Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Χαρμάνης: «Αν ισχύσουν τα ίδια, πρέπει να αποβληθεί και ο Ολυμπιακός» (audio)

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο νομικός Θανάσης Χαρμάνης, που χειρίστηκε την υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου την περίοδο που αποβλήθηκε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το 2011. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Χαρμάνης, αν ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει πράγματι με αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Σύμφωνα με το άρθρο 6 του πειθαρχικού κώδικα της UEFAεγκαθιδρύεται αντικειμενική ευθύνη των ομάδων για πράξεις και παραλείψεις αξιωματούχων τους όσον αφορά αδικήματα χειραγώγησης αγώνων, δωροληψίας – δωροδοκίας σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην ΕΠΟ που για να τιμωρηθεί η ομάδα πρέπει να υπάρχει υπαίτια συμπεριφορά της ομάδας, να εμπλέκονται, δηλαδή, ποδοσφαιριστές, προπονητές κλπ. Η UEFAενεργεί βάσει του άρθρου 6 και έτσι τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου που αν το εξετάσει κανείς από πλευράς νομικής βάσης υπήρχε για την Ευρώπη, όχι όμως για την Ελλάδα. Το παραδέχθηκε και η ΕΠΟ το 2012 πως υποβιβάστηκε με ακραία πολιτική παρέμβαση».

Για το αν υπάρχει ζήτημα αποβολής του Ολυμπιακού: «Αν τηρηθεί η νομολογία της UEFA και υπάρχει εμπλοκή αξιωματούχου, που βεβαίως είναι και ο πρόεδρος τότε και για εμάς και την Φενερμπαχτσέ αρκούσε η άσκηση ποινικής δίωξης. Τα πειθαρχικά της UEFA δεν λειτουργούν με δικονομικούς κανόνες, αρκούνται στο να υπάρχει ποινική δίωξη. Για τον Ολυμπιακό Βόλου που είναι άλλο μέγεθος και δεν έχει τα ερείσματα που πιθανόν να έχουν άλλοι ίσχυσε αυτό. Τώρα δεν μπορώ να κάνω τον προφήτη αν η θέση της UEFA θα είναι η ίδια. Αν ισχύσουν τα ίδια κατά πάσα πιθανότητα θα αποβληθεί και ο Ολυμπιακός. Ζήτημα υπάρχει, αλλά θα αποφασίσουν τα όργανα της UEFA».

Για το αν αλλάζουν τα δεδομένα με ενδεχόμενη παραίτηση Μαρινάκη: «Η εμπλοκή ανάγεται στον χρόνο τελέσεως της πράξης και όχι στον χρόνο παραπομπής στην πειθαρχική επιτροπή».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Θανάσης Χαρμάνης στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: