Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Πήρε βαθμό η... Ιταλία


O Ντε Ρόσι πανηγυρίζει Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Ιταλία και Παραγουάη στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του 6ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Νοτιοαμερικάνοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 39ο λεπτό με σκόρερ τον κεντρικό αμυντικό, Αλκαράς όμως οι «σκουάντρα ατζούρα» απάντησαν στο 64ο με τον Ντε Ροσι και πήραν το βαθμό της ισοπαλίας.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Ιταλία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, και τους Παραγουανούς να βρίκονται σε παθητικό ρόλο, προσέχοντας πρωτίστως την άμυνα τους και ευελπιστώντας για λάθη των Ιταλών, που θα τους έδινε την ευκαιρία να βγουν στην αντεπίθεση. Το παιχνίδι στα πρώτα 20 λεπτά ήταν παρόμοιο με την πλειοψηφία των παιχνιδιών στο φετινό παγκόσμιο κύπελλο, ανιαρό, αργό, χωρίς δημιουργικότητα και φάσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Ιταλία έκανε το πρώτο της σουτ στο 20' όταν ο Μοντολίβο σούταρε από απόσταση με τον Βιγιάρ να μην ανησυχεί. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Τόρες να «ξυπνήσει» τον Μπουφόν, όταν το δυνατό σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ιταλού. Στο 28' μετά από κόρνερ του Μαρκίζιο η μπάλα κατευθυνόταν επικίνδυνα προς τον Ιακουίντα, αλλά τελευταία στιγμή πρόλαβε και απομάκρυνε ο Αλκαράς.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες όδευαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα, η Παραγουάη στην πρώτη ουσιαστική της ευκαιρία, άνοιξε το σκορ. Ήταν το 39ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Τόρες από αριστερά, ο Αλκαράς νίκησε στον αέρα τους Ντε Ρόσι και Καναβάρο και έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Μπουφόν.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ιταλοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να "γυρίσουν" το ματς. Ως εκ τούτου πίεσαν ψηλά την Παραγουάη και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε μια "στημένη" μπάλα. Ήταν το 63ο λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Πέπε εκτέλεσε κόρνερ και ο Ντε Ρόσι με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βιγιάρ. Οι Ιταλοί συνέχισαν να πιέζουν χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς.

MVP ο Αλκαράς
Ο Αντολίν Αλκαράς αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης. Ο Παραγουανός αμυντικός της Μπριζ σημείωσε το τέρμα με το οποίο προηγήθηκε η ομάδα του, ενώ ήταν πολύ καλός και στα αμυντικά του καθήκοντα. Διαιτητής: Μπενίτο Αρτσούντια (Μεξικό)
Γήπεδο: "Green Point"

Παραγουάη (Χεράρδο Μαρτίνο): Βιγιάρ, Μορέλ, Μπονέτ, Βέρα, Ντα Σίλβα, Κάσερες, Ριβέρος, Τόρες (60' Σαντάνα), Βαλντές, Λούκας Μπάριος (76' Καρντόσο), Αλκαράς
Ιταλία (Μαρτσέλο Λίπι): Μπουφόν (46' Μαρσέτι), Κρίσιτο, Κιελίνι, Καναβάρο, Ντε Ρόσι, Πέπε, Ιακουίντα, Τζιλαρντίνο (72' Ντι Νατάλε), Μαρκίζιο (59' Καμορανέζι), Τζαμπρότα, Μοντολίβο (62' Κάσερες)

Δεν υπάρχουν σχόλια: