Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Κίνδυνος να αλλάξει όνομα η Τότεναμ

Τον κίνδυνο να χρειαστεί να μετονομαστεί σε Στάτφορντ ή σε κάποιο άλλο όνομα διαφορετικό πάντως του Τότεναμ, εκφράζει ανοιχτά ο βουλευτής της περιοχής του Τότεναμ Ντέιβιντ Λάμι. Αφορμή θα αποτελέσει μία ενδεχόμενη μετακίνηση του συλλόγου επιλέγοντας ως έδρα το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.

Η διοίκηση της Τότεναμ έχει αποφασίσει να βρει σύντομα μία μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη έδρα από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και οι επιλογές είναι δύο. Η κατασκευή ενός καινούριου Σταδίου με κόστος που θα φτάσει τις 450 εκ λίρες ή η χρησιμοποίηση του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου στην περιοχή Στάτφορντ με κόστος 250 εκ λίρες. Για το δεύτερο σκέλος εκκρεμεί η τελική απόφαση αν θα επιλεγεί η Τότεναμ ή η Γουέστ Χαμ.

Πρώτη επιλογή παραμένει βέβαια το Ολυμπιακό Στάδιο με το κόστος να είναι το μισό, όμως το πραγματικό κόστος να… μοιάζει ανεκτίμητο. Σε περίπτωση βέβαια που έχουν βάσει τα λεγόμενα του Ντέιβιντ Λάμι. Ο βουλευτής μοιάζει ανένδοτος στη διατήρηση του ονόματος Τότεναμ από πλευράς συλλόγου σε περίπτωση που μετακινηθούν σε άλλη περιοχή και εξηγεί τους λόγους:

«Η Τότεναμ ιδρύθηκε πριν από 120 χρόνια από μία ομάδα κατοίκων του Τότεναμ, στην Εκκλησία All Hallows. Αν η διοίκηση της ομάδας αποφασίσει να μετακινηθεί στο Στάτφορντ και να έχει εκεί την έδρα της, τότε θα προκύψει ένας νέος σύλλογος. Η περίπτωση δεν διαφέρει και πολύ από αυτές των ΜΚ Ντονς και Γουίμπλεντον.

Προσωπικώς θα κάνω τα πάντα για να βεβαιωθώ ότι το όνομα Τότεναμ δεν θα φύγει από την περιοχή. Ας βρουν άλλο όνομα αν φύγουν. Εγώ θα διασφαλίσω τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής που δεν θα έχουν κανένα απολύτως ενδιαφέρον για μια ομάδα που θα αγωνίζεται στην άλλη πλευρά του Λονδίνου».


Ο Λάμι μάλιστα προγραμμάτισε ραντεβού το Σάββατο με αρμόδιους διοικούντες στη Πρέμιερ Λιγκ ώστε να ενημερώσει για τις κινήσεις του και για το αίτημά του σχετικά με την ονομασία. Δείχνει σίγουρος ότι οι απόψεις του έχουν νομική βάση και απειλεί με δικαστικούς αγώνες σε περίπτωση που τα «σπιρούνια» δεν συμμορφωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: