Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Οι συνθέσεις στο Ρεάλ-Γιουβέντους!

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα! Με τον Μπενζεμά να επιστρέφει στην ενδεκάδα και τον Σέρχιο Ράμος στην άμυνα, η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να ανατρέψει το 2-1 της Γιουβέντους, η οποία έχει βασικό τον Πογκμπά!

Οι συνθέσεις στο Ρεάλ-Γιουβέντους
Ρεάλ Μαδρίτης ή Γιουβέντους; Ποια απ’ τις δύο θα πλαισιώσει την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Champions League; Η απάντηση σε λίγες ώρες, με τη βασίλισσα να θέλει να ανατρέψει το εις βάρος της 2-1 απ’ το Τορίνο και τους «μπιανκονέρι» να την πετάξουν εκτός!

Ο Κάρλο Αντσελότι κατεβάζει την ομάδα του με τον Μπενζεμά στην κορυφή της επίθεσης που αποθεραπεύτηκε πλήρως, ενώ ο Σέρχιο Ράμος... οπισθοχωρεί στο κέντρο της άμυνας (σε σχέση με το ότι έπαιξε στον άξονα στο πρώτο παιχνίδι). Από 'κει και πέρα δεν υπάρχουν άλλες εκπλήξεις.

Μια απ' τα ίδια και για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος επαναφέρει στην αρχική σύνθεση της ομάδας τον Πολ Πογκμπά!

Η ενδεκάδα της Ρεάλ: Κασίγιας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Ρονάλντο, Κρόος, Μπενζεμά, Χάμες, Μπέιλ, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Ίσκο

Στον πάγκο της Ρεάλ: Νάβας, Πέπε, Κοεντράο, Τσιτσαρίτο, Αρμπελόα, Χεσέ, Ιγιαραμέντι

Η ενδεκάδα της Γιουβέντους: Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο, Πίρλο, Πογκμπά, Βιδάλ, Τέβεζ, Μοράτα

Στον πάγκο της Γιούβε: Στοράρι, Μπαρτζάλι, Παντόιν, Περέιρα, Στουράρο, Κομάν, Γιορέντε*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο τελικός του Τζέραρντ!!

Πριν ακριβώς εννέα χρόνια, στις 13 Μαΐου 2006, διεξήχθη στο Μιλένιουμ του Κάρντιφ ένας από τους συναρπαστικότερους τελικούς στην ιστορία του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού, του κυπέλλου Αγγλίας. Η Λίβερπουλ του Ράφα Μπενίτεθ αναμετρήθηκε με τη Γουέστ Χαμ του Άλαν Πάρντιου και ο Στίβεν Τζέραρντ ανάγκασε τους ποδοσφαιρόφιλους να αναφέρονται από εκείνη τη μέρα στο συγκεκριμένο παιχνίδι ως ο «τελικός του Τζέραρντ».
Οι «κόκκινοι» μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο ως το απόλυτο φαβορί, καθώς χάρη στις εννιά συνεχόμενες νίκες τους στις τελευταίες αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ, είχαν τερματίσει στην τρίτη θέση, ενώ στην πορεία τους προς τον τελικό απέκλεισαν μεταξύ άλλων την πρωταθλήτρια Τσέλσι και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παρ’όλα αυτά Στίβεν Τζέραρντ, ως αρχηγός, λίγες μέρες πριν το παιχνίδι έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου στους συμπαίκτες του: «Νικήσαμε φανταστικές ομάδες για να φτάσουμε στον τελικό, άλλα πάντα έχουμε στο μυαλό μας ότι υπάρχει πιθανότητα να τα γκρεμίσουμε όλα στο τελευταίο εμπόδιο».
Από την άλλη μεριά τα «σφυριά», με τη νίκη επί της Τότεναμ για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος τερμάτισαν στην ένατη θέση. Ήταν τυχερή στις κληρώσεις του κυπέλλου καθώς στο δρόμο για τον τελικό απέκλεισε κατά σειρά τις Νόργουιτς, Μπλάκμπερν, Μπόλτον, Μάντσεστερ Σίτι και Μίντλεσπρο. Ο Άλαν Πάρντιου στις δηλώσεις του πριν τον αγώνα έχρισε φαβορί τον αντίπαλο, σε μία κίνηση που βοήθησε τους παίκτες του να αποβάλλουν το άγχος: «Παίζουμε απέναντι σε μία τεχνική ομάδα που είναι καλύτερη από μας αλλά και πιο έμπειρη. Όλοι όμως γνωρίζουν ότι μπορούμε να τους βάλουμε κάποια προβλήματα».
Ήταν ο 13ος τελικός στην ιστορία της Λίβερπουλ στο θεσμό, έχοντας μοιρασμένα αποτελέσματα στους προηγούμενος δώδεκα καθώς μετρούσε έξι κατακτήσεις, με τελευταία το 2001 απέναντι στην Άρσεναλ στο ίδιο γήπεδο.
Για τη Γουέστ Χαμ ήταν η πέμπτη φορά που διεκδικούσε το τρόπαιο, με την τελευταία το 1980, επίσης κόντρα στην Άρσεναλ. Από τους προηγούμενους τέσσερις τελικούς, στους τρεις έφυγε από το γήπεδο πανηγυρίζοντας, ενώ ο μοναδικός χαμένος τελικός χάνεται στο μακρινό 1923.
Ο αγώνας
Οι 71.140 θεατές που είχαν κατακλύσει το Μιλένιουμ είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν ένας από τους καλύτερους τελικούς στην ιστορία και σίγουρα τον συναρπαστικότερο των τελευταίων χρόνων. Στο 21’ τα «σφυριά» εκδήλωσαν μία πολύ καλά οργανωμένη επίθεση η οποία έβγαλε τον Σκαλόνι μόνο από τη δεξιά πλευρά. Ο Αργεντίνος έκανε τη σέντρα προς τη μεγάλη περιοχή και ο Τζέιμι Κάραχερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και έβαλε τη Γουέστ Χαμ σε θέση οδηγού. Επτά λεπτά αργότερα οι παίκτες του Άλαν Πάρντιου πήραν ένα πιο ξεκάθαρο προβάδισμα για το τρόπαιο, όταν ο Ντιν Άστον που ήταν αμφίβολος πριν την έναρξη του αγώνα εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Πέπε Ρέινα και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα για τη Λίβερπουλ, αν ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν είχε καταφέρει να μειώσει σε 2-1 στο 32΄ μετά από σέντρα του Τζέραρντ.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους «κόκκινους», καθώς πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο ο Κράουτς χρησιμοποίησε το ύψος του και έστρωσε την μπάλα στο δεξί πόδι του αρχηγού του, ο οποίος ισοφάρισε το παιχνίδι σε 2-2. Στο 64΄ήρθε η απάντηση της Γουέστ Χαμ με ένα μάλλον τυχερό τρόπο. Ο αριστερός μπακ της ομάδας Πολ Κοντσέσκι στην προσπάθεια του να βγάλει μία σέντρα προς την αντίπαλη περιοχή, νίκησε τον Ρέινα και έβαλε τα «σφυριά» και πάλι μπροστά στο σκορ. Στη συνέχεια, ο χρόνος κυλούσε χωρίς η Λίβερπουλ να γίνεται απειλητική και όλα έδειχναν ότι το κύπελλο θα κατέληγε στο Λονδίνο. Τα πάντα άλλαξαν όμως, χάρη σε μία μαγική ενέργεια του Στίβεν Τζέραρντ. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, μετά από ένα άστοχο γέμισμα του Ριίσε, η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του Τζέραρντ σε απόσταση 32 μέτρων από την εστία του Χίσλοπ. Το μονοκόματο σουτ που επιχείρησε ο σύγχρονος θρύλος της Λίβερπουλ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Χρόνια αργότερα, ο χρυσός σκόρερ για τους «κόκκινους» δήλωσε για το συγκεκριμένο τέρμα: «Λίγο πριν το γκολ, είχα εκτελέσει ένα φάουλ από καλή θέση και η μπάλα έφυγε εκτός σταδίου. Δεν είχα πολλές δυνάμεις αλλά είμαι χαρούμενος που κατάφερα να πετύχω ένα τόσο κρίσιμο τέρμα».
Στην παράταση οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν, αλλά αν δικαιούται κάποια να έχει παράπονο, είναι η Γουεστ Χαμ, καθως στο 118΄ η κεφαλιά του Ρίο Κόκερ βρήκε στο δοκάρι της εστίας της Λίβερπουλ, ενώ στην επαναφορά ο Χέργουντ δε σημάδεψε σωστά.
Ο τίτλος κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, στην οποία «μίλησε» η εμπειρία των παικτών της Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» ευστόχησαν στις τρεις από τις τέσσερις εκτελέσεις που επιχείρησαν, ενώ οι παίκτες της Γουέστ Χαμ αστόχησαν, με μόναδική εξαίρεση το πέναλτι του Τέντι Σέρινγχαμ. Έτσι, η Λίβερπουλ πανηγύρισε το έβδομο κύπελλο της ιστορία της και δεύτερο επί ουαλικού εδάφους.
Ο Τζέραρντ σε λίγες μέρες θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα της Λίβερπουλ, έχοντας δεκαεπτά χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στην πρώτη ομάδα. Όλα έδειχναν ότι θα είχε την ευκαιρία να αποχαιρετήσει την ομάδα στην οποία λατρεύτηκε σαν θεός, με άλλη μια συμμετοχή σε τελικό κυπέλλου, αλλά η Άστον Βίλα του χάλασε τα σχέδια. Μικρή σημασία έχει… Ο κόσμος της Λίβερπουλ θα τον θυμάται για τις ουκ ολίγες παραστάσεις που χάρισε αυτά τα χρόνια, πολλές εκ των οποίων ήταν εφάμιλλες με την εμφάνιση στον τελικό του 2006.




*Πηγή: England365.gr*

Πικέ: «Θέλω Ρεάλ»

Τη Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να βρει απέναντί του στον τελικό του Champions League ο Ζεράρ Πικέ, καθώς τόνισε ότι το «τρεμπλ» θα είναι πιο όμορφο αν έρθει κόντρα στον μεγαλύτερό τους αντίπαλο.

Πικέ: «Θέλω Ρεάλ»

«Θα ήθελα την Ρεάλ. Θα είναι πολύ συναρπαστικό να παίξουμε σε τελικό Champions League ενάντια στον μεγαλύτερό μας αντίπαλο. Θα είναι κάτι ιστορικό. Το "τρεμπλ" θα είναι πιο όμορφο αν έρθει έτσι, αν και τα πάντα μπορούν να αλλάξουν σε μια στιγμή», ήταν τα λόγια του 28χρονου που, στη συνέχεια, τόνισε ότι η ομάδα του τα έχει κάνει όλα καλά μέχρι στιγμής και της μένει μόνο η κατάκτηση των τροπαίων.

«Τα έχουμε κάνει όλα σωστά μέχρι στιγμής και τώρα πρέπει να «κλειδώσουμε» τους τίτλους μας, αρχίζοντας από το σαββατοκύριακο κόντρα στην Ατλέτικο, αν τελικά αγωνιστούμε, καθώς υπάρχει και η απεργία», κατέληξε. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Σεβασμός προς τον ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89, 4 φιλοξενήθηκε ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ,  Αχιλλέας Μαυρομμάτης και μίλησε μεταξύ άλλων για την εξόφληση των χρεών, τον Ιβάν Σαββίδη και το βόλεϊ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την εξόφληση των χρεών από τον Ιβάν Σαββίδη:
«Ο ΠΑΟΚ δείχνει πως με σταθερά και σίγουρα βήματα έχει ανοδική πορεία. Η χθεσινή μέρα ήταν πολύ μεγάλη και γράφτηκε μια σελίδα για την ιστορία του ΠΑΟΚ. Υπήρχε αγωνία των πρώην παραγόντων και πολλών ανθρώπων. Υπήρχε η αποφασιστικότατα από τον κ. Σαββίδη να κάνει αυτή την τεράστια κίνηση και εμείς κάναμε την δουλειά μας. Χειριστήκαμε εξαιρετικά το θέμα και η χθεσινή μέρα ήταν ιστορική».
Για το πώς αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ:
««Οφείλω να πω πως υπάρχει διαφορετικός σεβασμός προς τον ΠΑΟΚ. Υπάρχει μια διαφορετική αντιμετώπιση γιατί έγινε ένα τεράστιο βήμα που κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει. Ο κ. Σαββίδης δικαιώθηκε και ο σεβασμός είναι η πρώτη λέξη που βγαίνει ως αντίδραση».
Για το νταμπλ του ΠΑΟΚ στο βόλεϊ:
«Είναι πολύ σημαντικό για το ίδιο το άθλημα αλλά και για τον ΠΑΟΚ και την πόλη. Το ότι έχω μια υψηλή θέση στην ομοσπονδία δεν σημαίνει πως πρέπει να μεροληπτήσω. Αυτό που προσπαθώ είναι αυτός που προσπαθεί και επενδύει σωστά τα λεφτά του να προχωράει μπροστά. Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε πρώτοι φορά δύο τίτλους, είναι πάρα πολύ σπουδαίο και εύχομαι οι άνθρωποι του βόλεϊ να χειριστούν σωστά το θέμα και να φέρουν και άλλες διακρίσεις. Η ομοσπονδία χωρίς να ευνοήσει κανέναν θα είναι σωστή σε ομάδες που επενδύουν σωστά».
 Για την πιθανότητα να ασχοληθεί ο Ιβάν Σαββίδης με κάποιο άλλο άθλημα:
«Ο κ. Σαββίδης έχει πει κατά καιρούς και θα πει όταν έρθει ο καιρός κάποια πράγματα. Βοηθάει τα άλλα αθλήματα και θα μιλήσει όταν πρέπει».
Για το Ελληνικό βόλεϊ:
«Το βόλεϊ έχει την θετική συγκυρία εκτός από τους όμορφους τελικούς, είχε όμορφη εικόνα και στο γυναικείο βόλεϊ και γενικότερα το άθλημα έχει ανοδική πορεία. Αν καταφέρει και η Εθνική και συνεχίσει αυτή την θετική εικόνα θα βγει κερδισμένο το άθλημα αλλά και ο κόσμος που θα δει μια άλλη όψη του αθλητισμού».
Για την πιθανότητα να συμμετέχει ο ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ:
«Ξέρω πως εξετάζουν τα ενδεχόμενα. Το Τσάμπιονς Λιγκ στο βόλεϊ δεν είναι όπως στα άλλα αθλήματα και έχει ένα μεγάλο παράβολο. Πιστεύω πως θα ξεπεράσουν τα προβλήματα και θα μπορέσουν να συμμετέχουν. Ο ΠΑΟΚ ήταν μια ομάδα που δεν απέχει σε μεγάλο βαθμό  από τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Αν ο ΠΑΟΚ κινηθεί μεταγραφικά με την ίδια επιτυχία θα μπορεί να έχει μια καλή πορεία στην Ευρώπη».
Για τους διαιτητές στο βόλει:
 «Στο βόλεϊ ο διαιτητής σφυρίζει 200 φορές. Είναι λογικό να γίνουν λάθη αλλά είμαι απόλυτος το ότι δεν υπάρχει πρόθεση να ευνοηθεί κάποιος. Υπάρχουν καλοί διαιτητές και θέλουμε να διασφαλίζουμε να μην γίνονται πολλά λάθη».
*Πηγή: arenafm.gr*

ΕΠΣ Θεσσαλίας «κατά» ΕΠΟ!!

Αίτημα έκπτωσης του τωρινού ΔΣ της ΕΠΟ αποφάσισε να καταθέσει η ΕΠΣ Θεσσαλίας στο Ειρηνοδικείο, ζητώντας διορισμό προσωρινής διοίκησης.
Πρόκειται για μία απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα στο ΔΣ της ΕΠΣΘ με 10-0 το βράδυ της Τρίτης (13/5) και η οποία δεν αποκλείεται να αλλάξει δραματικά το τοπίο, αναφορικά με την ελληνική ομοσπονδία.
Δεν αποκλείεται κι άλλες Ενώσεις να ακολουθήσουν αυτόν το δρόμο ή να προστεθούν στην αίτηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας που θα σημάνει συναγερμό στη υπάρχουσα κατάσταση της ΕΠΟ.
*Πηγή: arenafm.gr*

Απόλλων Σμύρνης: Παίρνει την άδεια!!

Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης εξασφάλισε ήδη θετική εισήγηση για άδεια ομάδων Σούπερ Λίγκας.
Την είδηση  ανακοίνωσε η «κυανόλευκη» ΠΑΕ σήμερα το μεσημέρι.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
«Την θετική εισήγηση του διευθυντή του Πρωτοβάθμιου Όργανου Αδειοδότησης της ΕΠΟ, Γιώργου Δημητρίου απέσπασε η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης μετά την κατάθεση του σχετικού φακέλου. Πρόκειται για αδειοδότηση – Super League, εν όψει της αγωνιστικής περιόδου 2015-16»

Έρευνα του FBI για τον Μπλάτερ

Ο Ζεπ Μπλάτερ έχει συμβουλευτεί να μην ταξιδέψει στις ΗΠΑ, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του FBI για διαφθορά στη FIFA.
Η FIFA μπορεί να αποφάνθηκε ότι δεν υπήρξε διαφθορά σε σχέση με τις αναθέσεις των Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία και του 2022 στο Κατάρ, όμως σύμφωνα με το ESPN το FBI αποφάσισε να συνεχίσει τη δική του ξεχωριστή έρευνα. Έτσι, η εκπομπή E:60 του αμερικάνικου δικτύου αποκάλυψε ότι οι δικηγόρου του Μπλάτερ τον έχουν συμβουλεύσει να μην πατήσει το πόδι του στις ΗΠΑ!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το τελευταίο της γκολ...!!

Η Γιουβέντους πηγαίνει στο «Μπερναμπέου» δίχως να έχει δεχτεί γκολ στα τελευταία τρία εκτός έδρας της παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τελευταίος που είχε νικήσει τον Μπουφόν; Ο Κασάμι...
Είναι από τους βασικούς λόγους που η Γιουβέντους έχει φτάσει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και θα είναι ο σημαντικότερος εάν καταφέρει και προκριθεί στον τελικό του Βερολίνου. Η «Μεγάλη Κυρία» κατάφερε με την άμυνα της να μην δεχτεί γκολ μακριά από το Τορίνο, να πάρει δύο σημαντικά «διπλά» και μια πιο σημαντική (λευκή) ισοπαλία!
Ο Τζίτζι Μπουφόν και η συνολική αμυντική λειτουργία της Γιούβε έχουν κρατήσει το μηδέν για τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στη νίκη με 2-0 επί της Μάλμε (ένα «διπλό» που ουσιαστικά της έδωσε πλεονέκτημα έναντι του Ολυμπιακού) στην Σουηδία, στον θρίαμβο μέσα στη Ντόρτμουντ (νίκη με 3-0) και στην «λευκή» ισοπαλία στο Μονακό που της χάρισε και την πρόκριση για τα ημιτελικά!
Προφανώς και δεν προκαλούν εντύπωση τα... αμυντικά κατορθώματα της Γιουβέντους. Εντύπωση προκαλεί πως τελευταία ομάδα που είχε καταφέρει όχι μόνο να σκοράρει αλλά και να νικήσει την Γιούβε μακριά από το Τορίνο (πάντα αναφερόμαστε σ' ευρωπαϊκά παιχνίδια) είναι ο Ολυμπιακός.
Στις 22 Οκτωβρίου οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 της «Μεγάλης Κυρίας» χάρη στο γκολ του Παϊτίμ Κασάμι στο 35'! Εκτοτε ο Μπουφόν κρατάει για 325 λεπτά απαραβίαστη την εστία του μακριά από το «Juventus Stadium». Το... κατόρθωμα του Ολυμπιακού γίνεται μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς πως όχι μόνο νίκησε την Γιουβέντους αλλά της έβαλε και πολύ δύσκολα στο Τορίνο!

Οι «ερυθρόλευκοι» δύο εβδομάδες αργότερα κατάφεραν να προηγηθούν με 2-1 μέσα στο Τορίνο αλλά εν τέλει έχασαν με 3-2. Συνολικά δηλαδή ο Ολυμπιακός σκόραρε τρεις φορές κόντρα στην Γιουβέντους με την «Μεγάλη Κυρία» να δέχεται στα επόμενα 7 ευρωπαϊκά ματς μόνο 2 γκολ! Από την Ντόρτμουντ και τον Ρόις στο Τορίνο και την Ρεάλ και τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον πρώτο ημιτελικό!
Η Γιουβέντους δεν δέχεται εύκολα γκολ εκτός έδρας γιατί πολύ απλά δεν δέχεται πολλές φάσεις! Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο Μονακό η Γιουβέντους «έφαγε» 8 τελικές αλλά μόνο η μία ήταν on target. Μέσα στο Ντόρτμουντ ήταν ακόμα λιγότερες. Μόλις 5 από τις οποίες οι 2 ήταν on target!
Και αποδεικνύει για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός αύξησε τις... πιθανότητες του να σκοράρει κόντρα στην Γιούβε. Είχε περισσότερες τελικές στο «Καραϊσκάκης» κόντρα στην Γιουβέντους και από τη Μονακό και από τη Ντόρτμουντ. Τελείωσε το ματς με 9 από τις οποίες οι 5 ήταν on target. Οσες δηλαδή ήταν οι συνολικές των Γερμανών!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Διέψευσε για Έβερτον ο Βέστεργκααρντ!!

Ο Γιανίκ Βέστεργκααρντ διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να συνεχίζει την καριέρα του στην ΈβερτονΤις τελευταίες ημέρες είχε ξεσπάσει η φημολογία που ήθελε τα «ζαχαρωτά» να βρίσκονται κοντά στην απόκτηση του 22χρονου στόπερ της Βέρντερ Βρέμης, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και η επιβεβαίωση ήρθε από τον ίδιο τον παίκτη:
«Δεν γνωρίζω τίποτα γι’ αυτές της φήμες. Για εμένα το σημαντικό είναι να αγωνίζομαι σε μόνιμη βάση. Το έχω καταφέρει στη Βέρντερ και θα συνεχίσω εδώ και την επόμενη σεζόν» ήταν το σχόλιο του Δανού άσου.
*Πηγή: England365.gr*

Πλησιάζει Γιόβετιτς η Ίντερ!!

Όλο και πιο κοντά στην απόκτηση του Στέφαν Γιόβετιτς βρίσκεται η Ίντερ.Ο Μαυροβούνιος φορ αποτελεί εδώ και καιρό στόχο των «νερατζούρι» (όπως και ο Τουρέ) και σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στην Ιταλία, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει κάνει αρκετά βήματα… προόδου στην συγκεκριμένη υπόθεση.
Ο 25χρονος άσος δεν έχει καταφέρει να πείσει τον Μανουέλ Πελεγκρίνι όι αξίζει μια θέση βασικού στους «πολίτες» και η προοπτική να επιστρέψει στο ιταλικό πρωτάθλημα, το οποίο γνωρίζει καλά από τη θητεία του στη Φιορεντίνα, δεν τον αφήνει καθόλου αδιάφορο.
*Πηγή: England365.gr*

Κοιτάζει Μπερμπάτοφ η Γουέστ Μπρομ!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Γουέστ Μπρομ βρίσκεται ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.Οι «baggies» αναμένεται να έχουν ένα… πολυάσχολο καλοκαίρι, καθώς ο Τόνι Πιούλις θέλει να αλλάξει αρκετά πράγματα στο ρόστερ της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.
Μετά λοιπόν τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ενδιαφέρον προς το πρόσωπο του Ζινιάκ, σήμερα προέκυψε ένα ακόμα όνομα από το Σαμπιονά για την ενίσχυση της επίθεσης.
Πρόκειται για τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ο οποίος μένει ελεύθερος στο φινάλε της σεζόν από τη Μονακό και φυσικά δεν τον αφήνει αδιάφορο η προοπτική αν επιστρέψει στην αγαπημένη του Πρέμιερ Λιγκ, στην οποία αγωνιζόταν από το καλοκαίρι του 2006 έως το Ιανουάριο του 2014 (Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Φούλαμ).
*Πηγή: England365.gr*

Ανίτα: «Να κοιτάξουμε μόνο μπροστά...»

Μονάχα τα παιχνίδια με τις ΚΠΡ και Γουέστ Χαμ πρέπει να σκέφτονται άπαντες στη Νιούκαστλ, σύμφωνα με τον Βέρνον Ανίτα, που κάλεσε τους συμπαίκτες του να αφήσουν όλα τα υπόλοιπα πίσω τους και να επικεντρωθούν στην προσπάθεια κατάκτησης των βαθμών που θα σημάνουν και την παραμονή.
Οι «καρακάξες» έβαλαν τέλος στο σερί των οχτώ διαδοχικών ηττών με την ισοπαλία (1-1) απέναντι στη Γουέστ Μπρομ και πλέον, έχουν μπροστά τους το παιχνίδι με την υποβιβασμένη ΚΠΡ αλλά και τη Γουέστ Χαμ που κυνηγάει μια θέση στο Γιουρόπα Λιγκ μέσω του Fair Play...
Ο Ανίτα, είχε να πει:
«Είναι σημαντικό να αφήσουμε το παρελθόν πίσω μας και να κοιτάξουμε τα τελευταία παιχνίδια για να σωθούμε. Δεν μπορούμε όλη την ώρα να κοιτάμε πίσω και να βλέπουμε όλα τα λάθη που έχουμε κάνει. Το ματς με τη Γουέστ Μπρομ, μας έδωσε κάτι για να επενδύσουμε πάνω σε αυτό και να συνεχίσουμε για την επίτευξη του στόχου μας. Πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία μας γιατί σε καμία περίπτωση δεν είμαστε εκεί που θέλουμε...»
*Πηγή: England365.gr*

Παίρνει Γουόρντ η Φόρεστ!!

Κοντά σε συμφωνία με τον Τζέιμι Γουόρντ βρίσκεται η Νότιγχαμ Φόρεστ.
Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός έμεινε ελεύθερος από την Ντέρμπι, μετά από τέσσερα χρόνια παραμονής στον σύλλογο, ωστόσο, δεν θα αργήσει να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα στην Αγγλία, ο άσος από τη Β.Ιρλανδία βρίσκεται μια ανάσα από τη Φόρεστ, η οποία κινήθηκε άμεσα για να κάνει δικό της τον παίκτη και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί θετικά η υπόθεση.
*Πηγή: England365.gr*

Παναθηναϊκός… απ’ τα αποδυτήρια!!

Αποστολή εξετελέσθη! Με διαφορά 16 πόντων απ' την πρώτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα 98-71 του Κολοσσού κι έκανε το 1-0 στα πλέι οφ. Κέφι στην επίθεση, διάθεση στην άμυνα οι πράσινοι.

Παναθηναϊκός… απ’ τα αποδυτήρια
Διάθεση, θέαμα και ουσία συνδύασε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του παιχνίδι στα φετινά πλέι οφ.

Οι πράσινοι δίχως να αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα, τέλειωσαν… νωρίς τον αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου (προηγούμενοι 29-13 στο 10’) και τελικά επικράτησαν με το εμφατικό 98-71, έχοντας πλέον την ευκαιρία το Σάββατο να κάνουν το 2-0 και να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Μανωλόπουλου ο Μπατίστα με 23 πόντους, 15 έβαλε ο Φώτσης (4/6 τρίποντα) κι άλλους 12 ο Σλότερ. Χρησιμοποιήθηκαν όλοι στην 12άδα του Εξάστερου, εκτός ήταν οι νεοαποκτηθέντες Μόργκαν και Κούπερ. Για τους Ροδίτες 16 είχε ο Χάγκινς και 15 ο Λαρεντζάκης.

inner

Το ματς

Η πρόθεση του Παναθηναϊκού να τρέξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο ανοιχτό γήπεδο ήταν δεδομένη κι ευστοχώντας σε τρία τρίποντα νωρίς-νωρίς προηγήθηκε με 11-0. Ο Κολοσσός βρήκε το δρόμο προς το καλάθι ύστερα από 4’ (χάρη και στην καλή πράσινη άμυνα), αλλά ο «βομβαρδισμός» απ’ τα 6,75 κράτησε «αφεντικό» τους πράσινους, 20-8. Οι γηπεδούχοι επωφελούνταν κάθε καλή άμυνα που οδηγούσε σε αιφνιδιασμούς, το παιχνίδι τους «μοιραζόταν» με καλή κυκλοφορία και με ρετισάλ σε σουτ τριών πόντων, έφτασαν στο φινάλε της πρώτης περιόδου στο 29-13 που είχε… κλειδώσει από νωρίς τη νίκη.

Ο Φώτσης ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και έχοντας πετύχει ήδη 9 πόντους, έστελνε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +21 (34-13). Για περίπου 4’ η επίθεση του Παναθηναϊκού «μπλόκαρε», οι Ροδίτες βρήκαν λύσεις απ’ τα 6,75 και έριξαν τη διαφορά στους 15 για το 36-21 με σερί 2-8. Ο Μπατίστα είχε πάρει τη σκυτάλη απ’ τον Μαυροκεφαλίδη -στη θέση του σέντερ- και έκανε θραύση απέναντι στους ψηλούς του Κολοσσού με αποτέλεσμα το σκορ να ξεφύγει εκ νέου (41-21). Και σε αυτά τα επίπεδα ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, χάρη στο 46-27 υπέρ του Παναθηναϊκού, το οποίο διαμορφώθηκε απ’ το τρίποντο του Νέλσον και το δίποντο του Σλότερ και παρά την φιλότιμη προσπάθεια του Μανωλόπουλου (από μακριά) να κρατήσει όσο πιο κοντά την ομάδα του.

Η νίκη είχε κριθεί απ’ το πρώτο δεκάλεπτο. Και οι δύο ομάδες πλέον έπαιζαν όλο και πιο ελεύθερα με τον Μπατίστα βέβαια να συνεχίζει το «πάρτι» (για το 54-36), προτού το τρίποντο του Σλότερ επαναφέρει τη διαφορά στο +21 (57-36). Εκατέρωθεν καλάθια έδιναν… ωραίο άρωμα στην αναμέτρηση, ενώ ακόμα ένα τρίποντο του «Batman» έστελνε το ματς στην ύψιστη τιμή του, για το 67-43 υπέρ του τριφυλλιού. Το show από μακριά συνεχίστηκε με τον Μπλουμς (για το 70-45), ο Λούντζης πάτησε παρκέ και εν τέλει ο Κολοσσός έριξε κάπως τη διαφορά στο τέλος του δεκαλέπτου, χάρη κυρίως στον εξαιρετικό Λαρεντζάκη, 70-51.

Το τέταρτο τρίποντο του «καυτού» Φώτση στον αγώνα έφερε το 79-56 κι ενώ οι Αμερικανοί του Κολοσσού σιγά-σιγά έπαιρναν μπρος στην επίθεση. Δεν ήταν όμως αρκετοί να σταματήσουν το… πράσινο τρένο κι δη τον Μπατίστα. Ο Ουρουγουανός έκανε ό,τι ήθελε κάτω απ’ τη ρακέτα και ο Μποχωρίδης έστελνε τη διαφορά στο +27 (85-58). Στο τελευταίο τετράλεπτο, το μπάσκετ έγινε πολύ χαλαρό, με πόντους να σημειώνονται και στις δύο άκρες του παρκέ και τον Παπαγιάννη να… τρέχει για την 100άρα, αλλά να μην προλαβαίνει να την γράψει, όντας όμως αυτός που πέτυχε τους τελευταίους τέσσερις πόντους του Παναθηναϊκού για το τελικό 98-71.


Τα δεκάλεπτα: 29-13, 46-27, 70-51, 98-71

Παναθηναϊκός (Μανωλόπουλος): Σλότερ 12 (2), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 9 (1), Φώτσης 15 (4), Νέλσον 7 (1), Παππάς 6, Μαυροκεφαλίδης 9 (9 ριμπάουντ), Διαμαντίδης 8 (6 ασίστ), Μπατίστα 23 (7 ριμπάουντ), Μπλουμς 3 (1), Παπαγιάννης 4, Λούντζης

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Τολιόπουλος 3 (1), Λαραντζάκης 15 (1), Γουότερς 6, Μανωλόπουλος 9 (3), Σμιθ 5, Στεφανίδης 2, Λίντεν 2, Σκοτ 5 (1), Τσάμης 6, Χάγκινς 16, Ρόμπινσον 2 *Πηγή: sport-fm.gr*

Επίσημη πρόταση από Λίβερπουλ για Μαρτίνεθ!!


Η Λίβερπουλ κατέθεσε επίσημη πρόταση στην Ρεάλ Σοσιεδάδ για την απόκτηση του Ινίγο Μαρτίνεθ όπως αποκαλύπτει σήμερα η Marca.

Επίσημη πρόταση από Λίβερπουλ για Μαρτίνεθ
Η Λίβερπουλ κατέθεσε επίσημη πρόταση στην Ρεάλ Σοσιεδάδ για την απόκτηση του Ινίγο Μαρτίνεθ όπως αποκαλύπτει σήμερα η Marca.

Η προσφορά του αγγλικού συλλόγου ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ, την στιγμή που η ρήτρα αποδέσμευσής του στο τρέχον συμβόλαιό του ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν ότι η πρόταση της Λίβερπουλ δεν έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση της ισπανικής ομάδας, αλλά και τον προπονητή της, Ντέιβιντ Μόγιες.

Μάλιστα, δεν φαίνεται η Σοσιεδάδ να έχει διάθεση να δώσει τον παραχωρήσει με μεταγραφή εάν δεν λάβει ένα αντίτιμο το οποίο θα την ικανοποιεί, κάτι που σημαίνει ότι θα αποδεχθεί μόνο εάν λάβει όσα χρήματα ορίζει η ρήτρα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Θρήνος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ!!

Νεκρός στο σπίτι του, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του, βρέθηκε ο 21χρονος παίκτης της Σαρλερουά, Ράσμους Λάρσεν, προκαλώντας θλίψη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ!

Θρήνος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ!
Σοκ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ! Ο 21χρονος παίκτης της Σαρλερουά, Ράσμους Λάρσεν, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, κάτω υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες!

Σύμφωνα με τον Τύπο της Δανίας, ο νεαρός συμπατριώτης τους δεν είχε δώσε το «παρών» στη συγκέντρωση της αποστολής για το ταξίδι στην Οστάνδη και έτσι άνθρωποι της Σαρλερουά πήγαν στο σπίτι του, όπου τον βρήκαν νεκρό…

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του Λάρσεν, ενώ φυσικά αναβλήθηκε το παιχνίδι των playoffs του βελγικού πρωταθλήματος ανάμεσα στην Οστάνδη και τη Σαρλερουά.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κοίτα κάτι γυναικάρες που βγάζει η Μπαρτσελόνα!! (video)

Στ’ αχνάρια των Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ βαδίζουν τα κορίτσια της Μπαρτσελόνα που κάνουν… άλλα κόλπα με την μπάλα στα πόδια.

Κοίτα κάτι γυναικάρες που βγάζει η Μπαρτσελόνα! (video)
Τέσσερα σερί πρωταθλήματα έχει κατακτήσει στην Ισπανία η γυναικεία ομάδα της Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, ενώ έχει προκριθεί και στον τελικό του Κυπέλλου.

Μπορεί (για την ώρα τουλάχιστον) να μην είναι σε θέση να ανταγωνιστεί συλλόγους όπως η Βόλφσμπουργκ ή η Λιόν που θεωρούνται οι καλύτερες, αλλά αν η Τζένι, η Βιρτζίνια και η Μαριόνα αρχίσουν να κάνουν στα παιχνίδια όσα και στις προπονήσεις, μάλλον δεν θα αργήσει εκείνη η ώρα.


Skills FC Barcelona femení: habilitats amb la... από fcbarcelona


*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο Φαλκάο θα γίνει και πάλι μεγάλος σκόρερ»

Άλλο ένα… σημάδι ότι το μέλλον του Φαλκάο δεν θα είναι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άφησε η μητέρα του.

«Ο Φαλκάο θα γίνει και πάλι μεγάλος σκόρερ»
Άλλο ένα… σημάδι ότι το μέλλον του Φαλκάο δεν θα είναι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άφησε η μητέρα του.

Μιλώντας σε εφημερίδα της Κολομβίας, η Καρμένσα Σάρατε παραδέχθηκε ότι ο γιος της πέρασε και περνάει δύσκολες στιγμές στην Αγγλία ως μέλος των «κόκκινων διαβόλων» και υπογράμμισε ότι και αυτή αλλά και ο Φαλκάο ελπίζει σε μεγάλα και καλύτερα πράγματα στο μέλλον.

«Πολλά δεν ήταν τα καλά στη ζωή του Φαλκάο στο τελευταίο χρονικό διάστημα. Αυτή την στιγμή περνάει δύσκολες στιγμές στην καριέρα του, οι οποίες έχουν περιορίσει την εξέλιξή του και τον απέτρεψαν από το να κάνει σημαντικά πράγματα για την καριέρα, ή έστω τον έφεραν στον πάγκο της ομάδας του…», τόνισε και συνέχισε:

«Συχνά του υπενθυμίζω ότι μετά από ένα τεστ και μια δύσκολη περίοδο έρχεται η… ευλογία. Ελπίζουμε για μεγαλύτερα και καλύτερα πράγματα. Ο Θεός δεν μας έχει εγκαταλείψει, και ο γιος μου θα γίνει και πάλι ο σκόρερ που ήταν», κατέληξε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έμεινε ελεύθερος ο Ρομπίνιο!!

Να συνεχίσει όπου θέλει την καριέρα του μπορεί ο Ρομπίνιο. Ο βραζιλιάνος επιθετικός σήμερα –και επίσημα- έλυσε το συμβόλαιο του με τη Μίλαν.

Έμεινε ελεύθερος ο Ρομπίνιο
Να συνεχίσει όπου θέλει την καριέρα του μπορεί ο Ρομπίνιο. Ο βραζιλιάνος επιθετικός σήμερα –και επίσημα- έλυσε το συμβόλαιο του με τη Μίλαν.

Οι ροσονέρι ανακοίνωσαν την εξέλιξη αυτή με ανακοίνωση τους στην ιστοσελίδα τους…

«Η Μίλαν και ο Ρομπίνιο έλυσαν το συμβόλαιο που είχαν μεταξύ τους το οποίο είχε ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016», αναφέρει και στη συνέχεια επισημαίνει ότι η τελευταία ημέρα που θα έχει ισχύ θα είναι μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2015, κάτι που σημαίνει πως ο Ρομπίνιο είναι ελεύθερος να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του από την 1 Ιουλίου 2015.

Ο Ρομπίνιο όπως αναφέρουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ επιθυμεί να παραμείνει στη Σάντος με την οποία αγωνίστηκε φέτος ως δανεικός από την Μίλαν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε «τζούρα» Παναθηναϊκού ο Λοντ!

Μια πρώτη… βόλτα στο Κορωπί έκανε σήμερα ο Ρόμπιν Λοντ, όπου είχε και τετ-α-τετ με τον Γιάννη Αναστασίου. Την Πέμπτη θα υπογράψει και θα ανακοινωθεί η απόκτησή του.

Πήρε «τζούρα» Παναθηναϊκού ο Λοντ
Σήμερα ήρθε, σήμερα πήρε και μια πρώτη γεύση απ’ τη νέα του ομάδα. Λίγη ώρα αφότου αφίχθη στο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Ρόμπιν Λοντ πήγε στο Κορωπί, όπου γνώρισε κάποιους απ’ τους μελλοντικούς παίκτες του και το τεχνικό τιμ.

Ο Φινλανδός μέσος -που απ’ τη νέα σεζόν θα παίζει στον Παναθηναϊκό- συνομίλησε για περίπου 10’ με τον Γιάννη Αναστασίου σε ένα… αναγνωριστικό τετ-α-τετ. Οι δυο τους, μάλιστα, κανόνισαν το πρόγραμμα ένταξης του παίκτη στην ομάδα, ενώ ξεναγήθηκε και στις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου.

Το πρωί της Πέμπτης, ο 22χρονος άσος θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις, το μεσημέρι θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και θα ανακοινωθεί επισήμως η απόκτησή του. Στη συνέχεια θα ψάξει για σπίτι, προτού την Παρασκευή αναχωρήσει για την πατρίδα του, για να επιστρέψει στην χώρα μας στα τέλη του μήνα για μόνιμη εγκατάσταση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πέτγουεϊ: «Έμπνευση για εμάς το 2012 και το 2013»

Ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχει στο πρώτο Final 4 της Ευρωλίγκας στην καριέρα του, δηλώνει ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο του Βασίλη Σπανούλη.

Πέτγουεϊ: «Έμπνευση για εμάς το 2012 και το 2013»
Ο ρόλος του αουτσάιντερ είναι αυτός που ταιριάζει στον Ολυμπιακό ενόψει του ημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σύμφωνα με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Ο Αμερικανός φόργουορντ δήλωσε ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχει στο πρώτο Final 4 της καριέρας του, τονίζοντας πως τα επιτεύγματα των «ερυθρόλευκων» το 2012 και το 2013 αποτελούν έμπνευση για τους παίκτες που δεν ήταν εκεί!

Αναλυτικά όσα έγραψε στο blog του στην Ευρωλίγκα ο Μπρεντ Πέτγουεϊ:

«Την ώρα που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, εγώ θα είμαι στη Μαδρίτη! Είναι πραγματικά πολύ όμορφο να πηγαίνεις στο Final 4. Είναι μόλις η δεύτερη μου χρονιά στην Ευρωλίγκα και αρκετοί παίκτες που παίζουν χρόνια σε αυτή, δεν έχουν καταφέρει να πάνε εκεί! Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι’ αυτό. Ήταν ένας από τους φετινούς μας στόχους και ξέρω πως πολύς κόσμος θα παρακολουθήσει το Final 4. Ανυπομονώ να ξεκινήσει!

Θα αντιμετωπίσουμε την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό. Έχουμε παίξει δύο φορές μαζί τους στο TOP 16, αλλά θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Γενικά, η έξτρα εμπειρία που πήραμε από την περσινή σεζόν μας βοήθησε πολύ φέτος. Εγώ, ο Μπράιαντ (Ντάνστον) και ο Ματ (Λοτζέσκι) έχουμε έναν χρόνο παραπάνω στην Ευρωλίγκα. Φέτος πήραμε πολλά παιχνίδι που έπρεπε να νικήσουμε. Η ΤΣΣΚΑ είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος με πολλούς έμπειρους παίκτες, γι’ αυτό δεν περιμένουμε τίποτα εύκολο. Θα πρέπει να δείξουμε αρκετή υπομονή και θα δούμε τι θα γίνει.

Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, ανεξαρτήτως του ποιος παίζει ή όχι. Όταν αγωνιστήκαμε στη Μόσχα δεν είχαμε τον Σπανούλη, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα. Σίγουρα, η τύχη βοηθά αρκετές φορές! Φυσικά, με τον Βασίλη στο παιχνίδι, όλα αλλάζουν αρκετά. Ο Σπανούλης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτης της τελευταίας δεκαετίας στην Ευρωλίγκα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε το παιχνίδι από την άμυνά μας με ενέργεια και αυτό δεν θα αλλάξει. Είναι ένα παιχνίδι και ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει.

Δεν ήμουν το 2012 και το 2013 όταν ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ στο Final 4, ωστόσο τα παρακολούθησα και θα είναι μία… έμπνευση για εμάς. Εμείς δεν τα παρατάμε ποτέ, ανεξαρτήτως της διαφορά πόντων που μπορεί να έχει ο αντίπαλος. Οι πιο έμπειροι παίκτες της ομάδας μας καθοδηγούν όταν είμαστε πίσω στο σκορ, όπως στο τρίτο παιχνίδι των προημιτελικών κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όταν ήμασταν πίσω με εννιά πόντους, αλλά τελικά νικήσαμε. Θα πρέπει να πιέζουμε συνεχώς ό,τι και να γίνεται. Είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι και έτσι δεν μπορείς να σκεφτείς το τι θα κάνεις αύριο. Θα πρέπει να είσαι απόλυτα έτοιμος!

Θέλουμε να παίξουμε δυναμικά, που είναι το στιλ παιχνιδιού μας. Όλες οι ομάδες του Final 4 είναι πολύ καλές στην επίθεση, αλλά εμείς θα πρέπει να τις ωθήσουμε να κάνουν κάτι διαφορετικό. Η μόνη πίεση που έχουμε είναι αυτή από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Όταν το έχεις κατακτήσει δύο φορές συνεχόμενες, ο κόσμος περιμένει να το πάρεις ξανά. Θέλουμε να είμαστε το αουτσάιντερ, γιατί υπάρχει λιγότερη πίεση και είναι ωραίο όταν αποδεικνύεις στον κόσμο πως κάνει λάθος. Στο ξεκίνημα της σεζόν δεν νομίζω να ήταν πολλοί εκείνοι που πίστευαν πως θα πάμε στο Final 4, όμως στην πορεία τους αποδείξαμε πως μπορούμε.

Πιστεύω πως οι προπονητές μας σχεδίασαν να μας προετοιμάσουν για την ΤΣΣΚΑ και για τίποτε άλλο. Άλλωστε, δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο από τη στιγμή που αν ηττηθείς, ξέρεις πως δεν προχωράς. Πρέπει να νικήσουμε το πρώτο παιχνίδι και μετά βλέπουμε! Κανείς από τους φιναλίστ δεν θα έχει χρόνο να προετοιμαστεί για τον τελικό, γι’ αυτό επικεντρωνόμαστε στον ημιτελικό. Βασικά, να δείξουμε την ικανότητά μας και να μην αφήσουμε τους σκόρερ τους, τους Ουίμς, Τεόντοσιτς και Ντε Κολό να πετύχουν εύκολα καλάθια. Θέλουμε να κάνουμε τα πράγματα όσο πιο σκληρά γίνεται και να προσπαθήσουμε να τρέξουν αν μπορούμε και αν όχι, να κυκλοφορήσουμε την μπάλα όσο μπορούμε στην επίθεση. Εάν παίξουμε την άμυνα που μπορούμε, τότε όλα θα είναι ΟΚ, καθώς το παιχνίδι θα είναι κλειστό μέχρι το τέλος, κάτι που θέλουμε.

Μην χάσετε το Final 4 και να υποστηρίζετε τον Ολυμπιακό! Πάμε να πάρουμε
»!

Το πλήρες πρόγραμμα των πλέι οφ!

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Superleague ορίστηκαν και οι ώρες (γιατί οι ημερομηνίες ήταν ήδη γνωστές) διεξαγωγής των αγώνων στο πλαίσιο των πλέι οφ για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Το πλήρες πρόγραμμα των πλέι οφ
Το αναλυτικό και πλήρες πρόγραμμα διεξαγωγής των πλέι οφ της Superleague οριστικοποιήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Superleague.

Οι ημερομηνίες ήταν ήδη γνωστές και αποφασίστηκαν οι ώρες για τη σέντρα των αγώνων. Σε κάθε αγωνιστική θα πραγματοποιούνται δύο αγώνες σε διαφορετικές ώρες, με εξαίρεση την τελευταία όταν και τα δύο ματς θα διεξαχθούν στις 20.30.

Το πρόγραμμα:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τετάρτη 20/05/2015 18:15 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Τετάρτη 20/05/2015 20:30 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - Π.Α.Ο.Κ.

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κυριακή 24/05/2015 18:15 Π.Α.Ο.Κ. - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΗΠΕΔΟ
Κυριακή 24/05/2015 20:30 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τετάρτη 27/05/2015 17:15 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Τετάρτη 27/05/2015 19:30 Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κυριακή 31/05/2015 18:15 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Κυριακή 31/05/2015 20:30 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ.

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τετάρτη 03/06/2015 18:15 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Τετάρτη 03/06/2015 20:30 ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κυριακή 07/06/2015 20:30 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Π.Α.Ο.Κ.
Κυριακή 07/06/2015 20:30 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ *Πηγή: sport-fm.gr*

«Καμπάνα» σε Αντσελότι!

Χωρίς τον προπονητή της θα δώσει η Ρεάλ τα δύο τελευταία της παιχνίδια για το πρωτάθλημα, καθώς ο Αντσελότι τιμωρήθηκε για τη συμπεριφορά του προς τον διαιτητή μετά το τέλος του αγώνα με τη Βαλένθια.

«Καμπάνα» σε Αντσελότι
«Καμπάνα» στον Κάρλο Αντσελότι έριξε η ισπανική ομοσπονδία λόγω της συμπεριφοράς του Ιταλού προς τον διαιτητή μετά το τέλος της αναμέτρησης της Ρεάλ με τη Βαλένθια το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, ο 55χρονος, ύστερα από το τελευταίο σφύριγμα του παιχνιδιού κόντρα στις «νυχτερίδες» (2-2) και αφού η ομάδα του έχασε ουσιαστικά τις ελπίδες της για το πρωτάθλημα, κινήθηκε προς τον διαιτητή, χειροκροτώντας τον ειρωνικά.

Ο «άρχοντας» του ματς κατέγραψε το περιστατικό στο φύλλο αγώνα, με αποτέλεσμα ο Ιταλός τεχνικός να τιμωρηθεί και να μην μπορεί να δώσει το παρόν στα δύο επόμενα -και τελευταία της φετινής σεζόν- παιχνίδια της Ρεάλ για την Primera Division, κόντρα σε Εσπανιόλ και Χετάφε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτά τα κορμιά θα… αλώσουν τη Μαδρίτη!! (pics+vid)

Η Μαδρίτη έχει φορέσει ήδη τα «καλά» της και υποδέχεται σιγά σιγά τις τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν το φετινό τρόπαιο της Ευρωλίγκα.

Αυτά τα κορμιά θα… αλώσουν τη Μαδρίτη! (pics+vid)
Στο παρκέ θα υπάρχει όμως και επιπλέον… εμψύχωση από όμορφες παρουσίες!
Μετά τον καθιερωμένο διαγωνισμό, οι μαζορέτες της Αλμπα Βερολίνου κέρδισαν το εισιτήριο για το φετινό Φάιναλ Φορ και οι χορεύτριες της γερμανικής ομάδας θα είναι αυτές που θα ομορφύνουν με την παρουσία τους τα παρκέ…
Απολαύστε τις!





1004969_730479720298652_1485748675_n 1654443_731317313548226_1306606077_n 10329105_879877725358850_9206931897573737133_n 10356754_798135250199765_2435268419076134105_n 10447845_927712567242032_817360444785763867_n 10476385_871462809533675_6172256454722253185_n 10524742_938864069460215_3813224892637980911_n 10526048_816745615005395_7513955001351370901_n 10933973_907585645921391_3087193814346566430_n 10934042_907586552587967_7601720771480462285_n 10993098_923228164357139_4534055502504094109_n 11010554_933908276622461_7396160754223046895_n 11063727_965932766753345_7979278063937231876_n 11081063_946280552051900_792426611663380127_n 11245791_967265769953378_7602306942869573195_n 11259612_968307173182571_4424009644623541460_n

Πηγή: www.superbasket.gr

«Παίρνει Μιλουτίνοβ ο Ολυμπιακός»

Σε προχωρημένες συζητήσεις με την Παρτίζαν για την απόκτηση του 20χρονου σέντερ, Νίκολα Μιλουτίνοβ, βρίσκεται ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τον σερβικό Τύπο!

«Παίρνει Μιλουτίνοβ ο Ολυμπιακός»
Πολύ κοντά στο να πραγματοποιήσει μία σημαντική… επένδυση βρίσκεται ο Ολυμπιακός! Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα «blic.rs», οι «ερυθρόλευκοι» είναι σε προχωρημένες με την Παρτίζαν για την απόκτηση του Νίκολα Μιλουτίνοβ.

Σύμφωνα με τους Σέρβους, η ομάδα του Πειραιά παρακολουθεί εδώ και καιρό τον 20χρονο σέντερ (2,12 μ.), ο οποίος είχε ακουστεί και για τον Ερυθρό Αστέρα, ωστόσο κάτι τέτοιο το διέψευσαν πρόσφατα οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου. Επίσης, το δυνατό… χαρτί για τον Ολυμπιακό είναι πως η Παρτίζαν εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα και γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό να απαντήσει θετικά στη φημολογούμενη πρότασή τους.

Ο Μιλουτίνοβ έχει εκφράσει την επιθυμία να συμμετάσχει στο προσεχές του ντραφτ του NBA και αναμένεται να επιλεγεί στο δεύτερο γύρο. Σε 29 παιχνίδια της φετινής Αδριατικής Λίγκας, ο νεαρός σέντερ είχε κατά μέσο όρο 9,8 πόντους, 7,6 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα ερυθρόλευκα summer camps!!

Τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εφετινών Summer Camps 2015 –καθώς και άλλες λεπτομέρειες- έκανε γνωστές ο Ολυμπιακός σήμερα με σχετική ανακοίνωση…

Τα ερυθρόλευκα summer camps
Τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εφετινών Summer Camps 2015 –καθώς και άλλες λεπτομέρειες- έκανε γνωστές ο Ολυμπιακός σήμερα με σχετική ανακοίνωση…

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου των ακαδημιών του Ολυμπιακού:

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την διεξαγωγή των Summer Camps του Ολυμπιακού, τα οποία φέτος θα περιλαμβάνουν μόνο ποδόσφαιρο. Τα camps σταθμός, το μακροβιότερο στην Ελλάδα, επιστρέφει τον Ιούνιο στο Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού στο Ρέντη.

Εκατοντάδες παιδιά από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ θα βρεθούν και φέτος στις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί η Πρωταθλήτρια ομάδα του Ολυμπιακού για να διασκεδάσουν αλλά και για να μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου από τους κορυφαίους. Βασικό μέλημα της Διεύθυνσης Ακαδημίας Ποδοσφαίρου είναι η διασκέδαση και η δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Αγόρια και κορίτσια από 5 έως 16 ετών θα έχουν την δυνατότητα να ζήσουν μια εμπειρία η οποία θα τους μείνει αξέχαστη σ’ όλη τους τη ζωή.

Τα καλοκαιρινά αθλητικά προγράμματα (Camps) θα πραγματοποιηθούν και φέτος σε δυο περιόδους των πέντε ημερών και περιλαμβάνουν εκτός από το ποδόσφαιρο και άλλες δραστηριότητες, παροχές προς τα παιδιά. Οι εκπλήξεις φέτος θα είναι πολλές για τα παιδιά που θα επιλέξουν τα Summer Camps του Ολυμπιακού.

Ημερομηνίες Summer Camp 2015

Α’ περίοδος: 15-19 Ιουνίου 2015
Β’ περίοδος: 22-26 Ιουνίου 2015

Το πρόγραμμα που υλοποιείται κυρίως από προπονητές της Ακαδημίας του Ολυμπιακού περιλαμβάνει προπονητικές μονάδες και παιχνίδια με κύριο στόχο την βελτίωση της τεχνικής. Τα θεωρητικά μαθήματα και οι ομιλίες για την φυσική κατάσταση, τους κανονισμούς, την διατροφή, την ψυχολογία, την υγιεινή είναι στο καθημερινό πρόγραμμα. Παράλληλα με το Camp του ποδοσφαίρου θα πραγματοποιηθούν ειδικά μαθήματα για τερματοφύλακες.

Ραντεβού με την ιστορία

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο Camp εκτός από το… ραντεβού τους με την «στρογγυλή θεά» θα έχουν ραντεβού και με την ιστορία του Ολυμπιακού, ο οποίος φέτος γιορτάζει 90 χρόνια ζωής! Το πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί περιλαμβάνει μεταφορά με το πούλμαν της ΠΑΕ Ολυμπιακός από το Ρέντη στο «Γ. Καραϊσκάκης» , ξενάγηση στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του γηπέδου του Ολυμπιακού, στο Μουσείο της αγαπημένης τους ομάδας αλλά και στους χώρους που προπονείται η πρώτη ομάδα στο Ρέντη. Οι μικροί αθλητές θα παρακολουθήσουν και σεμινάριο με θέμα την ιστορία του συλλόγου ενώ θα έχουν την δυνατότητα να απαθανατίσουν με την φωτογραφική μηχανή αυτές τις μοναδικές στιγμές που θα ζήσουν.

Παροχές

Δίπλωμα Συμμετοχής
Ατομική Κάρτα Αξιολόγησης
Δώρα Ολυμπιακού
Ελαφρύ γεύμα

Τρόποι Πληρωμής

• Κατάθεση σε Τραπεζικό Λογαριασμό της ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ και αποστολή της απόδειξης κατάθεσης με φαξ στο 210 34 18 002 (αιτιολογία: SUMMER CAMPS 2014)
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR 53 0172 1080 0051 0806 3533 738
ΑΡΙΘΜ. ΛΟΓ. : 5108-063533-738

• Στο Προπονητικό κέντρο
Για τη πληρωμή της συμμετοχής στα Camps μπορείτε να απευθυνθείτε στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού (Αγ. Ιωάννης Ρέντη, Λεγάκη 9-11)
Δευτέρα έως και Παρασκευή 10:00-17:00
Τηλέφωνο προπονητικού κέντρου: 210-3418000

Πληροφορίες και ενημέρωση για τα Camps

Από Δευτέρα έως και Παρασκευή (10:00-17:00)
Τηλέφωνο: 210-3418000 (10:00-17:00)
Fax: 210-3418002
Email: schools@olympiacos.org".

Τέλος ο Νάσης από Καλλονή!

Σε αναζήτηση προπονητή τερματοφυλάκων βρίσκεται η Καλλονή, καθώς ολοκληρώθηκε η συνεργασία της με τον Παναγιώτη Νάση.

Τέλος ο Νάσης από Καλλονή
Χθες ήταν ο Πετρόπουλος, σήμερα ένα νέο «διαζύγιο» στην Καλλονή. Δεν αφορά παίκτη, αλλά τον Παναγιώτη Νάση, τον προπονητή τερματοφυλάκων, ο οποίος αποχώρησε απ’ τους νησιώτες, λίγες μέρες μετά την εξασφάλιση της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα.

Η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή τερματοφυλάκων Παναγιώτη Νάση. Τον ευχαριστούμε για την πολύτιμη προσφορά του στην ομάδα μας και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του.

Μήνυμα Μέσι ενόψει τελικού!!

Μήνυμα… κατάκτησης του Champions League έστειλε ο Λιονέλ Μέσι στους ακόλουθούς του στο facebook λίγο μετά την πρόκριση της Μπαρτσελόνα στον τελικό, με τον ίδιο ετοιμάζεται για τέταρτη ευρωπαϊκή κούπα!

Μήνυμα Μέσι ενόψει τελικού!
Το δικό του σύνθημα ενόψει του τελικού του Champions League έστειλε ο Λιονέλ Μέσι στους ακόλουθούς του στο facebook.

Ο Αργεντινός σταρ, λίγο μετά την πρόκριση της Μπαρτσελόνα στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης , ανέβασε μια φωτογραφία του ίδιου με τον Νεϊμάρ, εκφράζοντας παράλληλα την χαρά του που θα βρεθεί σε έναν ακόμη τελικό, αλλά και τον στόχο του που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου.

«Είμαστε χαρούμε καθώς θέλαμε να φτάσουμε μέχρι του τελικό του Champions League, όμως, ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος. Να το κατακτήσουμε», ήταν το μήνυμά του.

Ο 27χρονος μετράει μέχρι στιγμής τρεις κατακτήσεις της διοργάνωσης (2006, 2009, 2011), έχοντας μάλιστα σκοράρει σε δύο τελικούς .

Felices porque queríamos llegar a la final de la Champions. Nuestro objetivo sigue siendo el mismo: ganarla.We're...
Posted by Leo Messi on Tuesday, 12 May 2015



*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα οκτώ «ερυθρόλευκα» Final Four!!

Λίγο πριν την τελική μάχη της Μαδρίτης, η WEB TV του sport-fm.gr κάνει ιστορική αναδρομή στις οκτώ προηγούμενες συμμετοχές του Ολυμπιακού σε Final Four και θυμάται τα «ερυθρόλευκα» πεπραγμένα.

Τα οκτώ «ερυθρόλευκα» Final Four
Οκτώ συμμετοχές, τρεις κατακτήσεις και έξι συμμετοχές σε τελικό είναι ο απολογισμός του Ολυμπιακού στα Final Four της Ευρωλίγκας. Ο φετινός τελικός προορισμός ήταν η Μαδρίτη, όπου οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν συνεπής στο ραντεβού τους και θα διεκδικήσουν τον τέταρτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία τους.

Το πρώτο… αίμα

Μία ιστορία γεμάτη Final Four και σημαντικές διακρίσεις, που άρχισαν να διαγράφονται στη σύγχρονη εποχή από το 1994 στο Τελ Αβίβ. Εκεί που ο… πρωτάρης Ολυμπιακός, έχασε την πρώτη μεγάλη του ευκαιρία να πατήσει στο έβερεστ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Στον ημιτελικό, οι «ερυθρόλευκοι» νικούν 77-72 τον Παναθηναϊκό με καταληπτική εμφάνιση από Τάρπλεϊ, Πάσπαλ και Σιγάλα. Τα πανηγύρια και το… άδειασμα από την «αιώνια» μάχη, στοιχίζουν στον μεγάλο τελικό κόντρα στην Μπανταλόνα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Τόμπσον έβαλε το τρίποντο, ο Πάσπαλ έχασε τη βολή και η ομάδα δεν κατακτά αυτό που άξιζε βάσει απόδοσης εκείνη τη χρονιά, αφού ηττάται με 59-57.

«Στάση» Σαμπόνις

Ένα χρόνο αργότερα, ο Ολυμπιακός, συνεπής στο ραντεβού του, βρέθηκε στη Σαραγόσα. Αφού για δεύτερη σερί χρονιά, επικράτησε στο «αιώνιο» ντέρμπι με 58-52 χάρη στα σουτ του Έντι Τζόνσον, βρέθηκε απέναντι στη Ρεάλ του Σαμπόνις, του Αρλάουκας και του... Ομπράντοβιτς! Εκείνη η Ρεάλ ήταν ανίκητη, και η ομάδα του Ιωαννίδη δεν κατόρθωσε να την κοιτάξει στα μάτια. Για δεύτερη διαδοχική χρονιά, οι Πειραιώτες έμεναν στη δεύτερη θέση της Ευρώπης, χάνοντας στον τελικό με 73-61, έχοντας μοναδικό διασωθέντα τον Γιώργο Σιγάλα.

Η γη της… επαγγελίας

Δύο χρόνια αργότερα, το …πλήρωμα του χρόνου ήρθε στην Ρώμη. Η Ολύμπια Λιουμπλιάνας δεν στάθηκε εμπόδιο στον ημιτελικό και η πρόκριση για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έρχεται πανηγυρικά και με σκορ 74-65, αφού ο Ντέιβιντ Ρίβερς είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις του. Η Μπαρτσελόνα των Καρνισόβας και Τζόρτζεβιτς φάνταζε ισχυρός αντίπαλος, όμως οι "ερυθρόλευκοι" δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Κατακτούν το πρώτο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο με σκορ 73-58, τον Ρίβερς να κάνει… πάρτι και το «Παλαέουρ» να σείεται από τους πανηγυρισμούς των δέκα και πλέον χιλιάδων Ελλήνων που βρέθηκαν στις εξέδρες του.

Το… θαύμα του Γιόνας

Ακολούθησε… διάλλειμα ενός χρόνου και ο Ολυμπιακός ξανά με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο, επιστρέφει στην κορυφαία τετράδα της Ευρώπης στο Μόναχο το 1999. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες, όμως στον ημιτελικό οι πειραιώτες έπεσαν πάνω στην.. διαστημική εκείνη τη χρονιά Ζαλγκίρις Κάουνας. Πολλοί δεν υπολόγιζαν το σύνολο του Γιόνας Καζλάουσκας, αδίκως όπως εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε, καθώς αρχικά ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το λιθουανικό ρυθμό και παραδόθηκε αμαχητί με σκορ 87-71. Η νίκη στον μικρό τελικό επί της Κλιμάμιο Μπολόνια δίνει μία κάποια παρηγοριά στους «ερυθρόλευκους» που τερματίζουν στην 3η θέση.

Αποτυχημένη επιστροφή

Ακολουθούν δέκα χρόνια… ανομβρίας και παρακμής του τμήματος, που θα χρειαστεί δέκα ολόκληρα χρόνια για να επιστρέψει στο Final Four. Με διοικητικούς ηγέτες τους αδελφούς Αγγελόπουλους, αφού ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει αποχωρήσει, ο Ολυμπιακός προκρίνεται στο Βερολίνο. Με τον Παναγιώτη Γιαννάκη στο τιμόνι και παίκτες όπως οι Τσίλντρες, Μπουρούσης, Παπαλουκάς και Γκριρ στο παρκέ, η πειραϊκή ομάδα διεκδίκησε την πρόκριση στον τελικό, σ' ένα συγκλονιστικό παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά με σκορ 84-82 η τελευταία επίθεση χάθηκε και μαζί και η πιθανότητα επιστροφής στην ευρωπαϊκή κορυφή. Η ήττα (95-79) από την Μπαρτσελόνα στο μικρό τελικό ήρθε ως απόρροια της απογοήτευσης, μετά τον πρώτο χαμένο «αιώνιο» ημιτελικό επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Στον τελικό, αλλά…

Ένα χρόνο αργότερα, στο "Παλέ ντε Μπερσί" του Παρισιού, ο Ολυμπιακός, ακόμη πιο ισχυρός σε μπάτζετ και ενισχυμένος με τον Λίνας Κλέιζα, έφτασε ένα βήμα πιο μακριά. Ο ημιτελικός με την Παρτιζάν, του Μπο ΜακΚάλεμπ και του Άλεξ Μάριτς, έκρυβε όπως αποδείχθηκε πολλές παγίδες, αλλά το φόλοου κάρφωμα του Τσίλντρες στο air ball τρίποντο του Τεόντοσιτς στη τελευταία επίθεση, έστειλε το ματς στην παράταση. Ο Γιάννης Μπουρούσης κάνει εξαιρετικό παιχνίδι και ο Ολυμπιακός προκρίνεται με σκορ 83-80 στον τελικό. Εκεί, παρουσιάζεται κατώτερος των περιστάσεων και η Μπαρτσελόνα που κατά γενική ομολογία παίζει εκείνη τη χρονιά το καλύτερο μπάσκετ, στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης το ίδιο εύκολα με αυτό που δείχνει το τελικό 86-68.

Η εποποιία της Πόλης

Δύο χρόνια αργότερα και με ένα εντελώς διαφορετικό πλάνο στον τρόπο κατάρτισης του ρόστερ, ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Final Four της Κωνσταντινούπολης, κάτι που στις αρχές της σεζόν φάνταζε με… ανέκδοτο. Σε… ελληνικό χώμα, γράφεται η πιο χρυσή στιγμή στην ιστορία του συλλόγου, καθώς τα… μωρά του Ντουσαν Ίβκοβιτς, ανατρέπουν όλα τα προγνωστικά και παίρνουν το πρωτάθλημα Ευρώπης. Αρχικά, βγάζουν εκτός τη Μπαρτσελόνα με σκορ 68-64 στον ημιτελικό και τον Σπανούλη να καθοδηγεί μαεστρικά. Στον τελικό, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας προβάλει ως ακλόνητο φαβορί και προηγείται 19 πόντους, 12 λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι», πραγματοποιούν μία επική ανατροπή, που ολοκληρώνεται με το καλάθι-σύμβολο του Γιώργου Πρίντεζη στο τέλος. 62-61 και ο Ολυμπιακός κατακτά το πιο… αντρίκιο τρόπαιο στην ιστορία της διοργάνωσης, στέλνοντας στα… ουράνια τους οπαδούς του.

Και στο Λονδίνο ήταν… ωραία

Ένα χρόνο αργότερα και με τον Γιώργο Μπαρτζώκα πλέον στον πάγκο τους οι «ερυθρόλευκοι» προκρίνονται στο Final Four του Λονδίνου, όπου στον ημιτελικό αντιμετωπίζουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Άπαντες περιμένουν εκδίκηση των ρώσων, όμως ο Ολυμπιακός παίζει καταπληκτικό μπάσκετ, καθηλώνει την ομάδα του Μεσίνα και προκρίνεται με σκορ 69-52. Χάινς και Άντιτς κάνουν… πλάκα στους αντιπάλους ψηλούς, η άμυνα τσακίζει… κόκκαλα και ένας ακόμα τελικός είναι γεγονός.

Εκεί περιμένει η Ρεάλ Μαδρίτης, που… διψάει για το πρώτο της τρόπαιο μετά από 18 χρόνια. Η βασίλισσα, αρχίζει ιδανικά, προηγείται με 17 πόντους στην αρχή του αγώνα, αλλά κάπου εκεί ξεκινάει η αντεπίθεση. Σλούκας, Κατσίβελης και Περπέρογλου αλλάζουν τον ρυθμό, ο Σπανούλης στο 2ο ημίχρονο κάνει σμπαράλια όλα τα αμυντικά συστήματα του Λάσο, ο Έισι Λο τον ακολουθεί και ο Ολυμπιακός στέφεται back to back πρωταθλητής Ευρώπης με σκορ 100-88. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γίνεται ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που κατακτά το ιερό δισκοπότηρο της Ευρώπης και το πανηγύρι δεν έχει τελειωμό.

Σε λίγες μέρες, οι «ερυθρόλευκοι» φιλοδοξούν να ζήσουν ανάλογες… ανατροπές προνωστικών και στιγμές. Για να δούμε, θα τα καταφέρουν; *Πηγή: sport-fm.gr*

Σλούκας: «Φαβορί η ΤΣΣΚΑ»

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι το φαβορί στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» είναι… διψασμένοι λόγω του περσινού αποκλεισμού, όπως δήλωσε ο Κώστας Σλούκας.

Σλούκας: «Φαβορί η ΤΣΣΚΑ»
Στη… δίψα του Ολυμπιακού για το Final 4 της Μαδρίτης, λόγω του περσινού αποκλεισμού από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αναφέρθηκε ο Κώστας Σλούκας ενόψει του ημιτελικού κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

«Είναι ένα παιχνίδι με μοιρασμένες πιθανότητες και για τις δύο ομάδες. Η ΤΣΣΚΑ είναι μία δυνατή ομάδα, με πλήρες ρόστερ. Μπορούμε να την πούμε φαβορί, αλλά θα κυνηγήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για να πάμε στον τελικό», δήλωσε αρχικά ο Κώστας Σλούκας και συμπλήρωσε αναφορικά με την ΤΣΣΚΑ:

«Τα τελευταία 7-8 χρόνια είναι στα Final 4. Η ΤΣΣΚΑ είναι από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της Ευρώπης, με μεγάλη εμπειρία».

Για το τι θέλει ο Ολυμπιακός στο Final 4: «Μακάρι όλα τα παιδιά να είναι σε καλή κατάσταση. Μπορεί να χρειάζεται και η τύχη, αλλά όλοι θα παλέψουμε για το καλύτερο και πάνω από όλα η ομάδα».

Για το φετινό Final 4: «Είναι διαφορετικό. Είμαι ένα χρόνο πιο έμπειρος. Πέρυσι η ομάδα δεν κατάφερε να πάει στο Final 4, αλλά είναι διψασμένη».

«Να κάνουμε ό,τι έχουμε σχεδιάσει»

Να βγουν στο παρκέ όλα όσα έχουν σχεδιάσει ευχήθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατά την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού για την Μαδρίτη.

«Να κάνουμε ό,τι έχουμε σχεδιάσει»
Με την ευχή να βγουν στο παρκέ στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας όλα όσα έχουν σχεδιάσει στις τελευταίες προπονήσεις αναχώρησε ο Ολυμπιακός για την Ισπανία.

Αυτή ήταν η… θέση του Γιάννη Σφαιρόπουλου σε δηλώσεις του πριν την αναχώρηση της αποστολής των ερυθρολεύκων για την Μαδρίτη.

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε εδώ. Παίζουμε με μια ομάδας η οποία πάει στο F4 με το καλύτερο ρεκόρ στη διοργάνωση», τόνισε –αρχικά- ο προπονητής των ερυθρολεύκων και συνέχισε:

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και τους παίκτες μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο το ματς και να κάνουμε ό,τι έχουμε σχεδιάσει. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Πάμε να κάνουμε ό,τι έχουμε σχεδιάσει στο παρκέ».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πάει στη Μαδρίτη χωρίς αγωνιστικά προβλήματα…

«Είναι σημαντικό που έχουμε όλο το ρόστερ στη διάθεσή μας. Είναι σημαντικό ότι όλοι οι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι. Έχουμε πλήρες ρόστερ και αυτό σημαίνει ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες να κάνουμε κάτι καλό. Με ενδιαφέρει η ομάδα μας και όχι τι λένε οι άλλοι. Εάν κάποιος λέει ότι είναι φαβορί ή όχι δεν με ενδιαφέρει. Η μια ομάδα έχει χάσει τρεις φορές και η άλλη επτά. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια», κατέληξε.