Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Πελέ: «Δεν φταίει ο Μαραντόνα αλλά αυτός που τον προσέλαβε»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Πελέ μετά τις αιχμές που άφησε ο Μαραντόνα εναντίον του με πρόσφατες δηλώσεις στην Νότια Αφρική. Ο προπονητής της «Αλμπισελέστε» είχε κατηγορήσει το «μαύρο διαμάντι» πως αμφέβαλε για την ικανότητα μιας αφρικανικής χώρας να διοργανώσει Μουντιάλ. Ο Πελέ με την σειρά του σήκωσε το γάντι και κατηγόρησε τον Μαραντόνα πως δέχτηκε μια θέση για την οποία είναι ανίκανος.

«Δεν θα ήταν τίμιο να δεχτώ να γίνω προπονητής αφού ποτέ δεν ήθελα και δεν θέλω να υποστώ αυτά που περνάει ο Ντούνγκα. Ο Μαραντόνα δέχτηκε την θέση στην εθνική Αργεντινής γιατί χρειαζόταν δουλειά και λεφτά».

«Είδα ότι η Αργεντινή πέρασε με δυσκολία τα προκριματικά. Το φταίξιμο όμως δεν είναι του Μαραντόνα αλλά εκείνου που τον έβαλε στη θέση αυτή» ανέφερε δικαιολογώντας τον ισχυρισμό του.

Ο Μαραντόνα είχε αναφερθεί απαξιωτικά στον Πελέ αποφεύγοντας να αναφέρει το όνομά του. Το «μαύρο διαμάντι» απάντησε αναφορικά με το γεγονός, υπενθυμίζοντας στον Μαραντόνα την βοήθεια που του έχει προσφέρει.

«Δεν ξέρω τον λόγο που λέει τόσα πράγματα για μένα, μάλλον με αγαπάει. Όταν έκανε το πρώτο του τηλεοπτικό πρόγραμμα στην Αργεντινή και χρειαζόταν βοήθεια, πήγα μέχρι το Μπουένος Άιρες, έπαιξα μπάλα μαζί του και τον βοήθησα».

Ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον Μαραντόνα και για αδιαφορία εκτός από αχαριστία.

«Μετά προσπάθησα να τον ισχυροποιήσω με διαφημιστικά αλλά ερχόταν καθυστερημένος ή δεν εμφανιζόταν καθόλου. Το πρόβλημα είναι ότι τα Μέσα δίνουν πολύ προσοχή σε αυτά που λέει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: