Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Κούπερ: «Υπολογίζω τον Χαβίτο»

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Φρανσίσκο Χαβίτο τονίζοντας πως υπολογίζει στον Ισπανό άσο. Τη νίκη με τον Πανιώνιο ζήτησε ο Αργεντίνος τεχνικός.  Τρεις έως τέσσερις παίκτες στοιχειοθέτησε πως χρειάζεται ο Αρης
Ο Αργεντίνος τεχνικός των «Κίτρινων» τόνισε χαρακτηριστικά επί του θέματος:
«Ο Χαβίτο στις προπονήσεις δείχνει μεγάλη διάθεση, δεν άλλαξε το πως προπονείται και δείχνει ότι δεν έχει επηρεαστεί από τις δηλώσεις που δημοσιοποιήθηκαν σχετικά με το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού.
Αυτή τη στιγμή είναι στην ομάδα, είναι επαγγελματίας και όσο δείχνει την ίδια διάθεση και την ίδια προσπάθεια, εγώ θα συνεχίσω να τον υπολογίζω. Αν τον δω να διαφοροποιείται στην πορεία, να αλλάζει η αγωνιστική του διάθεση και να  μην είναι αυτός που πρέπει να είναι, ίσως αναγκαστώ να λάβω τα μέτρα μου, αλλάζοντας τα πλάνα μου και παίρνοντας τις ανάλογες αποφάσεις, ίσως και η διοίκηση αναγκαστεί να λάβει τα μέτρα της. Μέχρι τότε όμως εγώ τον υπολογίζω».

Για το ματς με Πανιώνιο είπε: «Πολλοί έχουν ενδιαφέρον για κάποια άλλα πράγματα και όχι για τον αγώνα με τον Πανιώνιο το οποίο είναι αυτό το οποίο με ενδιαφέρει. Έχουμε πολλά προβλήματα με τους τραυματισμούς, επανέρχεται ο Τσέζαρεκ και λείπει ο Ρουίζ στην πατρίδα του . Είναι σημαντικό να κερδίσουμε. Αυτή η εβδομάδα ήταν πολύ μεγάλη για μας δουλέψαμε πολύ για το παιχνίδι.

Σίγουρα η ομάδα έχει συνηθίσει να παίζει το 4-4-2 που μετατρέπεται σε 4-4-1-1 Ίσως χρειαστεί να κάνουμε κάποιες αλλαγές ίσως και να μην χρειαστεί. Αυτό θα το αποφασίσουμε στη συνέχεια. Θα χρειαστούμε λίγο χρόνο. Τον γνωρίζουμε τον Πορτίγια τώρα, έχει προπονηθεί μαζί μας 2-3 μέρες ίσως και να είναι στην αποστολή του παιχνιδιού».

Για τις μεταγραφικές ανάγκες της ομάδας:«Δεν έχει ανοίξει ο δρόμος δεν είναι ούτε κοντά ούτε μακριά. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για προτάσεις που μελετάμε. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε μεγαλύτερη προτεραιότητα. Σκοπός μας είναι να μελετάμε την κάθε κίνηση που γίνεται να είναι για το καλό της ομάδας. Μελετάω το γιατί ο ποδοσφαιριστής που έχει πάει δανεικός σε κάποια άλλη πως αποδίδει και γιατί το κάνει».
«Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι δύσκολη πιστεύαμε ότι θα έχουμε κάποια άλλη προσθήκη στην εβδομάδα αλλά δυστυχώς δεν το καταφέραμε.
Συνεχίζουμε τις σκληρές διαπραγματεύσεις και σίγουρα στον Τύπο θα βγούνε ονόματα και κάποια ονόματα που μπορεί να έχουν βγει δεν έχουν να κάνουν με εμένα. Αρχικά είχαμε κάνει τον σχεδιασμό για 3-4 ποδοσφαιριστές. Αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι 3-4 ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που χρειαζόμαστε.
Για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο: «Ναι είναι μέσα στους στόχους και τις συζητήσεις που κάναμε. Αλλά καταλαβαίνετε ότι η διαπραγμάτευση πολλές φορές προκύπτουν πολύ μεγάλες δυσκολίες. Εμπλέκονται και οι ομάδες τα πράγματα γίνονται λίγο πιο δύσκολα λίγο πιο περίπλοκα».

Για τον Εντού και τον Μπίλιτς: «Καταρχάς για το θέμα του Εντού δεν έχει να κάνει με την ομάδα αλλά με την ομάδα του στην Βραζιλία. Καθυστερεί την έλευσή του η ομάδα του. Είναι κάτι προσωπικό του ίδιου με την ομάδα του. Γίνονται διαπραγματεύσεις και με τους δύο, δηλαδή τον Μπίλιτς και τον Εντού. Έχει να κάνει και με το οικονομικό. Αν εξελιχθούν όλα καλά τότε OK, αν όχι τότε για έναν από τους δύο».

Για το πόσους βαθμούς χρειάζεται ο Αρηςστον δεύτερο γύρο της Σούπερ Λίγκας: «Δεν το έχω σκεφτεί δεν ασχολούμαι πολύ με τα νούμερα και τις στατιστικές. Αν η ομάδα θέλει να μπει στα πλέι οφ θα πρέπει να ξεκινήσει με νίκη κόντρα στον Πανιώνιο.
Είναι αναμφίβολο ότι δουλεύουμε σκληρά για να γίνουν οι μεταγραφές όπως επίσης αναμφίβολο είναι ότι υπάρχουν δυσκολίες. Είμαι φύσει αισιόδοξος και θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά. Το σημαντικό είναι να γίνουν σωστές μεταγραφικές κινήσεις. Δεν είναι διαθέσιμοι στην αγορά ποδοσφαιριστές που προσφέρουν γκολ, αλλά αυτοί που έχουν προβλήματα. Πρέπει να εξετάσουμε γιατί συμβαίνει αυτό και να προχωρήσουμε. Είναι κάτι που γεμίζει υπερηφάνεια όλο τον κόσμο και είμαι και εγώ μέρος της οικογένειας».
Για τη διαφορά της ομαδας σε Σούπερ Λίγκα και Γιουρόπα Λιγκ: «Το ηθικό είναι σημαντικό το συζήτησα και με τους ποδοσφαιριστές μου. Αυτό που συζήτησα είναι ότι είναι σημαντικό όταν υπάρχουν προβλήματα να μπορείς να πηγαίνεις μπροστά και προοδεύεις. Αυτό το οποίο μένει είναι ότι δυστυχώς λαμβάνει την επιβράβευση από το καλό Γιουρόπα Λιγκ και δεν συνδυάζεται με καλό πρωτάθλημα.

Δυσκολευόμαστε στις απαιτήσεις που έχει το ελληνικό πρωτάθλημα. Στους ποδοσφαιριστές είπα ότι κανείς δεν πρέπει να τους στερεί τη φιλοδοξία ανεξαρτήτως αν είναι πιο πετυχημένη πιο πλούσια ή οτιδήποτε άλλο. Μας γεμίζει απαίτηση για το που μπορεί να φτάσει η ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: