Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Επίθεση της ΕΠΟ στον Κοντονή!!

Σφοδρή επίθεση της ΕΠΟ προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, σχετικά με τους χειρισμούς του στις επαφές που έγιναν με την πλευρά της UEFA για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. 

Συγκεκριμένα στην Ομοσπονδία ισχυρίζονται πως ο Σταύρος Κοντονής δεν σέβεται τους συνομιλητές του κάτι που –σύμφωνα με την ανακοίνωση- φαίνεται από το γεγονός πως παρέδωσε το νομοσχέδιο σε UEFA-FIFA μόνο στα ελληνικά!


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Κατά τη χτεσινή συνάντηση, στην οποία συμμετείχε αντιπροσωπεία της UEFA και εκπρόσωποι κομμάτων, συμφωνήθηκε σαφώς να τηρηθεί συγκεκριμένη διαδικασία, όπως, άλλωστε, αυτή περιγράφηκε από τον κ. Ινφαντίνο, καθώς επίσης από τη σχετική επίσημη ενημέρωση της UEFA. Στην ενημέρωση της UEFA, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι:

“Συμφωνήσαμε ένα επικαιροποιημένο προσχέδιο να σταλεί για περαιτέρω ανάλυση από την FIFA και την UEFA. Ακολούθως, η UEFA και η FIFA θα απαντούσαν αν το σχέδιο νόμου ήταν σύμφωνο με τις καταστατικές απαιτήσεις της FIFA και της UEFA, σύμφωνα με τις οποίες κάθε ομοσπονδία-μέλος τους είναι πλήρως υπεύθυνη για τη διαχείριση των θεμάτων του ποδοσφαίρου. Αν αυτό συμβεί, δεν θα είναι απαραίτητη η πιθανή αποβολή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας”.

Η αλήθεια είναι ότι η UEFA παρέλαβε (μόνο στην ελληνική γλώσσα) την τελική μορφή του νόμου, επί του οποίου ούτε η FIFA ούτε η UEFA έχουν κάνει, προς το παρόν, τις παρατηρήσεις τους. Συνεπώς, δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνημένη διαδικασία, αλλά αυτό είναι το λιγότερο…

Αίφνης, χάθηκε το κλίμα συνεργασίας και συναίνεσης, το οποίο η ΕΠΟ με συνέπεια καλλιεργεί με τη στάση της, τη σιωπή της απέναντι σε επικοινωνιακά παιχνίδια και τις πράξεις της, όπως, για παράδειγμα, η μεσολάβησή της στην προσέγγιση του κ. Κοντονή με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές. Και χάθηκε διότι σήμερα, ενόσω μια συμφωνημένη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και απ’ ό,τι φαίνεται για άλλη μια φορά δεν τηρείται, ο κ. Κοντονής έσπευσε να επιρρίψει την ολοκληρωτική ευθύνη μιας πιθανής αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου στην ΕΠΟ, στην FIFA και στην UEFA! Της ίδιας πιθανής αποβολής που εκείνος απέκλειε μέχρι και χτες σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του. Ήρθε ο καιρός να πούμε ότι η απευκταία πιθανότητα να γίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο ο απόκληρος της Ευρώπης είναι επιδίωξη του κ. Κοντονή. Αυτό δείχνουν οι πράξεις του. Αυτό μαρτυρούν οι αλλεπάλληλες ανακολουθίες του. Αυτό πιστοποιεί, πάνω απ’ όλα, το διαρκές παιχνίδι με τις λέξεις. Ο κ. Κοντονής, ωστόσο, δεν παίζει με τις λέξεις. Παίζει με τη φωτιά!

Τον καλούμε, έστω και την ύστατη ώρα, να αλλάξει την ανεύθυνη στάση του, για να μην υποστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα. Τον καλούμε να τηρήσει, αν μη τι άλλο, τη διαδικασία που συμφώνησε με την αντιπροσωπεία της UEFA ενώπιον των εκπροσώπων όλων των κομμάτων και όχι να παραπλανεί την κοινή γνώμη και τους εκπροσώπους των κομμάτων υποστηρίζοντας ότι το κείμενο τροπολογιών που κατέθεσε αποτελεί προϊόν συμφωνίας με την UEFA και έχει την αποδοχή της.

Τον καλούμε, επίσης, να σεβαστεί τους συνομιλητές του, τους οποίους επιχειρεί να φέρει προ τετελεσμένων με διάφορους τρόπους. Άλλοτε προσπαθώντας να δημιουργήσει τεχνηέντως σύγχυση άλλοτε αγνοώντας τους. Καιρός, όμως, είναι να πάψει ο κ. Κοντονής να αγνοεί κάτι πολύ σημαντικότερο: τον κίνδυνο στον οποίο έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο ελληνικός αθλητισμός εξαιτίας δικών του ακροβασιών». 

Ακολουθεί, αυτούσια, η ανακοίνωση που εξέδωσε η UEFA μετά τη χθεσινή συνάντηση:"We had a constructive meeting in Athens, involving the Greek deputy minister of sport, Stavros Kontonis, representatives from other parties in the Greek parliament, representatives from the Hellenic Football Federation, including president Giorgios Girtzikis, and members of the UEFA administration," said UEFA General Secretary, Gianni Infantino. "At this meeting, Mr Kontonis stated that the draft law which was being proposed would be amended. It would now take into account the comments already provided by UEFA and FIFA. It was agreed that a revised draft would be circulated later today for UEFA’s and FIFA's further analysis. UEFA and FIFA would then provide subsequent feedback as soon as possible on whether the proposed revised draft law was compliant with UEFA's and FIFA's statutory requirements that each member association must be fully responsible for the organisation of football-related matters in its territory. If so, no further action in relation to the possible suspension of the Hellenic Football Federation would be necessary".

Διάψευση για Βεζένκοφ!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του metrosport.gr, όχι μόνο η ΚΑΕ Άρης, αλλά και ο ίδιος ο παίκτης διαψεύδει ότι υπάρχει συμφωνία με τον Παναθηναϊκό. Αξίζει να επεσημάνουμε ότι ο 19χρονος φόργουορντ, συνεργάζεται εκ νέου με τον μάνατζερ, Νίκο Λώτσο, ο οποίος δεν διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις με το «τριφύλλι».

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει ήδη συμφωνήσει με άλλες ομάδες και πως το μόνο που έχει στο μυαλό του είναι να τελειώσει η σεζόν όσο πιο επιτυχημένα γίνεται με τον Άρη.
*Πηγή: metrosport.gr*

Η επιστολή σε UEFA & FIFA από τον Κοντονή!!

Η επιστολή που έστειλε ο Κοντονής σε UEFA και FIFA βγήκε στη δημοσιότητα για τις αλλαγές που και τις διευκρινήσεις που απαιτούν οι ομοσπονδίες στον αθλητικό νόμο.
Αναλυτικά :
«Αγαπητοί κύριοι,
Πριν απ΄ όλα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για την παραπάνω επιστολή που μου αποστείλατε, δίνοντας έτσι έμπρακτη συνέχεια στον εποικοδομητικό διάλογο που – για πρώτη φορά – έχουμε εγκαθιδρύσει για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Όπως σας είπα και κατά τη συζήτηση που είχαμε σήμερα, μελετήσαμε με προσοχή τα σχόλια, τις παρατηρήσεις και προτάσεις που περιλαμβάνονται στην ανωτέρω επιστολή σας. Πιστεύουμε ότι ορισμένα από τα σημεία που θίγετε δεν απαιτούν παρά αποσαφήνιση και διευκρινήσεις, ενώ πράγματι κάποια άλλα μπορούν να υιοθετηθούν, με αντίστοιχη προσαρμογή του περιεχομένου του νομοσχεδίου. Ειδικότερα (ακολουθώντας τη σειρά που ακολουθείται στην επιστολή σας):
(i) Άρθρο 1 (3) Δεν μπορεί να υπάρχει αμφιβολία (άλλωστε, κι εσείς βεβαίως ρητά το αναγνωρίζετε στην επιστολή σας) ότι αποτελεί ανάγκη – αλλά και υποχρέωση – των κρατικών αρχών να λαμβάνουν μέτρα με σκοπό την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας, του χουλιγκανισμού και του ρατσισμού, στο χώρο του ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο της θεμελιώδους αρμοδιότητάς τους να διασφαλίζουν τη δημόσια τάξη και τη δημόσια ασφάλεια, για όλους τους πολίτες, στο πλαίσιο οποιασδήποτε εκδήλωσης, αθλητικής ή μη.
Την ανάγκη αυτή και μόνον (κι εφόσον βέβαια υπάρξουν οι σοβαρές περιπτώσεις τέλεσης επεισοδίων κλπ που αναφέρονται στην παρ. 2 του συγκεκριμένου άρθρου) υπηρετούν τα μέτρα που θεσπίζονται στη συγκεκριμένη διάταξη, τα οποία μπορεί να λάβει ο υπουργός αθλητισμού, όχι ασφαλώς για να παρέμβει στο αθλητικό γίγνεσθαι, αλλά στο πλαίσιο της προαναφερόμενης αρμοδιότητάς του για διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, αποκλειστικά (όπως αυτό ρητά ορίζεται στη διάταξη) για λόγους πρόληψης, δηλαδή προς αποτροπή επανάληψης τέτοιων σοβαρών ή και χειρότερων φαινομένων στο μέλλον.
Παρόλο που η δυνατότητα αυτή του υπουργού ουδόλως θίγει τη δυνατότητα της FIFA και της UEFA – την οποία υπενθυμίζετε με την επιστολή σας – να προβαίνουν μόνες τους, όποτε κρίνουν ότι συντρέχει λόγος, στη λήψη ανάλογων μέτρων, σύμφωνα με όσα σχετικά προβλέπονται στους Κανονισμούς τους, για να μην υπάρχει κανένα περιθώριο παρερμηνειών ως προς τη βούληση της ελληνικής Πολιτείας και προκειμένου ν΄ αποκλεισθεί κάθε δυνατότητα αυθαίρετης εκ μέρους του υπουργού απόφασης, λαμβάνοντας υπόψη την επισήμανσή σας αυτή, θα επιφέρουμε σχετική αλλαγή στο κείμενο του νομοσχεδίου, προσθέτοντας ρητά ότι πριν από τη λήψη οποιασδήποτε τέτοιας απόφασης θα προηγείται διαβούλευση και θα ζητείται η γνώμη της ελληνικής, ευρωπαϊκής ή παγκόσμιας, αντίστοιχα (ανάλογα με τη διοργάνωση την οποία αφορά), Ομοσπονδίας, οι δε τυχόν επιβαλλόμενες απαγορεύσεις θα δύνανται να εκτίονται την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
(ii) Άρθρο 2(1) Πιστεύουμε ότι υπάρχει παρανόηση ως προς το σημείο αυτό: η συγκεκριμένη διάταξη του νομοσχεδίου δεν εμποδίζει καθόλου, αλλά απεριόριστα επιτρέπει – όπως ζητάτε κι εσείς με την επιστολή σας – σε κάθε ομάδα να διαλέξει ως έδρα οποιοδήποτε γήπεδο θέλει που διαθέτει το συγκεκριμένο εξοπλισμό. Μόνο σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί (δηλαδή, πρακτικά, μόνον εφόσον κάποια ομάδα απλά δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με το νόμο), ρητά τότε ορίζεται, όπως είναι αυτονόητο, ότι η ομάδα αυτή δεν μπορεί να συμμετέχει στις σχετικές διοργανώσεις.
Όσον δε αφορά στο κόστος, είναι προφανές ότι αυτό αφορά κατά πρώτο λόγο αυτούς που θα κάνουν χρήση των συγκεκριμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, δηλαδή τις ομάδες. Πλην όμως, ο νόμος καθόλου δεν εμποδίζει τα ενδιαφερόμενα μέρη να διευθετήσουν συμβατικά μεταξύ τους το ζήτημα αυτό, παρέχει μάλιστα τη δυνατότητα στις διοργανώτριες αρχές να διαδραματίσουν έναν κεντρικό ρόλο, αναλαμβάνοντας οι ίδιες, για λογαριασμό των ομάδων, εφόσον οι τελευταίες επιθυμούν, τη διεκπεραίωση όλων των σχετικών ζητημάτων με τους ιδιοκτήτες.
Ειδικά για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και μόνο, θα δοθεί η δυνατότητα σε όποια ομάδα το επιθυμεί, να έχει ως έδρα γήπεδο που δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου, στο οποίο όμως οι αγώνες της θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.
(iii) Άρθρο 5(1) Αντιλαμβανόμαστε την ευαισθησία σας στο συγκεκριμένο ζήτημα. Νομίζουμε ότι αντιστοίχως κι εσείς αντιλαμβάνεσθε ότι η νομοθετική πρωτοβουλία μας για το θέμα εδράζεται αποκλειστικά στην αναμφισβήτητη και επείγουσα ανάγκη αναβάθμισης της αξιοπιστίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, η οποία έχει πολλαπλά τρωθεί την τελευταία περίοδο από γνωστά σε όλους φαινόμενα και γεγονότα. Η ανάγκη αυτή, την οποία συμμερίζεστε κι εσείς, μας οδήγησε στην επιλογή των τακτικών δικαστών (οι οποίοι φέρουν το τεκμήριο φερεγγυότητας) για τη στελέχωση των πειθαρχικών οργάνων του ελληνικού ποδοσφαίρου και, μάλιστα, σε μονομελή σύνθεση, για να επιτυγχάνεται αφενός μεγαλύτερη συναίσθηση ευθύνης και, αφετέρου, μεγαλύτερη ταχύτητα και διαφάνεια.
Ασφαλώς η νομοθετική αυτή πρόβλεψη παρέχει στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ιδιαίτερα στα μάτια της ελληνικής φίλαθλης κοινής γνώμης, τα εχέγγυα νομικής γνώσης και αμεροληψίας, ικανοποιώντας την έντονη σήμερα ανάγκη εμπέδωσης αισθήματος εμπιστοσύνης, ουδόλως δε παρέχει στην Πολιτεία οποιαδήποτε δυνατότητα παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, αφού καμία απολύτως ανάμειξη δεν θα έχει στην επιλογή των δικαστών, οι οποίοι θα κληρώνονται από το Πρωτοδικείο.
Επισημαίνουμε δε ότι προβήκαμε στην πρωτοβουλία μας αυτή έχοντας προηγουμένως συζητήσει με την ελληνική Ομοσπονδία σχετικά, η οποία μας είχε εκφράσει την κατ΄ αρχήν σύμφωνη γνώμη της για το θέμα. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στο καταστατικό της ΕΠΟ προβλέπεται ήδη η συμμετοχή τακτικών δικαστών, κάτι το οποίο σήμερα δεν εφαρμόζεται και το οποίο πλέον, με τη ρύθμιση αυτή που εισάγουμε, θα καταστεί εφαρμόσιμο.
(iv) Άρθρο 5(5) Αφού διευκρινίσουμε ότι το προβλεπόμενο στη διάταξη αυτή τέλος δεν προορίζεται να διατεθεί στους δικαστές που θα συμμετέχουν στα δικαιοδοτικά όργανα, αλλά στην Πολιτεία (από την οποία και μόνο κανονικά θα αμείβονται), λαμβάνοντας υπόψη το σχόλιό σας, προτιθέμεθα αφενός να προσθέσουμε στη διάταξη ότι πριν την έκδοση της προβλεπόμενης κοινής υπουργικής απόφασης θα ζητηθεί ηγνώμη της ΕΠΟ, αφετέρου δε να προβλέψουμε διετή αναστολή/μετάθεση της ισχύος της.
(v) Άρθρο 7(1) Συμφωνούμε με την παρατήρησή σας. Θα κατοχυρωθεί στο νόμο η αρχή της αμοιβαιότητας στο θέμα αυτό, θεσπίζοντας αντίστοιχη υποχρέωση των ελληνικών Αρχών να ενημερώνουν σχετικώς αμελλητί την ΕΠΟ.
(vi) Άρθρο 7(3) Νομίζουμε ότι η παρατήρησή σας καλύπτεται ήδη από την εν λόγω διάταξη, αφού ρητά προβλέπεται ότι σε περίπτωση μετάθεσης αγώνα (η οποία είναι δυνατή μόνον εφόσον περιέλθουν στον υπουργό αθλητισμού εκθέσεις από τις συνεργαζόμενες με τη FIFA ή την UEFA εταιρίες), η νέα ημέρα και ώρα διεξαγωγής του προσδιορίζεται όχι αυθαίρετα από τον υπουργό, αλλά σε συνεννόηση τόσο με την οικεία διοργανώτρια αρχή όσο και με τις ίδιες τις ομάδες.
(vii) Όσον αφορά στα λοιπά σημεία, για τα οποία απλά θέτετε ορισμένα ερωτήματα, διευκρινίζουμε ότι:
-Άρθρο 5(2) Ο θεσμός αυτός (του «ποδοσφαιρικού εισαγγελέα») δεν θεσπίζεται με το νέο αυτό νόμο, αλλά προβλέπεται ήδη και λειτουργεί σήμερα χωρίς πρόβλημα.
-Άρθρο 5(3) Η διαγραφή της φράσης «εκτός του ποδοσφαίρου» γίνεται ενόψει της διάταξης του άρθρου 5.1 (βλ. Παραπάνω).
-Άρθρο 6 Πέραν του ότι δεν πρόκειται για αθλητικό/ποδοσφαιρικό ζήτημα, αλλά για ζήτημα που συνδέεται με την καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλά και της χειραγώγησης αγώνων (η οποία έχει και τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, αναγόμενες στο άμεσο ενδιαφέρον και έννομο συμφέρον του κράτους), η υποχρέωση αυτή υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες υφίσταται σήμερα (κατατίθενται μάλιστα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού), με το νομοσχέδιο δε απλά προβλέπεται η δυνατότητα και του υπουργού αθλητισμού να λαμβάνει γνώση τους για τη διεξαγωγή σχετικών ελέγχων, ύστερα πάντα από ενημέρωση της αρμόδιας (ανεξάρτητης) Αρχής για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.
-Άρθρο 8(2) Η διαγραφή αυτή γίνεται διότι ήταν παράλογο – και μείωνε πολύ τη δυνατότητα ελέγχου και αποτροπής συμπεριφορών βίας – τα πρόσωπα που ανήκουν στο ειδικό σώμα παρατηρητών της ΔΕΑΒ να μη μπορούν να έχουν γνώση των όσων συμβαίνουν (όχι σπάνια μάλιστα…) στα αποδυτήρια των ομάδων και των διαιτητών. Δεν μπορεί να υπάρχει σε κανένα σημείο της ελληνικής επικράτειας κανένα άσυλο βίας, για την καταπολέμηση της οποίας, άλλωστε, και μόνο, είναι επιφορτισμένα τα πρόσωπα αυτά, χωρίς καμία βεβαίως εκ μέρους τους δυνατότητα παρέμβασης σε άλλα (αγωνιστικά, λειτουργικά, οργανωτικά) θέματα.
(vii) Για την ολοκλήρωση της ενημέρωσής σας, παρόλο που δεν γίνεται σχετικά λόγος στην επιστολή σας (αφού κατά το χρόνο σύνταξής της δεν είχατε ακόμη τότε λάβει γνώση του τελικού περιεχομένου του νομοσχεδίου), είναι ασφαλώς αναγκαίο ν΄ αναφερθούμε και στο άρθρο 15 του νομοσχεδίου, που προβλέπει την κατάργηση του άρθρου 29 παρ. 12 του ν. 3479/2006.
Προς αποτροπή παρερμηνειών και επειδή έχει ήδη γίνει σχετικά πολύ λόγος στα ΜΜΕ σε λάθος βάση, διευκρινίζουμε κατηγορηματικά ότι με την παραπάνω κατάργηση ουδόλως καταργείται ή θίγεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Αυτό που καταργείται είναι μόνο η ανωτέρω, νομοτεχνικά κακότεχνη και δικαιοπολιτικά απαράδεκτη στην επιλεκτική γενικότητά της, διάταξη. Το αυτοδιοίκητο – και όχι αυτόνομο – του ποδοσφαίρου, όπως και των λοιπών αθλημάτων, προϋπήρχε της διάταξης αυτής και, ασφαλώς, θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά την κατάργησή της, στο βαθμό που το Σύνταγμα και οι σχετικοί διεθνείς κανόνες το προσδιορίζουν.
Άλλωστε, ακριβώς αυτό ήταν πάντοτε το επιχείρημα υπέρ του αυτοδιοίκητου: ότι δεν μπορεί να καταργείται ή να παραβιάζεται με νόμο. Κάτι το οποίο, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, σημαίνει και ότι δεν χρειάζεται το νόμο για να υπάρχει (αν ήταν έτσι, θα κινδύνευε να χαθεί με μια απλή νομοθετική αλλαγή).
Το αν υπάρχει δε ή όχι παραβίαση του αυτοδιοίκητου κρίνεται κάθε φορά ανάλογα με το αν κάποια συγκεκριμένη διάταξη προβαίνει σε κάποια ανεπίτρεπτη παρέμβαση επί ζητήματος που ανάγεται στο αυτοδιοίκητο (όπως λχ. αυτό θα συνέβαινε αν ένας νόμος επιχειρούσε ν΄ αλλάξει τους κανόνες διεξαγωγής ενός ποδοσφαιρικού αγώνα). Τέτοιες παραβιάσεις εμείς ούτε κάνουμε ούτε έχουμε την πρόθεση να κάνουμε, είμαστε δε έτοιμοι να προβούμε στη Βουλή σε κάθε αναγκαία σχετική διευκρινιστική δήλωση, ακόμη και ρητώς στο κείμενο της αιτιολογικής έκθεσης του νόμου.
Ελπίζουμε ότι κατόπιν των ανωτέρω μπορούμε να προχωρήσουμε στην υπηρέτηση της κοινής μας επιδίωξης, που είναι η αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου, συνεχίζοντας συστηματικά τον απαραίτητο αυτόν διάλογο που έχουμε καλόπιστα ξεκινήσει».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Θα συνηθίσουμε από γεμάτα γήπεδα»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε αντιπρόεδρος του Α.Σ ΠΑΟΚ και μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος και μίλησε για την κατάκτηση του νταμπλ από το τμήμα του βόλει αλλά και για τους πανηγυρισμούς που υπήρξαν.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το τραπέζι που έγινε μετά την κατάκτηση του νταμπλ: 
Μαζευτήκαμε όλοι οι παράγοντες και πήγαμε για φαγητό το βράδυ. Υπήρχαν πολλά ΠΑΟΚτσίδικα συνθήματα και συμμετείχαν και μέλη από τα διπλανά τραπέζια. Όλοι μαζί τραγουδούσαμε».
Για το κλίμα στον ΠΑΟΚ:
«Ο ΠΑΟΚ είναι μια οικογένεια και αυτό το αποδείξαμε και στην κερκίδα και στο γήπεδο και στο τραπέζι».
Για την επιτυχία του βόλει:
«Έγινε κάτι ανεπανάληπτο και είμαι σίγουρος πως θα ξαναγίνει. Έτσι όπως θα προετοιμαστεί η ομάδα του χρόνου θα συνηθίσουμε από γεμάτα γήπεδα».
Για το αν η ομάδα θα συμμετέχει στην Ευρώπη:
«Το κλειδί είναι οι χορηγοί και είδαν τι έγινε στο γήπεδο. Αν υπήρχε οθόνη έξω θα γέμιζε και εκεί και το γήπεδο».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Θα βγούμε πιο δυνατοί από τον αποκλεισμό»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Ηρακλή, ο Νίκος Παπαδόπουλος και μίλησε για τον αποκλεισμό από την Ξάνθη αλλά και την συνέχεια της ομάδας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το γεγονός πως οι φίλαθλοι του Ηρακλή φώναξαν ρυθμικά το όνομα του: «Με τιμάει ιδιαίτερα αυτό αλλά τους ζήτησα να σταματήσουν και να φωνάξουν τα ονόματα των παικτών μου. Ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια και την δουλειά που γίνεται και είναι ο καλύτερος κριτής. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που έγινε και δεν το έχω ξαναδεί σε όσα χρόνια έπαιζα ποδόσφαιρο. Το να σε αποθεώνει ο κόσμος είναι συγκινητικό και το χρειαζόμασταν σε μια στιγμή που ήμασταν όλοι στεναχωρημένοι. Λύγισαν και τα παιδιά όπως ήταν λογικό. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ φορτισμένη και νιώσαμε πως μπορούσαμε να φτάσουμε στον τελικό. Τα παιδιά είναι δεμένα στην ομάδα, έχουμε ένα καλό οικογενειακό κλίμα και το θέλαμε πολύ. Η επόμενη μέρα είναι η σημαντική και αυτό που έγινε μας δίνει κουράγιο».
Για το αν στοίχισε η αποβολή του Ρομάνο«Χωρίς να μπορώ να είμαι σίγουρος πιστεύω πως παίξαμε καλύτερα από την Ξάνθη, είχε άγχος ο αντίπαλος και πατούσαμε καλύτερα. Η άποψη μου είναι πως θα κερδίζαμε με 11 παίκτες και θεωρώ πως έπαιξε σημαντικό ρόλο η αποβολή του Ρομάνο».
Για το που χάθηκε η πρόκριση: «Και αυτό και το πρώτο παιχνίδι ήταν ισορροπημένα. Δεχθήκαμε ένα γκολ από έναν παίκτη με ποιότητα, μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε αλλά μπορούσαμε να δεχθούμε και άλλο γκολ. Ήταν δυο ματς ισορροπημένα και κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Εμείς κάναμε λάθη με την αποβολή αλλά αυτά συμβαίνουν. Κάναμε την προσπάθεια μας και χάθηκε η πρόκριση στο τέλος».
Για τον Παπαθανασάκη«Ο πρόεδρος όπως και όλος ο κόσμος βλέπει την προσπάθεια που γίνεται. Ο κόσμος είναι ο καλύτερος κριτής και ότι είδαν όλοι το είδε και ο πρόεδρος. Προσπάθησε μετά να εμψυχώσει τους παίκτες και δήλωσε πως πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι για την πορεία της ομάδας. Ο στόχος του κυπέλλου δεν ήταν στα αρχικά πλάνα μας, κάναμε πολύ καλή πορεία και δείξαμε ψυχή. Η ομάδα μας έβγαλε πολύ ψυχή και τώρα θέλουμε να ανέβουμε στην Σούπερ Λιγκ. Είναι πολύ θετικό το γεγονός πως δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις από τον αποκλεισμό και θα βγούμε πιο δυνατοί. Αν ερχόταν ένας αποκλεισμός χωρίς καλή εμφάνιση ίσως να υπήρχαν επιπτώσεις. Θα είμαστε το ίδιο δυνατοί στα πλέι – οφ για την άνοδο».
Για την απώλεια του Ρομάνο στο παιχνίδι με τον Βόλο: «Ο Ηρακλής σε όλα τα παιχνίδια είναι αποφασιστικός. Χάσαμε ένα παιχνίδι στο πρωτάθλημα λόγω μιας απερισκεψίας αλλά το αφήσαμε πίσω. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δυνατοί στα επόμενα παιχνίδια και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Η ομάδα έχει παίξει και χωρίς τον Ρομάνο και έχει κερδίσει. Όποιος παίκτης μπαίνει μέσα είναι το ίδιο καλός και είναι πολύ ευχάριστο για εμένα που μπορώ να εμπιστευτώ όλους τους παίκτες του ρόστερ».
Για τις νίκες που χρειάζεται ο Ηρακλής για να εξασφαλίσει την άνοδο: «Νομίζω ότι ίσως χρειαστούν ακόμα και τέσσερις νίκες ακόμα. Για εμένα μετράει να κερδίζουμε το επόμενο παιχνίδι. Κερδίζοντας έχουμε καλή ψυχολογία και ρίχνουμε και την ψυχολογία των άλλων που μας κυνηγάνε. Μπορεί και την έκτη – έβδομη αγωνιστική των πλέι – οφ να έχει τελειώσει η υπόθεση άνοδος».
Για το προγραμματισμό για το μέλλον: «Είναι ένα κομμάτι που δουλεύω στο μυαλό μου, έχω τις σκέψεις αλλά το αφήνουμε λίγο πίσω γιατί δεν έχουμε εξασφαλίσει την άνοδο. Έχουμε πολλά να κάνουμε στο οργανωτικό κομμάτι όμως η ομάδα θα είναι έτοιμη. Όσο πιο γρήγορα εξασφαλίσουμε την άνοδο τόσο περισσότερο χρόνο θα έχουμε».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Συγκεντρωμένος ο Όστιν»

Την ώρα που βρετανικά δημοσιεύματα θέλουν τον Τσάρλι Όστιν να ετοιμάζει βαλίτσες για τη νεοφώτιστη στην Πρέμιερ Λιγκ, Μπόρνμουθ, ο τεχνικός της ΚΠΡ, Κρις Ράμσεϊ, επεσήμανε πως ο Άγγλος στράικερ δεν φαίνεται να έχει τάσεις φυγής.
Καμία πρόθεση να σχολιάσει τα μεταγραφικά σενάρια που αναφέρονται στην αποχώρηση του Τσάρλι Όστιν από την ΚΠΡ για λογαριασμό της Μπόρνμουθ, δεν είχε ο Κρις Ράμσεϊ.
Ο τεχνικός των Ρέιντζερς στάθηκε στον στόχο που έχει η ομάδα για την παραμονή της στην Πρέμιερ Λιγκ, τονίζοντας πως ο Άγγλος φορ δεν έχει δείξει να ενοχλείται στην ΚΠΡ.
«Ο Τσάρλι είναι εντάξει, προπονείται καλά. Δεν έχουμε μιλήσει σχετικά με μία αποχώρησή του από τον σύλλογο και σιχαίνομαι να υπάρχει αυτή η φημολογία, την ώρα που έχουμε έναν στόχο μπροστά μας», ανέφερε πρωτίστως.
«Ο Τσάρλι είναι παίκτης της ΚΠΡ αυτή τη στιγμή και ξέρεις πως έχει το καθήκον να προσπαθήσει να μας κρατήσει στην κατηγορία»προσέθεσε.
*Πηγή: England365.gr*

Ξαναγίνεται Ευρωπαίος ο Αρης!!

Μετά την συμφωνία με τον νέο επενδυτή στην ΚΑΕ, ο επόμενος στόχος του Αρη φαίνεται πως είναι η επιστροφή του στα ευρωπαϊκά παρκέ και προς αυτή την κατεύθυνση, ήρθε σε επικοινωνία με τον Τζόρντι Μπερτομέου.
Η ΚΑΕ Αρης, με επιστολή της στον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκα, ενημέρωσε για τις νέες εξελίξεις στην ομάδα αλλά και τις προσπάθειές της για την αποπληρωμή των χρεών και την άρση της απαγόρευσης μεταγραφών από την FIBA, θέλοντας παράλληλα να εκφράσει την επιθυμία της να συμμετάσχει ξανά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Ο Τζόρντι Μπερτομέου απάντησε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με ενθαρρυντικά λόγια, δηλώνοντας ικανοποιημένος από τις εξελίξεις και η ΚΑΕ αναμένεται άμεσα να προχωρήσει στην συγκέντρωση των απαραίτητων εγγράφων για να δηλώσει συμμετοχή στις μελλοντικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
*Πηγή: superbasket.gr*

Αποκλεισμός και πρόστιμο για «Σόφο»

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης απολογήθηκε το πρωί της Πέμπτης (30/04) για την ενέργειά του να χτυπήσει αντίπαλο παίκτη κατά την διάρκεια αναμέτρησης με την Γκαλίλ/Γκιλμπόα και η τιμωρία του θα είναι μεγαλύτερη από μία αγωνιστική αποκλεισμού.
Όπως ενημέρωσε η Μακάμπι μέσω της σελίδας της στο facebook, ο Ελληνας σέντερ μετά την απολογία του, τιμωρήθηκε με συνολικά τρεις αγωνιστικές αποκλεισμού, συμπεριλαμβανομένου του αγώνα με την Μπνέι Χερζίλια (30/04), ενώ κλήθηκε να πληρώσει και πρόστιμο ύψους 50.000 δολαρίων.
*Πηγή: superbasket.gr*

Τα κατορθώματα και το όνειρο του Παπαγιάννη! (video)

Πριν από λίγες μέρες, η ΝΕΡΙΤ παρουσίασε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον νεαρό άσο του Παναθηναϊκού, Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος είναι περιζήτητος από πολλά κολέγια των ΗΠΑ και θεωρείται ένα από μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ.

Στην εκμπομπή «Εις Αυριον τα Σπουδαία» μίλησαν για τον νεαρό σέντερ, εκτός από τους γονείς του, οι προπονητές του, οι συμπαίκτες και οι φίλοι του ενώ ο ίδιος τόνισε πως όνειρό του είναι να καταφέρει να αγωνιστεί στο ΝΒΑ.

Δείτε το αφιέρωμα στο ακόλουθο βίντεο:

*Πηγή: superbasket.gr*

Πανελλήνιο Εφήβων: «Σαρωτικός» ο ΠΑΟΚ!!

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την δεύτερη μέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος Εφήβων, που διεξάγεται στην Πτολεμαϊδα, καθώς συνέτριψε το Ηράκλειο με 60-79.
Ο ΠΑΟΚ πήρε από τα πρώτα λεπτά ένα μικρό προβάδισμα (8-12, 5′), το οποίο κατάφερε σταδιακά να αυξήσει (11-22, 6’40”), ανεβάζοντας τη διαφορά στο +16 (13-29, 10’52”). Το Ηράκλειο παρά το ότι βρέθηκε να χάνει με διψήφιες διαφορές, δεν σταμάτησε ούτε για ένα λεπτό να μάχεται. Το αποτέλεσμα ήταν να καταφέρει να μειώσει στους επτά πόντους (34-41, 22’40”). Ψυχίδης και Βάλλιος ανέλαβαν δράση από τον ΠΑΟΚ, για να διαμορφωθεί το 36-49 (25′) με την απόσταση που χώριζε τις δύο ομάδες να φτάνει στους 19 πόνοτυς (41-60, 28′). Ο δικέφαλος του Βορρά έφτασε ως το +25 (50-75, 37′), πριν η αυλαία πέσει με το τελικό 60-79.
Τα αποτελέσματα της 2ης ημέρας (30/04):
Ηράκλειο-ΠΑΟΚ 60-79
Απόλλων Πατρών-Ίκαρος Καλλιθέας (σε εξέλιξη)
Αρίων Ξάνθης-Παναθηναϊκός (20:00)
Ηράκλειο – ΠΑΟΚ 60-79
Διαιτητές: Κατωτικίδης, Παπανικολάου
Δεκάλεπτα: 13-27, 27-39, 48-62, 60-79
Ηράκλειο (Σηφομιχελάκης): Καβάσαλης, Ρεθεμνιωτάκης, Λυρώνης 8, Θεοδωρίδης 27 (2), Σπυριδάκης 9, Πρωτογεράκης 6, Καλομοίρης, Γεωργόπουλος, Αλεξόπουλος, Μαρνελάκης, Κίτσος 6, Πεδιαδιτάκης 4
ΠΑΟΚ (Μελετιάδης): Κολοκοτρώνης 10, Χονδρογιάννης 8, Γιανναράς, Ψυχίδης 10, Βάλλιος 12, Καραγιαννάκης 6, Κοντόπουλος 4,  Καραμανώλης 4, Τσούκας 5, Μακρίδης 4, Αζίζης 10, Καμπουρίδης 6.
Βαθμολογία
1. ΠΑΟΚ 3 1-1
2. Παναθηναϊκός 2 1-0
3. Ίκαρος Καλλιθέας 2 1-0
4. Απόλλων Πατρών 2 1-0
5. Ηράκλειο 2 0-2
6. Αρίων Ξάνθης 1 0-1
*Πηγή: superbasket.gr*

Η αυτοκριτική του Μπατούμ!!

Η σεζόν ολοκληρώθηκε για τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, με τον Νικολάς Μπατούμ να κάνει την αυτοκριτική του και να παραδέχεται πως αυτή ήταν η χειρότερη σεζόν της καριέρας του.
Οι Μέμφις Γκρίζλις αποδείχθηκαν ανυπέρβλητο εμπόδιο για τους Μπλέιζερς. Η ομάδα από το Όρεγκον δεν κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω και αποκλείστηκε από τη συνέχεια των πλέι οφ με 4-1. Η απογοήτευση ήταν έκδηλη στην ομάδα και τα λόγια του Νικολά Μπατούμ να αποτυπώνουν το κλίμα εντός της ομάδας.
«Η σεζόν ήταν άσχημη. Ήταν η χειρότερη σε προσωπικό επίπεδο», δήλωσε αρχικά ο Γάλλος φόργουορντ για να προσθέσει πως «ένιωθα ότι μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι σημαντικό, σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο. Κατανοώ γιατί υπάρχει απογοήτευση στον κόσμο. Εγώ είμαι ο πρώτος που είναι  απογοητευμένος με τον εαυτό μου».
*Πηγή: superbasket.gr*

Tα μέτρα ασφαλείας για το ντέρμπι!!

Τα μέτρα ασφαλείας ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (2/5, 19:00) έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσης η ΚΑΕ Παναθηναϊκός…
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Κατόπιν της σύσκεψης της 29ης Απριλίου 2015 για τα μέτρα τήρησης της τάξης κατά τη διεξαγωγή του αγώνα καλαθοσφαίρισης για την 24η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. το Σάββατο 2.5.2015 και ώρα 19.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Ο.Α.Κ.Α., στην οποία συμμετείχαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, Ταξίαρχος Κωνσταντής Πέτρος και το επιτελείο του, ο εκπρόσωπος της Κ.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. Γεωργαντής Μιχαήλ, ο εκπρόσωπος της Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. Ζαχαρόπουλος Κωνσταντίνος, ο εκπρόσωπος του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. Κονδύλης Γεώργιος, ο εκπρόσωπος της Δ.Ε.Α.Β. Αγγέλου Κωνσταντίνος, οι εκπρόσωποι της διοίκησης του Ο.Α.Κ.Α. Βαλασιάδης Δημήτριος και Καπώνη Ιουλία και λοιπών υπηρεσιακών παραγόντων, αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων:
*Από την Κ.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ θα εκδοθούν 17.700 εισιτήρια για τον εν λόγω αγώνα.
*Για την είσοδο των φιλάθλων της Κ.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. στο Ο.Α.Κ.Α. θα χρησιμοποιηθούν οι θύρες 3, 7, 11, 14, 15, 25, 27, 29, 40&46 και θα καταλάβουν τις θέσεις στις αντίστοιχες θύρες για τις οποίες έχουν προμηθευτεί εισιτήριο, καθώς και αυτές των V.I.P. 1 & 2.
*Για την εξασφάλιση ομαλής τέλεσης της αθλητικής συνάντησης και για τη διαφύλαξη της δημόσια τάξης, προστασία αθλητών, παραγόντων, διαιτητών κ.λ.π., θα παραμείνουν κενές φιλάθλων: α. οι θέσεις των πτυσσόμενων τμημάτων 103β, 105β & 107 β. β. οκτώ σειρές καθισμάτων επί 38 θέσεις στα τμήματα 134β, 136β, και 138 β γ. η πρώτη σειρά καθισμάτων δεξιά και αριστερά της κεντρικής εισόδου στο αγωνιστικό χώρο (φυσούνα- τμήματα 126, 126Α & 126Β).
*Θα τοποθετηθεί διπλό προστατευτικό δίχτυ σε σχήμα γάμα το οποίο θα ξεκινά πίσω από το καλάθι που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Κλειστού Γυμναστηρίου και θα καταλήγει πίσω από το ύψος της γραμματείας.
*Θα πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι στους φιλάθλους ώστε να αποκλειστεί η μεταφορά εντός της εγκατάστασης απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων (κέρματα, λέιζερ, καπνογόνα, μπουκάλια κ.α.), καθώς και η απομάκρυνση όσων τυχόν θα στερούνται εισιτηρίων. *Θα απαγορευτεί η είσοδος στο Γυμναστήριο φίλαθλου φέροντα πανό ή πλακάτ με προκλητικό/αντιαθλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο. *Θα απαγορευτεί η είσοδος στο Γυμναστήριο φίλαθλου φέροντα κράνος.
*Οι θύρες του Ο.Α.Κ.Α. την ημέρα του αγώνα θα ανοίξουν δύο ώρες νωρίτερα ήτοι την 17.00 ώρα της 2.5.2015».

Μόνο οι γνωστοί εκτός για Νιόπλια!

Χωρίς τους Νάστο και Κοντοέ, που συνέχισαν πρόγραμμα θεραπείας, συνεχίστηκε η προετοιμασία του Ατρόμητου για το ματς κόντρα στον Πανιώνιο.

Μόνο οι γνωστοί εκτός για Νιόπλια
Χωρίς έξτρα προβλήματα αλλά και με απουσίες συνεχίστηκε η προετοιμασία του Ατρόμητου για την αναμέτρηση κόντρα στον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Νίκος Νιόπλιας με εξαίρεση τους τραυματίες, Νάστο και Κοντοέ, που συνέχισαν πρόγραμμα θεραπείας είχε όλους τους υπόλοιπους παίκτες στην διάθεσή του. Πλέον, ο τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου έβαλε στην τελική ευθεία την προετοιμασία για το εντός έδρας ματς κόντρα στους «κυανέρυθρους».

Μετά το τέλος του προγράμματος οι Μπρίτο, Γεωργίου και Αγκουαζί επισκέφτηκαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου και μοίρασαν εισιτήρια στους μαθητές για την κυριακάτικη αναμέτρηση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόβλημα με Κλάους!

Ενοχλήσεις στο δεξί πόδι ένιωσε ο Κλάους Αθανασιάδης και δεν πήρε μέρος στην τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ.

Πρόβλημα με Κλάους
Θεραπεία στο γυμναστήριο έκανε ο Κλάους Αθανασιάδης, ο οποίος δεν συμμετείχε στην προπόνηση του ΠΑΟΚ.

Ο επιθετικός του «Δικεφάλου του Βορρά» ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στο δεξί του πόδι και αποφασίστηκε προληπτικά να μην επιβαρυνθεί περισσότερο.

Έτσι κι αλλιώς ο Αθανασιάδης έχει συμπληρώσει κάρτες και δεν υπολογίζεται για το επόμενο παιχνίδι με το Λεβαδειακό και ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Γεωργιάδης, ξέρει πως θα τον έχει στη διάθεσή του κόντρα στον Πανιώνιο.

Ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης ακολούθησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που γυμνάστηκε με τον Γιάννη Κατσανίκα, ενώ οι υπόλοιποι συμπαίκτες του έριξαν περισσότερο βάρος στην τακτική και στην ανάπτυξη από τα άκρα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έχασε τη μάχη με το θάνατο ο Μέρτενς…!!


Στο πένθος βυθίστηκε το Βέλγιο, καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης (30/4) τη μάχη με το θάνατο έχασε ο 24χρονος, Γκρέγκορι Μέρτενς, ο οποίος είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς την προηγούμενη Δευτέρα (27/4).

Έχασε τη μάχη με το θάνατο ο Μέρτενς…
Βαρύ πένθος στο Βέλγιο.

Ο Γκρέγκορι Μέρτενς, ο οποίος είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς την περασμένη Δευτέρα (27/4) σε ματς των αναπληρωματικών της Λόκερεν με την Γκενκ, έχασε το μεσημέρι της Πέμπτης (30/4) τη μάχη με το θάνατο, σε ηλικία 24 ετών…

Όλες αυτές τις ημέρες, ο νεαρός αμυντικός νοσηλευόταν σε τεχνητό κώμα σε κλινική του Γκενκ, ωστόσο την Πέμπτη (30/4) ανακοινώθηκε η θλιβερή είδηση του θανάτου του.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θετικός σε χρήση ινδικής κάνναβης ο Γκιστ!!

Θετικός στη χρήση ινδικής κάνναβης βρέθηκε ο Τζέιμς Γκιστ κατά την εξέταση του πρώτου δείγματος, όπως ενημέρωσε την ΚΑΕ Παναθηναϊκός το ΕΣΚΑΝ.

Θετικός σε χρήση ινδικής κάνναβης ο Γκιστ!
Άσχημα νέα για τον Παναθηναϊκό λίγες μέρες πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!

Το ΕΣΚΑΝ ενημέρωσε την «πράσινη» ΚΑΕ πως ο Τζέιμς Γκιστ βρέθηκε θετικός στη χρήση ινδικής κάνναβης κατά την εξέταση του πρώτου δείγματος, ύστερα από το σχετικό έλεγχο που έγινε μετά το τέλος του τελικού Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Πάτρας!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Όπως μας πληροφόρησε το ΕΣΚΑΝ, ο αθλητής Τζέιμς Γκιστ κατά την πρώτη εξέταση του δείγματος που έδωσε στον έλεγχο που υποβλήθηκε μετά τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας με τον Απόλλωνα Πάτρας, στις 5 Απριλίου 2015, βρέθηκε θετικός στη χρήση ινδικής κάνναβης.

Μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της δεύτερης εξέτασης του δείγματος και να τελεσιδικήσει η υπόθεση, όπως ορίζουν οι κανονισμοί και οι νόμοι έτσι κι εμείς, ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στην οποιαδήποτε ενέργεια.

Τέλος, είμαστε βέβαιοι ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού, μέσα σε φίλαθλα και κόσμια πλαίσια, θα ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας στον αγώνα του Σαββάτου (2/5) στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό
».

«Δεν έχουμε αντίρρηση για δημοσιοποίηση του φακέλου του ΠΑΣ»

Απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣ, σχετικά με το θέμα της μη αδειοδότησης, έδωσε η ΕΠΟ τονίζοντας πως είναι ανοιχτή στη δημοσιοποίηση του φακέλου που κατέθεσε ο Γιώργος Χριστοβασίλης.

«Δεν έχουμε αντίρρηση για δημοσιοποίηση του φακέλου του ΠΑΣ»
Έτοιμη να δεχτεί να τις προκλήσεις του προέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργου Χριστοβασίλη, φέρεται πως είναι η ΕΠΟ.

Με ανακοίνωσή της την Πέμπτη, η Ομοσπονδία τονίζει πως δεν έχει πρόβλημα να προχωρήσει στην δημοσιοποίηση του φακέλου της ομάδας, που απορρίφτηκε από την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων.

Μάλιστα, για να συμβεί αυτό καλεί τους Γιαννιώτες να καταθέσουν εγγράφως το αίτημά τους ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Αναλυτικά:

«Κατόπιν των πρόσφατων δημόσιων τοποθετήσεων του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κ. Χριστοβασίλη, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δηλώνει ότι δεν έχει αντίρρηση να δημοσιοποιήσει τον φάκελο αδειοδότησης της ΠΑΕ, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία απολύτως αμφισβήτηση αναφορικά με τη μη χορήγηση άδειας για τις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις περιόδου 2015-2016.

Για τον σκοπό αυτό η Ε.Π.Ο. καλεί την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα να δηλώσει εγγράφως ότι συναινεί στο άνοιγμα του φακέλου αδειοδότησης».

Από την Adidas στην Umbro η Γουέστ Χαμ!!

Η Γουέστ Χαμ ήρθε σε πενταετή συμφωνία με την Umbro, η οποία θα ντύνει την ομάδα από την επόμενη σεζόν.
Τα «σφυριά» θα αλλάξουν αθλητική εταιρεία για την τελευταία τους σεζόν στο «Upton Park», αφού την αγωνιστική περίοδο 2016-17 θα μετακομίσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.
«Καθώς φτάνουμε σε δύο ιστορικές σεζόν για την Γουέστ Χαμ, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ξανά συνεργαστούμε με την Umbro. Είναι μια εταιρεία που όπως η Γουέστ Χαμ έχει βοηθήσει στο χτίσιμο της κληρονομιάς του αγγλικού ποδοσφαίρου, αλλά είναι και μία εταιρεία με παγκόσμια, γρήγορη ανάπτυξη και ένα λαμπρό μέλλον.
Είναι μάλιστα ακόμη καλύτερα που στην τελευταία μας χρονιά στο Boleyn Ground οι παίκτες μας και οι οπαδοί μας θα φορούν φανέλες μιας εταιρείας που έχει συνδεθεί και στο παρελθόν με την πλούσια ιστορία του συλλόγου μας, όπως και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Αγγλία το 1966» ανέφερε η αντιπρόεδρος του συλλόγου Κάρεν Μπράντι.
Γουέστ Χαμ και Umbro έχουν πράγματι σπουδαίες συνεργασίες στο παρελθόν, αφού η αθλητική εταιρεία ήταν εκείνη που πρώτη έφτιαξε φανέλες για πώληση προς τους οπαδούς μέσα στο 60, ενώ και αυτή που έντυνε την ομάδα την τριετία 2007-10.
*Πηγή: England365.gr*

Τέλος η σεζόν για Σνιντερλίν!!

Ο Μοργκάν Σνιντερλίν δεν θα μπορέσει να προσφέρει ξανά τις υπηρεσίες του στην Σαουθάμπτον για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Την είδηση επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος δήλωσε:
«Ο Μοργκάν θα μείνει εκτός για την υπόλοιπη σεζόν. Μπορεί να του πάρει τρεις, τέσσερις, πέντε εβδομάδες να αναρρώσει. Έχει ένα πρόβλημα στο αριστερό γόνατο.
Θα θέλαμε να έχουμε τους πάντες στην διάθεσή μας και ο Μοργκάν είναι πολύ σημαντικός για εμάς και την ομάδα. Είναι πολύ σημαντική μονάδα στο κέντρο. Αλλά οι τραυματισμοί είναι μέσα στο άθλημα και το θετικό είναι πως επιστρέφει από την τιμωρία του ο Γουανιάμα».
Το... γαλλικό κλειδί των «Αγίων» τραυματίστηκε κατά την ισόπαλη αναμέτρηση (2-2) με αντίπαλο την Τότεναμ και έτσι δεν θα αγωνιστεί με αντιπάλους τις Σάντερλαντ, Λέστερ, Άστον Βίλα και Μάντσεστερ Σίτι.
*Πηγή: England365.gr*

Πάνω από μήνα εκτός δράσης ο Ντέιβις!!

Τέλος η φετινή σεζόν για τον Μπεν Ντέιβις από την 34η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, λόγω της εξάρθρωσης ώμου που υπέστη στην ισόπαλη (2-2) αναμέτρηση της Τότεναμ με τη Σαουθάμπτον, ενώ θα χάσει και το ματς της Ουαλίας με το Βέλγιο στις 12 Ιουνίου για τα προκριματικά του Euro 2016.  
Ο άσος των «σπιρουνιών» έπεσε άτσαλα στο έδαφος κατά τη διάρκεια του Σαββατιάτικου παιχνιδιού που ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 2-2 και άφησε τα πάντα αμφίρροπα για την 5η και υπό προϋποθέσεις για την 6η προνομιούχο θέση του κορυφαίου πρωταθλήματος.
Την Τετάρτη υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και πλέον έγινε γνωστό ότι θα χρειαστεί πάνω από έναν μήνα για να επιστρέψει, πράγμα που σημαίνει φυσικά ότι χάνει τα εναπομείναντα ματς της Τότεναμ στην Πρέμιερ, όπως επίσης και το παιχνίδι της Ουαλίας με το Βέλγιο στις 12 Ιουνίου για τα προκριματικά του Euro 2016.
*Πηγή: England365.gr*

Έξι με εννέα μήνες εκτός ο Φλάναγκαν!!

Ο Τζον Φλάναγκαν υπεβλήθη σε νέα χειρουργική επέμβαση στο γόνατο και έτσι θα παραμείνει εκτός για έξι με εννέα μήνες, έχοντας ήδη χάσει όλη την τρέχουσα σεζόν.
Ο νεαρός αμυντικός έκανε την 3η του επέμβαση στο συγκεκριμένο γόνατο, επισκεπτόμενος τον ίδιο γιατρό στο Λονδίνο και αναμένεται να χάσει τόσο το τέλος της σεζόν (ενώ είχε ξεκινήσει προπονήσεις τον Μάρτιο) όσο και τις αρχές της επόμενης.
Αξίζει να σημειωθεί πως το καλοκαίρι το συμβόλαιό του έρχεται σε ολοκλήρωση, αλλά ο σύλλογος φαίνεται πως θα του προτείνει επέκταση της συνεργασίας τους.
Ο ίδιος πόσταρε στο Instagram πως: «Οι δύσκολοι καιροί δεν κρατούν. Οι σκληροί άνθρωποι, όμως, ναι»

*Πηγή: England365.gr*

Προς την έξοδο ο Γκουντογκάν!!

Την απόφαση να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Ντόρτμουντ πήρε ο Ιλκάι Γκουντογκάν, γεγονός που ανακοίνωσε και επίσημα η ομάδα της Βεστφαλίας! Φήμες για συμφωνία με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Προς την έξοδο ο Γκουντογκάν!
Σχεδόν απίθανη μοιάζει η παραμονή του Ιλκάι Γκουντογκάν στην Ντόρτμουντ, μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν! Όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Βεστφαλίας ο Γερμανός μέσος αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του, το οποίο ισχύει μέχρι τον Ιούνιο του 2016.

Ήδη το όνομά του έχει «παίξει» δυνατά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την Ντόρτμουντ να έχει δύο επιλογές μετά την εξέλιξη αυτή, είτε να πουλήσει το καλοκαίρι, είτε να τον διατηρήσει στο ρόστερ της, αλλά ο 24χρονος από το Δεκέμβριο να μπορεί να συμφωνήσει με οποιοδήποτε σύλλογο και να αποχωρήσει χωρίς να μπει ούτε… ευρώ στα ταμεία.

Ο Γκουντογκάν ανήκει στην Μπορούσια από το 2011, έχοντας μετακομίσει από τη Νυρεμβέργη έναντι 5,5 εκατ. ευρώ, μετρώντας με τη φανέλα της Ντόρτμουντ 112 συμμετοχές και 12 τέρματα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η ποινή του Μελισσανίδη!!

Ποινή ύψους 9.000 ευρώ και υποχρεωτική ανάκληση των δηλώσεών του μετά το ΑΕΚ-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Πρόστιμο 2.000 ευρώ στην ΠΑΕ.

Η ποινή του Μελισσανίδη
Με πρόστιμο 9.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης για τις δηλώσεις του μετά το ματς της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τον υποχρεώνει επίσης να ανακαλέσει τα λεγόμενά του έξω από τα επίσημα του Ολυμπιακού Σταδίου στις 11/3.

Πρόστιμο 2.000 στην ΠΑΕ.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Δέχεται ότι οι πειθαρχικά ελεγχόμενοι Δημήτριος Μελισσανίδης και ΠΑΕ ΑΕΚ τέλεσαν την αποδιδόμενη σ' αυτούς με το πειθαρχικό κατηγορητήριο παράβαση. Επιβάλλει στον πρώτο εγκαλούμενο χρηματική ποινή εννέα χιλιάδων (9.000) ευρώ και στη δεύτερη εγκαλούμενη χρηματική ποινή δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ. Υποχρεώνει τον πρώτο εγκαλούμενο να ανακαλέσει τις επίμαχες δηλώσεις κατά τα ειδικότερα στο σκεπτικό της παρούσας διαλαμβανόμενα (δηλώσεις στις 11/3)».

Πρόστιμο σε Περέιρα και Κασάμι!!

Με συνολικό πρόστιμο ύψους 16 χιλιάδες ευρώ τιμωρήθηκαν Βίτορ Περέιρα και Παϊτίμ Κασάμι για τη συμπεριφορά τους μετά τη λήξη του αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Πρόστιμο και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Πρόστιμο σε Περέιρα και Κασάμι
Με πρόστιμο 9 και 7 χιλιάδες ευρώ, αντίστοιχα, τιμωρήθηκαν ο προπονητής του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα και ο ποδοσφαιριστής των «ερυθρολεύκων», Παϊτίμ Κασάμι για τη συμπεριφορά τους μετά τη λήξη του αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Πρόστιμο ύψους 7,5 χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκε και στην πειραϊκή ΠΑΕ.

Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ κατά την τελευταία της συνεδρίαση:

«Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π χρηματική ποινή πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για κάθε πράξη και κατά συγχώνευση επτά χιλιάδες πεντακόσια (7.500) ευρώ. Στον PEREIRA VITOR χρηματική ποινή εννέα χιλιάδες (9.000) ευρώ και στον KASAMI PAJTIM χρηματική ποινή επτά χιλιάδες (7.000) ευρώ (αγώνας Κυπέλλου με ΑΕΚ στις 11/3)».

Πάει προς ψήφιση με τις τροποποιήσεις!!

Με τις τρεις σημαντικές τροποποιήσεις, αλλά στο ίδιο με το αρχικό πνεύμα, εγκρίθηκε επί της αρχής και πάει στην ολομέλεια προς ψήφιση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Διαβάστε όλες τις εξελίξεις.

Πάει προς ψήφιση με τις τροποποιήσεις
Εγκρίθηκε επί της αρχής το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο πλέον θα πάει στην ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση ώστε να γίνει νόμος του κράτους.

Στις 17:00 το απόγευμα θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο μαζί με άλλα νομοσχέδια.

Οι σημαντικότερες αλλαγές επιγραμματικά είναι ότι προστίθεται εδάφιο που αναγνωρίζει το αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας εναρμονισμένο με το Σύνταγμα και τους κανονισμούς, ο υπουργός διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη, κατόπιν διαβούλευσης με τις διεθνείς ομοσπονδίες, ενώ τα παιχνίδια των ομάδων που δεν διαθέτουν στα γήπεδά τους σύστημα παρακολούθησης και ηλεκτρονικό εισιτήριο θα ορίζονται, αλλά θα πραγματοποιούνται χωρίς θεατές.

Επίσημα οι αλλαγές οι οποίες γίνονται στο νομοσχέδιο είναι οι παρακάτω:

1. Σε ότι αφορά το αυτοδιοίκητο, μπαίνει σαν εδάφιο πλέον στο νόμο: «Θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ρυθμίζονται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στο πλαίσιο της αυτοδιοίκητης λειτουργίας της και συμφωνά με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κειμένη νομοθεσία και τους κανονισμούς της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας των όποιων είναι μέλος».

2. Ο υπουργός θα έχει τη δυνατότητα απαγόρευση συμμετοχής ελληνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις, κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ύστερα από διαβούλευση με τις διεθνείς ομοσπονδίες και τη γνώμη αυτών.

3. Δίνεται η δυνατότητα στις ομάδες να αγωνίζονται σε γήπεδα που δεν διαθέτουν σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου και σύστημα παρακολούθησης, χωρίς όμως την παρουσία θεατών.


Κατά την τοποθέτησή του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, τόνισε:
«Η κυβέρνηση και το υπουργείο δεν διανοήθηκαν ποτέ να φέρουν ένα νομοσχέδιο χωρίς να το έχουν συζητήσει. Έγιναν πολλές συζητήσεις με πολλούς παράγοντες, όποια κόμματα ζήτησαν να έχουν ένα διάλογο τον είχαν. Ήδη έχουμε αποστείλει στις διεθνείς ομοσπονδίες τις τροποποιήσεις γιατί μας το ζήτησαν , για να δουν αποτυπωμένες στο χαρτί όσα τους είπαμε. Το νομοσχέδιο τίθεται προς ΕΓΚΡΙΣΗ μόνο στο κοινοβούλιο και όχι σε κανέναν άλλο. Στις διεθνείς ομοσπονδίες δόθηκε ΠΡΟΣ διαβούλευση. Οι διαδικασίες του κοινοβουλίου είναι αυτάρκης.

Με αυτό το νομοσχέδιο αποδείξαμε, αυτό που λέγαμε από την αρχή αυτής της ιστορίας , ότι η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε σκέφτεται να πλήξει το αυτοδιοίκητο καμίας ομοσπονδίας πόσο μάλλον της ποδοσφαιρικής. Είπαμε όμως είναι ότι δεν μπορεί να είναι καμία ομοσπονδία ανέλεγκτη. Για ορισμένους που δεν μας πιστέψανε κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες για να μην υπάρχουν σκιές
».

Για το θέμα των δικαστών:
«Κάναμε αυτό που έπρεπε για να διασφαλίσουμε το κύρος του ελληνικού ποδοσφαίρου και τις πειθαρχικές επιτροπές. Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο υπαναχώρησης. Την ευθύνη για οτιδήποτε αρνητικό συμβεί την έχει η ΕΠΟ και οι διεθνείς ομοσπονδίες. Εύχομαι και πιστεύω πως δεν θα συμβεί κάτι αρνητικό. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα με την ΕΠΟ και δεν θα κρυφτώ. Χθες διαπιστώθηκε και δεν θα το φέρω ως παράδειγμα, ότι ο εκπρόσωπος της διεθνούς ομοσπονδίας νόμιζε πως θα ορίζαμε εμείς τους τακτικούς δικαστές. Αυτή την πληροφόρηση από που την αντλούσε; Δεν τους προτρέπουμε να έχουν την ΕΠΟ υπό επιτροπεία αλλά τους καλούμε να έχουν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοικτά».

Για τα διοικητικά μέτρα:
«Αποκαταστήσαμε την τάξη σε ένα μέτρο που υπήρχε εξαίρεση. Η επιβολή διοικητικών μέτρων για ποδοσφαιρικές εταιρίες μπήκε γιατί πρέπει να υπάρχει ισονομία με όλες τις εταιρίες. Όλοι διαπιστώσανε τις προθέσεις της κυβέρνησης για ένα βελτιωμένο νομοσχέδιο μετά από την ευθύνη για οτιδήποτε αρνητικό συμβεί από εδώ και πέρα την έχει η ΕΠΟ και οι διεθνείς ομοσπονδίες. Η χθεσινή συζήτηση απέδειξε ότι λέμε πράγματα λογικά, τα οποία αντιμετωπίζουν παθογένειες δεκαετιών. Η κυβέρνηση δεν έκανε υποδείξεις και δεν θα κάνει υποδείξεις. Δεν προτρέπουμε τις διεθνείς ομοσπονδίες να έχουν την ΕΠΟ υπό επιτήρηση, αλλά τους καλούμε να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά στην Ελλάδα και τα όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι ο κίνδυνος έχει ελαχιστοποιηθεί. Την ευθύνη και τον κίνδυνο από εδώ και πέρα και μετά από τον εξαντλητικό διάλογο που είχαμε και εχθές, τον αναλαμβάνουν άλλοι. Στις 19 Μαΐου η κυβέρνηση θα θέσει αυτά τα ζητήματα στη σύνοδο υπουργών αρμόδιων για τον αθλητισμό και θα συζητήσουμε και για τα θέματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου» .

Για τα όσα πανό που στρέφονται εναντίον του και έχουν εμφανιστεί σε κάποια γήπεδα, είπε:
«Δεν ιδρώνει το αυτί μου… ας τα κρατήσουν και ας τα χρησιμοποιήσουν το χειμώνα για προσάναμμα».

Για τη διαφωνία του βουλευτή του ΚΚΕ, κ. Γκιόκα για την τοποθέτηση της δήλωσης ως άρθρου του νομοσχεδίου:
«Για μένα δεν υπήρχε λόγος να μπει αλλά επειδή κάποιοι ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ είχαν επιφλάξεις και δεν αναφέρομαι στις διεθνείς ομοσπονδίες . Φέραμε ένα νομοσχέδιο για τη βία που θέλει να πατάξει τη βία και μόνο αυτό. Δεν κάναμε καμία πρόβλεψη όσων αφορά το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, είναι κάτι όμως το οποίο το συζητάμε με τιες διεθνείς ομοσπονδίες και ελπίζουμε να μπορέσουμε να το συζητήσουμε και με την ΕΠΟ. Υπάρχουν εκλέκτορες που ψηφίζουν όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά και για άλλους. Αυτό πρέπει να σταματήσει».

Ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ ξεκαθάρισε πως οι συγκεκριμένες αλλαγές, πρώτα διαβάστηκαν στη βουλή και μετά στάλθηκαν στην UEFA όχι για έγκριση αλλά για ενημέρωση:
«Λευκός καπνός βγήκε από χθες αλλά και σήμερα. Από την πρώτη στιγμή είχαμε δηλώσει ότι δεν θα πάμε σε Grexit. Διασφαλίστηκε ότι δεν θα υπάρξει Grexit. Προσωπικά ως μέλος της κυβερνήσεως θα παρακαλέσω να τελειώσουν οι διαρροές. Ο τίτλος είναι Τέλος καλό, όλα καλά! »

Κοντονής: «Να τα κάνουν προσάναμμα»!

Απίστευτη δήλωση του Σταύρου Κοντονή για τα πανό εναντίον του από οπαδούς του Ολυμπιακού σε Καραϊσκάκη και ΣΕΦ!

Κοντονής: «Να τα κάνουν προσάναμμα»!
Σε μια δήλωση… ασυνήθιστη προέβη ο Σταύρος Κοντονής, με αφορμή τα πανό εναντίον του από οπαδούς του Ολυμπιακού σε Καραϊσκάκη και ΣΕΦ. Ο υφυπουργός αθλητισμού έκανε ένα ιδιαιτέρως αιχμηρό σχόλιο για υβριστικά πανό, που ανάρτησαν οι φίλοι των «ερυθρόλευκων».

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Επειδή είδα δυο-τρία πανό που μεταφέρονται από γήπεδο σε γήπεδο από τους ίδιους πάντα ανθρώπους, τους λέω να ξέρουν ότι δεν ιδρώνει το αυτί μου! Αν θέλουν, να τα κρατήσουν τα πανό για προσάναμμα το χειμώνα»!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κι όμως... συνεχίζει ο Ιντζάγκι!


Αν και θεωρείτο πως μετρούσε ώρες στον πάγκο της Μίλαν, ο Πίπο Ιντζάγκι φαίνεται τελικά πως παραμένει, μέχρι νεωτέρας, στη θέση του.

Κι όμως... συνεχίζει ο Ιντζάγκι
Η απόλυση του Πίπο Ιντζάγκι φάνταζε δεδομένη μετά και τη χθεσινή ήττα της Μίλαν με 3-1 από τη Τζένοα στο «Σαν Σίρο». Μάλιστα, ήδη αναφερόταν πως τη θέση του θα έπαιρνε προσωρινά ο προπονητής της ομάδας Νέων, Κριστιάν Μπρόκι.

Όμως τελικά φαίνεται πως παρότι οι «ροσονέρι» έχουν κατρακυλήσει στη δέκατη θέση της βαθμολογίας, ο Ιταλός πρώην επιθετικός θα παραμείνει, τουλάχιστον μέχρι να... φύγει, στο πόστο του.

Αυτό μετέδωσε το κανάλι του συλλόγου, αναφέροντας πως ο Ιντζάγκι θα είναι κανονικά στη θέση του για τον κυριακάτικο εκτός έδρας αγώνα με τη Νάπολι.

Πιθανολογείται πως η παραμονή του Ιντζάγκι έχει να κάνει με τις εν εξελίξει επαφές του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον Ταϊλανδό επιχειρηματία Μπι Ταετσαουμπόλ, που θέλει να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η συγκινητική επιβεβαίωση του Μέσι!! (pic)

Με μια πολύ όμορφη φωτογραφία στο Instagram, ο Λιονέλ Μέσι επιβεβαίωσε πως θα γίνει σύντομα για δεύτερη φορά πατέρας.

Η συγκινητική επιβεβαίωση του Μέσι (pic)

Σε αυτή, ο γιος του, Τιάγκο, φιλά την ήδη ελαφρώς φουσκωμένη κοιλιά της μητέρας του, που φέρεται να βρίσκεται στον τρίτο μήνα. «Σε περιμένουμε, μωρό μας. Ο μπαμπάς, η μαμά και ο μικρός Τιάγκο σε αγαπάμε», ανέφερε η λεζάντα.

Esperandote con muchas ganas !!!👶Thiagui mamá y papá te amamos! @antoroccuzzo88 # Waiting for you baby! We love you😘
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κυριακίδης: «Γιατί όχι και το Κύπελλο...»

Την άποψη πως η Ξάνθη θα προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να διεκδικήσει το Κύπελλο στον τελικό με τον Ολυμπιακό στάθηκε ο τερματοφύλακας των «ακριτών» Δημήτρης Κυριακίδης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Κυριακίδης: «Γιατί όχι και το Κύπελλο...»
Ο Δημήτρης Κυριακίδης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την μεγάλη πρόκριση της Ξάνθης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του πως η ομάδα του μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο.

Ο 28χρονος τερματοφύλακας στάθηκε στην χθεσινή ρεβάνς του κυπέλλου με τον Ηρακλή όπου ανέφερε πως υπήρχε μεγάλο άγχος στην ομάδα του αλλά και στην παρουσία του κόσμου στο γήπεδο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Κυριακίδης στην εκπομπή του Γιώργου Χελάκη:

-Την απόκρουση στη φάση της κεφαλιάς του Παύλου Κυριακίδη: «Ήταν σημαντική στιγμή και για εμένα και για την ομάδα γιατί ήταν ένα χρονικό σημείο που πίεζε αρκετά ο Ηρακλής και αν σκόραρε θα ήταν όλα διαφορετικά».

-Το αν υπήρχε άγχος: «Ήμασταν αρκετά αγχωμένοι γιατί προσπαθούσαμε να διαχειριστούμε το θετικό αποτέλεσμα που είχαμε από το εκτός έδρας. Υπήρχε άγχος γιατί αν σκόραρε ο Ηρακλής θα βλέπαμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι».

-Τον κόσμο: «Ο κόσμος έχει δείξει ότι στα σημαντικά παιχνίδια μας στηρίζει. Θέλουμε τον κόσμο μας κάθε Κυριακή. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο να γεμίζει συνέχεια τ