Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Τζόρβας: "Είναι υπερβολική η κριτική"


Ο Αλέξανδρος Τζόρβας στο ματς με τη Νότια Κορέα Ο Αλέξανδρος Τζόρβας, μίλησε την Κυριακή στην συνέντευξη Τύπου της Ελλάδας και όπως είναι φυσικό αναφέρθηκε στο κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της, μετά την ήττα στην πρεμιέρα του Μουντιάλ από την Νότιο Κορέα. Μάλιστα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει υπερβολική την κριτική.

"Η επόμενη μέρα είναι μέρα ανασυγκρότησης. Μετά από μια τέτοια ήττα πολλά μπορούν να ειπωθούν από διάφορους, εμείς απομονώνουμε πάντα την κριτική και κοιτάζουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ανταπεξέλθουμε στο επόμενο παιχνίδι. Το αν αυτό φανεί μέσα στο γήπεδο, θα το δούμε την Πέμπτη. Από την πλευρά μας πρέπει να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για να μπορέσουμε να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο και να φθάσουμε στη νίκη", είπε αρχικά.

Ερωτηθείς για το αν κόστισαν στην Εθνική τα λάθη που έγιναν στη διάρκεια του αγώνα ο διεθνής τερματοφύλακας απάντησε: "Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που γίνονται λάθη. Ετσι έρχονται τα γκολ. Πρέπει να κοιτάξουμε το σύνολο της προσπάθειας, να δούμε γενικότερα τι δεν πήγε καλά. Πάντα στις πρεμιέρες είναι σημαντικό να ξεκινάς με νίκη. Η αν όχι με νίκη, να παίρνεις έστω την ισοπαλία. Εφόσον δεν καταφέραμε τίποτα από τα δύο είναι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για τη συνέχεια".

Σε ερώτηση για τα στοιχεία που έχουν ως ομάδες η Νότια Κορέα και η Νιγηρία, ο Αλέξανδρος Τζόρβας είπε: "Η Νότια Κορέα και η Νιγηρία προέρχονται από διαφορετικές σχολές τελείως. Η Κορέα είχε δυνατά και αδύνατα σημεία. Το πρώτα τα αναδείκνυαν, τα δεύτερα τα έκρυβαν. Η Νιγηρία είναι και αυτή μια πολύ δυνατή ομάδα, την οποία πρέπει να την μελετήσουμε προσεκτικά τις μέρες που έρχονται καθώς όπως ήταν λογικό είχαμε ρίξει όλο το βάρος στους Κορεάτες".

Οσον αφορά το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα μετά την ήττα από τη Νότια Κορέα και αν επηρεάζονται οι διεθνείς από την κριτική που ασκείται ο διεθνής γκολκίπερ απάντησε: "Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να βλέπουμε τα πράγματα με το σωστό τρόπο. Γενικότερα, ασκείται μια κριτική στην εθνική ομάδα η οποία δυστυχώς σε κάποια σημεία έχει αρχίσει να γίνεται παράλογη. Και δεν μιλάω μόνο για τους δημοσιογράφους. Μιλάω και για τον κόσμο, αλλά και για παλαίμαχους ποδοσφαιριστές. Βλέπω με μεγάλη μου λύπη ινδάλματα με τα οποία είχα μεγαλώσει μαζί τους να βγαίνουνε και να προσπαθούνε να δημιουργήσουν ένα αρνητικό κλίμα. Γενικότερα, αυτές οι καταστάσεις όταν συμβαίνουν είναι τρομερά αρνητικές. Μην ξεχνάτε ότι η επιτυχία ήδη έχει γίνει. Από κει και πέρα, αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να χαρούμε λίγο τον θεσμό. Το έχουμε πει κατ' επανάληψη, αλλά δυστυχώς βλέπω ότι δεν θα μας αφήσουν. Επαναλαμβάνω ότι δημιουργείται ένα κλίμα και μια πίεση, η οποία για μένα είναι λίγο παράλογη. Δεν λέω ότι ο κόσμος ή εμείς δεν θέλουμε να παρουσιάσουμε καλό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο. Είναι το πρώτο που προσπαθούμε να κάνουμε. Από κει και πέρα όμως, αν δεν έρθουν αυτά τα πράγματα, αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να προσπαθήσουμε να χαρούμε. Και βλέπετε ότι ούτε στο EURO 2008 το χαρήκαμε, και πολύ περισσότερο τώρα, σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά, σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, που ίσως να μην έχουμε την ευκαιρία, εμείς που είμαστε τώρα στην ομάδα, να αγωνιστούμε ξανά".

Από την πλευρά του ο Λουκάς Βύντρα, δήλωσε: "Δεν ξέρω τι έφταιξε συγκεκριμένα και δεν κατορθώσαμε να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα με τη Νότια Κορέα. Το θέμα είναι ότι αυτό το παιχνίδι τελείωσε και κοιτάμε το επόμενο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο. Τώρα, το τι θα γίνει θα το δούμε στον αγωνιστικό χώρο".

Σε ερώτηση αν η Εθνική επηρεάστηκε από το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ ο διεθνής αμυντικός απάντησε: "Σίγουρα όταν δέχεσαι ένα γκολ το παιχνίδι γίνεται δυσκολότερο. Ομως έτσι είναι το ποδόσφαιρο: δέχεσαι γκολ, βάζεις γκολ. Κερδίζεις ή χάνεις. Εμείς οφείλουμε να κοιτάξουμε το επόμενο ματς. Δεν υπάρχει λόγος να κοιτάμε πίσω".

Ερωτηθείς για την προσπάθεια που έκανε στο τέλος του αγώνα με τη Νότια Κορέα η Εθνική και τις ευκαιρίες που δημιούργησε, ο Λουκάς Βύντρα είπε: "Η ουσία είναι το αποτέλεσμα. Το ότι χάσαμε. Το αν παίξαμε καλά δεκαπέντε λεπτά δεν έχει σημασία. Ούτε το τελευταίο τέταρτο είναι οδηγός για τη συνέχεια. Οδηγός μας πρέπει να είναι η νίκη. Πρέπει στο επόμενο ματς να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο και να κάνουμε ότι καλύτερο για να κερδίσουμε. Η κούραση δεν είναι δικαιολογία. Ολοι οι παίκτες όλων των χωρών είναι κουρασμένοι".

Οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος, επέστρεψαν από το βράδυ του Σαββάτου στο Ντέρμπαν, όπου και είναι η βάση τους. Την Κυριακή το πρωί έγινε μία προπόνηση σε χαλαρούς ρυθμούς και πλέον η προετοιμασία για το παιχνίδι με την Νιγηρία θα ξεκινήσει την Δευτέρα. Ο Βαγγέλης Μόρας θα είναι κανονικά στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, καθώς ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: