Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Μια χαρά την άξιζε!!

Ο Σταύρος Κόλκας... διαφωνεί με τον Στέφενς, σχολιάζει τη "γελοιότητα" του Μάνταλου, αιτιολογεί γιατί ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από τον χτεσινό Ολυμπιακό και γράφει και για τον Βοσκάκη... Η ουσία των πραγμάτων είναι πως ο ΠΑΟΚ άφησε δύο βαθμούς στη Κρήτη. Δεν πήρε έναν, έχασε δύο. Και αυτό έχει να κάνει με το κακό του ξεκίνημα; Δε νομίζω.
Ο Στέφενς είπε πως με αυτό το ξεκίνημα δεν δικαιούται ο ΠΑΟΚ κάτι. Επειδή όμως δεν είναι το πρώτο κακό ξεκίνημα, θα έπρεπε να έχει βρει τη λύση σε αυτό το θέμα. Βέβαια, σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, πάλι καλά. Σήμερα χάσαμε ένα 20λεπτό, συνήθως χάνουμε ένα ημίχρονο.
Φάγαμε το γκολ νωρίς, κάτι που δεν συνέβη στη Βέροια πχ παρότι έπρεπε. Κι άλλες φορές τη γλιτώσαμε, κάτι ψευτοκεφαλιές του Πλατανιά, κάτι πλασέ του Μαρσελίνιο με την Ξάνθη. Αυτή τη φορά, ήταν τέτοιο το δώρο που ο Περογαμβράκης δεν μπορούσε να μη το δεχτεί.
Άντε και έκανα ένα κακό εικοσάλεπτο. Ακολούθησαν πάρα πολλές καθαρές φάσεις μας. Κλασικές ευκαιρίες. Το πλασέ του Κλάους; Το σουτ του Λάζαρ; Η κεφαλιά του Βίτορ; Το πλασέ του Βούκιτς, η προβολή του Βίτορ; Η κεφαλιά του Νέτσιντ; Βάλε και το δοκάρι, βάλε και το γκολ. Πόσες φάσεις να κάνεις σε έναν αγώνα εκτός έδρας δηλαδή;
Αν προσθέσουμε σε όλα τα παραπάνω και την γελοιότητα του Μάνταλου και του βοηθού του να μην δούνε – και καλά – το πέναλτι του Μπούρμπου, τότε νομίζω πως δεν χωρά καμία αμφιβολία το γιατί ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε σήμερα. Και αυτό δεν έχει να κάνει με την εικόνα του, αλλά την αποτελεσματικότητά του σε συνδυασμό με την εξαιρετική απόδοση του Δασκαλάκη που βγάζει ό,τι βγαίνει.
Ο ΠΑΟΚ έστω και μέσα από τη βλακεία του, έπρεπε να κερδίσει σήμερα. Ήταν πολύ καλύτερος πχ από τον Ολυμπιακό χθες στη Νέα Σμύρνη. Όμως υπάρχουν διαφορές που όλοι όσοι νιώθουν από ποδόσφαιρο τις καταλαβαίνουν.
Ο Βοσκάκης δεν άφησε τον Πανιώνιο να κάνει επίθεση, οι βοηθοί του έκοψαν τρεις φορές με ανύπαρκτα οφσάιντ πιθανά τετ α τετ και ο μοναδικός που κατάφερε να φτάσει σε τελική προσπάθεια ήταν ο Παναγιωτούδης που σούταρε από τα 25 μέτρα.
Ο Πανιώνιος έχει επτά κίτρινες αντί μηδέν του αντιπάλου του, ο ΠΑΟΚ πέντε έναντι μηδέν του ΟΦΗ. Ο ΠΑΟΚ με 60% κατοχή μπάλας έχει 22 φάουλ έναντι 15 του ΟΦΗ που αμύνεται. Ο Ολυμπιακός έχει κερδισμένα 22 και κατά του 10. Που έχει τα ίδια ποσοστά κατοχής με τον ΠΑΟΚ. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά και νομίζω πως θα πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε μέχρι να πέσει το καθεστώς.
Δεν υπάρχει καμία απολύτως λογική σε αυτό που συμβαίνει, δε συμφέρει κανέναν πλην ενός. Και η γελοιότητα δεν είναι του έχοντος τα κουμάντα, αλλά των γλαστρών που ανέχονται αυτές τις συμπεριφορές. Συμπεριλαμβανομένου και των δικών μας.
Άκουσα τον Μώραλη να λέει πολλές φορές για την βελτίωση του προϊόντος, αλλά καταντά γελοίο. Πώς να βελτιώσεις ένα προϊόν που βασίζεται σε κάτι που δεν σέβεσαι; Το ποδόσφαιρο περνά συνεχώς σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Ο μικρόκοσμος των παραγόντων είναι αυτός που κυριαρχεί.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια χάρηκα για τη νίκη του Απόλλωνα, ενώ ο Παναιτωλικός θα πρέπει να σοβαρευτεί στα εκτός έδρας παιχνίδια γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα έχει θέμα. Δε γίνεται να πετυχαίνει έναν τέτοιο αντίπαλο και να του κάνει δύο κλασικές ευκαιρίες σε ολόκληρο αγώνα. Δεν δικαιολογείται από το ρόστερ που έχει αυτή η συμπεριφορά.
Όσο για τον Άρη, μάλλον παίζει όλη τη χρονιά απέναντι στον Πανιώνιο την ερχόμενη εβδομάδα. Αν δεν πάρει τρίποντο στη Νέα Σμύρνη, μέχρι και με 8 βαθμούς θα τελειώσει τον πρώτο γύρο. Παραπάνω δύσκολα με το πρόγραμμα που έχει.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: