Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Δεν ήταν τάπα, ήταν... μπλοκ στον Ντουράντ!!


Δεν ήταν τάπα, ήταν... μπλοκ στον Ντουράντ

Ο Μάιλς Πλάμλι έκρυψε το καλάθι των Μπακς για τον Κέβιν Ντουράντ. Ο λευκός σέντερ των Μπακς έκανε στον σταρ της Οκλαχόμα όχι μια απλή τάπα, αλλά κάτι που θύμισε μπλοκ στο βόλεϊ.











*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποθέωσαν τον Γιάννη Κιντ και συμπαίκτες!!


Αποθέωσαν τον Γιάννη Κιντ και συμπαίκτες

Τζέισον Κιντ, Τζαμπάρι Πάρκερ και Ο Τζέι Μέιο έπλεξαν το εγκώμιο του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά το τριπλ νταμπλ του στην ήττα των Μπακς από την Οκλαχόμα.

Παρά την απογοήτευσή τους για την ήττα από την Οκλαχόμα, τα μέλη των Μπακς δεν μπορούσαν παρά να αναφερθούν στη μεγαλειώδη εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Είναι εξαιρετικός σε αυτό το ρόλο ο Γιάννης. Είναι σπουδαίος πλέι μέικερ, ενώ μπορεί να πάρει ριμπάουντ και να σκοράρει. Είναι καταπληκτικός παίκτης», δήλωσε ο Ο Τζέι Μέιο.

«Ο Γιάννης παίζει πολύ καλά και μας βοηθά πολύ. Δημιουργεί πολλά προβλήματα στους αντιπάλους και χαίρομαι που τον έχουμε στην ομάδα μας», ανέφερε από τη δική του πλευρά ο Τζαμπάρι Πάρκερ.

Πιο συγκρατημένος ήταν ο προπονητής του Μιλγουόκι. «Για τον Γιάννη είναι μια νέα θέση και πρέπει να προσαρμοστεί στο διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισής του. Όσο περισσότερο παίζει στη θέση του πλέι μέικερ, τόσο καλύτερος θα γίνεται. Ήδη κάνει πολλά τριπλ-νταμπλ. Η Οκλαχόμα έχει κάποιους έμπειρους παίκτες και ο Γιάννης, όπως και ο Τζαμπάρι (Πάρκερ) είναι στη διαδικασία της συνεχούς βελτίωσης για να φτάσουν σε υψηλότερο επίπεδο», τόνισε ο Τζέισον Κιντ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρεντζιάς: «Θα ήταν εγκληματική πράξη ένα Final 8»


Ρεντζιάς: «Θα ήταν εγκληματική πράξη ένα Final 8»

Αδύνατη, λόγω της έλλειψης αθλητικής κουλτούρας, θα ήταν για την Ελλάδα η διεξαγωγή ενός Final 8 Κυπέλλου, σύμφωνα με τον Ευθύμη Ρεντζιά, που μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τη συνεργασία του με το ΝΒΑ.

Όλοι ζηλεύουν τις εικόνες από τα Final 8 Κυπέλλων σε χώρες της Ευρώπης, αλλά σύμφωνα με τον Ευθύμη Ρεντζιά θα ήταν αδύνατο να γίνει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα… αναίμακτα, λόγω έλλειψης αθλητικής κουλτούρας. Ο παλαίμαχος σέντερ μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τη συνεργασία του με το ΝΒΑ μετά την ανάληψη καθηκόντων πρεσβευτή του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, αλλά και τα προβλήματα της ελληνικής λίγκας.

Αναλυτικά, ο Ευθύμης Ρεντζιάς μίλησε στους Αλέξη Σπυρόπουλο και Θανάση Ασπρούλια για:

-την ανάληψη της θέσης του πρεσβευτή στο ΝΒΑ: «Το ΝΒΑ κάνει μεγάλα ανοίγματα στον υπόλοιπο κόσμο με κάποια προγράμματα που στόχο έχουν να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στο πρωτάθλημα. Κρατώ πάρα πολύ καλές σχέσεις με το ΝΒΑ, είμαι σε επαφή από τον καιρό που έφυγα και πάντα είχα συζητήσεις. Κάναμε κάποιες επαφές και μου πρότειναν να πάρω τη θέση του ambassador. Θεωρώ πως θα είναι και άλλοι, έχω ακούσει ότι θα είναι και ο Ντίνο Ράτζα. Οι πρώτες δραστηριότητες είναι οι παιδικές λίγκες που θα γίνουν».

-τον τελικό Κυπέλλου και τη διοργάνωση εν γένει: «Το ελληνικό Κύπελλο δεν αρμόζει στο ελληνικό μπάσκετ, στην ιστορία του ή στις ομάδες. Δεν θα μπορούσε όμως να γίνει κάτι καλύτερο με την υποδομή του αθλήματος. Ποιος θα υπέγραφε για να βρεθούν οκτώ ομάδες σε μια πόλη, αν κάναμε ό,τι στην Ισπανία, στην Ιταλία ή στην Τουρκία; Θα ήταν εγκληματική πράξη. Η κουλτούρα μας και ο αθλητισμός μας πολιτισμός δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Ο τελικός σαν τελικός έχει αξία. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, τον Παναθηναϊκό που το πήρε δίκαια και τον Φάρο που έφτασε μέχρι εκεί με το σπαθί του. Όμως περιμένουμε κάτι παραπάνω από έναν τελικό».

-τις τιμές σε Διαμαντίδη και Κακιούζη: «Είναι δυο παιδιά που έχουν προσφέρει πάρα πολλά στο ελληνικό μπάσκετ. Θα έπρεπε να γίνονται διάφορες εκδηλώσεις και θα μπορούσε να υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για να τιμηθούν αυτά τα παιδιά, αλλά και όσοι έχουν προσφέρει στο άθλημα».

-τα προβλήματα στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Πιστεύω πως μπορούν να αλλάξουν πολλά στην ελληνική λίγκα. Είχα και έχω ιδέες, διάθεση για δουλειά, όραμα, αλλά δεν είχα την ευκαιρία να διεκδικήσω την προεδρία γιατί έπρεπε να είχα προϋπηρεσία πέντε ετών σε διοικητική θέση. Οφείλουμε από τη μια πλευρά να σεβαστούμε το καταστατικό, αλλά υπάρχουν πολλά παιδιά με διάθεση να προσφέρουν. Δυστυχώς είναι κλειστός ο κύκλος. Θεωρώ πως η δομή της επαγγελματικής λίγκας είναι εντελώς λάθος στημένη. Πολλές ομάδες είχαν μάθει να παίρνουν τα χρήματα από τον ΟΠΑΠ και την ΕΡΤ και να τα διαχειρίζονται. Έτσι όμως δεν μπορείς να πας πουθενά. Στην Ελλάδα ό,τι καλύτερο έχουμε είναι ο αθλητισμός, στον οποίο πρωταγωνιστούμε χωρίς να υπάρχει υποδομή».
*Πηγή: sport-fm.gr*

ΣΟΚ: Σκότωσε τον φίλο του σε διαφωνία για Μέσι – Ρονάλντο!!


ΣΟΚ: Σκότωσε τον φίλο του σε διαφωνία για Μέσι – Ρονάλντο

Δεν περιγράφεται με λόγια αυτό που συνέβη στην Ινδία. Δύο φίλοι διαφώνησαν για το ποιος από τους Μέσι – Ρονάλντο είναι καλύτερος, με αποτέλεσμα η κόντρα να καταλήξει σε φονικό.

Απίστευτο και όμως αληθινό. Δύο φίλοι διαφώνησαν σχετικά με το ποιος από τους Μέσι ή Ρονάλντο είναι καλύτερος, με την κόντρα τους να καταλήγει σε φονικό, με θύμα έναν 34χρονο.

Η απίστευτη ιστορία έλαβε χώρα στην Ινδία, όταν δύο Νιγηριανοί κατά η διάρκεια πάρτι, διαφώνησαν για τον κορυφαίο παίκτη στον κόσμο.

Ένας 34χρονος, που είχε μάλιστα τα γενέθλια του και διασκέδαζε με τους φίλους του, υποστήριξε την άποψη πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον θυμό ενός από τους φίλους του.

Ο 22χρονος θαυμαστής του Μέσι, διαφώνησε και πέταξε ένα ποτήρι στον φίλο του το οποίο χτύπησε στον τοίχο και έσπασε. Τότε με ένα κομμάτι σπασμένο γυαλί, ο 22χρονος επιτέθηκε στον 34χρονο και το τραυμάτισε θανάσιμα.

Μάλιστα η αιτία της διαφωνίας για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή, που έφερε τον ακαριαίο θάνατο του 34χρονου, επιβεβαιώθηκε και από τους άνδρες της αστυνομίας. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Νοκ – άουτ» ο Τέρι με Παρί!!


«Νοκ – άουτ» ο Τέρι με Παρί

Ο Τζον Τέρι δεν ξεπέρασε τον μυϊκό τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και δεν θα είναι στη διάθεση του Γκους Χίντινγκ, στον επαναληπτικό κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Χωρίς τον Τζον Τέρι θα υποδεχθεί η Τσέλσι την Παρί Σεν Ζερμέν την Τετάρτη (9/3) στο «Στάμφροντ Μπριτζ» στον επαναληπτικό του 2-1 του Παρισιού.

Ο αρχηγός των «μπλε» δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον μυϊκό τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε, με αποτέλεσμα να μην βρίσκεται στη διάθεση του Γκους Χίντινγκ για τη σπουδαία ρεβάνς.

«Δεν έχει υπάρξει κάποια βελτίωση ώστε να μπει στην αποστολή. Δεν νομίζω πως θα καταφέρει να παίξει την Τετάρτη» δήλωσε ο τεχνικός της Τσέλσι για τον Τέρι.

Ο Τέρι που τραυματίστηκε πριν το πρώτο παιχνίδι με την Παρί, στο ματς κόντρα στη Νιουκάστλ, έχει απουσιάσει στα πέντε τελευταία παιχνίδια της ομάδας του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ραντούλιτσα: «Πάει το ένα, τώρα άλλα δύο»


Ραντούλιτσα: «Πάει το ένα, τώρα άλλα δύο»

Αχόρταγος ο Μίρο Ραντούλιτσα, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, ορέγεται πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό.

Τρώγοντας, λένε, ανοίγει η όρεξη. Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα χάρηκε πολύ την κατάκτηση του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, αλλά ήδη κοιτά μπροστά.

«Πρώτη κούπα της σεζόν. Υπέροχο συναίσθημα. Άλλα δύο μένουν τώρα», έγραψε στο Instagram ο Σέρβος σέντερ.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Miroslav Raduljica Official (@mraduljica) στις




*Πηγή: sport-fm.gr*

Άλλη η προτεραιότητα του Ουζουνίδη!!


Άλλη η προτεραιότητα του Ουζουνίδη

Την απάντηση του Μαρίνου Ουζουνίδη περιμένει με αγωνία η διοίκηση του Πανιωνίου, όμως ο Εβρίτης τεχνικός παραμένει προσηλωμένος στο απαιτητικό μέχρι το τέλος πρόγραμμα της ομάδας.

Εν αναμονή της απάντησης του Μαρίνου Ουζουνίδη βρίσκονται στον Πανιώνιο.

Όλοι στην «κυανέρυθρη» ΠΑΕ περιμένουν αν ο Εβρίτης τεχνικός θα απαντήσει θετικά ή αρνητικά στην πρότασή τους για συνέχιση της συνεργασίας τους.

Ο Έλληνας προπονητής, όμως, φαίνεται πως έχει άλλο θέμα στο μυαλό του.

Αυτό δεν είναι άλλο από τις υποχρεώσεις της ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν, αφού η ομάδα καλείται να βγει αλώβητη στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές και να διεκδικήσει την είσοδό της στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Εντός της ημέρας θα φανεί η σοβαρότητα στο αιμάτωμα που αποκόμισε στον αστράγαλο ο Φάνης Τζανδάρης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντουράντ: «Ο Giannis είναι πρόβλημα και θα γίνει ακόμη πιο μεγάλο»


Ντουράντ: «Ο Giannis είναι πρόβλημα και θα γίνει ακόμη πιο μεγάλο»

Ο μεγάλος Κέβιν Ντουράντ μίλησε με θαυμασμό για το ταλέντο και τις προοπτικές εξέλιξης του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά την αναμέτρησή τους.

Η μονομαχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Κέβιν Ντουράντ πρόσφερε πλούσιο θέαμα στους φίλους του μπάσκετ, αλλά και στον σούπερ σταρ της Οκλαχόμα να διαπιστώσει από κοντά γιατί λέγονται τόσο καλά λόγια για το ταλέντο του και γιατί πολύς κόσμος τούς συγκρίνει.

«Όταν ο Γιάννης αρχίσει να έχει πιο σταθερό σουτ, θα είναι μεγάλο πρόβλημα. Ελπίζω να μην το βελτιώσει σύντομα. Είναι ήδη πρόβλημα, αλλά αν φτιάξει και το σουτ του, θα είναι φανταστικός παίκτης για να τον βλέπεις», τόνισε ο 27χρονος φόργουορντ.

Όσο για τις συγκρίσεις με τον 21χρονο άσο των Μπακς, είπε: «Είμαστε λίγο διαφορετικοί. Εγώ μπήκα στο ΝΒΑ σαν σκόρερ και ανέπτυξα άλλα κομμάτια του παιχνιδιού μου στην πορεία. Ο Γιάννης ήρθε σαν ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τα πάντα αρκετά καλά. Μπορεί να πάρει ριμπάουντ, να πασάρει, ενώ είμαι μακρύς και αθλητικός. Έχουμε διαφορές, λοιπόν, αλλά είμαστε στον ίδιο δρόμο».





*Πηγή: sport-fm.gr*

Και τώρα… ζήτημα τιμής!!


Και τώρα… ζήτημα τιμής

Χαμόγελα μετά από καιρό στον Παναθηναϊκό για νίκη και εμφάνιση κόντρα στον Ατρόμητο. Σύνθημα νίκης με Ολυμπιακό από τους «πράσινους» που βλέπουν το ματς ως ζήτημα τιμής. Οργή για την κάρτα σε Μπεργκ.

Καιρό είχε να διασκεδάσει το κοινό του ο Παναθηναϊκός. Στην καλύτερη εδώ και καιρό εμφάνισή τους μπροστά στο κοινό τους, οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-0 του Ατρομήτου.

Πέραν των βαθμών, ο Αντρέα Στραματσόνι μπορεί να χαμογελά για την κατά διαστήματα απόδοση της ομάδας του, αλλά και για τα «κέρδη» σε παίκτες. Ο Λούκας Βιγιαφάνιες άρχισε να αποδεικνύει για ποιον λόγο δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα τον Ιανουάριο προκειμένου να αποκτηθεί, καθώς δημιούργησε το πρώτο, πέτυχε το δεύτερο γκολ και ήταν διαρκής πηγή εμπνεύσεων. Ο Λούκας Εβαντζελίστα επίσης έκανε την καλύτερη εμφάνισή του στο «τριφύλλι» ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη και βοηθώντας ανασταλτικά και δημιουργικά. Και φυσικά, ο Σεμπαστιάν Λέτο ξαναφόρεσε τα πράσινα μετά από μια τετραετία και η εμφάνισή του ήταν αν μη τι άλλο ενθαρρυντική. Η «αύρα» του παρέσυρε όλη την ομάδα σε ένα σημείο του αγώνα που η απόδοσή της είχε πέσει, ενώ είχε συμμετοχή στο δεύτερο γκολ και ήταν αρκετά κινητικός, αν κι ακόμη τα περιθώρια βελτίωσης είναι πολλά.

Πάντως στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν καλά πως οι μεγάλες «εξετάσεις» είναι μπροστά τους και αφορούν στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Μπορεί η απογοήτευση για τους χαμένους στόχους της σεζόν να μην μπορεί πλέον να φύγει, ωστόσο οι «πράσινοι» είναι αποφασισμένοι να δώσουν στον κόσμο τους τη μίνιμουμ ικανοποίηση μιας νίκης απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη». Μάλιστα όπως λένε πολλοί μέσα στην ομάδα, το ματς αντιμετωπίζεται ως ζήτημα τιμής.

Στο παιχνίδι αυτό επιστρέφουν οι τιμωρημένοι για το χθεσινό παιχνίδι Μέστο, Αμπέντ και Λαγός. Ο Μπεργκ που συμπλήρωσε χθες επτά κίτρινες κάρτες δεν πρόκειται να εκτίσει μια από τις δύο αγωνιστικές του στο Φάληρο. Στον Παναθηναϊκό επικρατεί οργή για την απόφαση του Στυλιαρά να κιτρινίσει τον Σουηδό φορ, σε μια φάση που είχε προηγηθεί καθαρό φάουλ σε βάρος του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Και δεν κερδίζει, και «χάνει»


Και δεν κερδίζει, και «χάνει»

Στα μέσα Δεκεμβρίου χρονολογείται η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ μακριά από την Τούμπα, την ώρα που ο Ιγκόρ Τούντορ δείχνει να χάνει για άλλη μία φορά τα «ασπρόμαυρα» αποδυτήρια.

Άλλο ένα αρνητικό αποτέλεσμα, η ήττα από τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, ήρθε να προστεθεί στα τελευταία που έχει ο ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα.

Οι Θεσσαλονικείς μετρούν εννιά αγώνες χωρίς νίκη μακριά από την Τούμπα, με την τελευταία τους επικράτηση να είναι εκείνη επί της Ντόρτμουντ στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Παράλληλα, το σερί γίνεται ακόμα πιο δύσκολο για τον «Δικέφαλο του Βορρά», αν υπολογίσουμε πως σε 23 έχουν μόνο έξι νίκες.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν (και) στην Κομοτηνή, για να στηρίξουν την ομάδα τους, αποδοκίμασαν τους παίκτες, με τα συνθήματα «για τη βαριά φανέλα του ΠΑΟΚ» να ακούγονται για ακόμη μία φορά σε βάρος των ποδοσφαιριστών του Τούντορ.

Το κλίμα για τον Κροάτη τεχνικό έχει γίνει ιδιαίτερα βαρύ και για άλλη μια φορά δείχνει πως έχει χάσει τον έλεγχο των «ασπρόμαυρων» αποδυτηρίων.

«Γιατί πρέπει να παραιτηθώ; Η ευθύνη είναι δική μου και των παικτών και του συλλόγου. Ίσως αυτή η οπτική να μην σας αρέσει. Πρέπει να δούμε αν αυτοί οι παίκτες που έπαιξαν σήμερα, μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω σήμερα. Ίσως και να μην μπορούν…», είπε μεταξύ άλλων, επιρρίπτοντας ευθύνες στους παίκτες και όχι στις επιλογές του, όπως συνηθίζει ένας προπονητής σε ανάλογες περιπτώσεις. Όλα

Αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του Τούντορ, όμως κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά πως στην επόμενη στραβή ο Ιβάν Σαββίδης θα τον κρατήσει στον πάγκο της ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το «σήκω – σήκω, κάτσε – κάτσε» του Νέβιλ στον Νεγρέδο!! (video)


Το «σήκω – σήκω, κάτσε – κάτσε» του Νέβιλ στον Νεγρέδο (video)

Μάλλον πλάκα έκανε ο Γκάρι Νέβιλ στον Νεγρέδο, αφού ο Άγγλος προπονητής της Βαλένθια, «τρέλανε» τον παίκτη του στο «καψόνι» μέχρι να το πάρει απόφαση και να τον βάλει στο παιχνίδι.

Αυτό που έκανε ο Γκάρι Νέβιλ στον Νεγρέδο στο χθεσινό ματς της Βαλένθια με την Ατλέτικο, απλά... δεν υπάρχει.

Διότι ο Άγγλος προπονητής, κόντεψε να «τρελάνει» τον ποδοσφαιριστή του, μέχρι να το πάρει απόφαση και να τον ρίξει στο παιχνίδι, μετά από απαίτηση και του κόσμου που βρισκόταν στο Μεστάγια.

Ο Γκάρι Νέβιλ αποφασίζει αρχικά να περάσει τον Νεγρέδο στο παιχνίδι, αλλά η αποβολή του Σάντος του αλλάζει τα σχέδια, αφού θέλει να περάσει στο ματς τον Αμπεντούρ.

Ωστόσο οι διαμαρτυρίες του κόσμου από τις εξέδρες, αναγκάζουν τον Νέβιλ να αλλάξει την απόφαση του. Έτσι φωνάζει τον Νεγρέδο για τον βάλει στο ματς, αλλά και πάλι αλλάζει γνώμη, δίνοντας εντολή στον παίκτη να καθίσει στον πάγκο για δεύτερη φορά.

Εν τέλει αποφασίζει και τον περνάει αλλαγή στο 84’, με τον παίκτη να μην μπορεί να αντιληφθεί τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο προπονητής των «νυχτερίδων».




*Πηγή: sport-fm.gr*

Παύλος-Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Άλλα δύο τρόπαια»


Παύλος-Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Άλλα δύο τρόπαια»

Σύνθημα για… τριπλ-κράουν έστειλαν Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό.

Η δίψα τους δεν σταματά ποτέ… Μπορεί Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος να έχουν οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε δεκάδες τίτλους, ωστόσο μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στον Φάρο οι ιστορικοί διοικητικοί ηγέτες της ΚΑΕ έδειξαν πως θέλουν… κι άλλα.

«Συγχαρητήρια στην ομάδα, στους προπονητές, τους παίκτες αλλά και στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού που στήριξαν την ομάδα στο δρόμο για την κατάκτηση ενός ακόμη Κυπέλλου και συνολικά του 58ου τροπαίου μας. Εύχομαι η συνέχεια να είναι ανάλογη στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη και ο Παναθηναϊκός μας να συνεχίσει να χαρίζει τέτοιες στιγμές στα εκατομμύρια των φίλων του», τόνισε ο Παύλος Γιαννακόπουλος.

Ο αδερφός του, Θανάσης, είπε: «Για ακόμη μια φορά ο κόσμος του Παναθηναϊκού μας μπορεί να αισθάνεται περήφανος γι’ αυτή την ομάδα. Εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι και να διεκδικήσουμε όλα τα τρόπαια. Θέλα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους γι’ αυτή την επιτυχία που έδωσε χαρά στον κόσμο μας».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σίλβα: «Εμείς τους φταίμε;»


Σίλβα: «Εμείς τους φταίμε;»

Την απορία του για την αναβολή του ματς του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή, εξέφρασε στον περίγυρο του ο Μάρκο Σίλβα. «Εμείς τους φταίμε;» αναρωτιόταν ο Πορτογάλος τεχνικός.

Η διοργανώτρια αρχή, ανέβαλε για λόγους ασφαλείας την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, κάτι που προκάλεσε ερωτηματικά στον προπονητή των «ερυθρολεύκων».

Σύμφωνα με τη «Live Sport», ο Μάρκο Σίλβα, μιλώντας στον περίγυρο του, δεν μπορούσε να κατανοήσει τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για αναβολή του παιχνιδιού.

«Καλά, τι τους φταίμε εμείς; Με 20 βαθμούς διαφορά πήραμε το πρωτάθλημα. Υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα; Μέχρι και αντίπαλοι προπονητές και παίκτες έχουν αναγνωρίσει την ανωτερότητά μας στη διάρκεια της σεζόν» φαίνεται να έλεγε ο Πορτογάλος τεχνικός.
*Πηγή: sport-fm.gr*

ΑΕΚ, από εκεί που σταμάτησε…!!


ΑΕΚ, από εκεί που σταμάτησε…

Συνέχεια στις νίκες θέλει να δώσει η ΑΕΚ στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα. Κατέληξε στους έντεκα, «ανοιχτή» και ευέλικτη η διάταξη για Πογέτ.

Ο στόχος κατάκτησης τίτλου μπορεί να χάθηκε μετά τη ματαίωση του Κυπέλλου, ωστόσο η ΑΕΚ έχει αρκετά κίνητρα για το υπόλοιπο της σεζόν, αρχής γενομένης από το αποψινό παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη (Novasports 1, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι «κιτρινόμαυροι» προσβλέπουν πλέον στην πρώτη θέση των play offs και θέλουν να μπουν με το μεγαλύτερο δυνατό πλεονέκτημα στο μινι-πρωτάθλημα. Κόντρα στους Αρκάδες, δε, υπάρχουν και τα… χρωστούμενα του πρώτου γύρου, όταν είχαν ηττηθεί με 1-0 στο ΟΑΚΑ πληρώνοντας την αποβολή του Ρόναλντ Βάργκας.

Ο Γκουστάβο Πογέτ καλείται και πάλι να βρει λύσεις για τις απουσίες. Εκτός είναι οι τιμωρημένοι Μάνταλος και Ντίντακ, καθώς και οι τραυματίες Μπακάκης και Σουκουλίνι. Ο Ουρουγουανός προπονητής δείχνει πως έχει καταλήξει στα πρόσωπα, όχι όμως και στη διάταξη, που αναμένεται να είναι ευέλικτη, με το σχήμα να μπορεί να μετατραπεί ανά πάσα στιγμή από 4-3-3 σε 4-4-2 και αντίστροφα.

Ο Μπαρόχα θα είναι στο τέρμα, Άρθο και Κολοβέτσιος στόπερ, Σοϊλέδης και Γκάλο στα άκρα της άμυνας, Γιόχανσον και Σιμόες στο κέντρο με τον Βάργκας είτε σε ρόλο εσωτερικού μέσου (στο 4-3-3), είτε ως ακραίος (στο 4-4-2), ο Μπαρμπόσα θα είναι στο «φτερό», ο Πέκχαρτ στην κορυφή της επίθεσης και ο Αραβίδης θα βρίσκεται δίπλα του (στο 4-4-2) ή στην άλλη «πτέρυγα» (στο 4-3-3).

Η αποστολή: Mπαρόχα, Ανέστης, Σοϊλέδης, Άρθο, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Κορδέρο, Μπαρμπόσα, Σιμόες, Βάργκας, Πλατέλλας, Γιόχανσον, Μπουονανότε, Πέκχαρτ, Τζεμπούρ, Αραβίδης
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με 8ψήφιο νούμερο θα φύγει ο Φορτούνης!!


Με 8ψήφιο νούμερο θα φύγει ο Φορτούνης

Το ενδιαφέρον για τον Κώστα Φορτούνη μεγαλώνει και μαζί με αυτό έχει μεγαλώσει και το ποσό έναντι του οποίου ο Ολυμπιακός θα απαντήσει θετικά στις προτάσεις που θα του κατατεθούν.

Η Γιουβέντους, η Ρόμα και η Λέστερ είναι οι τελευταίες ομάδες που φέρονται να έχουν τον Κώστα Φορτούνη στο μεταγραφικό τους στόχαστρο εν όψει της θερινής μεταγραφικής περιόδου.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έχει ξεχωρίσει μεταξύ άλλων παικτών με τις εμφανίσεις του στο Champions League, ενώ παράλληλα είναι ο πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκας με 16 γκολ σε 22 συμμετοχές.

Όλα αυτά δεν περνούν απαρατήρητα από τους ευρωπαϊκούς συλλόγους, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν βρεθεί στο Καραϊσκάκη ή σε άλλα γήπεδα που παίζουν οι Πειραιώτες για να τσεκάρουν τον διεθνή άσο.

Όπως γράφει ο «Γαύρος», εάν τελικά κάποια ομάδα – όπως η Γιουβέντους – θελήσει να κινηθεί για την απόκτησή του, τότε θα χρειαστεί να καταβάλει ένα ποσό με 8ψήφιο νούμερο, και πιθανότατα τον αριθμό «2» μπροστά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πόρτα» έφαγαν παίκτες της Λέστερ από κλαμπ του Λονδίνου!! (pics)


«Πόρτα» έφαγαν παίκτες της Λέστερ από κλαμπ του Λονδίνου (pics)

Μπορεί να πηγαίνουν για πρωτάθλημα, αλλά προς το παρόν ούτε τραπέζι σε μαγαζί δεν μπορούν να βρουν οι ποδοσφαιριστές του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Έχουν περάσει «αέρα» από τα περισσότερα γήπεδα της Αγγλίας, όμως σε νυχτερινό κλαμπ τα βρήκαν σκούρα. Συγκεκριμένα, το Σάββατο βράδυ, λίγο μετά τη νίκη της Λέστερ με 1-0 επί της Γουότφορντ, οι Ντάνι Ντρινκγουότερ, Άντι Κινγκ, Μάτι Τζέιμς και Μπεν Χάμερ προσπάθησαν να μπουν στο κέντρο διασκέδασης στο Mayfair για να γιορτάσουν τα 26α γενέθλια του πρώτου.

inner

inner

Οι άνθρωποι στην είσοδο του μαγαζιού όμως, είχαν άλλη άποψη, αφήνοντάς τους να περιμένουν στην άκρη. Ούτε τα «ξέρεις ποιος είμαι εγώ, πάω για πρωτάθλημα, είμαι πρώτος στην Πρέμιερ Λιγκ παίζω στην Λέστερ του Ρανιέρι», φαίνεται να κατάφεραν την βελτίωση της κατάστασης.

inner

Αντίθετα, οι παίκτες της Τότεναμ, δεν είχαν πρόβλημα με την είσοδό τους στο δημοφιλές κλαμπ, καθώς άμα τη εμφανίσει των Ούγκο Λορίς, Έρικ Ντάιερ και Νασέρ Σαντλί, οι πόρτες άνοιξαν διάπλατα.

inner

inner

inner

Τελικά, οι ποδοσφαιριστές των πρωτοπόρων, πήραν ένα ταξί και έφυγαν απογοητευμένοι προς άγνωστη κατεύθυνση.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μολέδο: «Σπουδαία εμφάνιση»


Μολέδο: «Σπουδαία εμφάνιση»

Τα εύσημα στους συμπαίκτες του, απέδωσε ο Ροντρίγκο Μολέδο, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ατρόμητου με 2-0 στη «Λεωφόρο». «Σπουδαία νίκη» το μήνυμα του παίκτη.


Μετά το παιχνίδι, ο Ροντρίγκο Μολέδο, φρόντισε να αποδώσει τα εύσημα στους συμπαίκτες του, ανεβάζοντας μια φωτογραφία στον λογαριασμό του στο instagram.

«Χαρούμενος για τη νίκη, σπουδαία εμφάνιση. Συγχαρητήρια στην ομάδα» έγραψε στον λογαριασμό του ο Βραζιλιάνος στόπερ.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Rodrigo Moledo (@rodrigomoledo13) στις




*Πηγή: sport-fm.gr*

«Καθάρισε» ο Χάρντεν!!


«Καθάρισε» ο Χάρντεν

Ο Τζέιμς Χάρντεν οργίασε με 40 πόντους και 14 ασίστ βάζοντας τέλος στο αήττητο δώδεκα αγώνων των Ράπτορς στο Τορόντο. Ήττα για Μάβερικς στο Ντένβερ.

Άμυνα μπορεί να μην παίζει, αλλά ο Τζέιμς Χάρντεν έκανε τα πάντα στην επίθεση και οι Ρόκετς πέρασαν με 113-107 από το Τορόντο. Ο «μούσιας» είχε 40 πόντους και 14 ασίστ βάζοντας τέλος σε ένα σερί δώδεκα αγώνων χωρίς εντός έδρας ήττα για τους Ράπτορς, επίδοση που ήταν ρεκόρ της ομάδας.

Με δύο βολές του Ντι Τζέι Όγκουστιν 0,9’’ πριν το τέλος της παράτασης, οι Νάγκετς επικράτησαν 116-114 των Μάβερικς, που πήραν ρεβάνς για την ήττα τους στο Ντάλας επίσης στο έξτρα πεντάλεπτο στις 26 Φεβρουαρίου. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι είχε 30 πόντους για τους «Μαβς».

Το Μαϊάμι φλέρταρε με κάζο, αλλά επιστρέφοντας από το -6 στην τέταρτη περίοδο επικράτησε 103-98 των Σίξερς με τους Γουέιντ και Ντράγκιτς να έχουν από 23 πόντους.

Ρέτζι Τζάκσον και Πίστονς δημιουργούν παράδοση απέναντι στους Μπλέιζερς, καθώς μετά τη 40άρα και το 120-103 το Νοέμβριο, αυτή τη φορά ο ίδιος είχε 30 πόντους και η ομάδα του επικράτησε 123-103.

Αναλυτικά:

Μέμφις Γκρίζλις-Φίνιξ Σανς 100-109 Κόνλεϊ 22, Γκριν 17, Μπαρνς 17, Τσάλμερς 14, Στίβενσον 13-Μπούκερ 27, Λεν 19 (16 ριμπ.), Τελέτοβιτς 18, Τσάντλερ 16 (10 ριμπ.), Πράις 11, Τάκερ 6 (10 ριμπ.).

Ντένβερ Νάγκετς-Ντάλας Μάβερικς 116-114 (κ.α. 106-106) Φαρίντ 25 (20 ριμπ.), Μπάρτον 20, Χάρις 16, Μουντιάι 16, Γιόκιτς 13 (12 ριμπ.), Όγκουστιν 12-Νοβίτσκι 30, Λι 18 (12 ριμπ.), Γουίλιαμς 17, Μπαρέα 15, Μάθιους 12, Πάρσονς 11 (11 ριμπ.).

Ντιτρόιτ Πίστονς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 123-103 Τζάκσον 30, Μόρις 19, Χάρις 16, Κάλντγουελ-Πόουπ 16, Ντράμοντ 14 (18 ριμπ.), Μπούλοκ 11-Λίλαρντ 26, ΜακΚόλουμ 22, Αμίνου 16, Λέοναρντ 10.

Μαϊάμι Χιτ-Φιλαδέλφεια 76ερς 103-98 Γουέιντ 23, Ντράγκιτς 23, Γουάιτσαϊντ 14 (13 ριμπ.), Τζόνσον 14, Ντενγκ 12 (14 ριμπ.)-Σμιθ 21, Λάντρι 18, Κανάαν 17, Τόμπσον 16.

Τορόντο Ράπτορς-Χιούστον Ρόκετς 107-113 Σκόλα 21, ΝτεΡόζαν 19, Λάουρι 17, Βαλαντσιούνας 12 (10 ριμπ.)-Χάρντεν 40 (14 ασίστ), Μπρούερ 23, Χάουαρντ 21 (11 ριμπ.), Αρίζα 13.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η 100άρα και τα «πράσινα» ρεκόρ!!

Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για 17η φορά στην ιστορία του, κάνοντας ρεκόρ διαφοράς πόντων και φτάνοντας στην πρώτη κατοστάρα της ιστορίας του σε τελικό!

Η 100άρα και τα «πράσινα» ρεκόρΟ νικητής του 41ου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ ήταν προδιαγεγραμμένος, πριν καν αρχίσει. Η διαφορά δυναμικότητας του Παναθηναϊκού με τον Φάρο Κερατσινίου ήταν τέτοια, που δεν άφηνε επί της ουσίας κανένα περιθώριο έκπληξης.

Έτσι, οι «πράσινοι» έφτασαν εύκολα στην κατάκτηση του 17ου τροπαίου στην ιστορία τους, κάνοντας παράλληλα κάποια ρεκόρ. Η διαφορά 47 πόντων, μετά το 101-54 είναι πλέον η μεγαλύτερη σε τελικούς, αφού μετά από 29 χρόνια, «έσπασε» το ρεκόρ του Άρη, ο οποίος είχε νικήσει με 40 πόντους (110-70) τον Πανελλήνιο την σεζόν 1986-87.

Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά στην 22η συμμετοχή του σε τελικό ξεπερνάει τους 100 πόντους, κάτι που είχαν κάνει στο παρελθόν αρχικά ο Ολυμπιακός, με το 103-88 επί του Πανιωνίου τη σεζόν 1976-77 και εν συνεχεία ο Άρης με το 110-70 επί του Πανελληνίου, δέκα χρόνια αργότερα.

Επίσης, οι 54 πόντοι που δέχθηκαν οι «πράσινοι», είναι η τέταρτη καλύτερη αμυντική επίδοση στην ιστορία. Στην πρώτη θέση είναι οι 48 που πέτυχε το Ρέθυμνο στον τελικό με τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2006-07, ακολουθούν οι 51 του Ηρακλή στον τελικό με τον Ολυμπιακό τη σεζόν 1993-94 και οι 53 που πέτυχαν Άρης και Απόλλων Πατρών στους προηγούμενους από τον φετινό τελικούς και πάλι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και ο Πανιώνιος στον τελικό της σεζόν 1994-95 με τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός φτάνει στο πέμπτο σερί τρόπαιο (2012-2016), κάτι που αποτελεί ισοφάριση του σχετικού ρεκόρ συνεχόμενων κατακτήσεων, αφού το έχει ξανακάνει άλλη μια φορά στο πρόσφατο παρελθόν (2005-2009). Πλέον, οι «πράσινες» κούπες έφτασαν τον αριθμό 17, σχεδόν διπλάσιες από τον Ολυμπιακό που έχει 9. Στις 8 κατακτήσεις είναι ο Άρης, από τρεις φορές έχουν κατακτήσει το τρόπαιο ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και μια ο Πανιώνιος! *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο «Λούκι Λουκ» του Champions League!!


Ο «Λούκι Λουκ» του Champions League

Η φράση «γκολ από τα αποδυτήρια» ταιριάζει απόλυτα στον Ρόι Μακάι, που «πυροβολούσε» πιο γρήγορα από την σκιά του. Σαν σήμερα το 2007, σημείωνε το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του Champions League.

Το παρατσούκλι του ήταν «φάντασμα», λόγω της ικανότητάς του να σκοράρει από το… πουθενά! Τον είπαν (δικαιολογημένα) και «μηχανή των γκολ» για τη συνέπεια και την καλή σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα. Θα μπορούσαν να τον αποκαλούν και «Λούκι Λουκ», γιατί πολλές φορές «πυροβολούσε» πιο γρήγορα και από την σκιά του.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Σαν σήμερα και συγκεκριμένα στις 7 Μαρτίου 2007, ο Ροδόλφος (Ρόι) Μακάι πετύχαινε το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του Champions League. Δέκα δευτερόλεπτα (10.12’’) μετά τη σέντρα της αναμέτρησης της Μπάγερν επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο Μόναχο, ο Ολλανδός «μπόμπερ» άνοιξε το σκορ και οδήγησε τους Βαυαρούς στη νίκη με σκορ 2-1. Εννιά χρόνια μετά, το τέρμα αυτό, εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Μια ανάσα από το να «σπάσει» αυτό το ρεκόρ βρέθηκε ο Ζόνας. Στο παιχνίδι της Βαλένθια με τη Λεβερκούζεν την 1η Νοεμβρίου 2011, ο Βραζιλιάνος επιθετικός, μόλις στο ενδέκατο δευτερόλεπτο (10.96’’), άνοιξε το δρόμο για τη νίκη 3-1.

Στην τρίτη θέση της λίστας βρίσκεται ένας πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Στις 25 Νοεμβρίου 2002, ο Βραζιλιάνος μέσος φορώντας τη φανέλα της Άρσεναλ σκόραρε στο 20.07’’ δίνοντας προβάδισμα στους «κανονιέρηδες» που έφτασαν στην εντυπωσιακή νίκη με 4-0 επί της Αϊντχόφεν.

Τα δέκα γρηγορότερα γκολ στο Champions League

1. Ρόι Μακάι 10.12’’ Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης 2-1 (7/3/2007)



2. Ζόνας 10.96’’ Βαλένθια-Λεβερκούζεν 3-1 (1/11/2011)



3. Ζιλμπέρτο Σίλβα 20.07’’ Αϊντχόφεν-Άρσεναλ 0-4 (25/11/2002)



4. Άλεξ Ντελ Πιέρο 20.12’’ Μάντσεστερ Γ.-Γιουβέντους 3-2 (1/10/1997)



5. Κλάρενς Ζέεντορφ 21.06’’ Σάλκε-Μίλαν 2-2 (28/9/2005)




6. Ντιόγκο Ρινκόν 24.00’’ Ντιναμό Κιέβου-Φενέρμπαχτσε 3-1 (9/8/2006)



7. Νταβίντ Αλάμπα 24.18’’ Μπάγερν Μονάχου-Γιουβέντους 2-0 (2/4/2013)



8. Αλεσάντρο Πάτο 24.97’’ Μπαρτσελόνα-Μίλαν 2-2 (13/9/2011)



9. Μάρεκ Κιντσλ 25.20’’ Κλαμπ Μπριζ-Ραπίντ Βιέννης 3-2 (2/11/20050




10. Ντέγιαν Στάνκοβιτς 25.54’’ Ίντερ-Σάλκε 2-5 (5/4/2011)




*Πηγή: sport-fm.gr*

Έφτασε τα 3.500 γκολ στην Α’ Εθνική ο Παναθηναϊκός!


Έφτασε τα 3.500 γκολ στην Α’ Εθνική ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις εντός έδρας νίκες απέναντι στον Ατρόμητο (2-0) με τον Λούκας Βιγιαφάνιες να σημειώνει το γκολ υπ’ αριθμόν 3.500 στην ιστορία των «πρασίνων» στην Α’ Εθνική.

Ουσιαστικός ήταν ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ατρόμητο, με τους «πράσινους» να επιστρέφουν στις εντός έδρα νίκες, επικρατώντας με 2-0 στη Λεωφόρο.

Μάλιστα με το γκολ που πέτυχε ο Λούκας Βιγιαφάνιες στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά το «ριμπάουντ» που πήρε από την ασταθή απόκρουση του Μπάρκα σε σουτ του Λέτο, το «τριφύλλι» έφτασε τα 3.500 σε επίπεδο Α’ Εθνικής.

Το ξεκίνημα έγινε το 1959, με τον Ανδρέα Παπαεμμανουήλ να σκοράρει στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Παναιγιαλείου με 2-1.

Στην πρώτη θέση της σχετική λίστας βρίσκεται ο Ολυμπιακός με 3.626 γκολ, ενώ τους «πράσινους» ακολουθεί η ΑΕΚ, με 3.231 τέρματα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Τρέχουν» οι εξελίξεις για το γήπεδο της ΑΕΚ!!


«Τρέχουν» οι εξελίξεις για το γήπεδο της ΑΕΚ

Συνάντηση με το Υπουργείο θα έχει σήμερα η πλευρά της ΑΕΚ. Αισιοδοξία για άμεση υπογραφή της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και έκδοση της οικοδομικής άδειας αμέσως μετά.

Πολύ πιο αισιόδοξοι είναι τις τελευταίες μέρες οι άνθρωποι της ΑΕΚ για την επίσπευση των διαδικασιών για το νέο γήπεδο της ομάδας, καθώς βλέπουν πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος είναι συνεργάσιμο και δείχνει διάθεση να μην χαθεί κι άλλος χρόνος.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση περιβαλλοντολόγων της «Ένωσης» με την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΝ, προκειμένου να τους λύσουν οποιαδήποτε απορία υπάρχει και να εγκριθεί για να σταλεί στη συνέχεια στον υπουργό, Πάνο Σκουρλέτη και να υπογραφεί. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα θα συμπεριληφθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο φάκελο που θα σταλεί για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Η διαδικασία αυτή υπολογίζεται πως θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες και στα τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου θα μπορούν να αρχίσουν τα έργα για την «Αγια-Σοφιά».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα δεδομένα για Ντουρμάζ εν όψει καλοκαιριού!


Τα δεδομένα για Ντουρμάζ εν όψει καλοκαιριού

Μοιρασμένες είναι αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες όσον αφορά το μέλλον του Τζίμι Ντουρμάζ στον Ολυμπιακό, ύστερα από τις δηλώσεις που έκανε ο Σουηδός εξτρέμ στην πατρίδα του. Τι ισχύει για Φουστέρ.

«Μπορεί συμβόλαιο, μπορεί μεταγραφή», είναι το συμπέρασμα της πρόσφατης συνέντευξης που έδωσε ο Τζίμι Ντουρμάζ στη ιστοσελίδα «aftonbladet.se».

Σε αυτή ο Σουηδός εξτρέμ άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά το μέλλον του στον Ολυμπιακό, καθώς υποστήριξε πως στις προθέσεις του είναι να παίξει σε μία μεγάλη ομάδα και ένα πιο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ωστόσο, ο διεθνής άσος τόνισε ότι «αν μείνω, όπως μαθαίνω, θα ανανεώσω το συμβόλαιό μου με τον Ολυμπιακό». Το συμβόλαιο του 27χρονου άσο λήγει το καλοκαίρι του 2017 και εφόσον παραμείνει, οι δύο πλευρές θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους μέχρι το 2018 ή το 2019.

Ο Ντουρμάζ αναγνωρίζει πως φέτος βελτιώθηκε αρκετά με τον Σίλβα στον πάγκο, αν και έχει παράπονο από τον Πορτογάλο που δεν το συμπεριέλαβε στη λίστα του Champions League στις αρχές της σεζόν.

Στις τάξεις του Ολυμπιακού αναμένεται να παραμείνει και ο Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος έχει «κερδίσει» τον Σίλβα με τις εμφανίσεις του και τον επαγγελματισμό του, και – όπως γράφει η Live Sport - αναμένεται να εισηγηθεί την παραμονή του 34χρονου μέσου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τι είχες Γιάννη; Τριπλ-νταμπλ!!


Τι είχες Γιάννη; Τριπλ-νταμπλ!

Τρελαίνει κόσμο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! Κόντρα στην Οκλαχόμα έκανε μια ακόμη μεγαλειώδη εμφάνιση μετατρέποντας πια σε συνήθεια τα τριπλ-νταμπλ, αλλά οι Μπακς δεν απέφυγαν την ήττα.

Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος; Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν για ένα ακόμη ματς ο παίκτης-ορχήστρα των Μπακς, ωστόσο η ομάδα του δεν απέφυγε την ήττα από την Οκλαχόμα στο Μιλγουόκι με 104-96.

Ο 21χρονος άσος έγινε ο πρώτος παίκτης των «ελαφιών» με τρία τριπλ-νταμπλ σε μια σεζόν μετά τον Άλβιν Ρόμπερτσον τη σεζόν 1990/91, καθώς τελείωσε την αναμέτρηση έχοντας 26 πόντους (10/11 βολές, 8/18 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 12 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 3 κλεψίματα, 4 τάπες και μόλις 2 λάθη σε 42:26.

Η ομάδα του Τζέισον Κιντ ξεκίνησε πολύ άσχημα, είδε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με +20 (12-32), αλλά κατάφερε να επιστρέψει στο ματς και να πλησιάσει στο καλάθι (82-84) στις αρχές της τέταρτης περιόδου.

Η αντεπίθεση όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και η Οκλαχόμα πανηγύρισε τη νίκη έχοντας πρωταγωνιστή τον Κέβιν Ντουράντ με 32 πόντους, 12 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Τριπλ νταμπλ έκανε ΚΑΙ ο Ράσελ Γουέστμπρουκ με 15 πόντους, 11 ασίστ και 10 ριμπάουντ.

inner
770
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κι όμως: Οι Λέικερς διέσυραν τους Γουόριορς!!


Κι όμως: Οι Λέικερς διέσυραν τους Γουόριορς!

Οι Γουόριορς έσπασαν τα καλάθια και οι Λέικερς βρήκαν την ευκαιρία όχι απλώς να τους νικήσουν, αλλά να τους συντρίψουν 112-95. Μόλις η έκτη ήττα των πρωταθλητών.

Ποιος θα το περίμενε πως οι αδύναμοι Λέικερς (13-51) όχι απλώς θα κοιτούσαν στα μάτια τους Γουόριορς (55-6), αλλά θα τους συνέτριβαν με 112-95.

Οι πρωταθλητές παρουσιάστηκαν αγνώριστοι, είχαν 4/30 τρίποντα με τον Στεφ Κάρι να μένει στους 18 πόντους με 1/10 τρίποντα και τον Κλέι Τόμπσον να ακολουθεί με 0/8 και 15 πόντους.

Ο Τζόρνταν Κλάρκσον και ο Ντ’ Άντζελο Ράσελ με 25 και 21 πόντους αντίστοιχα υποχρέωσαν τους «πολεμιστές» στην έκτη τους φετινή ήττα και πλέον θα πρέπει στα 21 παιχνίδια που τους απομένουν να μην γνωρίσουν περισσότερες από τρεις ήττες αν θέλουν να σπάσουν το ρεκόρ των Μπουλς (72-10) από τη σεζόν 1995/96.

Ο Κόμπι Μπράιαντ σε 24 λεπτά είχε 12 πόντους με 4/14 σουτ, αλλά έδειξε να απολαμβάνει τα θαύματα των πιτσιρικάδων συμπαικτών του.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η Πόρτο... παραδίνεται!!


Η Πόρτο... παραδίνεται

Η Πόρτο υπέστη ήττα-σοκ στην έδρα της Μπράγκα με 3-1 και δείχνει να... παραδίνεται στη μάχη του τίτλου, καθώς έμεινε στο -6 από την κορυφή. Μεγάλη γκάφα του Κασίγιας στο τρίτο γκολ.

Στους Σάμαρη, Μήτρογλου και την Μπενφίκα δίνει το πρωτάθλημα η Πόρτο. Οι «δράκοι» ηττήθηκαν μέσα στην έδρα της Μπράγκα με σκορ 3-1 και παρέμειναν στο -6 από την κορυφή και τους «αετούς» της Λισαβόνας.

Η Μπράγκα προηγήθηκε στο 71ο λεπτό με τον Κόκα αλλά η Πόρτο ισοφάρισε στο 85ο λεπτό με τον Περέιρα. Ωστόσο, στην ομάδα του Ζοσέ Πεσέιρο δεν αρκούσε ο βαθμός της ισοπαλίας και έτσι ανοίχτηκε για να πάρει το διπλό. Αυτό, της γύρισε μπούμερανγκ, αφού αρχικά στο 89' ο Ράφα Σίλβα έκανε το 2-1 και το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Άλαν, εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος-κάκιστη έξοδο του Ίκερ Κασίγιας.

Στα υπόλοιπα ματς, η Αρούκα πήρε διπλό (1-0) στην έδρα της Τοντέλα, ενώ με το ίδιο σκορ πέρασαν από την έδρα της Σετούμπαλ και της Μποαβίστα, οι Μορεϊρένσε και Νασιονάλ, αντίστοιχα. Το τρίποντο πήρε και η Ακαντέμικα επί της Γκιμαράες (2-0), ενώ Ουνιάο Μαδέιρα και Μπελενένσες ήρθαν ισόπαλες χωρίς σκορ.

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 4/3


Πάσος Φερέιρα - Μαρίτιμο 2-2
(50' και 54' Ντιόγκο Ζότα / 57' Ζοάο Ντιόγκο, 70' Ντιέγκο Σόουζα)

Σάββατο 5/3

Σπόρτινγκ - Μπενφίκα 0-1
(20' Μήτρογλου)

Κυριακή 6/3

Τοντέλα - Αρούκα 0-1
(72' Ματέους)

Ουνιάο Μαδέιρα - Μπελενένσες 0-0

Σετούμπαλ - Μορεϊρένσε 0-1
(63' Πετρολίνα)

Μποαβίστα - Νασιονάλ 0-1
(22' Αγκρά)

Ακαντέμικα - Γκιμαράες 2-0
(50', 52' Μαρίνιο)

Μπράγκα - Πόρτο (22:30)

Δευτέρα 8/3

Ρίο Άβε - Εστορίλ (22:00)

Η επόμενη (26η) αγωνιστική

Παρασκευή 11/3
Μαρίτιμο-Μποαβίστα (22:30)

Σάββατο 12/3
Εστορίλ-Σπόρτινγκ Λισ. (20:30)
Πόρτο-Ουνιάο Μαδέιρα (22:45)

Κυριακή 13/3
Μορεϊρένσε-Ακαδέμικα (18:00)
Αρούκα-Σετούμπαλ (18:00)
Νασιονάλ-Ρίο Άβε (18:00)
Γκιμαράες-Πάσος Φερέιρα (20:15)
Μπελενένσες-Μπράγκα (22:30)

Δευτέρα 14/3
Μπενφίκα-Τοντέλα (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δέλλας: «Είναι λυπηρό που δεν θα παίξουμε στο Κύπελλο…»


Δέλλας: «Είναι λυπηρό που δεν θα παίξουμε στο Κύπελλο…»

Την απογοήτευσή του για την απόφαση του Στ. Κοντονή να ματαιώσει το Κύπελλο Ελλάδας εξέφρασε ο Τραϊανός Δέλλας. «Είναι λυπηρό που δεν θα παίξουμε στο Κύπελλο, γιατί το είχαμε θέσει ως στόχο», είπε.

Στις δηλώσεις του, μετά την ήττα του Ατρόμητου από τον Παναθηναϊκό, ο τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου, Τραϊανός Δέλλας, τόνισε: «Πάλι τα ίδια λέμε και σήμερα. Δεν κάναμε γκολ τις ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν. Ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα, είχε τις δικές του ευκαιρίες και πέτυχε ένα γκολ που τελικά έκρινε το παιχνίδι».

Στη συνέχεια, είπε: «Έγινε ένα καλό παιχνίδι. Εμείς δεν μπήκαμε καλά στο πρώτο 15λεπτο και το πληρώσαμε με την πρώτη ευκαιρία του Παναθηναϊκού. Μετά ισορροπήσαμε το παιχνίδι, κυκλοφορήσαμε την μπάλα, είχαμε ευκαιρίες για γκολ, δυστυχώς, όμως, δεν μπήκε το γκολ...

Πάνω που ελέγχαμε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι τελείωσε στην κόντρα επίθεση για το 2-0. Τα παιδιά προσπάθησαν να παίξουν ανοιχτό ποδόσφαιρο δίχως σκοπιμότητες. Θα πρέπει για ακόμα μια φορά τις ευκαιρίες που κάνουμε ειδικά απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους, να τις εκμεταλλευόμαστε. Αν δεν κάνεις γκολ, είναι μοιραίο να χάνεις το παιχνίδι
».

Τέλος, για τη ματαίωση του Κυπέλλου, σημείωσε: «Δεν μας επηρέασε η αναβολή του Κυπέλλου. Είναι, όμως, λυπηρό που δεν θα παίξουμε στο Κύπελλο, γιατί το είχαμε θέσει ως στόχο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παρέσυρε την Γκινγκάμπ η Λιόν!!!


Παρέσυρε την  Γκινγκάμπ η Λιόν!

Λίγο τα… φτερά στα πόδια μετά τη νίκη με την Παρί, λίγο και η κάψα για να… μπαστακωθεί στην 3η θέση και η Λιόν διέλυσε με σκορ 5-1 την Γκινγκάμπ.

Δεν βάζει φρένο η Λιόν. Η ομάδα του Γκουβερνέ «σάρωσε» στο νέο της σπίτι την Γκινγκάμπ με σκορ 5-1.

Έτσι, μετά από 29 αγωνιστικές στην Ligue1 ανέβηκε στην 3η θέση, που χαρίζει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, που άνοιξαν… λογαριασμό με τον Γκεζάλ μόλις στο 3ο λεπτό. Μπορεί η Γκινγκάμπ να απάντησε στο 11’με τον Ερντέν, όμως η χαρά δεν κράτησε πολύ. Στο 17’ ο Λακαζέτ έδωσε προβάδισμα στη Λιόν και κάπου εκεί… άρχισε το πάρτι. Πρώτα ο Κορνέ (35’) κι εν συνεχεία (ξανά) ο 24χρονος μεσοεπιθετικός έφτασαν τον δείκτη στο 4-1, για να διαμορφώσει άθελά του το τελικό αποτέλεσμα στο 86ο λεπτό με αυτογκόλ ο Λεμέτρ.


Αναλυτικά η 29η αγωνιστική της Ligue 1:

Παρασκευή (04/03)
Καέν-Μονακό 2-2
(64'πεν. Φερέ, 89' Κουακού - 54' Λεμάρ, 69' αυτ. Γιαχία)

Σαββάτο (05/03)
Παρί Σεν Ζερμέν-Μονπελιέ 0-0

Ανζέ-Σεντ Ετιέν 0-0

Μπορντό-Γκαζελέκ Αζαξιό 1-1
(38’ πεν. Ντιαμπατέ-90’ Λαρμπί)

Λιλ-Ρεμς 2-0
(26’ Λόπες, 90’ Έντερ)

Νις-Τρουά 2-1
(12’ Ζερμέν, 72’ Τραορέ-26’ Κορεντέν)

Μπαστιά-Λοριάν 0-0

Κυριακή (06/03)

Μαρσέιγ-Τουλούζ 1-1
(74’ αυτ. Σομάλια-55’ Μπεν Γεντέρ)

Ρεν-Ναντ 4-1
(1’, 23’, 45’ Ντεμπελέ, 15’ Γκροσίτσκι-60’ Ταβάρες)

Λιόν-Γκινγκάμπ 5-1
(3' Γκεζάλ, 17', 61΄Λακαζέτ, 35' Κορνέ - 11' Ερντέν)

Η επόμενη αγωνιστική (29η)

Παρασκευή (11/03)
Μονακό-Ρεμς (21:30)

Σάββατο (12/03)
Λοριάν-Μαρσέιγ (18:00)
Γκινγκάμπ-Σεντ Ετιέν (21:00)
Γκαζελέκ Αζαξιό-Καέν
Μονπελιέ-Νις (21:00)
Μπαστιά-Λιλ (21:00)
Τουλούζ-Μπορντό (21:00)

Κυριακή (13/03)
Τρουά-Παρί Σεν Ζερμέν (15:00)
Ναντ-Ανζέ (18:00)
Ρεν-Λιόν (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το κυνήγι συνεχίζεται…!! (video)


Το κυνήγι συνεχίζεται… (video)

Την… καταδίωξη της Φιορεντίνα συνέχισε η Ίντερ καθώς επικράτησε πολύ άνετα της Παλέρμο (3-1) μέσα στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» και η διαφορά της από την 4η θέση μειώθηκε στους δύο βαθμούς.

Το στόχο της απ’ ευθείας πρόκρισης στο Champions League συνεχίζει να «καταδιώκει» η Ίντερ που χωρίς να δυσκολευτεί στο παραμικρό επικράτησε εντός έδρας της Παλέρμο με σκορ 3-1 και μείωσε την απόστασή της από την 4η Φιορεντίνα στους 2 βαθμούς.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 11’ ο Άντεμ Λιάγιτς ενώ στο 23’ ο Μάουρο Ικάρντι «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του κάνοντας το 2-0. Ο Βάσκεζ μείωσε στο 45’ για την Παλέρμο σε 2-1, αλλά στο 54’ ο Πέρισιτς έβαλε τέλος σε οποιοδήποτε όνειρο για βαθμό μπορεί να είχαν οι φιλοξενούμενοι.




Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 4/3

Ρόμα-Φιορεντίνα 4-1
(22’ Ελ Σαραουΐ, 25’, 58’ Σαλάχ, 38’ Περότι - 45+3’ πεν. Ίλιτσιτς)

Σάββατο, 5/3

Βερόνα-Σαμπντόρια 0-3
(6’ Σοριάνο, 11’ Κασάνο, 30’ Χριστοδουλόπουλος)

Νάπολι-Κιέβο 3-1
(6’ Ιγκουαΐν, 38’ Κίρικες, 70’ Καγιεχόν - 2’ Ριγκόνι)

Κυριακή, 6/3 (16:00)

Τορίνο-Λάτσιο 1-1
(12’ Μπελότι - 78’ πεν. Μπίλια)

Μπολόνια-Κάρπι 0-0

Τζένοα-Έμπολι 1-0
(48’ Ρινγκόνι)

Αταλάντα-Γιουβέντους 0-2
(24’ Μπαρτσάλι, 86’ Λαμινα)

Σασουόλο-Μίλαν 2-0
(27’ Ντάνκαν, 72’ Σανσόνε)

Φροζινόνε-Ουντινέζε 2-0
(12’ Τσιοφάνι, 60’ Μπλανσάρ)

Ίντερ-Παλέρμο 3-1
(11’ Λιάγιτς, 23’ Ικάρντι, 54’ Πέρισιτς – 45’ Βάσκεζ)

Η επόμενη αγωνιστική (29η)

Παρασκευή, 11/3

Γιουβέντους-Σασουόλο (21:45)

Σάββατο, 12/3

Έμπολι-Σαμπντόρια (19:00)
Ίντερ-Μπολόνια (21:45)

Κυριακή, 13/3 (16:00)

Κιέβο-Μίλαν (13:30)
Κάρπι-Φροζινόνε
Φιορεντίνα-Βερόνα
Ουντινέζε-Ρόμα
Τζένοα-Τορίνο
Λάτσιο-Αταλάντα (21:45)
Παλέρμο-Νάπολι (21:45)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κυνήγι» στην Μπάρτσα κι ό,τι βγει!! (video)


«Κυνήγι» στην Μπάρτσα κι ό,τι βγει! (video)

Δεν είναι στο χέρι της. Καθόλου για την ακρίβεια. Τουλάχιστον, όμως, με διπλά όπως το 3-1 επί της Βαλένθια στο Μεστάγια, η Ατλέτικο Μαδρίτης δείχνει σφυγμό και κρατάει την ελπίδα ζωντανή...

Η ελπίδα... πεθαίνει τελευταία και η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι διατεθειμένη να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για τον τίτλο στην Ισπανία.

Οι ροχιμπλάνκος έβγαλαν ψυχή και επικράτησαν 3-1 της Βαλένθια μέσα στο Μεστάγια, μειώνοντας εκ νέου την απόστασή τους από την Μπάρτσα στους οκτώ βαθμούς. Διαφορά που μοιάζει... τεράστια -για τα δεδομένα των Καταλανών- αλλά που επιτρέπει στην ομάδα του Σιμεόνε να να ελπίζει.

Στο 24' ο Γκριζμάν με σουτ λίγο έξω από την περιοχή, νίκησε τον Ντιέγκο Άλβες κι άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Η χαρά τους κράτησε μόλις τέσσερα λεπτά, καθώς οι νυχτερίδες... ξύπνησαν από το τέρμα του δέχθηκαν και η πίεσή τους έφερε αποτέλεσμα, με τον «ζεστό» το τελευταίο διάστημα Τσερίσεφ να ισοφαρίζει.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε δίχως άλλες συγκινήσεις, με τους γηπεδούχους να έχουν ισορροπήσει την κατάσταση και να διεκδικούν με αξιώσεις κι ένα δεύτερο γκολ. Στην επανάληψη, όμως, οι ροχιμπλάνκος πήραν τα πάνω τους κι άρχισαν να επιτίθενται κατά κύματα! Εν τέλει, αυτός που έλυσε τον γόρδιο δεσμό ήταν ο Φερνάντο Τόρες στο 72', ο οποίος από κοντά έγραψε το 1-2. Το τελικό σκορ -που έδιωξε το άγχος των τελευταίων λεπτών- διαμορφώθηκε από τον Καράσκο στο 85', υπογράφοντας ένα σημαντικό διπλό για την Ατλέτικο.



Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Σάββατο, 5/3

Ρεάλ Μαδρίτης-Θέλτα 7-1
(41' Πέπε, 50', 58', 64', 76' Ρονάλντο, 77' Χεσέ, 81' Μπέιλ - 62' Άσπας)

Βιγιαρεάλ-Λας Πάλμας 0-1
(30' Νταβίντ Γκαρθία)

Χετάφε-Σεβίλλη 1-1
(86' Βελάσκεθ - 79' Μπανέγα)

Λα Κορούνια-Μάλαγα 3-3
(43' Μπόρχες, 69' Καρτάμπια, 80' Λούκας - 29' Τσάρλες, 63' Καμάτσο, 89' αυτ. Αρίμπας)

Κυριακή, 6/3

Μπέτις-Γρανάδα 2-0
(85’ Εντιαγέ, 90’+5’ Κάστρο)

Εϊμπάρ-Μπαρτσελόνα 0-4
(8' Μουνίρ, 41', 76' πεν. Μέσι, 84' Σουάρες)

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Λεβάντε 1-1
(14' Ρέγιες - 24' Ντέιβερσον)

Χιχόν-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-2
(27' Μπενιάτ, 59' Ντε Μάρκος)

Βαλένθια-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3
(28' Τσερίσεφ - 24' Γκριζμάν, 72' Τόρες, 85' Καράσκο)

Δευτέρα, 7/3

Εσπανιόλ-Ράγιο Βαγεκάνο (21:30)


Η επόμενη αγωνιστική (29η0

Παρασκευή, 11/3

Μάλαγα-Χιχόν (21:30)

Σάββατο, 12/3

Μπαρτσελόνα-Χετάφε (17:00)
Θέλτα-Ρεάλ Σοσιεδάδ (19:15)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λα Κορούνια (21:30)
Ράγιο Βαγιεκάνο-Εϊμπάρ (23:05)

Κυριακή, 13/3

Λεβάντε-Βαλένθια (13:00)
Σεβίλλη-Βιγιαρεάλ (17:00)
Μπιλμπάο-Μπέτις (19:15)
Λας Πάλμας-Ρεάλ Μαδρίτης (21:30)

Δευτέρα, 14/03

Γρανάδα-Εσπανιόλ (21:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζέκα: «Να νικήσουμε τον Ολυμπιακό»


Ζέκα: «Να νικήσουμε τον Ολυμπιακό»

Χαρούμενος με την επιστροφή του Σεμπάστιαν Λέτο, δήλωσε ο Κάρλος Ζέκα, που υποστήριξε, επίσης, πως μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και να κάνει μια πολύ καλή χρονιά.

Για τη νίκη και μόνο θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Κάρλος Ζέκα.

Αναλυτικά όσα είπε
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα. Βάλαμε γρήγορα ένα γκολ. Μετά πέσαμε κάπως. Είναι φυσιολογικό, καθώς δεν είχαμε καλά αποτελέσματα και θέλαμε να το κρατήσουμε. Δεν είχαμε μεγάλα προβλήματα σε όλο το παιχνίδι και αξίζαμε αυτή την νίκη», είπε αρχικά ο αρχηγός του Παναθηναϊκού.

Για την επιστροφή του Λέτο: «Είναι καλό να έχεις τέτοιους παίκτες στην ομάδα. Νιώθω καλά που γύρισε και είμαι χαρούμενος που ήρθε να μας βοηθήσει. Πιστεύω πως μπορεί να κάνει μια πολύ καλή χρονιά».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Από την Τρίτη θα κοιτάξουμε αυτό το ματς. Θα δούμε τι θα γίνει. Δεν μπορώ να πω αν θα κάνουμε ξανά ένα αποτέλεσμα, όπως αυτο πρόπερσι. Πριν δύο χρόνια κανείς δεν το περίμενε. Ποτέ δεν ξέρεις, εμείς θα πάμε εκεί για να νικήσουμε. Θα αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα, αλλά εμείς πάμε εκεί για τη νίκη. Αυτή είναι η νοοτροπία μας».

Αδιόρθωτη Μακάμπι!!


Αδιόρθωτη Μακάμπι

Πάνω που έδειχνε να συνέρχεται, η Μακάμπι έχασε με 84-68 στην έδρα της από τη Χάποελ στο ντέρμπι του Τελ Αβίβ.

Την ευκαιρία στη Χάποελ Ιερουσαλήμ να την αφήσει ξανά δεύτερη έδωσε η Μακάμπι. Στο ντέρμπι του Τελ Αβίβ, η ομάδα του Ζαν Τάμπακ έχασε με 84-68 από τη Χάποελ.

Ο Γκαλ Μέκελ με 14 και ο Ίκε Οφοέγκμπου με 12 πόντους ήταν οι μόνοι διασωθέντες από την ομάδα του λαού, που αγωνίστηκε χωρίς Σμιθ και Ραντλ.

Ο Ραβίβ Λίμοναντ είχε 16 πόντους για τους νικητές.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Λέτο: «Τα πάντα για μένα ο Παναθηναϊκός»


Λέτο: «Τα πάντα για μένα ο Παναθηναϊκός»

«Ευλογημένος» που ανήκει και πάλι στην οικογένεια του Παναθηναϊκού δήλωσε εκ νέου ο Σεμπάστιαν Λέτο. «Στα δύσκολα φαίνεται ποιοι νοιάζονται. Η ομάδα πάνω από μένα. «Υπομονή, χτίζουμε απ' την αρχή».

Δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζει την αγάπη του στον Παναθηναϊκό και το πόσο οικεία νιώθει με την πράσινη φανέλα. Λίγη ώρα μετά το ντεμπούτο του, ο Σεμπάστιαν Λέτο δήλωσε χαρούμενος που έπαιξε μετά από πολλούς μήνες, έκανε σαφές πως η ομάδα είναι πάνω από όλους, υπογράμμισε πως δεν είναι ακόμα έτοιμος και έστειλε μήνυμα πως το σύνολο που χτίζεται (με μικρούς και νεοφερμένους παίκτες) χρειάζεται χρόνο και υπομονή για να αποδώσει βάσει των δυνατοτήτων του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σεμπάστιαν Λέτο στην κάμερα της NOVA

«Είναι καλή βραδιά για εμάς, είμαι πολύ χαρούμενος και για την επιστροφή και για το πώς με υποδέχθηκαν οι οπαδοί με τρομερή αγάπη και για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός κέρδισε το ματς. Σήμερα ήταν το πρώτο μου ματς έπειτα από τέσσερις μήνες. Έπαιξα 25 λεπτά, μιλάω καθημερινά με τον προπονητή και θα το πάμε βήμα-βήμα. Το σημαντικό είναι η ομάδα, όχι να αγωνίζομαι εγώ, η ομάδα είναι πάνω από εμένα».

Για το γεγονός πως αγάπησε κι αγαπήθηκε όσο κανείς στον Παναθηναϊκό: «Πριν από δύο μήνες εάν με ρωτούσες θα σου έλεγα πως δεν ξέρω εάν θα ξαναπαίξω ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός είναι τα πάντα για εμένα, μου έδωσε πάρα πολλά. Θέλω όμως να κάνω restart στην καριέρα μου, να αγωνιστώ όσο περισσότερο γίνεται και να επανέλθω σε υψηλό επίπεδο, το ίδιο που είχα πριν φύγω από την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος. Το εύκολο είναι στις χαρές να είναι όλοι κοντά σου, το δύσκολο είναι να βρίσκονται μαζί σου στις λύπες. Εκεί φαίνονται ποιοι νοιάζονται για εσένα».

Για το πώς νιώθει που αγωνίζεται με προστατευτική κάσκα: «Αν πρέπει να την φοράω, θα την φοράω. Έχω κάνει μία σοβαρή επέμβαση και δεν θέλω να ρισκάρω καθόλου».

Για το εάν εκτός του Παναθηναϊκού, του έλειψε η Ελλάδα: «Πάρα πολύ. Πάντα λέω πως εδώ είναι ένα μέρος που μπορώ να ζήσω για πάντα. Όλοι όμως με τους οποίους έχω μιλήσει από τη Λατινική Αμερική, μετά την καριέρα τους, θέλουν να ζήσουν εδώ».

Για το ματς με τον Ολυμπιακό: «Βήμα-βήμα. Δεν θέλω να βιαστώ, ο προπονητής θα πάρει τις αποφάσεις. Θα παίξω όσο μπορώ, δεν είμαι στο 100%, θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να φτάσω εκεί. Για όλους είναι ένα φανταστικό ματς και για τους οπαδούς και για εμάς. Είναι σημαντικό, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα πάντα και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να συνεχίσουμε έτσι. Πιστεύω πως σήμερα ήμασταν πολύ καλοί στα πρώτα 15 λεπτά και στα τελευταία 15, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Η ομάδα έχει 9-10 καινούριους παίκτες».

Για τις διαφορές της ομάδας που άφησε και της τωρινής: «Τότε ήμουν από τους πιο νέους κι είχαμε παίκτες που είχαν κάνει τα πάντα στην καριέρα τους (σ.σ. Κατσουράνη, Καραγκούνη). Τώρα εγώ είμαι ο μεγάλος κι έχουμε μικρούς που πρέπει να τους δείξουμε τι σημαίνει να παίζεις στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κοιτάξει το παρόν, τώρα είναι διαφορετικές στιγμές, προσπαθεί να χτίσει από την αρχή, ο πρόεδρος κάνει δουλειά και προσπαθεί να επανέλθει. Χρειάζεται χρόνο κι υπομονή».

Για τον παίκτη που του έλειψε περισσότερο από την παλιά ομάδα: «Με όλους είχα εξαιρετικές σχέσεις. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα όμως ήταν τελείως επαγγελματίας και μας έδειξε τι σημαίνει το ποδόσφαιρο, εκείνος με σημάδεψε περισσότερο με την εμπειρία του, την συμπεριφορά του. Βοήθησε κι εμένα και τους συμπαίκτες μου».

Κυριάκος: «Ο Ολυμπιακός ελέγχει την ΕΠΟ»


Κυριάκος: «Ο Ολυμπιακός ελέγχει την ΕΠΟ»

Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός ελέγχει την ΕΠΟ εξέφρασε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «KICK OFF».

Ξεκάθαρος ότι ο Ολυμπιακός ελέγχει απόλυτα την ΕΠΟ παρουσιάστηκε ο Κυριάκος Κυριάκος, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «KICK OFF».

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε σχετική ερώτηση ήταν ξεκάθαρος ως προς αυτό το σκέλος και παράλληλα τόνισε ότι δεν είναι η ανατροπή του Ολυμπιακού, αλλά να διαμορφωθεί το κατάλληλο έδαφος για την ισονομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά:

Για την ανακοίνωση του Σταύρου Κοντονή:
«Σε γενικές γραμμές και χωρίς να περιορίσουμε την ανάλυση, θεωρούμε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Εμείς την απόφασή μας την πήραμε, πριν υπάρξει η ανακοίνωση του Σταύρου Κοντονή. Θα θέλαμε όμως να διευρύνουμε το πεδίο που ανέλυε στην ανακοίνωσή του. Η πηγή του κακού είναι η διαφθορά. Έτσι βγαίνει η προτεραιότητα στην ατζέντα. Θεωρούμε ότι οι κινήσεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

Για τα όσα έγιναν στην Τούμπα: «Συμμερίζομαι τις αντιδράσεις όλου του κόσμου με διαιτησίες όπως της Τετάρτης. Ωστόσο, δεν συμφωνούμε με μεμονωμένες αντιδράσεις που μπορεί να έχει ο καθένας στο κεφάλι του. Αν κάποιος δει το παιχνίδι μέχρι το 13’ καταλαβαίνει την κακή διάθεση και την πρόθεση του διαιτητή. Η συζήτηση ξεκινά για το ποιος επέλεξε τους συγκεκριμένους διαιτητές. Καταδικάζουμε τα όσα έγιναν, όπως στο ποτήρι που έπεσε στον Μάρκο Σίλβα και ζητούμε συγγνώμη από τον προπονητή του Ολυμπιακού. Παρ’ όλα αυτά κανένα μέλος του Ολυμπιακού δεν ένιωσε τον κίνδυνο ότι δεν είναι ασφαλής».

Για τη διαφθορά σε συνάρτηση με τη βία: «Μιλάμε τόση ώρα για το τι έγινε από το 89’ και μετά, οπότε καταλαβαίνετε ότι τον δικό μας εκνευρισμό. Τόση ώρα δεν έχουμε μιλήσει για το τι συνέβη την προηγούμενη ώρα που αυτός είναι ο σκοπός μας. Πρέπει να κάνουμε συζητήσεις για τη βία και να τις συνεχίσουμε μέχρι να εξαλειφθεί το φαινόμενο, αλλά πέρα από το περιτύλιγμα πρέπει να εξαλείψουμε κάθε ίχνος διαφθοράς».

Για τη συμμαχία ΑΕΚ-Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ και αν μπορούν να εξασφαλίσουν ένα δικαιότερο πρωτάθλημα για όλες τις ομάδες: «Ασφαλώς και οι συμμαχίες δεν είναι ένα κλειστό γκρουπ και δεν αφορά τρεις ομάδες. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στην ανατροπή της συγκεκριμένης κατάστασης μπορούν να το κάνουν. Εμείς δεν θέλουμε να ανατρέψουμε κανέναν Ολυμπιακό. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε τις δικές μας ομάδες και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Το θέμα είναι ποιος θέλει να εκμεταλλεύεται τις καταστάσεις».

Για το αν ο Ολυμπιακός ελέγχει την ΕΠΟ: «Ναι, θεωρούμε ότι ο Ολυμπιακός ελέγχει την ΕΠΟ. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει επενδύσει περίπου 70 εκατομμύρια. Πόσα δηλαδή πρέπει να βάλει για να υπάρχει ισονομία;».

Σέλτικ-Ρέιντζερς στα ημιτελικά του Κυπέλλου Σκοτίας!!


Σέλτικ-Ρέιντζερς στα ημιτελικά του Κυπέλλου Σκοτίας

Μετά από έναν χρόνο, και τον περσινό ημιτελικό του Κυπέλλου, Σέλτικ και Ρέιντζερς θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες στα ημιτελικά του θεσμού, σε μία από τις μεγαλύτερες κόντρες παγκοσμίως.

Το μεγάλο ντέρμπι της Σκοτίας και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο... ζωντανεύει ξανά.

Μετά από έναν χρόνο και τα ημιτελικά του Κυπέλλου, η Σέλτικ θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Ρέιντζερς στην ίδια φάση της διοργάνωσης στις 16-17 Απριλίου και όλα τα -ποδοσφαιρικά- βλέμματα εκείνη την ημέρα, θα είναι «καρφωμένα» σε αυτό.

Για τους νεότερους, το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο αυτές ομάδες είναι ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι λόγω των θρησκευτικών διαφορών.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Σέλτικ-Ρέιντζερς
Νταντί Γιουνάιτεντ-Χιμπέρνιανς ή Ινβερνές
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στραματσόνι: «Ματς της χρονιάς κόντρα στον Ολυμπιακό»


Στραματσόνι: «Ματς της χρονιάς κόντρα στον Ολυμπιακό»

Ως αγώνα της χρονιάς χαρακτήρισε αυτόν της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι.

Τη δίψα του Παναθηναϊκού για τον αγώνα της επόμενης αγωνιστικής φανέρωσε με τα λόγια του στη συνέντευξη Τύπου ο Αντρέα Στραματσόνι, χαρακτηρίζοντας την αναμέτρηση ως το ματς της χρονιάς.

Παράλληλα, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην πρώτη παρουσία του Σεμπάστιαν Λέτο ενώ παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από την παρουσία της μεσοεπιθετικής του γραμμής.

Αναλυτικά:

Για το τι κρατάει από τη νίκη: «Πρώτα απ' όλα είναι καλός ο τρόπος που αντέδρασε η ομάδα μετά την ήττα από ΑΕΚ. Επίσης αποφάσισα μετά από τα ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ν' αλλάξω το σύστημα της ομάδας ώστε να γίνουμε πιο επιθετικοί.

Με βάση τους υπάρχοντες τους επιθετικογενείς παίκτες, αν αναγκάστηκε να διαφοροποιήσει τα πλάνα του: «Κατά την άποψη μου ένας σωστός προπονητής πρέπει να χρησιμοποιεί τους καλύτερους παίκτες. Γι' αυτό προτίμησα να κάνω καλύτερο το παιχνίδι της ομάδας, ώστε να φανούν καλύτερα και στον αγωνιστικό χώρο. Είπα στους παίκτες πως σήμερα θα παίξουμε επιθετικά, αλλά αυτό θα γίνει αν υπάρξουν θυσίες και από σας. Ο “Βίγια” ο Καλτσάς και ο Βλαχοδήμος έκαναν πολύ καλό ματς σήμερα».

Για το ματς με τον Ολυμπιακό: «Όλοι γνωρίζουμε πως πρόκειται για το παιχνίδι της χρονιάς, αφού δεν παίξαμε το αντίστοιχο στην έδρα μας.

Για τον Λέτο: «Το πρώτο διάστημα θέλω να τον δω να συνεργάζεται με τον επιθετικό και θέλω να τον χρησιμοποιήσω σαν 9μισαρι για να δω και τη φυσική του κατάσταση. Τα παιχνίδια έχουν τη δική τους ιστορία. Γι' αυτό προτίμησα να βάλω ένα διαφορετικό παίκτη σε σχέση με τον Βιγιαφάνιες, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει και τον επιθετικό (Μπεργκ). Δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες μετά το γκολ και η είσοδος του Λέτο, διαφοροποίησε την κατάσταση».

Για το πού θα χτυπήσει τον Ολυμπιακό: «Μπορεί να είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, αλλά σήμερα το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν η αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Από σήμερα έχουμε μπροστά μας μέρες για να προετοιμαστούμε καλύτερα και να φανούμε έτοιμοι για το ματς που ακολουθεί».

Με τον Σέμπα και τον Λούκα…!!


Με τον Σέμπα και τον Λούκα…

Οι πετυχημένες μεταγραφές, οι σωστές αλλαγές και η αύρα του Σεμπάστιαν Λέτο. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς…

Τέλος στα άσχημα αποτελέσματα στην έδρα του έδωσε ο Παναθηναϊκός, απέναντι στον Ατρόμητο σε ένα παιχνίδι όπου τα θετικά στοιχεία ήταν περισσότερα από τα αρνητικά. Οι πράσινοι αυτή τη φορά απέφυγαν τα πολλά αβίαστα λάθη κράτησαν το μηδέν στην άμυνα και έβγαλαν καινούργιους πρωταγωνιστές.

Μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει το γεγονός ότι τα δύο γκολ ήρθαν από τους Εβαντζελίστα, Βιγιαφάνιες, που ήταν και τα παρθενικά τους με το τριφύλλι στο στήθος. Την ίδια ώρα η επανεμφάνιση του Λέτο μοίρασε πολλά χαμόγελα. Ο Αργεντινός μπήκε ορεξάτος, δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, συνδυάστηκε σωστά με τους υπόλοιπους της επίθεσης και λίγο έλειψε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Τρεις παίκτες που ήρθαν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο ήταν αυτοί που έκριναν σε μεγάλο βαθμό το ματς για τον Παναθηναϊκό απέναντι στον Ατρόμητο και αυτό συνιστά επιτυχία για το τεχνικό επιτελείο. Οι πράσινοι «πονούσαν» μέχρι τον Δεκέμβριο στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και είναι δεδομένο ότι παίκτες όπως οι Βιγιαφάνιες, Λέτο και Εβαντζελίστα κάνουν τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο.

Μια ακόμη σημαντική διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του τριφυλλιού ήταν οι αλλαγές του Στραματσόνι. Όπως τονίζαμε τα λάθη του Ιταλού τεχνικού, έτσι πρέπει να του πιστώσουμε το σωστό κοουτσάρισμα στο συγκεκριμένο ματς. Τόσο η αλλαγή στο ημίχρονο, με τον Καλτσά να περνά αντί του μέτριου Βλαχοδήμου, όσο και αυτή του Λέτο αντί του Εβαντζελίστα, «βγήκαν» και αποδείχθηκαν σωστές με βάση την αγωνιστική εικόνα του τριφυλλιού. Ακόμη και η αντικατάσταση του εκνευρισμένου Μπεργκ από τον Μαμούτε ήταν λογική, από τη στιγμή που ο Σουηδός είχε κίτρινη κάρτα και φλέρταρε με την δεύτερη, λίγες μέρες πριν το αιώνιο ντέρμπι.

Κοινώς ήταν μια Κυριακή που έλαμψε το ταλέντο του Βιγιαφάνιες, η αύρα του Λέτο και η ποιότητα του Εβαντζελίστα. Με τα υπάρχοντα δεδομένα και την έλλειψη ουσιαστικών στόχων, ζητούμενα είναι η σταθερότητα, τα μικρότερα κενά διαστήματα μέσα στο παιχνίδι και φυσικά οι νίκες.

Υ.Γ. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό στον τελικό του Παναθηναϊκού με τον Φάρο, ωστόσο, οφείλουμε για πολλοστή φορά να τονίσουμε ότι το τμήμα μπάσκετ του τριφυλλιού είναι το παράδειγμα προς μίμηση, σε ολόκληρο τον οργανισμό που ονομάζεται Παναθηναϊκός…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ποιο ντέρμπι; Διάσυρε την Μπιλμπάο η Λαμποράλ!!


Ποιο ντέρμπι; Διάσυρε την Μπιλμπάο η Λαμποράλ

Η Μπιλμπάο πλήρωσε τα «σπασμένα» για την ήττα στο ΣΕΦ, καθώς η Λαμποράλ ξέσπασε πάνω της διασύροντάς τη με 108-62 για την 22η αγωνιστική της ACB.

Ντέρμπι βασκικό περιμέναμε, αλλά η Λαμποράλ Κούτσα δεν είχε αντίπαλο. Ξεπερνώντας άμεσα την απογοήτευση της ήττας από τον Ολυμπιακό, η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς σκόρπισε με 108-62 την Μπιλμπάο στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 22η αγωνιστική.

Ο Ντάριους Άνταμς είχε 30 πόντους, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης πρόσθεσε 14 (2/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4/4 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 19:21. Ο Άλεξ Μουμπρού με 21 πόντους διασώθηκε για τους ηττημένους, ενώ ο Γιώργος Μπόγρης σε 16 λεπτά είχε 2 πόντους (1/6 δίποντα), 1 ασίστ και 1 λάθος.

Αναλυτικά η 22η αγωνιστική:

Σάββατο 05/03
Ανδόρα-Εστουντιάντες 84-82

Κυριακή 06/03
Φουενλαμπράδα-Βαλένθια 81-86
Γκραν Κανάρια-Ρεάλ Μαδρίτης 93-103
Μπανταλόνα-Σεβίλλη 89-83
Μούρθια-Χιπουσκόα 78-64
Σαραγόσα-Τενερίφη 78-65
Μπαρτσελόνα-Μάλαγα 83-77
Μανρέσα-Ομπραντόιρο 64-81
Λαμποράλ Κούτσα-Μπιλμπάο 108-62

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της ACB.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πράνιτς: «Θα ματώσουμε στο ματς με τον Ολυμπιακό»


Πράνιτς: «Θα ματώσουμε στο ματς με τον Ολυμπιακό»

Την ιδιαίτερη σημασία που έχει για τον Παναθηναϊκό και τους φιλάθλους του το ερχόμενο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό τόνισε ο Ντάνιελ Πράνιτς, σε δηλώσεις του μετά τη νίκη επί του Ατρόμητου.

Για τη νίκη επί του Ατρόμητου, αλλά και το ερχόμενο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό μίλησε στην εκπομπή «Kick Off» του ΣΚΑΙ ο Ντάνιελ Πράνιτς, τονίζοντας πως οι παίκτες των πράσινων θα τα δώσουν στο ερχόμενο μτας.

«Το ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό. Ήταν η κόρη μου εδώ και με ρωτούσε πότε θα νικήσουμε. Αυτό που χρειάζεται το ποδόσφαιρο είναι να σκοράρεις. Μετουσιώσαμε τις ευκαιρίες μας σε γκολ και νικήσαμε», σχολίασε αρχικά και συνέχισε:

«Είναι φυσιολογική μια τέτοια εικόνα όταν παίζεις στο γήπεδό σου και είσαι μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να ρισκάρεις. Πάντα πρέπει να νικάς σε εντός έδρας ματς. Αυτό θέλαμε και αυτό κάναμε. Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο παιχνίδι, ξέρουμε την κρισιμότητά του και είναι καλό ότι πάμε με καλή ψυχολογία, μετά τη σημερινή νίκη».

Για το ματς με τον Ολυμπιακό: «Η σεζόν έχει εξελιχθεί απογοητευτικά και για εμάς και για τους φιλάθλους μας. Πρέπει να τα δώσουμε όλα, να ματώσουμε, να πεθάνουμε στο γήπεδο για να πάρουμε τη νίκη. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, έτσι που έχουν γίνει τα πράγματα. Από την αρχή της σεζόν δεν αντιδράσαμε καλά και μετά ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε. Προσπαθούμε πολύ σε κάθε ματς. Μόνο εμείς ξέρουμε πόσο σκληρά δουλεύουμε. Το ερχόμενο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για όλους, τουλάχιστον για να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας».

Δημάτος: «Το επόμενο βήμα είναι η ανατροπή της διοίκησης της ΕΠΟ»

Σύμφωνος με το σκεπτικό της απόφασης του Σταύρου Κοντονή, για διακοπή του Κυπέλλου, δήλωσε μιλώντας στο «Κick Οff» ο Ανδρέας Δημάτος, τονίζοντας πως η ΑΕΚ πλέον περιμένει τα επόμενα βήματα.

Δημάτος: «Το επόμενο βήμα είναι η ανατροπή της διοίκησης της ΕΠΟ»Μόνο ένα βήμα από τις τομές που χρειάζονται για να αλλάξει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν, σύμφωνα με τον Ανδρέα Δημάτο, η απόφαση του Σταύρου Κοντονή για διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΑΕΚ, μιλώντας στην εκπομπή «Κick Οff» στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως στην Ένωση -παρότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο για παίκτες και προπονητή- σέβονται απόλυτα το σκεπτικό της απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Παράλληλα, μίλησε για ανατροπή της διοίκησης της ΕΠΟ, τονίζοντας χαρακτηριστικά σχετικά με την διαδοχή του Γιώργου Γκιρτζίκη, πως αποτελεί εύκολη περίπτωση η εύρεση του αντικαταστάτη εφόσον συμφωνήσουν οι αρμόδιοι φορείς ότι προέχει η απαλλαγή από ανθρώπους που διώκονται από την Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ήταν εξέλιξη που 100% δεν άρεσε σε παίκτες και προπονητή. Είναι άσχημο όταν προετοιμάζεσαι για έναν ημιτελικό και δύο ώρες πριν να μαθαίνεις ότι δεν θα γίνει. Είναι μια πικρία για τους παίκτες που βλέπουν έναν στόχο να χάνεται αλλά απ’ την άλλη η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να μην σεβαστεί την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού».

Για το πώς το πήραν οι παίκτες: «Οι παίκτες αντιλαμβάνονται, αλλά η χαρά τους είναι το παιχνίδι. Σε κάθε περίπτωση θα ήθελαν τη λύση του προβλήματος χωρίς τις αναβολές».
Για το αν το παιχνίδι είναι χαρά για τους παίκτες ακόμη και τώρα: «Αν μη τι άλλο είναι λογικό να παραμένει η χαρά. Τουλάχιστον το ελπίζω. Χρειάζονται βαθιές τομές».

Για το σκεπτικό της απόφασης: «Δεν γίνεται ένας Υφυπουργός στη σκέψη ότι ο τελικός θα ήταν ΑΕΚ και Ολυμπιακός να βάλει στη ζυγαριά από τη μία τα οικονομικά συμφέρονται και από την άλλη την ασφάλεια των ανθρώπων. Δεν μπορεί να αδικήσει κανείς τον Κοντονή, όταν στην ανακοίνωση μιλάει για ένα κύμα βίας που τροφοδοτείται από την ΕΠΟ. Υπάρχει ένας φίλος που να είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο που λειτουργεί θεσμικά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα»;
Για την τοποθέτηση της ΑΕΚ και αν θα έπρεπε να υπάρξουν κινητοποιήσεις και στο πρωτάθλημα: «Η άποψη της ΑΕΚ ήταν ξεκάθαρη. Η ματαίωση-διακοπή δεν αρκεί για να λύσει το πρόβλημα. Απ’την άλλη πλευρά δεν ήταν δυνατόν να διαφωνούσαμε με την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού που συνέδεσε τα επεισόδια στα γήπεδα με την αναξιοπιστία της ΕΠΟ. Σαφέστατα δεν αρκεί αλλά το βήμα που πρέπει να προχωρήσουμε είναι ένας αγώνας για την ανατροπή της διοίκησης της ΕΠΟ, που διοικείται από μέλη που διώκονται και δεν μπορούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού. Τις απόψεις μας τις αποτυπώναμε πριν την έναρξη και δικαιωθήκαμε στο διαιτητικό δικαστήριο».


Για τις επόμενες κινήσεις ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟK: «ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και όλες οι υγιείς δυνάμεις θα συνεχίσουν κάθε προσπάθεια για να αλλάξει η διοίκηση της ΕΠΟ. Γιατί σε ένας υγιές ποδόσφαιρο δεν θα ήθελε καμία ομάδα να πειράξει το αυτοδιοίκητο με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα υπάρχει και αυτοκάθαρση».
Για τον επόμενο πρόεδρο και την δήλωση του Ιβάν Σαββίδη ότι πρέπει να είναι από την Θεσσαλονίκη: «Το πρόσωπο είναι το λιγότερο και πιστεύω ότι εύκολα μπορεί να υπάρξει συμφωνία, αν πρώτα όλοι οι φορείς συμφωνήσουν ότι πρέπει να απαλλαχθούμε από παράγοντες που αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα»
Για το πώς πιστεύει ότι η FIFA και η UEFA θα λειτουργήσουν έπειτα από την απόφαση Κοντονή κι αν θα συγκρουστούν μαζί του: «Η αντίδραση σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι αλ α καρτ. Εξαρτάται από την εμμονή της ΕΠΟ με δεδομένο πως αφορά υπουργική απόφαση, η οποία όμως έχει εγκριθεί με άρθρο νόμου και από την UEFA και απ’την FIFA. Πολλές φορές μετράει η πολιτική διάθεση που θα θέλουν να κινηθούν. Η εκτίμησή μου είναι πως δεν θα θέλουν συγκρουστούν με την ελληνική κυβέρνηση».