Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Ντρογκμπά και Ζιντάν στη "μάχη" κατά της φτώχειας


Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά πανηγυρίζει στο Μολινό Οι Ντιντιέ Ντρογκμπά και Ζινεντίν Ζιντάν άρχισαν, μέσω ενός τηλεοπτικού σποτ, μια εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την καταπολέμηση της φτώχειας. Το διαφημιστικό, το οποίο γυρίστηκε σε πολλές γλώσσες, μεταδίδεται κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Νότια Αφρική και στοχεύει στην ενίσχυση των προσπαθειών να επιτευχθούν οι στόχοι, τους οποίους έχει θέσει ο ΟΗΕ για τη μείωση της φτώχειας, της πείνας και των ασθενειών έως το 2015.

"Δεν μπορούν να υπάρξουν θεατές στη μάχη κατά της φτώχειας", τονίζει ο επιθετικός της Τσέλσι και αρχηγός της εθνικής ομάδας από την Ακτή Ελεφαντοστού και προσθέτει: "Πρέπει όλοι να είμαστε στον αγωνιστικό χώρο για να βελτιώσουμε τις ζωές εκατομμυρίων φτωχών ανθρώπων σ' αυτόν τον κόσμο". Ο Ντρογκμπά και ο Ζιντάν είναι πρέσβεις καλής θελήσεως για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP), που συνέβαλε στη δημιουργία του διαφημιστικού.

Από την πλευρά του, ο παλαίμαχος Γάλλος διεθνής, ο οποίος βρίσκεται στη Νότια Αφρική για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: "Το Παγκόσμιο Κύπελλο φέρνει ανθρώπους απ΄ όλον τον κόσμο μαζί για να υποστηρίξουν τις εθνικές ομάδες τους και χρειαζόμαστε το ίδιο πάθος για να βάλουμε τέλος στη φτώχεια και την πείνα. Ο στόχος του 2015 είναι μερικά χρόνια μακριά, επομένως τώρα είναι ο καιρός να κάνουμε τη διαφορά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: