κασίγιας

Ικανοποιημένος για τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην συμπολίτισσα Ατλέτικο εμφανίστηκε ο τερματοφύλακας της πρώτης, Ίκερ Κασίγιας.«Μετά την επίτευξη του πρώτου γκολ, η ομάδα κυριάρχησε και αναδειχτήκαμε δίκαια νικητές. Το αποτέλεσμα είναι καλό και είμαστε ενθουσιασμένοι για την ομάδα. Ήταν πολύ καλή κι εμείς επιδείξαμε ένα υψηλό επιθετικό επίπεδο», είπε αρχικά και στη συνέχεια προέβη σε σχόλιο για τον συμπαίκτη του Καρίμ Μπενζεμά, σημειώνοντας: «Ο Καρίμ παίζει για τη Ρεάλ Μαδρίτης και ξέρει ότι το κοινό είναι απαιτητικό στο Μπερναμπέου. Έχει αποδείξει ότι είναι ικανός στο σκοράρισμα».

Επιστρέφει με Τότεναμ ο Ρούνει

Έπειτα από απουσία δύο εβδομάδων ο Γουέιν Ρούνει θα επιστρέψει για την Γιουνάιτεντ στον αγώνα με την Τότεναμ στο «Γουέιτ Χαρτ Λέιν».
Επί του θέματος μίλησε ο τεχνικός της ομάδας, Άλεξ Φέργκιουσον ο οποίος τόνισε λακωνικά:

«Προπονείται και θα είναι σε φόρμα την Κυριακή».
Για τον Μπέκαμ ο Σερ είπε:
«Δεν περίμενα ο Μπέκαμ να παίξει την Κυριακή. Δεν γίνεται να κάνεις προπόνηση για λίγες ημέρες και να αγωνιστείς στην Πρέμιερ Λιγκ, ακόμη περισσότερο κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Καμπανάκι από Μπιτσαξή

Διακοπή των αγώνων που δεν πληρούν τους όρους ασφαλούς διεξαγωγής πρότεινε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, τονίζοντας ότι φέτος έχει γίνει πρόοδος στην εξάλειψη επεισοδίων. Αναλυτικά όσα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6

Αρχικά ανέφερε: «Δεν έχω κανένα σκοπό να εξωραΐσω τίποτα, αλλά αν δούμε τα γεγονότα όπως εξελίσσονται φέτος, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά σε σχέση με παλαιότερα, έχουμε μια πολύ σημαντική μείωση, την οποία θα αποδώσουμε και με αριθμούς στο τέλος του πρωταθλήματος. Τα 4-5 περιστατικά που έχουν συμβεί αθροιστικά στην Super και την Football League είναι περισσότερο εμφύλιοι πόλεμοι μεταξύ ομάδων και διοικήσεων και όχι οπαδικά. Είναι ιστορικές αντιπαλότητες».

Για τις ενέργειες της ΕΠΟ: «Δεν πρέπει να κάνουμε μια ισοπεδωτική ανάλυση των γεγονότων. Η αυστηρότητα της ΕΠΟ έχει αυξηθεί. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια και μάλιστα μεγάλων ομάδων που γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Από την άλλη πλευρά η κρατική χρηματοδότηση γίνεται ανάλογα με την αποτελεσματικότητα κάθε συλλόγου σε θέματα βίας. Οι τιμωρίες πλέον γίνονται αυτόματα. Για παράδειγμα όταν ο αθλητικός δικαστής επιβάλλει ένα ποσό, το μισό από αυτό εκπίπτει αυτόματα από την κρατική χρηματοδότηση. Τα κεκλεισμένων των θυρών επίσης είναι μετρήσιμη τιμωρία, μια έμμεση ποινή. Οι ρήτρες βίας δημιουργούν έτσι έναν κουμπαρά που θα πάει σε ομάδες που εκτιμούμε ότι δεν καλλιεργούν τη βία».

Για το επεισόδιο στον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ: «Είναι μόλις το δεύτερο γεγονός τέτοιου είδους που θυμάμαι, ύστερα από την επίθεση που είχε δεχθεί παλαιότερα ο Σηφάκης. Πολλά ματς που έγιναν με οπαδούς και των δύο ομάδων τελείωσαν χωρίς πρόβλημα. Εκεί οριοθετούμε την αντικειμενική ευθύνη των ομάδων, η οποία είναι διαφορετικό πράγμα από την αντιπαλότητα. Τα πιο πολλά επεισόδια , πλην δύο έγιναν εκτός γηπέδου. Πρώτος στόχος ήταν να βγάλουμε από τον αγωνιστικό χώρο τη βία. Από εκεί και πέρα αρχίζει και γίνεται αστυνομικό ή δικαστικό πρόβλημα. Έχει γίνει σημαντική πρόοδος και το αποδεικνύουν και οι αριθμοί. Αν είναι εύθραυστο και προσωρινό ή αν θα διατηρηθεί θα δείξει στο μέλλον».

Για το ενδεχόμενο διακοπής ενός αγώνα: «Μπορεί ο διαιτητής να κουβαλήσει στους ώμους του την απόφαση να διακόψει ένα ματς ή πρέπει αν υπόκειται σε όρους αυτοματισμού. Αυτό μελετάμε και αυτό έχω προτείνει. Όταν δεν υπάρχουν όροι ασφαλούς διεξαγωγής ενός αγώνα αυτός θα πρέπει να διακόπτεται. Από εκεί και πέρα σε επεισόδια όπως στον ΠΑΣ τον λόγω έχει ο εισαγγελέας, ειδικά από τη στιγμή που ταυτοποιείται ο δράστης».

Για τις τιμωρίες: «Η ρίψη κροτίδων, δυναμιτακίων και πάσης φύσεων εύφλεκτης ύλης θα επισύρουν πολύ αυστηρότερη τιμωρία».

Κούπερ: «Υπολογίζω τον Χαβίτο»

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Φρανσίσκο Χαβίτο τονίζοντας πως υπολογίζει στον Ισπανό άσο. Τη νίκη με τον Πανιώνιο ζήτησε ο Αργεντίνος τεχνικός.  Τρεις έως τέσσερις παίκτες στοιχειοθέτησε πως χρειάζεται ο Αρης
Ο Αργεντίνος τεχνικός των «Κίτρινων» τόνισε χαρακτηριστικά επί του θέματος:
«Ο Χαβίτο στις προπονήσεις δείχνει μεγάλη διάθεση, δεν άλλαξε το πως προπονείται και δείχνει ότι δεν έχει επηρεαστεί από τις δηλώσεις που δημοσιοποιήθηκαν σχετικά με το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού.
Αυτή τη στιγμή είναι στην ομάδα, είναι επαγγελματίας και όσο δείχνει την ίδια διάθεση και την ίδια προσπάθεια, εγώ θα συνεχίσω να τον υπολογίζω. Αν τον δω να διαφοροποιείται στην πορεία, να αλλάζει η αγωνιστική του διάθεση και να  μην είναι αυτός που πρέπει να είναι, ίσως αναγκαστώ να λάβω τα μέτρα μου, αλλάζοντας τα πλάνα μου και παίρνοντας τις ανάλογες αποφάσεις, ίσως και η διοίκηση αναγκαστεί να λάβει τα μέτρα της. Μέχρι τότε όμως εγώ τον υπολογίζω».

Για το ματς με Πανιώνιο είπε: «Πολλοί έχουν ενδιαφέρον για κάποια άλλα πράγματα και όχι για τον αγώνα με τον Πανιώνιο το οποίο είναι αυτό το οποίο με ενδιαφέρει. Έχουμε πολλά προβλήματα με τους τραυματισμούς, επανέρχεται ο Τσέζαρεκ και λείπει ο Ρουίζ στην πατρίδα του . Είναι σημαντικό να κερδίσουμε. Αυτή η εβδομάδα ήταν πολύ μεγάλη για μας δουλέψαμε πολύ για το παιχνίδι.

Σίγουρα η ομάδα έχει συνηθίσει να παίζει το 4-4-2 που μετατρέπεται σε 4-4-1-1 Ίσως χρειαστεί να κάνουμε κάποιες αλλαγές ίσως και να μην χρειαστεί. Αυτό θα το αποφασίσουμε στη συνέχεια. Θα χρειαστούμε λίγο χρόνο. Τον γνωρίζουμε τον Πορτίγια τώρα, έχει προπονηθεί μαζί μας 2-3 μέρες ίσως και να είναι στην αποστολή του παιχνιδιού».

Για τις μεταγραφικές ανάγκες της ομάδας:«Δεν έχει ανοίξει ο δρόμος δεν είναι ούτε κοντά ούτε μακριά. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για προτάσεις που μελετάμε. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε μεγαλύτερη προτεραιότητα. Σκοπός μας είναι να μελετάμε την κάθε κίνηση που γίνεται να είναι για το καλό της ομάδας. Μελετάω το γιατί ο ποδοσφαιριστής που έχει πάει δανεικός σε κάποια άλλη πως αποδίδει και γιατί το κάνει».
«Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι δύσκολη πιστεύαμε ότι θα έχουμε κάποια άλλη προσθήκη στην εβδομάδα αλλά δυστυχώς δεν το καταφέραμε.
Συνεχίζουμε τις σκληρές διαπραγματεύσεις και σίγουρα στον Τύπο θα βγούνε ονόματα και κάποια ονόματα που μπορεί να έχουν βγει δεν έχουν να κάνουν με εμένα. Αρχικά είχαμε κάνει τον σχεδιασμό για 3-4 ποδοσφαιριστές. Αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι 3-4 ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που χρειαζόμαστε.
Για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο: «Ναι είναι μέσα στους στόχους και τις συζητήσεις που κάναμε. Αλλά καταλαβαίνετε ότι η διαπραγμάτευση πολλές φορές προκύπτουν πολύ μεγάλες δυσκολίες. Εμπλέκονται και οι ομάδες τα πράγματα γίνονται λίγο πιο δύσκολα λίγο πιο περίπλοκα».

Για τον Εντού και τον Μπίλιτς: «Καταρχάς για το θέμα του Εντού δεν έχει να κάνει με την ομάδα αλλά με την ομάδα του στην Βραζιλία. Καθυστερεί την έλευσή του η ομάδα του. Είναι κάτι προσωπικό του ίδιου με την ομάδα του. Γίνονται διαπραγματεύσεις και με τους δύο, δηλαδή τον Μπίλιτς και τον Εντού. Έχει να κάνει και με το οικονομικό. Αν εξελιχθούν όλα καλά τότε OK, αν όχι τότε για έναν από τους δύο».

Για το πόσους βαθμούς χρειάζεται ο Αρηςστον δεύτερο γύρο της Σούπερ Λίγκας: «Δεν το έχω σκεφτεί δεν ασχολούμαι πολύ με τα νούμερα και τις στατιστικές. Αν η ομάδα θέλει να μπει στα πλέι οφ θα πρέπει να ξεκινήσει με νίκη κόντρα στον Πανιώνιο.
Είναι αναμφίβολο ότι δουλεύουμε σκληρά για να γίνουν οι μεταγραφές όπως επίσης αναμφίβολο είναι ότι υπάρχουν δυσκολίες. Είμαι φύσει αισιόδοξος και θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά. Το σημαντικό είναι να γίνουν σωστές μεταγραφικές κινήσεις. Δεν είναι διαθέσιμοι στην αγορά ποδοσφαιριστές που προσφέρουν γκολ, αλλά αυτοί που έχουν προβλήματα. Πρέπει να εξετάσουμε γιατί συμβαίνει αυτό και να προχωρήσουμε. Είναι κάτι που γεμίζει υπερηφάνεια όλο τον κόσμο και είμαι και εγώ μέρος της οικογένειας».
Για τη διαφορά της ομαδας σε Σούπερ Λίγκα και Γιουρόπα Λιγκ: «Το ηθικό είναι σημαντικό το συζήτησα και με τους ποδοσφαιριστές μου. Αυτό που συζήτησα είναι ότι είναι σημαντικό όταν υπάρχουν προβλήματα να μπορείς να πηγαίνεις μπροστά και προοδεύεις. Αυτό το οποίο μένει είναι ότι δυστυχώς λαμβάνει την επιβράβευση από το καλό Γιουρόπα Λιγκ και δεν συνδυάζεται με καλό πρωτάθλημα.

Δυσκολευόμαστε στις απαιτήσεις που έχει το ελληνικό πρωτάθλημα. Στους ποδοσφαιριστές είπα ότι κανείς δεν πρέπει να τους στερεί τη φιλοδοξία ανεξαρτήτως αν είναι πιο πετυχημένη πιο πλούσια ή οτιδήποτε άλλο. Μας γεμίζει απαίτηση για το που μπορεί να φτάσει η ομάδα».

Στην Μπλάκμπερν ο Σάντα Κρουζ

Τον Ρόκε Σάντα Κρουζ από τη Μάντσεστερ Σίτι, δανεικό ως το τέλος της σεζόν, απέκτησε η Μπλάκμπερν.

Ο 29χρονος επιθετικός επιστρέφει έτσι στην ομάδα με την οποία πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις στην Πρέμιερ Λιγκ και ανάγκασε τους «πολίτες» να διαθέσουν 17,5 εκ λίρες το καλοκαίρι του 2009 για να τον αποκτήσουν.

Στη Σίτι όμως οι τραυματισμοί και ο ανταγωνισμός δεν τον άφησαν ποτέ να βρει θέση βασικού και να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες, έχοντας 4 γκολ σε 24 συμμετοχές σε 1,5 χρόνο.

Τώρα επέστρεψε στην Μπλάκμπερν για να ξαναβρεί τον εαυτό του, με τον προπονητή της ομάδα, Στιβ Κιν να αφήνει ανοιχτό παράθυρο για τη συμμετοχή του ακόμη και στον σαββατιάτικο αγώνα με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

«Ο Νικολαΐδης άδειασε τον κόσμο»

Απαντήσεις σε όσα ανέφερε ο Ντέμης Νικολαΐδης στην επιστολή του θέλησε να δώσει ο Γρηγόριος Ψαριανός , μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο Έλληνας βουλευτής υποστήριξε πως ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ βοήθησε την «Ένωση», αν και δεν παρέλειψε να του ρίξει ευθύνες για την τροπή που πήρε το εγχείρημά του.

«Οι Φαναράδες Κιντής, Κανελλόπουλος και άλλοι του βάζανε λόγια. Εγώ δεν είχα τσακωθεί ποτέ με τον Ντέμη και δεν μπορώ να καταλάβω πως μια κουβέντα μεταξύ φίλων έγινε πρώτο θέμα ύστερα από πέντε χρόνια».

Αναφερόμενος στην παρούσα κατάσταση της ΑΕΚ τόνισε: «Είμαι στεναχωρημένος που την βλέπω έτσι και δεν πάω στο γήπεδο για τον λόγο αυτό. Η παρούσα φάση είναι για γέλια και για κλάματα. Είναι κωμικοτραγική. Έχω πολλά να πω αλλά δεν θέλω», ενώ επιστρέφοντας στον Ντέμη Νικολαΐδη υπογράμμισε: «Τον Ντέμη τον αγαπάω, δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί του. Στο ματς με τη Μίλαν που κερδίσαμε 1-0 με το γκολ του Σέζαρ (σ.σ. παιχνίδι ομίλων Champions League/2006), όταν φώναζαν το όνομά του εκείνος σηκώθηκε και χάζευε τον κόσμο. Τότε είπα ότι τρελάθηκε. Φοβόμουν μήπως φυτρώσουν χρυσά φυλλαράκια στο κεφάλι του και γίνει Ιούλιος Καίσαρας, κάτι που δεν απέφυγε».

Ερωτηθείς για τα λάθη του Νικολαΐδη συμπλήρωσε: «Έκανε καλό στην ΑΕΚ, αλλά υπάρχουν και λάθη και κενά. Όπως το συμβόλαιο του Φερέρ που λύθηκε μόλις 1,5-2 μήνες αφού έγινε ή το θέμα με τον Λυμπερόπουλο και τη Νυρεμβέργη. Τότε η γερμανική ομάδα έδινε 2.2 εκατομμύρια ευρώ και τις εισπράξεις δύο παιχνιδιών και δεν τον έδωσε, με αποτέλεσμα να τον αφήσει ελεύθερο σε οκτώ μήνες».

Ολοκληρώνοντας για τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ κατέληξε: «Αυτή η ιστορία που πήγε να ξεκινήσει τότε θα μπορούσε να είναι μεγάλη και για την ΑΕΚ και για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά …άδειασε. Έχει μεγάλο μέρος ευθύνης ο Νικολαΐδης που άδειασε το πάθος και τη σύμπνοια από όλον αυτό τον κόσμο. Πως ξαναβρέθηκε η ΑΕΚ με χρέη δεν με απασχολεί σαν φίλαθλο. Με νοιάζει πως η όλη ιστορία κατέληξε μια ξεφούσκωτη απάτη».

Για τους παίκτες που φέρεται να υπέδειξε μέσω... sms, είπε: «Ναι, κάποτε είχα προτείνει τον Λούκας Ποντόλσκι και αργότερα όταν παίξαμε με τη Ζενίτ, είδα τον Αρσάβιν!».

Επιστροφή με ντέρμπι τίτλου Λεβερκούζεν - Ντόρτμουντ

Η τύχη του υπόλοιπου μισού του γερμανικού πρωταθλήματος κρίνεται σήμερα Παρασκευή (14/1) στην «Bay Arena» του Λεβερκούζεν, όπου η τοπική Μπάγερ, δεύτερη της βαθμολογίας, φιλοξενεί (21.30, conn-x TV 1) την πρωτοπόρο Μπορούσια Ντόρτμουρντ της οποίας υπολείπεται δέκα βαθμών! Η νεανική ομάδα του κ. Γιούργκεν Κλοπ λογίζεται ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς στην πρώτη στροφή του πρωταθλήματος γνώρισε μόλις δυο ήττες, την πρώτη αγωνιστική (από τη Λεβερκούζεν) και την τελευταία του α' γύρου (από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης με γκολ του Φάνη Γκέκα)!
Ο τεχνικός των Κιτρινόμαυρων του Ντόρτμουντ απαγόρευσε στους ποδοσφαιριστές του οποιαδήποτε συζήτηση για τις πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου, σημειώνοντας ότι «οι συζητήσεις για το πρωτάθλημα γίνονται τον Μάιο και όχι τον χειμώνα», θέλοντας να χαμηλώσει τους τόνους καθώς γνωρίζει ότι με νίκη στο Λεβερκούζεν θα θέσει απ' ευθείας νοκ άουτ έναν από τους σημαντικότερους διώκτες της Ντόρτμουντ.
Η Λεβερκούζεν, που είναι ισόβαθμη στη δεύτερη θέση με την έκπληξη του πρώτου μισού του πρωταθλήματος Μάιντς, θα έχει για πρώτη φορά τον Μίχαελ Μπάλακ στη σύνθεσή της, ελπίζοντας ότι ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας που έχασε τον α' γύρο του πρωταθλήματος λόγω τραυματισμού θα αναδειχθεί σε ηγέτη ικανό να την οδηγήσει στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.
Αντίστοιχες επιστροφές που αναμένεται να εξελιχθούν σε «μεταγραφές» έχει και η Μπάγερν Μονάχου, η οποία δοκιμάζεται το Σάββατο στο Βόλφσμπουργκ απέναντι στην πρωταθλήτρια Γερμανίας του 2009. Ο ολλανδός τεχνικός των Βαυαρών, οι οποίοι είναι στην πέμπτη θέση απέχοντας 14 βαθμούς από την κορυφή, κ. Λουίς φαν Γκαλ τόνισε ότι «αν κερδίσουμε τη Βόλφσμπουργκ, τότε όλα είναι πιθανά» και σημείωσε: «Πρώτος στόχος μας είναι η δεύτερη θέση, δεδομένου ότι η Ντόρτμουντ έχει ξεφύγει αρκετά, ωστόσο πιστεύω ότι μπορούμε να την κυνηγήσουμε και να πάρουμε το πρωτάθλημα».
Την αισιοδοξία του κ. Φαν Γκαλ ενισχύει η επιστροφή στην αγωνιστική δράση του Αριεν Ρόμπεν, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα επίσημο ματς της εφετινής περιόδου λόγω τραυματισμού. Αντιθέτως η Βόλφσμπουργκ έχει αποδυναμωθεί σημαντικά καθώς αποφάσισε να αδειάσει την επίθεσή της και να γεμίσει τα ταμεία της πωλώντας (35 εκατ. ευρώ) στη Μάντσεστερ Σίτι τον πρώτο σκόρερ και καλύτερο παίκτη της την τελευταία διετία Εντιν Ντζέκο. Αυτή δεν ήταν απλώς η πιο ακριβή μεταγραφή στην οποία εμπλέκεται γερμανική ομάδα, αλλά και η πιο σημαντική μετακίνηση ποδοσφαιριστή στην Μπουντεσλίγκα καθώς οι 18 ομάδες κινούνται υποτονικά στο μεταγραφικό παζάρι.

Ρούνεϊ και Ανρί συμπαίκτες στους Red Bulls της Νέας Υόρκης!

Ρούνεϊ και Ανρί θα βρεθούν με την ίδια φανέλα των Red Bulls της Νέας Υόρκης! Όχι, μην ξαφνιάζεστε, πρόκειται για τον αδερφό του διάσημου στράικερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουέιν Ρούνεϊ.Ο 20χρονος μέσος επιλέχθηκε στο δεύτερο γύρο του ντραφτ από την ομάδα της Νέας Υόρκης και θα πλαισιώσει όλους τους υπόλοιπους ξένους αστέρες που διαθέτει η ομάδα των Red Bulls. Ο Τζον Ρούνεϊ (photo) έχει αγωνιστεί στην Αγγλία με τη Μακλσφιλντ, αλλά συμμετείχε στα trials του MLS στο Φορ Λοτερντέιλ και έπεισε τους ανθρώπους του «μεγάλου μήλου» πως μπορεί να βοηθήσει έμπρακτα. Ούτως ή άλλως, βέβαια, το σταρ σίστεμ πάνω στο οποίο δουλεύουν οι Αμερικανοί εξυπηρετείται με αυτήν την επιλογή, έστω και... δια της τεθλασμένης.

Ναυαγεί του Φερνάντεζ ?

Η εξέλιξη στο θέμα της μεταγραφής του Ντάριο Φερνάντεζ είναι αρνητική σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr. Για την ακρίβεια δεν υπάρχουν νεότερα στο θέμα της αποδέσμευσης του από την Μπεϊτάρ.
Τελικά η απόκτηση του Ντάριο Φερνάντεζ για λογαριασμό του ΠΑΟΚ δεν θα γίνει όπως δείχνουν οι εξελίξεις ποτέ. Οι άνθρωποι του Δικεφάλου περίμεναν μέχρι σήμερα (14/1) τον ποδοσφαιριστή να τους απαντήσει αν τελικά εξασφάλισε την ελευθέρας του από την ομάδα την Μπειτάρ. Η ενημέρωση είναι αρνητική καθώς η προσπάθεια μέχρι στιγμής δεν έχει ευδοκιμήσει και όπως λέει η πλευρά του ποδοσφαιριστή η περίπτωση μάλλον ναυαγεί και μόνο με ένα θαύμα θα γίνει η μετακίνηση στην Τούμπα.
Πλέον στον Δικέφαλο είναι υποχρεωμένοι να στραφούν σε άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν προταθεί από και προέρχονται από τα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Όπως είναι αντιληπτό θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να βρεθεί ο παίκτης με τα στοιχεία που θέλει ο ΠΑΟΚ

Mάχιμος ο Πορτίγια

Το δελτίο του Κριστιάν Πορτίγια παρέλαβε σήμερα η ΠΑΕ Αρης και πλέον ο παίκτης έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες της ομάδας. Κανονικά η σημερινή προπόνηση της ομάδας.
Με μία πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία του Άρη για τον αγώνα της Κυριακής με τον Πανιώνιο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 18η αγωνιστική ημέρα της Σούπερ Λιγκ.
Στα καθαρά αγωνιστικά, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Πρίττας, Αγτζίδης και Κόκε, ενώ απών ήταν ο διεθνής Ρουίζ.
Παράλληλα, επέστρεψαν από τις υποχρεώσεις που είχαν με την εθνική Νέων οι Κατίδης και Μπουγαίδης.

Κίνδυνος να αλλάξει όνομα η Τότεναμ

Τον κίνδυνο να χρειαστεί να μετονομαστεί σε Στάτφορντ ή σε κάποιο άλλο όνομα διαφορετικό πάντως του Τότεναμ, εκφράζει ανοιχτά ο βουλευτής της περιοχής του Τότεναμ Ντέιβιντ Λάμι. Αφορμή θα αποτελέσει μία ενδεχόμενη μετακίνηση του συλλόγου επιλέγοντας ως έδρα το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.

Η διοίκηση της Τότεναμ έχει αποφασίσει να βρει σύντομα μία μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη έδρα από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και οι επιλογές είναι δύο. Η κατασκευή ενός καινούριου Σταδίου με κόστος που θα φτάσει τις 450 εκ λίρες ή η χρησιμοποίηση του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου στην περιοχή Στάτφορντ με κόστος 250 εκ λίρες. Για το δεύτερο σκέλος εκκρεμεί η τελική απόφαση αν θα επιλεγεί η Τότεναμ ή η Γουέστ Χαμ.

Πρώτη επιλογή παραμένει βέβαια το Ολυμπιακό Στάδιο με το κόστος να είναι το μισό, όμως το πραγματικό κόστος να… μοιάζει ανεκτίμητο. Σε περίπτωση βέβαια που έχουν βάσει τα λεγόμενα του Ντέιβιντ Λάμι. Ο βουλευτής μοιάζει ανένδοτος στη διατήρηση του ονόματος Τότεναμ από πλευράς συλλόγου σε περίπτωση που μετακινηθούν σε άλλη περιοχή και εξηγεί τους λόγους:

«Η Τότεναμ ιδρύθηκε πριν από 120 χρόνια από μία ομάδα κατοίκων του Τότεναμ, στην Εκκλησία All Hallows. Αν η διοίκηση της ομάδας αποφασίσει να μετακινηθεί στο Στάτφορντ και να έχει εκεί την έδρα της, τότε θα προκύψει ένας νέος σύλλογος. Η περίπτωση δεν διαφέρει και πολύ από αυτές των ΜΚ Ντονς και Γουίμπλεντον.

Προσωπικώς θα κάνω τα πάντα για να βεβαιωθώ ότι το όνομα Τότεναμ δεν θα φύγει από την περιοχή. Ας βρουν άλλο όνομα αν φύγουν. Εγώ θα διασφαλίσω τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής που δεν θα έχουν κανένα απολύτως ενδιαφέρον για μια ομάδα που θα αγωνίζεται στην άλλη πλευρά του Λονδίνου».


Ο Λάμι μάλιστα προγραμμάτισε ραντεβού το Σάββατο με αρμόδιους διοικούντες στη Πρέμιερ Λιγκ ώστε να ενημερώσει για τις κινήσεις του και για το αίτημά του σχετικά με την ονομασία. Δείχνει σίγουρος ότι οι απόψεις του έχουν νομική βάση και απειλεί με δικαστικούς αγώνες σε περίπτωση που τα «σπιρούνια» δεν συμμορφωθούν.

Ερευνα κατά του ιταλού πρωθυπουργού για… εκπόρνευση ανηλίκων

Ερευνα κατά του ιταλού πρωθυπουργού ξεκινά η εισαγγελία του Μιλάνου με την κατηγορία της «υποστήριξης της εκπόρνευσης ανηλίκων» και «κατάχρησης δικαιώματος».

Όπως γράφει η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλα Σέρα, ο «Καβαλιέρε» κατηγορείται ότι φιλοξένησε στην βίλα του, στο Άρκορε, λίγο έξω από το Μιλάνο, για διάφορα Σαββατοκύριακα, μια ανήλικη ιερόδουλη. Για να προσπαθήσει να αποκρύψει το όλο γεγονός -συνεχίζει η Κορριέρε- στις 27 και 28 Μαΐου, φέρεται να έκανε κατάχρηση του ρόλου του πρωθυπουργού, ώστε να ωθήσει τους υπεύθυνους της διεύθυνσης αστυνομίας του Μιλάνου, να αναθέσουν την φροντίδα της δεκαεπτάχρονης μαροκινής Καρίμα Ρούμπι Ελ Μαχρούμπ, σε περιφερειακή σύμβουλο του κόμματός του.

Κατά τον ιταλικό τύπο, έχουν πραγματοποιηθεί έφοδοι και έρευνες, σε γραφεία στενών συνεργατών του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Υπενθυμίζεται ότι η Καρίμα, η οποία στο μεταξύ ενηλικιώθηκε, δήλωσε ότι παραβρέθηκε σε δύο τουλάχιστον δείπνα, μαζί με άλλους φιλοξενούμενους, σε έπαυλη του ιταλού πρωθυπουργού.

Μέχρι τώρα, ο δικηγόρος του ιταλού πρωθυπουργού, Νικκολό Γκεντίνι, είχε υποστηρίξει, ότι «ακόμη και αν υπήρξαν επαφές με συνοδούς πολυτελείας, ο πελάτης του δεν μπορεί να τιμωρηθεί, διότι πρέπει να θεωρηθεί, απλώς, ο τελικός χρήστης».

Καν: «Ρισκάρει η Μπάγερν»

Μεγάλο ρίσκο χαρακτήρισε ο Όλιβερ Καν, σε δηλώσεις του στην «Bild, το ενδεχόμενο ο Τόμας Κραφτ να ξεκινήσει αντί του Γιοργκ Μπουτ κάτω από τα δοκάρια της Μπάγερν Μονάχου, στη σαββατιάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη Βόλφσμπουργκ. Ο πρώην τερματοφύλακας των Βαυαρών τόνισε πως σε τέτοιου είδους παιχνίδια δεν είναι αρκετές μόνο οι ικανότητες αλλά και η εμπειρία.

«Κανείς δεν ξέρει πως θα ανταπεξέλθει στην αναμέτρηση ο μικρός. Μπορεί να είναι εξαιρετικός, ωστόσο είναι ρίσκο να το χρησιμοποιήσεις σε ένα ματς με τόση πίεση», είπε ο Καν και πρόσθεσε: «Ο Μπουτ ξέρεις ότι είναι ικανός και ότι έχει την εμπειρία να αντέξει την πίεση που θα έχει στο παιχνίδι».

Ιταλική επιβεβαίωση

Στον Άρη στέλνει ο ιταλικός τύπος τον Ντανίλο Περέιρα, με τη μορφή δανεισμού. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Gazzetta Dello Sport» υπογραμμίζει πως ο παίκτης της Πάρμα θα μετακομίσει στην Ελλάδα έως το τέλος της σεζόν, με στόχο τις καλές εμφανίσεις που θα του δώσουν το δικαίωμα να επιστρέψει και πάλι στο ιταλικό πρωτάθλημα. Το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως ο παίκτης μετεγγράφηκε στην Πάρμα με μεγάλες προσδοκίες, τις οποίες όμως δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει.
Τέλος, το δημοσίευμα καταλήγει πως ο παίκτης θα συνεχίσει τις επόμενες ημέρες την καριέρα του στον Άρη, ο οποίος έχει εκδηλώσει επισήμως ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Οι «κίτρινοι» από την πλευρά του, είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, όμως τις τελευταίες ημέρες η προσοχή όλων έχει επικεντρωθεί στους Καστίγιο και Εντού, οι οποίοι αποτελούν προτεραιότητα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ για την ενίσχυση του ρόστερ.

Μαντσίνι: «Μαλώνουμε για τους φωτογράφους»

Με χιουμοριστική διάθεση αντιμετώπισε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την ένταση και τους διαπληκτισμούς των παικτών στις προπονήσεις της Μάντσεστερ Σίτι ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Αρχικά αστειεύτηκε τονίζοντας ότι το κάνουν για τις φωτογραφίες, όμως στη συνέχεια υπερασπίστηκε τους παίκτες του δηλώνοντας ότι οφείλεται στο πάθος.

«Κάποιες φορές παλεύουμε για να βγάλουν χρήματα οι φωτογράφοι πουλώντας τις εικόνες», τόνισε αρχικά αστειευόμενος ο τεχνικός των «πολιτών», που στη συνέχεια ανέλυσε τα περιστατικά δείχνοντας πάντως ότι δεν τον ενοχλούν καθόλου.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ήρθαν στα χέρια αρχικά ο Ζερόμ Μπόατεγκ με τον Μάριο Μπαλοτέλι και στη συνέχεια ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ με τον Κόλο Τουρέ. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι απλά θυμήθηκε ένα παρόμοιο δικό του περιστατικό παλιότερα, τονίζοντας ότι αυτά απλά συμβαίνουν:

«Έχω παίξει ποδόσφαιρο και ξέρω ότι αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν σε κάθε ομάδα. Όταν παθιάζεσαι και δίνεις το 100% είναι λογικό να ξεπερνάς κάποιες φορές τα όρια. Τουλάχιστον πέντε φορές στην καριέρα μου έχω εμπλακεί σε διαπληκτισμούς στην προπόνηση. Όταν ήμουν νέος τα είχα βάλει μάλιστα και με τον Τρεβόρ Φράνσις στην Σαμπντόρια. Δεν θυμάμαι τον λόγο γιατί πάνε 25 χρόνια από τότε, όμως θυμάμαι το επεισόδιο. Δεν με ενοχλεί λοιπόν που συμβαίνει αυτό. Απεναντίας μου αρέσει να βλέπω πάθος».

Συνεχίζει ακάθεκτη η Πόρτο

Εύκολες αναμετρήσεις περιλαμβάνει για τους τρεις πρώτους του πορτογαλικού πρωταθλήματος, η 16η αγωνιστική. Η πρωτοπόρος -και αήττητη μέχρι τώρα- Πόρτο υποδέχεται στο «Ντραγκάο» την ουραγό Ναβάλ, με την Μπενφίκα των πέντε διαδοχικών νικών να δοκιμάζεται στην έδρα της Ακαδέμικα. Η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας φιλοξενεί στο «Αλβαλάδε» την Πάκος Φερέιρα, με την παράδοση την τελευταία δεκαετία να είναι υπέρ της, καθώς έχει επτά νίκες σε οκτώ ματς, όπου τα γκολ είναι 16-2.

Συνεχίζει το αήττητο της Πόρτο στο πρωτάθλημα, η οποία υποδέχεται στο «Ντραγκάο» την ουραγό Ναβάλ. Οι «Δράκοι» είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη, ωστόσο αναμένεται να στερηθούν τις υπηρεσίες του τραυματία επιθετικού Φαλκάο. Επίσης, μαζί με τον Κολομβιανό θα μείνουν εκτός ο αμυντικός Αλβάρο Περέιρα και ο μέσος Κριστιάν Ροντρίγκες.

Πέντε διαδοχικές νίκες μετρά στο πρωτάθλημα, η Μπενφίκα αλλά και την πανηγυρική πρόκριση στο Κύπελλο, την Τετάρτη (12/1) επί της Ολανένσε με σκορ 5-0. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δεύτεροι της βαθμολογίας, διατηρούν εξαιρετική παράδοση στην «Κοΐμπρα» κόντρα στην Ακαδέμικα, καθώς έχουν να ηττηθούν εκεί από το 1973!.

Την πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος συμπληρώνει η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, η οποία φιλοξενεί την Πάκος Φερέιρα. Οι γηπεδούχοι έχουν μείνει αήττητοι τις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, ωστόσο θα κατέβουν δίχως τους επιθετικούς Ποστίγκα και Γιανίκ Ντζαλό. Δεν δείχνουν σε καλή κατάσταση οι φιλοξενούμενοι, καθώς μετρούν μόλις μία νίκη στα έξι τελευταία τους παιχνίδια, ενώ έχουν και μόλις μία νίκη σε σύνολο οκτώ εκτός έδρας αναμετρήσεων.

Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα θα επιδιώξει η Μπράγκα, στο «Εστάντιο Αλγκάρβε», με αντίπαλο την Πορτιμονένσε. Στο «μάτι» των οπαδών αλλά και του προέδρου έχουν μπει οι παίκτες της Γκιμαράες, μετά τα άσχημα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών, γεγονός που κάνει μονόδρομο τη νίκη, με την αδύναμη Ολανένσε. Δυνατή αναμέτρηση ανάμεσα στη Λεϊρία και την Μπέιρα Μαρ, με τους γηπεδούχους, όμως, να έχουν αποδυναμωθεί στη μεταγραφική περίοδο και είναι πολύ πιθανό να αρχίσει η… κάθοδος.

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις της 16ης αγωνιστικής είναι οι: Νασιονάλ Μαδέιρα-Ρίο Άβε, Σετούμπαλ-Μαρίτιμο.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Παρασκευή (14/01)

Πορτιμονένσε-Μπράγκα 22:15

Σάββατο (15/01)

Γκιμαράες-Ολανένσε 21:15
Σπόρτινγκ Λισ.-Πάκος Φερέιρα 23:15

Κυριακή (16/01)

Λεϊρία-Μπέιρα Μαρ 18:00
Νασιονάλ Μαδ.-Ρίο Άβε
Σετούμπαλ-Μαρίτιμο
Πόρτο-Ναβάλ 20:00
Ακαδέμικα-Μπενφίκα 22:15

Μόρα: «Όνειρό μου να παίξω στην Μπενφίκα»

Αποφασισμένος να παίξει στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μπενφίκα είναι ο Ροντρίγκο Μόρα, όπως δήλωσε στην “A Bola”.

Το συμβόλαιο του Ουρουγουανού επιθετικού λήγει με την Σπόρτινγκ Ντιφενσόρ το προσεχές καλοκαίρι και σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα έχει ήδη συμφωνήσει με τους «αετούς» της Λισσαβώνας.

«Η Ντιφενσόρ με έχει υποβιβάσει στην ομάδα των αναπληρωματικών και παίζω στην τρίτη κατηγορία, όπου μάλιστα δεν έχω και πολύ μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Είμαι δυσαρεστημένος από αυτή την κατάσταση, αλλά το να παίξω στην Μπενφίκα αποτελεί ένα όνειρο για μένα» υποστήριξε ο 23χρονος φορ.

Μουρίνιο: «Έχουμε τον Μπενζεμά και μόνο»

Τα δημοσιεύματα που θέλουν τη Ρεάλ Μαδρίτης να κινείται για την απόκτηση ενός στράικερ στη θέση του Καρίμ Μπενζεμά έσπευσε να διαψεύσει ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο προπονητής των «μερένχες» στήριξε τον Γάλλο φορ, μιλώντας στην “Marca”, αν και επεσήμανε την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων.

«Δεν χρειαζόμαστε φορ επειδή έχουμε στην ομάδα τον Μπενζεμά. Από την άλλη όμως έχουμε πολλές επιλογές στον πάγκο, αλλά κανέναν για τη συγκεκριμένη θέση και για τον λόγο αυτόν υπάρχει περίπτωση να κοιτάξουμε την αγορά. Αν βέβαια δεν βρούμε κάτι που να αξίζει τότε θα βολευτούμε με το υπάρχον ρόστερ» ήταν τα λόγια του Πορτογάλου τεχνικού.

«Αρχιφύλακας της F1 ο Μπενίτεθ»

Με έναν 100% σοβαρό, πειθαρχημένο αρχιφύλακα που ελέγχει την κυκλοφορία στην Formula 1 παρομοίασε τον Ράφα Μπενίτεθ ο άσος της Ίντερ, Μάρκο Ματεράτσι.
Ο «Μάτριξ» τόνισε μεταξύ άλλων για τον Ισπανό προπονητή αλλά και για τον Λεονάρντο:

«Ο Μπενίτεθ ήταν σαν έναν «αρχιφύλακας»  που ελέγχει την κυκλοφορία στην Formula 1. Δεν χρειαζόμασταν αυτό το πράγμα εμείς, δεν θέλαμε αστυνομικό. Είμαστε πρωταθλητές κόσμου και χρειαζόμαστε στήριξη», είπε ο Ιταλός άσος και στη συνέχεια, επισήμανε αναφορικά με τον Λεονάρντο:

«Ο Λεονάρντο είναι ένας έξυπνος άνθρωπος και με αυτόν έχει επιστρέψει το καλό κλίμα. Πλέον έχουμε την επιθυμία να παίξουμε ποδόσφαιρο».

«Ανίκητος στην Τούμπα»!

Για το παιχνίδι του Γιουρόπα Λιγκ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας μίλησε ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ, Γιάννης Όκκας. Τι είπε για το τι πρέπει να προσέξει ο «Δικέφαλος» αλλά και για τα δυνατά σημεία της ρωσικής ομάδας.
Ο Κύπριος άσος μίλησε στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά τονίζοντας:.
«Μπορεί η ΤΣΣΚΑ να είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, όμως φαντάζομαι ότι και ο ΠΑΟΚ δεν θα παραδοθεί. Ούτως ή άλλως ο "Δικέφαλος" είναι ικανός μέσα στην Τούμπα να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα. Αν λοιπόν πάρει ένα καλό αποτέλεσμα εντός έδρας, όλα είναι πιθανά.
Τακτικά νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξει να καλύψει πρώτα τα νώτα του. Να είναι συμπαγής αμυντικά και να βασιστεί στο σύνολο. Απέναντί του θα βρεθεί μια ομάδα που δε συγχωρεί τα λάθη. Η ΤΣΣΚΑ μπορεί ανά πάσα στιγμή να σου κάνει τη ζημιά και αυτό αποδείχτηκε με μας το καλοκαίρι. Δεν είναι τυχαία η περυσινή της πορεία στο Champions League, που έφτασε ως τα προημιτελικά, ούτε φυσικά τα φετινά της αποτελέσματα, όπου στους ομίλους έκανε περίπατο.
Για τα δυνατά σημεία της ΤΣΣΚΑ: «Το μεγάλο τους όπλο είναι η μεσοεπιθετική τους γραμμή. Από τη μέση και μπροστά είναι πραγματικά φωτιά. Δεν...ξέρεις ποιον να πρωτομαρκάρεις και που να στρέψεις την προσοχή σου. Ο ποδοσφαιριστής που με ενθουσίασε περισσότερο απ' όλους είναι ο Βάγκνερ Λαβ. Τρομερός παίκτης, με φοβερές ικανότητες, τεχνίτης, γρήγορος, επικίνδυνος. Οι άλλοι δύο που ξεχώρισα ιδιαίτερα είναι αυτοί που μας έβαλαν τα δύο γκολ στον πρώτο αγώνα στη Μόσχα, ο Τόσιτς και ο Ντούμπια».
Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ που ξεχώρισε φέτος: «Νομίζω ότι ο αγώνας με τη Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη ήταν από τους πιο ιδιαίτερους. Ο ΠΑΟΚ έκανε εκεί μια εμφάνιση παλικαρίσια και πήρε μια σπουδαία και ιστορική πρόκριση».

«Ούτε τηλέφωνο να μην με πάρουν»

Δεν είναι διατεθειμένος να ξεπουλήσει, όπως χαρακτηριστικά είπε, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού, Πέτρος Θεοδωρίδης.

Παραδέχτηκε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για παίκτες όπως ο Γεωργιάδης ή ο Ανάκογλου, αλλά ξεκαθάρισε ότι η ομάδα θα πρέπει να κερδίσει πολύ περισσότερα από όσα ακούγονται και η οποιαδήποτε αποχώρηση θα γίνει το καλοκαίρι. Παράλληλα, τόνισε πως δεν έχει δεχτεί καμία σοβαρή πρόταση ως τώρα.

Για την πορεία του Πανσερραϊκού: «Είμαι ικανοποιημένος εδώ που είμαστε, αν και θα μπορούσαμε να ήμασταν και καλύτερα. Είχαμε τραυματισμούς ενώ παίζαμε με έναν επιθετικό. Το καλό ποδόσφαιρο πρέπει να συνοδεύεται με καλά αποτελέσματα».

Για τη σωτηρία: «Είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία. Η σιγουριά προκύπτει από την καλή ομάδα που έχουμε. Την προηγούμενη φορά πέσαμε από τρεις άσχημες διαιτησίες. Από δύο ήττες υποβιβαστήκαμε».

Για τη αποχή του κόσμου: «Περιμέναμε περισσότερα από τον κόσμο, αλλά είναι δικαιολογημένος αφού υπάρχει οικονομική δυσκολία. Από το επόμενο παιχνίδι θα μειώσουμε τις τιμές. Σκεφτόμαστε να βάλουμε 10 ευρώ γενική είσοδο. Θα το κάνουμε ερασιτεχνικό. Το να πάρουμε 10.000 παραπάνω δεν μας σώζει. Δεν φτάνουν αυτά τα λεφτά για να σωθεί μια ομάδα».

Για το ενδιαφέρον για παίκτες του Πανσερραϊκού: «Παίκτες θα δώσουμε αν δεχθούμε σοβαρές προσφορές. Με αυτές που ακούω προς το παρόν αγοράζω 2-3 ποδοσφαιριστές κι εγώ. Δεν κάθομαι καν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τα νούμερα που ακούω. Με 300.000 χιλιάρικα δεν δίνουμε κανέναν (σ.σ τόσα φέρεται να προσφέρει η ΑΕΚ για τον Γεωργιάδη). Αν δεν προσθέσουν έναν άσσο ας μην με πάρουν ούτε τηλέφωνο. Δεν ξεπουλάμε. Δεν ζήτησα βοήθεια από κανέναν. Ο Πανσερραϊκός θα είναι ο πρώτος που θα πάρει την αδειοδότηση».

Διαψεύδει για Μποσίνγκουα η Μίλαν

Καμία πιθανότητα να προχωρήσει η μεταγραφή του Ζοσέ Μποσίνγκουα στη Μίλαν την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο δεν δίνει ο τεχνικός διευθυντής των «ροσονέρι», διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα της Πέμπτης.

Η Μίλαν φερόταν από αγγλικά δημοσιεύματα να επιθυμεί διακαώς την απόκτηση του δεξιού μπακ της Τσέλσι και να έχει έρθει ήδη σε επαφή με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς για τη μεταγραφή του. Ωστόσο ο Αριέντο Μπραϊντα αρνήθηκε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο τουλάχιστον για άμεσα:

«Πάντα μας απασχολούν οι καλοί ποδοσφαιριστές. Ο Μποσίνγκουα είναι σίγουρα πολύ καλός, όμως προς στιγμή δεν υπάρχει κάτι. Δεν ενδιαφερόμαστε για τον παίκτη την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Το καλοκαίρι δεν ξέρω, αλλά τώρα το αποκλείω».

Κλείνει την πόρτα εξόδου ο Βενγκέρ

Καμία περίπτωση να αποχωρήσει παίκτης από την Άρσεναλ την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο δεν υπάρχει σύμφωνα με τον Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός τεχνικός δεν θέλει να σκέφτεται ότι μπορεί να έχει κάποια απώλεια με τόσους πολλούς αγώνες να ακολουθούν για τους «κανονιέρηδες» και εφιστά την προσοχή αποκλειστικά στον αγώνα με τη Γουέστ Χαμ.

Σε ερώτηση αν μπορεί να προκύψει κάποια αποχώρηση παίκτη ήταν κάθετος: «Όχι. Όχι σε αυτή την περίοδο». Το ίδιο αρνητικός φάνηκε και στο ενδεχόμενο να δοθεί δανεικός ο Άαρον Ράμσεϊ: «Όχι ούτε αυτός γιατί έχουμε τόσα πολλά παιχνίδια μπροστά μας που θέλουμε τους πάντες υγιείς και διαθέσιμους».

Το μόνο που δείχνει να απασχολεί τον Βενγκέρ στην παρούσα φάση, είναι ο αγώνας με την ουραγό Γουέστ Χαμ το Σάββατο εκτός έδρας και αυτό θέλει να περάσει και στους παίκτες του, ζητώντας προσοχή και σεβασμό στον αντίπαλο:

«Από τη 12η θέση και κάτω όλες οι ομάδες απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους, οπότε δε σημαίνει κάτι από άποψη δυναμικότητας η τελευταία θέση προς το παρόν στη βαθμολογία. Είναι μία δύσκολη έδρα και αυτό δείχνει πόσο ενδιαφέρον και απαιτητικό έχει γίνει το πρωτάθλημα. Θα πάμε με αισιοδοξία για τη νίκη και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Πίστη για τίτλο από φαν ντερ Φάαρτ

Τη σημασία που έχει η πραγματική πίστη μίας ομάδας στον τίτλο τόνισε ο Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ. Ο μέσος της Τότεναμ επεσήμανε ότι αν θες κάτι πολύ και το πιστεύεις, τότε μπορείς να το πετύχεις και άπαντες στα «σπιρούνια», πιστεύουν στον τίτλο. Άρα όλα είναι πιθανά.

Οι παίκτες του Χάρι Ρέντναπ έχουν πείσει με τις εμφανίσεις τους σε Αγγλία και Ευρώπη πως μπορούν να διαχειριστούν σωστά τις πολλές διοργανώσεις και το ρόστερ μοιάζει ικανό να καλύψει τα όποια κενά δημιουργούνται από τραυματισμούς.

Παρά το απαιτητικό φετινό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, όπως παραδέχονται πολλοί προπονητές στην Αγγλία, τα «σπιρούνια» βρίσκονται στην τέταρτη θέση και διεκδικούν για άλλη μία χρονιά έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουν αφήσει ένα βαθμό πίσω τους την Τσέλσι και απέχουν 8 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία υποδέχονται την Κυριακή στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Ο φαν ντερ Φάαρτ βλέποντας την πρόκληση μπροστά του, τονίζει ότι το ρόστερ της ομάδας είναι κατάλληλο για πρωταθλητισμό και αφού υπάρχει και η πίστη στο στόχο, τότε όλα είναι πιθανά:

«Η πίστη είναι η σημαντικότερη λέξη στον κόσμο. Αν πιστεύεις ότι μπορείς να κατακτήσεις κάτι, τότε μπορείς να τα καταφέρεις. Πιστεύω ότι είμαστε αρκετά καλοί για να αναδειχτούμε πρωταθλητές. Έχουμε το κατάλληλο ρόστερ. Πρέπει βέβαια να σεβαστούμε κάθε αντίπαλο, μικρό ή μεγάλο, όμως την Κυριακή νομίζω ότι μπορούμε να νικήσουμε τη Γιουνάιτεντ. Υπάρχει μία έκδηλη αισιοδοξία στην ομάδα ότι μπορούμε να φτάσουμε στον τίτλο και αυτό είναι καλό».

«Νυχτερίδα» ως το 2014 ο Μάτα

Την επέκταση της συνεργασίας της με τον Χουάν Μανουέλ Μάτα, μέχρι το 2014, ανακοίνωσε κι επίσημα η Βαλένθια, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

Το προηγούμενο συμβόλαιο του Ισπανού μέσου έληγε το 2012, αλλά οι εξαιρετικές εμφανίσεις του 23χρονου χαφ ανάγκασαν τις «νυχτερίδες» να του κάνουν αυτή την ανανέωση, η οποία προβλέπει ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Μάτα «μετακόμισε» στην Βαλένθια το 2007 από τη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Γκιγκς: «Μπορεί τον τίτλο η Σίτι»

Την προσοχή των συμπαικτών του απέναντι στη συμπολίτισσα Σίτι επέστησε ο Ράιαν Γκιγκς, μιας και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα πρέπει να υποτιμήσει κανέναν στη μάχη που δίνει για τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Ουαλός αστέρας πιστεύει ότι οι «πολίτες» έχουν τη δυνατότητα βάσει ρόστερ να διεκδικήσουν με αξιώσεις το πρωτάθλημα.

«Φυσικά και μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα με την ποιότητα των παικτών τους και το βάθος που έχουν στο ρόστερ», τονίζει ο μεσοεπιθετικός των «κόκκινων διαβόλων» βλέποντας τη Σίτι να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι απέχει δύο βαθμούς από την κορυφή, και παρόλο που έχει δύο αγώνες περισσότερους από την πρωτοπόρο Γιουνάιτεντ, με μεταγραφές τύπου Τζέκο, μοιάζει στα μάτια του Γκιγκς ικανή για όλα:

«Έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν παίκτες όπως ο Έντιν Τζέκο και μάλιστα σε χειμερινή μεταγραφική περίοδο οπότε σίγουρα πρέπει να τους πάρουμε στα σοβαρά. Είναι μία από τις 4-5 ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο».

Σήμερα τα ευχάριστα (;) για Βιτόλο

Ο Ισπανός άσος παραμένει σε νοσοκομείο στην πατρίδα του και εντός της ημέρας αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, μετά τον καθαρισμό του μολυσμένου γονάτου στο οποίο χειρουργήθηκε. Προβληματισμός στον ΠΑΟΚ.
Αν όλα πάνε καλά και ο Βιτόλο επιστρέψει στις αρχές Φεβρουαρίου στα γήπεδα, ο Μάκης Χάβος δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.
Σε διαφορετική περίπτωση και με τα χρήματα να μην περισσεύουν (ξανά) αυτή την περίοδο, η κατάσταση θα είναι δύσκολη αγωνιστικά...