Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Πήρε βαθμό η... Ιταλία


O Ντε Ρόσι πανηγυρίζει Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Ιταλία και Παραγουάη στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του 6ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Νοτιοαμερικάνοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 39ο λεπτό με σκόρερ τον κεντρικό αμυντικό, Αλκαράς όμως οι «σκουάντρα ατζούρα» απάντησαν στο 64ο με τον Ντε Ροσι και πήραν το βαθμό της ισοπαλίας.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Ιταλία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, και τους Παραγουανούς να βρίκονται σε παθητικό ρόλο, προσέχοντας πρωτίστως την άμυνα τους και ευελπιστώντας για λάθη των Ιταλών, που θα τους έδινε την ευκαιρία να βγουν στην αντεπίθεση. Το παιχνίδι στα πρώτα 20 λεπτά ήταν παρόμοιο με την πλειοψηφία των παιχνιδιών στο φετινό παγκόσμιο κύπελλο, ανιαρό, αργό, χωρίς δημιουργικότητα και φάσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Ιταλία έκανε το πρώτο της σουτ στο 20' όταν ο Μοντολίβο σούταρε από απόσταση με τον Βιγιάρ να μην ανησυχεί. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Τόρες να «ξυπνήσει» τον Μπουφόν, όταν το δυνατό σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ιταλού. Στο 28' μετά από κόρνερ του Μαρκίζιο η μπάλα κατευθυνόταν επικίνδυνα προς τον Ιακουίντα, αλλά τελευταία στιγμή πρόλαβε και απομάκρυνε ο Αλκαράς.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες όδευαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα, η Παραγουάη στην πρώτη ουσιαστική της ευκαιρία, άνοιξε το σκορ. Ήταν το 39ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Τόρες από αριστερά, ο Αλκαράς νίκησε στον αέρα τους Ντε Ρόσι και Καναβάρο και έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Μπουφόν.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ιταλοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να "γυρίσουν" το ματς. Ως εκ τούτου πίεσαν ψηλά την Παραγουάη και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε μια "στημένη" μπάλα. Ήταν το 63ο λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Πέπε εκτέλεσε κόρνερ και ο Ντε Ρόσι με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βιγιάρ. Οι Ιταλοί συνέχισαν να πιέζουν χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς.

MVP ο Αλκαράς
Ο Αντολίν Αλκαράς αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης. Ο Παραγουανός αμυντικός της Μπριζ σημείωσε το τέρμα με το οποίο προηγήθηκε η ομάδα του, ενώ ήταν πολύ καλός και στα αμυντικά του καθήκοντα. Διαιτητής: Μπενίτο Αρτσούντια (Μεξικό)
Γήπεδο: "Green Point"

Παραγουάη (Χεράρδο Μαρτίνο): Βιγιάρ, Μορέλ, Μπονέτ, Βέρα, Ντα Σίλβα, Κάσερες, Ριβέρος, Τόρες (60' Σαντάνα), Βαλντές, Λούκας Μπάριος (76' Καρντόσο), Αλκαράς
Ιταλία (Μαρτσέλο Λίπι): Μπουφόν (46' Μαρσέτι), Κρίσιτο, Κιελίνι, Καναβάρο, Ντε Ρόσι, Πέπε, Ιακουίντα, Τζιλαρντίνο (72' Ντι Νατάλε), Μαρκίζιο (59' Καμορανέζι), Τζαμπρότα, Μοντολίβο (62' Κάσερες)

Σε καλό δρόμο η παραμονή του Λέκι

http://www.sport24.gr/ast/cov/eq/equi_2010_4_5_17_43_2_b.jpgΚι ενώ η διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής φρόντισε να στείλει το δικό της μήνυμα προς την ΕΠΟ με αφορμή την εξέταση της έφεσης για την αδειοδότηση του φακέλου της ομάδας την Τετάρτη (16/06), σε καλό δρόμο φαίνεται να είναι η παραμονή του Ματίας Λέκι.Η Διοίκηση Πρωτοδικείου της ΠΑΕ Ηρακλής βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Αργεντινό κεντρικό αμυντικό θέλοντας να τον διατηρήσει στο ρόστερ της ομάδας και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Κι ενώ διίσταται το κατά πόσο ο Λέκι δεσμεύεται ή όχι με συμβόλαιο και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο αυτό που έχει σημασία για τους διοικούντες της είναι ότι φαίνεται να έχει μπει το νερό στο αυλάκι για την εύρεση της χρυσής τομής στο οικονομικό.

Από εκεί και πέρα στην διάρκεια της σημερινής ημέρας η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ Ηρακλής πέτυχε να εξασφαλίσει την εκ νέου αναβολή της εκδίκασης των προσφυγών του Ντένις Επστάιν και του Γιώργου Ιωαννίδη.

Αμφότεροι δείχνουν διατεθειμένοι να τις αποσύρουν και ακολούθως με τον πρώτο αναμένεται να υπάρξει λύση του συμβολαίου του και ο δεύτερος στην λογική που ακολουθήθηκε και με τον Κώστα Γιαννούλη στην μεταγραφή του στην Κολωνία να υπάρξει οικονομικό όφελος στην δική του στον Παναθηναϊκό.

Εκτός ο Βερόν εναντίον της Νότιας Κορέας


Ο Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν..... Σε τουλάχιστον μία αλλαγή θα προχωρήσει ο Ντιέγκο Μαραντόνα στον αγώνα με τη Νότια Κορέα την προσεχή Πέμπτη, συγκριτικά με την ενδεκάδα που παρέταξε εναντίον της Νιγηρίας στην πρεμιέρα της Αργεντινής στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Μετά τη νίκη επί των Αφρικανών η "μπιανκοσελέστε" θέλει να διπλασιάσει τις επιτυχίες της για να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Όπως εκτιμάται από τα ΜΜΕ της λατινοαμερικάνικης χώρας, η μοναδική αλλαγή που θα γίνει θα είναι η είσοδος του Μπουρντίσο στην αρχική ενδεκάδα, στη θέση του Βερόν.

Ταυτόχρονα, ο Γκουτιέρεζ θα μετατοπιστεί στη μεσαία γραμμή προκειμένου να παίξει στη θέση του άσου της Εστουνιάντες.

Πήρε Μπριάν η Λιόν


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την απόκτηση του Τζίμι Μπριάν ανακοίνωσε η Λιόν. Ο 24χρονος Γάλλος επιθετικός υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο, ενώ η Ρεν, από την οποία αποκτήθηκε, θα βάλει στα ταμεία της 6 εκατ. ευρώ. Ο τρεις φορές διεθνής με τη Γαλλία άσος, που ήταν στην προεπιλογή των «τρικολόρ» για το Μουντιάλ αλλά «κόπηκε» από τον Ρεϊμόν Ντομενέκ, είχε φέτος 23 συμμετοχές και 5 γκολ στη Ligue 1 και 3 εμφανίσεις με 1 τέρμα στο Κύπελλο.

Πελέ: «Δεν φταίει ο Μαραντόνα αλλά αυτός που τον προσέλαβε»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Πελέ μετά τις αιχμές που άφησε ο Μαραντόνα εναντίον του με πρόσφατες δηλώσεις στην Νότια Αφρική. Ο προπονητής της «Αλμπισελέστε» είχε κατηγορήσει το «μαύρο διαμάντι» πως αμφέβαλε για την ικανότητα μιας αφρικανικής χώρας να διοργανώσει Μουντιάλ. Ο Πελέ με την σειρά του σήκωσε το γάντι και κατηγόρησε τον Μαραντόνα πως δέχτηκε μια θέση για την οποία είναι ανίκανος.

«Δεν θα ήταν τίμιο να δεχτώ να γίνω προπονητής αφού ποτέ δεν ήθελα και δεν θέλω να υποστώ αυτά που περνάει ο Ντούνγκα. Ο Μαραντόνα δέχτηκε την θέση στην εθνική Αργεντινής γιατί χρειαζόταν δουλειά και λεφτά».

«Είδα ότι η Αργεντινή πέρασε με δυσκολία τα προκριματικά. Το φταίξιμο όμως δεν είναι του Μαραντόνα αλλά εκείνου που τον έβαλε στη θέση αυτή» ανέφερε δικαιολογώντας τον ισχυρισμό του.

Ο Μαραντόνα είχε αναφερθεί απαξιωτικά στον Πελέ αποφεύγοντας να αναφέρει το όνομά του. Το «μαύρο διαμάντι» απάντησε αναφορικά με το γεγονός, υπενθυμίζοντας στον Μαραντόνα την βοήθεια που του έχει προσφέρει.

«Δεν ξέρω τον λόγο που λέει τόσα πράγματα για μένα, μάλλον με αγαπάει. Όταν έκανε το πρώτο του τηλεοπτικό πρόγραμμα στην Αργεντινή και χρειαζόταν βοήθεια, πήγα μέχρι το Μπουένος Άιρες, έπαιξα μπάλα μαζί του και τον βοήθησα».

Ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον Μαραντόνα και για αδιαφορία εκτός από αχαριστία.

«Μετά προσπάθησα να τον ισχυροποιήσω με διαφημιστικά αλλά ερχόταν καθυστερημένος ή δεν εμφανιζόταν καθόλου. Το πρόβλημα είναι ότι τα Μέσα δίνουν πολύ προσοχή σε αυτά που λέει».

«Κάνε μας… δώρο τον Μπάλακ»!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τον τρόπο με τον οποίο η οικονομική κρίση δεν θα πλήξει το μεταγραφικό του πλάνο βρήκε το Αμβούργο.

Η γερμανική ομάδα διαπίστωσε πως τα οικονομικά της δεν επιτρέπουν να ονειρεύεται τον Μίκαελ Μπάλακ και γι’ αυτό τον λόγο εναπόθεσε όλες τις ελπίδες να τον αποκτήσει στη συνδρομή ενός… εύπορου οπαδού της!

Αυτός, σύμφωνα με την «Bild», είναι ο μεγιστάνας -και γνωστός οπαδός της ομάδας, Κλάους-Μίκαελ Κούνε, από τον οποίο η διοίκηση θα ζητήσει να «τσοντάρει» (έως… καλύψει) τις περίπου 110.000 ευρώ εβδομαδιαίως που εμφανίζεται να ζητά ο Μπάλακ!

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος Μπάλακ, που θα μείνει ελεύθερος τον επόμενο μήνα από την Τσέλσι, αντιμετωπίζεται ως «ξερολούκουμο» από αρκετές ομάδες της πατρίδας του, αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μπορεί, λοιπόν όλα αυτά να κρατούν το κασέ του σε ύψη όπου το Αμβούργο «ζαλίζεται», αλλά -αν αληθεύει το δημοσίευμα της εφημερίδας- δεν αποκλείεται ο «ματσωμένος» Κούνε να μετατραπεί στον «άσο από το μανίκι» που θα τη βγάλει νικήτρια στην παρτίδα για την απόκτησή του.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: “Κλωτσάει” ο Ογκουνσότο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στον Εργοτέλη δεν τον θέλουν, εκείνος δεν θέλει να παραμείνει αλλά δηλώνει παίκτης της ομάδας. Ο λόγος για τον Πάτρικ Ογκουνσότο που μέσω του “Athletic Radio” τονίζει πως εάν δεν του καταβληθεί το υπόλοιπο του συμβολαίου του (μέχρι το Δεκέμβριο του 2010) δεν θα αποχωρήσει από τον κρητικό σύλλογο.

“Εγώ είμαι ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη. Θα κάνω τώρα τις διακοπές μου στη Νιγηρία και θα επιστρέψω στο Ηράκλειο όταν θα ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας. Είμαι στην διάθεση της ομάδας”, είπε αρχικά ο Ογκουνσότο και συνέχισε:

“Συναντήθηκα με τον κύριο Παπουτσάκη και μου πρότεινα να λύσω το συμβόλαιο μου με τον Εργοτέλη. Όμως, εγώ είμαι διατεθειμένος να μείνω στην ομάδα μέχρι την λήξη του συμβολαίου μου, αν δεν έρθει πρόταση στον Εργοτέλη για να με παραχωρήσει. Διαφορετικά θα παραμείνω στην ομάδα και θα τιμήσω το συμβόλαιο μου”.

* Φιλικό με την Αϊντχόφεν (όχι την PSV αλλά ομάδα δεύτερης κατηγορίας της Ολλανδίας) έκλεισε ο Εργοτέλης στο πλαίσιο της καλοκαιρινής του προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ : Ανακοίνωσε τα φιλικά προετοιμασίας


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τρία δυνατά φιλικά θα δώσει ο Ατρόμητος κατά τη διάρκεια του πρώτου αλλά και του δεύτερου στάδιου προετοιμασίας. Οι Περιστεριώτες κατόπιν εισήγησης του Γιώργου Δώνη στις 19 Ιουλίου κι ενώ θα βρίσκονται στο Καρπενήσι θα αντιμετωπίσουν τη Λάρισα στις 19:00.

Κατόπιν η ομάδα θα αναχωρήσει για τη Γερμανία όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Εκεί θα δώσει δύο παιχνίδια, πρώτα στις 27 Ιουλίου με αντίπαλο την Όξμπουργκ (έχασε την άνοδο στη Μπουντεσλίγκα στα μπαράζ) και έπειτα στις 30 του ίδιου μήνα τη Φράιμπουργκ. Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί σε αυστριακό έδαφος, στην περιοχή Σρουντζ, 100 χιλιόμετρα μακριά από το Μπατ Βερισχόφεν, όπου θα γυμνάζονται καθημερινά οι παίκτες του Ατρομήτου.

Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι της ομάδας δεν μένουν εκεί και έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για να κλείσουν ακόμα δύο φιλικά προετοιμασίας επί γερμανικού εδάφους.

Πανσερραϊκός: Την Τρίτη οι υπογραφές με Κοκότοβιτς

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την Τρίτη (το αργότερο την Τετάρτη) αναμένεται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς, που τα έχει βρει σχεδόν σε όλα με τον Πέτρο Θεοδωρίδη.

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους φίλους των "λιονταριών" όσον αφορά το θέμα του προπονητή, αφού σύμφωνα με πληροφορίες Ντράγκαν Κοκότοβιτς και Πέτρος Θεοδωρίδης είναι πολύ κοντά σε νέα συμφωνία.

Ο Σέρβος τεχνικός είχε και νέα συνομιλία με τον ισχυρό άνδρα του Πανσερραϊκού την Δευτέρα, στην οποία λύθηκαν οι περισσότερες διαφορές που υπήρχαν τόσο στο οικονομικό όσο και στον προγραμματισμό της καινούργιας σεζόν.

Δεν αποκλείεται μάλιστα την Τρίτη (το αργότερο μέχρι την Τετάρτη) να πέσουν οι υπογραφές, με τον Σέρβο προπονητή να συνεχίσει στις Σέρρες για τουλάχιστον ένα ακόμα χρόνο. Όπως και να έχει πάντως μέχρι την Τετάρτη θα έχει ξεκαθαρίσει οριστικά το ζήτημα.

"Πιθανή" η μεταγραφή Μαϊκόν στη Ρεάλ


Ο Μαϊκόν πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε για λογαριασμό της Ιντερ Το κεφάλαιο "Μαϊκόν" δεν έχει κλείσει ακόμα για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού, σύμφωνα με τον μάνατζέρ του, ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός της Ιντερ μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του στη "βασίλισσα", αρκεί βέβαια η τελευταία να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των πρωταθλητών Ιταλίας.

"Για την ώρα υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην προσφορά και τη ζήτηση", εξήγησε ο εκπρόσωπος του Μαϊκόν Αντόνιο Καλιέντο. "Οσο πιο σύντομα υπάρξει λύση, τόσο το καλύτερο. Από τους δύο προέδρους εξαρτάται το αν θα λύσουν τον γόρδιο δεσμό, αλλά η πιθανότητα μετακίνησης του παίκτη παραμένει. Δεν πιστεύω ότι είναι δύσκολο να φτάσουν σε συμφωνία οι δύο πλευρές", κατέληξε.

Δεν προπονήθηκαν Ρούνεϊ, Κινγκ και Ασλεϊ Κόουλ


Σοβαρός ο τραυματισμός του Ρούνεϊ Αυξάνονται τα αγωνιστικά προβλήματα στην εθνική Αγγλίας, ενόψει του αγώνα της Παρασκευής με την Αλγερία. Και αυτό, εκτός από τον Λέντλεϊ Κινγκ, ο οποίος τραυματίστηκε στους προσαγωγούς στην αναμέτρηση με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την πρεμιέρα του 3ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, απουσίασαν άλλοι δύο παίκτες από τη σημερινή προπόνηση των «τριών λιονταριών».

Ο λόγος για τους Γουέιν Ρούνεϊ και Ασλεϊ Κόουλ, οι οποίοι έδωσαν, όπως και ο Κινγκ, μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους, το «παρών» στη συνάντηση με τον Φάμπιο Καπέλο πριν από την προπόνηση. Όταν, όμως, τελείωσε η συνάντηση και επρόκειτο να αρχίσει η προπόνηση, οι τρεις εγκατέλειψαν τον αγωνιστικό χώρο, με τον Κινγκ να πηγαίνει για θεραπεία και γυμναστήριο, ενώ τους άλλους δύο να πηγαίνουν στην πισίνα. Το τεχνικό επιτελείο έκρινε προτιμότερο να ξεκουραστεί ο Ρούνεϊ, ο οποίος δέχθηκε μια κλωτσιά στον αστράγαλο, ωστόσο δεν δόθηκε κάποια εξήγηση για την απουσία του Κόουλ από το πρόγραμμα. Οι ρεπόρτερ που καλύπτουν το ρεπορτάζ της εθνικής Αγγλίας ενημερώθηκαν ότι ο διεθνής αμυντικός ήταν υπερβολικά κουρασμένος για να προπονηθεί και πως χρειαζόταν μια ημέρα ξεκούρασης επιπλέον, προκειμένου να συνέλθει.

Εκπρόσωπος Τύπου της εθνικής Αγγλίας δήλωσε ότι ο Κινγκ «θα παραμείνει υπό στενή παρατήρηση» αυτήν την εβδομάδα, ωστόσο δεν αποκλείεται να αγωνιστεί στη συνάντηση της Παρασκευής με την Αλγερία στο Κέιπ Τάουν. Αλλωστε, ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός, σε σχόλιό του στην ιστοσελίδα της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FA), τόνισε ότι ο τραυματισμός του Κινγκ δεν φαίνεται υπερβολικά σοβαρός και πως πιθανότατα θα μπορέσει να δώσει το «παρών» στην αναμέτρηση με την Αλγερία. «Έχει ένα μικρό πρόβλημα» εξήγησε ο «Δον Φάμπιο» για τον Κινγκ.

Μυστήριο ο αποκλεισμός του Νάνι


Ο Κάρλος Κεϊρόζ Πέπλος μυστηρίου καλύπτει τον αποκλεισμό του άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Νάνι, από την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του ιβηρικού συγκροτήματος, Κάρλος Κεϊρόζ, έστειλε τον ποδοσφαιριστή πίσω στην πατρίδα του, με αιτιολογία ένα τραυματισμό του παίκτη στην ωμοπλάτη.

Αντίθετη ήταν όμως η άποψη του ίδιου του Νάνι, ο οποίος κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι "θα είμαι καλά σε μία εβδομάδα". Όπως αναφέρει ο πορτογαλικός Τύπος, όμως, ο "εξοβελισμός" του ποδοσφαιριστή από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει να κάνει με προβλήματα που δημιουργήθηκαν ανάμεσα στον Νάνι και το τεχνικό επιτελείο.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία των Λουζιτανών, πάντως, υποστήριξε ότι ο Νάνι αποκλείστηκε επειδή ο τραυματισμός του θα τον άφηνε εκτός σε όλη τη διάρκεια του Μουντιάλ.

Λεβ: "Πρέπει να βελτιωθούμε"


Ο τεχνικός της εθνικής Γερμανίας, Γιοακίμ Λεβ Ο Γιοακίμ Λεβ είναι υπερβολικά δύσπιστος απέναντι στη Σερβία και δεν ξεγελιέται από την ήττα της στο πρώτο ματς του Μουντιάλ εναντίον της Γκάνα (0-1) για τον 4ο όμιλο της διοργάνωσης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στα ΜΜΕ, την επόμενη ημέρα της επιβλητικής νίκης των "πάντσερ" επί της Αυστραλίας με 4-0.

"Η Σερβία είναι μια ομάδα, πάρα μα πάρα πολύ τραυματισμένη από την ήττα στο τέλος της αναμέτρησης με την Γκάνα. Θα είναι πολύ επικίνδυνη για μας στο μεταξύ μας παιχνίδι", πρόβλεψε ο Γερμανός ομοσπονδιακός και πρόσθεσε: "Οι Σέρβοι διαθέτουν ομάδα ικανή να κυριαρχήσει απόλυτα σε έναν αγώνα και, κάτω από την υποχρέωση να κερδίσουν οπωσδήποτε, για να έχουν ελπίδες, χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή".

Ο Λεβ, αν και έχει πολλούς λόγους να είναι ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του κόντρα στην Αυστραλία, ξέρει καλά ότι χρειάζεται να βελτιωθεί και άλλο, ενόψει της δύσκολησς συνέχειας. «Η Αυστραλία δεν θα αποτελέσει πράγματι μια ομάδα άξια αναφοράς στη διοργάνωση. Δεν είναι από τις ομάδες με ποιότητα στο παιχνίδι της, όπως οι προσεχείς αντίπαλές μας, Σερβία και Γκάνα, που διαθέτουν και παίκτες με καλά ατομικά στοιχεία».

Ο Κάρο ανέλαβε την Βασλούι


Ο Χουάν Ραμόν Λόπεθ Κάρο Ο Χουάν Ραμόν Λόπεθ Κάρο, θα είναι ο νέος τεχνικός της Βασλούι. Ο πρώην τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης θα αντικαταστήσει τον Μάριους Λάκατους, ο οποίος την τελευταία σεζόν οδήγησε το σύλλογο της Ρουμανίας στην κατάκτησης της τρίτης θέσης (την καλύτερη στην Ιστορία της) στο πρωτάθλημα.

Ο Κάρο έχει συνεργαστεί με τις Ρεάλ Ρασίνγκ Κλαμπ, Λεβάντε, Θέλτα Βίγκο, καθώς και στην εθνική ομάδα ελπίδων της Ισπανίας.

Ο Φιτσαντέντι ανέλαβε την Τσεζένα


Ο Μάσιμο Φιτσαντέντι Την τεχνική ηγεσία της Τσεζένα, η οποία τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στη Serie A, ανέλαβε ο Μάσιμο Φιτσαντέντι. Ο 42χρονος προπονητής, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής είχε περάσει από τις Βερόνα και Τορίνο, πήρε τη θέση του Πιερπάολο Μπισόλι.

Ο τελευταίος, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, θα βρεθεί τη νέα χρονιά στον πάγκο της Κάλιαρι. Ο Φιτσαντέντι, τη σεζόν 2007/08 απολύθηκε από την Ρετζίνα, ενώ πέρυσι βρισκόταν στον πάγκο της Πιατσέντζα στη Serie B

Συμφωνία για... κορυφή!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/6c41a713c9097bfe865a29299cdd073f_L.jpg?1276526157?1276526157?1276526157Με στόχο την επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, μετά από 4.5 ώρες κουβέντας επήλθε η συμφωνία των «ερυθρόλευκων» με τον Έβαλντ Λίνεν! Υπογραφές δεν... έπεσαν μιας και υπάρχει η εκκρεμότητα του Γερμανού με την Μόναχο 1860.Λίνεν: Να επιστρέψουμε στην κορυφή!

Εξερχόμενος των γραφείων της ΠΑΕ , ο Γερμανός τεχνικός, Έβαλντ Λίνεν, ξεκαθάρισε πως συμφώνησε με τον Ολυμπιακό, ωστόσο διευκρίνισε πως δεν υπέγραψε συμβόλαιο, καθότι εκρεμμούν κάποια διαδικαστικά ζητήματα με την Μόναχο 1860. «Έχουμε συμφωνήσει σε όλα. Πρέπει να ξεκαθαρίσω πως δεν υπέγραψα συμβόλαιο, διότι απομένουν ορισμένα διαδικαστικά θέματα με την Μόναχο 1860. Είμαι εδώ με την σύμφωνη γνώμη της Μόναχο 1860. Θα με αφήσει να φύγω χωρίς αποζημίωση.

Η συμφωνία είναι δεδομένη. Στόχος μας είναι να επιστρέψει η ομάδα στην κορυφή. Εκεί θέλουμε να την οδηγήσουμε», τόνισε σχετικά ο νέος προπονητής των Πειραιωτών με τις πληροφορίες ν' αναφέρουν πως τα ζητήματα που είναι ανοιχτά θα κλείσουν μέχρι την Τετάρτη.

Σαλπιγγίδης: «Όλοι μαζί γράφουμε ιστορία»

Σαλπιγγίδης: «Όλοι μαζί γράφουμε ιστορία»

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Μιχάλης Σηφάκης ήταν σήμερα οι δύο ποδοσφαιριστές που εκπροσώπησαν τους έλληνες διεθνείς στις καθιερωμένες δηλώσεις που γίνονται στην διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο έλληνας επιθετικός τόνισε: «Ιστορία γράφουμε όλοι μαζί κι όχι ο καθένας ατομικα. Θα πρέπει να ξεχάσουμε το ματς με τη Νότια Κορέα Κοιτάμε μπροστά. Δεν ισχύει τίποτα αρνητικό. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό». Σε ότι αφορά στα δυο επόμενα ματς, ο 29χρονος στράικερ επεσήμανε: «Ελπίζω να έχουμε καλύτερη συνέχεια. Εχουμε δύσκολο πρόγραμμα, όμως έχουμε ελπίδες να κάνουμε κάτι παραπάνω. Ιστορία γράφουμε όλοι, όχι ατομικά» είπε χαρακτηριστικά όταν ερωτήθηκε για το αν θα ήθελε να είναι ο πρώτος παίκτες που θα σκοράρει με την φανέλα της εθνικής σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στην συνέχεια, ο Σαλπιγγίδης επισήμανε: «Θα πρέπει να είμαστε συμπαγείς στην άμυνα γιατί έτσι φτάσαμε στις επιτυχίες».

Τέλος, ερωτηθείς από Σουηδό δημοσιογράφο για την ομάδα του Λαρς Λάγκερμπακ απάντησε: «Ξέρω τον Λάγκερμπακ από το EURO. Ελπίζουμε εμείς αυτή τη φορά να χαμογελάσουμε κι όχι αυτός, όπως είχε γίνει τότε όταν ήταν προπονητής της Σουηδίας».

ΣΗΦΑΚΗΣ: «Περιμέναμε διαφορετική πρεμιέρα»

Ο Μιχάλης Σηφάκης από την δική του πλευρά ομολόγησε: «Περιμέναμε διαφορετική πρεμιέρα. Θα μιλούσαμε αλλιώς τώρα. Εχουμε δυο ματς μπροστά μας και είμαστε ρεαλιστές. Είμαστε όλοι στεναχωρημένοι, αλλά πρέπει να μείνουμε αισιόδοξοι». Για την κριτική που ασκείται στην Εθνική τόνισε: «Πριν πάμε στην Ουκρανία τα ίδια ακούγονταν, αλλά τα καταφέραμε. Δεν σκεφτόμαστε την κριτική πριν μπούμε στο γήπεδο».

Για την αμυντική λειτουργία της ομάδας είπε: «Δεν είναι μόνο οι αμυντικοί κι ο τερματοφύλακας, καθώς η ανασταλτική λειτουργία βασίζεται σε όλη την ομάδα. Τίποτα δεν τέλειωσε έχουμε άλλα δυο ματς, να δείξουμε καλό πρόσωπο και να παλέψουμε για την πρόκριση».

Σηφάκης: "Λογική η κριτική, αλλά δεν αγχωνόμαστε"


Ο Μιχάλης Σηφάκης στην προπόνηση της Εθνικής Ελλάδος... Ο Μιχάλης Σηφάκης, ήταν μαζί με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην συνέντευξη Τύπου της Εθνικής την Δευτέρα. Ο τερματοφύλακας του Αρη, μίλησε τόσο για το πρώτο παιχνίδι στο Μουντιάλ, αυτό με την Νότιο Κορέα, αλλά και για την συνέχεια. Για την κριτική που έχει ασκηθεί πάντως, τόνισε ότι δεν αγχώνει τους παίκτες.

"Το ότι υπάρχουν απαιτήσεις το περιμένουμε καθώς από το 2004 και μετά όπου έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Μας πείραξε η ήττα όλους και η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στα δύσκολα. Την Πέμπτη θέλουμε να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο, είμαστε ακόμη μέσα στην πρόκριση, έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια και πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια", είπε αρχικά.

Για την αμυντική λειτουργία, τόνισε: "Αμυνα σε μία ομάδα δεν είναι οι τέσσερις αμυντικοί και ο τερματοφύλακας. Η άμυνα ξεκινά από τον πρώτο επιθετικό. Πρέπει όλοι να λειτουργούμε ομαδικά και να μην μένουμε σε ονόματα αμυντικών. Πρέπει να έχουμε ομαδική προσπάθεια. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά ως ομάδα".

Για το παιχνίδι με την Νότιο Κορέα, επεσήμανε: "Είναι μεγάλη επιτυχία που η Ελλάδα είναι εδώ και πόσο μάλλον με τον τρόπο που ήρθε. Θα θέλαμε να έχει εξελιχθεί διαφορετικά η πρεμιέρα αλλά δεν πρέπει να σταθούμε εκεί. Θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί με την φάση του Τοροσίδη, και να μιλάμε για διαφορετικό ματς. Κοιτάμε μπροστά, έχουμε ακόμη τρεις ημέρες για το επόμενο παιχνίδι από σήμερα αρχίζει η προετοιμασία για την αναμέτρηση με την Νιγηρία. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές για τον στόχο μας και να μην απογοητευόμαστε από την ήττα από την Κορέα και να ξέρουν όλοι ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο".

Για την κριτική που έχει ασκηθεί στην ομάδα, τόνισε: "Η ίδια κριτική που υπάρχει τώρα για την ομάδα, υπήρχε και πριν το ματς με την Ουκρανία και τελικά η ομάδα απέδειξε ότι μπορούσε. Αν κρατήσουμε την εικόνα του παιχνιδιού, αφαιρέσουμε τα γκολ της Κορέας και βάλουμε το γκολ υπέρ μας από την φάση του Τοροσίδη θα μιλούσαμε για διαφορετική κριτική. Δεν μας πιέζει, δεν μας αγχώνει και δεν παίζουμε για να μην δεχθούμε κριτική. Είναι λογική η κριτική αλλά εμάς δεν μας επηρεάζει. Μπροστά μας έχουμε ένα άλλο παιχνίδι για το οποίο θα πρέπει να προσπαθήσουμε. Πάλι θα περιμένουμε το αποτέλεσμα της Πέμπτης για να δούμε τι θα γίνει".

Κέρδισε την πρώτη μάχη -και χρόνο- ο ΟΦΗ...


Το σήμα της Ενωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' και Γ' Εθνικής Η ένσταση που κατέθεσε ο ΟΦΗ κατά του κύρους του τελευταίου αγώνα των πλέι οφ με τον Πανσερραϊκό έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους Κρήτες. Η διοργανώτρια αρχή του Πρωταθλήματος της Β' Εθνικής δεν επικύρωσε, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασής της, την τελική βαθμολογία, γεγονός που σημαίνει ότι η διοίκηση του ΟΦΗ θα κερδίσει κάποιο χρόνο για να προετοιμάσει τις επόμενες κινήσεις της.

Σήμερα το πρωί παράγοντες του κρητικού συλλόγου επισκέφτηκαν τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή, και του ζήτησαν να παρέμβει, για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο τελευταίος, βεβαια, λόγω του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου, δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρέμβει.

Στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' και Γ' Εθνικής υπήρξε πολύ μεγάλη ένταση μεταξύ παραγόντων του ΟΦΗ, του Ολυμπιακού Βόλου και του Πανσερραϊκού.

Θύμα αυτοκινητικού ατυχήματος ο Πολ Γκασκόιν

http://www.contra.gr/images/m/hosp_m.jpgΣτο νοσοκομείο του Νιουκάσλ νοσηλεύεται από τα ξημερώματα ο Πολ Γκασκόιν. Ο βετεράνος σπουδαίος ποδοσφαιριστής ενεπλάκη σε αυτοκινητικό ατύχημα, αλλά θεωρείται πως έχει ξεφύγει τον κίνδυνο.

Ο Γκασκόιν μεταφέρθηκε εκεί αφού προηγήθηκε το ατύχημα για το οποίο δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες. Με σειρά προβλημάτων να χαρακτηρίζουν τη ζωή του, κυρίως μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας, τώρα αντιμετωπίζει και αυτό. Αρκετές φορές έχει μπει σε κλινικές είτε για αποτοξίνωση είτε προκειμένου να αντιμετωπίσει τα ψυχολογικά του προβλήματα.

Για τον Γκάζα υπήρξε και επίσημη ενημέρωση από το νοσοκομείο. «Είναι στο νοσοκομείο και ήρθε έπειτα από αυτοκινητικό ατύχημα. Δεν σχολιάζουμε περισσότερο, αλλά βρίσκεται σε άνετη κατάσταση», ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν.

Ζαν Καλβέ «τσεκάρει» ο Βρύζας

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e45d74da0ce0621b810387549142d7bd_L.jpg?1276508825?1276508825?1276508825Σε αναζήτηση δεξιού μπακ βρίσκεται ο ΠΑΟΚ και ο Ζήσης Βρύζας έχει ήδη στα χέρια του μια λίστα με τέσσερα πέντε ονόματα τα οποία έχει ξεχωρίσει. Η έλευση ενός ικανού και «ψημένου» παίκτη σε αυτή τη θέση είναι μια από τις προτεραιότητες του τεχνικού διευθυντή των Θεσσαλονικέων που θέλει να δυναμώσει την άμυνα της ομάδας ενόψει και της συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια περίπτωση που εξετάζεται από τον Ζήση Βρύζα είναι και αυτή του Ζαν Καλβέ. Ο Γάλλος δεξιός μπακ της Νανσί έχει προταθεί στον ΠΑΟΚ και σαφέστατα θα μπορούσε να αποτελέσει μια σπουδαία επιλογή για τον «δικέφαλο» αφού και εμπειρία διαθέτει από ένα μεγάλο πρωτάθλημα όπως το Σαμπιονά και θέλει να έρθει στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο Ζήσης Βρύζας έχει σε ιδιαίτερη υπόληψη τον 26χρονο παίκτη και δεν αποκλείεται να είναι αυτός ο «εκλεκτός» του για τη θέση του δεξιού μπακ. Η Νανσί στην οποία ανήκει μέχρι τον Ιούνη του 2012 τον παραχωρεί δανεικό με οψιόν αγοράς αλλά συζητά και την πώλησή του…

Βιογραφικό

Ο Ζαν Καλβέ γεννήθηκε στις 30 Απριλίου 1984 και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην ηλικία των 12 ετών στην περίφημη ακαδημία Κλερφοντέν κατόπιν παρότρυνσης του μεγάλου αδερφού του. Τον ανακάλυψε η Σοσό και τον πήρε στις ακαδημίες της. Την διετία 2003-2005 έπαιζε με τη δεύτερη ομάδα και το 2005 έκανε το ντεμπούτο του με τους επαγγελματίες της Σοσό με την οποία είχε 17 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της σεζόν 2005-2006. Το καλοκαίρι του 2006 μετακόμισε στη Λε Μαν στην οποία έμεινε δυο χρόνια έχοντας συνολικά 55 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Στα μέσα του 2008 υπέγραψε στη Νανσί με την οποία ξεκίνησε τη σεζόν 2008-2009 παίρνοντας μέρος σε 13 αγώνες και την ολοκλήρωσε με τη Λοριάν προσθέτοντας άλλες 9 συμμετοχές στο ενεργητικό του. Την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 έπαιξε δανεικός από τη Νανσί στη Γκρενόμπλ με την οποία είχε 25 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Προφίλ

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα δυνατό και αξιόπιστο δεξιό μπακ με εξαιρετικά σωματικά προσόντα (182 εκατοστά ύψος και 77 κιλά βάρος). Έχει πενταετή εμπειρία από την πρώτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος και το τελευταίο διάστημα το όνομά του εμπλέκεται σε μεταγραφικά σενάρια με τη Σέλτικ και τη Φούλαμ. Είναι καθαρό δεξί μπακ που αρέσκεται στο να ανεβαίνει και να βοηθάει και στην παραγωγή του παιχνιδιού. Έχει ασταμάτητα τρεξίματα μέσα στο παιχνίδι και πολύ καλές όσο και γρήγορες μεταβιβάσεις. Δεν διακρίνεται για την τεχνική του κατάρτιση ούτε για την ταχύτητά του, είναι όμως ένας αξιόπιστος αμυντικός που για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος, σίγουρα μπορεί να αποτελέσει μια σπουδαία επιλογή για τον ΠΑΟΚ.

Ιαπωνία-Καμερούν 1-0

http://www.sport24.gr/ast/cov/ja/japan_2010_6_14_18_9_13_b.jpgΜια ευκαιρία στο 39' έφτασε και περίσσεψε στους Ιάπωνες προκειμένου να κάνουν την έκπληξη και να ξεκινήσουν το Μουντιάλ με νίκη (1-0) κόντρα στο Καμερούν.Ο αγώνας

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν φανερό πως δύσκολα θα βλέπαμε... ωραίο αγώνα, αφού και οι δύο ομάδες είχαν το μυαλό τους περισσότερο στο να κρατήσουν το μηδέν και λιγότερο στο επιθετικό κομμάτι.

Το Καμερούν είχε μια μικρή υπεροχή στο ξεκίνημα, όμως δεν κράτησε για πολύ, καθώς οι Ιάπωνες δεν άργησαν να ανέβουν και να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που τα λεπτά περνούσαν βαρετά και με μεγάλη δυσκολία.

Πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες, κατοχή της μπάλας από το Καμερούν και μόλις 1 σουτ μέχρι το 30ο λεπτό του αγώνα κι αυτό από την Ιαπωνία.

Έτρεξε με... Χόντα

Όλα έδειχναν πως το... βασανιστικό ημίχρονο θα τελειώνε όπως ξεκίνησε, όμως μέσα σε δύο λεπτά είδαμε επιτέλους ένα σουτ από το Καμερούν και ένα γκολ από την Ιαπωνία. Στο 37' ο Εγιόνγκ βρέθηκε σε καλή θέση, όμως το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του Καβασίμα, ενώ δύο λεπτά αργότερα (39') ο Χόντα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Ο σταρ της Ιαπωνίας βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή έπειτα από σέντρα του Ματσούι και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σουλεϊμανού. Το 1-0 έμεινε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου και έτσι οι Ασιάτες πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, με τους Καμερουνέζους να μπαίνουν δυνατά και να είναι αποφασισμένοι να πιέσουν για να φτάσουν αρχικά στην ισοφάριση. Δεν άργησαν μάλιστα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ με δημιουργό τον Σαμουέλ Ετο'ό.

Στο 49' ο επιθετικός της Ίντερ έκανε άνω κάτω την άμυνα της Ιαπωνίας, έβγαλε την ασίστ στον Τσούπο-Μοτίνγκ, όμως το σουτ του τελευταίου βγήκε άουτ. Ίδια κατάληξη είχε το σουτ του ίδιου παίκτη στο 57', ενώ και η κεφαλιά του Ουεμπό δεν βρήκε στόχο.

Οι Καμερουνέζοι συνέχισαν την αφόρητη πίεσή τους, όμως οι Ασιάτες είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους και δεν άφηναν τους αντιπάλους τους να πλησιάσουν στην περιοχή του Καβασίμα. Κάπως έτσι πέρασαν τα περισσότερα λεπτά, με τους Αφρικανούς να προσπαθούν δίχως αποτέλεσμα και το 1-0 να μένει.

Ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα, ο Λε Γκεν έκανε εξάντλησε όλες τις κινήσεις από τον πάγκο, όμως η λήξη πλησίαζε δίχως κάτι διαφορετικό για τους Καμερουνέζους. Στο 82' μάλιστα, οι Ιάπωνες είχαν μεγάλη ευκαιρία να τελειώσουν το παιχνίδι, όμως το σουτ του Χασέμπε εξουδετερώθηκε από τον Σουλεϊμανού.

Οι Καμερουνέζοι έκαναν την ύστατη προσπάθεια για να μην φύγουν ηττημένοι, όμως το σουτ του Μπιά στο 86' κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, αφού αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία του αγώνα.

Ιαπωνία (Τακέσι Οκάντα): Καβασίμα, Άμπε, Κομάνο, Τούλιο, Ναγκατόμο, Έντο, Ματσούι (69' Οκαζάκι), Οκούμπο (82' Γιάνο), Χασέμπε, Χόντα, Νακαζάβα.

Καμερούν (Πολ Λε Γκεν): Σουλεϊμανού, Ασού-Εκότο, Νκουλού, Μπασόνγκ, Ετο'ό, Μακούν (75' Νιτάπ), Τσούπο-Μοτίνγκ (75' Τσούπο-Μοτίνγκ), Ουεμπό, Εγιόνγκ, Μπιά, Ματίπ (63' Εμανά).

Γήπεδο: Free State Stadium (Μπλεμφοντέιν)

Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπεκερένσα

Ο Φοιρός ανέλαβε τον Διαγόρα


Ο Φοιρός στον πάγκο του Διαγόρα O Γιώργος Φοιρός απάντησε θετικά τη Δευτέρα στην πρόταση που του είχε καταθέσει η διοίκηση του Διαγόρα και θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας της Ρόδου για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το γεγονός αυτό προκάλεσε ικανοποίηση στους ανθρώπους της νησιώτικης ΠΑΕ που ποντάρουν πολλά στον Μακεδόνα τεχνικό.

Σημειώνεται πως ο Φοιρός ήταν αυτός που τελείωσε τη χρονιά πέρυσι στον Διαγόρα. Πλέον, μετά την εξέλιξη αυτή, σειρά παίρνουν τα μεταγραφικά, αφού στόχος είναι η ενίσχυση του έμψυχου υλικού.

Πρέπει να σημειωθεί πώς τη Δευτέρα βρέθηκαν στη Ρόδο άνθρωποι της PUMA, οι οποίοι επρόκειτο να συζητήσουν με τους διοικούντες και τους μεγαλομετόχους το ενδεχόμενο συνεργασίας και την ερχόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.

Του... χρόνου η δίκη Ψωμιάδη


Μάκης Ψωμιάδης Για τις 6 Ιουνίου του 2011 αναβλήθηκε η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη για την υπόθεση της "μαύρης τρύπας" των 6,5 δισ. δραχμών από την περίοδο που ήταν ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ. Οι δικηγόροι των κατηγορούμενων ζήτησαν και πήραν αναβολή, καθώς η Τρίτη ήταν η τελευταία ημέρα της αποχής τους.

Παρά την εισήγηση του εισαγγελέα να γίνει η δίκη, τελικά πάρθηκε η απόφαση για αναβολή της. Παράλληλα η πολιτική αγωγή, ζήτησε να διακοπεί και όχι να αναβληθεί. ζήτησε να απορριφθεί το αίτημά τους, ενώ ο δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής, Χάρης Οικονομόπουλος, πρότεινε να διακοπεί και όχι να αναβληθεί η δίκη.

Στο εδώλιο θα καθίσουν στις 6 Ιουνίου, ο Μάκης Ψωμιάδης, τα εξαδέλφια του, Χαρίλαος Π. Ψωμιάδης και Χαρίλαος Γ. Ψωμιάδης, οι οποίοι είχαν διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ αντίστοιχα, ο Αντώνης Κατσαρός, ο οποίος εμφανιζόταν ως εργολάβος, ενώ - κατά τις αρχές- εργαζόταν ως σταβλίτης στους στάβλους αλόγων του κατηγορούμενου επιχειρηματία, καθώς και η Φιλιώ Γεωργίου.

Μπερέτα: «Υπερήφανος που με επέλεξε ο ΠΑΟΚ»

http://www.novasports.gr/media/70327.jpg

Ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, Μάριο Μπερέτα παρουσιάστηκε επίσημα από την ΠΑΕ στο γήπεδο της Τούμπας και από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Ζήση Βρύζα, δηλώνοντας χαρούμενος που επιλέχθηκε σε μία σημαντική χρονιά να οδηγήσει την ομάδα.
Ο Ιταλός τεχνικός είπε: «Είμαι υπερήφανος που η ομάδα με έψαξε κα με βρήκε σε μία χρονιά δύσκολη, όπου υπάρχει το Champions League. Είναι μία σημαντική χρονιά, είμαι ευτυχισμένος που με επέλεξαν και θα κάνω τα πάντα για να φέρω εις πέρας το έργο που θα αναλάβω. Είχα και άλλες προτάσεις, δέχθηκε την πρόταση του ΠΑΟΚ που είναι πιο σημαντική, είναι μία μεγάλη εμπειρία για μένα να έρθω σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Τα κίνητρα έχουν να κάνουν με τους ανθρώπους που με επέλεξαν, είναι σημαντικά πρόσωπα που εμπιστεύομαι και με έπεισαν. Επιθυμία των παραγόντων του ΠΑΟΚ είναι να μεγαλώσουν την ομάδα και αυτός ήταν ο λόγος που δέχθηκα την πρόταση.
Όσον αφορά την εμπειρία, αν δεν ξεκινήσει κάποιος μία εμπειρία δεν θα την έχει ποτέ. Έχω την εμπειρία του ιταλικού πρωταθλήματος, το οποίο είναι ένα σημαντικό και δύσκολο, αυτή θέλω να την μεταφέρω στον ΠΑΟΚ».
Ο Μάριο Μπερέτα συνέχισε λέγοντας: «Θα ξεκινήσουμε νωρίς, αρχές Ιουλίου την δουλειά λόγω των προκριματικών. Ξέρω ήδη ποια θα είναι η ομάδα. Υπάρχουν και οι Ιταλοί, ο Σαβίνι με τον Τσιρίλο τους οποίους γνωρίζω όπως και άλλοι ποδοσφαιριστές. Είναι σίγουρο ότι χρειάζομαι χρόνο προσαρμογής αλλά αυτόν θα τον χρειαζόμουν σε οποιαδήποτε ομάδα. Λαμβάνω επίσης υπόψη την εμπειρία των παραγόντων του ΠΑΟΚ, αλλά και την εξαιρετική δουλειά του προηγούμενου προπονητή που έφτασε την ομάδα σε ένα υψηλό επίπεδο ώστε να φτάσει στα προκριματικά του Champions League» και συμπλήρωσε: «Η δουλειά που έκανε ο προηγούμενος προπονητής είναι σημαντικά, πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα. Ο κάθε προπονητής έχει δική του φιλοσοφία και τρόπο δουλειάς, ο καθένας δίνει τα δικά του στοιχεία. Αυτό αναδεικνύεται περισσότερο όταν υπάρχει μία προηγούμενη κουλτούρα από τον προηγούμενο προπονητή. Δίνει ο καθένας τον δικό του χαρακτήρα στην ομάδα».
Ο νέος προπονητής του»Δικεφάλου» συνέχισε λέγοντας: «Στην Ιταλία φαίνονται περισσότερο οι μεγάλες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναικός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ που παίζουν καλό ποδόσφαιρο, τεχνικό. Ο Παναθηναικός απέκλεισε δίκαια την Ρόμα, το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε καλό επίπεδο, διαθέτει ένα σημαντικό πρωτάθλημα».
Για την περίοδο της οικονομικής κρίσης και το κατά πόσο τον επηρέασε στην απόφαση του είπε: «Και στην Ιταλία δεν ήμαστε πολύ καλά όσον αφορά τα οικονομικά. Δεν με επηρέασε όμως στην απόφαση μου να έρθω στον ΠΑΟΚ» και συμπλήρωσε: «Η προοπτική είναι ο ΠΑΟΚ να μείνει στο επίπεδο που βρίσκεται ήδη, είναι ένας μεγάλος στόχος. Όπως λένε στην Ιταλία, ο στόχος να κερδίσουμε πάντα τον κάθε αγώνα. Αυτό θα προσπαθήσουμε κι εμείς, στο τέλος θα δούμε τι θα κάνουμε. Αν μπορέσουμε να κερδίσουμε και το πρωτάθλημα ακόμα καλύτερα. Πρέπει αυτή η φιλοσοφία να συμπίπτει και με τους παράγοντες, τους παίκτες, με τους φιλάθλους να συνεισφέρουν και αυτοί, να ήμαστε όλοι ένα. Κυρίως σε μία περίοδο όπου υπάρχουν και δυσκολίες. Όσο περισσότερο ενωμένοι ήμαστε όλοι, τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να ξεφύγουμε από την δύσκολη κατάσταση».
Αναφορικά με την δική του φιλοσοφία είπε: «Ο κάθε παίκτης που θα μπαίνει στο γήπεδο θα πρέπει να ξέρει τι να κάνει, να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας αυτό θα προσπαθούμε πάντα να πετύχουμε. Υπάρχουν φυσικά και οι αντίπαλοι που θα κάνουν τα πάντα για να μας δυσκολέψουν. Θα πρέπει να… θυσιαστούν κάποιοι παίκτες, να παίξουν περισσότερο γιατί θα υπάρχουν ομάδες που θα μας δυσκολέψουν και πρέπει να προσπαθήσουμε και να προσαρμοστούμε στα δεδομένα του κάθε αγώνα» ενώ για το αν είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του ο ΠΑΟΚ τόνισε: «Αυτή την στιγμή είναι από τις πιο σημαντικές προκλήσεις στην καριέρα μου, να έρθω στον ΠΑΟΚ. Στόχος να διατηρήσω τον ΠΑΟΚ σε επίπεδα που είναι ήδη. Αυτό που γίνει στο μέλλον δεν μπορώ να το ξέρω».
Σε ερώτηση για την πρόκληση της παρθενικής παρουσίας του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League είπε: «Ούτε εγώ ποτέ έχω φτάσει σε αυτό το επίπεδο, οπότε έχουμε κοινό στόχο. Θα είναι δύσκολο αλλά πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε».
Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ είπε: «Είδα στο Ίντερνετ για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, είναι φανταστικοί και βοηθάνε την ομάδα. Παρασύρουν και τους ποδοσφαιριστές είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Τη πίεση την μεταφέρουν στους αντίπαλους παίκτες και όχι σε αυτούς του ΠΑΟΚ ή τον προπονητή. Θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας. Αν τύχει ένα αποτέλεσμα που δεν είναι θετικό, τότε πρέπει όλοι να το δεχθούμε» ενώ υπογράμμισε: «Η υπόσχεση μου είναι θα δουλεύω σκληρά, όλοι θα δίνουμε τα πάντα σε κάθε αγώνα, είτε είναι φιλικό είτε επίσημο».

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας ρωτήθηκε για την στροφή προς την ιταλική σχολή και είπε: «Είναι από τα πιο σημαντικά πρωταθλήματα στον κόσμο, με συγκεκριμένη φιλοσοφία. ΚΞοιτάξαμε να ταιριάζει με το ποδόσφαιρο που παίζουμε κι εμείς, και ήταν κοντά στην φιλοσοφία του κ. Σάντος. Είχαμε ως προτεραιότητα ότι θέλουμε άμεσα αποτελέσματα και προχωρήσαμε με τον κ. Μπερέτα. Μπορεί να μην έχει παίξει σε παιχνίδια επιπέδου Champions League, αλλά και πάλι έχει δουλέψει σε υψηλό επίπεδο» ενώ συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να μιλήσω για τον μεταγραφικό σχεδιασμό, από σεβασμό προς κάποιους ανθρώπους. Πρώτα θα μιλήσω με παίκτες, θα βρω τρόπο εξόδου τους από την ομάδα και μετά να γνωστοποιήσω τις προθέσεις μας. Αλλαγές δεν θα γίνουν πολλές, έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ».

Έρευνα της FIFA για το Ελλάδα - Κορέα!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_nla0DjRQHg.jpgΤα γεγονός ότι το γήπεδο «Nέλσον Μαντέλα Μπέι», όπου διεξήχθη η αναμέτρηση Ελλάδα-Ν.Κορέα, ήταν μισοάδειο ανάγκασε τη FIFA να διενεργήσει έρευνα για να εντοπίσει το πρόβλημα.Συγκεκριμένα, παρόλο που 8.000 φίλαθλοι είχαν αγοράσει εισιτήριο για τον αγώνα δεν έδωσαν ποτέ το «παρών» στο γήπεδο.

Έτσι, η Παγκόσμια Ομοσπονδία εξετάζει τους λόγους που συνέβη αυτό, την ώρα που στην ΕΠΟ υποστηρίζουν ότι δεν ήταν Έλληνες φίλαθλοι αυτοί που δεν πήγαν στο γήπεδο.

Μία εκτίμηση λέει ότι το γεγονός (που έχει παρατηρηθεί και σε άλλα γήπεδα) οφείλεται στο ότι οι μετακινήσεις στη Νότιο Αφρική γίνονται με εξαιρετική δυσκολία με αποτέλεσμα αρκετοί φίλαθλοι να μην μπορούν να μεταβούν εγκαίρως στον προορισμό τους.

Καλοοοοοοοοοοοοοοο εεεεεεεεεε?

"Οταν τελειώσει, ξυπνήστε με..."

Ψιθυροι..........

  • Η Νίκη Κάρτσωνα και ο Νίκος Χατζής βάφτισαν την Κυριακή (13/6) τον γιο τους, Φίλιππο, στο κτήμα Νάσιουτζικ, με νονό τον Γιάννη Μπουρούση. Ο χώρος που επέλεξε το ζευγάρι να πραγματοποιηθεί το μυστήριο δεν είναι τυχαίος, καθώς εκεί έγινε και ο γάμος τους πριν από τρία χρόνια.
  • Την δεύτερη κόρη του, Αναστασία, βάφτισε την Κυριακή (13/6) ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας. Το μυστήριο έλαβε χλωρα στην Άθυτο Χαλκιδικής και το παρών από πλευράς Δικεφάλου έδωσαν οι Παναγιώτης Ποικιλίδης, Γιώργος Φαρλαλής, Σπύρος Μηλιορίδης, Κώστας Ιωσηφίδης, αλλά και ο πρώην τερματοφύλακας της ομάδας και φίλος του Βρύζα, Νίκος Μιχόπουλος.
  • Διακόσιοι οπαδοί του ΠΑΟΚ βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής (13/6) στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στον Τρίλοφο προκειμένου να συμπαρασταθούν στον παπά Χρήστο για την άδικη απόφαση της Μητρόπολης. "Γεια σου παπά, παπά, μαζί σου εμείς γερά", ήταν το σύνθημα που έλεγαν έξω από την εκκλησία, με τον παπά Χρήστο να βγαίνει έξω από τον Ναό και να τους ευχαριστεί για την συμπαράσταση.
  • Με τον... καταιγισμό φάσεων από την Εθνική μας στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου έχασε το μέτρημα στα μπουκάλια νερό που έπινε ο Ρεχάγκελ! Γι` αυτό σταμάτησε η ενημέρωση.

Ντρογκμπά και Ζιντάν στη "μάχη" κατά της φτώχειας


Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά πανηγυρίζει στο Μολινό Οι Ντιντιέ Ντρογκμπά και Ζινεντίν Ζιντάν άρχισαν, μέσω ενός τηλεοπτικού σποτ, μια εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την καταπολέμηση της φτώχειας. Το διαφημιστικό, το οποίο γυρίστηκε σε πολλές γλώσσες, μεταδίδεται κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Νότια Αφρική και στοχεύει στην ενίσχυση των προσπαθειών να επιτευχθούν οι στόχοι, τους οποίους έχει θέσει ο ΟΗΕ για τη μείωση της φτώχειας, της πείνας και των ασθενειών έως το 2015.

"Δεν μπορούν να υπάρξουν θεατές στη μάχη κατά της φτώχειας", τονίζει ο επιθετικός της Τσέλσι και αρχηγός της εθνικής ομάδας από την Ακτή Ελεφαντοστού και προσθέτει: "Πρέπει όλοι να είμαστε στον αγωνιστικό χώρο για να βελτιώσουμε τις ζωές εκατομμυρίων φτωχών ανθρώπων σ' αυτόν τον κόσμο". Ο Ντρογκμπά και ο Ζιντάν είναι πρέσβεις καλής θελήσεως για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP), που συνέβαλε στη δημιουργία του διαφημιστικού.

Από την πλευρά του, ο παλαίμαχος Γάλλος διεθνής, ο οποίος βρίσκεται στη Νότια Αφρική για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: "Το Παγκόσμιο Κύπελλο φέρνει ανθρώπους απ΄ όλον τον κόσμο μαζί για να υποστηρίξουν τις εθνικές ομάδες τους και χρειαζόμαστε το ίδιο πάθος για να βάλουμε τέλος στη φτώχεια και την πείνα. Ο στόχος του 2015 είναι μερικά χρόνια μακριά, επομένως τώρα είναι ο καιρός να κάνουμε τη διαφορά".

Ο Σταύρος Λαμπριάκος αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια

http://www.metrosport.gr/wp-content/themes/metro/scripts/timthumb.php?src=/http://www.metrosport.gr/wp-content/uploads/1232406167_labriakos.JPG&w=200&h=210&zc=1Ο Σταύρος Λαμπριάκος μετά από 1,5 χρόνο (στην δεύτερη παρουσία του) στον ΑΡΗ αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και πραγματοποίησε την παρακάτω δήλωση στο www.arisfc.gr. «Για κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή έρχεται η στιγμή που πρέπει να πάρει την καθοριστική απόφαση να βάλει ένα τέλος στην καριέρα του. Πιστεύω ότι για μένα αυτή η στιγμή ήρθε και φυσικά δεν θα μπορούσα να κρεμάσω την φανέλα σε καμία άλλη ομάδα εκτός του ΑΡΗ. Πρώτιστα θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου και ιδιαίτερα στην σύζυγο μου, που ήταν δίπλα μου τόσο στις καλές όσο και στις κακές στιγμές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές και ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια. Από τα τμήματα υποδομής του ΑΡΗ μέχρι και την χρονιά που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους ιθύνοντες των διοικήσεων τόσο του ΑΡΗ, όσο και του Απόλλωνα Αθηνών και της Ξάνθης. Ευχαριστώ όλους τους γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, φροντιστές και γενικότερα υπαλλήλους των ομάδων με τους οποίους συνεργάστηκα. Σε όλους τους συλλόγους που αγωνίστηκα προσπάθησα να τιμήσω την φανέλα που φορούσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς και τους φιλάθλους όλων των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκα, αλλά πάνω από όλα τον κόσμο του ΑΡΗ. Άλλωστε ποτέ δεν έκρυψα ότι αποτελώ κι εγώ κομμάτι αυτού του κόσμου και πως πάντα για μένα στο μυαλό μου θα βρίσκεται ένα σύνθημα: «ΑΡΗ ΘΥΜΗΣΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ».

Τα εννέα «αγκάθια» των «κιτρίνων»

Τα εννέα «αγκάθια» των «κιτρίνων»

Έχουν περάσει 25 ολόκληρες μέρες από την τελευταία εκκρεμότητα της περσινής χρονιάς (19 Μαΐου ήταν ο αγώνας της αυλαίας με τον ΠΑΟΚ για τα πλέϊ οφ) και η διοίκηση του Άρη συνεχίζει να «παλεύει με τα κύματα» σε μια προσπάθεια να λύσει όσο περισσότερα προβλήματα γίνεται.
Οι υποθέσεις που έχουν διευθετηθεί μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και αφορούν δύο παλιές «ιστορίες» και δύο καινούριες.
Αναλυτικά, έχει τακτοποιηθεί το θέμα του Ρονάλντο Γκιάρο, με την ανανέωση της συνεργασίας του για ένα ακόμη χρόνο, ενώ ο Θέσαρ Ορτιθ επέστρεψε στην Ατλέτικο Β, όπου και θα συνεχίσει πλέον να αγωνίζεται.
Επίσης, ανακοινώθηκαν δύο νέες κινήσεις, αυτές των Τσεσνάουσκις και Λαζαρίδη, που αποτελούν και τις πρώτες μεταγραφές.
Από κει και πέρα τώρα παρά τις φιλότιμες πρωτοβουλίες δεν έχει δοθεί λύση σε καμία από τις εννέα (9) εκκρεμότητες που ήταν ήδη γνωστές με τη λήξη της σεζόν.
Πρόκειται για τους Αράνο, Αντού, Μεριέμ, Τζόνσον (που έχουν συμβόλαια και την προσεχή χρονιά), Νασούτι, Φερνάντεζ, Λαμπριάκο, που έχουν ήδη ολοκληρώσει τη συνεργασία τους, αλλά και τους «τελειωμένους» -θεωρητικά- Πέσκοβιτς και Πιοβεζάν, που όλο φεύγουν αλλά ακόμη παραμένουν στο ρόστερ της ομάδας.

Τέσσερα ερωτηματικά

Πέρα από τις εννέα , όπως προαναφέραμε γνωστές «ανοιχτές ιστορίες» η διοίκηση της ΠΑΕ έχει να λύσει και πέντε αναπάντητα -μέχρι στιγμής- ερωτηματικά.
Ποια είναι αυτά;
Αναφερόμαστε στις περιπτώσεις των Σηφάκη, Κόκε (που φαίνεται ότι ενδιαφέρουν συγκεκριμένες ευρωπαϊκές ομάδες και επομένως κανείς δεν ξέρει πως θα εκδηλωθούν τα επόμενα βήματα και τι θα προκύψει μέσα στις επόμενες μέρες) και στους ακριβοπληρωμένους Γκαρσία, Χαβίτο και Κάλβο (στους οποίους δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να γίνει πρόταση για περικοπή αμοιβών και συμβολαίων).
Υπό προϋποθέσεις, στο ίδιο καθεστώς αβεβαιότητας μπορούμε να πούμε ότι «επιπλέει» και ο Μεντί Ναφτί, που αμείβεται πανάκριβα αλλά δεν έχει πείσει για όλα τα υπόλοιπα.

Παρόντες, απόντες, νέοι

Επομένως, οι παρόντες-από τους παλιούς- στην πρώτη συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για τις 20 του μήνα, φυσιολογικά, θα είναι 16: Φρασέρι, Γκιάρο, Βανγκέλι, Κουλουχέρης, Μπουγαϊδης, Νέτο, Αραβίδης, Οικονομόπουλος, Αγτζίδης, Κάλβο, Γκαρσία, Κόκε, Κάμπορα,Χαβίτο, Ντέιλι και Γραικός.
Τρεις θα είναι -με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα- οι καινούριοι: Τσεσνάουσκις, Λαζαρίδης και Ρόβας ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν και δύο ακόμη (οι γνωστοί-άγνωστοι Μενδρινός, Βελλίδης).
Απόντες λόγω υποχρεώσεων με τις εθνικές ομάδες θα είναι-αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο- οι δύο διεθνείς με την Εθνική μας Σηφάκης και Πρίττας, καθώς και ο Μεντί Ναφτί που βρίσκεται με την Εθνική Τυνησίας(προετοιμάζεται για το Κόπα Άφρικα).Πηγη Μετροσπορ

Πιέζει την ΑΕΚ ο Σκόκο


Ο Σκόκο προσπαθεί να κόψει την προσπάθεια του Νεμπεγλέρα Ο Νάτσο Σκόκο φαίνεται ότι έχει καταλήξει σε ποια ομάδα θέλει να συνεχίσει την καριέρα του. Ο Αργεντινός άσος πιέζει τη διοίκηση του ελληνικού συλλόγου να αποδεχθεί την πρόταση που έχει καταθέσει η Χετάφε, ωστόσο η ΑΕΚ είναι διατεθειμένη να περιμένει λίγο ακόμα μήπως φτάσει στα γραφεία η πρόταση της Ανζχί.

Ο ρωσικός σύλλογος θέλει να εντάξει στο δυναμικό του τον Σκόκο και είναι έτοιμος να προσφέρει 3,2 εκ ευρώ για τον Αργεντινό, προσφορά αρκετά μεγαλύτερη από τη Χετάφε, η οποία το μέγιστο που μπορεί να δώσει είναι δύο εκ. ευρώ συν κάποιους παίκτες σαν έμψυχα ανταλλάγματα. Το πρόβλημα προκύπτει στα "θέλω" του Σκόκο. Ο Αργεντινός προτιμά να αγωνιστεί στην Πριμέρα Ντιβιζιόν γι αυτό και έχει επιλέξει τη Χετάφε.

Η ΑΕΚ που έχει κοστολογήσει τον Σκόκο με τρία εκατομμύρια ευρώ, υπολογίζει στα λεφτά της πώλησης του Αργεντινού για να πραγματοποιήσει μεταγραφές. Ετσι η "Ενωση" προτιμά τα 3,2 εκ της Ανζχί από τα δύο της Χετάφε..

ΕΣΑΚΕ -Ξανά Οικονομίδης με 14-1

http://www.sport24.gr/ast/cov/es/esake_2008_6_9_18_16_16_b.jpgΓια τέταρτη συνεχόμενη φορά και με συντριπτική πλειοψηφία (14-1) ο Βασίλης Οικονομίδης εξελέγη και πάλι πρόεδρος στον ΕΣΑΚΕ. Ήταν, άλλωστε, και η μοναδική υποψηφιότητα που υπήρχε και η επιλογή των 14 ΚΑΕ, συν του εκπροσώπου της ΕΟΚ που συμμετείχε στις εκλογές ήταν εύκολη. Είναι άγνωστο ποιος έριξε λευκό. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, δεν ανήκει στον... Ολυμπιακό, όπως ήταν η πρώτη εκτίμηση μετά τις εκλογές!

Ο κ.Οικονομίδης στον χαιρετισμό του προς τα μέλη του ΔΣ, που προηγήθηκε παραδέχθηκε ότι η ευθύνη που αναλαμβάνει το νέο ΔΣ είναι πολύ μεγάλη: "Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τις συνθήκες, οι οποίες θα γίνουν ακόμη δυσκολότερες" είπε για να υπογραμμίζει:

"Ζητάω την δική σας συμπαράσταση, την οργάνωση και την οχύρωση των ομάδων, ειδικά σε θέματα προϋπολογισμού. Περιμένω τις προτάσεις σας για τη βία αλλά και για όλα τα προβλήματα που απασχολούν το μπάσκετ, ώστε να τα συζητήσουμε με τους φορείς".

ΕΡΤ και Nova για τα τηλεοπτικά

Το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων δεν συζητήθηκε αλλά όπως αποκάλυψε ο κ.Οικονομίδης γίνονται διαπραγματεύσεις με ΕΡΤ και Novasports ώστε να πάμε σε μια μορφή έμμεσης κεντρικής διαχείρισης. Το συνδρομητικό κανάλι θα κρατήσει τις 4 ομάδες που είχε και φέτος, οι υπόλοιπες 10 (ανάμεσά τους Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός) θα πάνε στην ΕΡΤ.

Η συνεργασία των καναλιών θα είναι ευέλικτη: "Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο" ήταν το σχόλιο του προέδρου. Νωρίτερα είχε αποσυρθεί η υποψηφιότητα Παπακαλιάτη, για τον οποίο ο κ.Οικονομίδης είπε: "Δεν έχω απαντήσει εδώ και οκτώ χρόνια στον κ.Παπακαλιάτη. Δεν πρόκειται να το κάνω ούτε τώρα".

Η Ντόρτμουντ απέκτησε τον Λεβαντόφσκι


Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι Τον Πολωνό επιθετικό, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, από τη Λεχ Πόζναν απέκτησε η Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ο 21χρονος άσος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον σύλλογο της Μπουντεσλίγκα, ο οποίος ετοιμάζεται για τα πλέι οφ του Europa League της νέας σεζόν.

Η μεταγραφή του Πολωνού άσου, ο οποίος πρόλαβε με την Λεχ Πόζναν να πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο, έφτασε, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Ολλανδία-Δανία 2-0

http://www.contra.gr/images/m/netherlands_denmark_live140610_m.jpgΜετά κόπων, βασάνων και ενός... αυτογκόλ η Ολλανδία νίκησε 2-0 τη Δανία στο Γιοχάνεσμπουργκ και πήρε εξ αρχής προβάδισμα στη μάχη του 5ου Ομίλου. Κακό το παιχνίδι, αργός ο ρυθμός, ελάχιστες οι καλές στιγμές. Στο φινάλε σφράγισαν το "τρίποντο" οι "οράνιε".Καρέ - Καρέ

10ο λεπτό: Σουτ εκτός περιοχής από τον Κάουτ, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Σόρενσεν.

20ο λεπτό: Μετά από ατομική προσπάθεια του φαν Πέρσι, ο φαν ντερ Φάαρτ είχε την ευκαιρία, αλλά το σουτ του εξοστρακίστηκε και έφυγε κόρνερ.

23ο λεπτό: Δοκίμασε το πόδι του ο Ενέβολντσεν, αλλά η μπάλα έφυγε μακριά.

27ο λεπτό: Επικίνδυνη κεφαλιά του Μπέντνερ, η μπάλα μόλις άουτ.

34ο λεπτό: Σουτ του Ρόμενταλ, ο Στεκέλενμπουργκ ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε.

37ο λεπτό: Ο Κάλενμπεργκ σούταρε προς την εστία, αλλά ο Στεκέλενμπουργκ έδιωξε σε κόρνερ.

43ο λεπτό: Καθυστέρησε ο φαν Πέρσι και το σουτ του στην τελική προσπάθεια δεν ανησύχησε τον Σόρενσεν.

46ο λεπτό: Γκολ για την Ολλανδία! Ο Σίμον Πόουλσεν έστειλε άθελά του με κεφαλιά (μετά από κόντρα στην πλάτη του Άγγερ) την μπάλα στα δίχτυα του Σόρενσεν.

52ο λεπτό: Ο Σόρενσεν πρόλαβε τον φαν Πέρσι και έσωσε τη Δανία.

59ο λεπτό: Εναέριο τακουνάκι του φαν ντερ Φαάρτ, ο Σόρεσεν εκτινάχθηκε και μπλόκαρε εντυπωσιακά.

82ο λεπτό: Τρομερό σουτ του Σνάιντερ, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

85ο λεπτό: Γκολ για τη Ολλανδία! Ο Ελία στο τετ α τετ με τον Σόρενσεν σημάδεψε το αριστερό δοκάρι, όμως στην επαναφορά ο Κάουτ ήταν εύστοχος σε κενό τέρμα.

88ο λεπτό: Ο Σίμον Πόουλσεν με προβολή πάνω στη γραμμή έσωσε το 3-0 στο πλασέ του Αφελάι. Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βίελ, Χέιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Κάιτ, Ντε Γιονγκ, Φαν Πέρσι (77' Άφελαϊ), Σνάιντερ, Φαν Nτερ Φάαρτ (67' Έλια)

Δανία

Μόρτεν Όλσεν): Σόρενσεν, Κρ. Πόουλσεν, Κιάερ, Άγκερ, Γιάκομπσεν, Γιόργκενσεν, Μπέντνερ (62' Μπέκμαν), Κάλενμπεργκ (73' Έρικσεν), Σ.Μ. Πόουλσεν, Ρόμενταλ, Ενεβόλτσεν (56' Γκρόνκιερ)


Διαμαντίδης για άλλα τρία χρόνια


Ο Διαμαντίδης με αντιπάλους τους Μαυροκεφαλίδη και Μπουρούση Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανανέωσε την συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό για άλλα τρία χρόνια κι έτσι θα συνεχίσει να είναι ο αρχηγός των πρασίνων. Ο Ελληνας γκαρντ συμφώνησε σε όλα με τους αδερφούς Γιαννακόπουλους και σύντομα θα ανακοινωθεί.

Οι δύο πλευρές επιθυμούσαν διακαώς την ανανέωση της συνεργασίας τους και ήταν θέμα χρόνου να επέλθει συμφωνία. Ο χρόνος που χρειάστηκε δεν ήταν πολύς κι έτσι Διαμαντίδης και αδελφοί Γιαννακόπουλοι έδωσαν τα χέρια το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της ΒΙΑΝΕΞ.

Πλέον σειρά παίρνει ο Βασίλης Σπανούλης με τον Ελληνα γκαρντ να βρίσκεται μία... ανάσα από το να πει το "ναι" στην πρόταση που έχει στα χέρια του.

Η ανακοίνωση της "πράσινης" ΚΑΕ για το νέο συμβόλαιο του Διαμαντίδη, έχει ως εξής:
"Τρία ακόμη χρόνια αρχηγός του Παναθηναϊκού θα είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο Έλληνας γκαρντ συμφώνησε με τους "πράσινους" για ανανέωση του συμβολαίου του για την επόμενη τριετία. Ο Διαμαντίδης φορά τη φανέλα με το νούμερο 13 από το 2004, όταν και υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Από τότε έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα Ελλάδας, πέντε κύπελλα Ελλάδας και δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα".

Λίνεν ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού.


Ο Εβαλντ Λίνεν Εβαλντ Λίνεν και Σωκράτης Κόκκαλης τα είπαν το μεσημέρι της Δευτέρας και έδωσαν τα χέρια. Ο Γερμανός τεχνικός θα είναι ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού για τον επόμενο χρόνο και σε επτά μέρες θα ξεκινήσει με τους παίκτες του την προετοιμασία εν όψει της νέας σεζόν. Ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου θα αυξήσει τον τραπεζικό του λογαριασμό κατά 550.000 ευρώ.

Το μόνο που απομένει για να επισημοποιηθεί η συνεργασία των δύο πλευρών είναι να ανακοινωθεί και επίσημα από τους "ερυθρόλευκους". Ο Γερμανός αμέσως μετά τη συνάντηση με τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού, πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ, έτσι ώστε να βάλει την υπογραφή του και στο νέο του συμβόλαιο.

Tenorio-Στοίχημα...World Cup 2010:Νίκη γιά τα <Αδάμαστα λιοντάρια>

Eπιμέλεια-Tenorio

Xαιρετώ όλα τα φιλαράκια


Μέχρι στιγμής, έχω δεί όλα τα παιχνίδια τού Mundial καί η αλήθεια είναι πως δεν μού έχει αρέσει καμία ομάδα με το στύλ παιχνιδιού της.Ας ελπίσουμε στα επόμενα παιχνίδια να δούμε καί λίγο καλύτερο θέαμα.Περιμένω επίσης με μεγάλη προσμονή να δω την αγαπημένη μου Brazil καί τούς μάγους της μπάλας γιά να δούμε καί λιγάκι πως κλωτσάνε το τόπι..Γιά την Εθνική μας τι να πεί κανείς καί τι να σχολιάσει, απλά με δύο λέξεις, ομάδα χωρίς αρχή καί τέλος.

Πάμε ευθύς αμέσως στα σημερινά εκεί όπου θα ασχοληθούμε με ένα καί μοναδικό σημείο.


Japan - Cameroon (2)

Ε’ ΟΜΙΛΟΣ: Ολλανδία, Δανία, Ιαπωνία, Καμερούν

Πόλη : Bloemfontein. Στο «Free State Stadium». Χωρητικότητας 45.058 θεατών

Διαιτητής : Olegario Benquerenca (Portugal)

Μεγάλος προβληματισμός καί αρκετή γκρίνια στην Εθνική ομάδα της Japan κυρίως από την κακή εικόνα πού έδειξε στα τελευταία φιλικά προετοιμασίας .Τέσσερις σερί ήττες με πολλά γκόλ παθητικό καί γενικώς σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση.Εχει να γευτεί την χαρά της νίκης από τον μήνα Μάρτιο, εκεί όπου είχε επικρατήσει με σκόρ 2-0 επί τού Bahrein γιά τα προκριματικά τού Κυπέλλου Ασίας.Η Japan δεν δείχνει να έχει την απαιτούμενη ομοιογένεια, ενώ καί οι πολύ κακές εμφανίσεις των φιλικών έχουν φέρει γκρίνια στον κόσμο της.

Kάπως καλύτερο αγωνιστικά παρουσιάστηκε το Cameroon στα τελευταία φιλικά, εκεί όπου μπορεί να μήν κέρδισε κανένα από τα παιχνίδια πού έδωσε ,αλλά τουλάχιστον τα πάλεψε Xωρίς πάντως να είναι καί στα πολύ καλά τούς, τα αδάμαστα λιοντάρια με αιχμή τού δώρατος στην επιθεσή τους τον Samuel Eto’o καί όχι μόνο ,μπαίνουν με φιλοδοξίες γιά κάτι καλό στο Mundial. Όλοι στην ομάδα έχουν την επιθυμία να πράξουν κάτι ανάλογο με την ομάδα τού Milla που άφησε άφωνους τους πάντες το 1990 στην Ιταλία.Η τωρινή ομάδα τού Cameroon διαθέτει στο ρόστερ της πολλούς. καί καλούς ποιοτικά παίκτες πού αγωνίζονται αποκλειστικά σε αξιολογότατες ομάδες της Ευρώπης.

Αποστολή Cameroon : Carlos Kameni (Espanyol) Souleymanou Hamidou (Kayseri) Guy N’dy Assembé (Valenciennes) Rigobert Song (Trabzonspor) Geremi (Ankaragücü) Stephane Mbia (Marseille) Aurélien Chedjou (Lille) Nicolas N’Koulou (Monaco) Benoît Assou-Ekotto (Tottenham) Sébastien Bassong (Tottenham) Gaëtan Bong (Valenciennes) Jean Makoun (Lyon) Alexandre Song (Arsenal) Landry N’Guémo (Celtic) Eyong Enoh (Ajax) Georges Mandjeck (Kaiserslautern) Joel Matip (Schalke) Samuel Eto’o (Inter) Pierre Webó (Mallorca) Achille Emana (Real Betis) Mohammadou Idrissou (Freiburg) Vincent Aboubakar (Cotonsport) Maxim Choupo-Moting (Nuremberg) .


Θα ρισκάρω στην ποιοτικά ανώτερη ομάδα τού Cameroon σε απόδοση (2,15)


Kαλή τηλεθέαση, καλά να περνάτε, τα σέβη μου...

«Η υπομονή δεν είναι αδυναμία»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/835f946ca8aa6c9f4d6fbef8c9e1cdbe_L.jpg?1276501031?1276501031?1276501031Νέα ανακοίνωσε εξέδωσε σήμερα(14/6) το μεσημέρι η ΠΑΕ Ηρακλής κατά της ΕΠΟ. Οι «κυανόλευκοι» προειδοποιούν πως όποιος βλάψει την ομάδα θα το μετανοήσει.

Νέα καυστική ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα(14/6) δύο ημέρες πριν απόφαση για την συμμετοχή της ομάδας στο Πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ, η ΠΑΕ Ηρακλής κατά της ΕΠΟ.

«Η υπομονή και η αυτοσυγκράτηση είναι αρετή, που σπανίζει τρομακτικά στις εποχές μας, ιδίως όταν αδικείσαι κατάφωρα, ενώ κάποιοι (και με δημοσιογραφικές αποκαλύψεις πλέον) τυγχάνουν προνομιακής αντιμετώπισης. ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΝΑ ΕΚΛΗΦΘΟΥΝ ΩΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ – ΤΥΧΟΝ – ΘΑ ΑΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ, ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ – ΦΥΣΙΚΑ – ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.

Οι αποκαλύψεις θα είναι συντριπτικές και οι απαντήσεις άμεσες. ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΕΔΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ. Αυτό είναι βέβαιο. Ακόμη περιμένουμε τα ονόματα των μελών της Επιτροπής, που θα κρίνει το μέλλον του ΗΡΑΚΛΗ, αλλά αυτά ‘διαρρέονται’ εντέχνως και σκοπίμως στον Τύπο και μάλιστα… τμηματικά.

Το δίκιο μας το γνωρίζει, πλέον, όλη η φίλαθλη Ελλάδα, το αποκαλύπτει όλη η αθλητικογραφία της χώρας, με στοιχεία, που προκαλούν το κοινό αίσθημα. Γνωρίσατε την διαμαρτυρία μας. Δεν θέλετε να γνωρίσετε την οργή μας…

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ"

«Θέλει Μπαράχα ο Κούπερ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/83f55db765bb60218d4794b99d1431e7_L.jpg?943912800?943912800?943912800ι παλιές αγάπες... δεν ξεχνιούνται. Το colpo grosso με την απόκτηση του Ρούμπεν Μπαράχα επιθυμεί να κάνει ο Αρης μέσω του Έκτορ Ραούλ Κούπερ όπως αναφέρει ο ισπανικός Τύπος.

Συγκεκριμένα με σημερινό δημοσίευμα της «superdeporte» ο Αργεντίνος τεχνικός επιθυμεί την απόκτηση του Ισπανού άσου της Βαλένθια ο οποίος αποχωρεί από τις «Νυχτερίδες». Οι δύο τους γνωρίζονται εδώ και 11 χρόνια μιας και ο Λατίνος κόουτς τον είχε φέρει στο «Μεστάγια».

Για τον παίκτη υπάρχει ενδιαφέρον από την Ισπανία αλλά και την Αγγλία (Βαγιαδολίδ, Σαραγόσα, Χιχόν, Λεβάντε, Γουίγκαν).

Λύση για τον Νασούτι


Μονομαχία στον αέρα του Σισέ με τον Νασούτι Είναι άγνωστο αν οι μέρες που κυλούν χωρίς οριστικές εξελίξεις στο θέμα Νασούτι, αποτελούν θετικό σημείο της διαπραγμάτευσης του Aρη με τη Ρίβερ Πλέιτ ή αν θα πρέπει να ξεχάσουμε οριστικά τον Αργεντίνο στόπερ. Ο Νασούτι δεν είναι βέβαιο ότι θα μείνει στον Aρη και αυτό έχει ανοίξει έναν κύκλο αναζήτησης για έναν ακόμη ποδοσφαιριστή στη θέση του κέντρου της άμυνας.

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει η ΠΑΕ Aρης είναι πολλές αλλά σημαντικότερη είναι οι οικονομικές απαιτήσεις της Ρίβερ. Ίσως λόγω και των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει από πέρυσι προσπαθεί να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ώστε να πουλήσει τον ποδοσφαιριστή με την καλύτερη τιμή.

Η ομάδα του Ντανιέλ Πασαρέλα περίμενε να βρεθεί κάποια ομάδα από το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα από την Ευρώπη να καταβάλει τα χρήματα που αξιώνουν οι Αργεντίνοι. Δεν αποκλείεται, όσο περνάνε οι μέρες όμως το πιθανότερο είναι να αλλάξει στάση η Ρίβερ.

Επίσης, δεν αποκλείεται να προκύψει και νέα πρόταση του Aρη για να πείσουν τους Αργεντίνους. Παράλληλα ο Aρης έχει κινηθεί στην ξένη αγορά, εδώ και αρκετό καιρό, με σκοπό να βρει τον αντικαταστάτη του Νασούτι. Μάλιστα, μία εκ των λύσεων είναι ο Γκουστάβο της Βάσκο Ντα Γκάμα που έχει προταθεί στους κίτρινους και φαίνεται να ικανοποιεί.

Καντάφι: "Διεφθαρμένη οργάνωση η FIFA"

http://www.contra.gr/images/m/libya_m.jpgΟ Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι ξεσπάθωσε εναντίον της FIFA, ενώ οι αγώνες έχουν ξεκινήσει και μόλις χτες ο κόσμος ξεκίνησε να ευχαριστιέται ποδόσφαιρο. Με την τοποθέτησή του, όμως, ο στρατιωτικός και πολιτικός ηγέτης ανέδειξε ένα θέμα που απασχολεί εξίσου.

Ερωτώμενος για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανέφερε: «Η FIFA είναι μια διεφθαρμένη οργάνωση. Διατηρεί μία μονοπωλιακή θέση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, κερδίζοντας δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπροσθέτως, υποστηρίζει τη μοντέρνα σκλαβιά».

Ασφαλώς, τα λόγια του αποτελούν αντικείμενο συζήτησης. «Η FIFA θα έπρεπε να χρηματοδοτεί τις φτωχές χώρες για να διοργανώνουν Μουντιάλ κι όχι να το δίνουν μόνον σε πλούσιες χώρες. Με αυτή τη λογική, οι φτωχές χώρες ποτέ δεν πρόκειται να δουν το Παγκόσμιο Κύπελλο». Ο Λίβυος ηγέτης δεν σταμάτησε εκεί, αλλά προχώρησε και σε πρόταση: «Πάντα έλεγα πως η χώρα που έχει κατακτήσει το Μουντιάλ, πρέπει να διοργανώνει και το επόμενο, με τη FIFA να πληρώνει τα έξοδα. Έχουν τα χρήματα, αλλά δεν θέλουν να τα ξοδέψουν».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Λιβυή είναι η μόνη βορειοαφρικανική χώρα που δεν έχει προκριθεί ποτέ στα τελικά της διοργάνωσης.

Προβάδισμα τίτλου για τους Σέλτικς


Ο Πιρς απέναντι στον Αρτεστ Μία νίκη μακριά από τον τίτλο στο ΝΒΑ βρίσκονται οι Σέλτικς που επιβλήθηκαν στην Βοστώνη 92-86 των Λέικερς. Η ομάδα του Λος Αντζελες έχει την ευκαιρία να ανατρέψει την κατάσταση, καθώς τα επόμενα δύο παιχνίδια γίνονται στην έδρα της, όπου με ισάριθμες επικρατήσεις πανηγυρίζει για δεύτερη διαδοχική σεζόν.

Ο Πολ Πιρς ήταν ο κορυφαίος των νικητών με 27 πόντους, ωστόσο μεγάλη συμβολή στη νίκη είχε και ο Γκαρνέτ, ο οποίος σταμάτησε στους 18 πόντους, κατεβάζοντας παράλληλα και 19 ριμπάουντ! Νταμπλ νταμπλ πέτυχε και ο Ρόντο με 18 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Για τους ηττημένους ο Κόμπι Μπράιαντ έκανε ότι μπορούσε για να "κλέψει" η ομάδα του τη νίκη. Ο Αμερικανός άσος πέτυχε 38 πόντους και μοίρασε τέσσερις ασίστ. Ο Γκασόλ τον ακολούθησε σε απόδοση έχοντας 12 πόντους και 17 ριμπάουντ.

Σέλτικς: Πιρς 27, Γκαρνέτ 18, Πέρκινς 4, Ρ.Άλεν 12, Ρόντο 18, Τ.Άλεν 4, Ουάλας 5, Ρόμπινσον 4.
Λέικερς: Αρτεστ 7, Γκασόλ 12, Μπάινουμ 6, Μπράιαντ 38, Φίσερ 9, Όντομ 8, Φάρμαρ 1, Βούγιατσιτς 5.

Έφθασε στην Θεσσαλονίκη ο Μπερέτα

Έφθασε στην Θεσσαλονίκη ο Μπερέτα

Ο Μάριο Μπερέτα έφθασε στην Θεσσαλονίκη συνοδευόμενος από τον Ζήση Βρύζα. Ο νέος τεχνικός του δικεφάλου αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» καθώς θα παρουσιαστεί στις 5μ.μ. και επίσημα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τον Μάριο Μπερέτα υποδέχθηκαν φίλοι του ΠΑΟΚ αλλά και ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Κώστας Ιωσηφίδης. Ο Ιταλός τεχνικός θα υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ.

23 χρόνια μετά...

http://www.contra.gr/images/m/ellas_gkalis87to01b_m.jpgH εθνική ομάδα ποδοσφαίρου -πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004- δίνει τη ''μάχη'' της στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Πριν από 23 χρόνια όμως, η επίσημη αγαπημένη άνοιξε το δρόμο των επιτυχιών και άλλαξε το ρου της ιστορίας του ελληνικού αθλητισμού. 14 Ιουνίου 1987, η εθνική μπάσκετ στην κορυφή της Ευρώπης Final countdown

Αρκεί μία στιγμή για την αναγέννηση ενός αθλήματος. Αρκεί ένα χρυσό μετάλλιο για να ενώσει όλους τους Έλληνες, να τους κάνει να αγαπήσουν το μπάσκετ και να δώσει ώθηση στο άθλημα για να ζήσει μεγάλες στιγμές. Λίγο πριν το ένδοξο Ιούνη του 1987, λίγο πριν το καλοκαίρι που έμελλε να αλλάξει την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, τίποτα δεν προμήνυε αυτόν τον μέγιστο για την εποχή θρίαμβο. Σίγουρα το γεγονός ότι φιλοξενούσαμε το 25ο Ευρωμπάσκετ ήταν ένα αβαντάζ για να μας γνωρίσει η Ευρώπη, για να δείξουμε τι πραγματικά αξίζουμε.

Το δύσκολο έργο αυτή την φορά είχε πέσει στα χέρια του Κώστα Πολίτη, που είχε την τεχνική ηγεσία της "επίσημης αγαπημένης". Την ελληνική αποστολή στην διοργάνωση αποτελούσαν οι: Νίκος Γκάλης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Νίκος Σταυρόπουλος, Μέμος Ιωάννου, Μιχάλης Ρωμανίδης, Νίκος Φιλίππου, Λιβέρης Ανδρίτσος, Φάνης Χριστοδούλου, Νίκος Λινάρδος, Παναγιώτης Φασούλας, Αργύρης Καμπούρης, Παναγιώτης Καρατζάς.

Στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων μας, τα πράγματα ήταν εξαιρετικά εύκολα, καθώς με ηγέτη τον Νίκο Γκάλη να πετυχαίνει 44 πόντους, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρουμανίας, επικρατώντας χαλαρά με 109-77. Επόμενο ραντεβού, σίγουρα δύσκολο, εδώ που η Εθνική μας χρειάστηκε να κάνει την πρώτη υπέρβαση της. Μετά από ένα πλήρως αμφίρροπο ματς, οι διεθνείς μας καταφέρνουν να πάρουν την νίκη με αντίπαλο την μεγάλη Γιουγκοσλαβία του Ντράζεν Πέτροβιτς με σκορ 84-78. Όμως όταν έχεις Γκάλη στην ...μηχανή σου, τι πραγματικά μπορείς να φοβηθείς. Εύκολη η απάντηση: ΤΙΠΟΤΑ! Με τον "Nick The Greek" απλά σταμάτησε και πάλι στους 44 πόντους, δείχνοντας αποφασισμένος να οδηγήσει την Ελλάδα στο ψηλότερο σκαλοπάτι. Όμως ακόμη ήταν πολύ νωρίς...

Το επόμενο παιχνίδι ήρθε να μας προσγειώσει ανώμαλα, επαναφέροντας μας στην γη... Ο αγώνας με την Ισπανία δεν εξελίχθηκε όπως θα επιθυμούσαμε, οι Ίβηρες μας "πάτησαν" με 106-89, κάτι που δυσκόλεψε τα πράγματα. Πρώτο ...βιολί και πάλι για την ελληνική ομάδα ήταν ο "μάγος", Νίκος Γκάλης που τέλειωσε το ματς με 35 πόντους. Και τώρα είχε έρθει η ώρα για την δεύτερη υπέρβαση που έπρεπε να κάνουν τα παιδιά του Κώστα Πολίτη. Απέναντι στο θηρίο της Σοβιετικής Ένωσης, όπως ήταν φυσικό τίποτα δεν έμοιαζε εύκολο. Η Εθνική πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, όμως τα τραγικά λάθη της διαιτησίας μας στερούν μία πολύ μεγάλη νίκη. Το ...σπρώξιμο της "αρκούδας", με τους άρχοντες του αγώνα να πετάνε εκτός παρκέ τους Χριστοδούλου και Γιαννάκη με πέντε φάουλ, γέμισε τους διεθνείς μας πείσμα, καθώς πλέον δεν έπρεπε να "πολεμήσουν" μόνο σε αγωνιστικά πλαίσια, αλλά και τα φαλτσοσφυρίγματα. Εν τέλει γνωρίσαμε την ήττα με 69-66.

Στον αγώνα με τους Γάλλους θέλαμε μόνο την νίκη, για να πάρουμε την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Μπροστάρης και πάλι ο "μάγος" που τέλειωσε το παιχνίδι έχοντας πετύχει 36 πόντους, και η Ελλάδα επικρατεί με 82-69, παίρνοντας ιστορική πρόκριση στην οχτάδα. Ομως είχαμε περάσει ως τέταρτοι, κι αυτό είχε άμεση συνέπεια να βρούμε μπροστά μας την πρώτη του έτερου ομίλου, Ιταλία. Με τον Γκάλη να πετυχαίνει 38 πόντους και τον αρχηγό Παναγιώτη Γιαννάκη να προσθέτει 22 πόντους η ομάδα μας κλείνει το πρώτο μεγάλο ραντεβού με την ιστορία της, καθώς παίρνει το "εισιτήριο" για τα ημιτελικά, καθώς επιβλήθηκε με 90-78. Εκεί θα βρει το μεγαθήριο που λέγεται Γιουγκοσλαβία, όμως πλέον σε έναν πολύ διαφορετικό αγώνα που θα κρίνει μία θέση στον μεγάλο τελικό.

Απέναντι στην "μεγάλη των πλάβι σχολή" οι διεθνείς μας στάθηκαν στο ύψος τους. Με τους Γκάλη και Χριστοδούλου να οδηγούν τους υπόλοιπους, έχοντας πετύχει από 30 και 18 πόντους αντίστοιχα, η Ελλάδα νικάει με 81-77. Το τελευταίο ...κομμάτι του θριάμβου γράφτηκε στις 14 Ιουνίου 1987 στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Σε έναν συγκλονιστικό, απίστευτο και δραματικό τελικό οι "ψυχάρες" της ελληνικής ομάδας απέδειξαν πόσο πολύ ήθελαν αυτό το τρόπαιο. Το ματς κρίθηκε στο νήμα, με τον τίμιο γίγαντα Αργύρη Καμπούρη, να κρατάει στο τέλος της παράτασης μία ολόκληρη στα χέρια του από την γραμμή των βολών. Όμως ο σέντερ μας στάθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο ύψος των περιστάσεων, έδωσε τα διαπιστευτήρια του στον τομέα της ψυχραιμίας, και με τις δύο εύστοχες βολές του, διαμόρφωσε το τελικό 103-101, που στάθηκε ικανό να ανεβάσει την χώρα μας στο ψηλότερο σκαλοπάτι της Ευρώπης. Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης ο Νίκος Γκάλης.

Για την ιστορία τι έκαναν οι παίκτες μας στον μεγάλο τελικό: Γκάλης 40, Γιαννάκης 10, Καμπούρης 10, Ρωμανίδης 3, Ανδρίτσος 10, Φασούλας 12, Ιωάννου 8, Χριστοδούλου 10, Φιλίππου. Μετά το τέλος του μεγάλου αγώνα όλη η Ελλάδα μετατράπηκε σε ένα απέραντο γαλανόλευκο "χαλί". Παντού σε κάθε γωνία τα πανηγύρια ήταν έντονα. Όλη η Ελλάδα ξενύχτησε, τραγούδησε, γέλασε, έκλαψε, γέμισε συγκίνηση και υπερηφάνεια. Ποτέ ξανά μία εκδήλωση σε οποιονδήποτε τομέα δεν είχε τόση ακροαματικότητα. Από εμάς ένα τεράστιο ευχαριστώ...

Έρχεται ο Μπερέτα

Έρχεται ο Μπερέτα
Στις 12 το μεσημέρι θα αφιχθή στη Θεσσαλονίκη ο Μάριο Μπερέτα, ο οποίος στις 5 το απόγευμα θα παρουσιαστεί επίσημα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Ιταλός προπονητής αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του Δικεφάλου, ενώ αμέσως μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας, θα πιάσει δουλειά, ξεκινώντας μαζί με τη διοίκηση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Πρώτη μεταγραφή θα είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδη

Συλλαλητήριο την Τρίτη


Οι οπαδοί του Ηρακλή Η νέα πολυπληθής συγκέντρωση στο Ιβανώφειο δεν εξελίχθηκε με νέα πορεία όπως ανέφεραν οι πληροφορίες. Αυτό που συνέβη την Κυριακή αφορούσε στον οραγνωτικό τομέα, αφού οι οπαδοί του Ηρακλή συνεχίζουν τις προετοιμασίες για το μεγάλο συλλαλητήριο της Τρίτης.

Στο Ιβανώφειο και πάλι θα συγκεντρωθούν, το βράδυ της Τρίτης, μία μέρα πριν η δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ κρίνει το παρόν και το μέλλον του Ηρακλή.

Αναμένονται και πάλι χιλιάδες φίλοι της ομάδας με σκοπό να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα από την Θεσσαλονίκη για τη δικαίωση του Ηρακλή.

Οι συζητήσεις, λοιπόν, που έγιναν σήμερα, είχαν να κάνουν με την πορεία των κινητοποιησεων και τη συμμετοχή όλων που θα πρέπει να ενταθεί. Με δεδομένο ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία για μια κρίσιμη απόφαση, οι κυανόλευκοι φαίνεται να είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στους δρόμους χωρίς να υποχωρούν αν δεν υπάρξει αίσιο τέλος.

Ψήφισμα σε Παπούλια και Παπανδρέου
Ψήφισμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, που κοινοποιήθηκε και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, απέστειλε ο Γ.Σ. Ηρακλής και αναφέρεται στις κρίσιμες στιγμές που περνά η ποδοσφαιρική ομάδα.

Το κείμενο έχει ως εξής: «Η ιστορία των 102 χρόνων του Ηρακλή, που είναι γεμάτη από εθνικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες με χιλιάδες διακρίσεις, δεν είναι δυνατό να διακυβεύεται, ειδικά στις δύσκολες ώρες που περνάει η ελληνική κοινωνία, από μικρολεπτομέρειες, βάσει των οποίων η πρωτοβάθμια επιτροπή αδειοδότησης της Ε.Π.Ο., κρίνοντας προφανώς χωρίς συναίσθηση της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, αποφάσισε τον αφανισμό του Ηρακλή.

Δεν ζητούμε επιείκεια, αλλά να κριθούμε με ίσα μέτρα, όπως το σύνολο όχι μόνο των αθλητικών σωματείων, αλλά και όλων των εμπλεκομένων κοινωνικοοικονομικών παραγόντων.

Η συνταγματικώς κατοχυρωμένη ισονομία των Ελλήνων δεν επιτρέπεται να μην εφαρμοστεί στη περίπτωση του ιστορικότερου αθλητικού σωματείου της χώρας μας. Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας, για να δοθεί τέλος σ' αυτήν τη εφιαλτική κατάσταση, που χωρίς ευθύνη μας έχει δημιουργηθεί, ώστε να υλοποιηθεί η ολυμπιακή αρχή του «ευ αγωνίζεσθαι»».

Πήρε Φραντζιπάνε ο Ολυμπιακός Βόλου


Ντανιέλ Φραντζιπάνε Tην απόκτηση του 30χρονου μέσου από την Αργεντινή, Πάολο Ντανιέλ Φραντζιπάνε ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός Βόλου. ΟΦραντζιπάνε, έχει εξαιρετικά ποσοστά στις ασίστ αλλά και ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Την προηγούμενη σεζόν αγωνιζόταν για την Αλντόσιβι, ενώ έχει παίξει επίσης σε Ντεπορτίβο Εσπανιόλ, Τίγκρες, Λος Αντες, Χιμνάσια Τζούλι, Ουρακάν Μπελγκράνο. Εκτός Αργεντινής έχει παίξει στην Ντεπορτίβο Κάλι, στην ΚολΟμβία και στην Κρουζ στη Ρουμανία.

Από εκεί και πέρα, ο τρίτος Αργεντίνος που αναμένεται στον Ολυμπιακό είναι ο αμυντικός Σαντιάγκο Χόγιος, που ανήκει στη Λανούς και στο παρελθόν έχει φορέσει και τη φανέλα της Σαν Λορέντζο.

Στην Μπεσίκτας ο Κουαρέσμα


Ο Κουαρέσμα με τη φανέλα της Ίντερ Στην Τουρκία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ρικάρντο Κουαρέσμα, ο οποίος αυτό τον καιρό βρίσκεται στη Νότια Αφρική με την αποστολή της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας. Ο 26χρονος δεν άντεχε άλλο την εξέδρα του "Τζουζέπε Μεάτσα" γι αυτό και επέλεξε να αγωνιστεί στην Μπεσίκτας την επόμενη σεζόν.

Ο τουρκικός σύλλογος χρειάστηκε να βγάλει από τα ταμεία του περίπου επτάμισι εκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να εντάξει στο δυναμικό του τον Πορτογάλο άσο, ο οποίος ευελπιστεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του.

Ο Κουαρέσμα αποκτήθηκε το 2008 από την Ιντερ, ωστόσο στο δεύτερο μισό της ίδιας σεζόν δόθηκε δανεικός στην Τσέλσι. Πέρσι επέστρεψε στον ιταλικό σύλλογο, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τη βασική ενδεκάδα.

ΠΑΟΚ-Ζεστά για Γέστε

Ο Γέστε πανηγυρίζει με τη φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο Την περίπτωση του Φρανσίσκο Γιέστε εξετάζουν ζεστά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κατατεθεί πρόταση για να έρθει στη Θεσσαλονίκη και να παίξει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο 31χρονος μένει ελεύθερος από την Αθλέτικο Μπιλμπάο και εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει την επόμενη στάση στην Τούμπα.

Ο ατζέντης του παίκτη, σε δηλώσεις του στον ισπανικό Τύπο, ανέφερε ότι για τον Βάσκο αριστεροπόδαρο μεσοεπιθετικό υπάρχει ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ και δεν σκέφτεται να μείνει στην Αθλέτικο αφού η πρόταση που του έχει κατατεθεί είναι μικρότερη από τις προσδοκίες του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο ΠΑΟΚ έχει κάνει πρόταση στον ποδοσφαιριστή προσφέροντας 1,5 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια. Ωστόσο, ο Γιέστε, θα πρέπει να σημειωθεί ότι εισέπραττε ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο στην Ισπανία και οι αρχικές του απαιτήσεις είναι αρκετά μακριά.

Μάλιστα, για συνεργασίοα δύο ετών ζητά περισσότερα από δύο εκατομμύρια. Είναι προφανές ότι, σε πρώτη φάση δεν υπάρχει σημείο επαφής και το μόνο που μπορεί να προκύψει είναι ένα παιχνίδι τακτικής ανάμεσα στις δύο πλευρές για να μειωθούν οι απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή και ίσως να υπάρξει καλύτερη πρόταση από τον ΠΑΟΚ.

Ο Μουσλίμοβιτς στην αγορά
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην θεωρεί πως ο Μουσλίμοβιτς δεν μπορεί να προσφέρει στην ομάδα, αλλά η ανάγκη για ρευστότητα είναι που μετράει. Από την άλλη, ο Βόσνιος έχει υψηλό συμβόλαιο και σε σχέση με την προσφορά του κρίνεται ακριβός.

Ο "δικέφαλος" του βορρά φαίνεται πλέον πως θέλει να πουλήσει τον Μουσλίμοβιτς, που είχε κοστίσει 600 χιλιάδες ευρώ από την Αταλάντα. Και ήδη. κυκλοροφορεί στην αγορά ως εμπορεύσιμο προϊόν. Μια άλλη λύση είναι να μειωθούν οι αποδοχές του, αλλά, δεν είναι προτεραιότητα.

Ανακοίνωσε Οκούκα η Καβάλα


Ο Ντράγκαν Οκούκα είναι ο νέος τεχνικός της Καβάλας Η αναζήτηση προπονητή για την Καβάλα, έλαβε τέλος την Κυριακή. Η ομάδα της Μακεδονίας, ανακοίνωσε την πρόσληψη του Σέρβου Ντράγκαν Οκούκα, ο οποίος μάλιστα δήλωσε πως ήρθε στον ΑΟΚ για να δημιουργήσει ένα σύνολο ικανό να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Ο Οκούκα είναι 56 ετών (2/4/1954) και έχει γεννηθεί στην Πορίγια Καλινόβνικ της Σερβίας. Στην ποδοσφαιρική του καριέρα φόρεσε τις φανέλες των Βελέζ Μόσταρ, Λέοταρ Τρεμπίνιε, Ορεμπρο, Μότολα.

Η πρώτη ομάδα στην οποία δούλεψε ως προπονητής ήταν η Μπέσεγι και ακολούθησαν οι Τσουκαρίνσκι Στάνκομ, Ομπιλιτς, Μπούντουτσνοστ, Βοϊβοντίνα, Λέγκια Βαρσοβίας, Βίσλα Κρακοβίας, Ομόνοια και Λοκομοτίβ Σόφιας. Παράλληλα έχει διατελέσει και προπονητής της Εθνικής ελπίδων της Σερβίας.

Ως προπονητής επίσης, έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος Σερβίας με την Ομπιλιτς, αλλά και το πρωτάθλημα της Πολωνίας με την Λέγκια Βαρσοβίας.