Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Τεστ αντοχής

Μετά από διακοπή τεσσάρων εβδομάδων, η Bundesliga επιστρέφει δυναμικά. Ο δεύτερος γύρος ανοίγει με ένα σούπερ ντέρμπι, καθώς η πρωτοπόρος Ντόρτμουντ δοκιμάζεται στην «Μπάι Αρένα» απέναντι στη Λεβερκούζεν.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με τη δεύτερη ήττα της, 1-0 από την Άιντραχτ. Η πρώτη της είχε έρθει τον Αύγουστο από τη Λεβερκούζεν και μάλιστα εντός έδρας. Μεγάλος απών από τους φιλοξενούμενους θα είναι ο Σίντζι Καγκάουα, ο οποίος συμμετέχει με την Ιαπωνία στο ασιατικό Κύπελλο. Αντίθετα, οι «ασπιρίνες» που με νίκη θα πλησιάσουν στους επτά βαθμούς, εμφανίζονται ενισχυμένες στο δεύτερο γύρο με την επάνοδο του Μίχαελ Μπάλακ στη δράση.

Η Μάιντς, που μοιράζεται τη δεύτερη θέση με τη Λεβερκούζεν, αντιμετωπίζει τη Στουτγκάρδη εκτός έδρας δίχως ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα. Οι γηπεδούχοι, που είναι προτελευταίοι, δεν έχουν περιθώρια για άλλες απώλειες αν θέλουν να παραμείνουν στην κατηγορία. Ο Μπρούνο Λαμπαντία δεν υπολογίζει για αυτό το ματς στη βοήθεια των Μπουλαρούζ, Εντέλ και Χάρνικ.

Η Μπάγερν Μονάχου, που βρίσκεται στο -14 από την κορυφή, θέλει να αρχίσει τη δική της αντεπίθεση με στόχο αρχικά να μπει στην τριάδα και-ει δυνατόν-να προλάβει την Ντόρτμουντ. Οι Βαυαροί δοκιμάζονται στη «Φολκσβάγκεν Αρένα» κόντρα στη Βόλφσμπουργκ. Ο Άριεν Ρόμπεν ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός μάχης σε όλο το πρώτο μισό της σεζόν και αποτελεί την καλύτερη χειμερινή «μεταγραφή», μαζί με τον μεσοαμυντικό Λουίς Γκουστάβο που αποκτήθηκε από τη Χόφενχαϊμ. Παράλληλα, θέση βασικού τερματοφύλακα κερδίζει από τον Λουίς Φαν Γκάαλ ο 22χρονος Τόμας Κραφτ αντί του Χανς-Γιοργκ Μπουτ. Εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Κρόος και Όλιτς. Οι γηπεδούχοι «λύκοι» απογοήτευσαν στον πρώτο γύρο και είναι 13οι και ο Στιβ ΜακΚλάρεν έχασε τον κορυφαίο επιθετικό της ομάδας, Έντιν Τζέκο, που πωλήθηκε για 32 εκατ. ευρώ στη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ δεν υπολογίζει και στον τιμωρημένο Ζιανί.

Ενδιαφέρον ματς διεξάγεται στη Φρανκφούρτη ανάμεσα στην έβδομη Άιντραχτ και το τέταρτο Ανόβερο. Ο Φάνης Γκέκας θέλει να συνεχίσει την καλή παράδοση απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο (6 νίκες σε 7 ματς και 5 προσωπικά γκολ), ωστόσο ο Μίχαελ Σκίμπε έχει πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Εκτός των πλάνων του είναι οι τραυματίες Κρις, Ρους, Φραντς, Πέτκοβιτς, Βασόσκι και Μπαϊράμοβιτς.

Η Βέρντερ φιλοξενεί στη Βρέμη τη Χόφενχαϊμ θέλοντας να καλύψει το χαμένο έδαφος από τον καταστροφικό πρώτο γύρο που την βρήκε στη 14η θέση. Οι Μπένις, Νάλντο και Φάντερ παραμένουν εκτός δράσης λόγω τραυματισμού, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα έχουν στον πάγκο τους για πρώτη φορά τον Μάρκο Πετσαϊουόλι, που αντικατέστησε τον Ραλφ Ράνγκνικ μετά την παραίτησή του λόγω διαφωνίας με την πώληση του Λουίς Γκουστάβο στην Μπάγερν.

Τέλος, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μονομαχία της Σάλκε με το Αμβούργο. Η ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ ολοκλήρωσε με τρεις συνεχείς νίκες τον πρώτο γύρο διορθώνοντας σε κάποιο βαθμό τις «γκέλες» που την άφησαν αρκετά μακριά από τους στόχους της. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, από τους οποίους θα λείψουν οι Ματάισεν, Κάστελεν, Γκερέρο και Πέτριτς.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Παρασκευή 14/01 (21:30)

Λεβερκούζεν-Ντόρτμουντ

Σάββατο 15/01 (16:30)

Βόλφσμπουργκ- Μπάγερν
Βέρντερ Βρέμης- Χόφενχαϊμ
Νυρεμβέργη-Γκλάντμπαχ
Ζανκτ Πάουλι-Φράιμπουργκ
Στουτγκάρδη- Μάιντς
Σάλκε- Αμβούργο (19:30)

Κυριακή 16/01

Άιντραχτ Φρανκφούρτης- Ανόβερο (16:30)
Καϊζερσλάουτερν-Κολωνία (18:30)

Δεν υπάρχουν σχόλια: