Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Τζάκσον: «Έχει πραγματικούς μαχητές ο Ολυμπιακός»

Αν η ΤΣΣΚΑ δεν αντιπαρατάξει δύναμη στο πάθος των παικτών του Ολυμπιακού, το ποιοτικό πλεονέκτημα που διαθέτει δεν θα έχει σημασία, όπως δήλωσε ο Άαρον Τζάκσον.

Τζάκσον: «Έχει πραγματικούς μαχητές ο Ολυμπιακός»
Δύναμη και πάθος στα στοιχεία αυτά που δεδομένα θα παρουσιάσει ο Ολυμπιακός στο παρκέ καλείται να αντιπαρατάξει η ΤΣΣΚΑ σύμφωνα με τον Άαρον Τζάκσον. Ο Αμερικανός γκαρντ στέκεται στη σημασία του Σπανούλη, αλλά όχι και στην κακή προϊστορία της ομάδας του με τους «ερυθρόλευκους» σε Πόλη και Λονδίνο.

Αναλυτικά, ο Άαρον Τζάκσον μίλησε για:

-τις διαφορές με την περσινή ΤΣΣΚΑ: «Η βασική είναι ο προπονητής. Ο κόουτς Μεσίνα έπαιζε ένα άλλο μπάσκετ και δεν μπορώ να πω ότι έκανε κάποιο λάθος, αλλά πιστεύω πως δεν ταίριαζε τόσο στην ομάδα μας. Ο κόουτς Ιτούδης βρήκε το σύστημα που μας ταιριάζει απόλυτα. Επίσης τώρα η ψυχολογία είναι διαφορετική. Τότε προερχόμασταν από δύο ήττες από τη Λοκομοτίβ, ενώ ο προπονητής είχε ανακοινώσει πως αποχωρεί και η ψυχολογία μας δεν ήταν στα ύψη. Τώρα το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι πώς θα πάρουμε τον τίτλο και να είμαστε ομάδα».

-τον Ολυμπιακό: «Είναι πολύ δυνατή ομάδα, που δεν επιτρέπει στους αντιπάλους της να παίξουν όπως μπορούν. Θεωρητικά έχουμε περισσότερο ταλέντο, αλλά εκείνοι έχουν πραγματικούς μαχητές, που θέλουν να μας δυσκολέψουν. Αν αποδείξουμε πως κι εμείς είμαστε έτοιμοι για να δώσουμε μάχη κι όχι απλώς να παίξουμε μπάσκετ, μπορούμε να νικήσουμε. Αυτό είναι το κλειδί».

-τον Σπανούλη: «Έχει μεγάλο ρόλο στον Ολυμπιακό και θα πρέπει να τον σταματήσουμε, γιατί μετά θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Ειδικά αν πάρουν ψυχολογία πριν την τελευταία περίοδο. Πρέπει να ετοιμάσουμε ένα πλάνο για να τον περιορίσουμε».

-τις ήττες σε Πόλη και Λονδίνο: «Ανήκουν στο παρελθόν. Η βασική αιτία των ηττών αυτών ήταν η ψυχολογία, αλλά τώρα αυτή έχει αλλάξει και ξέρουμε πως δεν μπορούμε να θεωρούμε τίποτα δεδομένα, πρέπει να παλεύουμε για κάθε κατοχή και να μην επιτρέψουμε την ιστορία να επαναληφθεί».

-τη μονομαχία της καλύτερης άμυνας με την καλύτερη επίθεση: «Έχει αποδειχτεί πως η καλύτερη άμυνα κερδίζει αυτά τα ματς, αλλά πιστεύω πως κι εμείς μπορούμε να παίξουμε άμυνα. Συχνά όταν παίρνουμε μεγάλες διαφορές και αντιλαμβανόμαστε πως σκοράρουμε όποτε θέλουμε, χαλαρώνουμε στην άμυνα. Όμως τώρα έχουμε καταλάβει πως δεν μπορεί να γίνει αυτό». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: