Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Θέλει τον Κασίγιας η Μίλαν!!

Kasigias
Φουντώνουν τα σενάρια που θέλουν  την απομάκρυνση του Ίκερ Κασίγιας από την Ρεάλ Μαδρίτης.
Σήμερα τόσο τα Ισπανικά ΜΜΕ όσο και τα Ιταλικά, αναφέρουν πως η Μίλαν πρόκειται να κινηθεί για την απόκτηση της «σημαίας» της Ρεάλ Μαδρίτης στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο!
Βέβαια αν τελικά αποχωρήσει από την Μαδρίτη ο «Άγιος Ίκερ» τότε η Μίλαν θα πρέπει να δώσει μεγάλη μάχη για να τον αποκτήσει καθώς ο Ισπανός είναι στην λίστα της Άρσεναλ αλλά και της Ντόρτμουντ.
Πηγή: arenafm.gr

“Δεν μου ξανασυνέβη”

pantazhs
Ο γιατρός του Άρη, Βαγγέλης Πανταζής, φιλοξενήθηκε στον Arena 89,4 και αναφέρθηκε στους συνεχόμενους τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών. Ακόμη, τόνισε ότι θα υπάρξει συγκέντρωση μεταξύ των ποδοσφαιριστών του ιατρικού και του τεχνικού επιτελείου ώστε να λυθεί το θέμα με τις κράμπες και τις θλάσεις.
Στην αρχή είπε:
«Είναι όντως περίεργο. Τα 15-16 χρόνια που είμαι στον Άρη δεν μου έχει ξανασυμβεί να έχουμε τόσες κράμπες. Θλάση ήταν μόνο του Τριανταφυλλάκου»
Τι ευθύνεται για τους τόσους πολλούς τραυματισμούς:
«Υπάρχουν πολλοί παράγοντες .Μπορεί να συμβεί γιατί έχει δεν γίνεται καλή χρήση από τον οργανισμό ενώ υπάρχουν εξωτερικές αιτίες. Αν έχει πολύ ζέστη, ψυχολογική λόγοι, στρες. Εξαρτάται από τον ίδιο αθλητή τι τρώει τι πίνει πως κοιμάται. Αν κάνει ζωή αθλητική. Υπάρχει το κομμάτι της τεχνικής ηγεσίες δηλαδή το πώς γυμνάζονται. Ανήκει και ένα κομμάτι στο ιατρικό. Τι συμπληρώματα τους δίνουμε. Όποτε δεν μπορείς να πεις ότι φταίει κάτι συγκεκριμένο. Αυτά που συνέβησαν χθες δεν έχουν σχέση με τα εργομετρικά. Φυσικά όμως παίζει ρόλο και το πόσο προπονημένος είσαι»
Επηρεάζει η διαφορετική προπόνηση τις κράμπες;
«Δεν νομίζω ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να επηρεάσει»
Έχουν σχέση οι προηγούμενη τραυματισμοί;
«Ο προηγούμενος τραυματισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση νέου. Όπως ο Παπαδόπουλος  ο  Γιάννης που δεν ήταν έτοιμος για να δεχθεί την μεγάλη ένταση του χθεσινού αγώνα»
Για να πει στην συνέχεια:
«Έχουμε μία συγκέντρωση και το θέμα θα λυθεί άμεσα. Θα πρέπει να δώσω και εγώ κάποια πράγματα, κάποια στοιχεία και όλοι μαζί να καθίσουμε κάτω και να βρούμε την λύση. Είναι θέμα και των ίδιων τον ποδοσφαιριστών. Τον τελευταίο καιρό δέχονται μεγάλη πίεση. Και αυτή η ένταση βγαίνει και στο γήπεδο. Έχουν τρομερό άγχος. Αυτή ή νίκη. Πότε θα έρθει τι θα πουν μετά. Επηρεάζει σημαντικά. Στην συνάντηση θα είναι οι προπονητές το ιατρικό τιμ θα τα βάλουμε κάτω για να δούμε πως θα λύσουμε το πρόβλημα»
Για τον Τριανταφυλλάκο:
«Θα χάσει το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Στο επόμενο θα τον έχουμε»
Για τον Κύργια:
«Πάει καλά είναι οριακός για το ματς με τον Πανιώνιο» ενώ για τον Ρένια: «Έχει σοβαρό διάστρεμμα»
Για τους Τάτο, Ψυχογιό, Παπαδόπουλο:
«Δεν έχουμε ανησυχία. Αν και αυτό που έζησα χθες ήταν πρωτοφανές»
Πηγή: arenafm.gr

«Η Άλκμααρ είναι καλύτερη από την Σάλκε»

addemos
Ο Ολλανδός τεχνικός, Αντ Ντε Μος, που είναι αρκετά γνωστός στην Ελλάδα για το πέρασμα του σε αρκετές ελληνικές ομάδας, μίλησε στο ραδιόφωνο του ARENA 89,4 για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Άλκμααρ.
Στην αρχή είπε:
«Θα είναι δύσκολο παιχνίδι για τον  ΠΑΟΚ γιατί η Αλκμάαρ στην έδρα της είναι πολύ δυνατή. Άλλαξε προπονητή και αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές».
Για ποιον λόγο άλλαξε ο προπονητής ειδικά μετά την μεγάλη νίκη επί της Αϊντχόφεν:
«Υπήρχαν πολλά προβλήματα με  την διοίκηση με το ιατρικό τιμ με το υπόλοιπο τιμ και με τα υπόλοιπα αστέρια της ομάδας».
Ποιο είναι το δυνατό σημείο της Αλκμάαρ:
«Τους αρέσει να παίζουν απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Είναι μία ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο κατοχής. Όταν παίζει με ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ ο Αγιαξ και η Αϊντχόφεν θέλει να κερδίζει».
Είναι αήττητοι στην έδρα τους;
«Ισχύει. Είναι πολύ δυνατοί».
Ποιο είναι το αδύνατο σημείο τους:
«Το αδύναμο σημείο τους είναι η άμυνα. Αλλά και με τα κόρνερ και τις στημένες φάσεις. Αν ο αντίπαλος έχει καλά χτύπημα τότε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα».
Αυτό είναι το δυνατό όπλο του ΠΑΟΚ:
«Γι’ αυτό είναι η ευκαιρία του».
Σε σχέση με την Σάλκε είναι καλύτερη ομάδα;
«Η Αλκμάαρ είναι πολύ πιο δυνατή από την Σάλκε».
Γιατί έχασε από τον Ατρόμητο:
«Επειδή είχαν ήδη ένα καλό αποτέλεσμα στην έδρα του Ατρόμητου και ήταν σχεδόν σίγουροι ότι θα περάσουν. Επαναπαυτήκαν. Ένας επιπλέον λόγος είναι ότι διακόπηκε το παιχνίδι και συνεχίστηκε την επόμενη μέρα».
«Για τον ΠΑΟΚ. Τι είδους παιχνίδι θα πρέπει να κάνει:
«Πρώτα από όλα θα πρέπει να έχει οργάνωση στην άμυνα. Όλες οι Ολλανδικές ομάδες έχουν πρόβλημα στην κόντρα επίθεση. Να παίξει καλά στο ένας με έναν και μετά να βγάλει κόντρα επιθέσεις».
Για τον Στέφενς:
«Ξέρει ακριβώς πώς να παίξει απέναντι στην Αλκμάαρ».
Για την τιμωρία του Στεφενς:
«Δεν έχει σημασία. Μπορεί να έχει συνάντηση και να μιλήσει με τους παίκτες στα αποδυτήρια».
Για το ελληνικό ποδοσφαιρο:
«Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι εύκολο. Μπορεί να χάσεις από τις ομάδες της ουράς. Ο ΠΑΟΚ έφερε 1-1 στην Κρήτη ενώ ο Ολυμπιακός νίκησε με το ζόρι τον Πανιώνιο».
Για το ρόστερ της Αλκμάαρ:
«Δεν υπάρχουν πολλοί Ολλανδοί ποδοσφαιριστές. Έχουν καλό σκαουτινγκ σε βόρειες χώρες γι’ αυτό  έχουν παίκτες από την Ισλανδία την Φιλανδία και άλλες βόρειες χώρες».
Πηγή: arenafm.gr

«Άριστη η κατάσταση των παικτών»

sakhspantelidhs
Ο Σάκης Παντελίδης, που ήταν ο γυμναστής του ποδοσφαιρικού Άρη και αποχώρησε πρόσφατα, μίλησε στον Arean 89,4 σχετικά με την φυσική κατάσταση των παικτών:
Για τα εργομετρικά των παικτών και το γεγονός ότι έχουν πολλές θλάσεις:     
«Μετά λύπης μου είδα και αυτά που συνέβησαν. Νομίζω ότι οι προσωπικές κρίσεις δεν έχουν τόση σημασία. Οι αριθμοί μιλάνε. Εγώ είμαι στην διάθεση της διοίκησης. Έχω τα αποτελέσματα και μπορώ να τα δώσω στον καθένα για τα αξιολογήσει. Όσον αφορά τα εργομετρικά τίποτα δεν έγινε τυχαία. Οι μετρήσεις είναι πάνω από το μέσο όρο της Σουπερλιγκ. Αλλά το θέμα είναι ότι δεν μετράνε μόνο τα εργομετρικά»
Παίζει ρόλο αν ένας γυμναστής αλλάξει το πρόγραμμα εκγύμνασης;
«Σίγουρα παίζει ρόλο και ο τρόπος προπόνησης. Κάθε προπονητής και γυμναστής έχει την δική του μέθοδο. Η δική μας προπόνηση ήταν ελεγχόμενη και όλες είναι καταγεγραμμένες στο σύστημα που είχαμε, το Πόλαρ»
Μπορεί το νέο τεχνικό τιμ να μην χρησιμοποιεί το Πόλαρ;
«Αν δεν το δουλεύουν είναι ένα πρόβλημα. Μέσα από το κομπιούτερ μπορείς να δεις την επιβάρυνση και να προγραμματίσεις την προπόνηση του κάθε ποδοσφαιριστή»
Για να προσθέσει ξανά αναφερόμενος στην αλλαγή προπόνησης μέσα στην διάρκεια της χρονιάς:
«Ίσως αυτό να είναι  σημείο αναφοράς. Θεωρώ ότι όταν μέσα στην αγωνιστική περίοδο αλλάζει γυμναστής το φρονιμότερο θα ήταν να ακολουθήσει σχεδόν όμοια προπόνηση. Η προπόνηση πρέπει να ελέγχεται και στον όγκο και στην διάρκεια»
Που μπορεί να οφείλονται οι κράμπες;
«Η κράμπα είναι ένα τραυματισμός που μπορεί να οφείλεται σε υπερβολική κόπωση ή σε απροπονησία, αλλά νομίζω ότι αν ήταν απροπονησία θα φαινόταν μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα δεν είμαι  εγώ ο αρμόδιος αλλά ξέρω πως  οι παίκτες ήταν μυϊκά σε άριστη κατάσταση. Αν ήταν κάτι να εμφανιστεί θα εμφανίζονταν στους 3,5 μήνες»
Μιλήσατε ποτέ με τον νέο γυμναστή;
«Όχι δεν έκανα ποτέ συζήτηση με τον νέο γυμναστή. Το πιο καλό είναι να ενημερώνεις. Δεν σας κρύβω ότι όταν έφυγα από μία ομάδα ο νέος γυμναστής περίμενε να βρει ένα χάος. Κάθισα και τον ενημέρωσα δύο μέρες. Το σημαντικότερο για όλους είναι να βελτιώνεται η ομάδα και αυτό έρχεται και μέσα από την ενημέρωση του τι έγινε»
Είναι καλό που έγινε μίνι προετοιμασία από το νέο τεχνικό τιμ;
«Αυτή η ομάδα δεν έχει τέτοιο πρόβλημα. Το πιο σημαντικό θέμα είναι το τι γίνεται  την Κυριακή. Εκεί πρέπει να έχουν ενέργεια και ξεκούραση οι παίκτες. Αν τους καταναλώνεις όλη την ενέργεια στην προπόνηση δεν θα έχουν στον αγώνα . Όταν σου ξεφεύγει ο όγκος και η ένταση στις προπονήσεις τότε στους αγώνες οι παίκτες πάνε λιγότερο φρέσκοι. Εγώ στα 11 χρόνια της διαδρομής μου έχω γύρω στις 11 θλάσεις . Δηλαδή μέσο όρο 1 θλάση τον χρόνο» για να προσθέσει:
«Αυτή την στιγμή μπορεί ο καθένας να βγάλει ένα συμπεράσματα του. Ο εργοφυσιολόγος έχει τα αποτελέσματα.  Ακόμη και εγώ να μην έχω την διάθεση, που την έχω, έχει όλα τα αποτελέσματα στην διάθεση του. Μπορούν να τα πάρουν.  Όταν έδειξα στον Μιλίνκοβιτς τα εργομετρικά και μου είπε ότι είναι πολύ καλά. Ο Μίλινκοβιτς είπε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση.»
Παίζουν ρόλο οι διπλές προπονήσεις;
«Έχει σχέση με τον όγκο και τη ένταση. Μπορούν να γίνονται διπλές προπονήσεις κάθε μέρα αρκεί να μην υπερβαίνουν τον όγκο. Αν γίνονται με προγραμματισμό δεν θα υπάρχει πρόβλημα»
Πηγή: arenafm.gr

Δηλώσεις Στέφενς σε Ολλανδικό μέσο!!

stefee 
Δηλώσεις για την Άλκμααρ και τον πρώην τεχνικό της Γκέργιαν Φερμπέικ έκανε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Χουμπ Στέφενς.
Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός δήλωσε στο “Voetbal International”: “Μολονότι δεν είμαστε σταθεροί σε απόδοση και στα 90 λεπτά η ομάδα μου παίζει ολοένα και καλύτερα. Δεν ξέρω αν αυτό αρκεί για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο Αλκμααρ. Ο βοηθός μου, ο Τον Λόκχοφ είδε το Σάββατο το ματς της Αλκμααρ με την Αϊντχόφεν και σήμερα (σ.σ. χθες) πέταξε απευθειας στην Κρήτη. Για την Αλκμααρ μιλήσαμε ελάχιστα. Δεν αλλάζει κάτι για μας το γεγονός πώς δεν είναι ο Φέρμπεεκ στον πάγκο. Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ δεν επηρεάζεται. Δε νομίζω ότι με νέο προπονητή η Αλκμααρ θα είναι πολύ διαφορετική”.
Πηγή: arenafm.gr

Γενική είσοδος 10 ευρώ στο ντέρμπι!

600
Αύριο (1/10) βγαίνουν στην κυκλοφορία τα εισιτήρια του ντέρμπι Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, στις 9 Οκτωβρίου στο κλειστό της Πυλαίας. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ όρισε γενική είσοδο 10 ευρώ. Αναλυτικά:
«Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι από το πρωί της Τρίτης (1η Οκτωβρίου 2013) θα διατίθενται τα εισιτήρια για τον αγώνα Κυπέλλου ΠΑΟΚ – Άρης, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013. Για τον πρώτο επίσημο αγώνα της νέας σεζόν, η γενική είσοδος στο γήπεδο είναι 10€, για όλα τα διαζώματα του γηπέδου, εκτός των VIP Lounge, VIP 1, 2, 3, 4, και 5.
Τα εισιτήρια διαρκείας δεν ισχύουν για τον αγώνα Κυπέλλου ΠΑΟΚ – Άρης και όλους τους αγώνες της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Εξαιρούνται οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας των κατηγοριών VIP Lounge, VIP 1, 2, 3, 4 και 5.
Από το πρωί της Τρίτης 1η Οκτωβρίου 2013, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Άρης και μέσω Internet από την διεύθυνση https://buy.tickethour.com/paokbc-ww/showProductList.html με την γνωστή διαδικασία Print @home. Μέσω του Print@home ο φίλαθλος μπορεί να αγοράσει τη συγκεκριμένη θέση που επιθυμεί, και να εκτυπώσει το εισιτήριό του στο σπίτι του με έναν απλό εκτυπωτή Α4, χωρίς να χρειαστεί να περιμένει στην ουρά των εκδοτηρίων για την παραλαβή των ήδη αγορασμένων εισιτηρίων του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω διαδικτύου θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής συγκεκριμένης θέσης για όλους τους αγώνες».

Μούτας στο Metropolis: «Δε φταίμε για τους τραυματισμούς, ψάξτε τι γίνεται τώρα»!!

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Άρη, Δημήτρης Μούτας, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για το σημαντικό θέμα με τους συχνούς τραυματισμούς των παικτών του Άρη, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία ευθύνη από την πλευρά του και του πρώην τεχνικού τιμ για το φαινόμενο αυτό. Παράλληλα τόνισε πως ήταν λάθος που δεν παραιτήθηκε νωρίτερα, ενώ αποκάλυψε και τη γνώμη του για τους Τάτο και Αγκάνθο.

Αρχικά αναφέρθηκε στο θέμα των τραυματισμών:

«Έγινε καθημερινότητα πλέον να φορτωνόμαστε εμείς τις ευθύνες. Είναι μια εύκολη δικαιολογία, σε ό,τι στραβό γίνεται φταίει ο Χατζηνικολάου, ο Μούτας και πλέον και ο Παντελίδης. Όταν μιλάμε για φυσική κατάσταση είμαι κάθετος και λέω όχι, δε φταίμε εμείς. Πρέπει να ψαχτείτε από τη μέρα που ξεκίνησε η νέα τεχνική ηγεσία και αν είναι ελεγχόμενη η προπόνηση. Σε μας είχαν γίνει εργομετρικά πριν την προετοιμασία και πριν το ματς με τον Ατρόμητο, όταν και τα στοιχεία ήταν πολύ καλά και τα είπε και ο κ. Μεταξάς που είναι εργοφυσιολόγος στο ΑΠΘ. Το τι έγινε με τη νέα τεχνική ηγεσία, δεν ξέρω. Εμείς ό,τι κάναμε το καταγράφαμε με το νέο σύστημα. Πάρτε και τα νούμερα, τα έχει ο κ. Μεταξάς. Εγώ από απόσταση βλέπω ότι οι παίκτες είναι φορτωμένοι πολύ για να πέφτουν κάτω. Μέχρι τη μέρα που ήμασταν εμείς δε γινόταν κάτι τέτοιο».

Στην εκπομπή μίλησε και ο εργοφυσιολόγος, κ. Μεταξάς, που σημείωσε ότι στις εξετάσεις που έγιναν πριν από το ματς με τον Ατρόμητο δεν πήγαν όλοι οι παίκτες, αλλά μόλις δέκα, με τον κ. Μούτα να συμπληρώνει:

«Εγώ ξέρω ότι όλη η ομάδα πήγε για εργομετρικά. Είχα δώσει εντολή να πάνε όλοι και όχι μόνο δέκα. Δεν ξέρω να σας πω γιατί δεν πήγαν όλοι».

Για το μεταγραφικό σχεδιασμό ο κ. Μούτας είπε: «Είχα πει ότι το μεγαλύτερο λάθος ήταν ότι δεν παραιτήθηκα όταν έγιναν επιλογές που δεν είχαμε καμία συγκατάθεση. Όταν ήρθαν ο Έλσνερ και ο Τάτος έπρεπε να φύγω. Τους έφερε ο Ηλιάδης. Εγώ διαφωνούσα και με τους δύο. Εγώ βλέπω κάποια πράγματα διαφορετικά. Μπορεί εγώ να πίστευα ότι τα προσόντα του Τάτου δεν ταίριαζαν με τον σχεδιασμό που έκανα. Το είχα πει ότι δεν τον χρειαζόμαστε τον Τάτο. Κάποιοι τον έφεραν για επικοινωνιακός λόγους, ο κ. Κοκορόγιαννης εκπροσωπεί τον Κύργια και τον Μανιά και ήξερε ότι δεν είναι προτεραιότητά μας, αλλά τον έφερε μαζί με τον Ηλιάδη. Κάποιοι έφεραν άλλους παίκτες που δε θέλαμε εμείς. Εγώ με τον Τάτο είχα κάνει ξεκαθάρισμα και μετά είπε ότι είμαι άσχετος. Μου έλεγε ότι είναι πολύ καλό που υπάρχει στην ομάδα ένας άνθρωπος που ξέρει από ποδόσφαιρο. Θέλαμε να πάρουμε ένα δεκάρι και ένα εξάρι για να κάνουν τη διαφορά. Ο Άρης πάσχει στον άξονα».

Για το αν είχε πρόβλημα με τον Αγκάνθο:

«Κανένα πρόβλημα δεν είχα με τον Αγκάνθο, απλά του ζήτησα να κάνει προπόνηση για να παίζει. Πιστεύω ότι ένας επαγγελματίας πρέπει να κάνει προπόνηση για να παίζει, ειδικά όταν έχει τέτοιο συμβόλαιο. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Ο Ίμπε επελέγη λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Βλέπετε ήδη ότι το παιδί θα αποδείξει ότι είναι καλός ποδοσφαριστής. Αλλά θα χρεωθώ και αυτό το θέμα, δεν έχω πρόβλημα. Από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε ένας πόλεμος, επειδή είπα ότι η ομάδα πρέπει να κάνει μια γρήγορη παραμονή και στη συνέχεια και με έκαναν ΠΑΟΚτσή και άρχισε ένα πόλεμος εναντίον μου. Το είπε ο κ. Αβάνογλου και επέδρασε πολύ αρνητικά και δεν ήταν τυχαίο».

Στην εκπομπή μίλησε ο εργοφυσιολόγος, Θωμάς Μεταξάς:

«Καλύπτεται από το ιατρικό απόρρητο και δεν μπορώ να πω τι έδειξαν ακριβώς οι εξετάσεις. Δεν ξέρω γιατί δεν ήρθαν όλοι στο δεύτερο έλεγχο. Είχα ενημέρωση από την ΠΑΕ Άρης ότι θα έρθουν δέκα ποδοσφαιριστές. Ο σχεδιασμός που έγινε με την ΠΑΕ ανέφερε ότι θα γίνουν εξετάσεις πριν από την προετοιμασία και μετά τη διακοπή. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι για τους δέκα που ήρθαν, δεν υπήρχαν ανησυχητικά αποτελέσματα».

Από την πλευρά του ο Σάκης Παντελίδης, πρώην γυμναστής του Άρη, σημείωσε:

«Είπαμε να κάνουν εργομετρικά τα παιδιά που έπαιξαν με τον Ατρόμητο και τα υπόλοιπα παιδιά σε κάποια άλλη στιγμή. Μεσολάβησε η απόλυση του προπονητή και δεν πέρασε και το δεύτερο γκρουπ, αυτός ήταν ο λόγος. Όπως είπε και ο κ. Μεταξάς εμείς στο διάστημα της παραμονής μας στην ομάδα λειτουργούσαμε με βάση τα αποτελέσματα που είχαμε. Δεν υπήρχε ούτε τράβηγμα, ούτε θλάση, ούτε κάποιος μυϊκός τραυματισμός. Για το τώρα δεν μπορώ να μιλήσω. Δεν ξέρω αν τώρα χρησιμοποιείται το σύστημα που χρησιμοποιούσαμε εμείς». Πηγή: metrosport.gr

Μία… λαμπάδα στον Ναζλίδη!!

Με… ήρωα τον μόνιμο σκόρερ του τον Ναζλίδη, που έκανε στο 87’ το 1-1, ο Πλατανιάς γλίτωσε την ήττα από τον Πανθρακικό και πήρε μία ακόμα ισοπαλία στο πρωτάθλημα μέσα στην έδρα του.

Μία… λαμπάδα στον Ναζλίδη!
Αν δεν ήταν και ο Ναζλίδης, τότε κανείς δεν ξέρει ποια θα ήταν η… μοίρα του Πλατανιά στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο επιθετικός της ομάδας των Χανίων… χτύπησε για μία ακόμη φορά και με τέρμα του (το 4ο στη σεζόν) στο 87’ έκανε το 1-1 με τον Πανθρακικό και έσωσε την… παρτίδα. Οι Χανιώτες ούτε την 6η αγωνιστική κατάφεραν να… γευτούν τη χαρά της νίκης και για ένα ακόμη παιχνίδι στην έδρα τους αρκέστηκαν στον ένα βαθμό.

Στον αντίποδα ο Πανθρακικός, αν και προηγήθηκε με τον Κάσες (49’), δεν είχε την τύχη με το μέρος του, με τρεις αναγκαστικές αλλαγές, ενώ αναγκάστηκε να παίξει το τελευταίο δεκάλεπτο με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Χρήστου με δεύτερη κίτρινη. Απόφαση που έφερε τις αντιδράσεις των ανθρώπων της ομάδας της Κομοτηνής, οι οποίοι, όμως, πήραν έναν πολύτιμο εκτός έδρας βαθμό.

Το ματς


Για να παίξουν μόνο… άμυνα μπήκαν (μάλλον) στην αναμέτρηση τόσο ο Πλατανιάς, όσο και ο Πανθρακικός στα Περιβόλια. Από την αρχή το παιχνίδι γινόταν κυρίως στον χώρο του κέντρου και με τις δύο ομάδες να προσπαθούν με βαθιές μπαλιές να βρουν κάποιον στην επίθεση. Η ομάδα της Κομοτηνής είχε το πλάνο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και να προσπαθήσει να… χτυπήσει στην κόντρα. Στον αντίποδα οι Χανιώτες, έχοντας και την πίεση ότι πρέπει να πάρουν τη νίκη, καθώς αγωνίζονται στην έδρα τους, προσπάθησαν να πιέσουν, αλλά το έκαναν με λάθος τρόπο.

Ο Πλατανιάς δεν είχε καθόλου υπομονή στο παιχνίδι του, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τα πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις και τις πάρα πολλές βαθιές μπαλιές προς τους επιθετικούς, που έκαναν εύκολη τη δουλειά των αμυντικών. Στον αντίποδα ο Πανθρακικός έμεινε πιστός στο πλάνο του και δεν άλλαξε τίποτα ακόμα και μετά την αναγκαστική αλλαγή του Ίγκορ, ο οποίος τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Ζεκίνια. Τα λεπτά κυλούσαν και τη μοναδική καλή ευκαιρία να ανήκει στους φιλοξενούμενους στο 26ο λεπτό, όταν ο τερματοφύλακας του Πλατανιά, ο Γιωργαλλίδης προσπάθησε να διώξει, ο Ζεκίνια του έβαλε την κόντρα και η μπάλα πήγε στο δοκάρι. Το 0-0 παρέμενε και με αυτό πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια σε ένα κακό ποιοτικά πρώτα ημίχρονο.

Άλλο… παιχνίδι είδαμε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να θέλουν (πλέον) να παίξουν ποδόσφαιρο και να προσπαθήσουν να φτάσουν στη νίκη. Ο Πανθρακικός ξεκίνησε πιο δυνατά και επιβραβεύτηκε για την συνολική καλή του εμφάνιση με ένα γκολ, με τον Κάσες να κάνει το 1-0 στο 49’. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Πλατανιάς αφυπνίστηκε, έστρωσε τη μπάλα κάτω και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Ουζουνίδης με την είσοδο των Μπέλιτς και Γιακουμάκη, στη θέση των Κάταϊ και Τόρες, προσπάθησε να δώσει… πνοή στην επιθετική του γραμμή. Και τα κατάφερε με τους Χανιώτες να απειλούν, αλλά να μη μπορούν να φτάσουν σε ένα γκολ.

Όσο περνούσαν τα λεπτά η αγωνία μεγάλωνε και ο Πανθρακικός προσπαθούσε με μεγαλύτερη ένταση να κρατήσει τα κεκτημένα και να φτάσει στην πρώτη του εκτός έδρας νίκη φέτος. Ο Πλατανιάς προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά δυσκολευόταν να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Ωστόσο, τα πάντα άλλαξαν, όταν ο Χρήστου στο 82’ δέχτηκε την δεύτεη κίτρινη κάρτα και ο Πανθρακικός έμεινε με δέκα. Οι γηπεδούχοι πίεσαν πολύ και με… ήρωα τον Ναζλίδη έφτασαν στην ισοφάριση στο 87ο λεπτό. Το 1-1 έμεινε και οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό σε ένα συγκλονιστικό, όπως εξελίχθηκε παιχνίδι

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Πλατανιάς (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιωργαλλίδης, Φαΐσκα, Ζουμπουλάκης (84’ Στόλερ), Φερνάντες, Ντα Σίλβα, Αγκιλέρα, Τετέ, Κάταϊ (52’ Μπέλιτς), Ναζλίδης, Γουνδουλάκης, Τόρες

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Γιακουμάκης, Ιντζίδης, Σιώπης, Δημήτρης

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Μίκουλιτς, Ζος (46’ Χρήστου), Μπαϊκαρά, Λαδάκης, Έμποου (81’ Τζάνης), Κάσες, Ρομέου, Ιγκόρ (25’ Ζεκίνια)

Στον πάγκο: Κουτσόπουλος, Καθάριος, Κατσικοκέρης, ΠόποβιτςΠηγή: sport-fm.gr

Τι λες τώρα; Έδωσε οδηγίες για ανύπαρκτο παίκτη!!

Απίστευτο κι όμως ...ελληνικό! Ποιος προπονητής της Σούπερ Λίγκας έδωσε οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του για να προσέξουν παίκτη από την αντίπαλη ομάδα που δεν υπάρχει; Ο Τον Κάανεν φαίνεται ότι ...πουλούσε τρέλα στη Βέροια επειδή είχε καταλάβει πως ήταν φευγάτος από τη διοίκηση. 

Διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγηθεί ποιον Εργοτέλη "τσέκαρε" για να δώσει οδηγίες στους παίκτες του πριν το παιχνίδι του Σαββάτου.

Ο Ολλανδός προπονητής ...ανακάλυψε ότι ο Καρντόσο είναι ο πλεϊμεικερ στους Κρητικούς και είπε στους παίκτες να τον προσέξουν! Πράγμα το οποίο, φυσικά, δεν ισχύει...

Επίσης, ο Κάανεν μίλησε στους ποδοσφαιριστές της Βέροιας για ...κάποιον Αλεξάντερ, ο οποίος κάνει μεγάλες μπαλιές από πίσω. Τέτοιος παίκτης, όμως, δεν υπάρχει στο ρόστερ του Εργοτέλη! Και, βεβαίως, μόλις οι παίκτες της Βέροιας άκουσαν αυτό το όνομα κοιτάζονταν μεταξύ τους για να καταλάβουν "τι παίζει".

Πώς να μη χάσει, μετά, το παιχνίδι με τον Εργοτέλη η "Βασίλισσα"; Όταν οι παίκτες παίρνουν εντολές για ανύπαρκτους ποδοσφαιριστές; Η Βέροια μοιραία, λοιπόν, ηττήθηκε (0-1) από τους Κρητικούς και ο Ολλανδός κόουτς αποτέλεσε λίγες ώρες μετά το παιχνίδι παρελθόν. Από τα ...ωραία του ελληνικού πρωταθλήματος...

 
Πηγή: sportdog.gr

Δύο παίκτες του ΠΑΟΚ σκέφτονται να αποχωρήσουν!!

Ποιοι ποδοσφαιριστές του Δικέφαλου είναι πολύ πιθανό να εκφράσουν τάσεις φυγής το επόμενο διάστημα και για ποιο λόγο; Ο σκύλος έχει και πάλι το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ! Η νέα γκέλα του ΠΑΟΚ εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, έδωσε δικαιώματα για κριτική στον Χουμπ Στέφενς, ο οποίος δεν είναι αλάνθαστος μέχρι τώρα. Μάλιστα, ήδη κάποιοι στέκονται στη διαχείριση του ρόστερ και στους παίκτες που έχει ...ξεχάσει ο Ολλανδός τεχνικός.
Έτσι λοιπόν, μετά το "θέμα" των αριστερών μπακ και αυτό του Πάμπλο Γκαρσία, προέκυψε "μουρμούρα" και για τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη. Ο 19χρονος δεξιός μπακ αντιμετωπίζεται σαν ...αόρατος από τον Στέφενς, παρότι οι ξένοι σκάουτερ έχουν εξαιρετική άποψη γι΄ αυτόν και θεωρούν πως μπορεί να εξελιχθεί σε περίπτωση "Σταφυλίδη", που αγωνίζεται πλέον στη Γερμανία.
Βέβαια και στον ΠΑΟΚ έχουν εξαιρετική άποψη για τον μικρό και γι΄ αυτό του έκαναν νέο συμβόλαιο με ρήτρα 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το καλοκαίρι είπαν "όχι" σε δύο καλές προτάσεις από Ρωσία και Γερμανία.
Ο Στέφενς, όμως, φαίνεται πως δεν τον ...πολυπιστεύει και γι΄ αυτό τον έχει κάνει μόνιμο στην U-21, προτιμώντας τον Κίτσιου που είναι εξαιρετικός βέβαια μέχρι στιγμής. Μόνο στο Κύπελλο τον χρησιμοποίησε και χθες με τον ΟΦΗ ήταν πάλι εκτός.
Ο Κωνσταντινίδης, πάντως, σε καμία περίπτωση δεν τα παρατάει. Μάλιστα, όπως αναφέρεται από το περιβάλλον του, δεν τον παίρνει από κάτω και γι΄ αυτό δεν αντιδράει. Ωστόσο, αν συνεχιστεί ο "αποκλεισμός" του, είναι πολύ πιθανό να εμφανίσει τάσεις φυγής! Άλλωστε η ηλικία, το ταλέντο και η ...ζήτηση που έχει στο εξωτερικό, μπορούν να του φέρουν μία καλή πρόταση.
Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτει η στήλη του σκύλου στο Twitter,"Sportdog Penalty", ο Κωνσταντινίδης δεν είναι ο μόνος που νιώθει ότι έχει απαξιωθεί από τον Στέφενς. Παράπονα και μάλιστα σοβαρά έχει και ο Γιάννης Σκόνδρας, ο οποίος παίζει είτε αριστερά είτε στην ...εξέδρα και δεν αποκλείεται να κάνει το "μπαμ" ζητώντας να φύγει από την ομάδα!
Το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν εξελίξεις και με τα δύο θέματα...

Πηγή: sportdog.gr

Διαβεβαιώσεις ο μεν, στήριξη ο δε!

Ολοκληρώθηκε το τετ-α-τετ Μιλίνκοβιτς-Ηλιάδη στον Άρη. Ο πρώτος «δεσμεύτηκε» να λύσει το αγωνιστικό πρόβλημα, ενώ ο πρόεδρος της ομάδας επανέλαβε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του Σέρβου.

Διαβεβαιώσεις ο μεν, στήριξη ο δε
Ο προβληματισμός είναι έκδηλος στις τάξεις του Άρη. Άλλωστε, η τελευταία θέση στην βαθμολογία δεν λέει ψέματα για τον «Γολγοθά» που έχει να ανέβει στο εξής η ομάδα. Γι’ αυτό το λόγο ο Δημήτρης Ηλιάδης είχε συνάντηση την Δευτέρα με τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς και όλο το τεχνικό επιτελείο.

Βασικό θέμα του meeting ήταν οι πολλοί τραυματισμοί που έχουν πλήξει την ομάδα. Ο Σέρβος σε κάθε παιχνίδι έχει πολλούς απόντες και δεν μπορεί να καταστρώσει τα πλάνα του. Μόνο χθες απέναντι στον Παναιτωλικό χτύπησαν οι Τριανταφυλλάκος, Τάτος, Ψυχογιός και Παπαδόπουλος. Από τη μεριά του, ο Σέρβος και η... ομάδα του ξεκαθάρισαν πως αναμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για όλους τους παίκτες ούτως ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Όσον αφορά το αγωνιστικό, ο Μιλίνκοβιτς διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΠΑΕ πως θα συνεχιστεί η σκληρή δουλειά και η ομάδα θα βρει τον... δρόμο της άμεσα. Άλλωστε φάσεις γίνονται, το πρόβλημα εντοπίζεται στην τελική φάση.

Από την μεριά του, ο κ. Ηλιάδης επανέλαβε πως στηρίζει απόλυτα όλο το τιμ, πιστεύει στο έργο τους στους «κίτρινους» και τους εξέφρασε την εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους για την άμεση ανάκαμψη του συλλόγου. Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος ο Τσιώλης από τον Αστέρα!!

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Αστέρα Τρίπολης αποτελεί ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα της Αρκαδίας.

Τέλος ο Τσιώλης από τον Αστέρα!
Μια μέρα μετά την απογοητευτική εμφάνιση του Αστέρα Τρίπολης και την ήττα από τον Παναθηναϊκό, ο Σάκης Τσιώλης αποτελεί παρελθόν από την ομάδα της Αρκαδίας.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός αποχωρεί μετά από σχεδόν, δύο χρόνια παρουσίας στην ομάδα της Τρίπολης, με την οποία πέρσι έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την από κοινού λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Σάκη Τσιώλη και του εύχεται υγεία και επιτυχίες στη συνέχεια της καριέρας του.

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ θέλει να ευχαριστήσει τον Σάκη Τσιώλη για την προσφορά του, αφού με την παρουσία του, γράφτηκαν οι μεγαλύτερες επιτυχίες στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας.

Από την πλευρά του ο Σάκης Τσιώλης ευχαριστεί για την άριστη συνεργασία, την αγάπη, την εμπιστοσύνη που έδειξαν όλο αυτό το διάστημα οι δύο υπέροχοι ιδιοκτήτες της ομάδας, κ.κ. Γιάννης Καυμενάκης, Δημήτρης Μπάκος, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Μποροβήλος, ο γενικός διευθυντής Δημήτρης Μποροβήλος, όλο το προσωπικό της ομάδας, αλλά και τον κόσμο της ομάδας για την αγάπη και την εκτίμηση του αυτά τα δύο χρόνια.

Εξετάζουν και Κοκότοβιτς στη Βέροια!

Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς είναι μία ακόμα λύση που εξετάζεται από την ΠΑΕ Βέροια, για την αντικατάσταση του Τον Κάανεν στην τεχνική ηγεσία.

Εξετάζουν και Κοκότοβιτς στη Βέροια
Όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες από τη Βέροια, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Αρβανιτίδης, εκτός από την περίπτωση του Δημήτρη Καλαϊτζίδη που έχει αναλάβει πολλάκις στις δύσκολες στιγμές, εξετάζει και την λύση του Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Ο 60χρονος τεχνικός που έχει εργαστεί στο παρελθόν σε πολλές ελληνικές ομάδες (Καλαμάτα, ΠΑΟΚ, Απόλλων, Ολυμπιακός Βόλου, Απόλλων Καλαμαριάς, Ατρόμητος) ενώ τελευταίος του σταθμός υπήρξε ο Πανσερραϊκός τη σεζόν 2010-11.

Ο Κοκότοβιτς βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΠΑΕ Βέροια, η οποία όμως εξετάζει και άλλες λύσεις και σύντομα θα αποφασίσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κοκότοβιτς εργάστηκε την περυσινή σεζόν στην Κίνα και συγκεκριμένα στην Σανγκάη Σενούα. Πηγή: sport-fm.gr

Οι καταθέσεις της δίκης για τα στημένα!!

Συνεχίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των στημένων αγώνων, με την κατάθεση του Γ.Ηλιόπουλου. «Ισόβια στον Μέσι», πρότεινε ειρωνικό ύφος ο δικηγόρος του Θωμά Μητρόπουλου.

Οι καταθέσεις της δίκης για τα στημένα!
Με την απολογία του Γιώργου Ηλιόπουλου, στέλεχος του ΟΠΑΠ, συνεχίστηκε η δίκη για τους στημένους αγώνες.

Η πρόταση από την Εισαγγελέα
Αμέσως με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, η εισαγγελέας, λόγω της λήξης της προσωρινής κράτησης του Μάκη Ψωμιάδης στα τέλη Οκτωβρίου, πρότεινε οι διαδικασίες να διαρκούν κάθε ημέρα μέχρι τις 6 το απόγευμα. Επίσης εάν υπάρξει νέο τηλεφώνημα για βόμβα τότε να δοθεί παράταση στη συνεδρίαση για ένα ακόμη δίωρο.

«Δεν ξέρω»
Η κατάθεση του Γιώργου Ηλιόπουλου συνεχίστηκε σήμερα, με το στέλεχος του ΟΠΑΠ όμως να δηλώνει άγνοια σε πολλά από τα ερωτήματα που δέχθηκε.

Το γεγονός αυτό που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της εισαγγελέως η οποία ανέφερε: "Ο ΟΠΑΠ δεν βοηθάει καθόλου, αν χρειαστεί θα φέρουμε και αρμόδιο από την UEFA".

Αυτές οι ατάκες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των δικηγόρων των κατηγορουμένων.

«Υπήρξε έντονος στοιχηματισμός»
Από τον κ.Ηλιόπουλο ζητήθηκε να πει την άποψή του για όλα τα παιχνίδια που η UEFA έχει συμπεριλάβει στους φακέλους της, από αυτά που έχει χαρακτηρίσει ύποπτα, ως και άκρως διεφθαρμένα.

Ο κ. Ηλιόπουλος επεσήμανες ότι ο ΟΠΑΠ για τα περισσότερα από αυτά δεν προσέφερε στοιχηματισμό και έκανε μνεία σε τρία παιχνίδια για τα:

Αγροτικός Αστέρας - Ηλιούπολη 0-3, το Διαγόρας - Εθνικός Αστέρας 1-3 και το Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2:

Για αυτά ανέφερε: "Υπήρξε έντονος στοιχηματισμός και τα συμπεράσματά μας συμπίπτουν με αυτά της UEFA".

Δικηγόρος Ριαβόγλου:
Ο δικηγόρος του Ριαβόγλου υποστήριξε πως ο πελάτης του από τα 15.000 που έχει κερδίσει από τον ΟΠΑΠ τα 13.500 τα έχει κερδίσει παίζοντας ΛΟΤΟ, ΚΙΝΟ, και Τζόκερ. Επεσήμανε ότι στον Αγροτικό Αστέρα δεν ήταν μέτοχος αλλά διορισμένος πρόεδρος.

«Δεν έχω κανένα στοιχείο ότι ο Ψωμιάδης…»
«Δεν έχω κανένα στοιχείο ότι ο Ψωμιάδης δωροδόκησε τον Ριαβόγλου... Δεν έχω κανένα στοιχείο ότι ο Ψωμιάδης δωροδόκησε τον Θωμά Μητρόπουλο στο Καβάλα - Ηλυσιακός 2-0. Αν είχε συμβεί, ίσως να είχαμε πληροφορίες... Δεν γνωρίζω αν ο Ψωμιάδης δωροδόκησε τον Διονύση Κωτούλα». Αυτές είναι οι δηλωσεις του κ.Ηλιόπουλου σε ερωτήσεις που δέχθηκε…

Η αντίδραση…
Οι απαντήσεις αυτές του κ.Ηλιόπουλου προκάλεσαν την αντίδραση της προέδρου:

"Μας απαντάτε με διαφορετικό τρόπο. Τόση ώρα μας λέτε ότι δεν μπορείτε να ξέρετε τίποτα και τώρα μας λέτε πως αν ο Ψωμιάδης είχε δωροδοκήσει τον Μητρόπουλο, πιθανόν να είχατε κάποιες πληροφορίες", τόνισε και για να λάβει την απάντηση από τον κ.Ηλιόπουλο:

«Δεν έχω στοιχεία αν ο Μάκης Ψωμιάδης έπαιζε στοίχημα".

Για τα περί αδιευκρίνιστης περιουσίας που έκανε η οικογένεια Ψωμιάδη μέσω του στοιχήματος, είπε:

"Δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία". Για το ποσό που αναφέρεται στη δικογραφία ύψους 2,8 εκατ. ευρώ που κερδήθηκαν από το στοίχημα, επίσης είπε ότι:

"Ο ΟΠΑΠ δεν έχει στοιχείο ότι ο Μάκης Ψωμιάδης έχει κερδίσει χρήματα από το στοίχημα, ενώ δεν υπάρχει ούτε το όνομα του Σταύρου Ψωμιάδη να έχει παίξει στοίχημα. Δεν έχω κανένα στοιχείο ότι ο Γιάννης Παπακώστας συνεργαζόταν με τους Ψωμιάδηδες για να εκβιάζουν διαιτητές".


«Ο Θωμάς Μητρόπουλος θα κάνει αγωγή στην UEFA»
Ο Νίκος Αντωνιάδης, δικηγόρος του Θωμά Μητρόπουλο αναφέρθηκε στο παιχνίδι
Ολυμπιακός Βόλου - Ηλυσιακός 0-1.

«Ο Θωμάς Μητρόπουλος θα κάνει αγωγή στην UEFA και στην Betfair και θα το αποδομήσουμε αυτό το αίσχος. Με τη λογική της UEFA ο Μέσι πρέπει να φάει ισόβια που βγαίνει συνεχώς μόνος του με τον τερματοφύλακα λες και οι αντίπαλοι είναι στημένοι», είπε.

Η νέα αντίδραση
Τα όσα υποστήριξε ο Γιώργος Ηλιόπουλος προκάλεσε άλλη μια αντίδραση από την εισαγγελέα.

"Εδώ μας λέτε ότι όταν κερδίζει το φαβορί είναι το φυσιολογικό. Αλλά όταν δεν κερδίζει το φαβορί, πάλι είναι φυσιολογικό. Γιατί λέτε ότι το φαβορί μπορεί να είναι αδιάφορο ή μπορεί να έχει βάλει τα δεύτερα. Άρα ήρθατε εδώ να μας πείτε ότι όλα είναι φυσιολογικά», ανέφερε. Πηγή: sport-fm.gr

Τι ετοιμάζει ο Μίτσελ!!

Τουλάχιστον τρία είναι τα «διλήμματα» του Μίτσελ στον καταρτισμό της ενδεκάδας του Ολυμπιακού που σκοπεύει να παρατάξει στο Βέλγιο απέναντι στην Άντερλεχτ.

Τι ετοιμάζει ο Μίτσελ
«Δεδομένοι» και «διλήμματα» υπάρχουν στο μυαλό του Μίτσελ όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει στο μεθαυριανό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ.

Στην άμυνα υπάρχει μόνο ένα ερωτηματικό, αφού την… πεντάδα στα μετόπισθεν θα αποτελέσουν ο Ρομπέρτο (κάτω από τα δοκάρια) με τους Μανωλά, Μανιάτη και Σιόβα. Θέση στα αριστερά διεκδικούν ο Χολέμπας και ο Μπονγκ, ο οποίος επιστρέφει από τον τραυματισμό του.

Η λογική λέει ότι ο Σάμαρης και ο Εντινγκά θα αποτελέσουν το δίδυμο στο χώρο της «ερυθρόλευκης» μεσαίας γραμμής. Η συμμετοχή του Γιαταμπαρέ στην αποστολή θα κριθεί στη σημερινή προπόνηση, αφού χθες έκανε θεραπεία και ο Μασάντο παραμένει στα… πιτς.

Όσον αφορά τώρα τα άκρα, όλα δείχνουν ότι ο Βάις έχει καπαρώσει μία θέση και για την άλλη φαβορί θα πρέπει να θεωρείται ο Φουστέρ, από τη στιγμή που ο Κάμπελ δείχνει να είναι ντεφορμέ.

Ο μεγάλος «πονοκέφαλος» Μίτσελ έχει να κάνει με τις δύο θέσεις της επίθεσης: τον σέντερ φορ και τον παίκτη που θα αγωνιστεί από πίσω του. Ο Σαβιόλα είναι σε πάρα πολύ καλάσταση, ο Μήτρογλου πήρε «ανάσες» στον αγώνα με τον Πανιώνιο, ενώ φανέλα βασικού διεκδιθεί ο Τσόρι.
Πηγή: sport-fm.gr

«Τι να αποδώσει ο Στοχ;»

Με αφορμή την συμπλήρωση 16 ετών από την σπουδαία νίκη επί της Άρσεναλ, ο Άγγελος Αναστασιάδης μίλησε για τον ΠΑΟΚ του σήμερα, για το θέμα Κάτσε, τον Μίροσλαβ Στοχ και τον Πάμπλο Γκαρσία.

«Τι να αποδώσει ο Στοχ;»
Αιχμηρά ήταν τα σχόλια του Άγγελου Αναστασιάδη για την παρουσία του Μίροσλαβ Στοχ στον ΠΑΟΚ και την εικόνα που παρουσιάζει μέχρι στιγμής η ομάδα υπό τις οδηγίες του Χουμπ Στέφενς, με αφορμή την επέτειο από την σπουδαία επικράτηση του «Δικεφάλου του Βορρά» στην έδρα της Άρσεναλ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης στον «Αρένα» Θεσσαλονίκης

Για τον αγώνα Άρσεναλ-ΠΑΟΚ:

«Είναι μία μεγάλη επιτυχία για τα δεδομένα εκείνης της χρονιάς, με τα προβλήματα τα διοικητικά και τα οικονομικά ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία. Η Άρσεναλ ήταν μία ομάδα πρωταθλήτρια Αγγλίας με ένα πολύ μεγάλο μπάτζετ αλλά εμείς δεν φοβηθήκαμε. Μπορούσαμε να κερδίσουμε και εκεί αν δεν υπήρχε ο φόβος. Ήταν μεγάλη επιτυχία, μην αρχίσουμε να λέμε πράγματα για να ευλογούμε τα γένια μας. Πιστεύω ότι ήταν η μεγαλύτερη πρόκριση. Και με την Μπαρτσελόνα είχαμε νικήσει στην Τούμπα αλλά που να περάσεις εκεί μέσα

Εύχομαι να γίνει ξανά παρόμοια πρόκριση και να περάσει ξανά ο ΠΑΟΚ. Μπήκα και είπα θα πάμε να νικήσουμε. Μερικοί με λοιδόρησαν, έβγαιναν στην τηλεόραση και έλεγαν τι λέει ο άνθρωπος, είναι τρελός και κάποια τέτοια σχόλια, αλλά εμείς το πιστεύαμε με πρώτο εμένα. Μερικοί μιλούσαν ότι θα φάμε τέσσερα, πέντε και έξι γκολ . Σε εκείνο το παιχνίδι είχα κάνει τις δηλώσεις και για εμένα ήταν πολύ δύσκολο γιατί αν χάναμε θα με διώχνανε. Το θυμάμαι ότι κάποιοι μέσα από τον ΠΑΟΚ ήταν πολύ στενοχωρημένοι μετά την πρόκριση, και τους είχα πει λυπάμαι που σας στεναχωρήσαμε. Όταν παίζω ένα παιχνίδι το βλέπω το ίδιο βράδυ στον ύπνο μου τρεις-τέσσερις φορές. Και ανανεώνεται η μνήμη μου από την αρχή μέχρι το τέλος. Τι είπα, τι έκανα, ποιος είπε, τι είπε, μέχρι στιγμής έχω τις αναμνήσεις. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι θυμάμαι να πω τα πάντα με Ν και με Σ. Αυτό είναι και κακό γιατί η αϋπνία είναι μόνιμη».

Για την προετοιμασία πριν το παιχνίδι:

«Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλο καράβι και απαγορεύεται να κοιμηθείς. Όλη η προετοιμασία και όλη η ταλαιπωρία είναι όλη η εβδομάδα. Καταρχήν έπρεπε να πείσουμε τα παιδιά ότι μπορούμε. Αυτό δεν γίνεται μισή ώρα πριν τον αγώνα. Από την ώρα της κλήρωσης πρέπει να γίνει. Είχαμε και τα άλλα τα παιχνίδια που έπρεπε να τα νικήσουμε γιατί δεν μπορείς να πεις εγώ θα χάσω. Απαγορεύεται».

Για τον αγώνα με την Σάλκε:

«Βλέποντας την Σάλκε είπα αυτή η ομάδα δεν μπορεί να κερδίσει. Αν γυρίζουμε 20-25 μέρες πριν, και μετά το αποτέλεσμα στην Γερμανία όλοι περίμεναν να περάσουμε. Στο δεύτερο παιχνίδι βλέποντας και το πρώτο είχα μεγάλη αμφιβολία. Η πρόκριση έπρεπε να έχει τελειώσει από εκεί. Ήμασταν πολύ κακή ομάδα και στο πρώτο και στο δεύτερο παιχνίδι. Δεν ήταν ο ΠΑΟΚ καλός, όπως δεν είναι και τώρα. Δεν είμαι ούτε φίλαθλος ούτε οπαδός, είμαι προπονητής. Λέω αυτό που βλέπει όλος ο κόσμος. Μέχρι τώρα δεν έχει κάνει ούτε ένα καλό παιχνίδι . Πιστεύω να βρουν την λύση στον ΠΑΟΚ».

Για το ποιος έχει την ευθύνη:

«Εγώ ευθύνη δεν ρίχνω σε κανέναν. Η εικόνα πάντως δεν είναι καλή. Αν ο ΠΑΟΚ παίξει με τον Παναθηναϊκό όπως έπαιξε και με τον ΟΦΗ τότε θα είναι πολύ δύσκολα. Είδα το ματς του Παναθηναϊκού. Τρέχουν και πάνε καλά. Μην κοιτάζετε την βαθμολογία η ομάδα έχει προβλήματα έχει τρανταχτές αδυναμίες. Τα πράγματα δεν είναι καλά. Τώρα νικάμε και το περνάμε στο by. Αλλά θα έρθουν και ήττες».

Για τον Στοχ

«Αυτός δεν τρέχει καταρχήν, περπατάει. Παίζει μόνο όταν έχουμε την μπάλα. Τι να αποδώσει; Πρέπει να τρέξει. Δεν ξέρω γιατί περπατάει. Εμείς την Άρσεναλ πως την περάσαμε; Τρέξαμε τρεις φορές παραπάνω. Εάν παίξεις με τη Μπαρτσελόνα και τρέξεις όσο αυτοί, θα φάς πέντε γκολ. Πρέπει να τρέξεις τρεις φορές παραπάνω. Εγώ ευχές κάνω μόνο. Παρακαλεί όλος ο κόσμος να αλλάξει η εικόνα και θα βγουν κερδισμένοι και οι παίκτες. Ο κόσμος θα τους αποθεώσει».

Για τον Γκαρσία

«Δεν ξέρω πως είναι ο Γκαρσία. Έπαιξε στο Κύπελλο. Με τα… Άσπρα χώματα; Δεν ξέρω πως είναι ψυχολογικά. Πως πάει, πως κοιμάται, πως λειτουργεί. Η προπονητική δεν είναι τόσο εύκολο πράγμα. Και βέβαια μπορεί να παίξει ο Γκαρσία. Είναι παιχταράς, αρχηγός, αλλά το θέμα είναι πως είναι τώρα. Αν δεν είναι καλά πως θα τον βάλει ο προπονητής; Για να μην τον βάζει σημαίνει ότι δεν είναι καλά αγωνιστικά ή υπάρχουν αλλά προβλήματα που δεν τα ξέρω».

Για το θέμα Κάτσε:

«Δεν ξέρω πως έγινε όλη η κατάσταση. Ο Κάτσε δεν είναι το πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Η συμπεριφορά του είναι για κλωτσιές αλλά δεν φταίει. Μόνο ο Κάτσε δεν φταίει. Είναι παιδί 18 χρονών και έκανε τέτοια πράγματα. Η συμπεριφορά του απέναντι στους συμπαίκτες και τους διαιτητές μειώνει την ομάδα και την προσωπικότητα του. Αυτό ήταν επόμενο. Τρέχουν όλοι πάνω στο διαιτητή. Ο Μέσι τρώει κλοτσιές και δεν λέει κουβέντα. ΠΑΟΚ είσαι. Με δουλεύεις; Είσαι ομαδούλα; Δεν βλέπεις τους παίκτες των μεγάλων ομάδων; Πάει κανένας και μαλώνει; Τι να κάνουμε τώρα να τα βάλουμε με τους διαιτητές; Πρέπει να κερδίζεις και τους διαιτητές. Όποιος εθελοτυφλεί σημαίνει ότι βρίσκεται αλλού. Δεν πρέπει να ασχολείται με τους διαιτητές.

Όταν πήγα στον ΠΑΟΚ και πήραμε το Κύπελλο, πήραμε 120.000.000 δραχμές γιατί δεν είχαμε ούτε μία κόκκινη κάρτα. Τηρήσαμε το fair play. Αποκλείσαμε τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, από παντού ήμασταν στημένοι και όμως πήραμε και το fair play. Σαν προπονητής αν γράψω την βιογραφία μου θα είναι αυτό το πιο σημαντικό. Κατάφερα να πείσω τα παιδιά να ξεχάσουνε αυτούς τους κυρίους. Το θέμα πρέπει να το λύσεις. Δεν είναι ούτε θέμα τρίτων προσώπων ούτε τέταρτων. Παίζαμε στην Τούμπα και δεν σου έδινε αράουτ.

Με τον Ολυμπιακό έπεσε ο άλλος έξω από την μεγάλη περιοχή και έδωσε πέναλτι. Έχω εφιάλτες. Ξέρεις τι είναι να βλέπεις το παιχνίδι τρεις τέσσερις φορές στον ύπνο σου και να λες στους παίκτες την επόμενη μέρα ξεχάστε τον; Αν τον δώσεις δικαιολογία τον ποδοσφαιριστή τελείωσε το πανηγύρι. Όταν γνωρίζω ποιος είναι ο εχθρός μου θα κάνω ότι θέλει αυτός; Και είμαι μεγάλη ομάδα. Όταν δεν έχεις τελική τι ψάχνεις να βρεις. Εκτός από τα στημένα δεν είχε τελική χθες ο ΠΑΚ με τον ΟΦΗ. Τι ψάχνεις μετά;».

Για τον Στέφενς:

«Το να είσαι μεγάλος προπονητής δεν έχει να κάνει με πριν από 10 χρόνια. Το θέμα είναι τι κάνεις τώρα. Εγώ αν πάω σε μία ομάδα δεν θα θυμάται κανείς τι έκανα πριν από 16 χρόνια στην Άρσεναλ. Αν κάνω πράγματα εκτός τόπου και χρόνου δεν θα με κριτικάρουν επειδή πέρασα την Άρσεναλ; Μεγάλοι προπονητές χιλιάδες. Τι να μείνεις στο χθες;».

Για το ένα έχει προτάσεις από ομάδες της Σούπερ Λίγκας:

«Δεν ασχολούμαι καθόλου. Είμαι εντελώς αλλού. Είναι έτοιμος να πάω να δουλέψω. Πήγα στον Πλατανιά, στον θάνατο. Από την περσινή ομάδα παίζουν μόνο δύο, κανείς άλλος δεν έχει βρει ομάδα. Τώρα πρέπει να κάνω αυτό που πρέπει. Όχι δεν έχω καμία επαφή με κανέναν. Δεν έχω πρόταση. Είχα μία πρόταση από Κύπρο αλλά δεν πήγα. Για Ελλάδα δεν έχω. Παίρνουν κάποιοι δεύτεροι και τρίτοι μόνο».

Για τους αδικοχαμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ στα Τέμπη:

«Είπα προηγουμένως ότι δεν πρέπει να κοιμάσαι. Αλλά όποιος δεν γνωρίζει τι σημαίνει αυτός ο κόσμος, ο λαός του ΠΑΟΚ, κάνει μεγάλο λάθος. Οι γενιές από 60 μέχρι θάνατο είναι άρρωστοι με αυτά που βλέπουν και τα παιδιά που έρχονται είναι ακόμη πιο τρελοί. Δεν έχουν δουλειά δεν έχουν τίποτα η μόνη τους έννοια είναι αυτό. Λοιπόν αυτά τα παιδιά τι να πεις. Για τα Τέμπη. Παίζαμε με τον Άρη στα Τρίκαλα και πήγαμε από άλλο δρόμο. Έλεγαν οι παίκτες τι μπέρδεμα τι ταλαιπωρία. Τους πήγα εκεί. Τους έλεγα κλαίνε μάνες εδώ τι θα γίνει επειδή θα κάνουμε δύο ώρες παραπάνω. Εύχομαι να μην ξαναγίνει τέτοιο πράγμα. Όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά για όλους τους λαούς. Όταν γίνονται τέτοια πράγματα μόνο πένθος σου προκαλούν. Τι να πεις. Να δώσεις κουράγιο στους συγγενείς; Μόνο η Παναγία και ο Θεός μπορούν να βοηθήσουν…».

Επιστρέφει ο Λούκας!

Στα πλάνα του Χουμπ Στέφενς βρίσκεται ο Λούκας Πέρεθ, ενόψει της αναμέτρησης με την Άλκμααρ (3/10).

Επιστρέφει ο Λούκας
Στη διάθεσή του Χουμπ Στέφενς αναμένεται να τεθεί ο Λούκας Πέρεθ ενόψει της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, στην οποία θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Άλκμααρ.

Ο Ισπανός μέσος δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΟΦΗ στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, λόγω του πυρετού που τον ταλαιπωρούσε και προέρχονταν από μόλυνση.

Ωστόσο, ο Λούκας φαίνεται πως θα προλάβει την ευρωπαϊκή αναμέτρηση του «Δικέφαλου του βορρά» στην Ολλανδία.
Πηγή: sport-fm.gr

«Βράζουν» με Παππά στην Τρίπολη!!

Έξαλλοι με την αντιμετώπιση του διαιτητή Ανδρέα Παππά στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι στον Αστέρα Τρίπολης.

«Βράζουν» με Παππά στην Τρίπολη
Μένεα πνέουν στην Τρίπολη για τον διαιτητή της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Οι άνθρωποι του Αστέρα «βράζουν» με τον Ανδρέα Παππά, θεωρώντας ότι στις κρίσιμες φάσεις «σφύριξε» έδρα και αδίκησε την ομάδα τους.

Μπορεί στις δηλώσεις τους οι παίκτες και ο Σάκης Τσιώλης να μην αναφέρθηκαν στη διαιτησία, αλλά το αντίθετο συνέβη με τους διοικούντες. «Ήταν προκλητικός. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε τέτοιες διαιτησίες. Αυτός ο κύριος έπρεπε να βγάλει το κοντό σορτσάκι και να βάλει… φουστάκι» φέρεται να έλεγαν στα μεταξύ τους «πηγαδάκια» μετά τη λήξη του αγώνα.

Οι Αρκάδες στέκονται ιδιαίτερα στο οφσάιντ που καταλογίστηκε στον Ναβάρο στο πρώτο λεπτό της συνάντησης, ενώ κάνουν λόγο και για πέναλτι που δεν σφυρίχτηκε σε τράβηγμα του Λαγού στον Μπαράλες. Από εκεί και πέρα, θεωρούν ότι όλα τα… σπόρια πήγαν στην πλευρά του Παναθηναϊκού, ενώ στον ρέφερι καταλογίζουν και το ότι επέτρεψε τα σκληρά μαρκαρίσματα μόνο από τη μία πλευρά…
Πηγή: sport-fm.gr

Μπονγκ: «Νίκη, αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες»

Ως το πιο σημαντικό μέχρι τώρα παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Champions League, χαρακτήρισε ο Γκαετάν Μπονγκ αυτό με την Άντερλεχτ. «Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες, πρέπει να κερδίσουμε» τόνισε.

Μπονγκ: «Νίκη, αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες»
Το σύνθημα της νίκης ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες (02/10, 21:45) για τη δεύτερη αγωνιστική του Champions League, έδωσε ο Γκαετάν Μπονγκ, μιλώντας στην κάμερα της Nova. Ο Καμερουνέζος αριστερός μπακ έπλεξε το εγκώμιο της προσεχούς αντιπάλου των «ερυθρολεύκων», ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του δεν έχει περιθώρια για άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης.

Όσο για τα στοιχεία, που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός, προκειμένου να φτάσει στον στόχο του, τόνισε ότι πρέπει να κρατήσει τον ρυθμό, την θέληση και το πάθος του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν. Μάλιστα, όπως τόνισε, το ιδανικό θα είναι να πετύχει πρώτος γκολ, γεγονός που θα διευκολύνει την προσπάθεια του ιδίου και των συμπαικτών του.

Αναλυτικά:

«Πράγματι, θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι που πρέπει να δώσουμε για την ευρωπαϊκή μας καμπάνια, αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Δυστυχώς ξεκινήσαμε με ήττα στο γήπεδό μας, παρά την καλή προσπάθεια που κάναμε. Πρέπει, πλέον, εκ των πραγμάτων να πάμε στο Βέλγιο, να αντιμετωπίσουμε την Αντερλεχτ και να προσπαθήσουμε να την κερδίσουμε, εάν θέλουμε να έχουμε ελπίδες στον όμιλό μας».

Αν και ο Μπονγκ πλέκει το εγκώμιο της Αντερλεχτ, ξεκαθαρίζει πως ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει στις Βρυξέλλες για τη νίκη: «Έχω καλή εικόνα για την Αντερλεχτ. Από την παρουσία μου στο γαλλικό πρωτάθλημα, γνωρίζω αρκετά καλά τις βελγικές ομάδες. Πολλές φορές καλούμαστε να παίξουμε απέναντί τους ακόμη και φιλικά παιχνίδια. Για να έχει κατορθώσει να είναι στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, πάει να πει πως είναι μία πολύ καλή ομάδα. Χρειάζεται σεβασμό και προσοχή, όπως φυσικά όλοι μας οι αντίπαλοι. Ο Ολυμπιακός την είχε αντιμετωπίσει το καλοκαίρι σε φιλικό ματς. Βέβαια, πρέπει να σκεφτόμαστε πως όποιος και αν είναι ο αντίπαλός μας, μιλάμε για το Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί τα πράγματα είναι πάντα δύσκολα. Νομίζω ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να μην κυνηγήσουμε τη νίκη σε αυτό το ματς. Σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται ο αντίπαλός μας, πρέπει να πάμε εκεί έχοντας ως στόχο όχι μόνο να μην χάσουμε, αλλά να νικήσουμε».

Η πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ και ο τρόπος που ήρθε η ήττα απ' την Παρί Σεν Ζερμέν, έχει κάνει σοφότερους τους «ερυθρόλευκους» ενόψει της συνέχειας της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. «Σίγουρα θα πρέπει να κρατήσουμε στα θετικά στοιχεία το πρώτο ημίχρονο, όπου είχαμε πολύ ρυθμό, πολύ θέληση και πάθος στο παιχνίδι μας. Αυτά είναι τα στοιχεία που πρέπει να κρατήσουμε. Και φυσικά το γεγονός ότι σκοράραμε. Είναι πολύ σημαντικό σε παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ να σκοράρεις και να παίρνεις το προβάδισμα. Φυσικά, αν αυτό είναι εφικτό. Απ' την άλλη πλευρά βέβαια, θα πρέπει να σκεφτούμε και τα αρνητικά στοιχεία. Όπως το γεγονός ότι δεχθήκαμε γκολ Θα πρέπει στο Βέλγιο να αποφύγουμε να δεχθούμε γκολ απ' την Αντερλεχτ. Και θα πρέπει να προσέξουμε περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο επιτίθεται η Αντερλεχτ, ώστε να μην θέτουμε την ομάδα μας σε κίνδυνο».

Ο Μπονγκ γνωρίζει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης της Τετάρτης. «Μπορεί να μην γνωρίζω πολύ καλά την Αντερλεχτ, όμως γνωρίζω πολύ καλά τις βελγικές ομάδες. Είμαι βέβαιος πως η Αντερλεχτ επειδή πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βελγικό κλαμπ, η ατμόσφαιρα θα είναι θερμή στο γήπεδο. Περιμένω πως θα είναι γεμάτο για ένα τόσο σημαντικό ματς Τσάμπιονς Λιγκ. Και οι φίλαθλοι θα δημιουργήσουν πολύ καυτή ατμόσφαιρα για εμάς. Εμείς δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε αυτό. Πέρα απ' την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν και τις δυσκολίες που θα προκύψουν με τη φωνή, το τραγούδι και το πάθος που θα βγάλουν οι φίλαθλοι, εμείς πρέπει να πάμε εκεί, να κάνουμε το παιχνίδι μας και να φθάσουμε στη νίκη».

Και ένα μήνυμα του Μπονγκ προς τον κόσμο των «ερυθρόλευκων». «Είχα ήδη μία πολύ καλή εικόνα για τον κόσμο του Ολυμπιακού, πριν ακόμη έρθω στην ομάδα. Είχε παρακολουθήσει βίντεο με τις εκδηλώσεις τους μέσα στο γήπεδο. Κόντρα στην Παρί είδα στην θύρα που δημιουργήθηκε το κορεό, ανθρώπους που αγαπούν πάρα πολύ την ομάδα τους. Φιλάθλους οι οποίοι είναι τρελοί για το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό. Και πραγματικά μας έδωσαν πολύ μεγάλη ώθηση με την παρουσία τους σε αυτό το ματς. Και σε όλα τα ματς στα οποία είναι κοντά μας. Θα ήθελα να τους ζητήσω να συνεχίσουν να το κάνουν, ώστε να τους το ανταποδίδουμε εμείς παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και παίρνοντας νίκες».

Σκέψεις για Καλαϊτζίδη!

Το ενδεχόμενο επιστροφής του Δημήτρη Καλαϊτζίδη σκέφτονται στην Βέροια για να καλύψουν το κενό στην τεχνική ηγεσία μετά το διαζύγιο με τον Κάανεν.

Σκέψεις για Καλαϊτζίδη
Ο Τον Κάανεν αποτελεί παρελθόν και στη Βέροια έχουν αρχίσει την αναζήτηση προπονητή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι άνθρωποι της ομάδας σκέφτονται να στραφούν περισσότερο στην ελληνική αγορά καθώς θεωρούν ότι υπάρχουν επιλογές οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν άμεσα.

Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί στη Βέροια που σκέφτονται την περίπτωση του Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Ο Έλληνας τεχνικός –αυτή την στιγμή- έχει στα χέρια τις τύχες της Νέας Σαλαμίνας της Κύπρου, αλλά πιστεύουν ότι υπάρχουν και πολλές πιθανότητες να σπάσει τη συνεργασία του για να αναλάβει και πάλι την τεχνική ηγεσία της Βέροιας.

Υπάρχουν και άλλες λύσεις από την Ελλάδα που εξετάζονται… Στη λίστα είναι οι Παπακώστας, Σούλης Παπαδόπουλος και Νίκος Παπαδόπουλος, αλλά τις περισσότερες πιθανότητες τις έχει ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης. Πηγή: sport-fm.gr

«Σκασμένος» ο Ζόρο!

Δεν έφτανε η μία ακόμα ισοπαλία του ΟΦΗ κόντρα στον ΠΑΟΚ στο «Γεντί Κουλέ», ήρθε και ο τραυματισμός του Ζόρο, ο οποίος τον έφερε βαρέως αποχωρώντας δακρυσμένος από το γήπεδο.

«Σκασμένος» ο Ζόρο
Η απογοήτευση ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του μετά τον τραυματισμό του. Μία απλή σύγκρουση με τον Αθανασιάδη έφτανε για να γίνει το κακό, με τον Ζόρο να αποχωρεί δακρυσμένος από τον αγωνιστικό χώρο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως ο Ιβοριανός αμυντικός υπέστη θλάση πρώτου βαθμού, κάτι που θα τον αφήσει τουλάχιστον δέκα ημέρες εκτός αγωνιστικών χώρων. Πηγή: sport-fm.gr

Ο έλεγχος των διαιτητών!!

Τη διαιτησία που είχαμε στην 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ανέλυσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6: «Πάμε καλά μέχρι τώρα. Σε γενικές γραμμές είναι καλή η παρουσία των διαιτητών».

Ο έλεγχος των διαιτητών
Καλό Σαββατοκύριακο είχαμε σε γενικές γραμμές όσον αφορά τη έκτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» με τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο

ΒΕΡΟΙΑ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 0-1
Διαιτητές: Ηλίας Σπάθας, Νικόλαος Φαντόπουλος, Ιωάννης Κοντιζάς
4ος Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος

«Ήταν καλός ο Σπάθας. Το πέναλτι που έδωσε, από το οποίο προήλθε το γκολ, ήταν σωστή απόφαση».

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2
Διαιτητές: Μιχαήλ Βοσκάκης, Γεώργιος Σταυρουλάκης, Εμμανουήλ Βλάσσης
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Λιαχούδης

«Στις φάσεις που διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα δεν έκανε λάθη. Δεν ισχύει το ίδιο με κάποια φάουλ που έγιναν και με τον πειθαρχικό έλεγχο. Θα πρέπει θα είναι πιο προσεκτικοί οι διαιτητές σε οριακές φάσεις και να μην δημιουργούν κακή εντύπωση από φάσεις που πρέπει κανονικά να υποδεικνύουν. Αρκετά λάθη έκαναν οι βοηθοί».

ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-0
Διαιτητές: Ιωάννης Τοπούζης, Δαμιανός Ευθυμιάδης, Ιορδάνης Δημητριάδης
4ος Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος

«Καινούργιος διαιτητής ο Τοπούζης και τα πάει καλά. Έκανε μία καλή διαιτησία».

ΑΠΟΛΛΩΝ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 4-2
Διαιτητές: Αθανάσιος Γιάχος, Χρήστος Ακρίβος, Αθανάσιος Ταρανάς
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας

«Ήταν “ματσάρα”! Είχαμε συνολικά έξι γκολ και οι φίλαθλοι έφυγαν ικανοποιημένοι από το θέαμα που είδαν. Ο Γιάχος δεν έκανε λάθη. Στο τρίτο γκολ του Απόλλωνα, στο ξεκίνημα της φάσης ο Φαρινόλα, ήταν πίσω από τον αμυνόμενο και πάει μπροστά και έτσι είναι οφσάιντ».

Ο.Φ.Η. - Π.Α.Ο.Κ. 1-1
Διαιτητές: Σταύρος Μάνταλος, Αντώνιος Καρατζίκας, Χρήστος Σωτηρόπουλος
4ος Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος

«Είχε πολλές φάσεις αυτή η αναμέτρηση. Υπάρχει, όμως, εκείνη με τον Μπούρμπο, όπου γίνεται σέντρα και εκείνος σηκώνει τα χέρια λες… και κάνει μπλοκ στο βόλεϊ (!) και έπρεπε να δοθεί πέναλτι».

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - SKODA ΞΑΝΘΗ 2-1
Διαιτητές: Σταύρος Τριτσώνης, Αλέξανδρος Γρέβενης, Σπυρίδων Γουργιώτης
4ος Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

«Και ο Τσιτσώνης τα πήγε πολύ καλά. Ο Βάλλας που αποβλήθηκε, ο οποίος ήταν ο τελευταίος αμυνόμενος, ήταν σωστή απόφαση. Ήταν σε προφανή θέση για γκολ και σωστά έδειξε κόκκινη στον ποδοσφαιριστή της Ξάνθης».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-1
Διαιτητές: Ανδρέας Παππάς, Νικόλαος Γεωργαράκος, Στυλιανός Τσολάκης
4ος Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας

«Ο Παππάς και οι βοηθοί του έκαναν μία καλή διαιτησία».

Καπίνο: "Για τον κόσμο και τον κόουτς"

Ο Στέφανος Καπίνο εξήρε την εμφάνιση του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης κι ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του.

Καπίνο:
Ο νεαρός πορτιέρο του "τριφυλλιού" εξήγησε πως τόσο η ομάδα, όσο και ο προπονητής κάνουν ένα καινούριο ξεκίνημα αλλά στάθηκε και στην βελτίωση που παρατηρείται στους "πράσινους" από την μία αναμέτρηση στην άλλη.

«Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση για εμάς. Παιχνίδι με το παιχνίδι βλέπουμε και εμείς και ο κόσμος ότι αυτά που μας λέει ο προπο «Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση για εμάς. Παιχνίδι με το παιχνίδι βλέπουμε και εμείς και ο κόσμος ότι αυτά που μας λέει ο προπονητής μας τα αφομοιώνουμε και τα βγάζουμε στο παιχνίδι μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που συνεχίζει να είναι δίπλα μας και να γεμίζει το γήπεδο παρά τα άτυχα αποτελέσματα. Είναι κάτι που δεν το έχω ξαναδεί! Είναι κάτι που μας ευχαριστεί και μας δίνει δύναμη. Παίζουμε για αυτούς αλλά και για τον προπονητή μας που κάνει και αυτός μια καινούρια αρχή μαζί με εμάς. Συνεχίζουμε».

Ο Καπίνο πρόσθεσε ακόμα πως θα πρέπει να εκλείψουν κάποια νεκρά διαστήματα, ενώ παραδέχθηκε πως το γκολ που δέχτηκε από τον Ντε Μπλάσις ήταν πανέμορφο: Έχουμε κάποια νεκρά διαστήματα. Σήμερα έγινε η κακιά στιγμή με το γκολ του Αστέρα, αλλά νομίζω πως ο Αστέρας δεν πήρε ανάσα σήμερα και πρόκειται για πολλή καλή ομάδα. Καταφέραμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, έβαλε το γκολ ο Λουτσιάνο που είναι μια πολλή σημαντική προσθήκη. Τα γκολ που μπήκαν είναι πολύ όμορφα. Το γκολ που δέχθηκα θέλω να το πιάσω, μπορεί και να μπορούσα, δεν πειράζει ήταν όμορφο γκολ. Ελπίζω την επόμενη φορά να το βγάλω».

«Κίτρινος» πυρετός στον ΠΑΟΚ!

Μετά την συμπλήρωση των έξι πρώτων αγωνιστικών ο Δικέφαλος του Βορρά, έχει ήδη τρεις παίκτες στο όριο (3), ενώ άλλοι τέσσερις ποδοσφαιριστές έχουν από δύο

«Κίτρινος» πυρετός στον ΠΑΟΚ
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 24 είναι οι κίτρινες κάρτες που έχουν αντικρύσει οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Σίγουρα αποτελεί κι αυτό ένα σημάδι του στρες και του εκνευρισμού, αλλά οι 4 κάρτες ανά παιχνίδι, που είναι ο μέσος όρος, αποτελεί μεγάλη πληγή για τους Θεσσαλονικείς.

Ήδη τρεις παίκτες βρίσκονται στο όριο και αυτοί είναι οι Νέτσιντ, Στοχ και Τζιόλης, που αν δεχτούν άλλη μία, θα συμπληρώσουν τις τέσσερις και θα πρέπει να λείψουν για μια αγωνιστική. Άλλοι τέσσερις ποδοσφαιριστές του Χουμπ Στέφενς, έχουν ήδη από δύο και πρόκειται για τους Βούκιτς, Βίτορ, Λίνο και Αθανασιάδη. Μακράν ο πιο «άτακτος» είναι ο Νέτσιντ που σε 116 λεπτά συμμετοχής, έχει δει τρεις. Παρά το γεγονός πως είναι επιθετικός βλέπει κάρτα, ανά περίπου 39 λεπτά!!!Πηγή: sport-fm.gr

Μπόγρης: «Βάλαμε στην άκρη την αμφισβήτηση»

Την ικανοποίηση που επικρατεί στο στρατόπεδο του μπασκετικού ΠΑΟΚ, μετά την κατάκτηση του τουρνουά «Δημήτρης Κραχτίδης» εξέφρασε ο Γιώργος Μπόγρης.

Μπόγρης: «Βάλαμε στην άκρη την αμφισβήτηση»
Ο 24χρονος σέντερ ήταν σαφώς ευχαριστημένος μετά τη νίκη σε βάρος του Πανιωνίου, που χάρισε και τον τίτλο στο τουρνουά και υπογράμμισε πως ο ΠΑΟΚ, τώρα μπαίνει στην τελική ευθεία για την έναρξη των υποχρεώσεων του και αναμένεται να εμφανιστεί έτοιμος, έγκαιρα: «Ήταν καλή εμφάνιση από την ομάδα μας. Δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε και σε υψηλό επίπεδο. Ήταν καλή νίκη γιατί ο Πανιώνιος είναι πολύ καλή ομάδα με καλούς παίκτες, ομάδα του προπονητή, και προφανώς θα είμαστε ανταγωνιστές για τις ίδιες θέσεις στο πρωτάθλημα.Βάλαμε στην άκρη την όποια αμφισβήτηση μπορεί να είχαμε από τα μέχρι τώρα φιλικά παιχνίδια. Τα παιχνίδια που προηγήθηκαν ήταν καθαρά στο πλαίσιο της προετοιμασίας, τώρα μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεών μας».

Ευχαριστημένος, εμφανίστηκε και ο τεχνικός του Δικεφάλου του Βορρά, Σούλης Μαρκόπουλος που υπογράμμισε πως: «Έδειξε η ομάδα μας ότι μπορεί να αντέξει στην πίεση και να αντεπεξέλθει σε δυσκολίες. Παίζοντας πολύ καλή άμυνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και ξεκινώντας από αυτό κομμάτι δημιουργήσαμε καταστάσεις κι είχαμε αυτοπεποίθηση στην επίθεσή μας. Χρειάζεται ακόμα χρόνος για να βελτιωθούμε και ελπίζουμε ότι με την πάροδο του χρόνου θα μπορέσουμε να το πετύχουμε».

Θα τους… Βολέψει όλους!!

Αποφασισμένος να… σαρώσει ό,τι περνάει από την έδρα του έδειξε ο Ολυμπιακός Βόλου! Μετά τον Άρη για το Κύπελλο, η ομάδα της Μαγνησίας κατάπιε 4-1 τη Γλυφάδα και ξεκίνησε νικηφόρα τη Football League.

Θα τους… Βολέψει όλους!
Την πρόθεση να μη δεχτεί… αστεία στο σπίτι του επιβεβαίωσε ο Ολυμπιακός Βόλου! Λίγες μέρες μετά τη νίκη επί του Άρη για το Κύπελλο, η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα «τιμώρησε» τη Γλυφάδα που προηγήθηκε στο σκορ.

Με πρωταγωνιστή λοιπόν τον Μάριο Μπρέσκα (και τους Ολίσε, Μπρέσκα και Κατσίκη που επίσης σκόραραν) έφτασε σ’ ένα εντυπωσιακό 4-1 και ξεκίνησε ιδανικά στη Football League.

Επίσης ονειρεμένο ντεμπούτο όμως έκανε και η Επισκοπή! Η ομάδα του Ρεθύμνου χτύπησε δις σε τέσσερα λεπτά τον Φωστήρα (με τους Σουμπασάκη στο 24’ και Μανουσάκη στο 27’. Και παρόλο που έπαιζε με δέκα από το 30’ (λόγω αποβολής του Λιονάκη) έδωσε και διαστάσεις στη νίκη της, με τον Δελήμπαση να γράφει στο 82’ το 3-0!

Όλα αυτά την ώρα που Φωκικός και Καλλιθέα προσέφεραν το καλύτερο ματς της αγωνιστικής -και από έναν πόντο τελικά στους εαυτούς τους. Διότι οι γηπεδούχοι έδειχναν να καθαρίζουν (με τα γκολ του Γουόρντεν στο 43’ και του Φράγκου στο 50’) αλλά οι Αθηναίοι δεν τα παράτησαν. Κάνοντας ένα ονειρεμένο πεντάλεπτο λοιπόν, πρώτα μείωσαν με τον Καραλή (71’) κι έπειτα έφτασαν και στο 2-2 με τον Ατματζίδη (75’).

Ανάλογο σασπένς, δε, προσέφεραν και τα παιχνίδια του βόρειου ομίλου. Κι αυτό διότι η Κέρκυρα ήταν καλύτερη (κι είχε δοκάρι στο 13’ με τον Μπαλντοβαλίεφ) με την Αναγέννηση Γιαννιτσών, αλλά χρειάστηκε ένα γκολ του Γκόμεζ στο 77’ για να επικρατήσει με 1-0. Ο δε Απόλλων Καλαμαριάς απέδρασε με το ίδιο σκορ από την Κατερίνη, φτάνοντας στο μεγάλο διπλό με κεφαλιά του Καπία στο 87’!

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

1ος - Νότιος όμιλος

Παρασκευή 27/09

Βύζας Μεγάρων-Πανηλειακός 1-2
(44’ Αρναρέλης - 4’ Κωνσταντινίδης, 31’ Καλαϊτζίδης)

Κυριακή 29/09

Ηρακλής Ψαχνών-Χανιά 2-1
(2’ Ντάνιελ, 70’ πεν. Τριανταφύλλου - 27’ Τσάτσος)

Αχαρναϊκός-Παναιγιάλειος 0-1
(47’ Φλίγκος)

Παναχαϊκή-Αστέρας Μαγούλας 1-1
(87’ Λίτσης - 5’ πεν. Έβερετ)

Δευτέρα 30/09

Επισκοπή-Φωστήρας 3-0
(24’ Σουμπασάκης, 27’ Μανουσάκης, 82’ Δελήμπασης)

Φωκικός-Καλλιθέα 2-2
(43’ Γουόρντεν, 50’ Φράγκος - 71’ Καραλής, 75’ Ατματζίδης)

Ολυμπιακός Βόλου-Γλυφάδα 4-1
(30’ πεν. Ολίσε, 51’ Μπρέσκα, 81’ Κατσίκης, 88’ Γιενκά - 19’ Σμυρλής)

2ος - Βόρειος όμιλος

Κυριακή 29/09

Τύρναβος-Βατανιακός 3-0
(35’ Τσούκαλος, 49’ πεν. Κουρτεσιώτης, 88’ Γεωργίου)

Εθνικός Γαζώρου-Αιγινιακός 1-0
(76’ Σκέριαντς)

Δόξα Δράμας-Νίκη Βόλου 0-2
(15’ Τζιώρας, 54’ Ανιέτε)

Δευτέρα 30/09

Κασσιόπη-Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-0
(77’ Γκόμεζ)

Πιερικός-Απόλλων 1926 0-1
(87’ Καπίας)

Καβάλα-Ηρακλής (18:00, ΟΤΕ TV) Πηγή: sport-fm.gr

Ο ΠΑΟΚ σε πίεση, ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει!!

O Kώστας Μιαούλης εξηγεί γιατί οι συνθήκες αυτή τη στιγμή είναι ευνοϊκότερες για τον Παναθηναϊκό, παρά για την πορεία του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ σε πίεση, ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει
Πολλά είχαν γραφτεί και ειπωθεί για την φετινή τύχη του Παναθηναϊκού. Σαφώς και ήταν υπερβολή πως θα μπορούσε να γίνει μια 2η ΑΕΚ και αυτό το πίστευα ακόμα και μετά από το άσχημο ξεκίνημα. Πολύ απλά γιατί η ΑΕΚ δεν είχε παίκτες όπως ο Μπεργκ, ο Φιγκερόα ή ο Πράνιτς ή κάποιον έμπειρο πίσω όπως ο Σίλντεφελντ για παράδειγμα.

Η πλακίτσα είναι καλή, αλλά για να μετουσιωθεί σε λογικό επιχείρημα, υπάρχει μεγάλη διαδρομή να διανύσεις. Πριν αρχίσει το πρωτάθλημα είχα ξεκαθαρίσει, πως έχω καλό feeling για τον φετινό Παναθηναϊκό. Σε τι ακριβώς μπορεί να μεταφραστεί αυτό το καλό προαίσθημα δεν γνωρίζω. Ωστόσο, όσο περνάνε οι αγωνιστικές λιγότερο πείθομαι πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να καταδιώξει τον Ολυμπιακό, περισσότερο πως οι «πράσινοι» ειδικά τώρα, που έχουν πιο γεμάτο οπλοστάσιο, μπορούν να περάσουν τον Δικέφαλο του Βορρά, τουλάχιστον στην κανονική διάρκεια.

Ξάφνου οι «πράσινοι» μοιάζουν γεμάτοι, τουλάχιστον στην επίθεση. Ο Μπεργκ φορμάρεται, ο Φιγκερόα μοιάζει πολύ πιο έτοιμος συγκριτικά με τη στιγμή που ήρθε την προηγούμενη σεζόν, ενώ υπάρχει και ο Κλωναρίδης που μπορεί να βοηθήσει και ένας Ντίνας που ξεθαρρεύει. Ο Πράνιτς ανεβαίνει, ο Ατζαγκούν έδειξε θετικά δείγματα. Από την άλλη μεριά για τον ΠΑΟΚ, τα πράγματα λειτουργούν κάπως αντίθετα. Ο Στοχ σήκωσε μεγάλο μέρος στην αρχή της σεζόν και τώρα πέφτει. Ο Νέτσιντ δείχνει πως θέλει καιρό, Κλάους και Σαλπιγγίδης δεν βρίσκονται σε καλό φεγγάρι και ο ΠΑΟΚ έχει και την Ευρώπη.

Το ματς της προσεχούς εβδομάδας θα είναι σημαντικό, όχι όμως καθοριστικό. Για να είμαστε ειλικρινείς, το μαχαίρι στο λαιμό το έχει ο Δικέφαλος του Βορρά. Ακόμα και ισοπαλία θα τον αφήσει πιο μακριά από τον Ολυμπιακό από νωρίς και ο Παναθηναϊκός φέτος, αν συνεχίσει ν’ ανεβαίνει, θα είναι παραπάνω από αξιοπρεπέστατος. Ο κόσμος των «πράσινων» έκανε υπομονή και θ’ ανταμειφθεί. Αυτός του ΠΑΟΚ, δεν είμαι βέβαιος για το πόση υπομονή μπορεί να κάνει φέτος, αν ο Ολυμπιακός απομακρυνθεί από νωρίς και υπάρχει και ένας αναπάντεχα θετικός και μη αναμενόμενος Παναθηναϊκός να διεκδικεί στα ίσια, την δεύτερη θέση.Πηγή: sport-fm.gr

Τρία αυτογκόλ ο ΟΦΗ σε ματς με Ολυμπιακό!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναρωτιέται στο sport-fm.gr τι θα γίνονταν, αν έπαιζε ο Ολυμπιακός στο Ηράκλειο και συνέβαινε ό,τι συνέβη χθες στο ΟΦΗ-ΠΑΟΚ…

Τρία αυτογκόλ ο ΟΦΗ σε ματς με Ολυμπιακό!
• Αν θυμάστε έγραφα την Παρασκευή για τον ΠΑΟΚ, ότι αν δεν αρχίσει να ρολάρει, δε θα την σκαπουλάρει πάλι, όπως είχε γίνει με τη Βέροια και με τον Πλατανιά. «Αν συνεχίσει να παίζει έτσι όπως στα τελευταία του παιχνίδια ο ΠΑΟΚ είναι δύσκολο να την σκαπουλάρει πάντα». Κατέληγα. Κι είδατε πως όντως δεν μπόρεσε να κερδίσει στην Κρήτη τον ΟΦΗ.

• Θα μπορούσε, βέβαια, να κάνει το διπλό στο Γεντί Κουλέ. Είχε τις ευκαιρίες, εκμεταλλευόμενος τις πολλές στημένες φάσεις που κέρδισε γύρω από την περιοχή του ΟΦΗ και τον τραυματισμό (και την γρήγορη αποχώρηση από το ματς) του βασικού στόπερ του ΟΦΗ, του Ζόρο.

• Όπως, όμως, θα μπορούσε και να χάσει, αφού κι οι γηπεδούχοι είχαν τις δικές τους σημαντικές ευκαιρίες. Κι ειδικά στο πεντάλεπτο από το 87 έως το 92 μιλάμε για έξι τελικές από πλευράς ΟΦΗ. Ένα απογοητευτικό φινάλε για τον ΠΑΟΚ, μία ομάδα που διεκδικεί πρωτάθλημα, να δέχεται έξι φάσεις στα πέντε τελευταία λεπτά…

• Τέλος πάντων, εγώ αλλού θέλω να το πάω με αφορμή κάποια «λεπτομέρεια» αυτού του αγώνα. Γιατί αναρωτιέμαι τι θα έλεγαν «πολλοί και διάφοροι», εάν συνέβαινε σε ένα ματς ΟΦΗ-Ολυμπιακού, αυτό που συνέβη στο ΟΦΗ-ΠΑΟΚ χθες το απόγευμα.

• Τι εννοώ; Μα τα τρία αυτογκόλ που πήγαν να βάλουν παίκτες του ΟΦΗ! Διότι συγνώμη, αλλά τέτοιο πράγμα δεν έχει ματαγίνει!

• Γυριστή κεφαλιά του Μακρή προς τα πίσω σε φάουλ του Λίνο, δοκάρι ο ΠΑΟΚ!

• Άσχημο διώξιμο του Μακρή (σε αναμπουμπούλα μετά από άλλο φάουλ του Λίνο) και κόντρα στα πόδια των Βίτορ, Νέτσιντ και στο τέλος πάλι στα πόδια του Μακρή και ισοφάριση ο ΠΑΟΚ!

• Γυριστή κεφαλιά προς τα πίσω του Φραγκουλάκη σε κόρνερ του Στοχ κι εκπληκτική επέμβαση του Δασκαλάκη!

• Μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί στο 01,50 στο 02,20 και στο 02,50, για να μη νομίζει κανείς ότι υπερβάλλω.



• Μιλάμε για τρεις περιπτώσεις αυτογκόλ! Και ξαναρωτάω τι θα είχε γίνει αν οι παίκτες του ΟΦΗ είχαν πάει να βάλουν τρία αυτογκόλ (το ένα να έφερνε και την ισοφάριση) σε ένα παιχνίδι ΟΦΗ-Ολυμπιακού.
Πηγή: sport-fm.gr

Brasileiro: Ακάθεκτη η Κρουζέιρο! (videos)

Σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της εξακολουθεί να βρίσκεται η Κρουζέιρο, μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Ιντερνασιονάλ.
Το συγκρότημα από το Μπέλο Οριζόντε προηγήθηκε μόλις στο 3’ με το Νίλτον, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν δύο λεπτά αργότερα με τον Ιταβίνιο. Τη «λύτρωση» στην ομάδα του έδωσε ο Ουίλιαμ, στο 52’. «Διπλό» είχαμε και για τη Βιτόρια, με 5-3 επί της Ατλέτικο Παραναένσε που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το «στραβοπάτημα» της Μποταφόγκο και παρέμεινε ένα βαθμό πίσω της. Ο Ρενάτο Κάχα στο 18’, ο Αΐρτον στο 29’ και ο Ντινέι στο 43’ θέλησαν να μετατρέψουν σε τυπική διαδικασία το δεύτερο μέρος, αλλά η Ατλέτικο Παραναένσε δεν είχε πει την τελευταία λέξη της και ισοφάρισε σε 3-3 με γκολ του Έντερσον στο 56’ και το 62’ και του Ρότζερς στο 68’. Η χαρά της, όμως, δεν κράτησε για πολύ. Ο Φελίπε στο 83’ και ξανά ο Αΐρτον, στο 86’, ολοκλήρωσαν ό,τι ξεκίνησαν στο πρώτο ημίχρονο.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Φλαμένγκο επικράτησε με 4-1 της Κρισιούμα (5’, 23’ πέν. Ερνάνε, 17’ Ουάλας, 77’ Ελίας Άλβες Ντα Σίλβα / 45’ πέν. Ντάνιελ Καρβάλιο), η Πορτουγκέζα νίκησε με 4-0 την Κορίνθιανς (7’, 12’ 31’ Ζιλμπέρτο, 70’ Βάντερσον)), η Ατλέτικο Μινέιρο ξεπέρασε με 3-1 το εμπόδιο της Σάντος (17’ Λουάν, 36’ Μάρκος Ρότσα, 87’ Αλεσάντρο / 14’ Τσιτσίνιο) και η Γκρέμιο πέρασε από το «Morumbi», 1-0 τη Σάο Πάολο (68’ Εντουάρντο Βάργκας). «Λευκή» ισοπαλία είχαμε για Μπαΐα και Βάσκο Ντα Γκάμα.


















Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: Στην κορυφή η Νιούελς Ολντ Μπόις!! (videos)

Στην κορυφή της αργεντίνικης Inicial βρέθηκε η Νιούελς Ολντ Μπόις με τη νίκη της με 2-0 επί της Αρχεντίνος Τζούνιορ.
Η ομάδα της Ροσάριο δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες να φθάσει στη νίκη, πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, με το Μάξι Ροντρίγκεζ στο 20’ και τον Πάμπλο Πέρεζ στο 70’. Εντός έδρας απώλεια είχαμε για τη Λανούς, που ηττήθηκε με 1-0 από τη Ριβέρ Πλέιτ με σκόρερ τον Γκαμπριέλ Μερτσάντο στο 89’, ενώ ένα γκολ ήταν αρκετό και για την Τίγκρες, προκειμένου να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κολόν Σάντα Φε. Το σημείωσε ο Ραμίρο Λεόνε στο 53’.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής η Μπόκα Τζούνιορς επιβλήθηκε με 2-0 της Κίλμες (32’, 87’ Εμανουέλ Γκιγκλιότι) και η Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα νίκησε με 3-0 τη Ρασίνγκ Κλουμπ (29’, 77’ Σέζαρ Περέιρα, 85’ Κάρλος Μπουένο).












Πηγή: onsports.gr

Όταν πετάς βαθμούς…!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τον ΠΑΟΚ που «πετώντας» βαθμούς σε ματς όπως αυτό με τον ΟΦΗ, δείχνει ότι... ταβάνι του είναι η 2η θέση.
Θα είμαι πάντα φανατικός υποστηρικτής της άποψης ότι τα πρωταθλήματα κερδίζονται από τις ομάδες που έχουν την εξυπνάδα και τις δυνατότητες εννοείται, να συγκεντρώνουν τους βαθμούς με τους μικρούς – θεωρητικά πάντα- αντιπάλους. Δεν προσφέρουν πρωταθλήματα τα ντέρμπι. Πρεστίζ και αίγλη προσφέρουν, τίτλους όμως, όχι.
Για να μην το αναλύσω και πολύ ο ΠΑΟΚ που έχασε στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό και άφησε δυο βαθμούς στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον ΟΦΗ χάνει αυτόματα το δικαίωμα να στοχεύει στο πρωτάθλημα. Χάνοντας βαθμούς σε έδρες που ο ΟΣΦΠ (και το συγκεκριμενοποιώ γιατί άλλος διεκδικητής για τον τίτλο δεν υπάρχει) θα περάσει εύκολα ή δύσκολα το μάξιμουμ που μπορεί να πετύχει ο Δικέφαλος είναι η 2η θέση.
Και μην μου πείτε ότι είναι νωρίς για τέτοιου είδους συμπεράσματα, γιατί πιστέψτε με δεν είναι καθόλου νωρίς. Άλλωστε για να καταλήξω σ΄ αυτό το συμπέρασμα συνυπολόγισα την απόδοση του ΠΑΟΚ στους έξι αγώνες πρωταθλήματος και φυσικά τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετωπίζει η διαιτησία.
Να τα αναλύσουμε με τη σειρά ξεκινώντας από την απόδοση του Δικεφάλου. Και στην Κρήτη (όπως άλλωστε και στο Αγρίνιο αλλά και στην Βέροια) η ομάδα του Στέφενς έδειξε αδυναμίες στην ανάπτυξη αλλά κυρίως στον ανασταλτικό τομέα. Αδυναμίες που δεν διορθώνονται όσο περνά ο καιρός κι αυτό είναι ανησυχητικό.
Είπαμε ότι υπάρχουν παίκτες ποιότητας που μπορούν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα αλλά αυτό δεν θα συμβαίνει πάντα. Αναφέρομαι στον Στοχ από τον οποίο περιμένεις μια προσωπική ενέργεια για να αλλάξουν τα δεδομένα ενός αγώνα. Οι αντίπαλοι προπονητές άρχισαν πλέον να «διαβάζουν» καλά το παιχνίδι του Σλοβάκου και να λαμβάνουν τα μέτρα τους.
Στην Κρήτη με δεδομένη την έλλειψη του Λούκας ήταν ακόμα πιο εύκολο να περιοριστεί ο Στοχ. Και δεν αναφέρομαι στο α΄ ημίχρονο που ο ΠΑΟΚ ήταν ανύπαρκτός. Αναφέρομαι στην επανάληψη που η ομάδα έδειξε σαφώς μεγαλύτερη διάθεση, πίεσε είχε τον έλεγχο του αγώνα και δημιούργησε ευκαιρίες.
Με καλά μπλοκαρισμένο το Στοχ τον Σαλπιγγίδη δεξιά (αλήθεια αυτή την απόφαση του Στέφενς δεν μπορώ να την εξηγήσω) και τα χαφ να μην μπορούν να βρούνε τον Αθανασιάδη ούτε με χαρτοσημασμένη αίτηση δεν είναι δυνατόν να διεκδικείς τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που καίγεται για βαθμούς και ξέρεις εκ των προτέρων ότι θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει ή έστω να πάρει την ισοπαλία.
Η ισοπαλία μπορεί να φαντάζει ως δίκαιο αποτέλεσμα με βάση την εικόνα του αγώνα αλλά ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε χάσει με δεδομένες τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι αντίπαλοι του στα τελευταία λεπτά όταν τόσο ο Βίτορ όσο και ο Κατσουράνης μετατράπηκαν σε φορ στο κυνήγι ενός δεύτερου γκολ για τον Δικέφαλο.
Για να ολοκληρώσω την αγωνιστική ανάλυση του αγώνα δεν μπορώ επίσης να εξηγήσω γιατί δεν δικαιούται χρόνο συμμετοχής ο Γκαρσία με δεδομένο ότι ο Τζιόλης στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να μην έχει καθαρό μυαλό και ανάσες όντας κουρασμένος. Δεν μπορώ επίσης να εξηγήσω τον αποκλεισμό του Νίνη από την αποστολή καθώς είναι ο μόνος που θα μπορούσε να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Λούκας στη μεσαία γραμμή.
Ακόμα και ο αποκλεισμός του Τζαβέλλα δεν έχει εξήγηση. Αν η τεχνική ηγεσία ήθελε να τους ξεκουράσει για να είναι έτοιμοι στο παιχνίδι της Πέμπτης με την Αλκμααρ στην Ολλανδία μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουμε την εικόνα που μας έχουν δημιουργήσει διοίκηση, προπονητής και παίκτες με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους για τους στόχους του Δικεφάλου στη φετινή περίοδο.
Και σας παρακαλώ πολύ, μην μου πείτε ότι ο ΠΑΟΚ είμαι μια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες και νέο προπονητή που σημαίνει ότι χρειάζεται χρόνο. Το ξέρω πολύ καλά. Το έχω γράψει πολλές φορές. Από το σημείο όμως να χρειάζεται χρόνο για να παίξει καλό ποδόσφαιρο μέχρι του σημείου να μην μπορεί να κερδίσει τον ΟΦΗ υπάρχει απόσταση που δεν καλύπτεται με τέτοιου είδους δικαιολογίες.
Πάμε τέλος στον Μάνταλο. Θα διευκρινίσω ότι δεν ευθύνεται ο διαιτητής –που έχει ειδικευτεί στις μεταγραφές- για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε τον ΟΦΗ. Ωστόσο ο Μάνταλος έκλεισε τα μάτια σε μια περίπτωση πέναλτι και φρόντιζε καθ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα να φορτώνει τους παίκτες του Δικεφάλου με κίτρινες κάρτες την ίδια ώρα που «έκλεινε» τα μάτια στο σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων.
Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και σε άλλους αγώνες του ΠΑΟΚ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μετά από 6 αγώνες πρωταθλήματος οι παίκτες του Δικεφάλου έχουν δεχθεί συνολικά 24(!) κίτρινες κάρτες. Ενδεικτικά αναφέρω ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν δεχθεί 4 κίτρινες κάρτες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Πηγή: gazzetta.gr

Μετά από καιρό τόσο μάγκας!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» για τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Αστέρα. Τι έδειξαν οι πράσινοι, ποια τα δυνατά τους σημεία και γιατί περιμένουμε όλοι την Τούμπα;
Για να πω την αλήθεια, με εντυπωσίασε ο Παναθηναϊκός. Ήταν, δηλαδή, πολύ καλός. Έβγαλε ζωντάνια, πάθος και σιγουριά στο γήπεδο. Και, μάλιστα, αυτή η εμφάνιση έρχεται αμέσως μετά την απόδοση που είχε για στο κύπελλο με τον Εργοτέλη. Έγραφα, άλλωστε, την Τετάρτη ότι «για πρώτη φορά έπαιξε μπαλίτσα η ομάδα του Αναστασίου».
Τον έπνιξε τον Αστέρα
Ο Παναθηναϊκός, όμως, απόψε με τον Αστέρα, δεν έπαιξε απλή μπαλίτσα. Την έπνιξε την ομάδα της Τρίπολης. Ανάσα δεν μπόρεσαν να πάρουν οι παίκτες του Τσιώλη. Κι όπως όλοι ξέρουμε ο Αστέρας έχει δεμένο σύνολο και πάει για μεγάλα ψάρια αυτή τη σεζόν.
Προσωπικά, είχα πολύ καιρό να δω τον Παναθηναϊκό να βγάζει τόση μαγκιά μέσα στο γήπεδο. Να πιέζει όλη την ώρα, να κερδίζει κάθε μονομαχία, να κάνει ευκαιρίες, να παίζει μπάλα, να μην φοβάται σε κανένα σημείο, να έχει μια εικόνα ολοκληρωμένης ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Αγωνιστικά και ψυχολογικά.
Δεν το έβαλε κάτω
Και το κυριότερο; Όταν χαλάρωσε μετά το 1-0 κι έγινε αμέσως το 1-1, ο Παναθηναϊκός δεν το έβαλε κάτω, όπως έχει συμβεί πολλές φορές σε ανάλογες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν. Συνέχισε να παλεύει με νύχια και με δόντια. Και να κυνηγάει τη νίκη. Λέει πολλά αυτό.
Προσωπικότητα
Ο Παναθηναϊκός έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Θα μπορούσε να βάλει κι ένα, δυο γκολ ακόμα. Λειτούργησε σαν ομάδα, είχε αλληλοκαλύψεις, ενώ ο Πράνιτς, ο Μπεργκ, ο Φιγκερόα, ο Σίλντεφελντ τού δίνουν προσωπικότητα.
Να χτίσουν
Οι πράσινοι πρέπει να χτίσουν πάνω σ’ αυτή την εμφάνιση και το πάθος που δείξανε. Τα τελευταία ένα, δυο χρόνια απ’ ό,τι θυμάμαι έχουν παίξει ελάχιστες φορές έτσι. Μετρημένες στα δάχτυλα. Τώρα, όμως, η ομάδα δείχνει να δουλεύει ούτως ή άλλως σε άλλες βάσεις. Και αγώνα με τον αγώνα φαίνεται να πατάει καλύτερα στα πόδια της.
Το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
Νομίζω ότι έτσι όπως έρχονται τα πράγματα και για τις δυο ομάδες, το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την επόμενη αγωνιστική γίνεται αυτόματα υψηλού ενδιαφέροντος. Απ’ αυτό το ματς ίσως να φανούν αρκετά. Έχουμε μέρες, όμως, για να τα πούμε για το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής…
Πηγή: sportdog.gr

Σαν ποντίκι μες τη φάκα (και) η Μονακό! (video)

Ούτε η Μονακό κατάφερε να «λυγίσει» την master των ισοπαλιών, Ρεμς, εκτός έδρας. Οι Μονεγάσκοι έμειναν στο 1-1 και πλέον ισοβαθμούν με την Παρί στην πρώτη θέση του Championnat.

Σαν ποντίκι μες τη φάκα (και) η Μονακό (video)
Δεν κατάφερε η Μονακό να επιστρέψει και πάλι, μόνη της, στην κορυφή του γαλλικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Πριγκιπάτου ήρθε ισόπαλη 1-1 εκτός έδρας με τη Ρεμς, πραγματοποιώντας κάκιστη εμφάνιση στην αναμέτρηση με την οποία έκλεινε η 8η αγωνιστική.

Οι γηπεδούχοι έβαλαν δύσκολα με το ξεκίνημα της αναμέτρησης στην ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι, καθώς πήραν το προβάδισμα με τον Άντονι Ντεβό μόλις στο 4ο λεπτό. Η Μονακό απάντησε γρήγορα, έπειτα από «μαεστρική» εκτέλεση φάουλ του Ζοάο Μουτίνιο, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Ρεμς όσο περνούσε η ώρα και έβλεπε πως οι Φαλκάο και Ριβιέ δεν απειλούσαν ξεθάρρευε και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, όμως το γκολ δεν ήρθε και το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Έτσι, οι Μονεγάσκοι έχασαν την ευκαιρία να συνεχίσουν να προπορεύονται στην κούρσα του πρωταθλήματος και με το βαθμό της ισοπαλίας «συγκατοικούν» με την Παρί στην κορυφή (18β.). Για τη Ρεμς, που συνεχίζει να τηρεί πιστά το «φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι», ήταν η 5η σερί ισοπαλία, που την διατήρησε στη 10η θέση μαζί με τη Λυών (11β.).



Αναλυτικά η 8η αγωνιστική:

Σάββατο, 29/9 (21:00)

Λοριάν-Μαρσέιγ 0-2
(58’ Βαλμπουενά, 90+2’ Αγιού)

Παρί Σεντ Ζερμέν-Τουλούζ 2-0
(41' Μαρκίνιος, 79' πεν. Καβάνι)

Εβιάν-Μπορντό 1-1
(25’ Μπεριγκό – 69’ Ντιαμπατέ)

Λιόν-Λιλ 0-0

Νις-Γκινγκάμπ 1-0
(48’ Σβίτανιτς)

Σοσό-Βαλανσιέν 2-0
(12’ Μπακαμπού, 18’ Καρλάο)

Σεντ Ετιέν-Μπαστιά 2-2
(27΄ Ταμπανού, 57’ Ντιομαντέ – 85’ Μπρούνο, 90+4' Mοντεστό)

Κυριακή, 30/9

Ρεν-Ναντ 1-3
(55’ Ολιβέιρα-17’ Τζόρτζεβιτς, 42’ Γκακπέ, 92’ Ντεό)

Αζαξιό-Μονπελιέ 1-1
(36’ Ζουμπάρ-10’ πεν. Καμπέγια)

Ρεμς-Μονακό 1-1
(4' Ντεβό ,13' Μουτίνιο)


Η επόμενη (9η) αγωνιστική


4-6/10

Μπαστιά – Λοριάν
Μονακό – Σεντ Ετιέν
Γκινγκάμπ – Ρεν
Λιλ – Αζαξιό
Ναντ – Εβιάν
Τουλούζ – Νις
Βαλενσιέν – Ρεμς
Μονπελιέ – Λιόν
Μπορντό – Σοσό
Μαρσέιγ – Παρί Σεν Ζερμέν 

Πηγή: sport-fm.gr

Της έβαλε τέλος στο αήττητο! (video)

Ως εδώ ήταν το αήττητο σερί της Βιγιαρεάλ, με την Μπέτις να βάζει τέλος, επικρατώντας στην Ανδαλουσία με σκορ 1-0.

Της έβαλε τέλος στο αήττητο (video)
Εξαιρετικό ήταν μέχρι και σήμερα το αήττητο έξι αγώνων (με τέσσερις νίκες) που έτρεχε η Βιγιαρεάλ, όμως μπήκε... stop! Και η Μπέτις μπορεί να καυχιέται πως αυτή ήταν που με σκορ 1-0 ανάγκασε το «κίτρινο υποβρύχιο» να αποχωρήσει από το γήπεδο με κατεβασμένο κεφάλι για πρώτη φορά φέτος.

Μπροστά σε 30.000 φίλους τους, οι Ανδαλουσιάνοι ήταν καλύτεροι, είχαν τον έλεγχο του αγώνα και έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Εν τέλει, τα κατάφεραν με τον Νόσα στο 36’ και μέχρι το τέλος του αγώνα δεν υπήρξε κάποια άλλη δραματική αλλαγή, αφού και οι φιλοξενούμενοι δεν φαίνονταν σε καλό... φεγγάρι.

Έτσι, οι νικητές πήραν τους τρεις βαθμούς και παράλληλα «σκαρφάλωσαν» στην βαθμολογία, γιατί αλήθεια είναι πως δεν έχουν πραγματοποιήσει και το καλύτερο δυνατό τους ξεκίνημα. Από την άλλη, οι νεοφώτιστοι παραμένουν –ακόμα και με την ήττα- στη τέταρτη θέση.



Real Betis 1-0 Villarreal (Goal Igiebor) από all-goals

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Βαγιαδολίδ-Μάλαγα 2-2
(56’ Γκουέρα, 65’ Οσόριο- 24’ Σάντα Κρουζ, 76’ Πάβλοβιτς)

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Βαλένθια-Ράγιο Βαγεκάνο 1-0
(37' Ζόνας)

Αλμερία-Μπαρτσελόνα 0-2
(21' Μέσι, 56' Αντριάνο)

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Σεβίλλη 1-1
(66' Γκριζμάν - 18' Γιάρο)

Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο 0-1
(11' Ντιέγκο Κόστα)

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Οσασούνα-Λεβάντε 0-1
(88' Χουμέτρα)

Θέλτα-Έλτσε 0-1
(62' Χάβι Μάρκες)

Εσπανιόλ-Χετάφε 0-2
(72', 90+2' Κολούνγκα)

Μπέτις-Βιγιαρεάλ 1-0
(36' Νόσα)

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Γρανάδα-Μπιλμπάο (23:00)

Η επόμενη (8η) αγωνιστική

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Βιγιαρεάλ-Γρανάδα (21:00)
Μάλαγα-Οσασούνα (23:00)

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Έλτσε-Εσπανιόλ (17:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Σοσιεδάδ (19:00)
Λεβάντε-Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)
Μπαρτσελόνα-Βαγιαδολίδ (23:00)

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ατλέτικο Μαδρίτης-Θέλτα (13:00)
Σεβίλλη-Αλμερία (18:00)
Χετάφε-Μπέτις (20:00)
Μπιλμπάο-Βαλένθια (22:00)
Πηγή: sport-fm.gr